22 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Vine oare în curând cutremurul, pedeapsă pentru păcatele noastre?
  http://vestitorul.blogspot.com/2010/07/se-anunta-vremuri-din-ce-in-ce-mai.html
  Vin și altele? Dacă da, poate acestea sunt pentru scăparea noastră de cătușele electronice, nu pentru pedeapsă în primul rând.

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu inteleg clar ce zice, au sau nu au Harul preotiei clericii care au asemenea acte? Daca preotii nu mai au, probabil nici episcopii nu mai au si nici cei hirotoniti de ei.

  Daca e asa (e un mare DACA, cred eu) Biserica Ortodoxa Romana o sa ajunga (daca nu deja este) o amestecatura de preoti fara Har si preoti cu Har...

  Bogdan.

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu exista Biserica in care sa fie preoti cu har si preoti necaterisiti fara har. Daca preotii sunt necaterisiti de sf sinod au har toti.
  Par Adrian spune ca cei care iau actele cu cip sa fie supusi hotararii sinodului, singurul in masura sa ii cateriseasca sau sa ii lase sa slujeasca in continuare. Daca sinodul ii va lasa in pace, ceea ce este aproape sigur ca va fi, ei vor avea in continuare preotie valida, cu acte cu cip cu tot.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Emanuel
   insa mai zice Parintele Adrian, ca ei sunt considerati ca niste pagani, ca niste apostati si nu recomanda ca alti preoti, ce nu au acte cu cip, saslujeasca cu ei. Insa, dupa cum zici, nu o sa fie niciun sinod care sa-i cateriseasca pe acest motiv, Parintele zice sa incercam sa-i salvam o data, de doua ori si apoi sa-i lasam

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Bun, unii preoti vor refuza sa slujeasca, sa zicem, cu preotii cu acte cu cip, dar ei vor recunoaste in continuare tainele lor. Dar ( cei din prima categorie ) vor pastra comuniunea euharistica cu ei ( cei din a doua categorie ), pentru ca oricum vor sluji cu episcopii ce vor sluji cu preotii cu acte cu cip, in cazul, probabil, ca cei cu acte cu cip vor ramane cu preotie valida ?

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   in concluzie mai bine fara... nu poti sti la ce pot duce aceste slujiri impreuna.. daca se considera ca sunt ca apostatii, e ca si cum ar trebui sa slujesti cu mitropolitul Corneanu...

 5. Iubesc Patriarhul

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pai si de unde stim ca un anumit preot/episcop are acte cu cip? O sa se faca control la intrare in altar? Cred ca auziti doar ce vreti sa auziti.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Iubesc Patriarhul
   Roaga-te mai bine pentru Patriarh
   e vorba de cei de care se stie sigur ca au acte cu cip, datorita unor dovezi, cum ar fi propriile lor declaratii... ne amintim cu totii de tov. Stoica, care a zis ca ia primul pasaportul biometric

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Corect, in cel mai rau caz putem considera ca slujirea impreuna cu preotii cu acte cu cip e ca si slujirea cu mitr. Corneanu, care ce-i drept e un apostat cu taine valide, nefiind inca caterisit, dar nici nu s-a pocait de ce a facut. Si unii preoti fug de slujirea cu el, in semn de protest.
  Am zis bine ?

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Emanuel
   dupa cum a zis si Parintele Adrian, sa se fuga de slujirea cu astfel de clerici

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Foarte ciudat că cititorii acestui blog pînă acum nu înţeleg pe deplin sensul cuvîntului comuniune.

  Aş vrea să subliniez cîteva momente:
  - preotul desinestătător nu are Har, orice preot primeşte Harul de la episcopul pe care îl pomeneşte (dacă episcopul [sau cei în comuniune cu el] e ortodox, bineînţeles). Preoţii pot sluji fără a pomeni nominal episcopi doar în vreme de erezie, cînd nu cunosc cu siguranţă episcopi dreptslăvitori, în aşa cazuri se zice formula: "Pre tot episcopul ortodox ..."
  - de unde şi pînă unde Corneanu este "necaterisit"? Ori osîndirile apostolice şi ecumenice au fost anulate prin "iertarea" care i s-a dăruit de către sinodul BOR? Aceasta ar fi fost valabilă dacă el s-ar fi pocăit în public, el însă a reafirmat erezia în care a căzut şi după ce a fost iertat de către sinod. În genere apostaţi cu taine valide nu există, precum nu există nici canoane care să stabilească asemenea aberaţii ecleziologice. De unde apar asemenea idei la creştini - nu pot să înţeleg, Biserica ne învaţă cu totul altceva.
  - slujitorul devine eretic (deci osîndit) în momentul predicării publice a ereziei, osîndirea dată de către sinod ulterior este doar o constatare a căderii lui. Bîntuie o părere printre credincioşi că pentru căderea în erezia ecumenismului este NECESARĂ împărtăşirea din acelaşi potir cu ereticii, pe cînd această erezie nu constă în împărtăşire / comuniune euharistică (aceasta reprezintă punctul final al ereziei), ecumenismul este o învăţătură minciunoasă despre Biserică, iar cel ce o predică de pe amvon (adică în public) este eretic chiar şi fără să se împărtăşească cu ereticii. [ex. de predicare a ecumenismului: "papa este episcop / ...episcopul Romei", "...cele două biserici creştine", "toţi ne rugăm aceluiaşi Dumnezeu" ş.a.]

