Parintele Arsenie reafirma si pentru prosti, care nu baga in seama “puricele”: NU LUATI ASA CEVA! (referitor la cipuri)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=hpYowasrkkY]

Nu e pacatul cel mai mic, raul cel mai mic.

– Parintele Arsenie: ”’miroase a 666 in ce fac astilalti. Raspunsul meu e asta: eu n-as primi asa ceva.
– pr. Mihail: Nici noi nu il primim.

– Parintele Arsenie: ”Asa crezi? Prostule! Nu te juca cu purecele, care e foarte mic, dar uite asa se plimba.”

– pr Mihail: Unii spun ca ar fi chiar lepadare de Hristos daca primesti actele cu cip.

– Parintele Arsenie: Parinte draga, lepadare inseamna lepadare. Nu este insa departe DE lepadarea despre care spuneti.

”Si acuma ca un cuvant de sfarsit: eu nu primesc asa ceva.”

Cititi si:

Parintele Justin: Daca noi primim acum cipul, ceilalti de dupa noi vor primi linistiti pecetea

Noi mergem tot cu mucenicia! Asa mergem pana la moarte si nu renuntam!

Cand am spus ca se pierde Harul lui Dumnezeu, nu m-am gandit la o parasire a noastra, fiintiala. Ci este mai mult o racire in raporturile noastre cu Dumnezeu. Racirea aceasta, intr-adevar, daca se perpetueaza in viata omului, poate duce la o pierdere mai mare a Harului. Cu cat sunt mai invechiti in rautati si in compromisuri, nepocaite, cu atat si posibilitatea ridicarii este mai anevoioasa, si uneori aproape imposibila. Pai diavolul de ce nu mai poate sa se pocaiasca si sa redevina inger de lumina? Pentru ca el este invechit in rautati, a uitat frumusetea Dumnezeirii, a uitat gustul Harului.

VIDEO (si transcriptul): Parintele ARSENIE PAPACIOC de vorba cu Parintelui Mihail Stanciu pe tema ACTELOR CU CIP. Parintele Arsenie: MIROASE A 666. Parintele Mihail insista ca Parintele IUSTIN PARVU se afla la limita EREZIEI …

37 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    eu chiar nu pricep această ceartă de vorbe.

    cred că jubilează cei care monitorizează sau sunt intruşi - ca să nu zic se bucură savurând cearta sectarii / ereticii - aici aceste săgeţi otrăvite care nu fac decât să dezbine culmea !!! pe ortodocşi.

    când am început să scriu împotriva încipării am găsit o bună înţelegere în blogosfera ortodoxă iar acum aflu mare învălmăşală care iertată să mi fie comparaţia este specifică doar ereticilor /sectarilor, adică să se certe şi să fie dezbinaţi ASTFEL să nu le dăm prilej de bucurie făţarnică...

    şi mai cred că situaţia este destul de limpede. eu nu voi accepta actele biometrice fiindcă

    1. se atentează la libertatea mea intimă, personală or individuală
    2. faptul că este un acces nelimitat la datele, actele, faptele şi atitudinile mele cele mai intime
    3. din pricină de 666
    4. le consider cam ultimul fapt şi act premergător pentru implantul cu cip
    5. nu vreau să mi fie supravegheată orice mişcare, mai rău ca n lagăre sau ca n vremea comunistă când aveai securistul lângă tine; acum ai biometricul chiar în viaţa ta
    6. cât de sănătos este să ai mereu la tine un biometric atâta vreme cât celularele se pare că fac mult rău corpului
    7. juridic vorbind consider că se atentează chiar la drepturile care privesc libertatea de a fi în cetate a omului şi cetăţeanului
    8. această spuraveghere sfidează chiar decalogul, ca esenţă a ordinii Lui Dumnezeu către libertatea omului întru Hristos
    9. moralmente discutând actul biometric este departe de orice nuanţă argumentativă asupra libertăţii omului iar eticul este deja strivit tocmai de imperativul unui pretutindeni care nu este altceva decât înghimparea spre nelimitele gregarităţii
    10. Consider că a fi purtător de biometric, a mă folosi de biometric sau a purta grija biometricelor acte - adică a nu le pierde, dacă le pierd culmea nu i aşa pierd identitatea numerologică şi sunt nul societal - nu este altceva decât o acceptare tacită atât a controlului total săvârşit prin pârghia sistemului dar mai ales o toleranţă tot mai intimă în viaţa mea a simbolului 666 încorporat prin cip.
    11. NU mă simt deloc bine să fiu scanat, chiar şi în baza unui act biometric; păi ce sunt eu animal să fiu scanat pe baza unui cip???
    12. iar dacă motivaţia este siguranţa personală să fim serioşi dacă ăştia cu biometricele îşi închipuie că mă pot amăgi că viaţa mea este cu mult îmbunătăţită sau că poate fi salvată de la un necaz sau din preajma morţii sau că îmi pot garanta veşnicia prin tocmai supraveghegrea asta se înşeală amarnic. Viaţa şi Moartea este de la Dumnezeu şi doar Dumnezeu poate să o ia sau să o deie.

    am fost azi să mi schimb buletinul. am cerut buletin precum îl am pe cel de acum. şi am întrebat de buletinele biometrice. am întrebat dacă schimbarea buletinului acum va necesita o altă schimbare de la anul când se vor introduce cele biometrice iar doamna de acolo nu ştia sau se făcea că nu ştie. mi a spus că alea nu s obligatorii mai ales dacă îl schimb acum; fiindcă dacă îl schimb acum este valabil pe 10 ani; oricum i am spus că odată ce îl schimb nu mă mai prinde pe acolo şi i am şi spus motivul pentru care nu vreau biometrice; pe criteriul afirmat de Părintele Iustin Pârvu, că de aia am semnat petiţia şi doamna o cam rămas cu gura căscată... îs tare curios dacă mă vor obliga să îl schmb înainte de expirare cu unul biometric de la anul... dacă mă vor obliga în condiţiile date atunci este o MARE PROBLEMĂ...

