SOCANT: Parintele pustnic Proclu a fost amenintat sa nu mai vorbeasca despre cipuri

Duhovnicii sunt impreuna si spun toti acelasi lucru, chiar daca fiecare in felul sau, fiecare cum l-a luminat Dumnezeu, si nici unul nu are curajul sa spuna despre altul ca nu spune sau nu face bine ce face.
Insa cei care incearca sa le scoata nod in papura si sa ii vadeasca de diferente unii fata de altii, nu fac decat sa dea de gol lucrarea duhului satanic din ei, pentru ca doar satana dezbina, diavolos = dezbinatorul, si dupa cum spune Sfantul Ignatie Briancianinov, a evidentia o lucrare a Duhului la un duhovnic si a micsora o alta lucrare, a aceluiasi Duh, la alt duhovnic, este semn de cugetare trupeasca, pe care Sfantul Apostol Pavel o osandeste dur:

Cata vreme este intre voi pizma si cearta si dezbinari, nu sunteti, oare, trupesti si nu dupa firea omeneasca umblati? Caci, cand zice unul: Eu sunt al lui Pavel, iar altul: Eu sunt al lui Apollo, au nu sunteti oameni trupesti?  Dar ce este Apollo? Si ce este Pavel? Slujitori prin care ati crezut voi si dupa cum i-a dat Domnul fiecaruia. (1Cor. 3:3,5)

Insa acesti “luptatori” care vin cu ieromonahi de tip nobody pe care ii opun marilor duhovnici sunt la fel de trupesti ca si ei; ravnire, prigonire, imperechere, asta scrie pe ei.
Iata ce recomanda Sfantul Pavel, in Romani 16:17

Si va rog pre voi fratilor, sa va paziti de cei ce fac imperecheri si sminteli impotriva invataturii care ati primit-o. Departati-va de ei.

Oare indeamna Sfintul Pavel la dezbinare, sau la unitate? Acelasi Sfint Pavel, spune la Galateni 5:19-20:

Iar faptele trupului sint:… vrajbile, sfezile, zavistiile, maniile, galcevile, imperecherile, eresurile.

Si, spre mingiiere, iata ce spune Sfintul Apostol Iuda, in epistola sa soborniceasca:

Iar voi, iubitilor, aduceti-va aminte de cuvintele care s-au zis mai inainte de Apostolii Domnului nostru Iisus Hristos. Caci au zis voua, ca in vremea de apoi vor fi batjocoritori, care vor umbla dupre poftele lor cele necurate. Acestia sunt cei ce fac dezbinari, sufletesti, care nu au Duhul. Iar voi, iubitilor, intru sfanta credinta voastra zidindu-va, si intru Duhul Sfant rugandu-va.  Pre voi singuri intru dragostea lui Dumnezeu va paziti, asteptand Mila Domnului nostru Iisus Hristos, spre viata cea vesnica. Si pre unii sa-i vaditi de se vor desparti. Iar pre altii cu frica sa-i mantuiti, rapindu-i din foc; si sa-i certati cu temere, urand si haina cea de la trup spurcata.

Ceea ce au facut cei de la razbointrucuvant este demn de cele mai josnice persoane, fara frica de Dumnezeu si cu ura cumplita fata de Parintele Justin si de manastirea Petru Voda. Ei, cei care daca i-au calcat pragul Parintelui macar o data, isi permit sa-i pomeneasca numele in jocurile lor parsive, manipuland lumea si aducand marturie mincinoasa Parintelui pustnic Proclu. Mai jos veti putea asculta o inregistrare luata de niste apropiati de-ai nostri, la 2 zile dupa ce acesti talhari intru cuvant au fost la Parintele Proclu (29 august), care era foarte amarat de toate minciunile lor sfruntate. Au ajuns sa-i zica ca Parintele Arsenie nu e impotriva actelor cu cip. Datorita nevredniciei noastre, Parintele Proclu a cedat amenintarilor venite de la “autoritati” si a zis ca pana nu va avea descoperire de la Dumnezeu ca sa vorbeasca din nou despre cipuri, va refuza pe oricine ii cere aceasta si mai grav ca e posibil sa nu mai primeasca pe nimeni. Iata ce au putut sa faca acesti nemernici, iude adevarate care nu stiu decat sa faca rîcă intre oameni. Cand i s-a amintit Parintelui Proclu de ce a zis anul trecut despre cipuri, el a zis ca nu a spus minciuni, dar tocmai ca a vazut ca nu este inregistrat, Parintele a avut curajul sa zica mai multe. Din pacate inregistrarea s-a facut cu un telefon a carui baterie era descarcata si nu a surprins toata discutia cu Parintele. Iata ce a declarat Parintele, cu durere:

