Parintele Justin: Daca noi primim acum cipul, ceilalti de dupa noi vor primi linistiti pecetea

Noi mergem tot cu mucenicia! Asa mergem pana la moarte si nu renuntam!

Parinte, exista o nelamurire in randul credinciosilor cu privire la problema cipurilor. Ati folosit cuvintele: lepadare si cadere din Har. Multi s-au scandalizat. Poate Sfintia Voastra ati avut o alta intelegere a termenilor decat au inteles ei. La ce v-ati referit?

Cand m-am referit la cadere din Har, n-am cautat sa desfiintez fiinta umana in divinitatea ei. Chipul lui Dumnezeu ramane, numai ca este pervertit. Omul, chiar si in pacatele lui, nu este lipsit de Harul lui Dumnezeu. Pentru ca unde lipseste harul, lipseste si omul, si divinitatea. Omul este o fiinta care nu poate trai izolata si fara ocrotire divina, pentru ca altfel nu s-ar mai numi fiu al lui Dumnezeu, sau fiu al Tatalui ceresc. El, prin existenta aceasta, poate sa duca o viata pe pamant intr-o forma superioara, indumnezeit sau cat mai aproape de divinitate, in care trebuie sa se miste toata viata. Evident ca Harul creste sau descreste in viata omului, in masura in care el lucreaza virtutea, sau pacatul. In masura in care a dobandit virtutea se gaseste in Harul lui Dumnezeu, la inaltimea aceasta dorita de Creator. Daca insa omul accepta sa se lase pervertit si injosit prin pacat, atunci Harul lui Dumnezeu nu mai lucreaza in toata plinatatea lui, pentru ca este impiedicat de vointa rea a omului. Noi colaboram cu Dumnezeu atata vreme cat ne aflam in concordanta cu vointa Lui. Dar in momentul in care noi nu ne mai aflam in concordanta cu vointa lui Dumnezeu, atunci ne cuprinde energia negativa a raului, care ne indeparteaza de Har.

In constiinta noastra, ingerul pazitor, care ne este dat la Botez, se apropie de noi si ne ocroteste de tot raul numai in masura vredniciei noastre. El se poate apropia sau se poate departa, in masura in care noi dorim sa traim viata asemenea acestui inger. Acesta este de fapt si scopul ingerului dat noua la Botez – ca sa ne poata apara, sa ne poata ridica, sa ne poata apropia cat mai mult de Harul lui Dumnezeu. Cate daruri nu a lasat Dumnezeu pentru a-l ridica pe om la inaltimile de la care el cazuse! Aceasta ridicare si sfintenie a omului este lasata in Biserica Domnului prin Sfintele Taine care conlucreaza cu fiecare in parte.

Cand am spus ca se pierde Harul lui Dumnezeu, nu m-am gandit la o parasire a noastra, fiintiala. Ci este mai mult o racire in raporturile noastre cu Dumnezeu. Racirea aceasta, intr-adevar, daca se perpetueaza in viata omului, poate duce la o pierdere mai mare a Harului. Cu cat sunt mai invechiti in rautati si in compromisuri, nepocaite, cu atat si posibilitatea ridicarii este mai anevoioasa, si uneori aproape imposibila. Pai diavolul de ce nu mai poate sa se pocaiasca si sa redevina inger de lumina? Pentru ca el este invechit in rautati, a uitat frumusetea Dumnezeirii, a uitat gustul Harului. Asa si omul, daca persista in rautati, Dumnezeu ii poate lua darul de a se ridica, darul de a tanji dupa Divinitate. Adevaratul crestin constientizeaza ca tot darul de Sus este si pentru aceasta este foarte atent cum merge pe drumul mantuirii, astfel incat sa nu supere catusi de putin Harul Domnului, prin care viaza. Adevaratul crestin se teme in fiecare clipa sa nu cada catusi de putin, prin gand, nu doar prin fapta. Am zis doar ca acest cip nu este lepadarea finala prin pecetea Fiarei, 666. Acest cip este premergator pecetii antihristice.

