Din pricina pacatelor si a patimilor vor fi acceptate actele cu cip si pecetea finala

In cartea Apocalipsei, cap. 13:8,9 gasim, de peste 2000 de ani, scris:

Si i se vor inchina ei (fiarei, n.n.) toti cei ce locuiesc pe pamant, ale caror nume nu sunt scrise, de la intemeierea lumii, in cartea vietii Mielului celui injunghiat.
Dacă are cineva urechi – să audă!

Nu incape indoiala ca nu s-a auzit de aceste versete, insa cati le-au si constientizat? Asadar, patimile ce ne stapanesc sunt cauza slabiciunilor noastre, care ne fac sa depindem de sistem si sa ne inrobim prin actele cu cip. Dumnezeu nu a facut lumea asa cum este acum si nici ca noi sa putem trai doar inrobiti de sistemul social, financiar din ziua de azi. A trai inafara sistemului nu inseamna sa traiesti in mizerie, mai rau decat cei din lumea a 3-a. Avem o traditie frumoasa si cu care ne putem mandri in toata lumea. Stramosii nostri nu au fost niste nespalati, cu boli incurabile si nu au trait in pesteri, marginalizati si rupti de restul lumii. Ci din contra, erau cu mult peste popoarele numite azi occidentale. Ei bine, la acea stare ar trebui sa revenim si noi, pentru a duce o viata curata, sanatoasa si fara CIPURI! Credem ca in aceasta societate nu se poate rezista fara sa fii atins mult mai puternic de patimi, mai ales de: ura, deznadejde, lacomie, lene, desfrau, betie. Traind intr-un mediu atat de nociv trupului, dar mai ales sufletului, vom fi practic anihilati din punct de vedere duhovnicesc si cu greu vom mai fi interesati de mantuire, avand ca preocupare principala hrana pentru ziua de maine. Sfanta Biserica, prin Sfintele ei Taine (spovedanie, impartasanie, sf. maslu), ne poate da putere sa rezistam, chiar in  conditii atat de vitrege. Insa prigoana impotriva Bisericii se duce din ce in ce mai fatis si mai vehement. Vedem cum multi preoti sunt robiti de erezia ereziilor, ecumenismul, care nu incape indoiala ca le invalideaza Sfintele Taine (mai lucreaza doar prin pogoramant, dar nu ne putem baza pe asta) si pentru nevatamarea noastra ar fi bine sa nu mai apelam la astfel de preoti. Sunt semne clare ca apostazia este foarte aproape, iar Biserica va dainui in “catacombe”, nicidecum nu va mai fi reprezentata prin oficialii de acum (toti patriarhii ortodocsi si majoritatea episcopilor sunt pusi de sistem). Dar asta nu trebuie sa ne deznadajduiasca, ci doar sa ne puna in stare de alarma, sa ne trezim si sa lucram la mantuirea noastra, in locul care ne este mai prielnic.

Daca ducem o viata cu adevarat inchinata lui Hristos, atunci nu vom fi lepadati si vom primi ajutor la vreme. Daca traim in pacat, cu greu mai putem nadajdui intr-un ajutor. Dupa Botez fiecare ortodox este scris in Cartea Vietii, insa din pricina pacatelor sale poate fi sters si atunci ramane fara putere in fata vrajmasului. Abia in acel stadiu ajungi sa te inchini fiarei, iar inchinarea la fiara atrage dupa sine lepadarea totala, implicit insemnarea cu semnul 666.

Pacatele si patimile ce determina acceptarea actelor cu cip

 • neincrederea in ajutorul Domnului. Exista temerea ca nu vor mai avea unde locui, ce manca etc. Dar oare de ce il excludem pe Atotiitorul Dumnezeu din previziunile noastre? Daca noi facem acest sacrificiu in numele Domnului, atunci sa avem acea credinta “cat un bob de mustar” ca vom primi cele necesare si ne vom descurca intr-un fel. Nu mai dam sfaturi, ce si cum, unde anume sa ducem o astfel de viata. Va descoperi Domnul fiecaruia, in functie de curatia inimii sale.
 • confortul, luxul si lipirea de aceasta lume prin toate lucrurile mai putin necesare vietii si mantuirii. Foarte multi sunt datori vanduti bancilor, dupa ce au luat credite ca sa traiasca urmand moda acestei lumi. Multi s-au imprumutat pentru a deschide o afacere care sa le aduca mai multi bani decat ar fi avut nevoie.
 • necunostiinta si ignoranta fata de invataturile Sfintei Scripturi si a scrierilor Sfintilor Parinti. Inca de la scrierea Sfintelor Evanghelii ne-au fost vestite vremurile apocaliptice, pe care multi Sfinti Parinti si mari duhovnici, spun ca deja le traim. Toate aceste semne ce le vedem in lume nu trebuie sa ne ramana indiferente, ci sa realizam ca ele coincid cu prorociile ce anunta vremea de apoi. A spune contrariul si a bagateliza scrierile sfinte este cu inspiratie doar de la diavolul si trebuie sa ne lepadam de astfel de lucruri.
 • orice alta patima sau pacat, de care suntem stapaniti, ne intuneca mintea si ne impiedica a discerne lucrurile asa cum sunt ele cu adevaratat, nevazand in actele cu cip un pericol.

Sa lucram dar fiecare la despatimirea noastra de toate desertaciunile acestei lumi, dar sa fim cu bagare de seama la inselatoria ce este mai mare in aceste zile.

Pe acelea trebuia sa le impliniti si nici pe acestea sa nu le lasati
(Mt. 23:23).

Drept concluzie, daca vom reusi sa ramanem in Biserica si sa ne intarim cu Sfintele Taine, atunci vom rezista si fara buletin, si fara card. Dar daca nu ducem o viata in Hristos si nu ne punem nadejdea in purtarea Sa de grija, atunci vom accepta si actele cu cip si semnul fiarei.

Dumnezeu sa ne intareasca pe toti ca sa nu cadem in iadul cel vesnic.

Cititi si: Comentariul zilei (22.08.2010): Cei ce refuza BULETINELE CU CIP isi pun toata nadejdea in bunul Dumnezeu. A face concesii inseamna a nu avea credinta

58 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  de ce cipurile din cartelele de telefon sau din telefoanele mobile sau din alte dispozitive nu sunt periculoase, iar cele din permisul de conducere (daca este!) sau din pasaportul biometric este? ajutati-ma sa inteleg, va rog, in cateva cuvinte simple!

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @sorin
   acele cipuri din telefoane sau calculatoare nu tinde identitatea ta, cum sunt cele din acte
   iti raspunde saccsiv foarte frumos:
   Deci, cand ne oprim din nebunie? Am acceptat codurile de bare, apoi cardurile bancare, pasapoartele, carnetele de soferi, vom accepta buletinele, cardurile de sanatate. Unde ne oprim? Cat mai mergem asa si acceptam toti pasii? Credeti ca pe el va scrie: acesta este semnul despre care scrie in Apocalipsa si dauneaza grav mantuirii dumneavoastra?

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Iata ce le scriam ieri celor de la Razboi intru cuvant, in particular, caci pe blog m-au interzis:

  —-
  Fratii mei, permiteti-mi sa va mai spun cateva cuvinte.
  De ce va agitati asa mult cu problema noilor documente electronice cu cip? La mijloc este o mare ispita. Sa nu credeti ca scriind atatea scapati de cursele vrajmasului. El ne pandeste pe toti, indiferent de parerea pe care o avem despre cipuri si documentele de identitate electronice. Cred ca nu este bine sa va comparati cu altii, oricat de exagerati ar fi. Si mai ales cred ca nu este bine sa atacati pe marii duhovnici.
  Putem pacatui in multe feluri, in cazul de fata prin vorbirea desarta si mandra. Si cel care acuza si cel care indeamna la extreme, si cei care se ponegresc si se acuza reciproc, ca si cei care expunand o opinie echilibrata, cu gandul ca sunt mai fini in intelegerea lucrurilor, toti pacatuiesc. Unii sunt stapaniti de manie, altii de pizma, altii de clevetire, altii de slava desarta si parere de sine.

  Amintiti-va de pilda vamesului si fariseului. Pocaiti-va, marturisiti-va, dar nu mai aratati cu degetul pe altul. Pentru ca nu va va fi usor sa scapati de ispita de a cugeta: “Noi nu suntem ca aceia”.

  Privind din exterior pot spune ca atitudinea voastra este la fel de intransigenta ca si a celor pe care-i judecati de fanatism si extremism. Pe voi vrajmasul va lupta cu slava desarta.

  Faceti o treaba foarte buna cu stirile pe care le adunati aproape zilnic. Asta am apreciat-o cel mai mult. Va incurajez sa continuati, cat s-o mai putea, pana la impunerea cenzurii, dar sa nu primiti gandurile de slava desarta.
  Rugati-va mereu sa va pazeasca Dumnezeu de ispita slavei desarte. Pentru ca cel care cade prada acestei ispite incepe sa orbeasca duhovniceste, si de la slava desarta este atras spre alte patimi.

  Legat de documentele de identitate, sunt de acord cu ce spune parintele Metodie, ca cel care traieste in pacat este rob diavolului, cu sau fara noile docmente. Dar oare cei care le primesc nu sunt ei robi patimilor si prin patimi diavolului?
  Chiar daca noile documente de identitate nu sunt semnul lui Antihrist despre care se aminteste in Apocalipsa, asta nu inseamna ca aceste documente, ce fac parte din acelasi sistem satanic, ar fi cu ceva mai bune.
  Sa nu uitam ca toate cedarile noastre sunt semne ale slabei noastre trairi duhovnicesti.