La mine vine lume multa si eu nu cunosc care, de unde-i si amu am primit… acei care au venit au zis ca sunt contra “partidului”, eu si Parintele Justin. Vin oameni care se duc la mine, de la mine la el, de la el la mine, dar nu stiu ce s-o facut ca a trebuit ca cei mai mari sa spuna ca cipurile nu sunt vatamatoare… au zis asa, tine s-or de capul lor, ca sa puna in cap, dar nu pe toate masinile, asta e treaba lor, nu-i treaba mea. Si eu am vazut cata vorbire s-a starnit si am spus asa in fata lor: preotii bisericii sa vorbeasca, dar nu eu; sa ma puna pe mine sa vorbesc, sa-i lamuresc, daca eu n-am nici carte si eu nu stiu ce-i acela cip.

De Parintele Justin asa am vorbit cu ei, am zis asa: am datoria a-i pomeni la rugaciune pe toti, mici, mari, pe toti, ca doresc sa se duca toti in rai, dar ca sa spun: nu sunt contra nimanui… si cauta pe toate caile sa-i tulbure pe calugari si pe maici si pe crestini, sa ia de la una sa duca la altul, s-amu a venit cineva din Anglia, niste persoane, nu stiu de unde au stiut de mine; si au spus ca a venit un Parinte [Ioan] si a zis ca a fost pe aici, la mine si cand s-a dus inapoi a vorbit de rau pe mine si Parintele Justin… dar de unde au aparut unele persoane, au inceput a ma provoca despre cipuri; a trebuit ca sa spun … nu ar fi bine sa inchid poarta? Sa stea si ei oleaca la aer. Nu-i bun asa? Asa le-am spus: eu cat pot, Biserica, preotii Bisericii sa vorbeasca, nu eu; de ce m-ati pus pe mine? Nu, eu n-am treaba cu nimeni, eu atata: daca ma intreaba cineva cum vreau sa ma mantuiesc, da, vorbesc si le-am spus asa: ca sa puteti scapa de indoiala asta, numai prin pocainta, prin marturisire, ..si a nu adormi cu gandul in alta parte. Ca pe masura ce ai credinta in bunul Dumnezeu, rugaciunea mea e mai mica, dar credinta ta e mai mare, ca asa spune Mantuitorul: Fie tie dupa credinta ta!

Dar asa trebuie, cat pot.. ca am pus o lacata la poarta aicea… dar a venit cineva si n-am mai pus-o.. amu imi mai trebuie o lacata s-o pun aicea (aratand spre gura). Cui ii trebuie sfaturi sa se duca la duhovnicul lui, ca eu, cat pot, a nu le mai da (sfaturi), ca le spun una, el intelege alta si altfel spune la altul si cum e… au facut un fel de legatura ca sa-mi astupe gura, dar are grija Dumnezeu de ei… are grija, asa. Am primit un raspuns asa, ca a venit cineva ca cipu’ nu-i periculos, ca zice ca si patriarhu si toti zice ca n-are valoare, asa, adica nu mai atunci cand il pune in cap. Stii ce, dar nu poti sa spui la nimeni, noi asteptam niste vremuri grele.. sa avem mila de toti, dar eu n-am fost la Petru Voda. Altii asta incearca: sa va puna in razboi cu Petru Voda… eu nu am nimica, n-am treaba .. dar am zis catre ei: sunt dator a ma ruga si pentru Parintele Justin, sa ajungem in rai. Dar incolo nu cunosc altceva nimic, atata spun: doresc mantuirea tuturor si mai este ceva: sunt judecatile lui Dumnezeu asa de mari si nepatrunse de mintea noastra.