Din acest motiv multi v-au acuzat ca sunteti prea aspru, pentru ca atata timp cat nu este pecetea, inseamna ca nici lepadare nu e.

Ce crestin adevarat poate sa se insemneze cu pecetea inaintemergatorului lui antihrist? Crestinul adevarat stie ca la cea mai mica lepadare il paraseste harul lui Dumnezeu, si cu cat este mai sporit, cu atat simte aceasta parasire pe pielea lui. Ma minunez cand aud despre preoti si monahi sihastri, spunand ca nu reprezinta niciun pericol acest cip. Mai bine ar tacea. Calugarii, mai cu seama, sunt aceia care renunta la toate cele lumesti si acced spre cea mai inalta treapta a desavarsirii. Calugarilor, ca asceti trezvitori, nu li se permite sa faca nici macar compromisuri mici, dar astfel de devieri? Avem o responsabilitate mare, pentru ca lumea ne vede pe noi, monahii, ca pe niste modele, vase alese ale Duhului Sfant. Dar tot asa si crestinii – au datoria de a lumina prin vietuirea lor popoarele neortodoxe. Altceva este sa accepte cipul cineva care nu a trait intr-un mediu ortodox, ci a fost crescut intr-o mentalitate occidentala sau needucat defel, si altfel i se socoteste unuia care cunoaste prorociile si a fost crescut in Traditia Ortodoxa. Daca noi, crestinii, nu vom lupta impotriva compromisurilor, ceilalti nici atat. Si atunci nu ne facem vinovati pentru generatiile viitoare pentru ca nu le-am lasat un model de rezistenta? Daca noi primim acum cipul, ceilalti de dupa noi vor primi linistiti pecetea.

Au cazut oameni si cad in pacate diferite. Noi, in general, putem sa ne situam pe pozitie de inger, sau putem sa ne situam pe pozitie de demon, in functie de pacatele noastre. Trebuie sa fim constienti ca, tot ceea ce lucram in viata noastra crestina, afecteaza si pe ingeri in ceruri. Bucuria cereasca este cu atat mai mare cu cat viata noastra spirituala de pe pamant este mai apropiata de ceruri. „Precum in Cer, asa si pe pamant” trebuie sa fie. Viata noastra este mereu intr-o stransa legatura cu Viata si vointa lui Dumnezeu. Cerurile nu se pot asemana cu noi, nici noi cu Cerurile, decat daca purtam acelasi vesmant. Continua sa citesti

40 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    O solutie trebuie sa existe pt cei care nu vor sa ia actele biometrice. Trebuie ca Dumnezeu sa fi lasat o solutie pt cei care nu vor sa se lepede de El. Eu cred ca Dumnezeu va avea grija de ei fie printr-o portita juridica,fie prin ingrijirea unei bucati de pamant, fie prin ceva dumnezeiesc,orice,nu stiu.
    Mi-am adus aminte de prima intalnire AZEC de anul trecut,de pe 22 ianuarie 2009.
    Am observat ca un lucru a fost trecut cu vederea de majoritatea blogerilor care au relatat evenimentul.(Dumnezeu ne da semne mereu, numai ca noi suntem orbi si nu le vedem sau nu vrem sa le vedem pt ca suntem caldicei in credinta,si suntem oamenii compromisului)
    Cand a luat cuvantul un parinte de la Facultatea de Teologie care nu avea nici o problema cu acceptarea pasapoartelor biometrice si dupa ce a spus” Problema pe care as pune-o eu e, daca in spatele acestei tehnici se ascunde un duh si m-as bucura ca la acest duh parintele Filotheu sa faca referire”(Fratilor,in acel moment UN DUH A URLAT.Doamne pazeste!)Se poate auzi pe inregistrarea video de aici,la minutul 7:10 urletul duhului http://video.crestinortodox.ro/UDI9uTcKzS4/Pasapoartele_biometrice_Pr_Prof_Constantin_Coman.html
    Bine,acest lucru il puteti lua ca ceva secundar,dar vreau sa spun ca Dumnezeu ne trimite semne mereu, numai ca noi nu le vedem.
    O foarte buna analiza a intrunirii AZEC de anul trecut a facut-o jurnalistul Victor Roncea,care de altfel a si sesizat urletul duhului:
    http://roncea.ro/2009/01/23/m-am-intors-ia-sa-popesc-azec-ul-cum-nu-l-a-lasat-dumnezeu-pe-michiduta-sa-l-ponegreasca-pe-p-justin-parvu-in-public-si-cum-si-a-facut-aghiuta-loc/