  Iertati, si Dumnezeu sa va ierte.
  —-

  Noile documente electronice de identitate trebuie refuzate.

  Pr. Vasile

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Trebuie sa avem dragoste de aproapele si durere pentru cei care inca nu vad realitatile ce ne inconjoara. E trist ca cei de la razbointrucuvant nu ramn verticali in continuare si se comporta precum ecumenistii, avand o atitudine caldicica.
  daca trebuie sa vorbim la general atunci nu putem prezenta decat reguli generale, precum sunt si canoanele. Sfantul Vasile cel mare a dat de ex. canon pentru un pacat, oprirea de la sf. impartasanie pana la sf vietii. Acest canon se poate, prin pogoramant, reduce de catre duhovnic. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa trambitam noi public ca fiind o regula generala. Canonul ramane acelasi, stabilit de Sfantul Vasile.
  Deci sa vad clar o atitudine curata si nu dubioasa a celor de la razboi, cu indemnul SA NU SE IA actele cu cip, asa cum spun si duhovnicii mai batrani ai acestei tari.
  Nu avem nevoie de atitudini dubioase in aceste momente.
  Sa ne pomenim unii pe altii si sa ne unim fortele. De nu ne vom ierta si de nu ne vom iubi s-a zis cu mantuirea noastra. Vom marturisi dar in ultimul moment ne vom lepada, daca nu vom avea smerenie sa recunoastem ca am gresit si am ignorat sfatul marilor duhovnici, care toti intr-un glas spun: FARA CIP!
  Asa sa ne ajute Dumnezeu pe toti!

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Daca tot scrieti atat de frumos si smerit despre acest subiect, poate ar trebui ca sa-i cereti iertare D-lui. Danion Vasile pe care l-ati jignit pentru ca spunea aceleasi lucruri.
  Ar fi o aplicatie la teorie!

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Oameni buni, vorbiti foarte frumos despre viata curata la tara, fara cipuri si lumea asta contemporana si stricata. Insa trebuie sa intelegem ca este nevoie ca Biserica cea infailibila a lui Hristos, adica pe care portile iadului nu o vor birui - sa se organizeze concret intr-o forma de existenta pe acest pamant, in cazul refuzarii acestor cipuri. Daca se va crea o disidenta in sanul Bisericii, adica anumite comunitati cu preotii lor vor deveni o grupare separata, alte comunitati la fel vor deveni grupuri disparate si foarte vulnerabile. Nu este bine sa ne risipim unii de altii, sa aratam cu degetul inspre luptatorii de la razboi intru cuvant, caci fiecare din noi este speriat si cutremurat de ceea ce va urma, si incearca sa faca voia lui Dumnezeu cat mai bine. Trebuie totusi sa avem in vedere faptul ca opunerea vehementa la primirea buletinelor cu cip poate aduce multa tulburare, separare si chiar schisma (asa cum au patit stilistii cand s-au rupt de BOR), DACA NU NE ORGANIZAM DUPA PRINCIPIILE DISCERNAMANTULUI. Eu totusi cred ca Hristos nu va ingadui schisme, Doamne fereste. Si in plus, cum ziceau si altii, sa nu uitam ca fara buletin nu ai dreptul la proprietate, nu ai dreptul sa existi, sa lucrezi, sa cultivi un pamant, sa iti hranesti copiii. Sunt convinsa ca in momentul cand se va impune implantul cu cip, SE VA FI CRISTALIZAT DEJA PERICOLUL IN CONSTIINTELE OAMENILOR SI ALE AUTORITATII BISERICESTI IN DREPT CANONIC, PENTRU A ORGANIZA VIETILE OAMENILOR CARE REFUZA SEMNUL FIAREI. Nu stiu in momentul asta, daca ne opunem asa disparat, in grupari minoritare, ce putem obtine, avand in vedere ca statul nu a luat in considerare reactia miscarii anti-cip din 2009. MA TEM CA NU PUTEM SCHIMBA CURSUL LUCRURILOR.
  Doamne, da-ne dreapta socoteala, sa nu fim fara cip si sa ne osandim pentru alte pacate, dar sa nu ne lepadam de tine in vremurile din urma...

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Aș avea câteva întrebări pentru Administrator, dar nu numai. Am înțeles despre cetățenii străini rezidenți în România că vor fi obligați să aibă un fel de carte de identitate biometrică. Toți sunt obligați să își facă sau doar cei care au devenit rezidenți după 1 ianuarie 2011 ?
  În SUA, deja este implementat sistemul biometric în cărți de identitate, permise de conducere și pașapoarte și, dacă da, de când?
  Doamne ajută!

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @prahovean
   de la 1 ian 2011 toti cei care isi vor face carte de identitate noua vor primi pe cea cu cip biometric, de ex.: toti care implinesc 14 ani, toti care se casatoresc si isi schimba numele, cei carora le expira CI s.a.
   Dar sa speram ca se va da si o alternativa pentru cei care din motive religioase le vor refuza.

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @sorin
  Intrebare ta este firesca, mai ales in contextul in care se foloseste sintagma "Anti Cip".
  Cipul in sine nu este periculos, periculos este modul in care este el folosit. (E ca si cutitul. Poti sa tai paine cu el dar poti sa si ucizi/distrugi.) Altceva este cand cipul este folosit pentru cartela de telefon sau de interfon si altceva este cand e folosit in buletin, acte de identitate. Ce sens are prezenta lui in documente? Ca nu e pus acolo de dragul avansarii tehnologiei si a modernismului sau de a tine pasul cu tehnologia. Ci de dragul distrugerii subtile a libertatii umane, intimitatii individuale, etc si in primul rand spirituale, pentru ca el tine de identitatea ta.

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @admin

  multumesc. acum am inteles ca problema nu este cipul in sine, ci cipul atasat actelor de identitate. acuma intreb si eu iarasi ca sa ma lamuresc pe deplin. si care este problema atasarii cipului actelor mele de identitate?

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @constantin,

  multumesc de raspuns. iau curaj si te intreb mai departe cum imi distruge cipul libertatea si intimitatea spirituala?

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sa zicem ca pe malul unui lac adanc trec doi oameni, ambii credinciosi. Unul are permis de conducere cu cip iar celalalt nu. Un copil striga dupa ajutor din mijlocul lacului fiind in pericol de innec. Cel cu cipul, fara sa stea pe ganduri sare in lac si cu pretul propriei vieti salveaza viata acelui copil. Cel care nu avea cip, n-a vrut sa-si riste viata si priveste speriat de pe mal, multumit ca el este bine.
  Va intreb: care este mai placut inaintea lui Dumnezeu, cel care si-a dat viata pentru aproapele sau avand carnet cu cip sau cel care nu avea cip dar a dat dovada de lasitate? Va rog de data aceasta sa nu ma cenzurati. Precizez ca sunt de partea voastra, si sustin lupta anti-cip.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @vasile
   e clar ca aceasta intamplare e un dar de la Dumnezeu pentru a da sansa mantuirii celui ce a luat actul cu cip.
   Acum va intreb si eu:
   Insa cum sa ai curajul sa-ti pierzi viata, cand tu nu ai curajul sa renunti la un permis auto?

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @sorin
  Refolmulez ca sa fiu mai riguros in exprimare. Ma refeream la o distrugere subtila a libertatii umane, o distrugere subtila a intimitatii individuale, etc si in primul rand la o distrugere spirituala.
  Dar tu cum stii ca atasarea cipului actelor tale de identitate NU reprezinta NICIO problema? Te rog sa ma ajuti sa inteleg. Si care este sensul prezentei cipului in actul de identitate? Poate cu aceasta intrebare ne ajutam ca sa vedem si problemele.
  Un proverb zice ca "O intrebare bine formulata este pe jumatate raspunsa."

 12. Iubesc Patriarhul

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Din intamplarea povestita eu zic ca cel mai placut lui Dumnezeu este copilul.

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ......Serios ???? "fratele" Danion si-a luat "Toyota"....???? ......Nu ca mi-ar folosi asta la ...rugaciunea neincetata ....sau la mantuire....si nici ca...m-ar roade invidia...dar...intreb si eu asa...ca sunt curioasa ( ca orice om - femeie) si...sa-mi fac si eu o parere.....
  Iertare...va rog....dar.....probabil... nu sunt nici destul de sporita duhovniceste...si...de "old fashion"....si...nu reusesc sa asociez : masinile scumpe ( cum ar fi si Toyota...) telefoanele ultraperformante....vacantele la mare...in strainatate...( de ex : Italia ) cardurile....cu destui bani in cont....+ atitudinea ( in general ) de ...mandrie ~ aroganta....( ex - cathedra ) cu : preotii...( de mir) si ieromonahi ...calugari.... ...cu "misionarii" orthodocsi( in general cei ce-l urmeaza pe Hristos si...ar trebui sa-l aiba ca model....)... cu...liderii de sindicat....
  Nu stiu...dar...cu mintea mea cea proasta...zic ca...ar trebui sa existe o diferenta intre toti Acestia ...si directorii de mari institutii...companii...banci....parlamentari...deputati...mari oameni de afaceri.....

