Scrisoarea Parintelui Paisie Aghioratul referitoare la semnele vremurilor si 666


“DUPA FURTUNA DIAVOLEASCA, VA VENI INSORIREA DUMNEZEIASCA”

In spatele duhului lumesc al “libertatii” de astazi, al lipsei de respect in Biserica lui Hristos fata de cei mai mari, parinti si dascali, care au frica de Dumnezeu, se ascunde sclavia duhovniceasca, stresul si anarhia, care conduce lumea la impas, la catastrofa sufleteasca si trupeasca.

Iar in spatele sistemului perfect de asigurare computerizata, ce se face prin “cartela” electronica, se ascunde dictatura mondiala, sclavia lui antihrist. “…ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte, incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numele fiarei, caci este numar de om. Si numarul lui este sase sute saizeci si sase” (Apocalipsa 13, 16-18).

Sfantul Andrei al Cezareii scrie urmatoarele:

Despre numele cel murdar al lui antihrist si despre talcuirea numarului precum si despre altele ce s-au scris despre acela, vremea le va descoperi si experienta celor intelepti…, dar nu a binevoit harul dumnezeiesc sa se scrie in dumnezeiasca carte numele lui cel pierzator. Insa cercetand cu ratiunea, cu adevarat multe (nume) se pot afla…”. (Sfantul Andrei al Cezareii, Talcuire la Apocalipsa, cap.58, pp. 541-342, editie greaca)

Dar lucru ciudat este ca multi oameni duhovnicesti, pe langa faptul ca fac talcuirile lor proprii, se mai si tem cu o frica lumeasca de “punerea la dosar”, in timp ce ar fi trebuit sa se nelinisteasca duhovniceste, sa-i ajute pe crestini cu nelinistea cea buna si sa le intareasca credinta, si astfel sa simta mangaierea dumnezeiasca.

Ma mir cum toate aceste evenimente nu le creaza probleme de constiinta! De ce nu-si pun macar un semn de intrebare la talcuirile mintii lor? Si daca il ajuta pe antihrist la pecetluirea lor, de ce mai trag si alte suflete la pierzare? Caci la aceasta se refera: “…ca sa insele, daca este cu putinta, si pe cei alesi” (Mc. 13, 22).

Se vor insela cei care le vor talcui pe acestea cu mintea lor. In timp ce semnele sunt foarte clare. “Fiara” de la Bruxelles a sorbit in computer cu 666 aproape toate statele. Cartela, buletinul electronic, “inainte mergatoare ale pecetluirii”, ce arata? Din pacate la radio ascultam numai timpul probabil.

Ce ne va spune Hristos? “Fatarnicilor, fata cerului stiti s-o judecati, dar semnele vremurilor nu puteti” (Mt. 16, 3).

Asadar, dupa cartela si dupa buletinul electronic, adica “indosarierea” persoanelor, ce se face pentru a inainta cu viclenie la pecetluire, vor spune mereu la televizor ca oarecare a furat cartela cutaruia si i-a luat banii din banca. Pe de alta parte vor face reclama “sistemului perfect”, adica pecetluirii pe mana sau pe frunte cu raze laser, a numarului 666, numele antihristului, care nu se va distinge cu ochiul liber.

Din pacate, iarasi “anumiti cunoscatori” ii vor “infasa” pe fii lor duhovnicesti ca pe niste prunci, chipurile ca sa nu-i mahneasca. “Aceasta nu are importanta”. “Nu-i nimic, este destul sa credeti launtric”. Si, desi vedem ca Apostolul Petru, care s-a lepadat numai la exterior de Hristos, i s-a socotit aceasta cu adevarat lepadare, acestia se leapada de Sfanta pecete a lui Hristos, ce le-a fost data la Sfantul Botez, care este “Pecetea darului Sfantului Duh”, prin primirea pecetii lui antihrist si mai spun apoi ca il au pe Hristos inlauntrul lor.