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu sa te binecuvinteze Parinte Justin.Sa ai sanatate si viata cat mai indelungata.Noi pacatosii avem nevoie de astfel de modele , ca dumneavoastra.
    Domnul sa ne aiba in paza!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta si multumim pentru articol insa am o intrebare: nu cumva este vorba de 3 ani si jumatate in loc de 30 de ani? Este cumva o greseala de tipar?

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bunul Dumnezeu sa binecuvanteze acest minunat monah care prin sfintenia comportamentului si cuvintelor sale ne "ridica' de fiecare data de la pamant!
    Sa luam aminte si mai ales azi sa pomenim pe Sfintii martiri Brancoveni,carora le-a fost luata toata averea,cinstea si pana la urma si viata pamanteasca dar incepand de la cel mai mic dintre copii sai si pana la el,acest parinte demn in credinta si nadejdea sa de mantuire, au fost Crestin Ortodocsi Romani iar noi stim ca tot la fel vom fi in fata acestor incercari,adica nici un pas inapoi,nici un compromis pentru a lua buletine satanice sau alte acte asemanatoare,daca vrem sa mai existe si pentru generatiile viitoare o Romanie Crestin Ortodoxa !
    "...Marturisesc un Botez intru iertarea pacatelor..."
    ORTODOXIE sau Moarte !

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta! Sanatate parintelui nostru Justin.
    Ce inteleg eu? Ca acesta este un mesaj de speranta, dragoste si rezistenta crestina.
    De speranta caci Hristos e cu noi permanent, iar unii dintre noi vom mai trai 30 de ani de pace si renastere crestina dupa razboi, iar cei ce nu vor primi cipurile, daca vor ramane in har vor fi mucenici sfarsind in razboi.
    De dragoste crestina caci numai asa vom putea fi in comuniune si vom putea refuza ispita posesiunilor materiale.
    De rezistenta crestina care nu se masoara cu numarul de ostasi ci cu puterea Lui Hristos.

  6. parohiapetresti

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu respect.
    Imi poate explica si mie cineva, in duhul blandetii desigur, in ce consta pacatul si in ce consta lepadarea, in cazul actelor "cu cip" sau "biometrice"? Si care ar trebui sa fie alternativa mirenilor care au copii de crescut impotriva "poruncii" de indosariere si inregistrare pe care a dat-o Cezarul zilelor noastre? Dar a monahilor? Este corect ca cei care inca nu au nevoie de preschimbarea actelor, sau pur si simplu nu au nevoie de acele acte, sa ii condamne pe cei care si le-au preschimbat, avand nevoie de ele? Cu stima si respect.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @parohiapetresti
      va rugam sa cititi acest interviu pana la capat.. daca nici dupa aceasta nu v-ati lamurit, mai cititi-l pana o sa intelegeti... altfel, chiar nu va putem ajuta

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://garduldefier.wordpress.com/2010/08/16/un-ungurpresedintele-unei-asociatii-dubioseataca-biserica-ortodoxa-romana/

    Si in Biserica au inceput sa loveasca,ii deranjeaza rau de tot.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Radu, nu e o greseala. 30 de ani.citeste profetiile lui Iosif Vatopedinul, Paisie Aghioritul,Sf. Nil Atonitul, Sf. Andrei cel nebun pentru Hristos.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Proprietarul firmei la care lucrez eu e implicat in proiectul e-Romania, dar eu personal nu lucrez la nici unul din proiectele respective. Ce inseamna asta pentru mine?