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @fanu
      Zgomotul de care vorbeste Parintele Arsenie este al acestor raspandaci: de la cei din radio dobrogea de anul trecut, pana la acesti talhari intru cuvant, plus dubiosul agent Mihail Stanciu (care se dezice si de batranul duhovnic Parintele Adrian Fageteanu).
      Se pare ca de la o vreme acestia s-au dat de partea ierarhiei apostate, tributare conducerii antihriste...

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dar eu nu inteleg unde zice P Justin ca nu mai au har preotii ? nu a spus asa de limpede in ultimul interviu ? De ce se incearca marginalizarea Par Justin?
    Credeam ca P Mihail este unul de al nostru, dar probabil si vremurile sunt grele si cu anevoie de distins.
    sa ne rugam pentru dansul. La ce le foloseste disputa daca toti suntem impotriva cipurilor? Nu mai bine ne unim si facem presiuni asupra parlamentarilor? Cred ca am avea toti de castigat.
    Dar nici nu cred ca trebuie sa cadem in capcana celor de la razboi si sa zicem ca unii si altii sunt agenti, fara dovezi.
    Fara acuze, fratilor. Sa osandim pacatul, nu persoana.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    când Părintele le spune de 666 la actele biometrice oficialii o dau la întors şi zic că nici vorbă de cip cu 666... câtă făţărnicie

    http://www.youtube.com/watch?v=_RrtJJkIJ7g&feature=related

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mi se pare corecta si echilibrata pozitia Pr. Arsenie Papacioc. Pe de o parte ne spune clar ca cipurile nu sunt bune, pe de alta parte ne atrage atentia ca e o exagerare sa nu mai fie pomeniti la slujbe cei care le-au primit.

    Bogdan.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mai stim noi un "purice" care are sortulet(in secret).Sfintia Sa Iustin Parvu,s-a referit la acel "purice".

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ati vazut ipocrizia acestui pr. Mihail, care nu a publicat video-ul cu par. Adrian Fageteanu, in care se vede clar ca zice aceleasi lucruri ca par. Iustin?? Tocmai de aceea a mers la par. Arsenie, cu viclesug, ca sa-l indrepte cumva impotriva par. Iustin, dar se pare ca i-a zis in fata: "prostule" si el tot n-a priceput. Au fost si la pustnicul Proclu si l-au mintit ca ucenicii par. Iustin il manipuleaza si multe diversiuni.. este ceva de necrezut cum acesti bloggeri cu nume de razvratiti, manipuleaza lumea prin cuvintele sfinte ale unor duhovnici si sfinti parinti.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Uitati ce mail am primit de la un anume Vasile Catalin

    Stimabililor,

    Adresand o petitie M.A.I., conform sugestiei unui frate de-al nostru, mi s-a comunicat destul de repede faptul ca, in urma opiniilor exprimate de cetatenii care au raspuns dialogului cu ministerul pe aceasta tema, s-a hotarat ca actul de identitate biometric sa fie legiferat prin intermediul unei legi dezbatute in Parlament, existand astfel timpul si modalitatile necesare pentru prevederea in cuprinsul acesteia a optiunii pentru un act clasic de identitate.
    De asemenea, mi s-a mai comunicat si faptul ca aceste acte se vor crea prin colaborarea exclusiva cu Imprimeria Nationala.
    Avand in vedere raspunsul de mai sus, consider ca, in respect pentru Domnul si efortul celor care s-au opus acestui tip de document, si pentru a demonstra ca avem principii si ni le asumam, sa luam legatura cu parlamentarii care ne reprezinta si cu orice entitate sau persoana care poate lucra in acest sens, astfle incat sa fie introdusa in lege obligativitatea pentru administratie de a elibera un act de identitate clasic pentru cei care nu accepta eliberarea unui document de identitate biometric.
    Ar fi un pas inainte in lupta impotriva unui sistem criptobolsevic, dar si un exemplu ca "SE POATE" prin luarea de pozitie civica.
    Domnul sa ne ajute!

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta!
    Sunt intru totul de acord cu fanu! Enumerarea argumentelor e forte! Bravo! si pt pozitia in fata oficialitatilor! asa ar trebui sa procedam toti semnatarii listelor sau ne-semnatari, dar care nu suntem de acord cu actele biometrice!
    Mare dezbinare si cearta intre ortodocsi! Ca la sectari! Trist! Iar site-ul celor de la "razboi intru cuvant" m-a dezamagit cu totul...cenzurarea mesajelor celor cu atitudine ferma anti-cip sau care isi exprima dezacordul cu ei, precum si orice luare de pozitie care demonstreaza argumentat ca ideile lor de manipulare a Parintelui Iustin sunt false se pare ca sunt la ordinea zilei. Nu mi-a fost publicat niciun mesaj(toate aveau un continut cu cele mai sus enuntate).pacat, mare pacat....manipulare in masa a celor creduli si care nu au contact direct cu Petru-voda...
    Sa ne ajute Dumnezeu pe toti! Sa ne iubim si sa ne intarim cat mai mult pt a rezista la toate incercarile care vor veni peste noi!Sa ne dea Dumnezeu bun discernamint pt a a face alegerea corecta pina in final!

