e-Romania: un pas hotarator spre dictatura. Refuzati categoric semnatura electronica

Dragi tovarasi si prieteni, se poate afirma ca tara noastra a trecut spre o noua etapa de progres, spre societatea multilateral dezvoltata din punct de vedere al tuturor domeniilor de activitate: industria, agricultura, stiinta, cultura cat si al nivelului general de civilizatie si viata a poporului, pentru aceasta se vor crea conditiile materiale necesare astfel incat poporul nostru va face un mai mare si important pas inainte pe calea dezvoltarii si mai puternice, obtinute in cele… 4 decenii de viata libera pe drumul luminos al visului de aur al omenirii, spre… comunism, afirma apoteotic presedintele Romaniei de acum… 21 de ani, Nicolae Ceausescu.

In termeni cvasiidentici, presedintele ales al Romaniei si autoritatile tarii, dupa 20 de ani de… reala libertate si democratie zicem noi, ne vorbesc, la fel de apoteotic despre instaurarea… GUVERNARII ELECTRONICE, ca fiind un scop in sine, bine planificat.

Adica ni se explica, pe toate canalele de presa si prin politica de management al institutiilor publice ca singura, reala si eficienta rezolvare a tuturor problemelor acestei tari si implicit a crizei se va face prin implementarea programului e-Romania, a informatizarii totale adica totul: bunuri, servicii, tranzactii, informatii sipersoane se vor afla in evidenta unica, stocata la nivel central, intr-un supercomputer comandat deja la IBM care va functiona la Bucuresti, cu perspectiva declarata, a guvernarii internationale unice la nivel mondial.

Acest program, dupa spusele acestor distinsi domni, inseamna ca va genera lapte si miere si, in sfarsit, dupa atata saracie vom avea o viata imbelsugata si fericita.

Statistici si evidente de bunuri si oameni au mai fost si pana acum.La prima vedere, nu deranjeaza nimic. Dimpotriva, e mirobolanta ideea ca iata ce nivel ridicat al tehnicii, printr-un simplu click vei obtine orice informatie, vei sta linistit in fotoliu, vei consulta cuantumul facturilor, vei plati, vei putea studia legislatia, vei urmari cursul procesului, vei solicita copia hotararii si o vei primi online, fara sa mai mergi prin arsita, sa stai la cozi interminabile si sa te certi cu incasatoarea sau arhivarul…

La o prima impresie nu poti avea decat cuvinte de lauda la adresa truditorilor care au conceput un astfel de sistem.

Numai ca noutatea care ne trezeste din efuziunile de aprecieri este urmatoarea: sistemul nu functioneaza cu nume pentru persoane, ci cu numere de cod care vor fi unice pe plan mondial.

Dar de ce numere? Orice om este mandru de numele sau, pentru ca l-a primit de la parinti, pentru ca orice nume are o poveste a lui, pentru ca numele contureaza de multe ori personalitatea si creeaza un confort  si o stabilitate psihica deosebita cand esti apelat sau cand te prezinti. La fel de special, ca si  cucerirea unei mici planete e momentul in care ne concepem semnatura olografa, scriptica, pe hartie, cand debutam in cariera sau cand ne schimbam numele dupa casatorie…

Si atunci, cum sa devenim numere? Cine doreste asta si cu ce scop? Sa ni se explice ca sa intelegem mecanismul gandirii lor!

Acum ne trezim ca dintr-un vis… Aaa, am inteles, aceasta este minunata lume de progres si civilizatie asteptata  si promisa noua de organismele internationale si de Uniunea Europeana, pe care le-am ascultat  ca niste elevi cuminti si silitori chiar!