  Oare...Parintele Iustin...cum vede problema asta...?...care...pe mine...nu zic ca ma obsedeaza...ci doar o constat...si ...nu reusesc s-o inteleg ( s-o incadrez in portretul meu de..."nebun dupa Hristos" ) si care ...da...pot sa zic ca ma afecteaza intr-o oarecare masura...in sensul ca ma intristeaza....Pentru ca....da...in micimea mea...acum...in VREMURILE ACESTEA....DE MARE CUMPANA...as avea nevoie de niste duhovnici..."frati"~ surori"...care sa-mi fie modele de rugaciune....smerenie...vot al saraciei....de putere....care sa-mi demonstreze si sa ma convinga ! ( am mare nevoie de asta ,eu fiind atat de slaba...) ca...lucrurile materiale nu inseamna nimic...dupa cum nici pozitia sociala....etc....
  Qui prodest ????

  Offff....imi vine acum in minte...acel refren contemporan : "Pacat...pacat...de sangele varsat..." dar care...e valabil si pentru acum 2000 de ani in urma...si...imediat in anii ce-au urmat....

  Iertare !

  Dumnezeu sa ne ierte ! si sa ne ocroteasca ...

  ( sper sa-mi postati comentariul....; daca nu....voi intelege...! fara sa ma supar....)

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dacă ne vom luam fiecare cu ale sale, vai și amar. Dacă vom fi mulți care vom fi uniți împotrivă, avem șanse. Tare îmi e frică însă că vom fi dezbinați, cum sunt românii de atâtea ori. Acum puțin timp, chiar mă îngrijoram de marile încercări ce am aflat că vor veni peste țară în 2011. Acum încep să simt că aceastea sunt spre izbăvire de jugul electronic care vor să îl pună pe grumajii noștri bestiile din afară.
  Rog pe cine știe, în special pe Administrator, să îmi spună ce știe despre implementarea cipurilor biometrice în documente în SUA. Eu nu sunt acolo, dar aș cam avea nevoie să știu pentru cineva care este acolo.

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Uite, mă gândeam la niște frați ortodoxi din SUA, care au aflat de curând de disputa ce are loc la noi în țară legată de documentele biometrice. Oricum, aș fi vrut să aflu și dacă cetățenii străini rezidenți în România de dinainte de 1 ianuarie 2011 sunt obligați să își facă carte de identitate biometrică. Mă gândesc la ortodoxii care nu sunt cetățeni români, dar sunt rezidenți la noi, ce pot face ei, în acest condiții.

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Mihaela,

  Dl.Danion este un om duhovnicesc, are mare dragoste catre Dumnezeu si Sf.Fecioara Maria.
  Dânsul are si multi dusmani, din nefericire.....
  Nu te grabi sa-l judeci.

  Ticalosii îi gasesti în fruntea guvernului român si în fruntea BOR - Tradatorul Daniel din Deal -.

 17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  :))))...Mos Ioane...Mos Ioane....dar...eu nu judec pe nimeni.....imi pare rau ca...nu am facut clar ! aceasta precizare...( mi-a scapat ) Eu ...doar constat...mi-am manifestat niste nelamuriri...suspiciuni....si....am facut publice niste intrebari...e...chiar asa ...un pacat...? ( repet doar ca...toate aceste constatari...ma intristeaza....chiar daca mai glumesc...stii cum e : haz de necaz...rasu'-plansu'....)
  Eu zic ca...daca nu stii...nu intelegi ceva...intrebi : simplu...firesc....Ca si cum te-ai duce la duhovnic si-l intrebi : "Parinte...e-adevarat...ca ?....si...e...bine ca...?"

  Si...daca tot veni vorba de "Dl.Danion" ( cum il numesti mata....! si...nu "preot" ~ "parinte"....pt ca...din cate am auzit...mai si slujeste la Petru-Voda ~ Paltin ) in care din...aceste 2 ipostaze...are ...dusmani...?

  Si...daca tot mi-ai dat mingea la plasa...lasa-ma sa ma distrez ~ comentez.... :)))) : pai...normal...categoric e un "domn"...cum spui mata...daca are Toyota...si...alea..alea....
  ( offff....doar Dumnezeu stie ! cat mi-e de mila de el.....offf ! )
  Si...inca ceva...Mos Ioane : ai grija...ca...acum...in vremurile astea din urma....tradatori...ticalosi...sunt cam peste tot ...! Asa ca....ai mare grija ! nu gira ~ garanta pentru nimeni....Mergi pe calea care ti-o dicteaza constiinta...si...uita-te numai in sus ! ( din cand in cand...uita-te pe unde calci...sa nu ratacesti drumul...)

  Sa ne ierte Dumnezeu ! si sa ne ocroteasca !

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Mihaela
   fratele danion nu este preot.. iar la Manastirea Paltin din Petru Voda a tinut predica la cererea si cu binecuvantarea Parintelui Justin.
   Cine sunteti voi sa cartiti asupra hotararilor luate de Parintele Justin in propria sa manastire?

 18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Bravo ! Admin ! Multumesc ca...mi-ai postat comentariul !

  Imi cer IERTARE ! nu scuze....

  Imi recunosc "nevointa"...si spun : "rabdarea" e...aspectul asupra caruia trebuie sa ma aplec...si sa mai lucrez.....

  Si...totusi...pentru ca...am depasit aceasta faza...cu..."postatul"...pusesem o intrebare...si...asteptam un raspuns.....

 19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Waw ! Waw !.....una calda...alta rece....

  Stai...Admin...nu sari la beregata....si nu cadea si tu in pacatul meu....de care tocmai ma plangeam - " lipsa rabdarii"....

  Nici n-am stiut ca fratele Danion nu este preot...de vreme ce...predica in fata Altarului....si...ca sa fiu sincera...din aceste circumstante ~ ipostaze....si din altele....nici nu mi-am imaginat ca...Danion e doar...un simplu "domn" ( cum il numeste user-ul Mos Ioan....) si un sot ~ tata de familie....

  De asemeni...NU CARTESC ! si...sigur ca fiecare poate sa faca ce vrea in "propria lui manastire" ....( asta...din cate stiu...este sub incidenta Mitropoliei...exarhului...nu e treaba mea...sau a vreunui user...) ma rog...eu aveam o alta teorie ~ certitudine.....ca...nimic nu-i al nostru...dar... e posibil sa ma insel....sau...din mare graba ( atentie ! ) si din impulsivitate...sa te inseli tu....nu stiu...Dumnezeu va judeca.....!
  Oricum ....nu-mi place impulsivitatea ( ca si mandria...aroganta...ipocrizia...).... mai are rost oare sa spun ca....aceste manifestari...atitudini...sunt improprii unui om instruit...monah...sau ...crestin practicant...smerit....?
  Trebuie oare sa mai precizez ca...aici...in spatiul virtual...milostenia ( ca si virtute ~ conditie obligatorie ! ) nu se poate manifesta decat prin intelegere ~ toleranta...rabdare...?
  Dragul meu...fratia voastra....trebuie oare sa-ti mai aduc argumente...de ce trebuie sa fii mai intelegator...cu...semenii ~ userii ...de aici...? pentru ca...sunt si ei oameni...pacatosi.... ca si tine....

  Admit vehementa...si chiar impulsivitatea...intr-un singur caz : in apararea lui Hristos...si a dreptei credinte ortodoxe.....! in rest...

  Admin ! Daca am devenit incomoda...si "contravin"....spune-mi direct...si...ma retrag ! nu mai postez nimic....

  Sa ne ierte Dumnezeu ! si sa ne ocroteasca !

  Sa ai inima buna !

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @mihaela
   da si tu dovada de lipsa de impulsivitate, iar adevarul chiar asta este: staretul face regula in manastirea sa..

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Mihaela:

  Eu nu stiu de unde aveti dumneavoastra conceptia asta, conform careia mirenii ortodocsi, in general, si mai ales cei care mai tin si conferinte despre sfintii inchisorilor, ar trebui sa umble imbracati in zdrente...

 21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @mihaela
  tu zici despre tine ca esti impulsiva
  insa nu vreau sa intru in discutii despre tine sau despre danion... sunt alte probleme
  vrei cumva sa divaghezi discutia? atunci fa-o in alta parte.

 22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @constantin,

  tu sustii ceva si eu iti cer argumente. tu nu mi le dai si, in schimb, imi ceri sa demonstrez eu contrariul celor sustinute de tine.

  iarta-ma, dar nu asa o sa ma convingi sa cred ceea ce sustii. nu esti convingator. trebuie sa aduci argumente solide, inexpugnabile care sa convinga pe orice crestin binevoitor ca cipurile distrug subtil libertatea, intimitatea si spiritualitatea crestinilor.

  sunt crestin, am retineri sa cred ca ceea ce sustii tu este adevarat. te rog mult sa ma ajuti sa cred acelasi lucru ca tine. adu-mi argumente. le ai? da-le drumul pe post sa le auda toti crestinii. chiar te rog! altfel, ai responsabilitate in fata lui Dumnezeu ca dezbini Biserica lui Hristos pentru subiecte pe care nu le poti sustine cu argumente coerente.