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Orice, numai sa nu ne lipsim de dulcea si confortabila comoditate. Parintele Iustin spune sa ne retragem incet-incet din societate in comunitati mici.
    (Unii dintre) Noi ne trezim revolutionari mari de tot, care cu puterea vorbei bune o sa-i convingem pe "parlamentarii care ne reprezinta", care in cea mai mare parte a lor sunt masoni sau marionete ale acestora, cu sau fara stiinta lor.
    Asadar, ne trezim (unii) mai "intelepti" decat de Dumnezeu inteleptitul nostru Parinte.
    Sa ma iertati daca-s prea acid, insa atata timp cat stim cu totii ce spune Sfanta Scriptura referitor la vremurile din urma, avem cu totii cunostinta de sfatul Parintelui, acela de a nu mai cauta "solutii lumesti", caci singura care ne ramane este mucenicia, si totusi multi se reped cu sfaturi, ghidusii, petitii si invitatii la iesiri in strada. Nu pot decat sa-i consider "agenti"
    Cu frica de Dumnezeu, mintea-n iad si lupta dreapta cu pacatul vom birui, nu calare pe baricade.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bai fratilor, dar voi nu vedeti ca acest preot are misiune de la patriarhie ca sa inabuse miscarea anti-cip? Cata perfidie la acest om ingamfat. Parintele Arsenie ii zice in fata: EU NU ACCEPT ASA CEVA! si el mai are curajul sa zica ca nu sunt asa de importante cipurile.

    Pai de ce nu le vrea nici parintele Arsenie, nici ceilalti parinti: Iustin si Adrian? Oare sa-l asculte lumea pe acest preot de Bucuresti? Sau sa-i asculte pe acei cu blog caldicel, ce duc razboi cu fratii lor si incearca sa puna razboi si intre duhovnici...

    E cernerea de pe urma fratilor! Pe cei ce ziceau ieri una si era in duhul Ortodoxiei, iar azi zic altceva, contrar duhului Ortodoxiei sa nu-i mai ascultati si sa nu le mai cereti sfatul ori citi cartile/blogurile!

    Paziti-va mintea si ochii de inselarile ce or sa vina!

    Tineti de invataturile Sfintilor Parinti si duceti o viata in Hristos, alegeti-va un duhovnic cu frica de Dumnezeu si nu de ierarhii care-l ameninta cu caterisirea pentru ca spune adevarul oamenilor.

    Nadejde sa avem, caci Biserica lui Hristos va avea mereu povatuitori si ierarhi care o vor conduce pana la a doua venire a Mantuitorului.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    multumim pentru inregistrare; e bine sa alegem ce alege si parintele Arsenie. oare zice fara motiv ca el nu accepta cipurile? de cand suntem noi mai intelepti sa zicem altfel? pacat de aceste dezbinari, de care se bucura doar dusmanii. va rugam sa nu renuntati la lup[ta nici voi, ramasi printre singurii fara viclesug.. Domnul sa ne intareasca pana la sfarsit

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor, nu stiu ce sa spun despre acest clip. Il cunosc pe parintele Mihail de 3 ani de cand merg la Antim, si nu de putine ori a predicat anti-cip, anti UE etc. ca si ceilalti parinti de acolo. Sa nu ne grabim sa judecam, dansul predica anti-cip la putina vreme dupa apelul Parintelui Iustin, semn ca a inteles mesajul.

    Nu stiu ce libertate de cuvant mai este acolo, fiind nas in nas cu Patriarhia...

    Nu-mi place "ura" asta creata intre ortodocsii care ar trebui sa fie de aceeasi parte. Trebuie sa fim intru acelasi Duh.

    Cu iertare.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @FrateOrtodox
    Eu am fost zilele trecute la Petru Voda si am intrat la parintele Iustin. Merg si la Antim, dar am vazut in ultima vreme o schimbare de ton la p Mihail. Cand l-am intrebat pe parintele Iustin ce crede despre p. Mihail, mi-a zis ca nu este de incredere totala, ca e dubios prin atitudinea asta schimbatoare. N-ar fi trebuit sa fie asa, ci sa fim uniti cum bine zici si tu, dar p Mihail se cam dezice in ultima vreme chiar si de spunea cu gura lui anul trecut despre cipuri si UE. Eu zic sa avem mare bagare de seama cu astfel de oameni oscilanti, mai ales ca ne-a avertizat si p Justin.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ admin

    lasati sa se inteleaga ca Parintele Arsenie Papacioc i-ar fi spus "prostule!" Parintelui Mihail, ceea ce nu reiese din filmuletul postat de dvs.

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Saccsiv !

    In primul rand...te rog ! cand imi postezi comment-ul...adauga-mi si initiala "M"...sau "M.M.",deoarece mai este un id cu "Mihaela"...si nu vreau sa se creeze confuzie....vreau sa am deplina responsabilitate a ceea ce cred...a ceea ce scriu....

    So :

    Nu-l cunosc personal pe Parintele Mihail Stanciu...decat din ceea ce scrie si afirma...inclusiv in unele clip-uri....
    Dar ! Imi spunea cineva din Bucuresti ca...intr-adevar...era vehement ~ impotriva actelor biometrice...la inceput....dar ca...de un timp...s-a sucit...si..."a lasat-o mai moale"....
    Poate ca nu este intamplator si nici o coincidenta faptul ca ,recent,a fost in America...( vacanta...misiune...training...cine mai stie...? oricum...explicatia sa cum ca ar fi dus acolo niste medicamente...paturi...etc...e destul de subtire...si nu tine ....hai...)
    Ar trebui sa constientizeze ca Manastirea Antim nu e o manastire oarecare...ci una de mare traditie si incarcatura spirituala...si foarte multi din cei care au trecut si-au vietuit acolo...si-au jertfit viata pentru credinta si neam...cel putin...din respect si in memoria acelora....ar trebui sa se abtina.....sa stea in macar in banca lui...cum se spune....si sa nu se incarce cu pacate in plus....
    Si poate ca nu este intamplator si faptul ca s-a asociat cu cei de la Razbointrucuvant ....Iar aparitiile lui pe acel site...deja prea multe...si ostentative....nu conving...ci...ne face sa intelegem mai bine...ceea ce e lesne de inteles....( pentru asta chiar ii multumesc...pentru ca...altfel...as fi fost in dubiu ~ intr-o oarecare confuzie...)

