Corabia Ortodoxiei – Salvarea omenirii de pericolul ”noii ere a Duhului Sfant”

Cuviosul Serafim Rose spune ca intr-o epoca de intuneric si inselaciune aproape universale, cand pentru cei mai multi asa zisi ”crestini”, Hristos a devenit tocmai ceea ce invatatura ortodoxa denumeste Antihrist, Biserica Ortodoxa a lui Hristos este singura care pastreaza si comunica harul lui Dumnezeu. Aceasta este comoara fara de pret a carei existenta chiar lumea asa-zisa crestina nici macar nu o banuieste. Caci lumea ”crestina” da mana cu fortele intunericului pentru a-i insela pe credinciosii Ortodocsi ai Bisericii lui Hristos, care sunt destul de orbi incat sa creada ca ”numele lui Isus” ii va salva chiar din mijlocul apostaziei, si blasfemiilor in care traiesc si pe care le accepta, nepasatori la infricosatul avertisment al Domnului: ”Multi imi vor zice in ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu in numele Tau am proorocit si nu in numele Tau am scos demoni si nu in numele Tau minuni multe am facut? Si atunci voi marturisi lor: Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine cei ce lucrati faradelegea” (Matei 7, 22-23) .

Mantuitorul Insusi ne-a avertizat: Atunci, de va va zice cineva:

”Iata, Mesia este aici sau dincolo, sa nu-l credeti. Caci se vor ridica hristosi mincinosi si prooroci mincinosi si vor da semne mari si chiar minuni, ca sa amageasca, de va fi cu putinta, si pe cei alesi. Iata, v-am spus de mai inainte. Deci, de va vor zice voua: Iata este in pustie, sa nu iesiti; iata este in camari, sa nu credeti. Caci precum fulgerul iese de la rasarit si se arata pana la apus, asa va fi si venirea Fiului Omului” (Matei 24, 23-27).

”Tatal nostru” se incheie cu rugaciunea catre Dumnezeu ca El sa ne izbaveasca de cel viclean. Dar cine se poate tine de mana cu Hristos? Cine poate sta alaturi de Dumnezeu? Nu le-a grait Hristos evreilor: ”Iata, se va lasa casa voastra pustie” (Matei 23, 38) ?” Prorocia s-a implinit – spune Sfantul Nicolae Velimirovici -, evreii nu au nici jertfe, nici preotie. Amandoua ”au trecut la cei botezati in acel ceas cand catapeteasma Templului s-a rupt de sus si pana jos” . Nici musulmanii nu au nici jertfe, nici preotie. Nu le spune oare, evreilor, evreul Pavel ce a devenit Crestin Ortodox si Apostolul lui Dumnezeu: ”Hristos e sfarsit Legii” (Romani 10, 4) ? Asadar, cum se poate ca ceea ce este pustiit, ceea ce s-a sfarsit, ceea ce este lepadat si inlocuit cu altceva nou, sa fie pus pe picior de egalitate si sa se tina de mana cu credinta vie a lui Hristos? Si Mohamed insusi, cu toata dusmania sa fata de crestini, recunoaste si pune in Coran faptul ca Iisus, fiul Mariei, va judeca lumea, prin urmare si pe Mohamed insusi. Si atunci, de unde aceasta nivelare si egalizare? De unde poate veni o asemenea viziune, intrebati? De la ispititorul, diavolul.

Cea de-a doua venire a lui Hristos va fi cu neputinta de confundat. Ea se va intampla deodata. Va veni din cer: ”Barbati galileeni, de ce stati privind la cer?  Acest Iisus Care S-a inaltat de la voi la cer, astfel va si veni, precum L-ati vazut mergand la cer” (Fapte 1,11), si va hotari sfarsitul acestei lumi. Nu poate exista nici un fel de ”pregatire” pentru Hristos, in afara de aceea pe care si-o lucreaza fiecare crestin ortodox prin cainta pentru pacatele lui, spovedanie, priveghere, si rugaciune. Cei care se ”pregatesc” altfel pentru acest sfarsit, care spun ca el este undeva ”aici” – mai ales ”aici” in Templul din Ierusalim – sau care predica pe ”Isus vine curand”, fara sa mentioneze marile inselaciuni care preced venirea Sa, sunt vadit profetii ale lui Antihrist, falsul Hristos, care trebuie sa vina mai intai spre a ispiti lumea, inclusiv pe toti ”crestinii” care nu sunt sau care nu devin cu adevarat ortodocsi. Nu exista nici un fel de ”mileniu” viitor. Pentru cei vrednici sa-l primeasca, ”mileniul” apocaliptic (Apocalipsa 20, 6) este chiar acum; este viata plina de har din Biserica Ortodoxa, de-a lungul acestei ”mii de ani”, ce desparte prima venire a lui Hristos, adica de la intrupare pana la venirea lui Antihrist. Aceasta este invatatura ortodoxa a Sfintilor Vasile cel Mare, Grigorie Teologul, Andrei al Cezareii, si a altor Sfinti Parinti. Faptul ca protestantii eretici asteapta venirea ”mileniului” candva in viitor, nu face altceva decat sa intareasca marturisirea lor ca in prezent ei nu il traiesc, si anume ca ei se afla in afara lui, adica in afara Bisericii Ortodoxe a lui Hristos, al Carui har dumnezeiesc nu l-au gustat.