 23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @sorin
  citeste studiul aflat la adresa de mai jos si nadajduiesc ca te vei dumiri
  http://apologeticum.ro/2009/01/22/pe-arhiereul-nostru-doamne-il-pazeste/

 24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  iustin

  @Mihaela:

  Eu nu stiu de unde aveti dumneavoastra conceptia asta, conform careia mirenii ortodocsi, in general, si mai ales cei care mai tin si conferinte despre sfintii inchisorilor, ar trebui sa umble imbracati in zdrente…

  RASPUNS :

  In general...nu am fost si nu sunt omul extremelor.....Dar...daca tot ai adus vorba.....as vrea sa-ti spun ca..."Toyota" ( pe care...o are Danion) si..."zdrente"....sunt 2 extreme....Siiii...ia stai putin.....de ce nu...? Mantuitorul nu umbla intr-o camasa lunga...ponosita...? Sugerezi...ca ar trebui sa ne adaptam...."cerintelor" secolului xxl...? ( bine ..."toyota"...e...doar unul din exemple...din pacate....)
  Dar...ce-ai zice de o...Dacia veche...( eventual break...sau...hai...Logan...in care sa inacapa cat mai multi oameni...si carti...) si...doar de ...2 perechi de pantaloni...si 2 camasi albe....ponosite...de atata spalat...? Asta...pentru ca...tot se conferentiaza...despre..."vechi"....

  Si...nu-mi vine sa cred ca...dupa atatea articole si comentarii pe toate site-urile ~ blogurile...inca n-ai inteles...ca...ffff curand...problema se pune f transant ( in extreme...) : ori lux...ori....zdrente....si ca...e binevenita ~ indicata o...pregatire...tocmai pentru ca trecerea sa nu fie prea brusca...si sa sminteasca....

  Si...mai e ceva...daca tot ai deschis subiectul : cred ca...am eu..asa..."o nebunie"....( de fapt..asa simt ) cum ca...cei ce conferentiaza MAI ALES ! despre SFINTII INCHISORILOR ar trebui sa fie aidoma LOR ! atat in "grai" ( idei...credinta...) cat si...in port....( ca sa nu mai vorbim...de atitudine....) ( tocmai ! din profund respect pentru sangele curat...varsat de Ei...)

  Si...cu iertare,...o sugestie : sa ai mare grija...sa faci cinste numelui...pe care il porti....!

  Sa ai inima buna !

  Dumnezeu sa ne ierte ! si sa ne ocroteasca ...

 25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Admin !

  * Nu mi-ai raspuns...la intrebare ...nu-i nimic ...am inteles...! uneori...si tacerea ...evitarea ...e un raspuns....
  Da...recunosc ! fara urma de ipocrizie...viclenie......ca ma intereseaza intr-o oarecare masura...si "cine".... tine conferintele ...si impartaseste Cuvantul lui Hristos....Pentru ca...n-am uitat acel "avertisment" : in vremurile din urma...vor aparea multi proroci mincinosi...multi lupi imbracati in piei de oaie..."...Sa...fim atenti !

  * Consider ca...nu am divagat...si...astfel...in acest context...totul are legatura...( doar...daca vrei s-o vezi)

  Fratilor ! Domnilor !

  * In concluzie : ceea ce a fost de zis...informat...comentat...s-a zis....! Sunt absolut convinsa ca aproape toata lumea a inteles MESAJUL : ca...aceste acte biometrice...nu sunt de la Dumnezeu...si ca ...reprezinta un prim pas in ceea ce se cheama lepadare ( automat intri ~ te inscrii in evidenta vrajmasului...) iar...pe de alta parte...e o clara ingradire a libertatii personale.....
  Deci : de inteles...a inteles aproape toata lumea...Problema care se pune de aici incolo...tine doar de fiecare in parte...de credinta fiecaruia...de constiinta...de vointa ~ puterea fiecaruia....Am mai spus...si nu vreau sa repet...dezvolt : sunt doar 2 optiuni ! Atat !...cu...consecintele de rigoare...In rest...doar discutii...( unii ca...n-au ce face...altii...cauta cu disperare argumente solide... care sa le justifice gestul...de a lua aceste acte...dar...in acelasi timp...sa se simta si absolviti...de pacat...) Inutil sa mai argumentez de cata inselaciune este vorba...si sa atrag atentia ( sporita ! ) asupra constiintei individuale...

  *
  Am inteles perfect ce era de inteles...!dar...iata ca...am picat in aceasta capcana...ispita....de a citi toate aricolele...comentariile...si...la randul meu...scriind....( Pentru ca...nu-i asa..? Ca sa-ti faci o parere...trebuie sa citesti tot...apoi...confuzat....aiurit...panicat...sa-l rogi pe Dumnezeu...sa te lumineze...si sa retii ~ intelegi...doar ce-ti este de folos...si sa te indrume ce ai de facut....in continuare.....
  Pot sa va marturisesc ca...in tot acest timp...am lasat totul balta....( inclusiv rugaciunea...de aceea zic ca e o ispita ~ capcana...) si nu m-am mai ocupat ( din pacate...) de nimic...
  Citind absolut tot...de pe toate site-urile...am ajuns la concluzia( personala ) ca...absolut toti au spus si mari adevaruri...dar..si multe aberatii...chiar erezii...adica : si parti bune...si parti rele : exact ca mine...ca oamenii....ceea ce ma intristeaza e ca...exista aceasta dezbinare...care..nu stiu in ce masura e...controlata...si ...impusa....in fine...asta e...
  Dar...iata ca...m-a luminat Dumnezeu....! timpul e f scurt....si...am foarte multe lucruri de facut....Nu zic ca n-am sa mai citesc articolele de pe toate site-urile...pentru ca...trebuie sa fiu la curent cu ceea ce se mai intampla...dar...nu mai pic in capcana....pentru ca...repet : timpul este extrem de scurt !
  Fiecare va face cum crede ! Am mai spus : mantuirea nu este colectiva...ci individuala...fiecare va raspunde ~ da socoteala...pentru ceea ce face....

  Ma rog sa ne ierte Dumnezeu ! sa ne dea putere ! si sa ajute necredintei noastre !

  Sa aveti inima buna !

 26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @sorin
  Imi pare rau, dar mi-ai cerut argumente pentru cum iti distruge cipul libertatea si intimitatea spirituala, pentru ceva ce eu nu am sustinut si am fost nevoit sa reformulez mai riguros.

  Eu am incercat sa iti raspund la intrebarea ta initiala, in cateva cuvinte simple, cat mai concis. Problema aceasta este foarte complexa si are implicatii enorme in multe planuri (juridic, etic, civic, moral, teologic, etc) si de aceea pentru a te convinge singur (caci tu esti cel interesat) pe deplin ai foarte mult de citit (nu stiu daca mai este efectiv timp fizic ca sa cuprinzi totul), dupa cum vezi ca si articolul propus de admin este stufos, bine documentat si care nu reprezinta decat o introducere in tema. 🙂 Eu iti recomand sa citesti si cartile "Dictatura biometrica" si "Dictatura pseudo-stiintei" si sa urmaresti inregistrarile video de la http://arhiva-ortodoxa.info/test/autoindex2/index.php?dir=1.video/Microcipul/ tot pentru introducere in context.

  Distrugerea libertatii, intimitatii si spiritualitatii crestinilor se face prin construirea unei DICTATURI globale intr-un sistem ce insasi prin natura lui nu poate duce decat la (auto)distrugere (un exemplu de introducere care ar trebui cunoscut de toti este: http://video.google.com/videoplay?docid=-1247883637271752945 in ce priveste sistemul actual financiar mondial). Pericolul actelor electronice biometrice cu cip poate fi usor de sesizat numai daca nu este scos din contextul global al acestei dictaturi si ingradiri.

  Nu stiu ce tip de argumente sa iti ofer, pentru ca nu stiu care te-ar convinge ca sa fiu concret si la obiect. Faptul ca d.p.d.v. juridic introducerea actelor biometrice incalca legi care garanteaza libertatea persoanei si a vietii intime este suficient? Acest argument nu este nou (si nu il spun doar pentru toti crestinii, ci pentru toti oamenii), dar cat se poate de bun simt si coerent, il gasesti oricum si in lecturile pe care ti le-am propus mai sus si chiar foarte bine dezvoltat si documentat.

  Eu personal nu vad sensul si necesitatea trecerii la acest sistem de acte si de aceea te-am intrebat si pe tine. Tu cum vezi lucrurile? Chiar si daca nu ar prezenta nici o problema (desi este evident ca incalca drepturi pentru cei ce au urechi de auzit si nu sunt impotriva evidentei sau spalati pe creier http://www.youtube.com/watch?v=eE2M0Pr0m_I ), ce sens ar avea acceptarea lui? Asa ca sa fie? Nu il acceptam. Personal nu am nevoie sa demonstrezi contrariul celor sustinute de mine, doar ca ma gandeam ca te-ar putea ajuta pe tine si/sau pe altii.

  Daca inca vei mai avea nelamuriri dupa ce te informezi din TOATE lecturile propuse, le putem lamuri mai detaliat pe concret.

  Doamne ajuta si astept provocarile tale, dar daca aceste provocari sunt impotriva evidentei, nu are sens sa pierdem energie inutil, energie care am putea-o folosi pentru rugaciune.

 27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Daca Danion si-a luat Toyota, cu atat mai greu v-a fi pentru el, ca in viitor sa renunte la Toyota, si la alte feluri de lux material pe care acuma nu ni le mai putem permite cei care vrem sa ramanem cu Dumnezeu;

  Un singur lux ni-l mai putem permite de-acum incolo, si avem chiar datoria, lux pt care trebuie sa luptam desigur: LUXUL LIBERTATII cea de la Dumnezeu, nu cea amagitoare venita de la lume, si pentru ea nu avem nevoie de nici un fel de confort, si cu atat mai putin de lux lumesc, ci de strictul necesar. Fiecare are dreptul sa aleaga mantuirea sau pieirea.