    Ceea ce e regretabil...penibil si chiar hilar...e tentativa de a-l manipula pe Parintele Arsenie Papacioc...de a spune...ceea ce vroiau ei....hm ! nu stiu pe ce-au mizat...dar era clar...si de asteptat sa nu le iasa....( asta ma face sa ma indoiesc oarecum si de intelectul dumnealor...ca sa nu mai vorbesc de tupeu...)

    Dar ! Atentie ! astfel de "suciri" ~ "intoarceri la 360 grade"...atat la clerici cat si la mireni...nu trebuie sa ne surprinda...sau mai mult...sa ne socheze....Trebuie doar sa ne obisnuim si sa le luam ca atare...si sa ne rugam pentru ei....saracii...pentru ca...vor fi foarte multe de aici inainte....E clar - cred - ca "cernerea" a inceput ! ( cum mai spuneam...nu exista cale de mijloc...ci doar 2 optiuni : ori cu Hristos in Ortodoxie...ori cu...pfffff ! )
    Si...el ( parintele M.S.) inca nu e periculos...pentru ca...stim cum gandeste...( cum s-a sucit) ....periculosi sunt cei despre care nu stim cum gandesc...sau...si-au tras la repezeala...o blana de oaie...

    Oricum...valabil si pentru el...si pentru toti acei care spun ca se face prea multa zarva...ca e prematur.....ca...n-ar trebui adica sa...etc.....( dar si pentru toti aceia care stau ascunsi...in siguranta...sa nu se desconspire...ca s-ar putea sa...) as vrea sa-si aminteasca mereu de Sfantul Ioan Botezatorul...care striga in gura mare...in stanga si-n dreapta...ADEVARUL...! ...si vehementa Sa fata de cei ce-l inacalcau....sau se departau....fara sa-i fie fica.....!!!

    Dumnezeu sa ne ierte ! si sa ne ajute....

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Iertare !

    Am gresit..."adrisantul"....dar...consult ambele site-uri...asa ca....e justificata si de inteles aceasta greseala....

    M-as bucura si as aprecia daca l-ati posta....!

    Dumnezeu sa ne ierte ! si sa ne-ajute....

    Sa aveti inima buna !

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Ioanichie,
    Ai perfecta dreptate.Cand unii oameni pana mai ieri ziceau una si azi fac alta, e bine sa ne ferim de ei. Stie par. Iustin ce spune. Imi imaginez cata durere ii produc schimbarile astea bruste de macaz la cei pe care i-a creditat candva. Sa ne rugam pt. toti parintii si pro-cip si anti-cip ca sa fie toti intr-un cuget si sa ne ajute si pe noi, mirenii dezorientati sa ramanem pe cale. Doamne ajuta-ne si intareste-ne !

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Frate IOANICHIE,

    Cred că fratele Ortodox are dreptate. Și găndește logic și frumos. ”Nu stiu ce cuvant de libertate mai este acolo fiind nas in nas cu Patriarhia”. Adica chiar in gura lupului . Poate ca da, par. Mihail si-a shimbat putin tonul, dar sa nu ignoram faptul ca si par. Mihail a fost schimbat - ca nu mai este staret, ca altcineva a fost numit. V-ati intrebat de ce ? Eu sant aproape sigur - ca prin vocea si pozitia d-lui (de opozitie fata de tabara ecumenista), a deranjat prea mult pe ”sultanii” din Deal. Mai mult, am inteles ca a fost deportat in Grecia - chipurile la studii. Ca sa fie sigurii ”domniile lor”, ca nu o sa le mai incurce socotelile. Limpede ca lumina zilei ! S-a purces direct, fatis, la mazilirea lui. Ce mai poate face par. Mihail intr-o astfel de situatie? Decat...sa-si cuminteasca poate ptr. o vreme tonul si discursul. Nu are nici anii nici intelepciunea par. Iustin, Papacioc, Adrian... ,sa-i fie ”indiferent” viitorul lui, s-ar expune mult prea mult si riscant sa continuie pe aceiasi linie - autentic ortodoxa. Am auzit ca oricum va fi obligat sa ramana chiar si dupa terminarea studiilor in Grecia. Lucru nedorit de par. Mihail, evident. Tare mi-e teamă c-o sa ramanem singuri, singuri... Doar cu mai marii nostrii... Sultani !!!!

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    eu cred că fiecare după cât îl taie capul înţelege şi după cum are conştiinţa se dumireşte.

    astfel că fiecare este liber să accepte sau nu actele biometrice;

    nu văd rostul de argumente sau contraargumente care nu fac decât să adâncească desconsideraţiile reciproce – eventual să stârnească jubilarea şi râsul sistemului, fiindcă îşi atinge scopul fără să mai intervină când văd cearta asta de vorbe –

    prin urmare este treaba fiecăruia cum/ când primeşte sau nu dacă primeşte sau nu acte biometrice şi de asemenea este după conştiinţa fiecăruia şi după tăria în credincioşie dacă acceptă sau nu.