Cei care sustin cu seninatate acest proiect, inainte de a reproduce mecanic niste informatii pe care le-au primit la cursuri de pregatire, la simpozioane, la agape masonice, scoli de Reiki or de new age sau site-uri diverse, ar trebui sa-si verifice constiinta, sa –si priveasca mama sau copilul in ochi si sa-i spuna: de acum nu ma mai cheama, Traian, Emil, Gabriel, Tudor, Mihai, Elena etc, ci sunt numarul cutare iar dupa 1 septembrie, cand va fi legea semnaturii electronice operativa, iti vei lua pensia sau vei fi inscris in catalog dupa ce ti se vor lua amprentele si vei avea un cip ca nu cumva sa devii vreun terorist international si sa nu te putem prinde… Sa-i mai spuna de asemenea ca tot atunci va lua sfarsit criza si ca nu vor mai fi probleme economice, nu vor mai lua foc bebelusii in maternitati,nu vom mai manca alimente care creeaza cancer si alte boli.

La o astfel de discutie tare as vrea sa  asist pentru ca realitatea e cu totul alta: acest sistem informational care se va crea va urmari doar controlul bunurilor, serviciilor si oamenilor. Nu se vorbeste nicaieri despre faptul ca se va relansa productia interna si ca se vor crea locuri de munca. Dimpotriva, vor disparea multe organisme, structuri, funcii si posturi, pentru ca prin aceasta supraveghere electronica generala nu va mai fi nevoie de actualele Garzi financiare, Servicii speciale de securitate, angajati ai ghiseelor ci, va face totul… calculatorul. Mai mult decat atat costurile acestea asa cum ne sunt prezentate in cifrele oficiale sunt de peste 600 de milioane de euro si ni se spune ca e o suma derizorie fata de… avantajele sistemului.

Marea masa a populatiei nu intelege nimic din acest lucru. Dar asculta cuminte si aprobator stirile referitoare la singura rezolvare a cozilor de la ghisee si anume intrarea in vigoare a semnaturii electronice sau faptul ca, in sfarsit cu acest sistem vor fi putea fi verificate real si veniturile manelistilor sau ale mogulilor obraznici…

Intelectualii insa, tinerii inteligenti ai acestei tari, profesionistii seriosi, medici, profesori, juristi, cadre militare, psihologi, agronomi etc., au obligatia,insa sa aiba o cu totul alta perspectiva si comprehensiune asupra celor ce se intampla si care ar trebui sa ia atitudine la locul lor de munca, la niveliul de decizie la care se afla.

Culmea este ca toata lumea priveste cu neincredere si groaza acest proiect, dar… executa in continuare totul fara sa ia atitudine, sa puna intrebari sau sa caute solutii reale. De exemplu in Justitie acest proiect este implementat din 2005. Si totusi increderea justitiabililor este in continua scadere – pentru ca reforma se face cu oameni vii, nu cu papusi electronice. Sau medicul are nevoie de mai mult timp liber pentru a discuta efectiv cu pacientul nu, sa se ocupe de evidenta si de coordonare a legilor medicale, a listelor de medicamente, a formularelor si  retetelor cu ceea ce schimba sistemul prea des…

Asa s-a intamplat cu sistemul bancar, care a cunoscut de multi ani ce se va intampla si totusi au incurajat creditele prin politici atractive, creand in prezent un numar de 4,5 milioane de persoane, indatorate, fara posibilitatea achitarii ratelor si care sunt in pragul disperarii impreuna cu familiile lor.

Acest experiment trist nu trebuie sa se mai repete. Asa ca, dragi oameni ai dreptului, functionari, responsabili ai institutiilor publice, tineri dotati ai acestei tari, luati exemplul Marii Britanii care a anulat, in vara aceasta proiectul Big Brother, pe motiv ca este prea costisitor si incalca libertatile civile.

Aveti convingerea ca nu va fi laptele si mierea promise, asa cum Nicolae Ceausescu nu a oferit acestei tari binele promis ci, oamenii stateau in frig, in foame, mureau bebelusii la maternitati pentru ca se lua curentul la incubatoare (parca e asa de actuala aceasta stire!).