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa speram ca ne va ajuta Bunul Dumnezeu sa ni se ofere posibilitatea de a opta si pentru cartile de identitate model vechi (ca si in cazul pasapoartelor).

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    sa ne traiti parinte unic

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Paul, Multumim pentru postare. Am auzit clar urletul duhului, dar vad ca nimeni de pe aici nu pare sa-l fi sesizat. Eu m-am ingrozit, dar ceilalti se pare ca sufera de hipoacuzie, ce sa le faci ? Frate, sa nu te miri daca voi fi auzit doar eu, vreau sa-ti spun ca acum cativa ani, le-am dus colegilor la servici un CD cu Sfanta Lumina.S-au uitat, dar ochii lor erau legati sa nu vada. Jumatate au iesit la fumat, daca le puneam Avatar ar fi uitat de tigari, sunt sigura pt. ca ii cunosc si mi-e mila de ei. Iar la sfarsit, unul dintre ei, ateu cumsecade
    mi-a spus cu un fel de repros in glas pt. ca isi "pierduse" vreo ora cu vizionarea: "M-am lamurit ce e si cu Sfanta Lumina". N-a interles nimic.
    Sa dea Domnul sa se trezeasca cat mai multi oameni din ignoranta si impietrire !

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ parohiapetresti

    La un act de identitate cu cip, politia rutiera poate afla mai usor cu cine sta de vorba, avand in masina un calculator si scanand actul, afla totul despre oricare dintre noi.
    Nu asta-i marea problema. Caderea comunismului a fost programata de cultul masonic (sa ne gandim la Alexandru Ioan Cuza care dandu-si seama cine-l ghideaza a ripostat si afost exilat si altele acte istorice in tarii noastre). Au manipulat lumea nu doar tara noastra. A cui este pacatul ca intreaga tara o duce greu, noi care candva am fost GRANARUL EUROPEI iar acum am devenit lenesi, nemaiplacandu-ne lucrul. Care lucru? care locuri de munca?, daca de la revolutie, in Romania toata industria, si agricultura, au fost distruse. Am fost o tara fara datorii si acum cum suntem? Ce face guvernul actual? ne-a inrobit si mai mult decat guvernele precedente. Oare unde se duc acesti bani de care ne ,,mulg"? (si cu tot cu imprumuturile pe care le fac?).
    Care este lepadarea? aceasta a inceput cu cei mai slabi in credinta. Nu le mai trebuie Dumnezeu, biserica. Injura fura ucid si alte urgii. In ce fel incearca Biserica noastra sa indrepte situatia cand EI nu vad si nu aud nimic? totul parca ar fi pe fagasul cel bun. Ce cauta masoneria in Biserica? de ce isi oficiaza primirea membrilor lor in Biserica pe care a lasat-o Hristos, cine ne da pacea, ei sau Hristos?
    Cei care lucreaza pentru desfiintarea crestinismului (ceea ce fac de cand este omenirea dar nu reusesc) o fac lent (cred ei ca si sigur), adica vor sa ne distruga lent. De fapt nu au teama, nu se gandesc ca lupta cu Dumnezeu, caruia se cuvine toata slava si inchinarea in vecii vecilor AMIN!

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ paul,

    din filmare lipseste exact min.7 .foarte straniu.

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cosmin Mihai, multumesc pt raspuns. Toate profetiile ce le-am citit pina acum (si am citit mult) spun asa: in mijlocul razboiului ce va sa vina se va ridica si va fi inscaunat antihrist, nu dupa 30 de ani. Unde pot gasi referinte la 30 de ani? am cautat dar nu am gasit nimic. Multumesc si doamne ajuta.

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cata finete, cata noblete sufleteasca.
    Slava Domnului pentru Parintele Iustin ! Sa ascultam indemnul sfintilor contemporani, sa-i pretuim, si sa nu ne amagim ca daca pe sfintii in viata fiind, nu ii pretuim, pe cei ce au trecut la Domnul i-am fi pretuit daca am fi fost contemporani.