– Parinte dar ii credeti cand zic ca nu-i periculos?
– Sigur, ca au zis ca sunt contra partidului, adica republica, guvernul
– Dar republica de cine este condusa? Nu de antihristi?
– Apoi na…uite ceva, mi-au pus capac sa nu zic nimica
– Cine? Vreun ierarh?
– Pai nu.. astia ..autoritatile.. au zis ca o sa fiu chemat… trebuie lucrat in asa fel…altfel…mai baiete, mai baiete e sfarsitul lumii …
S-amu vreau asa: dorinta mea este sa nu sufere nimeni din cauza mea …cum sa spun, Parintele Arsenie nu-i cu cipurile.. – Ba da!
– Si el?
– Da. El zice: Eu nu iau asa ceva. Pe mine ma cheama Arsenie si eu nu i-au asa ceva!
– Uite ceva, eu atata: n-am treaba cu cipurile… o spus cineva o vorba: acei de la Se (securitate) cauta sa faca o dezbinare si noi n-am fost atenti si amu cat pot a nu sta de vorba despre cipuri. Acestea sunt un fel de mergatoare, dar nu te vatama, asa am auzit, nu ne vatama. Daca are altul treaba lui, sa n-am eu. Pentru cei care se-ncurca (luand actele cu cip), a ne ruga pentru ei: Doamne ajuta sa ascapam de el (de cip)!

Iata ce zicea Parintele Proclu anul trecut:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ma4_qN9WXM4]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=0_sYph1Szys]

Duhovnicii sînt împreună şi spun toţi acelaşi lucru, chiar dacă fiecare în felul său, fiecare cum l-a luminat Dumnezeu, şi nici unul nu are curajul să spună despre altul că nu spune sau nu face bine ce face

cei care încearcă să le scoată nod în papură şi să îi vădească de diferenţe faţă de alţi duhovnici nu fac decît să dea de gol lucrarea duhului satanic din ei, pentru că doar satana dezbină

diavolos = dezbinătorul

şi, după cum spune Sfîntul Ignatie Briancianinov, a evidenţia o lucrare a Duhului la un duhovnic şi a micşora o altă lucrare, a aceluiaşi Duh, la alt duhovnic, este semn de cugetare trupească, pe care Sfîntul Apostol Pavel o osîndeşte dur: 1Cor 3:3

poţi să dai tot citatul, tot pasajul respectiv, ca să îi faci să priceapă

şi să priceapă că ieromonahii de tip nobody pe care ei îi opun marilor duhovnici sînt la fel de trupeşti ca şi ei

eventual le poţi da şi o tîlcuire de la Părinţi, spre lectură

rîvnire, prigonire, împerechere, asta scrie pe ei

iată ce recomandă Sfîntul Pavel: Romans 16:17 ¶ Şi vă rog pre voi fraţilor, să vă pãziţi de cei ce fac împerecheri şi sminteli împotriva învăţăturii care voi v-a i învăţat; şi vă feriţi de ei

oare îndeamnă Sfîntul Pavel la dezbinare, sau la unitate?

acelaşi Sfînt Pavel, spune la Galateni 5:19-20: Iar faptele trupului sînt:… vrăjbile, sfezile, zavistiile, mâniile, gâlcevile, împerecherile, eresurile.

eventual poţi chiar să faci un titlu de articol cu textul de la Romani 16:17

Şi vă rog pre voi fraţilor, să vă păziţi de cei ce fac împerecheri şi sminteli împotriva învăţăturii care voi v-aţi învăţat; şi vă feriţi de ei

Şi vă rog pre voi fraţilor, să vă păziţi de cei ce fac împerecheri şi sminteli împotriva învăţăturii care voi v-aţi învăţat; şi vă feriţi de ei

şi, spre mîngîiere, iată ce spune Sfîntul Apostol Iuda, în epistola sa sobornicească:

17 Iar voi, iubiţilor, aduceţi-vă aminte de cuvintele care s-au zis mai înainte de Apostolii Domnului nostru Iisus Hristos.

18 Căci au zis vouă, că în vremea de apoi vor fi batjocoritori, care vor umbla dupre poftele lor cele necurate.

19 Aceştia sunt care de osebesc, sufleteşti, duh neavând.

20 Iar voi, iubiţilor, întru sfântă credinţa voastră zidindu-vă, şi întru Duhul Sfânt rugându-vă.

21 Pre voi singuri întru dragostea lui Dumnezeu vă păziţi, aşteptând Mila Domnului nostru Iisus Hristos, spre viaţa cea veşnică.