Am atentionat anul trecut, pe cand parea o utopie atentionarea mea, despre dictatura fara precedent care se pregateste. Iata ca acum este tot mai evident ca traim acest lucru. De ce este fara precedent? Pentru ca acum nu mai e de tipul dictaturii explicite de interzicere, cu inchisori, torturi si executii cum a fost odata, acum este de tip Matrix, ataca in principal la nivelul  constiintei, a mentalului, a spiritualitatii profunde a omului, incatuseaza viata privata, te face robul unui sistem tehnologic, te inscrie intr-o baza de date devenind un simplu numar controlabil la orice pas.

Judecator  Carmen Elena Paduraru, juridice.ro

31 Comments

 1. Doamna Judecatoare, Va multumim ca ati lansat acest apel, speram sa se trezeasca cat mai multi !

 2. da, toate aceste aspecte, sa nu uitam, au fost puse in discutie profesionist, argumentat, de pr. prof. dr. Mihai Valica, cu mult timp in urma si chiar in partea dreapta a acestui site le gasiti concentrate in dictatura biometrica si altele.

  Doamne ajuta !

 3. Ce putem face? Mai ales daca avem copii? Gandesc ca si ultimul taran nu-si va lua pensia fara aceasta semnatura. Ar trebui sa nu avem nevoie de bani. Sa traim numai din ce ne da pamantul ( pentru tarani). Ce ne facem noi orasenii. Rugaciunea este singura arma.
  Doamne miluieste!

 4. din păcate românul nu se trezeşte din ,, somnul cel de moarte ,, doarme profund ,se va trezi cu sufletul vîndut.

 5. Am avut placerea sa o cunosc personal pe doamna judecator care este foarte activa aici in Piatra Neamt.Se ocupa si de o fundatie unde realizeaza lucruri marete.
  Ce putem noi oamenii de rand face in aceasta privinta daca presedintele tarii nu raspunde la solicitarile poporului ?
  Se ne rugam pentru domnul Traian sa-i dea minte buna, pentru ca daca dansul vrea sa ne scape de povara asta, e singurul nostru roman care ar putea sa o faca.
  Altfel, noi oamenii de rand nu trebuie sa acceptam sub nici o forma aceste cifre, cipuri si coduri de bare in viata noastra si sa ne aparam credinta noastra stramoseasca chiar cu pretul vietii.
  Doamne ajuta-ne!

 6. D-na judecator Carmen Paduraru, si alti juristi care gandesc la fel, pot cauta o solutie legala pt. a evita aceasta. Cred ca statul poate fi dat in judecata, in tara sau la organismele europene. Altminteri, vad ca societatea civila doarme, in afara discutiilor de pe bloguri…nimic. Mitinguri, petitii, ceva…

 7. Am vazut cu totii ca autoritatile noastre nu sunt dispuse sa ne asculte.
  In aceasta situatie, ma raliez opiniei Ancai Tanase si fac apel la persoanele cu cunostinte de legislatie, judecatori, avocati, juristi, care impartasesc punctul de vedere al acestui blog, sa gaseasca o cale legala de atac. La CEDO, de exemplu. Am citit ca CEDO nu e de acord cu stocarea datelor biometrice.
  E adevarat? Atunci e un punct de pornire.
  Doamna judecator Carmen Elena Paduraru care semneaza acest articol foarte pertinent cred ca poate da un raspuns.

 8. Completare la mesajul meu precedent.
  Desigur cand aminteam de stocarea datelor biometrice aveam in vedere actele cu cip, si nu semnatura electronica, dar toate acestea fac parte din acelasi scenariu, care trebuie demontat macar pe componente, daca nu putem in totalitate.