    Rugaciune pentru dezbinarile de azi :

    Tropar din Paraclisul Sfintilor Martiri Brancoveni

    Măcar la vedere şase fiind,
    prin unirea credinţei, Slăviţilor,
    una aţi fost
    Treimea-n Unime închipuind
    fărâmiţarea ce rupe firea omenească înlăturând
    rugaţi-L dar, pe Domnul,
    cumplita dezbinare să ne alunge,
    Brâncovenilor.

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Revista Atitudini nr. 10, pag. 63 Profetia Pr. Iosif Vatopedinul, (sau pe blogul Vestitorul ortodox). Sau mai bine in cartea online Sfarsitul omului-pe site-ul Sfaturi ortodoxe.ro,
    Doamne ajuta!

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Atentie la profetii, ca sunt multe si Cuv. Paisie Aghioritul spunea ca unele nu s-au pastrat in stare completa, si ca ar mai fi si unele cu mici probleme de traducere. Problemele astea cred ca sunt in special la profetiile mai vechi.

    Sunt tare curios cate din profetiile despre 2010 si 2011 se vor implini (ma refer la cutremur si la miscarile alea sociale).

    Bogdan.

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    O nelamurire: de ce in unele articole (sau pe internet in general) parintele apare scris Iustin sau Justin ? Cum este corect ?

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor , antichrist asta are puterea limitata , adica are putere decat acolo unde este chemat.Eu am credinta in Dumnezeu , si de asta nu imi este frica de nimic pe acest Pamant.Lumea se sperie de un eventual razboi pe acest Pamant.Nu imi este frica , pentru ca stiu daca o sa mor , o sa mor decat pentru o cauza:Apararea credintei mele.
    Nu au decat sa ma omoare , sa ma tortureze etc etc.Nu imi este frica.Grija mea pe lumea aceasta este de a ma mantui intr-u Cuvantul lui Dumnezeu.Deci in opinia mea , atata timp cat avem credinta in Bunul Dumnezeu nimic , dar absolut nimic nu se poate intampla.
    Desigur , antichristul , prin slugile lui va incerca sa ne corupa.Dar nu va reusii in niciun chip sa ma indeparteze de credinta.
    Sa nu ne miram cand din cer va cobora armata Arhanghelilor Mihail si Gavril si ii va nimicii pe acesti impostori.Impreuna cu aceasta armata , vom redobandii Gradina Domnului .
    Va rog sa ma scuzati daca prin acest comentariu am jignit pe cineva.
    Domnul sa ne aiba in paza!

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ma rog la Dumnezeu sa nu ma lase sa ma ispitesc in aceasta lume amagitoare.Ma rog dimineata cand ma trezesc , ma rog seara inainte sa adorm , ma rog la fiecare pas cand cred ca sunt pe cale sa fiu ispitit.
    Ma rog pentru lumea in care traiesc , ma rog pentru semenii mei (dusmani si prieteni la un loc) , ma rog pentru pacea sufleteasca , luminarea mintii.Ma rog la Dumnezeu sa nu ne lase pe mana raului.

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am inteles Cosmin Mihai, dar totusi cum ramane cu multitudinea de profetii ale sfintilor parinti care spun ca antihrist se va incorona in mijlocul razboiului?
    Doamne ajuta.

