Viclenia ecumenismului: Kiril face front comun cu papa impotriva ateismului occidental

Urmand parca zicala: “sa te faci frate cu dracu ca sa treci puntea”, Kyril al Rusiei lanseaza, alaturi de papa-ruda sa Ratzinger, o ofensiva contra “liberalismului” protestant din Occident (o fi si ca urmare a acestui film). Am zis parca, pentru ca aceasta “intamplare” face parte dintr-un amplu plan demonic de recunoastere a papei ca prim intre episcopii “bisericii” apostate, iar “lupta comuna” este dusa pentru a nu mai vedea nicio diferenta intre Ortodoxie si papism. Dupa cum spunea si Parintele Cleopa si alti Parinti, dialogurile dintre ortodocsi si eterodocsi nu au dus si nu vor duce la nici un rezultat, si tocmai din acest motiv partea ortodoxa a fost momita ca sa accepte colaborari pe alte planuri, avand un substrat teologic comun, lasand la o parte diferentele uriase ce ii despart pe papistasi de Credinta dreptslavitoare. In numele lui Hristos poate fi dusa decat o singura lupta, cea ortodoxa. Restul nu-L au pe Hristos, ci doar interpretari dupa cum le-a soptit satana. Si atunci se va implini cuvantul Evangheliei:

Multi Imi vor zice in ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu in numele Tau am proorocit si nu in numele Tau am scos demoni si nu in numele Tau minuni multe am facut?

Si atunci voi marturisi lor: Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine cei ce lucrati faradelegea.

Iata si articolul cu pricina, aparut pe site-ul antena3.ro

Patriarhul rus Kirill si un alt oficial al bisericii ortodoxe ruse si-au exprimat opiniile despre “tendintele liberale” in unele biserici protestante. Ei au tinut un discurs in fata Comisiei pentru Consens si Cooperare a Consiliului Mondial al Bisericilor.

Patriarhul aprecia ca crestinismul din Europa “are nevoie de eforturile comune ale crestinilor pentru a fi protejat de fortele seculare ce incearca sa forteze sentimente anti-crestini  si in general anti-religioase in lume.”

Hilarion Afeev, care conduce departamentul patriarhiei ruse pentru relatii externe, vorbea si despre fobia anti-crestina din Occident si nevoia de a rezista “intolerantei fata de crestini si discriminarea lor.”

El si-a exprimat sprijinul pentru tentativele catolicilor de a contesta decizia din noiembrie 2009 a CEDO in cazul Lautsi v. Italia, potrivit careia crucifixele trebuie inlaturate din scoli.

El a mai criticat “liberalismul” protestantilor din Occident si il cita pe patriarhul Kirill declarand ca “luptatorii rusi pentru crestinismul mondial” saluta pozitia Bisericii Catolice in aceasta privinta.

Vaticanul planifica de mai mult timp “o noua evanghelizare “ a Europei, iar acum papa a anuntat infiintarea unui consiliu in acest sens.

6 Comments

 1. Măcar de ar face ceva Papa şi Patriarhul. Mie unuia mi se pare că astea sunt doar discuţii politice care nu au nici o urmare vizibilă. Poate mă înşel dar de câte ori am auzit n Patriarhi şi Papi că sunt împotriva pornografiei, avortului şi toate cele şi nu am văzut nimic concret să se facă din partea acestora împotriva acestui lucru ajung să le văd toate astea ca şi discuţii politice, formale.

 2. Este lucratura de viclenie diavoleasca ! Papa vrea sa devina suveran si peste biserica Ortodoxa. Adica vrea sa detroneze pe Domnul nostru Iisus Hristos de la conducerea bisericii Sale ! Eu vad aici planul masonic de pregatire a caii de inscaunare a antihristului.

  Cei care suntem cu Hristos in dreapta credinta Ortodoxa, trebuie sa fim hotariti sa raminem cu El, in biserica Sa ! Sa pastram curatenia Adevarului Ortodox asa cum ne-a fost lasat de catre Sfintii parinti, inspirati fiind de Sfintul Duh ! Vom vedea multe sminteli, cei slabi in credinta vor fi orbiti de catre vicleanul ! Sa ne rugam pentru ei ! Dar sa nu le urmam exemplul ! Mai bine moartea !

  Asa sa ne ajute Dumnezeu ! Amin !

  Mircea

 3. Admin, la momentul la care scriu nu se poate lasa un comentariu la articolul dinaintea acestuia , legat de actele biometrice. Este o problema tehnica , sau este fara comentarii?

 4. Suna ca in vremea Inchizitiei; ori ca in emailurile astea in masa care avanseaza ideea ca Hristos vine ca un blestem…”daca nu acceapti pe Hristos o sa patesti XYZ…iar daca nu trimiti emailul asta la inca n persoane (de obicei 10) patesti zyx.
  Realitatea este ca Hristos vine ca un prieten si vindecator pentru cei care pot primi crucea. El nu vine niciodata ca o amenintare sau blestem. Aceasta abordare este pentru cei care nu-L cunosc pe Hristos si pentru care El este sminteala sau nebunie, pentru ca sunt straini de lucrarea mantuirii. Trist este ca daca ei nu-L cunosc, se fac piatra de poticnire si pentru cei care vor sa ajunga la Dumnezeu. De abia aici intervine blestemul, pentru ca este scris “cine sminteste pe unul mic de al meu mai bine sa-si lege o piatra de moara de gat.” Frumusetea este ca acesti zeloti nu avestizeaza ai par sa fie putin mai mult nebagatori de seama la pericolele reale , care il fac pe om sclav si care cu adevarat il aseaza sub blestemul Lui Dumnezeu, prin abdicarea fricoasa a libertatii si inchinarea la chipul lepadatului. Acesti oameni par sa trimita automat blesteme in numele Sfant al Lui Hristos, dar dau inapoi de la lupta duhovniceasca cu sistemul fiarei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments
scroll to top