 9. Doamna judecator, cate persoane cu numele Elena Paduraru credeti ca exista in Romania ? Cum v-ati simti daca atunci cand mergeti sa platiti taxele aflati ca trebuie sa platiti si pentru Elena Paduraru de aici http://ro-ro.facebook.com/profile.php?id=1177466716 sau Elena Paduraru de aici http://nicustancu48.ning.com/profile/ElenaPaduraru .
  Acel numar este un numar unic pentru ca in acceasi tara pot fi mai multe persoane cu acelasi nume. Numarul unic poate fi si cnp-ul de pe buletin.
  Faptul ca se doreste un sistem informatic care sa faca viata mai usoara platitorului de taxe nu este ceva de speriat ci de incurajat, stiinta progreseaza, de exemplu dumneavoastra va postati pe internet parerile.
  Ce ar fi spus bunicul sau strabunicul dumneavoastra daca i-ati fi spus ca va lasati amprenta pe internet si comunicati cu persoane pe care nu le-ati vazut niciodata ?

 10. Semnatura electronica este ilegala pentru ca e neconstitutionala, la fel ca si cardul de sanatate electronic. Dreptul la sanatate e constitutional si neconditionat de a avea sau nu un asemenea card. Prin semnatura electronica se atinge dreptul de proprietate asupra propriei semnaturi, ea nemaifiind in custodia si puterea ta de a dispune de ea. Persoana devine un simplu utilizator temporar al propriei semnaturi, de ea putand dispune custodele (depozitarul) dupa bunul plac! In plus, toate utilizarile “propriei semnaturi” vor putea fi urmarite in timp real, permise, blocate, de catre custodele ei. Similar, banii electronici, in cazul disparitiei cash-ului vor putea fi blocati, “amendati” sau permisi utilizatorului fara controlul sau, deci fara a mai fi proprietarul lor real. Consecintele… le puteti deduce.

 11. pai bine ca-i avem pe moldoveni si se zbat pentru acest popor , cum sa zbatut si legionarii ca tot de acolo erau majoritatea Necolai Popa ,Valeriu Gafencu, pr Iustin etc , dar acesti oameni au in spatele lor manastirile cu duhovnici care pastreaza credinta Ortodoxa fara nici un compromis .Dumnezeu sa le ajute si noi sa ne rugam pt ei.

 12. Stimata doamna,

  Va multumesc din suflet pentru curajul, credinta si competenta de care ati dat dovada prin publicarea acestui articol.
  Din nefericire aceste informatii nu sunt la indemana oricui si sunt multi cetateni care nu cunosc detalii despre actele electronice biometrice, despre riscurile pe care le presupun acestea, etc
  Va rog sa-i sustineti pe romani, prin toate modalitatile si caile juridice posibile. Fiti sigura ca Romania mai are inca oameni lipsiti de lasitate. Solicitati-le sprijinul si veti constata ca multi romani va vor fi alaturi pentru a nu deveni o tara de sclavi, si mai ales pentru a nu ne pierde sansa de mantuire a sufletelor noastre!
  Pentru cei care doresc si alte detalii, le pot obtine accesand adresele:
  http://apologeticum.ro/2009/01/20/parintele-mihail-stanciu/

  http://saccsiv.wordpress.com/2010/08/10/video-rusia-cartela-electronica-universala-cu-cip-pentru-intreaga-populatie-%E2%80%A6/

  http://saccsiv.wordpress.com/2010/08/30/video-si-transriptul-parintele-adrian-fageteanu-despre-actele-cu-cip-inregistrare-din-august-2010-nu-indeamna-doar-sa-nu-le-luam-spune-lucruri-chiar-cu-mult-mai-grave-%E2%80%A6/

  Dumnezeu sa va calauzeasca pasii si sa va aiba in paza Sa!

 13. @dunedenisip
  imi amintesc ca, in copilaria mea, ma identificam astfel: nume, prenume, fiul lui… si a…. nascut la data de…. in orasul…..
  Intrebare: cati crezi ca mai intruneau toate datele mele?
  Prefer sa fiu fiul parintilor mei si nu un numar.

 14. Ca o completare la ceea ce a spus George Valah, semnatura digitala nu va fi doar la dispozitia depozitarului ci si la dispozitia oricui o intercepteaza.