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si de asemenea cum ramane cu faptul ca parintele Iustin Parvu a spus ca antihrist traieste, este printre noi, pe teren, nu ramane decit sa fie incoronat in Ierusalim? Va veni cumva la 50 de ani si va fi incoronat? Avem profetii clare ca el va fi incoronat in jurul varstei de 30 de ani !

    http://www.youtube.com/watch?v=co2xDukjUrw

    http://www.roca.org/OA/51/51g.htm

    Sunt foarte derutat la momentul acesta ...
    Doamne ajua.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Radu
      Antihristul e pe teren prin duhul sau satanicesc, prin slujitorii sai care lucreaza faradelegea pentru a-i pregati venirea

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Multumesc Admin, dar eu nu asa am inteles ce a spus parintele, nu poti incorona la Ierusalim ceva ce nu exista fizic pe pamant. Eu cred ca mesajul a fost cit se poate de clar, nu are rost sa incercam sa-l rastalmacim sau sa-l interpretam. Doamne ajuta.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Radu
      Pai daca nici ingerii din cer nu stiu? Iti dai seama ca am sti acum in ce perioada suntem, stiind si de cei 30-32 de ani, atunci calculaam cu exactitate sfarsitul lumii... asa ceva nu este posibil, pentru ca nu este o data fixa... prorociile spun si ele de cei 32 de ani, Parintele vorbeste despre acele prorocii.... acum nu putem sti daca nu cumva razboiul a fost... suntem in preajma celui de-al optulea sinod panortodox... in cazul asta suntem deja intrati incei 30 de ani...

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Multumesc admin, vezi, ar fi fost bine ca articolul sa fi dat clar de inteles acest punt de vedere cu care sunt foarte de acord, dar din pacate articolul e cam vag si da impresia ca acea perioada urmeaza sa inceapa si inca nu a inceput, dar de fapt noi nu stim daca urmeaza sau a inceput. Oricum, multumesc de raspuns si Doamne ajuta. Radu.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Radu
      Nu poate fi vag, din moment ce nu se poate sti cu exactitate data intamplarii acelor evenimente.. Asa poti sa zici despre cartea Apocalipsei ca este cea mai vaga. Dumnezeu le va descoperi la timpul lor. Sa rabdam pana la capat, cu ajutorul Sau.

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asa sa ne ajute Dumnezeu. Radu.

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu nu m-as baza pe nici o interpretare. Mantuitorul a spus clar ca doar Tatal stie cand va fi sfarsitul. Cat despre Apocalipsa scrie clar in ea ca 1260 de zile Biserica va fi prigonita, adica 3 ani si jumate. Iar despre semnele vremurilor ni le-a dat chiar Mantuitorul ca sa le avem si sa cunoastem ca va fi aproape sfarsitul. Stim asa: ca se vor fi razboaie cand se va ridica imparatie peste imparatie, ca va fi foame, ciuma, cutremure pe alocuri dar astea spune Domnul Iisus ca vor fi doar inceputul. Si ca din cauza inmultirii faradelegilor iubirea multora se va raci. Mai spune ca multi vor veni sa ne insele, hristosi mincinosi si aceia care vor spune ca "A venit Mesia! Iata-l!", desi noi stim ca el s-a inaltat la ceruri si asta marturisim, ca asteptam ca el sa revina. Mai spune si alte lucruri importante: despre uraciunea pustiirii in locul cel sfant, despre stramtorarea celor care vor trai in acele zile, cum n-a mai fost niciodata, si de faptul ca vom trebui sa rabdam ca sa ne mantuim, sa fim tari duhovniceste.
    Mai spun Sfintii Parinti ca Scriptura nu se intelege decat duhovniceste asa ca sa nu ne bazam prea mult pe interpretari. Important e sa nu uitam ce ne-a poruncit noua Hristos sa facem si de inaintasii de la care am primit credinta ortodoxa, adica sa Il iubim pe Dumnezeu, apoi pe oameni si sa nu ne fie teama de cei care ucid trupul, dar sufletul nu il pot ucide, ca nu au nici o putere atat timp cat noi stam uniti in fata lui Dumnezeu, care toate le stie si toate le randuieste pentru toti. Sa dam Slava lui Dumnezeu pentru toate darurile catre noi si sa nu ne pierdem credinta in El nici in fata mortii. Dumnezeu descopera Sfintilor multe din cele ce vor fi in vremurile din urma ca sa fim pregatiti si sa nu deznadajduim de incercarile prin care trecem. Dumnezeu sa ne ajute pe toti! Sa ne rugam Mantuitorului sa ne intareasca pe toti si pe Preacurata Maica a lui Dumnezeu sa ne ajute si sa ne acopere si sa ne intareasca sa dam marturia cea buna si sa dobandim si noi pacatosii un loc in Imparatia Cerurilor!