22 Şi pre unii să-i vădiţi de se vor despărţi.

23 Iar pre alţii cu frică să-i mântuiţi, răpindu-i din foc; şi să-i certaţi cu temere, urând şi haina cea de la trup spurcată.

într-o traducere mai din zilele noastre: 19. Aceştia sunt cei ce fac dezbinări, sufleteşti, care nu au Duhul.

44 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Uluitor ca s-a ajuns pana aici. Chiar presimteam ca e ceva in neregula cu facatura de la razboiintrucuvint. Nu se poate sa faci asa ceva, atat de umil, adica de a crea discordie intre parinti. Foarte josnic din partea razboiintrucuvint si cred ca securistii de care vorbeste p. Proclu sunt chiar ei, caci ei au creat tot acest scandal. Daca nu ma avertiza un amic de inregistrarea lor, nu aveam cum sa aflu, caci de la o vreme nu mai intru pe saitul lor, prea ne terorizeaza cu stirile lor apocaliptice, parca anume selectate pentru a baga teroarea in oameni. Si ei nu dau nici o solutie, ci doar le afiseaza, ca-ti vine rau si doar daca citesti titlurile. Multumim de inregistrare, caci acum m-am mai linistit si se va convinge si prietenul meu ca aveam dreptate cand am zis ca tot ce-au urmarit razboiintrucuvant a fost scandalul.

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Este usor a judeca, dragii mei ! Numai Dumnezeu stie ce a fost acolo ! Sa ne rugam si pentru fratii de la Razboi intru cuvint !
  Multumim lui Dumnezeu ca Adevarul iese la iveala ! Sunt convins ca toti marii nostri duhovnici sunt impotriva acceptarii actelor biometrice cu cip RFID incorporat ! De asemenea si marii duhovnici ai Ortodoxiei din Biserica Greaca, Rusa, Sirba...Toti sunt una ! Impotriva duhului antihristic al acestei lumi !

  Sa ne rugam, sa iubim sincer si neconditionat si sa iertam ca sa mergem pe calea Smereniei, singura Cale a Vietii ! Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu ! Amin !

  DOAMNE AJUTA !

  Mircea

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Asa e Mircea.. trebuie sa ne rugam unii pentru altii, caci nu se stie cate vreme mai avem la dispozitie. Dar oare se vor smeri cei de la razboi? Voar recunoaste ca au cautat sa loveasca in manastirea Petru Voda, iar minciuna lor cu ucenicii este doar un paravan pentru a-si justifica atacurile impotriva duritatii cu care Parintele Justin duce aceasta lupta contra actelor biometrice?
  Ramane de vazut in zilele urmatoare. Eu ii cunosc si stiu cum vor reactiona. Cel putin Adrian e greu de stapanit si nu are deloc duh de smerenie. Dar poate or sa tina cont si sa aplice in primul rand ei sfaturile pe care le dau altora, parand astfel a fi duhovnicesti. Sa vedem fapte, nu vorbe.

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Am scris asta si pe blogul lui saccsiv:la un moment dat au zis ei ca unul dintre ei scria cam ceea ce scriu ei acum, si s-au despartit de acela. Daca va uitati la postari, cam acela e momentul cand au inceput la ei balivernele... Oare are legatura? Doamne ajuta si mantuiete-ne pe toti!

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Mircea, e usor sa judeci, zici tu. Se zice ca fiecare pom il judeci dupa roada lui, si ce de la ric si-au aratat preaplinul inimii. Pai daca am ajunge sa inghitim informatia fara sa o mai judecam, oare ar fi mai bine?
  Ceea ce fac ei nu poate fi o lucrare izvorata dintr-o ratacire de moment, ci e o lucrare foarte perversa, de o reavointa clara, si cu urmari pe masura. Si e normal sa fugi si sa te dezici de rau. De unde stii tu ca nu a fost planuit de la inceput sa se intample asa? Raul isi baga coada dintru inceput in toate, mai ales acum, si merge cu noi pe cale numai ca sa ne dezbine la un moment dat.

