Praznicul Sfantului Martir Iustin Filosoful. LA MULTI ANI, Parintelui Justin Parvu!

UPDATE: [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=bsENyyv_P3Y]

Cu bucurie si multumire catre Tatal Ceresc, traim momente binecuvantate alaturi de Parintele Justin, care este sarbatorit de ziua numelui, astazi fiind praznuit Sfantul Iustin Martirul si Filosoful. Repostam montajul video dedicat Parintelui Justin la aniversarea a 91 ani, montaj care are drept fundal audio, cantari dedicate Sfantului Iustin, interpretate de corul manastirii Stavropoleos.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=DAuRPmiYpN8]

Mai departe va invitam sa cititi despre viata Sfantului Iustin Martirul si Filosoful:

Sfantul Iustin Martirul si Filosoful s-a nascut catre anul 114 in Sichem, un vechi oras al Samariei, din parinti greci pagani. A trait pe vremea imparatilor Antonin cel Pios (138-161) si Marcus Aurelius (161-180), si s-a numit “filosof” fiindca din copilarie s-a osarduit cu studiul filosofiei pagane, iar mai apoi cu cel al filosofiei Adevarului, invatatura lui Hristos.

In jurul varstei de 30 de ani Iustin a primit sfantul botez (intre anii 133 si 137) si apoi a deschis o scoala de filosofie crestina. Deci mergand la Roma in anul 155, a dat mai sus zisului imparat Antonin o apologie in scris impotriva ratacirii idolilor, si dezvinovatitoare pentru credinta in Hristos, cu care pe una, adica credinta crestinilor, o adeverea si o intarea, iar pe cealalta, adica inselaciunea idoleasca, o supunea cu dovediri din Scripturi.

Mai tarziu, in anul 161, putin dupa urcarea pe tron a imparatului Marcus Aurelius, el a scris o a doua Apologie, adresata de aceasta data Senatului Roman.

Deci, fiind zavistuit de Crescent filozoful, a fost omorat cu viclesug, chinuit fiind mai inainte cu multe chinuri.

Acesta pentru viata lui curata si fara prihana, ajungand la fapta buna cea desavarsita, si ajungand plin de toata intelepciunea, si dumnezeiasca si omeneasca, a lasat pentru toti credinciosii scrieri pline de toata intelepciunea si folosul care dau mare cunostinta celor ce le citesc.

18 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sarutam dreapta parinte IUSTIN si sa ne traiti intrun MULTI ANI FERICITI
    Doamne ajuta

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La multi ani, Parinte ! Sa va tina Dumnezeu sanatos si sa ne bucuram cat mai mult timp de prezenta Sfintiei Voastre in mijlocul nostru !

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    LA MULTI ANI, Parintelui Justin Parvu!

    Dumnezeu sa-i dea sanatate si viata indelungata pentru a se bucura tot mai multi oameni de invataturile Parintelui Justin.

    Imi doresc tare mult sa-l intalnesc si sper din tot sufletul sa-mi ajute Bunul Dumnezeu sa ajung la Sf. Manastire Petru Voda.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Intru multi ani, preacuvioase Parinte Iustin!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Onomastica fericita in mijlocul celor ce te iubesc,parinte staret Iustin!Ma bucur ca D-zeu a ascultat rugaciunile noastre si te-a adus intre noi pentru multi ani de acum incolo.Eu vad in dumneata un stilp al ortodoxiei si al rominismului ale carui sfaturi si indemnuri trebuie urmate de toti cei ce simt romineste!!!Sa ne traiesti intru multi si fericiti ani !

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La multi ani Parintelui Justin! Multumim lui Dumnezeu pentru un asa dar!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La multi ani ! sa nu ne lasi singuri parinte!

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La multi si indelungati ani ,parinte Iustin .Sa va tina Dumnezeu tare ca sa ne fiti calauza si lumina in intunericul care ne inconjoara.AMIN

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La multi ani fericiti si sanatate indelunga! Multumim bunului Dumnezeu ca sunteti iar, sanatos ,alaturi de poporul roman al carui sprijin, si stalp al ortodoxiei sunteti, preacuvioase parinte Iustin!

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Intru multi ani fericiti Parinte Justin!

    Sunteti un stalp al Credintei Adevarate! Multumim cu lacrimi de bucurie Bunului Dumnezeu ca v-a dat noua, pacatosilor si ratacitilor!

    Nu incetati sa va rugati pentru noi, neamul acesta pacatos si va multumim ca ne-ati aratat Calea cea Dreapta!

    Sa va dea Domnul sanatate, indelungare de zile si mantuire!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La multi ani, Parinte Iustin! Dumnezeu sa te binecuvanteze!

  12. VELA GHEORGHE

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La Multi Ani! Iubite Parinte!

  13. doar ortodoxia

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    LA MULTI ANI,PARINTE DRAG SI MULTA SANATATE,rugati-va si pentru noi pacatosii sa nu ne pierdem de turma in aceste vremuri care greu ne incearca.DUMNEZEU sa va aiba in paza,AMIN!

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    LA MULTI ANI Sfinte si Drag Parinte! Sa va dea Bunul Dumnezeu multa sanatate, indelungare de zile sa ne pastoriti si sa ne fiti lumina pe intunericul ce ne cuprinde din ce in ce mai mult. VA IUBIM !

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa ne traiti intru multi ani, Parinte Sfintite!

    Domnul nostru Iisus Hristos, Maicuta Domnului- Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Sfanta Eufimia - Sfanta Dogmei ortodoxe impreuna cu toti sfintii sa va acopere si sa va pazeasca de cele rele, vazute si nevazute ! Amin!

    Doamne ajuta!
    Blagosloviti si ne iertati pe noi pacatosii !

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La multi ani Parinte!Dumnezeu sa va aiba in paza ,sa va pot vedea sanatos cind vin in Romania .Cu drag Liliana

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La multi ani,intru sanatate si bucurie sa ne traiti,preacuvioase parinte,spre pastorirea neamului romanesc celui dreptcredincios!Pentru aceasta aducem multumiri si slava lui Dumnezeu,Parintele nostru,al tuturor!Sarutam dreapta,parinte drag!

  1. Pingback: Intru multi ani, Parinte! Staretul Manastirii Petru Voda, arhimandrit Justin Pârvu, a implinit binecuvantata varsta de 92 de ani. Slava Tie, Doamne! « † Apologeticum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*