Raspunsul ortodox la fiecare noua schimbare si chiar la epoca finala si teribila a lui Antihrist, este aceasta Evanghelie a lui Hristos, pe care singura Biserica Ortodoxa a pastrat-o neschimbata, prin Sfanta Traditie a Sfintilor Parinti ai Ortodoxiei in linie neintrerupta de la Hristos si Apostolii Sai si prin darul Duhului Sfant. Pe acesta singura Biserica Ortodoxa il impartaseste si numai celor credinciosi, care sunt pecetluiti cu Sfanta Taina a Mirungerii si care au pastrat neintinata aceasta adevarata pecete a darului Duhului Sfant. Amin.

Sfantul Apostol Pavel continua si el acelasi avertisment despre venirea lui Antihrist cu aceasta porunca: ”Deci dar, fratilor, stati neclintiti si tineti predaniile pe care le-ati invatat, fie prin cuvant, fie prin epistola noastra” (II Tesaloniceni 2, 15). Sunt unii care va tulbura si voiesc sa schimbe Evanghelia lui Hristos. Dar chiar daca noi sau un inger din cer v-ar vesti alta Evanghelie decat aceea pe care v-am vestit-o, sa fie anatema! Precum v-am spus mai inainte, si acum va spun iarasi: ”Daca va propovaduieste cineva altceva decat ati primit, sa fie anatema!” (Galateni 1, 7-9). Tine chiar de natura lui Antihrist sa prezinte imparatia satanei, ca si cand ar fi a lui Hristos. Cu atat mai mult trebuie sa lupte astfel Crestinii Ortodocsi din ziua de azi, care sunt inconjurati din toate partile de un crestinism fals, care are propriul sau arsenal de experiente ale ”harului” si ”Duhului Sfant”, putand cita pe de rost din Sfanta Scriptura si din Sfintii Parinti, pentru a-si ”intari” propriile erezii! Cu siguranta traim vremurile de pe urma, cand inselaciunea este atat de subtila incat amageste, de este cu putinta, si pe cei alesi (Matei 24, 24).

Falsii prooroci ai timpurilor noastre anunta cu glas din ce in ce mai puternic apropierea ”noii ere a Duhului Sfant”, a ”noii Cincizecimi”, a ”punctului Omega”. Este exact ceea ce se numeste, in adevaratele profetii ale Bisericii Ortodoxe, domnia lui Antihrist. Aceasta profetie, tocmai acum in zilele noastre, incepe sa se implineasca, cu forta unei puteri demonice. Intreaga atmosfera spirituala contemporana se incarca cu puterea experimentelor oculte de initiere demonica si aceasta, pe masura ce ”taina nelegiuirii” intra in faza penultima, in care incepe sa posede sufletele oamenilor si, intr-adevar, nu numai pe ale lor, ci chiar pe ale celor alesi ai Bisericii lui Hristos, de-i va fi cu putinta. Impotriva acestei ”experiente religioase” de mare forta, Crestinii Ortodocsi trebuie sa se trezeasca si sa se inarmeze cu adevarat, sa devina pe deplin constienti de ceea ce inseamna Ortodoxia crestina si in ce chip scopurile sale sunt total diferite de ale tuturor celorlalte religii, fie ele ”crestine” sau necrestine. Fie ca toti Crestinii Ortodocsi sa se intareasca pentru marea batalie care ii asteapta, si sa nu uite niciodata ca, in Hristos, victoria este deja a noastra. Caci El ne-a promis ca portile iadului nu vor birui Biserica Sa (Matei 16,18) si ca pentru cei alesi El va scurta zilele urgiei si stramtorii celei de pe urma (Matei 24, 22). Si apoi, cu adevarat, daca Dumnezeu este cu noi, cine este impotriva noastra? (Romani 8, 31). Chiar in mijlocul celor mai salbatice ispite, noua ni s-a poruncit: ”Indrazniti, Eu am biruit lumea” (Ioan, 16: 33).