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  dar de ce vă miraţi de situaţie? oare nu după 89 eşaloanele 2 şi 3 ale comuniştilor au furat puterea naţiunii române? metodele sunt aceleaşi când vine vorba de intimidare fiindcă nu ştiu să acţioneze altfel decât au fost "educate" în perioada comunistă care pare se a fost un laborator pentru ca vremurile de acum să fie acceptate fără cârtire...

  deocamdată nu sunt mulţi care se împotrivesc spre a se face auziţi mai clar şi extins, asta fiindcă unora le convine să facă parte dintr o societate a scanaţilor şi cred că le place să fie purtători de cip antenă la buletin, la cardu de sănătate sau la paşaport tocmai spre a fi supravegheaţi strict de către autorităţi - doar doar li se va îmbunătăţi viaţa cu sistemul ăsta de peceţi - şi mai cred că se complac în ideea că pot să poarte crucea în aceeaşi măsură în care pot să fie şi supravegheaţi dar uită că orice supraveghere înseamnă şi o cunoaştere a tot ceea ce este omul iar consecinţa este trierea pe categorii a naţiunii române spre a se putea mai apoi acţiona fix după slăbiciunile fiecăruia sau după tăria de caracter a fiecăruia când se vrea impunerea a ceva...

  http://fanu.wordpress.com/2010/09/17/romania-dupa-89-a-ajuns-o-tara-iportatoare-tara-consumatoare-si-tara-second-hand/

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Va rugam, aruncati o privire spre Marius, un baiat care crede in oameni si in Dumnezeu! Este un bun crestin, un minunat prieten! M-a impresionat ca, de ani de zile, chiar daca starea lui este cutremuratoare - nu merge, nu isi foloseste mainile, vorbeste fff greu, nu a mers niciodata la scoala - a invatat sa scrie la computer folosindu-si nasul pe tastatura, pentru a comunica cu noi. Impresionant este ca si-a facut blog prin intermediul caruia lupta - atentie! - pentru semenii lui aflati in suferinta mai groaznica, spune el, decat a sa! Acum are nevoie el de noi, de numai 1900 de euro, pentru a face o operatie care i-ar putea usura viata putin.
  http://florentinatonita.blogspot.com/2010/09/marius-baiatul-care-scrie-cu-nasul-are.html

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  De ce ingaduie Dumnezeu aceasta vrajba intre noi?
  Eu stiu ca Dumnezeu ingaduie raul ca sa-l intoarca in ceva bun.
  Vrajba, iscodirea, vorba multa, slava desarta, clevetirea, neascultarea de duhovnici, mania si altele sunt fiice ale mandriei, pacat care te duce direct in fundul iadului. Iata cat de mult ne iubeste Dumnezeu de vrea sa ne vindece de acest pacat! Sa ne deschidem inimile si ochii si sa invatam smerenia si ascultarea de duhovnicii pe care ii avem. Acesta este sfatul, de 2000 de ani de crestinism, dat de toti Sfintii Parinti si de parintele Proclu. Toti de pe bloguri au dreptate si toti gresim! Toata aceasta nebunie iscata sa o transformam in ceva bun: Doamne vremurile s-au copt, ceea ce s-a profetit se intampla intocmai, trebuie sa iau in serios poruncile tale, sa pun inceput bun, sa fiu mai trezvitor si mai bun ca sa nu imi spui "pleaca de la Mine nu te cunosc, ai lucrat faradelegea" Doamne miluieste!

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dumnezeu nu ne va lasa. Cine cauta cu sinceritate adevarul il va gasi. Si cine are urechi de auzit va auzi. Sa nu ne miram ca intre noi au intrat lupi rapitori imbracati in piei de oi smerite.
  Mereu Dumnezeu ne va da noi si noi modele si parinti duhovnicesti care sa ne indrume pe calea cea stramta care duce catre imparatia cerurilor.

  Sfatul meu este unul: Nu primiti nici un fel de documente electronice de identitate, cu cip RFID sau altfel de chip! Nu primiti cardurile de sanatate, nici pe cele de identitate, nici pasapoarte cu cip, si nici macar carduri bancare sau de acces.