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  306. -”Caterisirea este ridicarea darului Sf. Duh, dat unui barbat prin taina hirotoniei din pricina nevredniciei omenesti a purtatorului acestui dar, constatat prin judecata facuta de conducerea canonica a bisericii, conform cu legile scripturistice si canonice. Prin caterisire se ridica omului, care poarta hirotonia, numai dreptul de a o exercita in sanul bisericii, insa pecetea hirotoniei ramane asupra omului primitor ca un fapt care nu se mai poate desparti de fiinta lui. Iuda a fost apostol, si ca apostol a ramas sa fie judecat; si clericul, cleric ramane, dar pentru nevrednicia intrebuintarii apostolatului, i se zice si lui ca si lui Iuda: Mai bine nu s-ar fi nascut (Matei 24, 24; Ioan 13, 27). In ziua judecatii nu i se va zice ca a fost cleric, ci: Nu mie mi-ai slujit (Matei 7, 22-23). Deci, pentru sinea primitorului, hirotonia nu se poate sterge cu toata raspunderea ei, dar lucrurile ei fata de obstea bisericii, desavarsit se anuleaza prin caterisirea canonica fiind conform cu legea Domnului (Matei 7,15-16; 24, F. Ap. 20,29). “Mai bine ar fi fost pentru ei sa nu fi cunoscut calea Domnului, decat dupa ce au cunoscut-o, sa se lepede de sfintele porunci dale lor” (ii Petru 2,1- 22).

  586. -”Episcopul binecuvanteaza, nu se binecuvanteaza; hiroteseste, hirotoniseste, jertfeste, primeste binecuvantare de la episcopi, iar nicidecum de la preoti. Episcopul cateriseste pe orice cleric vrednic de caterisire, afara de episcop, caci singur nu poate sa faca aceasta. Preotul binecuvinteaza, nu se binecuvinteaza, primeste binecuvantare de la episcop si de la alt preot, asemenea si da binecuvantare altui preot. Hiroteseste, nu cateriseste, excomunica insa pe cei inferiori lui, daca sunt vinovati de aceasta pedeapsa. Diaconul nu binecuvanteaza, nu da binecuvantare, o primeste insa de la episcop si de la preot. Nu boteaza, nu jertfeste. Cand liturghiseste-episcopul sau preotul, el da sfanta impartasanie poporului, nu ca preot, ci ca cel ce slujeste preotilor. Nici unuia dintre ceilalti clerici nu-i este ingaduit sa faca serviciul diaconului. Diaconita nu binecuvanteaza si nici nu savarseste din cele ce fac preotii sau diaconii, ci pazeste numai usile, ajuta preotilor cand boteaza femeile, pentru buna cuviinta. Diaconul excomunica pe ipodiacon, pe anagnost, pe psalt, pe diaconita, daca se cere asa ceva si nu e de fata preotul. Nici ipodiaconului, nici anagnostului, nici psaltului, nici diaconitei nu le este ingaduit sa excomunice, nici cleric, nici laic, caci ei sunt slujitori ai diaconilor” – Const. Ap. VIII, 28.

  Din aceste canoane se vede clar ca cel mai mare in ierarhie binecuvinteaza pe cel mai mic, cum zice si apostolul dar si invers, ca numai cel mai mare in grad ierarhic poate caterisi, afurisi, sau anatemiza pe cel mai mic in rang.

  613. “Cu privire la neintelegerile si tulburarile care se ivesc in biserica lui Dumnezeu, este nevoie sa se hotarasca astfel: Cu nici-un chip sa nu se aseze episcopi in biserica, al cand titular traieste si se afla in demnitatea sa, decat daca de buna voie va renunta la episcopie. Dar mai intai, trebuie sa se cerceteze canoniceste pricina (vinovatiile) celui ce urmeaza a fi izgonit din episcopie si sa se duca la capat si, mai apoi, numai dupa caterisirea acestuia, sa se promoveze altul la episcopie in locul lui”.