Din pacate, o astfel de logica aveau si unii “gnostici” pe vremea sfintilor mucenici, care incercau sa intoarca pe mucenici de la marturisirea lor, asa cum spune Sfantul Vasile cel Mare in “Cuvantul” sau la mucenicul Gordie:

“…multi incercau sa-l convinga pe mucenic sa se lepede numai cu gura si sa-si pastreze credinta in suflet prin aceiasi dispozitie launtrica, pentru ca Dumnezeu nu cauta la cele pe care le rosteste limba, ci la intentia omului. Insa mucenicul Gordie a ramas neinduplecat si a raspuns: “Nu sufera limba cea zidita de Hristos sa rosteasca ceva impotriva Ziditorului… Nu va inselati, Dumnezeu nu se lasa batjocorit caci din cele ce ies din gura sa, fiecare va fi judecat; din cuvintele tale te va indreptati si din cuvintele tale te va osandi”.

De asemenea, sub stapanirea lui Deciu, s-a poruncit crestinilor sa marturiseasca religia inchinatorilor la idoli si crestinii care au marturisit si au jertfit idolilor, au primit un certiflcat scapand astfel de mucenicie. Dar nu numai acestia s-au lepadat de Hristos, ci si cei care au dat bani inchinatorilor la idoli si au luat certificatul fara sa se lepede de Hristos, asa numitii “libellus”. Dar si pe acestia Biserica noastra i-a considerat lepadati, cazuti.

Sa ne amintim si de minunea savarsita de Sfantul Teodor, care se praznuieste in fiecare an in sambata din prima saptamana a Postului Mare: “Iulian Paravatul stiind ca poporul lui Hristos, mai cu seama in saptamana intai a Postului Mare, cauta sa se curateasca si sa se apropie mai mult de Dumnezeu, a voit sa-i spurce. De aceea a poruncit sa puna in piata in acele zile mancaruri spurcate cu sangele jertfelor idolesti. Dar Sfantul mucenic Teodor s-a aratat in vis lui Evdoxie, arhiepiscopul de atunci al Constantinopolului, si descoperindu-i fapta imparatului, i-a poruncit sa-i adune pe credinciosi dis-de-dimineata ca sa-i impiedice sa foloseasca acele mancaruri spurcate. Iar lipsa hranei necesare sa o inlocuiasca vremelnic prin coliva… In felul acesta scopul Paravatului a fost zadarnicit si poporul cel credincios a fost pazit nespurcat…”.

Departarea de cele jertfite idolilor a fost randuita printr-un canon al Sfintilor Apostoli: “Si apostolii si preotii s-au adunat… (si au hotarat) sa se fereasca de cele jertfite idolilor si de desfrau si de (animale) sugrumate si de sange” (Fp. Apostolilor 15, 6, 20).

Dar cu toate cele pe care le-am aratat, auzi, din pacate, o gramada de neghiobii ale mintii unor “gnostici” de astazi. Unul spune: “Eu voi primi buletinul cu 666, si voi pune si o cruce alaturi”. Altul spune: “Eu voi primi pecetea cu 666 pe frunte si voi face si o cruce pe cap…”. Iar altii spun o gramada de alte neghiobii, crezand ca se vor sfinti in felul acesta. Dar toate acestea sunt inselari.

Numai cele care primesc sfintire, numai acelea se sfintesc. De pilda, apa primeste sfintire si se face agheasma. Insa urina nu primeste sfintire. Piatra se poate face paine prin minune, dar necuratia nu primeste sfintire.

Prin urmare, diavolul, antihristul, atunci cand este pe buletin, pe mana sau pe fruntea noastra prin simbolul lui, nu se sfinteste chiar si o cruce de ai face.

Avem puterea Cinstitei Cruci, a simbolului sfant, si harul dumnezeiesc al lui Hristos numai atunci cand ne indestulam cu Sfanta pecetluire a Botezului, prin care ne lepadam de satana, ne unim cu Hristos si primim sfanta pecetluire: “Pecetea darului Duhului Sfant”.

Hristos sa ne lumineze pe toti. Amin.

Sfantul Munte Athos, Chilia Panaguda – Manastirea Cutlumus
Sambata din prima saptamana a Postului Mare 1987
Cu multa durere si dragoste in Hristos, Monahul Paisie