    cert este că cine a mai citit romanul „1984” sau „minunata lume nouă” sau „în ţara ultimelor lucruri”- ca să ofer exemple de literatură - îşi pune întrebări despre conceptul de big brother biometric care este cumva implicit sau intenţional sugerat şi să vedem dacă şi impus, fireşte pe baze legale fiindcă "democraţia nu i aşa este dictatura legii"... DACĂ ni se vor impune celor care avem buletine noi cu valabilitate pe 10 ani atunci sunt deja semne de întrebare

    faptul că unii zic că „nu i bai” iar alţii „se agită” la gândul că nu i K dacă primesc, între aceste contraste nimeni nu gândeşte la o soluţie de interpretare a legii care să fie favorabilă celor care sunt luaţi drept "reacţionari" adică celor care pe criteriul de conştiinţă nu vor să aibe biometrice ci vor să rămână cât de cât liberi de orice supervizare cu pronunţate caracteristici de limitare a dinamicii unei etici care are ca factor definitoriu libertatea.

    nu văd rostul acestor vorbe de ceartă şi atacuri reciproce de ocară.

    nu cred că în momentul când aţi fost împreună la Petru Vodă erau astfel de gânduri grele între voi toţi şi atunci nici nu cred că vă imaginaţi că veţi ajunge la astfel de ascuţimi ale iuţimii mâniei viscerale...

    care vrea aceste acte şi se simte bine cu ele să le ia IAR care nu vrea aceste acte fiindcă se simte lezat în libertăţile sale de om şi român şi cetăţean să nu le ia.

    poate că nu sunt în măsură să dau sfaturi dar opinez că ar cam fi cazul să lăsaţi deoparte cearta asta de vorbe - care cred că ajută sistemul foarte mult - şi orgoliile şi nespiritul zavistiei şi să vă reîntâlniţi la orice mănăstire din ţară şi să discutaţi calm desigur împreună cu marii duhovnici ai naţiunii care încă mai sunt alături de noi fiindcă după cum ştiţi pe nalţii ierarhi nu ne puteam baza prea mult, ei au alte sfere decât noi...

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vai, Domnilor de la Apologeticum, l-ati lezat pe preacuviosul Parinte Mihail. Cum sa fie prost, dar preacuviosia sa e foarte inteligenta si va gusta din plin gluma. Puneti pariu??

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Altfel, prostul pana nu- i fudul...

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    am vazut si eu cata cearta se propaga pe acest subiect. ma mihneste faptul ca partile nu se intalnesc fata in fata sa discute cuviincios si frumos si sa termine certurile. asta ar fi cu adevarat o atitudine ortodoxa. De departe e usor sa butonezi insa nu inteleg de ce nu se aduna si duhovnicii lor fata in fata ,si sa vorbeasca de fata cu ucenicii ce probleme exista. Discutie deschisa si s-ar evita certurile. E asa de greu?
    Nu cred. Fiecare are dreptul la o opinie. Fiecare sa-si spuna liber opinia in fata duhovnicilor iar duhovnicii sa fie cei care trag concluziile potrivite rezolvarii acestei probleme.

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Stim prea bine ca ucenicii trebuie sa asculte de duhovnicul lor. Asadar sa facem ascultare de duhovnic mai intai de toate, daca credem cu adevarat ca prin el lucreaza insasi Hristos! Dumnezeu sa ii ajute pe fratii nostri sa nu se mai certe!

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor lupta se duce prin fapte , acesti Sfinti Parinti , pr Arsenie Papacioc, Iustin Parvu, pr Calciu Dumitreasa, Pr Roman Braga, pr Staniloaie, pr Cleopa, Sfintul ARSENIE BOCA, si multi alti zeci de mii de marturisitori, acestia au dovedit cu fapta lor ca au marturisit chiar in fata fiarei pe Hristos ca Dumnezeu si Mantuitor, cel ce nu-si risca viata pentru Hristos nu este un adevarat marturisitor. Duhovnicul meu slujeste la Los Angeles, cu siguranta ca are nevoie de pasaport, este arhimandrit , dar el a spus vremea inca nu sa copt, trebuie sa fim vigilenti si cu mare bagare de seama, trebuie sa fim permanent treji ... Doamne ajuta....

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://saccsiv.wordpress.com/2010/09/07/video-si-transcriptul-un-parinte-din-rusia-ne-spune-ca-preotii-ce-iau-noile-pasapoarte-pierd-harul-preotesc/

    http://www.youtube.com/watch?v=rDGMWQFoz78

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin.,
    Te rog mult sa-mi explici ce se intampla,tu esti mai bine informat?!!Pr.asta Mihail banuiesc ca este,dupa figura,staretul de la Antim...cum a putut sa cada asa?Doamne iarta-ma,nici nu sti ce sa mai spui si cum sa mai reactionezi! Daca ei,care ar trebui sa fie indrumatorii nostri,o iau razna,ce pretentii sa mai ai de la bietii muritori de rand?!!Sunt absolut buimacita!Si lupta e abia la inceput!Vai de noi!

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8u2SXB7aeYU&fs=1&hl=en_US&border=1]

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Pavel:

    Parintele respectiv vorbeste despre pasapoarte cu 666. Poate sa imi arate si mie cineva unde este 666 in pasapoartele astea noi?

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @pavel:

    Daca se va impamanteni ideea ca preotii care primesc acte cu cip nu mai au Har, cred ca o schisma este inevitabila, ca nu se poate sa ai in Biserica preoti fara Har, nici nu ii poti pomeni sau sluji impreuna cu ei.

    Sa fim cu bagare de seama, sa nu gresim din prea multa ravna. Eu mai intai de toate as vrea sa vad unde anume e 666 in pasapoartele astea noi, ca am auzit des afirmatia asta, dar nu am vazut-o dovedita niciodata. Adica sa vad si eu clar, asa cum se vede la codul de bare, unde sunt cei 3 de 6 in pasapoartele noi.