Sa traim deci si noi, asa cum au facut-o toti adevaratii Crestini Ortodocsi inaintea noastra, cu certitudinea ca toate cele ce se vad au un sfarsit si ca Mantuitorul nostru Iisus Hristos va veni curand; caci Cel Ce marturiseste acestea, zice: ”Da, vin curand”. Amin! ”Vino, Doamne Iisuse!” (Apocalipsa 22, 20). Chiar daca toate neamurile si toate popoarele se vor inchina fiarei care s-a ridicat din abis sa corupa pe cei ce locuiesc pe pamant, ostasii lui Hristos, ai Bisericii Ortodoxe, vor canta: ”Cu noi este Dumnezeu, intelegeti, neamuri, si va plecati, caci cu noi este Dumnezeu” . Sa urati toata greseala, erezia si invatatura potrivnica Bisericii Ortodoxe, ca niste buni ostasi ai lui Hristos, ca sa luati cununa cea nestricacioasa in ceruri. Mult curaj le vor trebui celor putini spre a se impotrivi duhurilor lumii, cu riscul de a fi socotiti smintiti, nebuni sau razvratiti si de a fi supusi abuzurilor puterii. Multa intelepciune va trebui unui Crestin Ortodox ca sa discearna adevarul acolo unde restul vor vedea o nebunie. Pentru timpurile noastre o viclenie a veacurilor este necredinta deghizata in credinta si otrava indulcita. Cine se va lasa inselat de aparente, va fi pierdut. Va trebui sa distingem Biserica de lume, pentru ca destinul lumii e veacul, iar al Bisericii e vesnicia. Pana la sfarsitul timpurilor, Biserica Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Ortodoxa va fi tinta tuturor prigoanelor si nu gresim cand spunem ca va trai in mici comunitati unite intre ele in Trupul si Sangele lui Hristos, in Sfantul Duh, pastrand Credinta si Traditia Ortodoxa neintinate. Nu te teme frate al nostru ortodox, sora a noastra ortodoxa, caci cu tine e Hristos cel Rastignit! Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu si Dumnezeul nostru, miluieste-ne pre noi. Amin.

3 Comments

 1. Arsenie Papacioc (n. 15 august 1914) este un mare duhovnic ortodox român. Din anul 1976, este duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol. A fost deţinut politic în perioada comunistă. Prin felul cum vorbeste la PESTE 90 de ani se vede harul Duhului Sfant!

  A fost condamnat de către comunişti în 1949 la 20 de ani muncă silnică pentru infracţiunea de “uneltire contra ordinii sociale”. O sentinţă absurdă, având în vedere că în urma unui alt proces din 1956, a fost achitat de această învinuire. Face parte din mişcarea ortodoxă “Rugul aprins”, alături de preoţii VasileVoiculescu, Stăniloaie, Petroniu, Sofian Ghişu, Sandu Tudor, Adrian Făgeţeanu şi alţii. Trece prin mai multe închisori, printre care se numără Suceava şi Aiud. Dupa ani mulţi de închisoare şi prigoană, devine preot paroh în Ardeal, stareţ la Mănăstirea Cozia, duhovnic la Mănăstirea Cernica şi începând din anul 1976, este duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol. Oare ştim să-i preţuim pe cei sfinţi şi buni, pe care încă îi mai avem?

  Suntem oare demni a preţui această veşnicie ascunsă într-o clipă, spre folosul nostru şi al neamului românesc?

  “Vă mai spun ceva; fiţi atenţi la secundă, la fiecare secundă! O secundă, o biată secundă, la care nici nu suntem atenţi şi mântuirea poate fi pierdută! Trăieşti momentul ca să repari trecutul şi să caştigi viitorul! Nu vă gândiţi ce va fi. Lăsaţi viitorul să-şi rezolve singur problemele! Tu trăieşte momentul acesta cum trebuie şi lasă în seama lui Dumnezeu viaţa ta.”(Arhimandrit Arsenie Papacioc)

  Arhimandritul Arsenie Papacioc are aproape 100 de ani si in continuare se vede in cuvantarile sale harul Duhului Sfant. Va recomand sa cautati pe Internet si alte cuvantari ale sale, unele sunt chiar de anul acesta.

  Arhimandrit Arsenie Papacioc: Dovada ca ORTODOXIA este singura credinta adevarata! ANTI-Ecumenism!

  http://www.youtube.com/watch?v=GuC9xCXqZPQ

 2. Mii de multzumiri pentru acest articol, a carei fraza cheie este: “Pentru timpurile noastre o viclenie a veacurilor este necredinta deghizata in credinta si otrava indulcita. Cine se va lasa inselat de aparente, va fi pierdut.”

  AMIN!!

 3. Din pacate, toti cei mai puternici duhovniceste pt. credinta neamului ,nu au scapat bietii de loviturile si pedepsele comunistilor de ieri ,cu ani grei de inchisori ! ,pe langa parintii ce-i mai de seama ai credintei romane izolati intre 10 -20 in inchisori de ani ,poporul mare si EL a fost izolat 50 de ani de comunisti si ne inmultit ”aluatul credintei sanatoase” ,datorita regimului ticalos de atei ,pagani si fostii cheaburi . Culmea culmei astazi tot de la ei asteptam bunastare ,din pacate este de plans soarta neamului crestin !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 Comments