  Dar numai cine vrea sa fie cu Domnul traieste viata de renuntari, cine nu, traieste lumeste...si se bucura cat mai poate de cele lumesti, pe care oricum le va pierde, ca cel rau doar amageste, si atat.

  Dar poate ca Danion, care este un misionar ortodox, si asta n-o poate contesta nimeni, cu greselile omenesti de care nu scapam nicicare, are ratiunile lui, si binecuvantare pentru aceasta achizitie, de care poate ca are nevoie mai ales acuma.
  CU DOMNUL !

 28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  In loc sa vb. despre impactul documentelor electronice asupra vieti noastre , ne pierdem in discuti sterile de genu - cutare are o Toyota in loc de Logan - de ce un staret ii permite unui mirean sa vb. -2 perechi de pantaloni si doua de ciorapi ajunge - admin pe mine ma chiama Mihaela si sunt si eu desteapta etc .

 29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Din cate imi amintesc, acum ceva timp sora noastra, Mihaela, era o aparatoare infocata a parintelui Calistrat Chifan, pe unul din site-urile ortodoxe, parinte care(iertati, daca supar pe cineva) e un lup in blana de oaie, cel putin in privinta actelor cu cip. "Aparatoare" a Sfintiei Sale tocmai in contextul interventiei pro-cip a parintelui. Ne-am bucura daca nu ne-ar mai obosi cu punctele-puncte ei meditativ- isterice, sau poate pauze necesare rugaciunii pe care a lasat-o balta, dupa cum spune. nu am cititi nimic de folos in niciuna din interventiile dumneaei. doar auto-admiratie sub falsa smerenie si intrigi...
  Iar "Alexandra" este aceeasi pe care o stim? Adica Parintele Calistrat sub pseudonim? Asa zic unii..

 30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ...Si pentru ca tot am zis ca ...va fi ULTIMUL COMENTARIU...mai fac o completare....o sa mai expun cateva idei ~ aspecte :

  * Acum 2 ANI !!!....am avut un vis.....foarte ciudat...si...cutremurator : ( pe care...la vremea aceea...nu l-am inteles prea bine...) :

  Se facea ca ..... eram intr-un balcon ~ terasa suspendata...cu vreo 50~ 60 oameni ~ prieteni...care impartaseam aceeasi credinta...idei....si...ne uitam toti in jos...in fata noastra...intr-o piata imensa...unde erau sute de mii de...."un fel de roboti"...toti....identici....
  Noi eram speriati....dar...in acelasi timp, ne simteam protejati ca eram sus...in acel balcon....si...eram impreuna....Dar...deodata...mie mi s-a intamplat ceva ....ingrozitor.....Dintr-o data...AM SIMTIT !!!! ca....de fapt...printre NOI...cei ce eram impreuna...erau...niste "tradatori ~ dintre acei roboti de jos din piata...." infiltrati....
  Am intors capul...i-am privit....si...am simtit o durere sfasietoare...am crezut ca...inebunesc.....Toti erau senini...zambitori...prietenosi...uniti.....si...eu...eu...STIAM ! dar...nu-mi dadeam seama..."CARE ESTE" ! ?.....M-am trezit...CU ACEASTA DURERE SFASIETORE....pe care am simtit-o toata ziua.....Pot doar sa va spun ca..."acea durere"... n-am avut-o niciodata in viata mea...desi am trecut prin durerile nasterii si acele ingrozitoare dureri de dinti....
  Desi am avut acea durere ingrozitoare ( a sufletului...) n-am inteles-o prea bine...pentru ca...acum 2 ani si ceva...abia se punea vag...problema actelor cu cip...si nu-i acordasem prea mare importanta...crezand ca asta se va intampla...intr-un viitor indepartat....

  Dar...iata ca...abia ACUM ! inteleg...semnificatia acelui vis...si parca simt aceeasi durere...( mai atenuata decat in acea zi...dupa vis...)

  * Acum cateva ore...mi-a venit in minte o...asociere :

  E....ca si cand ai avea de facut o...operatie ...dar...inainte...firesc...trebuie sa fii anesteziat.....
  Sigur ca unii...evita...refuza "taierea" ~ cutitul...si opteaza pentru medicina alternativa...un tratament naturist...
  Dar sa revin : si cu actul asta biometric...este exact asa : ca o...anestezie.....! sigur ca te doare un pic...cand te inteapa.....( si..ai emotii...) dar...dupa aceea...ESTI PREGATIT ! pentru operatie.....NU MAI SIMTI NIMIC...! ( esti..."pe mana lor"...cum se spune....)
  Dupa unele operatii...te faci bine...e-adevarat...dar...dupa asta care ni se pregateste....vei simti in final o mare durere...si nu te vei vindeca...va duce si spre moartea fizica...a trupului...si spre moartea sufletului.....

  cam asta e.....

  Sa aveti inima buna !

  Dumnezeu sa ne ierte ! si sa ne ocroteasca....

 31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Si....simt nevoia...SA INCHEI cu un gand bun... frumos...( in spiritul ultimei strofe...a acestei poezii ! ) O..MI-NU-NA-TA !!!! poezie...a lui Ioan Hozevitul de la Neamt ,care mie imi place la nebunie ! si...sper sa va placa si voua...dar mai ales sa va fie de folos ! :

  CUGETARE SMERITA

  Precum incet se trece
  Faclia de la sfesnic
  Asa se trece viata
  Si vine somnul vesnic....

  Sa cugetam adesea
  La..."tainele iesirii"
  Ca sa scapam de frica
  In ceasul "despartirii"

  Sa pomenim cu lacrimi
  Pe cei ce-au raposat,
  Caci pentru noi se roaga
  Si ei neincetat...

  Sa stim intotdeauna
  Ca fara Sfantul Dar
  Comorile din lume
  Sunt toate in zadar...

  Nadejdea sa ne fie
  la "CEL fara de ani"
  Iar nu la mintea noastra...
  la slava...sau la...bani...

  Nevrednicia noastra
  S-o punem mai prejos
  Decat vinovatia
  Celui mai pacatos !

  In toate sa ne fie
  Credinta ca un cheag
  Si dragostea curata :
  Al vietii noastre steag !

  Sa nu lasam in minte
  Vreun cuget dusmanos !!!
  Ci sa urmam iertarii
  Si pacii lui Hristos !!!

  Si...de asemenea...am gasit acum...un semn de carte editat de Manastirea Diaconesti ( Arges) cu...urmatoarele aforisme...vorbe de duh :

  * " Bogat este nu cel ce a dobandit multe...ci cel care da muul sta in a vrea...si ...a nu vrea " ( Sfantul Ioan Gura de Aur )
  * " Milostenia foloseste mai mult celui ce o face decat celui ce o primeste " ( Sfantul Ioan Gura de Aur )
  * " Totul sta in A VREA ...si..A NU VREA " ( Sfantul Ioan Gura de Aur )

  * " Cand va apucati de o treaba faceti ca si cum v-ati face testamentul : ce faceti are caracter definitiv si nu poate fi retras...si nici schimbat " ( Nae Ionescu )

  * "Tara nu se serveste numai cu declaratii de dragoste...ci si cu munca cinstita...si,la nevoie ...cu jertfa ! " ( Mihail Sadoveanu )
  ( Aici...as indrazni sa parafrazez...si sa inlocuiesc cuvantul "tara" cu..."credinta " ! )

  De asemeni...as vrea sa va reamintesc renumitul citat a lui Marin Preda ( din "Cel mai iubit...." ) : Daca dragoste nu e...nimic nu e.... ! " si...parafrazat...transpus in intelesul dragostei duhovnicesti...al iubirii fata de aproapele....

 32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @constantin,

  avem o situatie: sunt crestin, am familie, sunt cetatean al statului romania. statul romania impune acte cu cip fara de care eu nu voi putea sa imi intretin familia si traiul meu 'decent' in acest stat. aflu de la tine ca daca iau actul cu cip pierd comuniunea cu Hristos. ma sperii: daca aleg pe Hristos, pierd 'traiul decent', daca aleg 'traiul decent', imi pierd mantuirea. inainte de a-mi face curaj de a alege corect, vreau sa stiu daca chiar e valabila aceasta reductie a ta: ori cip, ori Hristos. in acest context iti cer tie argumente convingatoare ca reductia ta e valabila. pe scurt, te intreb: de ce alegerea cipului si a 'traiului decent' implica lepadarea de Hristos? de ce e pacat sa primesti acte cu cip? asta te intreb eu pe tine. multumesc. astept raspunsul tau. nu-mi recomanda carti, ci spune-mi tu pe scurt ce ai inteles din cartile alea referitor la intrebarile mele. cateva propozitii.

 33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @sorin
  "Omul este facut dupa chipul lui Dumnezeu si in vederea unei nesfarsite asemanari cu El. Cugetul ortodox are temeiuri pentru a sustine ca acceptarea cipului pe actele de identitate este o injosire a demnitatii de crestin si ea are efecte in viata sufleteasca a celor care sunt de acord cu aceste masuri. Acceptarea cipului pe actele de identitate este un compromis care duce la slabirea credintei si a nadejdii in purtarea de grija a lui Dumnezeu. Persistand in logica acestui compromis se va ajunge inevitabil la implantarea cipului in trupul uman. Prin aceasta pecetluire crestinii isi vor incredinta viata unui sistem care se declara autonom fata de Dumnezeu. Aceasta pecetluire va fi intr-un fel un nou botez, dar nu in numele lui Hristos si ea va reprezenta intrarea simbolica, psihologica si fizica in robia sistemului.