  30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne...!

    Cata agitatie...cata valva pe unele site-uri...si din partea unor useri ( iertare...dar nu cunosc apartenenta religioasa si identitatea reala a multora dintre ei...de aceea ii numesc asa ) in al apara pe parintele Mihail Stanciu....Nu stiu daca cu permisiunea~acordul domniei sale...sau dintr-un impuls ( "impus") de solidaritate...s-au erijat unii in vajnici aparatori...? si...la fel ca in sala de judecata ( laica ) stropesc cu noroi...si-si incrimineaza asa-zisii adversari....

    Ei bine...si ce daca parintele Arsenie...i-ar fi fi spus - sa zicem - ca este..." prost" ? sau...chiar oricare alt mirean...? chiar direct...fara subintelesuri....! ? pai...ce ocazie minunata de a te smeri ! ( nicidecum o gluma...!)
    Pai...daca ar avea puterea asta !!!! si ar declara : "Da...sunt un prost...dar eu asa gandesc...si asa spun..."...Doamne...as cadea automat in genunchi...in fata lui....si mi-ar da lacrimile....

    N-am sa uit niciodata....un extraordinar exemplu de smerenie !...la care am asistat ( intamplator ) acum 20 ani in urma.....( din partea unui mirean...)

    In februarie 1990...cand si studentii se razvrateau...vrand sa dea afara aproape toti profesorii...pe motiv ca erau comunisti - securisti.....; la o facultate...toti profesorii se aflau intr-un amfiteatru...la o catedra...destul de stingheriti ,confuzi....iar in sala...masa de studenti ,transformata ad-hoc...in complet inchizitorial....decisa sa sfasie tot....
    A venit si randul unui profesor renumit....serios....foarte bine pregatit...( care-si respecta cu demnitate profesia ) ; Masa de studenti...exaltata....prinsa in mirajul si euforia ce alimentau puterea de a judeca...in sfarsit ! profesorii...fara frica....fara nici un pic de respect...au sarit pe el :
    "De ce nu v-ati dat pana acum...doctoratul...? " ( pentru ca...era singura "chichita" pe care i-o gasisera...)
    "Pentru ca...pentru ca....nu am fost in stare..." a ridicat acesta din umeri...si...a plecat capul....
    Toata asistenta...a amutit ! Toti se asteptau sa indruge tot felul de argumente de genul "nu am avut timp...ca...din cauza regimului...etc.." ori...un asemenea raspuns...( smerit ) i-a paralizat pe toti...au devenit inofensivi...si au trecut la alt profesor.....
    Ulterior...a devenit cel mai respectat si popular profesor din cadrul acelei facultati...pana a iesit la pensie....( am avut fericita ocazie sa-l intalnesc acum cateva saptamani....si...ca si atunci...mi-au dat lacrimile...; in ciuda varstei-octogenare- pastra aceeasi pedanta...demnitate in atitudine....)
    Acest extraordinar si de simplu exemplu de smerenie...cu valoare de pilda ~ paradigma...m-a calauzit pana acum...si...recunosc...ca...de multe ori...in diverse situatii...l-am folosit si eu...sincer ! minunandu-ma de fiecare data.... cata putere "magica"...are !

    La fel...acum cativa ani in urma...m-a impresionat profund smerenia ...unui preot ieromonah....prieten...raspunzandu-mi ...la niste acuze ale mele...subtile..."invaluite" : " Eeeei...ce crezi tu...Mihaela...mai multi mireni se vor mantui...decat dintre noi...preotii..." ....Smerenia lui...a avut darul de a ma rusina si de a ma smeri si pe mine...in acelasi timp....

    Iertare !

    Dumnezeu sa ne ierte ! si sa ne ajute....

    Sa aveti inima buna !

  31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vad ca la art cu MH. Nicolae de la Rohia nu ati spus niciun cuvant, fratii mei ortodocsi! Sau nu ati ati dorit sa aprobati ce a spus parintele de sunt asa de putine comentarii? E plictisitor sa cititm un cuvant bun, dumnezeiesc?

    Da, pe noi ne preocupa cipurile si actele biometrice fara cap, in sensul ca multi dintre noi zicem, "gata, nu le accept!". E oare asa de simplu? Daca nu ne intarim credinta citit scrierile mucenicilor contemporani precum Mh. Nicolae Steinhardt, Valeriu Gafencu, Ioan Ianolide, Corneliu Zelea Codreanu, Ion Mota, Vasile Marin, Simion Mehedinti, Nae Ionescu, Nichifor Crainic, Radu Gyr, Gheorghe Racoveanu s.a. cum vreti sa avem sanse de reusita?

    Ei au reusit! Ei au respins tot! pana la sange! Noi facem pe desteptii cu atitudinea aia sectanta "eu ma mantuiesc, nu accept actele"! NU ASA!

    Nu uitati de rugaciune si de LECTURA pentru ca Ortodoxia, fiind si Dreapta credinta, combate prostia, incultura, ignoranta care sunt pacate si duc la erezie si alte desertaciuni.

    Nu vom putea spune la judecata de apoi "n-am stiut". Oare chiar nu am stiu? In epoca in care avem carti si uite, avem libertatea sa citim? Luati-va carti ortodoxe cat mai puteti, cautati si citit pe intelectualii din inchisori cat mai puteti, pana nu cenzureaza astia tot!