  @dunedenisip,
  Sistemul informatic prin care se dorea (?) usurarea vietii platitorilor de taxe se va transforma intr-un adevarat dezastru la cel mai mic atac informatic sau sub actiunea unui simplu virus informatic.
  Cum ar fi sa stearga cineva din calculator dovada ca jumatate din populatia tarii si-a platit taxele?
  Alt aspect foarte dubios d.p.d.v. al unor interese de tip mafiot este acela ca toata populatia tarii va fi obligata sa detina un cont in banca pentru a putea opera in sistemul “e-Romania”. In aceste conturi vor fi obligati sa depoziteze o suma minima de bani si pentru aceste conturi vor fi nevoiti sa plateasca si comisioane de administrare. Totalitatea acestor conturi va fi o adevarata gura de oxigen pentru mafia bancara, mai ales acum in plina criza economica. Acum putem intelege de ce se grabesc cu implementarea acestui sistem extrem de costisitor desi pentru alte probleme acute se plang ca nu sunt fonduri si putem deduce din ce directii (sunt mai multe, eu am adus aici doar o completare) se fac presiuni asupra statului in favoarea “e-Romania”.

 15. Tot respectul pentru curajul doamnei judecatoare. Incercati sa gasiti si o cale juridica pentru a fi aparate drepturile celor care refuza cipurile.
  Doamne ajuta!

 16. De ce identificati ca avand acelasi grad de nocivitate sociala SEMNATURA ELECTRONICA cu identificarea de tip biometric (cipul RFID?). Prima, din cate am inteles, nu este biometrica, ci este o criptare a unui numar de identificare al utilizatorului. Se foloseste in multe parti ale lumii si faciliteaza contractele si vanzarile si nu am auzit sa aiba inconveniente de tipul Big Brother. Ajungeti sa induceti un fel de frica de numere, aproape superstitioasa. Suntem inconjurati de numere “unice” in viata administrativ-fiscala, bancara, in armata si in scoala si numai un fanatic se poate identifica cu CNP/ul, cu C.I.F.-ul (codul fiscal) sau cu codul IBAN al contului sau, si totusi acestea sunt unice in sistemele de date respective.
  In plus, SEMNATURA ELECTRONICA nu este “interactiva”, nu are conexiune inversa, de la banca de date centralizatoare spre persoana fizica emitenta, deci NU CONTROLEAZA PERSOANA. Este asemenea IP-ului unui calculator, unic si el. E, desigur, un control pe care nu l-am dori, dar, atentie, NU NE PUTEM LUPTA CU TOATE MORILE DE VANT SIMULTAN, iar PERICOLUL ACTELOR ELECTRONICE RFID ESTE INCOMPARABIL MAI MARE!

  1. @intrebare
   Semnatura electronica e o veriga definitorie in realizarea controlului total, in ceea ce priveste activitatea financiara a unei persoane/ firme. Fara semnatura aceasta suntem anuntati ca nu vom putea cumpara/vinde nimic.