41 Comments

 1. Parintele Paisie, prin acest cuvant, pune in alerta crestinii cu privire la pericolul acceptarii pecetluirii pe mana sau pe frunte cu numarul fiarei, si aceasta cu mai bine de 20 de ani in urma, cand la noi nici nu se prea stia de asa ceva. In acelasi timp, el precizeaza ca nu primirea buletinului este pecetluirea, aceasta fiind doar un pas premergator. Trebuie sa fim vigileti pentru a sti cand e nevoie de marturisire.
  Indosariere a populatiei a fost si in vremea Mantuitorului, El fiind una din milioanele de persoane indosariate ale Imperiului Roman, insa predica Lui nu a fost niciodata impotriva imperiului care stapanea “lumea”, a oranduirii omenesti. Dand dajdie Cesarului cu banul care avea chipul regelui-zeu, Hristos nu considera ca-i recunoste “dumnezeirea”, ci vede in aceasta un mijloc de a trai in pace cu autoritatea care isi are ratiunea ei. Urmand lui Hristos, Sfantul Apostol Pavel se foloseste mereu de legile romane, legile imperiului pagan pentru a propovadui pe Hristos, asa cum se poate observa usor din Faptele Apostolilor. El nu spune ca ar fi nedrepte si pagane, ci, precizeaza ca “cel ce se împotriveşte stăpânirii, rânduielii lui Dumnezeu i se împotriveşte”. Si sa nu uitam ca el scrie aceasta cetatenilor Romei in timpul domniei lui Nero, cel considerat a fi primul imparat roman persecutor al crestinilor.
  Atitudinea de ostilitate si razvratire in conditiile in care inca nu s-a ajuns la vremea lepadarii nu fac decat sa dezbine Biserica fara rost. Decizia prematura de a te impotrivi unei stapaniri care refuza a se considera crestina este intristatoare pentru crestinii obisnuiti a fi majoritari, dar razvratirea fara baza teologica nu trebuie sa fie propovaduita de Biserica, fara ca aceasta sa se intineze.

 2. Cred ca trebuie facuta o mica distinctie aici… Din cate stiu eu, cand grecii au protestat impotriva documentelor electronice cu multi ani in urma, era vorba de altceva decat la noi:

  1. Ei nu aveau CNP, abia atunci trebuia introdus.

  2. Era vorba sa aiba pe actul de identitate un cod de bare cu 666, asta insemnand intr-adevar o lepadare clara.

  3. Cuviosul Paisie spunea parca ca si fara codul de bare, asocierea unui numar fiecarui om este un act injositor. Prea tarziu la noi, ca noi avem deja CNP :(.

  Stie cineva mai multe detalii ca sa poata confirma (sau infirma) lucrurile astea?

  Bogdan.

 3. Cernerea e marunta, fina ca nisipul. Oare cati vom rezista in fata ispitei ? M-a durut inima cand i-am auzit pe preotii din parohia mea ca nu trebuie sa ne facem griji in privinta cipului pt. ca n-are nicio legatura cu mantuirea. In clipa aceea mi-am dat seama ca au fost ”prelucrati” la sedintele protoieresti unde au primit indicatii clare din Deal. Acesti slujitori cu creiere spalate, cuiere de haine preotesti, cum ii numea Par. Arsenie Boca, vor duce pe multi la pierzanie. Timpul este scurt. Si daca incerci sa lamuresti pe cineva, zice ca esti nebun. Stramtorarea va fi atat de mare incat nici noi, cei ce scriem aici nu stim sigur daca vom reusi sa scapam nepecetluiti. Cunosc niste persoane care s-au retras de cativa ani din lume si traiesc cu paine si apa. Noi nu rezistam o zi fara inghetata, ca deh, e cald, trebuie sa ne racorim ! Macar sa ne rugam ! Doamne, nu te departra de la noi !

 4. Eu nu am primit cardul de salariu cu cip, primesc banii de la ghiseul bancii, plec de acasa la 5.30 si revin dupa amiaza la 17.30 cand banca este inchisa. Sambata nu are program, am bani in cont dar nu am sa imi cumpar paine – consider ca asta este marturisirea mea in acest moment. Ce va fi maine, nu stiu, e treaba Domnului.
  INTREBARE: daca imi este foame, (nu de inghetata) pot sa cer cu imprumut de la cineva care are salariul pe card cu cip?

  Ieri, dupa slujba Sfintei Liturghii am vb cu preotul si cu o maica despre aceste lucruri, ca (deh!) sunt de actualitate.
  RASPUNSUL parintelui respectiv a fost: INTAI ESTE LEPADAREA SI APOI PECETLUIREA.
  Parafrazandu-l pe Sf. Mc. Gordie, daca gura mea nu a spus ca ma lepad de Hristos, cum mi se atribuie ceea ce este pe buletin sau pe cardul de salariu???
  Domnul sa ne miluiasca pe toti !