  1068. -”De acum incolo hotaram ca nici de doi nici de trei episcopi, ci de judecata sinodului tuturor episcopilor, dupa canoanele apostolice (l, 2, 74) sa se judece si cateriseasca un episcop prin judecarea celor mai multi se va dovedi mai temeinic gresalele celui vrednic de caterisire, fiind de fata si cel acuzat..”. Sinod C-pol 2 (a.394).

  Nu oricine poate caterisi un episcop, ci doar sinodul. Deci in problema cipurilor, care este noua si nu a fost dezbatuta de nici un sinod, este necesar sa se discute de sinodul BOR. Daca sinodul va decide caterisirea preotilor cu acte cu cip vor ramane fara dar, daca nu va decide asa vor ramane cu preotie valida. Nu asa a zis par Adrian ?

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pe munti vom manca plante medicinale, caci in anii cei mai grei cultivarea legumelor va fi ilegala. Cateva carti cu plantele medicinale f folositoare:

  ftp://ftp.moldova.cnfa.org/REPORTS/Medicinal%20Plants%20from%20Moldova%20SmallFile.pdf

  http://romania-inedit.3xforum.ro/post/288048/1/Ghidul_plantelor_medicinale_si_aromatice_de_la_A_la_Z/

  http://www.dump.ro/download.php?action=download&type=file&id=103664&act=MNANlveHXEQwjOgg

  http://www.bbh.ro/site/imagini/3631812134.pdf

  http://potato.ro/_publicatii_files/SesiuniAnula/Prezentari%20sesiunea%20stiintifica%202009/14.00.pdf

  Sincer sa fiu, creca apocalipsa asta o sa ne mai dea multe dureri de cap, 🙂 . Eu zic ca este bine sa plecam pe munti si sa ne obisnuim treptat cu postul. Pentru dormit iarna fara foc, daca va fi necesar, sunt buni, pentru o persoana, cate doi saci de dormit de iarna plus haine groase.

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  nu stiu ce sa mai cred permisele auto au cod de bare de curand am luat acest permis ,inseamna ca m-am lepadat de HRISTOS? eu merg la biserica mereu tin posturile ,ma spovedesc in fiecare luna,nu am dat mita ca sa ma treaca la traseu,m-am rugat sa-mi ajute Dumnezeu sa reusesc fara sa dau bani cum fac alti,ce sa cred?

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Parintele Iustin clar ne-a spus sa nu ne facem aceste noi buletine cu cip. Daca nu ascultam si ne uitam la alti ca-si fac, fereasca Dumnezeu sa nu de peste noi nepasarea. Daca le facem pe astea cu siguranta o sa primim si microcip pe mana sau pe frunte...un suflet avem pe care trebuie sa-l incredintam lui Hristos. Amin

 12. George Florentin

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Mie mi se pare foarte haioasa situatia aceasta, in care lumea nu intelege ce inseamna acte cu cip.
  Acel cip este un cip de memorie (precum USB memory stick) care inmagazineaza in format electronic tot ce este trecut pe hartie (sau plastic) doar ca acest cip se conecteaza prin proximitate la cititor.
  Pentru cei care locuiesc in Bucuresti ar trebui sa fie destul de familiar acest sistem, caci abonamentul RATB foloseste aceeasi tehnologie.
  Mie mi se par mult mai convenabile documentele cu acest cip, caci nu vei mai fi nevoit sa stai la coada la ghiseu pana ce angajatul sta si scrie la tastatura numele, sau numarul documentului ca sa iti gaseasca datele in baza de date, ci pur si simplu interogheaza chipul. Este mult mai rapid si mai convenabil. Totusi nu inteleg, care-i legatura intre Dumnezeu si CIPuri cu citire prin proximitate?

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fratilor, nu inteleg de ce tot atata scandal, pentru ce?
  Vreau referinte din Sf. Scriptura sau Sf. Traditie, ca primirea buletinului e lepadare de Hristos! Iertati-ma, dar nu facem altceva decat sa bagam gunoiul sub pres.
  Oare calugarul care se plimba cu Audi A8, are laptop, telefoane, si se foloseste de dvd-player: nu e lepadare de Hristos?
  Manastirile care traiesc in lux si bogatie, nu sunt lepadare de Hristos?
  "Fratii" care zilnic traiesc in patima alcoolului, a tigarulor, a desfraului, nu sunt oare in lepadare de Hristos?
  Haideti sa tragem semnalul pentru starea de pacatosenie in care se afla poporul roman, si care dator este "sa faca fapte vrednice de pocainta" dupa cum indemna Sf. Ioan Botezatorul.
  Ne tot ambalam pentru niste acte, si uitam de ceea ce este cu adevarat important: roadele Duhului (Gal. 4).
  Intr-adevar, acele acte nu trebuiesc primite la nivel de natiune, dar nu putem spune ca cei care le-au primit s-au lepadat de Hristos, sa-mi fie cu iertare.
  Aceeasi situatie a fost cu buletinele si cardurile, dupa ce toti le-au avut deodata au devenit licite. Acum cu pasapoartele, dupa ce toti le vor avea, asemenea.
  Marea problema de care vorbeste si Apocalipsa, face referinta la cipurile care vor fi implementate in mana dreapta sau frunte. Abia acelea au substrat scripturistic si patristic, pana acolo nu avem de ce sa creeam atata tulburare.
  Haide-ti sa ne trezim la realitate si sa lasam sfintii sa judece (IPS. Serafim Joanta).
  Iertati-ma!