  Pr. Vasile

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  băieţii ăştia din sistem oferă biometrie all inclusive; şi se grăbesc cu încuibările

  adică şi tu şi animalu şi toată familia vor beneficia de ceea ce se pare că pentru unii are să fie raiul purtătorilor de acte cu cip şi antenă şi scanaţilor pe pământul reţelelor şi sateliţilor…

  se pare că spre jubilarea tuturora care o acceptă biometria globală pe filieră ieuropeană va fi semnul celei mai puternice dezvoltări etico/biometrice a omenescului din toate vremurile prea omenesc pe sursă tehnologică…

  unii vor ajunge scanaţi, purtători de antenă la buletin, la paşaport sau la cardul medical şi se vor bucura mult de grija autorităţilor asupra vieţilor lor de numerotaţi (am fost să mi schimb buletinul – NU cu unul biometric şi sper că voi avea încă 10 ani pe cel vechi dacă se respectă termenul de valabilitate – şi mi s a spus că numele meu nu contează în ecuaţie fiindcă am cnp iar baza este cnp ul) şi biometrizaţi pretutindeni;

  astfel că staţi liniştiţi statul lucrează în laborator pentru liniştea şi pacea globală a lumii întregi care va fi supravegheată pas cu pas iar semnal va fi pretutindeni şi nu ca la telefoanele mobile – pe care le vor asculta cu siguranţă în continuare fie că ne dăm seamă fie că nu, căci şi asta este parte a concentricităţii trinitar negative cu care lucrează sistemul biometrie, telefonie, numerotare prin încipare – când îşi mai pierd semnalul...

  astfel că cine vrea să fie cu antena la el peste tot să accepte, cine vrea să fie scanat la documente să accepte, cine vrea să ajungă un număr dintr o mulţime să accepte iar cine crede că această biometrie este utilă libertăţii şi bunăstării sale să o accepte…nu îl condamn, nici nu mă priveşte opţiunea liberă a fiecăruia

  astfel că acceptaţi liber şi nestingheriţi fraţilor tot ce vi se dă de la cei care vă amăgesc cu o viaţă mai sigură de pe urma biometriei, acceptaţi să vă fie scanate documentele ca la animale crotaliile sau ca pe alimente la inventare cu scaneru, jubilaţi să vă bucuraţi că sistemul vă are în grijă vieţile şi sufletele oferindu vă soluţia totalei libertăţi dependente de biometrie

  şi nu i aşa ce bucurie mai mare poate să fie pe lumea asta încât să se ajungă la o astfel de dezvoltare şi la o astfel de evoluţie care oferă garanţia unei linişti, mai presus se pare de liniştea dăruită de Dumnezeu, care este venită pe filieră biometrică, o linişte scanatoare şi nu în ultimul rând o linişte de reţea globală sub strictă supraveghere doar pentru cei care accceptă să fie purtători de acte cu cip şi antenă inserate în acestea…

  Nu vă rostul certurilor între cei care acceptă actele biometrice şi cei care le refuză fiindcă fiecare va răspunde pentru faptele sale înaintea Lui Dumnezeu.

  Mie, sincer vă spun nu mi convine această supraveghere şi o consider exagerat de strictă şi îmi ştirbeşte ceea ce se numeşte prezumpţia de nevinovăţie iar faptul că deja sunt luat după cnp şi nu după numele meu de Sfânt Botez Ortodox Românesc iarăşi nu mi prea cade bine conştiinţei mele.

  http://fanu.wordpress.com/2010/09/06/de-ce-nu-voi-accepta-buletin-biometric-in-romania/

  Oare de ce fix după 11 septembrie se introduce brusc această supraveghere şi până atunci nu a fost nevoie, fiindcă nu aveau băieţii dăştepţi tehnologia şi îndoctrinarea încipării la zi?

  dacă până acum era o evidenţă din om în om prin securitatea comunistă cu trepte specifice informator, delator, poliţai politic şi torţionar or anchetator acum dispar delatorii, informatorii, dar rămân probabil poliţaiul politic dar sub o formă nouă actualizată de noile biometrii, adică te scanează vede cine eşti şi ce i cu tine, te cunoaşte pe baza datelor apoi te pasează anchetatorului care vine pe baza datelor de reţea cu reeducarea care va ţine cont de mediul din care ai fost scanat pe baza biometriei... dacă nu merge reeducarea poate se reactivează şi tortura dar mult mult mai abstract săvârşită...

  vi se pare utopic? Poate că nu va fi astfel şi m aş bucura să rămână doar la nivel de utopie în litaratură supravegherea asta...

  http://fanu.wordpress.com/2010/09/17/romania-dupa-89-a-ajuns-o-tara-iportatoare-tara-consumatoare-si-tara-second-hand/

  de ce în România şi Grecia criza este mai severă ca în alte state? fiindcă România şi Grecia sunt DEFINITE DE ORTODOXIE CA NEAM ŞI POPOR? fiindcă ortodoxia încă nu dă dovadă de supuşenie totală faţă de globalizare, ecumenism şi legislaţie anticreştină deja încuibată în multe state ue? Fiindcă jenează adevărul ideii naţionale de ortodoxie şi românism?