  1. aceste acte sunt inceputul pecetluirii cu semnul fiarei… cum sa te mai indrepti spre acea directie, zicand ca nu gresesti?
   puteti cere la servici o invoire ca sa mergeti sa va scoateti banii de la banca. Cred ca o ora/luna nu e mult ca sa va acorde liber.

  2. Dar sa lucrezi pentru niste companii care accepta lucratura diavolului nu este de asemenea un pericol de a ajunge la pieire? Castigarea painii de la niste eretici nu este de asemenea o lepadare??

 5. sau se poate pune imputernicit pe cineva de incredere – sot, copil, parinte care are timp sa treaca pe la banca.

 6. Nu mai stiu daca Marele Cuvios Paisie Aghioritul ma mai ia in seama!Gresesc mereu fata de el si pe urma ma caiesc.Pana cand o sa mai dureze chinul acesta pentru mine?!Marturisesc public,in fata lui Hristos si-al Cuviosului ca si dincolo de vesnicie (acolo din gheena,unde mi-e locul) il voi cinsti pe Sf. Paisie.Il rog pe Cuviosul Paisie,cand ma voi duce in iad,in timp ce altii se vor bucura de raiul dumnezeiesc,sa se uite macar cateva clipe la mine,la chinul meu si sa-mi aline putin suferinta.

 7. @ Ioana

  Si eu am renuntat la cardul bancar, atunci cand, expirand cel vechi, mi s-a oferit de la banca un card cu cip. Eu insa am un program de lucru mai flexibil si pot sa merg la banca sa-mi scot banii.
  Daca locuiti in Bucuresti, va sfatuiesc sa vedeti in ce magazine mari ( de tip hipermarket) sunt ghisee ale bancii la care aveti contul de salariu. Aceste magazine sunt deschise pana mai tarziu si s-ar putea sa gasiti unul de la care sa puteti ridica bani la ore mai mari.

 8. Ioana a ridicat o problema foarte importanta, problema observata si de duhovnicul meu si de parintii mei: daca noi nu vom avea cipuri, dar rudele noastre vor avea, putem sa ne folosim de avantajele pe care le vor avea ele?

  Un exemplu (ipotetic): eu am renuntat la permisul de conducere cu cip, si nu mai pot conduce masina. Dar tatal meu nu a renuntat, si poate conduce. Daca eu profit de asta si il rog pe el sa conduca si sa ma duca undeva (ca eu nu mai pot conduce), nu ma fac partas pacatului lui? Nu ma fac vinovat de ipocrizie, sau fariseism?

  Daca nu voi primi buletinul cu cip si nu voi mai putea lucra, dar voi trai din munca (sau pensia) rudelor mele care l-au primit, nu ma fac partas caderii lor?

  Si asa mai departe, cred ca ati inteles ideea…

  Bogdan.

 9. Ana Maria,
  multumesc mult pt sfat.
  Locuiesc intr-un oras mic si fac naveta intr-unul aproape la fel de mic. Noul loc de munca il am de putin timp, si nu pot cere invoire, mai ales sa le zic pt ce, atata timp cat ei imi baga cardul pe gat. Dar nu asta era problema cea mai importanta.

  Bogdan,
  ati sezizat ceea ce era arzator pt mine.
  Nu pot sa cred ca prietena mea care are permis nou e lepadata de Dumnezeu, de vreme ce ea nu s-a lepadat de Hristos, asa cum m-am lepadat eu de satana cand am fost nasa in numele finisorilor mei, si cum a facut si nasa mea pt mine.

  admin,
  intentionez sa vin cu aceasta prietena (eu nu am permis si nici masina) la Petru – Voda.
  Ce ma sfatuiti? Ii spun de acasa ca ma va astepta la poarta, sau ii spun cand ajungem acolo?
  Mentionez ca ea, cu aceasta masina merge la tara sa isi viziteze mama bolnava si vaduva. Uneori ne mai duce pe noi cei fara masina la cate o manastire…Acasa isi duce crucea grea, aceea de a creste un nepot (fiul sorei care a murit) care se drogheaza…
  Celor care imi veti raspunde, va multumesc!

 10. Sa accepti un cod de bare sa reprezinte personalitatea omului este lepadare! Eu nevrednicul si pacatosul nu pot accepta acest lucru.