    Nu degeaba Dumnezeu a ingaduit ca cei de la razbointrucuvant.ro si pr. Mihail Stanciu sa dea in noi ca suntem cipo-maniaci impreuna cu "trupa de la PV" si nu ne mai rugam! Haideti sa recunoastem! Unii chiar nu ne mai rugam! Unii visam ca sectantii la ce va fi mai tarziu! Sa citim profetiile Sf Parinti daca vrem sa stim, nu sa ne dam cu parerea! Iar blogurile lui Apologeticum si Saccsiv nu sunt suplinitoare pentru Scriptura, pateric si Sf Parinti. Unii credem ca e de ajuns sa-i citim pe ei zilnic si gata, totu-i bine.

    Ei nici nu se cred dar nici nu sunt salvatorii Neamului Romanesc! Singur Hristos este! Unii ii acuzati ca formeaza pareri. Bai fratilor, DACA TRAIAU ACUM SF PARINTI VOI CREDETI CA ACCEPTAU CIPURILE SI ACTELE? Atunci nu ar mai fi fost sfinti! Ii acuzati pe Apo si Saccsiv de prozelitism si fanatism schismatic. Atunci Hristos si sfintii sai sunt cei mai mari fanatici! Ce intoarcere la fariseism...

    Legat ce cipuri, celor care nu cred ca sunt rele, sarind peste aspectul teologic cu care unii nu aveti treaba, ca sa vedeti ca Sf. Ioan Teologul care a scris Apocalipsa nu este mancator de gogosi, cititi directivele UE si putina fizica de liceu precum siteurile producatorilor (verichip, hitachi) ca sa va convingeti ca se poate!

    Cel mai mare prejudiciu adus Ortodoxiei este din interiorul ei, produs ce cei care nu stiu, nu au citit, nu citesc si din mandrie isi dau cu parerea. Pentru smerenia si mantuirea voastra si a tuturor voastra, cu pace va rog: TINETI-VA GURA!

  32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    comentrariu scris şi pe blogul război întru cuvânt şi saccsiv primii au scris că nu găasesc reconciliere din partea nimănui;

    în fine, mă aştept fraţi români şi ortodocşi să aflaţi înţelegere şi să încercaţi o întâlnire lămuritoare alături de toţi părinţii care s au pronunţat despre biometrie…

    iată comentariul

    atunci să mă ierte Dumnezeu dar până nu se află vreo soluţie mă retrag de pe toate blogurile acestea fiindcă nu mai vreau să fiu parte şi nici să asist cu tristeţe la nici o ceartă iar când se vor limpezi apele voi reveni.

    nu mi place să pescuiesc în ape care se tulbură.

    poate că este momentul şi pentru mine să las mai moale internetul şi să fiu mai aproape de duhovnicul meu şi să încerc a mi organiza mai bine viaţa după cum au rînduit părinţii de mânăstire în cărţile lor acum mai vitale decât oricând.

    voi mai citi şi mă voi informa, dar de posta nu prea curând. eu nu ştiu ce să mai zic.

    am scris şi lui saccsiv ce am scris către dumneavoastră. dacă nu se află înţelegere apăi eu nu am ce să mai caut nici pe un site nici pe altul.

    am scris cele 12 motive pt care nu voi accepta acte din alea biometrice şi mai ales că trebuia să mi schimb buletinul fiindcă mi am schimbat adresa voi rămâne sper eu pe următorii 10 ani cu cel de acum adică cu ăla vechi iar dacă vor alţii să îl schimb obligatoriu cu unul biometric de la anul nu îl voi schimba fiindcă am rezerve nu doar de natură religioasă or de conştiinţă ci şi de natură a drepturilor omului şi cetăţeanului… ŞI fiindcă tocmai am unul valabil pe 10 ani care nu poate fi catalogat desuet cu atât mai mult ieşit din vigoare…

    http://fanu.wordpress.com/2010/09/06/de-ce-nu-voi-accepta-buletin-biometric-in-romania/

    până una alta uitaţi ce lovituri se iscă la nălţimea ierarhiilor care au tăcut, tac şi se pare că vor tăcea în continuare… motivele tăcerii??? să fie tocmai acesta strânsa legătură de afaceri cu statul sau cu videanu pentru terenuri sau faptul că Patriarhu o ajuns să fie votat implicit dependent de masoni ca frunzăverde???

    http://www.antena3.ro/romania/avere-pe-banii-enoriasilor-arhiepiscopul-tomisului-detine-un-hotel-doua-case-si-19-de-hectare-de-pamant_106690.html

    eu ce să mai cred de aici, la nivel înalt BOR tace deşi vede că naţiunea este terfelită şi dusă în robie sau exil; apoi în blogosferă ortodocşii se ceartă şi nu ajung la o întâlnire lămuritoare, eu iarşi ce să mai cred; apoi de curând am avut o dispută cu un sectar şi s a luat un părinte ortodox de mine m a făcut în fel şi chip luându i apărarea acestuia iarăşi nu mai zic nimic…

    sunt sătul

    eu zic totuşi să mai încercaţi a discuta unii cu alţii, poate aflaţi înţelegere şi mai ales întâlnire lămuritoare.

    Doamne, Ajută!