  Cercetand informatiile tehnice despre acest tip de acte, gandul nostru se indreapta imediat catre descoperirea din Apocalipsa privind pecetluirea tuturor oamenilor, in vremea sfarsitului lumii, pe mana dreapta si frunte cu ceva fara de care nu se va putea cumpara si nu se va putea vinde, dar care va constitui semnul antihristului si lepadarea de Hristos (Apocalipsa 13, 16-18). In zilele noastre se cunosc deja cazuri de persoane carora li s-au implantat cipuri pe mana dreapta din motive de securitate, medicale sau economice. [vezi http://apologeticum.ro/2010/08/10/rusia-biometrica-de-la-cartela-electronica-universala-la-implantul-cu-cip/ ]

  Pe baza invataturii Bisericii intelegem doua aspecte. Mai intai faptul ca primirea actelor in forma actuala nu reprezinta pecetluirea finala.

  Al doilea este constiinta ca primirea lor este unul din ultimii pasi inaintea pecetluirii finale si ca aceasta primire are drept consecinta intrarea pe un drum al carui capat este acceptarea pecetluirii pe mana si frunte si apostazia. [...] Ce vom face atunci?

  Sa fim incredintati ca va fi mult mai greu de rezistat atunci decat acum, cand nu ne aflam in ultima faza!" (din Dictatura biometrica)

  Oare ca sa renuntam la astfel de indosarieri dictatoriale chiar e nevoie doar de aceasta reductie pe care o sustii tu (caci eu nu am vorbit de nici o lepadare)?
  Sa nu ne fie frica de crucea renuntarii unui trai "decent". Poate niste imagini sugestive ne sunt mai usor de inteles: http://saccsiv.wordpress.com/2010/08/25/desen-de-ce-caram-o-cruce-mare-in-spate/

  Iar pentru a avea curaj si a sti ce avem de facut e bine de urmarit sfatul duhovnicilor:
  - http://apologeticum.ro/2009/09/11/parintele-ioan-de-la-rarau-despre-cipuri-si-viitorul-sinod-panortodox/

  - http://www.youtube.com/watch?v=Kr79i9lOfmo

  - http://www.youtube.com/watch?v=_HUqY_TftHo

  - http://saccsiv.wordpress.com/2010/08/19/parintele-paisie-aghioratul-despre-666-cartele-electronice-buletine-electronice/
  si de a citi Vietile Sfintilor.

  Mucenicia ne este o mare bucurie pentru cei care suntem adevarati ortodocsi si pentru cei care vrem.

  Toata nadejdea e la Dumnezeu! 🙂 "Domnul este luminarea mea şi mantuirea mea; de cine ma voi teme? Domnul este aparatorul vietii mele; de cine ma voi infricosa?" (Ps. 26)

 34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @admin,

  am citit raportul respectiv. se vorbeste despre f multe aspecte ale problemei cu care sunt de acord, dar numai intrebarii mele nu se da raspuns. de ce un cip atasat unui act de identitate reprezinta apostazie?

  daca cumva mi-a scapat paragraful care ar raspunde la intrebarea mea, va rog sa mi-l indicati exact.

  multumesc.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @sorin
   pentru ca cei intelepti te avertizeaza ca este apostazie! nu incerca sa pricepi cu mintea, mai ai si incredere in ce spun marii duhovnici! http://apologeticum.ro/2010/08/27/mari-duhovnici-si-ierarhi-spun-nu-actelor-cu-cip/

 35. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @constantin,

  'Acceptarea cipului pe actele de identitate este un compromis care duce la slabirea credintei si a nadejdii in purtarea de grija a lui Dumnezeu.'

  1. de ce crestinilor care aveau buletine socialiste in trecut nu le-a slabit credinta si nadejdea in purtarea de grija a lui Dumnezeu si celor actuali li se va intampla asta?

  'Persistand in logica acestui compromis se va ajunge inevitabil la implantarea cipului in trupul uman. Prin aceasta pecetluire crestinii isi vor incredinta viata unui sistem care se declara autonom fata de Dumnezeu.'

  2. de ce persistenta in logica compromisului acceptarii buletinelor socialiste nu a dus inevitabil la apostazia crestinilor respectivi, pe cand in cazul de fata, da?

  3. de ce implantarea cipului in trupul uman este ceva rau, de ce este inteleasa precum pecetluirea cu semnul fiarei?

  'Aceasta pecetluire va fi intr-un fel un nou botez, dar nu in numele lui Hristos si ea va reprezenta intrarea simbolica, psihologica si fizica in robia sistemului.'

  4. de ce crestinii care erau sclavi in oranduirea sclavagista romana anticrestina nu erau considerati apostati doar pentru ca erau sclavi, iar cei 'intrati simbolic, psihologic si fizic in robia sistemului actual' vor fi considerati apostati?

  5. de ce Sf. Ap. Pavel nu este considerat apostat, desi era cetatean al statului roman anticrestin, iar crestinii de azi vor fi considerati apostati pentru ca vor primi acte care le vor garanta cetatenia unui stat tot anticrestin?

  'Cercetand informatiile tehnice despre acest tip de acte, gandul nostru se indreapta imediat catre descoperirea din Apocalipsa privind pecetluirea tuturor oamenilor, in vremea sfarsitului lumii, pe mana dreapta si frunte cu ceva fara de care nu se va putea cumpara si nu se va putea vinde, dar care va constitui semnul antihristului si lepadarea de Hristos (Apocalipsa 13, 16-18).'

  6. pe ce temei se face legatura intre cipurile din buletin si pecetluirea mentionata in cartea sfanta a apocalipsei?

  'In zilele noastre se cunosc deja cazuri de persoane carora li s-au implantat cipuri pe mana dreapta din motive de securitate, medicale sau economice.'

  7. implanturile cu cip din alte tari este acelasi lucru cu primirea buletinelor cu cip romanesti? daca nu, de ce este rau sa primesti buletinul cu cip, din mom ce nu este considerat un implant?

  'Pe baza invataturii Bisericii intelegem doua aspecte. Mai intai faptul ca primirea actelor in forma actuala nu reprezinta pecetluirea finala.'

  8. de acord. atunci unde este raul in a primi buletinul? de ce buletinul cu steaua satanista (cu cinci colturi) nu era rau, desi si el era inaintemergator al pecetluirii finale si buletinul cu cip este rau?

  'Al doilea este constiinta ca primirea lor este unul din ultimii pasi inaintea pecetluirii finale si ca aceasta primire are drept consecinta intrarea pe un drum al carui capat este acceptarea pecetluirii pe mana si frunte si apostazia. [...] Ce vom face atunci?'

  9. de acord. de ce Biserica nu s-a intrebat asta si atunci cand crestini botezati depuneau juramantul de soimi ai patriei sau de pionieri sau de membri de partid folosindu-se insemne sataniste si se intreaba doar acum? atunci nu era apostazie? au fost remirunsi acei crestini botezati si apostaziati sau nu erau considerati apostaziati din mom ce erau primiti normal la impartasanie dupa juramintele respective?

  10. se recunoaste cumva prin asta ca nu este apostazie primirea buletinului cu cip si ca va fi apostazie doar pecetluirea finala? daca este apostazie primirea buletinului cu cip, de ce mai exista preocuparea pentru 'Ce vom face atunci?' ce mai conteaza o a doua apostazie, dupa prima? se considera a doua ca fiind mai grava decat prima? de ce? sau nu se considera prima ca fiind o apostazie, ci numai a doua?

  'Sa fim incredintati ca va fi mult mai greu de rezistat atunci decat acum, cand nu ne aflam in ultima faza!'

  11. se recunoaste prin asta ca respingerea buletinelor nu este doar decat o pregatire pentru respingerea pecetluirii finale? pai, daca e doar o pregatire, de ce sa nu si-o asume fiecare in felul sau, dupa dragostea sa? de ce sa se impuna pregatirea din mom ce nu toti suntem la fel de nepregatiti?

  'Oare ca sa renuntam la astfel de indosarieri dictatoriale chiar e nevoie doar de aceasta reductie pe care o sustii tu (caci eu nu am vorbit de nici o lepadare)?'

  12. nu inteleg exact la ce te referi. fii explicit, te rog!

  'Sa nu ne fie frica de crucea renuntarii unui trai “decent”.'

  13. de ce pana acum acceptarea 'traiului decent' era binecuvantare pe care o primeam cu multumire si din 2009 a devenit apostazie? asta vreau sa inteleg.

  iti multumesc pentru raspunsul tau. astept sa imi raspunzi la nedumeririle si intrebarile mele.

  cu dragoste in Hristos,

  sorin.

 36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @sorin

  In primul rand sunt de acord cu @admin in ce priveste increderea in avertizarea marilor duhovnici si iti recomand acelasi lucru.

  Dar in al doilea rand cred ca tu poti sa intelegi pericolul spiritual al acceptarii acestor acte in mod rational (caci ratiunea este o putere a sufletului).