 11. Una e CNP-UL alta e codul de bare. Codul de bare are 666 si sa acespt numele meu langa el? E lepadare clara!

 12. Cine vrea sa fie profesor de religie sa se hotareasca, ori cu Hristos ori cu parerea sa. Cu voia Domnului n-o sa dau pe14 examenul nu de alta dar Hristos e cel pe care trebuie sa-L marturisesc cu Voia Domnului nu sa ajung profesor ca n-am alta alternativa.
  Sa ma ajute Bunul Dumnezeu sa riup aceste etichete, eu sunt fiu al lui Dumnezeu cum este fiecare crestin ortodox de la Botez nu cod de bare.

 13. Si cu locul de munca? Sa va dau un mic sescret pe care i-l stie toata lumea crestina: NU NE LASA HRISTOS DACA I=L ALEGEM PE EL

 14. Dar daca eu tin post si ma folosesc de o persoana care nu tine post nu este cam acelasi lucru?

 15. admin,
  multumesc mult, asa voi incerca sa fac.
  Doreste prietena mea, sa sarute mana Parintelui Iustin pe care nu l-a vazut niciodata.
  Dar daca nu gasim alt sofer si venim cu un mijloc de transport in comun, de unde sa stim ce fel de permis are soferul?
  Prietenei ii pot explica cum stau lucrurile la Petru-Voda, dar un sofer (sau mai multi, ca venim de departe) nu pot intreba ce fel de permis are…

  1. @ioana
   Intr-adevar nu avem de unde sti despre soferul de la maxi-taxi, dar avem datoria de a intreba si asa aflam. Poate vom fi catalogati nebuni, insa sa nu ne temem de judecata oamenilor, ci de cea a lui Dumnezeu.

 16. @Vulturul
  Da un sfat si pentru cei cu credite ipotecare contractate pe aprox 25 de ani…

 17. greu la deal, greu si la vale … dar traseul nu trebuie sa-l facem noi, ci, poruncile care ne spun sa mergem mai departe.

 18. Cu Dumnezeu e mai usor decat cu oamenii, cate-odata…
  Mai bine sa ma judece El, decat oamenii.
  Sa lasam sa judece El, Preasfantul, toate. Nu pot sa intreb asta, din teama de a nu cadea in judecarea aproapelui.
  CINE SUNT EU SA JUDEC PE SOFERII CARE AU LUAT PERMISUL?

 19. @admin: Da, asa ziceam si eu, ma fac partas pacatului lui daca profit de acel pacat. E ca si cum am cumpara de la cineva un produs care stiu ca e furat, din cauza ca e foarte ieftin.

  Totusi, cred ca trebuie si putin discernamant, adica nu stiu daca e bine sa ajungem sa intrebam pe soferul de autobuz ce fel de permis are :). Daca el nu e crestin decat cu numele oricum nu va intelege intrebarea. E ca si cum i-ai explica unui ateu ca trebuie sa posteasca.

  Ca sa ma exprim mai clar: e pacat sa servesti pe cineva cu ciocolata in timpul postului? Daca servesti pe un crestin ortodox, cred ca da, ca el ar trebui sa tina post. Dar daca servesti pe un musulman? Ma gandesc ca nu, ca el oricum nu tine post, si are probleme mai mari decat asta.

  La fel si cu permisul, ma gandesc ca poate nu e pacat sa mergem cu masina cu cei care nu sunt cu adevarat crestini si au permis de tip nou, ca ei oricum nu inteleg problema asta, si au probleme duhovnicesti mult mai mari decat acest permis.

  Nu stiu daca m-am exprimat bine, sunt cam obosit si mi-e somn…

  Bogdan.

  1. @Bogdan
   Problema este a celor care nu vor sa se foloseasca de un act cu cip, chiar daca e sau nu al lor. Deci, chiar daca soferul e de alta religie, nu trebuie sa ne folosim de el.

 20. Admin: chiar daca soferul e de alta religie nu trebuie sa ne folosim de el.
  Mi se pare foarte elocvent ceea ce spui! Nu poti decat in acelasi gand cu Sfantul Apostol Pavel care statea si primea ospitalitatea paganilor, care calatorea cu corabie avand semnele zeilor antici (Fp. 28,11). Cred ca propovaduirea lui ar fi fost mult mai fructuoasa daca nu se folosea de oameni de alte religii, crestinismul ar fi fost mai curat daca Petru nu ar fi mancat din “necuratele” animale (Fp. 10), daca nu s-ar fi adresat paganilor spurcati.
  Oricum, vad aici sfaturi pline de dragoste crestineasca si intelepciune!