  DUMNEZEU SĂ AIBĂ ÎN PAZĂ ROMÂNIA ORTODOXĂ!!!

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pr. Vasile

  Înaintea lui Dumnezeu vă întreb. Sunteţi preot în B.O.R.? Pentru că dacă sunteţi preot în BOR, primesc cuvîntul dvs. într-un fel, dacă nu sunteţi din BOR - mă pot gîndi la altceva.

  Rog fraţii de la Apologeticum să lase acest mesaj - au mai fost întrebări de tipul ăsta.

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Fanu, drept ai vorbit. Sa-ti dea Dumnezeu tot binele si sa te pazeasca de toate primejdiile ! Vorbele tale trezesc si mortii din groapa si pietrele susotesc intre ele, numai surzii si orbii care se hranesc din roscovele Sistemului nu vor sa inteleaga !

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sa va de-a Dumnezeu,sanatate si multa viata.Fara voi am fii pierduti in aceasta bezna care ne inconjoara.Fara articole de acest gen am fii de-a dreptul orbi.Doamne Ajuta.

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Am ascultat interviul care i sa luat parintelui Proclu de catre cei pro cipuri si am observat viclenia lor in al face pe parintele Proclu sa rostesca cuvinte care sa contrazica apelul parintelui Justin Parvu catre credinciosi de a nu accepta actele biometrice.Am banuit din prima ca sunt comunistii bolsevici de la razbointrucuvant care cenzureza comentariile impotriva cipurilor de pe saitul lor. Sa nu mai accesam acest site-ul lor.Sa le lumineze bunul Dumnezeu mintea ; deasemenea si noua sa facem cele bune si de folos sufletelor noastre.Amin

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Petru
  Sa nu zicem despre nimeni "comunisti bolsevici" sa-i lasam cu invectivele lor si sa nu invatam de la ei acest compotament care nu place Celui pe Care-L iubim, sa nu citim pe site la ei decat ceea ce zideste sufleteste, restul sa evitam,

  sa nu uram, sa nu barfim, este greu, dar se poate! Hristos va birui in noi, sa avem credinta!

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Revin cu întrebarea adresată păr. Vasile mai sus. Frate admin, ca să înlăturăm orice îndoială asupra celor care scriu aici, insist să ne răspundă. Şi aşa avem mulţi duşmani care ne acuză de stilism.

 17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel

  Capitolul 13
  1. De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător.
  2. Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
  3. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte.
  4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
  5. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
  6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
  7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.
  8. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desfiinţa; darul limbilor va înceta; ştiinţa se va sfârşi;
  9. Pentru că în parte cunoaştem şi în parte proorocim.
  10. Dar când va veni ceea ce e desăvârşit, atunci ceea ce este în parte se va desfiinţa.
  11. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului.
  12. Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, faţă către faţă; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte pe deplin, precum am fost cunoscut şi eu.
  13. Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.

  ”Vă spun că pentru orice cuvânt desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în Ziua Judecătii. Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, si din cuvintele tale vei fi osândit” (Matei 12, 36-37).

 18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  S-ar parea ca slujitorii diavolului au intrat in panica; atunci noi trebuie sa fim cu atat mai calmi !
  Se tem ca se vor inmulti cei care vor refuza actele electronice; atunci, haideti, frati in Domnul, sa ne inmultim !
  DOMNUL FIE CU NOI CU TOTI ! AMIN.

 19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ati observat cat de des spunem in timpul Sfintei Liturghii "Cu pace Domnului sa ne rugam", "Pacea Ta da-ne-o noua", "Pace Tuturor" ?