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    da chiar se aude un urlet... dar dupa minutul 6 trece direct la 8, si dupa 8 ajunge parintele la vorba despre duh, acolo se aude urletul respectiv.. ascultati cu rabdare

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ceva ceva se aude(07:08->urmeaza dupa trecerea de la minutul 6 la minutul 8).Si destul de evident chiar...Dar ori a fost sunetul unei usi , ori nu stiu(Pun si problema aceasta)....Insa ecoul sunetului aduce cu un vaiet plin de durere,de suferinta,trist,si se aude pe fundal chiar din momentul in care Parintele rosteste "(...)acest DUH sa faca referire(...)"Oricum , Dumnezeu are grija de noi si nu lasa aceste creaturi sa ne induca in eroare(prin aparitii , sunete , semne).
    Cu prilejul acestui comentariu vreau sa le urez celor ce poarta numele de Maria,Marian,Marius,Mariana,Marian,Marilena,Marina multa sanatate,multa bucurie si mult mult noroc alaturi de cei dragi;
    Cuvine-se cu adevarat sa Te fericim pe Tine ,
    Nascatoare de Dumnezeu
    Ce-a Pururea Fericita , Si Prea Nevinovata .
    Si Maica Dumnezeului nostru,
    Ceea ce Esti mai Cinstita decat Heruvimii,
    Si mai Marita fara de asemanare decat Serafimii,
    Care fara stricaciune , pe Dumnezeu
    Cuvantul L-ai nascut,
    Pe Tine Cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu
    Te marim!
    Este una din rugaciunile pe care le rostesc zilnic , cu mare placere.Una din cele mai bune lucruri invatate la scoala(Cel mai bun lucru fiind Crezul).
    Sanatate!