  De vreme ce primirea actelor in forma actuala nu reprezinta pecetluirea finala (primul aspect inteles pe baza invataturii Bisericii cu care esti si tu de acord, conform articolului 8 din postul tau de mai sus pe 08/27/2010 la 6:09 PM)
  si
  de vreme ce PRIMIREA LOR este UNUL DIN ULTIMII PASI inaintea pecetluirii finale care are drept consecinta intrarea pe un drum al carui capat este acceptarea pecetluirii pe mana si frunte si APOSTAZIA (al doilea aspect inteles pe baza invataturii Bisericii cu care esti si tu de acord, conform articolului 9 din postul tau de mai sus pe 08/27/2010 la 6:09 PM),
  RAUL in primirea acestor acte consta in COMPLICITATEA SATANICA de al ajuta pe cel VICLEAN la infaptuirea planului sau de care ne vorbeste Apocalipsa.
  Asadar, primirea acestor acte reprezinta vadit o slujire antihristica care in mod concret consta in apropierea de SATANA si in indepartarea de Hristos, cu consecinte foarte grave si inestimabile: slabire in credinte, deznadejde, cadere spirituala, s. a. cine le poate sti pe toate?

  Dar oare acceptarea cipului (pentru un fals trai decent: cu aer poluat, apa si mancare otravite, stres si multe altele) pentru a sluji celui viclean (lui Antihrist) nu implica lepadare de Hristos? Cum sa nu respingem aceste acte, de vreme ce nu se poate sluji la doi domni?

  Noi suntem robii lui Dumnezeu, nu sunt robii sistemului. Crezi ca merge si cu Mamona, dar si cu Dumnezeu? Imposibil.

  Cei ce rabda pana la sfarsit, aceia se vor mantui. E timpul ca noi mirenii, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa marturisim si sa rascumparam vremea.

  Doamne ajuta!

 37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @constantin,

  frate, cred ca nu imi intelegi nedumerirea. daca pecetluirea finala este pasul 100 pe care satana il are de facut dupa ce i-a facut pe ceilalti 99 de pasi, iar noi ne aflam inaintea pasului 99 (primirea buletinului cu cip), de ce noi crestinii consideram pasul 99 ca fiind apostazie, iar despre pasul 98 nu am zis nimic, cu atat mai mult despre ceilalti pasi precedenti. conform carui criteriu consideram pasul 99 rau, pe cand pasii precedenti nici macar nu sunt luati in considerare?

  povestea cu 'traiul decent' este o poveste veche a crestinilor. si cand am votat cu satanistul de basescu si cand am votat cu satanistul de iliescu, si cand am primit comunismul satanist si cand am primit demonocratia de dupa am facut-o toti crestinii (care au facut macar una din astea) pentru un 'trai decent'. de ce doar acum devine treaba serioasa? de ce nu sunt intrebat la spovedanie daca am votat cu satanistii sau nu, daca am primit in inima mea demonocratia sau nu, dar sunt intrebat daca am carnet de conducere cu cod de bare? asta ajuta-ma sa inteleg, frate! te rog!

  de ce primirea cipului sau a codului de bare ma rupe de Hristos, iar votul dat celor care au promovat acestea dracii in romania nu?

  nu ma lasa! lamureste-ma!

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @sorin
   spre binele tau, ia si fa ascultare de Marii Duhovnici.. nu-ti mai bate capul sa pricepi cu mintea.. vad ca dracu iti intinde multe curse "conform carui criteriu consideram pasul 99 rau, pe cand pasii precedenti nici macar nu sunt luati in considerare?" Pai tu chiar nu vrei sa te opresti nici in asl 12-lea ceas? Criteriul este Sfanta Scriptura, care zice in Apocalipsa ca cei intelepti vor sti care este semnul fiarei si ne vor avertiza. Iata, ca Marii duhovnici spun sa nu luam actele cu cip, caci acestea reprezinta un drum fara intoarcere care pecetluire. E vorba de credinta, de a lua ca de la Dumnezeu aceste cuvinte si vei avea pace, chiar daca lumea e in pragul razboiului.

 38. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fraţilor,întrucât mulţi nu înţeleg de ce primirea carţii de identitate cu cip ce conţine numărul unic personal constituie apostazie,vă propun spre meditaţie următoarea frază:
  ,,Aşa după cum primind botezul creştin şi lepădându-ne de satana suntem înscrişi în cartea vieţii,tot aşa,primind cartea de identitate cu cip electronic ce conţine semnatura digitală(amprente) şi numărul unic personal de identitate,suntem definitiv înscrişi în baza electronică de date mondială,adică în ,,cartea" electronică a morţii! Acest număr unic personal dublat de numarul fiarei,666
  (bar code) constituie o identitate nouă,malefică care,determină lepădarea de Hristos pe care l-am primit la Botez şi în consecinţă,ştergerea numelui nostru din cartea vieţii,întrucât nu putem fi şi cu Dumnezeu şi cu mamona.

 39. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  draga sorin.. nu-ti pune nadejdea in oameni.. nu-mi este mie cu putinta a te convinge pe tine, daca ceea ce ti-am recomandat (sa-i asculti pe Marii Duhovnici) nu a reusit sa te lamureasca. Nadejdea cea mare este Maica Domnului, care mijloceste la Fiul ei. Roaga-te ei si negresit te va ajuta.
  Iertare.

 40. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @sorin
  iti multumim ca ai inteles.. sa ne caim fiecare in fata Domnului, prin duhovnicul personal.
  Doamne, ajuta!

 41. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sa ne rugam pentru Sorin sa il lumineze Dumnezeu.

  @sorin
  La fel ca si @admin iti recomand sa ai incredere in Marii Duhovnici. Daca vrei sa intelegi totul cu mintea, se poate cat iti este ingaduit, dar pentru asta, cu ajutorul lui Dumnezeu, trebuie sa te INDUMNEZEIESTI. Asta nu e cu putinta pentru toti.

  Nu ne mantuim cu trecutul altora, ci prezentul e al nostru.

  Tot faci apel la niste comparatii care ori sunt irelevante (compari mere cu pere), ori sunt nefondate (se bazeaza pe niste premise false). Problema nu e ca comparatiile tale nu au sens, dar sunt viclene si amagitoare. Asa ne manipuleaza vrajmasul si ne intinde capcane. Sorin, astea merg pentru cei spalati pe creier, da nu si pentru noi doi (cel putin).

  Concret, ca sa fie valabila (fondata) comparatia ta, demonstreaza-ne ca NIMENI nu a spus nimic despre pasul 98 (si despre pasii precedenti). Ai argumente? Pune-le pe post ca sa vada toti crestinii.

  Noi nu te lasam. Doamne ajuta!

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Constantin
   toti sunt chemati la indumnezeire.. toti au acest potential.. doar ca ne diferentiem prin propria alegere: unii aleg sa-I urmeze lui Hristos, altii nu.. dar este cu putinta pentru toti, caci la toti lucreaza Mila lui Dumnezeu.. daca o cerem

 42. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @admin
  Ai perfecta dreptate. Am gresit. Ma gandeam ca fiecare are talantii lui, dar chemarea este (asa cum ai spus) pentru toti si toti se pot mantui. Doar sa si vrem.
  Iertare.

 43. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  constantin,

  imi sugerezi subtil un 'crede si nu cerceta'?

 44. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  constantin,

  cine sunt 'marii duhovnici'?

  ephraim de la arizona?
  obstea de la grigoriou?
  dionisie ignat? (colciu - ucenici)
  paisie aghioritul? (athos - ucenici)
  petroniu tanase?
  stefan nutescu?
  sophronie de la essex? (zaharia - ucenic)
  roman braga? (sua)

 45. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @sorin

  Nicidecum nu iti sugerez un "crede si nu cerceta" ci iti recomand sa te familiarizezi cu certitudinile realitatii in care ne aflam in prezent.

  Desi mai FERICITI sunt cei ce nu au cercetat si AU CREZUT ("Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut!" Ioan 20, 29).

  Inca de la inceput te-am invitat la lecturi introductive (vezi postul meu de pe 08/21/2010 la 12:53 PM).
  Daca tu nu vrei sa cercetezi, ce-ti mai ramane? Sa crezi ca un adevarat crestin ortodox (ce esti neslabit in credinta).

  Doamne ajuta!

 46. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  constantin,

  'La fel ca si @admin iti recomand sa ai incredere in Marii Duhovnici.'

  te-am intrebat cine sunt marii duhovnici si nu imi raspunzi, vad.

  'Daca vrei sa intelegi totul cu mintea, se poate cat iti este ingaduit, dar pentru asta, cu ajutorul lui Dumnezeu, trebuie sa te INDUMNEZEIESTI. Asta nu e cu putinta pentru toti.'

  fraza asta cred ca a fost scrisa la pripa. nu se pune.

  'Nu ne mantuim cu trecutul altora, ci prezentul e al nostru.'

  frumos spus, asa este. pe mine, insa, ma intereseaza trecutul ca sa ma mantuiesc eu. pe tine nu te intereseaza trecutul?

  'Tot faci apel la niste comparatii care ori sunt irelevante (compari mere cu pere),'

  ai surprins bine. intrebarea mea este de ce doar merele sunt rele si perele sunt bune ori invers?

  'ori sunt nefondate (se bazeaza pe niste premise false).'

  te rog, ajuta-ma sa inteleg.

  'Problema nu e ca comparatiile tale nu au sens,'

  aha!

  'dar sunt viclene si amagitoare.'

  recunosc ca vreau sa te fac sa intelegi ca nu stapanesti subiectul. asta e rau pentru tine atata timp cat inveti pe altii. asta deranjeaza pe cei pe care tu ii vezi pierduti pentru ca nu cred ca si tine. pierzi valente importante din vedere si iti primejduiesti mantuirea asa.