 17. Desigur ca scenariul pe care-l sugerati face parte din Apocalipsa si se va adeveri intr-o zi intr-o forma sau alta.
  Dar în stadiul tehnologic în care ne aflăm semnatura electronică este o alternativă pt semnarea contractelor, plăţi etc, implementată deja si LEGALIZATA, dar rar folosită în România. Sunt atâtea situaţii în care este foarte utilă şi eficientă, la fel ca emailul sau internetul. Are sens sa luptam pt ca ea SA NU DEVINĂ UNICUL MIJLOC DE PLATĂ /COMUNICARE INSTITUŢIONALĂ, ci sa RAMANA TOT TIMPUL O ALTERNATIVA. La fel cum o scrisoare o pot trimite pe fax, prin email sau posta sau o pot livra personal. Introducerea emailului nu a eliminat defel sistemul poştal clasic şi, dacă vreau să depun declaraţiile fiscale personal la ghişeu, o pot face si se va putea face in continuare pt ca, slava Domnului, nu toata lumea are calculator si autoritatile vor tine seama de asta. De aceea, a lupta acum impotriva semnaturii electronice este o miză înşelătoare, e la fel ca a lupta impotriva internetului (depinde cum şi cât îl foloseşti şi contează ca el SĂ NU DEVINĂ NORMATIV). Trebuie educata, în schimb, LIBERTATEA PERSOANEI, astfel incat aceasta sa nu devina dependenta de un mijloc tehnologic, ci sa se slujeasca in mod constient de acesta.
  Nu uitati, fiara Apocaliptica are 7 capete, când tai unul, cresc două în loc, deci să ne chivernisim bine forţele psihice şi duhovniceşti şi să ne ferim de cele mai periculoase dintre aceste capete, nu de derivatele lor! RFID-ul e f periculos, pt că uneşte tehnologia cu persoana biologică, pe când semnatura electronica e un derivat printre altele, NOCIV ABIA CÂND TOATĂ REŢEAUA SISTEMULUI S-A IMPLEMENTAT. Mai e relativ mult până atunci, pt că o reţea (un graf în matematică) e definită în primul rând de noduri (adică de Persoane), şi apoi de relaţiile dintre acestea. Cât timp majoritatea persoanelor îşi clamează libertatea şi credinţa, cu voia Domnului, relaţiile maladive şi duhovniceşte fatale nu se vor institui.

 18. Doamne ajuta! pentru permisul auto am semnat elctronic pentru ca mi s-a zis ca nu se poate altfel. stiti daca se poate altfel?

  1. @ioan
   despre ce fel de permis e vorba? daca e cel nou, nu trebuie luat! In rest semnatura pe un suport electronic, adica semnatura digitala, nu e diferita de cea pe hartie.. doar semnatura electronica, ce reprezinta un cod rezultat din datele tale biometrice, nu trebuie acceptata!

 19. Am semnat digital si mi s-a facut o singura fotografie pentru permisul auto, fara amprente si imaginea retinei, asta inseamna ca noul permis nu va fi biometric, de ce nu trebuie sa-l iau? pentru ca mi s-a spus ca nu e biometric. am auzit ca nu in toate orasele se fac permise biometrice, nu stiu ce sa mai cred.

 20. @ioan
  pentru ca acest permis contine cip si cod de bare. Argumentul forte este ca toti marii duhovnici spun sa nu-l luam. Decizia iti apartine!

 21. Felicitari pentru blog!Tara martira Romania va intoarce Europa la credinta!
  Incerc si eu sa scriu despre adevarata Romaniei.
  As dori sa ne lasati un link al blogului dumneavoastra pe urmatoarele bloguri:
  http://minunicrestine.blogspot.com/
  un blog in care gasiti minuni si dovezi ale unor incredibile minuni ,multe dintre ele
  petrecute in Romani : aratari ale lui Dumnezeu si multe alte minuni
  http://duhovnicii.blogspot.com/
  un blog in care gasiti antologia marilor duhovnicilor din Romania : Arsenie Boca, Arsenie
  Papacioc, Iustin Parvu , Sofia Boghiu , Teofil Paraian si multi alti duhovnici,articole noi in fiecare zi
  http://martirii-inchisorilor.blogspot.com/
  un blog in care gasiti despre :Valeriu Gafencu ,Mircea Vulcanescu, Elisabeta Rizea,
  Ilie Lacatusu, Radu Gyr, Vasile Militaru , Vladimir Ghika si multi altii care au murit pentru Credinta.
  Romania este un pamant plin de martiri!Romani uniti-va !
  Doamne ajuta!
  Credinţa este pasărea care cântă când zorii nu au apărut încă.
  Doamne ajuta!

 22. Eu am o intrebare, pentru cine poate sa-mi dea o solutie. Exista vreo posibilitate sa-ti scoti banii de la banca la ora actuala fara semnatura electronica,si care ar fi aceasta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 Comments
scroll to top