  30. Maria Camelia Simon

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu nu am primit CIP-ul de bunavoie, abia la Praznicul Invierii Domnului, am realizat ca nu este ceva in ordine vizavi de personalitatea mea, de comportamentul meu, etc, dar in acelasi timp simteam ca e lucrarea lui Dumnezeu, deoarece fara ajutorul lui Dumnezeu nu poti lupta cu Diavolul, ca om esti complet dezarmat inaintea lui, este duhul grozei, scarbei, exact cum spunea Mantuitorul Hristos: plansetul si scrasnirea dintilor, adica un continuu "BLESTEM". Acesta este ANTIHRISTUL, o continua URA, un BLESTEM, o DURERE si o SCARBA inimaginabila, insa eu i-am cerut Domnului rabdare si sa ma lase ispitita de el, daca era "EL"(adica ANTIHRISTUL) pentru ca sunt foarte multi si nu sunt monstrii cu coarne cum ii vedem zugraviti in sfintele icoane, apar sub diferite hai sa le spunem "forme", de cele mai multe ori diavolii ii simti si-n oameni. Dar sunt duhuri, energii, nu sunt materie. Pot lua insa orice infatisare, dar cel mai indicat ar fi sa nu-l pomenesti, sa nu-l chemi, sa nu injuri, adica sa "dracuiesti", pe nimeni si nimic din jurul tau, ascultatima este extraordinar de periculos pentru un om obisnuit, te poate chiar omori.
    Pentru majoritatea oamenilor apari ca un "om nebun", dar eu spun ca nu exista asemenea oameni, ci bietii de ei sunt posedati de acesti diavoli, este intr-adevar imposibil de demonstrat stiintific (tot asa cum este imposibil sa-l gasesti pe HRISTOS CEL INVIAT in morminte, pentru ca adevar este ca DOMNUL MEU a INVIAT), dar daca ai credinta si daca e voia Domnului, multe ti-i se descopera.
    Cea mai mare pierdere pe care o poate avea un om pe acest pamant este indepartarea Harului Dumnezeiesc, te simti ca si cum fiinta ta este goala, sufletul tau se aseamana unui "mormant", esti complet "pietrificat" de multe ori ma gandesc la Lazar din Betania, nu stiu de ce si astept momentul ca Domnul Meu sa spuna: Eu sunt Invierea si Viata si sa-i porunceasca sufletului meu sa "invie", adica sa renasca din nou.
    Acesta este ANTIHRISTUL, isi pune "pecetea " pe sufletul omului si acesta moare.
    Trupeste omul este viu dar sufletul sau este "mort inainte de a muri cu adevarat".
    Si sinucigasii tot de diavol sunt impinsi sa-si curme viata, sa nu credeti ca sunt nebuni cum se spune, doar pe Iuda tot el l-a impins spre spanzuratoare. Cand s-a sinucis o femeie foarte sensibila, care a cantat Dragostea, dar care a cunoscut si durerea, pe care eu am apreciat-o foarte mult, in acea dupa-masa(lucram inca in agentie, la BCR MALL) am simtit ca diavolul( cum am simtit acest lucru nu pot sa-l demonstrez stiintific), pregateste o lovitura groaznica, cand am ajuns acasa abia am reusit sa parcurg Acatistul Sfintei Cruci, noaptea m-am trezit putin speriata si a doua zi am aflat tragica veste.
    Majoritatea oamenilor nu simt diavolii din cauza ca nu-i declara "razboi", se complac in situatia in care se afla, "asta e LUMEA spun ei si trebuie sa ne adaptam EI, altfel nu supravietuim", trebuie sa fim luptatori, sa razbim in viata, fara sa stie bietii de ei ca stapanul acestei Lumi este insasi DIAVOLUL.
    Omul Mileniului III s-a instrainat mult de Hristos, s-a pierdut pe sine, a uitat uneori voit scopul pentru care a fost trimis in aceasta lume si misiunea pe care o are de indeplinit, nu vrea sa inteleaga ca cea mai importanta "TINTA" a omului in viata pamanteasca este MANTUIREA sa si a tuturor fratilor sai care populeaza planeta TERRA.
    Raiul si Iadul nu sunt aici pe pamant cum cred unii, sunt intr-o alta "dimensiune", "puntea de legatura" cum ii spun eu cu VESNICIA incepe insa de AICI.
    Si nu exista reancarnare cum cred multi, este tot o viclenie a ANTIHRISTULUI, la Judecata de Apoi, dai socoteala inaintea Dreptului Judecator, care este Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu(nu ALLAH, MAHOMED, BUDHA, SOARELE, LEMNUL,PIATRA, etc) pentru ceea ce-ai facut in aceasta viata si nu in 7,9, sau nustiu cate vieti.
    Trebuie sa avem mare grija cu Mantuirea, diavolul este de o viclenie inimaginabila, te determina foarte usor sa-ti vinzi sufletul.
    Cand am timp o sa mai scriu pe site.

  31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Din pacate ,toti aceia care slujesc lui bunul DUMNEZEU si o spun ca nu/i pericol , ei fac foarte mare RAU / sminteala adevarata ? / ,mai bine sa nu spuna nimic ca , habar nu au nici ei ce va venii , / fiind probabil tineri ? / ,generatia parintelui de la inceputul secolului au fost atat barbati adevarati ,patrioti ,revolutionari reali pt. O cauza dreapta , pe placul lui bunul DUMNEZEU ,dar si mari iubitori de neam si credinta crestina . Singura solutie este ,din punctul meu de vedere sa faca pana nu mor toti acestia puternici duhovniceste / generatia lui / anume ; sa faca inconjorul tarii si in fiecare centru al orasului sa faca anunturi si discutii importante pt. noi toti , venind un curaj si vointa din partea lor catre poporul nostru ametit , zapacit si pierdut in desert ?. Cine sa organizeze ca ,ei sigur vor merge ,nu au nimic de pierdut ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*