  33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    comentariu postat si la saccsiv

    E bine sa mentinem pacea intre noi cat putem de mult! Inca de anul trecut anumite personaje au incercat sa faca dezbinare intre cei de acelasi gand. Au inceput cei pusi de patriarhie, prin angajatii de la radio dobrogea. S-a continuat prin angajatii statului care au introdus indoiala ca permisele auto nu ar contine cip. Usor, usor o parte au renuntat la lupta anti-cip. Acum cand ne apropiem de un pas mai grav, al buletinelor cu cip, pe care orice roman va fi nevoit sa-l aiba, apare o alta ruptura intre cei ce erau de aceeasi parte a baricadei. Se incearca slabirea noastra in aceasta lupta, facandu-ne sa cadem in capcana discordiei si a urii fata de aproapele. Din neputinta unii, iar din viclesug altii se pun de-a curmezisul sfaturilor unor duhovnici pe care pana acum ii ascultau.
    Trebuie sa stiti niste lucruri foarte importante, caci altfel nu avea sens aceasta marturie. Si anume care ar fi motivele inversunarii celor ce nu mai considera un pericol actele cu cip.
    Despre Mihail Stanciu:
    - el este format de catre Vincentiu (Grifoni) Ploiesteanu, care dupa spusele sale a “lucrat 10 ani la formarea lui” ; despre Vicentiu Ploiesteanu se stie ca are un frate evreu in America care este rabin intr-o sinagoga. Despre IPS Vincentiu Ploiesteanul parerile sunt radical impartite, acesta avand manifestari antimasonice, intersectate cu intalniri "de gradul trei" in sanul albastrei familii Grifoni."
    - Mihai Stanciu tocmai a fost inlaturat din functia de staret al manastirii Sf. Antim din Bucuresti, in locul sau fiind pus parintele Vincetiu, provenit din manastirea Petru Voda; foarte suspecta aceasta alegere, luand seama cine este patriarh acum. Prin urmare, aceasta demitere poate fi considerata ca o sanctionare a lui Mihail Stanciu, datorita pozitiei sale anti-cip (mai mult sau mai putin clara si asumata public), pozitie pe care o puteti gasi in cartea Dictatura-biometrica si cu a carei publicare Mihail Stanciu a spus celor de la pangarul man. Sf. Antim ca nu a fost de acord (poate il si intrebati de ce). Iata dintr-o data o posibila explicatie pentru aversiune fata de manastirea Petru Voda si de atacul perfid la adresa parintelui Iustin. Prin acestea el incearca sa-si recastige simpatia oficialilor patriarhali, lucrand acum la surparea miscarii anticip si catalogarea ei ca eritica, pentru asi recapata postul pierdut la man. Sf. Antim.
    - despre acest Mihail Stanciu, cu ceva ani in urma parintele Adrian Fageteanu a zis: “l-au ametit si pe Mihail asta”
    - ca ucenic al parintelui Adrian Fageteanu, ati vazut si singuri cum isi tradeaza duhovnicul, parand la parintele Arsenie ca “unii parinti” – printre care si parintele Adrian Fageteanu – “spun ca acceptarea actelor este lepadare”. Nu zice nimeni ca e lepadarea finala ca in cazul pecetii lui antihrist (cand nu mai ai cale de intoarcere), insa este o lepadare din care multi nu-si vor mai reveni (asta o zic toti cei trei mari duhovnici: Iustin, Arsenie, Adrian). Insa si in inregistrarea video de pe 30 august, parintele Arsenie spune ca nu suntem departe de acea “lepadare”
    Despre razbointrucuvant:
    - ei nu sunt independenti, ci scriu la sfaturile diferitilor preoti mai tinerei, ce se cred mari teologi, capabili sa nege si sa renege pe orice mare duhovnic, care dupa mintea lor nu se afla in accord cu Sfintii Parinti.
    - sufera de patima vedetismului duhovnicesc (considerand ca ei sunt in duhul sf. Parinti) si se folosesc de cuvintele sfinte pentru rafuielile lor cu ceilalti;
    - viata lor particulara este prea dependenta de cele lumesti si li se pare greu a se desprinde acum de sistem, pentru ca au copii, au sotie bolnava etc. Astfel ei sunt fortati de imprejurari si duc un razboi in propria familie vis-a-vis de plecare din Bucuresti, stabilirea intr-un sat, fara a accepta niciun act cu cip. E de inteles de ce se inversuneaza impotriva celor(nu conteaza cine ar fi: parintele Iusin, parintele Adrian Fageteanu) care considera ca pentru a mai lungi timpul independentei noastre fata de stat, trebuie sa ne retragem din mrejele statului acum, cat inca se mai poate. Ei nu pot recomanda asa ceva, atata timp cat nu o fac, din neputinta. Dar oare unde e purtarea de grija a lui Dumnezeu si unde e nadejdea lor castigata prin credinta in Sfintele Taine ale Bisericii despre care tot zic sa le folosim?
    - tot o patima foarte daunatoare este numarul celor care ii citesc, care de la o zi la alta se imputineaza si pentru ei este motiv mare de mahnire, caci se considerau buricul internetului ortodox, dar in ultima vreme foarte multa lume s-a convins de ipocrizia lor, caci una publica si alta fac. Daca le priviti comentariile pline de ura, de cuvinte grele, de demonizare a unor oameni, va veti da seama ce este si in sufletul lor;
    - umbla un zvon, cum ca unul dintre ei, Ionut Butoi ar fi membru de partid in PNL si ca ar avea legaturi cu cei de la mises.ro, indivizi foarte dubiosi cu legaturi in evreime.
    Ar mai fi multe de zis, dar sa le judece Dumnezeu pe toate, caci nu asta am urmarit, ci doar expunerea unor realitati, concluzii pe seama unor fapte pe care le puteti verifica si singuri. Trebuie tinut cont de ele ca sa stim cu cine avem de-a face.
    Frate SACCSIV, Dumnezeu sa te intareasca si sa-ti lumineze mintea sa faci cele ale Sf. Scripturi, spunand mai departe adevarul direct, netrunchiat si fara frica. Doamne, ajuta!

  1. Pingback: Parintele Arsenie reafirma si pentru prosti, care nu baga in seama “puricele”: NU LUATI ASA CEVA! (referitor la cipuri) « BISERICA „SECRETĂ“

  2. Pingback: Cei care se leapada azi de marii duhovnici, maine se vor lepada de Hristos « † Apologeticum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*