  'Asa ne manipuleaza vrajmasul si ne intinde capcane.'

  e adevarat, seamana. diferenta majora este ca eu o fac spre binele tau, considerandu-te frate, vrajmasul o face spre raul tau, considerandu-te dusman. mi se pare ca este o diferenta, totusi.

  'Sorin, astea merg pentru cei spalati pe creier, da nu si pentru noi doi (cel putin).'

  stiam eu ca ma apreciezi. multumesc.

  'Concret, ca sa fie valabila (fondata) comparatia ta, demonstreaza-ne ca NIMENI nu a spus nimic despre pasul 98 (si despre pasii precedenti). Ai argumente? Pune-le pe post ca sa vada toti crestinii.'

  ha! te-ai aventurat. a fost cineva remiruns pentru apostazie prin acceptarea comunismului? a fost cineva oprit la impartasanie pentru legitimatiile utc, pcr, militie etc din buzunar sau pentru cravatele de pionier sau soim al patriei din dulapuri?

  'Noi nu te lasam.'

  multumesc, frate. simt ca ma iubesti. asta e biserica! frumos. pe admin sunt suparat ca practica stalinismul, cenzureaza.

 47. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  sorin,

  1. 'Mari duhovnici' sunt si Arsenie Papacioc, Iustin Parvu, Adrian Fageteanu.

  2. Fraza ‘Daca vrei sa intelegi totul cu mintea, se poate cat iti este ingaduit, dar pentru asta, cu ajutorul lui Dumnezeu, trebuie sa te INDUMNEZEIESTI' este valabila. Cel putin logic, dupa parerea mea.

  3. Ma intereseaza si pe mine trecutul.

  4. Intrebarea 'de ce doar merele sunt rele si perele sunt bune ori invers?' este exclusivista. Si nu sunt de parere ca DOAR unele sunt rele si altele nu, respectiv invers.

  5. Comparatiile tale sunt nefondate in sensul ca faci apel la niste afirmatii (de genul crestinii nu au spus nimic de pasul 98) pe care nu le pot accepta ca adevarate.

  6. Cred ca nu m-am exprimat complet. Faptul ca comparatiile tale nu au sens nu este o problema in acest context (atat de mare) precum sunt amagirea si viclenia din ele.

  7. Imi pare rau de atacul pe care il faci asupra mea, dar nu ii consider perduti pe cei care nu cred ca mine, de vreme ce acest pas premergator de acceptare a actelor biometrice nu reprezinta lepadarea finala de care ne spune Apocalipsa, mai exact una irevocabila si transanta. Fiecare va actiona dupa propria constiinta si va renunta la ele dupa cum ii dicteaza constiinta. Se poate spovedi si primeste iertare.

  8. Multumesc de sinceritate. O apreciez! Adica tu imi intinzi capcane spre binele meu, nu ca vrajmasul. Ce mare diferenta! Nu prin manipulare vicleana (care nu poate fi decat de la vrajmas) vei ajuta pe cineva la mantuire. Ti-o spun sigur! Scopul nu scuza mijloacele.

  9. Cred ca tu te-ai aventurat. Ca sa faci o afirmatie de genul ca crestinii nu au spus nimic de pasul 98 presupune ca esti atotstiitor. De aceea te intreb ce argumente ai pentru aceasta afirmatie?

  'a fost cineva remiruns pentru apostazie prin acceptarea comunismului? a fost cineva oprit la impartasanie pentru legitimatiile utc, pcr, militie etc din buzunar sau pentru cravatele de pionier sau soim al patriei din dulapuri?'
  Raspuns: Nu stiu. Nu pot spune cu certitudine din lipsa de atotstiinta :), nici da nici ba. Stiu eu ce a facut fiecare?

  Dar asta nu ma impiedica sa iti raspund la intrebarea ta initiala. Daca nu erau probleme (macar una cat de mica ar fi ea) cu cipul din acte nu ma bagam sa iti raspund, sincer.

  10. Parerea mea este ca e pacat sa te superi. Oricum cred ca @admin stie ca nu poate multumi pe toata.

  Doamne ajuta!

 48. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  mai oameni buni nu va judecati unii pe altii si nu va mai ciondaniti ca nu o sa reusim nimica niciodata fara ajutorul lui Dumnezeu,al Fecioarei Maria,al ingerilor si prin mijlocirea sfintilor,dar nici daca suntem dezbinati si indoiti in credinta si in opinia noastra anticip care e cu adevarat fondata.din cate observ la un moment dat subiectul a fost deviat si degenerat (nu cred ca au ce sa caute discutii despre toyota nustiucui si despre alte asemenea)Propun sa actionam si noi concret fratilor!!!poate ati auzit ca s'a amanat introducerea de acte de identitate cu cip,dar incepe introducerea cardurilor de sanatate.in curand va veni si pecetea finala!!!e adevarat ca fiecare e responsabil pt mantuirea sufletului sau dar ar trebui ca niste crestini adevarati sa ne sprijinim unul pe altul si impreuna sa lucram la mantuirea noastra a tuturor.problema cu multi crestini de azi e ca sunt caldicei.trebuie ori sa fii cu Hristos pana la capat ori nu mai esti deloc!nu exista cale de mijloc trebuie sa ne pastram credinta ortodoxa pan la capat altfel... Sa stiti ca cea mai buna solutie in vremurile acestea este RUPEREA DE SISTEM!!!si nu atunci cand deja incepe introducerea pe scara larga a pecetii apocaliptice,ci CAT MAI CURAND!ALTFEL NU VOM SCAPA!Va fi greu dar nu imposibil!asadar eu propun:
  -fiecare din noi si familiile si duhovnicii nostri sa se gandeasca LA MODUL CEL MAI SERIOS daca accepta mucenicia
  -pe baza acestei decizii sa formam un grup care accepta sa se rupa complet de sistem si impreuna sa stabilim cum sa facem,sa ne lasam nr de telefon adresele de email,sa vorbim la telefon,sa facem un forum,iar cineva dintre noi sa faca o lista cu aceia din grup
  -sa plecam impreuna la manastirea Petru Voda sau la manastirea Optina,locuri unde nu se accepta deloc cipurile,si SA NU NE MAI INTOARCEM!!!E FOARTE SERIOS!!!greu dar necesar.Pt a realiza aceasta comunitate de crestini orttodocsi ar fi bine sa colaboram cu cei de pe celelalte bloguri ortodoxe antisistem si sa le zicem la toti aceasta initiativa,gen saccsiv,ortodoxia,bataiosu,etc...sunt multe...sa facem un forum doar al nostru unde sa discutam despre plecare.ca daca nu plecam din timp,nici nu vom mai pleca,ca nu vom mai avea cum...deci sa ne miscam!!!!daca ne rupem fiecare de sistem separat nu e bine...sa fim si noi ca primii crestini,prigoniti dar uniti!!!sa vindem tot ce avem sau sa dam de pomana,sa ne facem bagajele(haine,carti folositoare pt suflet,de rugaciuni,calendar,icoane,hrana neperisabila,apa cat putem duce,seminte,eventual unelte sa cultivam,cate un animalut dupa putinta...lista impreuna o vom stabili dar fara sa ne certam,si totul vom imparti intre noi...sa stabilim un loc de intalnire si o data de plecare convenabile pt toti,apoi sa luam bilete de tren sau sa mergem cu un autocar si...Doamne ajuta!!!sa lucram in echipa...unde s multi puterea creste si ,,unde sunt 2 sau3 adunat in numele Meu sunt si eu in mijlocul lor''.putem sta la manastire o vreme,iar atunci cand chiar nu se va mai putea trai acolo din cauza razboiului si a prigonirii,vom parasi manastirea,vom lua ce ne trebuie si vom pleca sa traim in munti sau in pesteri si paduri si ne va ocroti Dumnezeu.daca va fi voia Lui sa sfarsim muceniceste,vom marturisi si fie ce o fi.pana atunci vom trai crestineste,cu Spovedanie saptamanal si Impartasanie dupa putinta,cu mancare cu masura si somn putin,cu post si rugaciune si chiar cu Sfintele Slujbe chiar daca va trebui sa le tinem pe ascuns sub pamant!trebuie sa vorbim cu parintele Iustin Parvu sau cu staretul de la Optina neaparat si sa ne stergem urmele!sa renuntam la bani,la case,la masini,la scoala,la servicii,la contul bancar,la credit,platitiva datoriile,si sa ne rugam neincetat Domnului si Fecioarei Maria si ingerilor si sfintilor sa ne ajute!va rog spunetimi ce parere aveti despre aceasta initiativa si as vrea sa stiu cati ar fi de acord si daca e buna!nu silim pe nimeni!dati mai departe pe alte forumuri si siteuri propunerea si cine vrea sa ma contacteze o poate face la adresa de mail
  [email protected].
  Doamne ajuta!

 49. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  l.as ruga de asemenea pe admin sa ma contacteze daca doreste ca sa am si eu cu cine discuta despre problema ruperii de sistem...leam trimis mailuri tuturor celor care administreaza bloguri ortodoxe si am scris propunerea asta pe o gramada de siteuri ortodoxe dar nimeni nu da nici un semn de viata...singura totusi parca nu as vrea sa plec si sa las tot am nevoie de crestini adevarati langa mine cu care sa plec la drum...Doamne ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*