  1. @Alexandru
   Ai mari confuzii si prea te crezi Sf. Apostol Pavel
   Capcana in care cad toti sunt comparatiile cu alte situatii din istorie. Ei bine, vremurile apocaliptice sunt fara de asemanare, cu totul speciale. Nu au fost descoperite nici sfintilor inselaciunile prin care satana va momi pe oameni. De aceea trebuie sa ne punem la umbra duhovnicului si sa nu facem de capul nostru. Gata cu apostolatul, gata cu marturisirea, e vremea muceniciei. Mucenicia este un dar si Domnul se va milostivi peste cei ce pot duce aceasta cruce.

 21. Cred ca P. Paisie e mult mai expresiv: “Cei care mustra fara discernamant au intunecare duhovniceasca si rautate, iar pe oameni ii vad, din pacate ca pe niste busteni. Si in timp ce ii cioplesc fara mila, facandu-i pe oameni sa sufere, ei se bucura de “fasonarea” ce le-o fac, de “cubizarea” lor. Cei care se grabesc sa faca pe Parintele duhovnicesc, desi au inca multe toxine duhovnicesti, seamana cu gutuile verzi strepezite, care oricat zahar am pune peste ele, nu vor ajunge niciodata o dulceata buna, iar daca vor ajunge, repede se vor acri”

 22. admin
  Amintind de cuvintele lui Solomon, “Nimic nou sub soare”, nu pot sa nu ma gandesc ca inca de la Cincizecime crestinii au considerat ca in timpul lor va veni Mantuitorul, ca traiau vremurile “apocaliptice”. Si intr-adevar, comparatie nu poate fi, caci noi chiar traim aceste vremuri. Mucenicie este si va fi, la fel si propovaduirea, caci asta vor face si cele doua sfesnice, cei doi martori ai Domnului (Ap. 11).

 23. @admin

  Daca acceptarea actelor cu cip nu este lepadare, pentru ca va veni mai intai lepadarea libera si constienta si abia apoi pecetluirea, de ce este considerata pacat aceasta acceptare?
  Intr-adevar, nu trebuie sa “dispretuim proorociile”, dar nu se forteaza nota aici?

  In plus, nu inteleg de ce starea de mucenicie ar exclude propovaduirea si apostolatul.. Ce intelegeti prin mucenicie?

  1. @Maxim
   pai nu se exclude apostolatul.. pacat este sa nu propovaduim Evanghelia, ci sa dialogam cu ereticii mancand si band cu ei, si lacomindu-ne la banii lor
   Daca Sfintii Apostoli si toti sfintii au socotit pacat nu doar lepadarea de Hristos, ci si aducerea de tamaie la idoli, despre care Sfantul Pavel spune ca idolul nu este nimic, cipul, care nu este nimic, dar este inainte mergator al pecetluirii antihristice, de ce nu ar fi?
   primirea de buna voie sau silita a cipului trebuie canonisita diferit, dar nu putem sa o ignoram
   pentru ca pot sa-mi iau toata tehnologia din lume si sa o folosesc cum doresc, dar daca statul spune ca este obligatoriu ca identitatea mea sa devina electronica, pentru ca in cele din urma sa ma stampileze ca pe un produs si sa ma fac asemenea celor lepadati de la fata lui Dumnezeu, cum pot sa cred ca neavand trezvie sa deosebesc duhurile acestui moment, voi avea atunci cand inselarea va atinge culmi pe care mintea mea de azi nu le poate banui?

 24. Am rugamintea sa-mi raspundeti la o problema despre care am aflat abia astazi. Sunt inscrisa la examenul de titularizare care se organizeaza in toata tara pentru posturile de profesori. Noutatea din acest an este ca tezele vor fi securizate printr-un cod de bare, care dupa scanare este identificat numele si CNP candidatului. O alta masura e ca tezele vor fi corectate in alte judete pentru a se preveni fraudarea rezultatelor (masura pt care nu am nimic impotriva, ci din contra o consider benefica).
  De ce sunt obligata ca pentru a ma prezenta la un examen sa accept codul de bare? Sunt hotarata sa nu accept acest lucru. Sper ca Dumnezeu sa ma intareasca sa iau aceasta hotarare, cu toate ca am familie cu 2 copii de crescut. Sunt constienta ca daca nu dau titularizarea nu voi avea unde sa predau.
  Mai departe de viitorul apropiat, ma gandesc ca cei 2 copii ai mei vor avea numai profesori care vor avea cod de bare sau chip.
  Astept cu nerabdare un raspuns si o incredintare ca iau hotararea corecta.