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Vreau sa intreb daca stiti ceva despre problema cu telefoanele mobile. In timp ce cipurile biometrice au o raza mica de actiune, mobilele pot fi detectate din satelit, si aproapte toata lumea are, chiar si copiii mici!

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  O atentionare: chiar daca vedeti preoti cu masini luxoase- nu ii judecati, nu aveti acest drept din cate stiu eu. Cat despre manastiri "care traiesc in lux si bogatie", la fel judecam si eu pana m-a lamurit o pusnica ce trieste intr-un bordei in munti ca UE ii impune sa aiba wc la bordei (tot ea mi-a zis ca luxul din manastiri e impus de UE ca sa sminteasca norodul).Cica daca nu-si fac conditii civilizate manastirile risca sa fie inchise si ca maicile nu isi doresc in nici un caz acest lux.
  Asa ca nu mai judecati!

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Draga Matei,
  De la "wc-uri" si "conditii civilizate" pana la ce aminteam mai sus, e cale lunga de strabatut. Tu stii ce impune UE, insa ce ti-a scapat e faptul ca amanuntele care le aminteam mai sus, sunt cu mult inainte insusite de aderarea la UE.
  Toate acestea sunt scuze puerile la "deraierea" inregistrata de unele asezaminte monahale.
  Apoi, sa presupunem ca UE impune manastirilor "luxul si bogatia" pentru a sminti norodul. Bine, de ce accepta, si nu lupta? Noi daca primim buletinele, tot de la UE impuse, suntem lepadati de Hristos, nu? Care-i logica?
  Frate, aia cu pustnica si wc-ul, vinde-o pe al forum.
  Doamne ajuta-ne!

 17. leonard constantin

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cred ca se face o confuzie intre semnul [pecetea] fiarei si actiunea de a insemna [ pecetlui ] cu acest semn.
  Microcipul, biocipul, codul de bare ce contin nr 666 reprezinta semnul fiarei, dar inca nu s-a trecut la pecetluire pe mana. Deci daca accept cu buna stiinta aceste acte inseamna ca m-am lepadat de hristos. Cred ca e gresit sa scoatem din context doar versetele 16-18 din cap. 13 in care se vorbeste de insemnare pe mana, cand mai jos in alte vers. Se vorbeste doar de primirea semnului. daca s-ar fi pus 666 direct pe mana ar fi fost o impotrivire mare, dar asa oamenii zic nu e semnul ca nu e pe mana si-l accepta.Antihristul va domni doar 7 ani si nu are cum in acest timp sa vina cu alta pecete si sa o impuna la miliarde de oameni. De aceea satana ,care va intra in el, isi pregateste terenul din timp.
  Sa iei buletinul, permisul, pasaportul care contin cipul biometric inseamna clar LEPADARE DE HRISTOS. Pe langa faptul ca au spus asta mari duhovnici precum Justin Parvu,Adrian Fageteanu,Arsenie Papacioc,Paisie etc. , nu trebuie sa uitam faptul ca s-a spus clar si la stiri pentru tot poporul ca aceste acte vor contine semnul fiarei:666.Daca nu ma credeti o sa va dau adresele ca sa vizionati si voi acele stiri.In privinta produselor din hipermarketuri sau in privinta cipului prezent in tel.mobile sau de pe cardurile bancare aici nu suntem de vina pt ca nu am fost avertizati ca ar contine 666.Din moment ce nu am fost anuntati nu putem fi invinuiti ca le-am luat.Dar in privinta actelor s-a spus clar la stiri si in ziare ca contine cifra fiarei.Asa ca, cum te poti apara pe lumea cealalta cand diavolul ii va spune lui Iisus ca am fost avertizati insa noi tot am semnat pt ele neobligati fiind.De asta nu a spus parintele Justin nimic despre produsele care contin codul de bare,tel.mobile etc.
  Ati inteles acum?

 1. Pingback: Cei care se leapada azi de marii duhovnici, maine se vor lepada de Hristos « † Apologeticum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*