  1. @Georgeta
   Acele etichete nu constituie acte cu care te identifici de-acum incolo la orice institutie. Numai sa nu semnezi pentru ele. Sau daca tot ai mustrari de constiinta, atunci sa ceri sa-ti stampileze foile si sa le semneze supraveghetorii, in locul acelor etichete cu cod de bare.

 25. Azi la examenul de titularizare, inainte de primirea subiectelor, am cerut supraveghetorului sa ne arate la cei prezenti etichetele cu codul de bare. Peste putin timp a facut acest lucru, la care eu am intrebat-o daca pot da examen fara aceste autocolante si ea mi-a raspuns: ”in nici un caz” la care eu m-am ridicat si am parasit sala.
  Ce m-a tulburat a fost atitudinea colegilor care nu vedeau in aceste etichete decat ” o masura de autentificare”.
  N-am dat examenul, ma doare sufletul pentru acest lucru – sincer va spun – dar sper sa mai fie o sansa in August … fara aceste impedimente.
  Ma iertati!

 26. Eu cred ca CNP va fi pecetea care se va incrusta pe corp pt ca cipurile se pot citi usor(asa am vazut intr-un videoclip),se vor fura banii din conturi( cum arata la stiri si cum ne-a atentionat pr.Paisie Aghioritul) si noi vom cere pecetea ca sa nu ne pierdem banii.Cu tristete imi dau seama ca m-am lepadat deja si ma rog sa am putere sa refuz pecetluirea.

 27. ‘Scopul vietii pe pamant este dobandirea Harului Duhului Sfant-mantuirea sufletului’ spunea Sf Serafim de Sarov. http://www.youtube.com/watch?v=vsbgXhdqH-0
  Mai sus am postat un filmulet cu Parintele Arsenie Muscalu care ne readuce aminte de cele spuse de Sf Serafim de Sarov. Sa ne rugam unii pentru altii pentru mantuirea sufletelor tuturor oamenilor cu mila si ajutorul Bunului Dumnezeu.Amin.
  Sa ma iertati.
  Doamne Ajuta!

 28. Rodica sa ma ierti ce o sa-ti spun: Nu te mai lua dupa ce crezi tu, invata prin smerenie ce vor sa i-ti spuna Sfintii Parinti care au vorbit in Duh si Adevar nu dupa intelepciunea omeneasca cum sunt ereticii si ecumenistii-cea mai mare erezie.
  CNP este un numar care te indentifica, da ai un numar dar atat.
  Codul de bare are in plus cifrele666 si astfel daca accepti sa te indentifici cu acest numar-atentie acest numar este prezis in Apocalipsa capitolele13,14, accepti sa te lepezi de Sfantul Botez.
  Diferenta dintre unul si altul consa in aceata pecete666 care se regasesete in orce cod de bare.
  Ebine ca ai constinta in stare de alerta dar nu intra in panica. Sa nu ajungi la dejnadejde.
  CNP reprezinta un numar de indentificare si atat-nu contine pecetea666- iar codul de bare contine pecetea666 deci cine accepta dintr-un motiv sau altul sa se identifice cu codul de bare( codul de bare sa contina CNP si numele persoanei ) reprezinta -cel putin -ultima faza in care omul mai poate spune, mai merge( dar cu riscul pierderii sufletului prin pecetluire, si cine vrea sa riste?), dar eu nevrednicul si pacatosul n-am vrut sa zic ca mai merge, pentru ca in nestiinta mea de unde sa stiu ca mai merge?
  Pasul de la codul de bare pana la implantarea cipului cum este descris in Apocalipsa mai este foarte putin.
  TREBUIE SA ALEGEM ORI HRISTOS ORI cu lumea! Nu este paranoie, e un cosmar real in care doar cei care CHIAR CRED ca exista ceva dupa lumea aceasta o sa-si sacrifice viata. Dar cati mai credem? Doamne ajuta necredintei mele sa cred in Tine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 Comments
scroll to top