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cata viclenie au cei de la razboi sa il anuleze pe P Iustin!!!!
  L-au gasit pe bietul Parinte Proclu si l-au fortat sa vorbeasca impotriva P Iustin, care au fost prieteni si frati de manastire odata. Pai nu se tem sa ii puna in balanta pe cei doi parinti? Si cata manipulare in intrebarile lor pline de informatii mincinoase si rautacioase asupra mrii Petru Voda. Dar ei de ce nu se duc la p Iustin sa dea in mrea Petru Voda? Atata sa intrebe: Parinte Iustin, ne dati blagoslovenie sa lovim in mrea sf voastre?

 21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu stiu daca cei de la ric o fac constient sau nu, dar cineva , in mod sigur, lucreaza la denigrarea lucrarii Parintelui Iustin. Si pentru ca stiu ca nu au sanse sa loveasca in p Iustin, lovesc, chipurile in ucenici, dar tinta e lucrarea in sine - de respingere a actelor biometrice. Ca sa aiba credibilitate cuvantul lor in fata lumii, ei ataca pe ucenici, ca oamenii sa creada ca Parintele este manipulat, sau au primit momeala altora, si astfel sa discrediteze lucrarea Batranului.
  Pacat de osteneala acestui Batran, care o duc pe apa Dambovitei cei ce vor sa ii fie chipurile alaturi. Dar care sfant nu a intampinat ocara si prigoana de la fratii cei in Hristos??? Poate ca ocara lor va da si mai multa slava lucrarii Parintelui Iustin.
  Sa ii fim alaturi, fratilor! Sa nu il lasam singur pe P Iustin!

 22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Eu nu vad niciun cuvant de ura din partea calugarilor din mrea Petru Voda. In schimb, ei ataca in mod frecvent.

 23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2010/09/parintele-paisie-aghioritul-despre-ue.html

  exceptional cuvant al par Paisie Aghioritul:
  "Chiar şi atunci când primeşte buletinul electronic, tot se leapădă de Hristos".

  poate vom gasi niste raspunsuri!!!!
  Doamne-ajuta-ne si lumineaza-ne!

 24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @danutza
  Si sfintii de s-ar scula din mormant sa ne spuna ca cipurile nu trebuie sa le primim, ei tot nu ar crede, si poate ca tot ucenicii Parintelui Iustin sunt de vina. Fratii de la ric, incalca nu numai poruncile evanghelice ale Iubirii, ci si pe cele ale Vechiului Testament, acuza omul fara sa il lase sa se apere. E crestineste sa critici ucenicii unui parinte, care nu au facut nicio erezie, totusi? Poate ca au scaparile lor ca toti dintre noi....dar... totusi, ne-am cam saturat cu placa asta. oare p Iustin nu ar fi atentionat pana acum? I se iau atatea interviuri filmate, daca intr-adevar ucenicii sfintiei sale duc lumea de rapa, oare Marele Duhovnic nu ar fi avut nimic de spus? Vai, Doamne, cat suntem de creduli!

 25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dar oare Parintele asta Proclu nu mai e in toate mintile de se ia de marele Duhovnic? Un adevarat om duhovnicesc nu ar ataca pe P Iustin, si nu ar judeca pe aproapele. Pe Par Paisie Aghioritul nu il vad facand asa ceva.

 26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Eu am fost la Petru Voda si ieri l-am intrebat pe Par Iustin de ucenicii sai si de ceea ce zic cei de la razboi. Si m-am linistit. Va rog, fratilor, sa mergeti direct la P Iustin si sa il intrebati ce sa faceti in privinta actelor biometrice si veti vedea exact pozitia sf sale. Spre surprinderea mea, era si mai aspru decat ucenicii. Apoi i-am zis si despre ceea ce scrie P Proclu. Si, sarmanul parinte, cu smerenie zicea, ca ar vrea sa se duca la p proclu si sa stea de vorba, dar ca nu mai poate si il caina ca a cazut prada unor capcane, dar cu multa dragoste si fara ura.

 27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Unul
  Frate, sa nu ii judecam pe Batranii nostri. Sa ne rugam pt P Proclu sa ii dea Dumnezeu luminare. Cuvintele sale despre viata duhovniceasca sunt pline de viata. Pt noi e limpede cum au stat lucrurile si cred ca Parintele s-a lamurit de modul cum a fost manipulat.

 28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne ajuta !
  "Si ne iarta noua greselile noastre , precum si noi iertam gresitilor nostri(...)" ; sigur , aplicabil atunci cand consideram ca unii din semenii nostri ne-au gresit cu ceva .
  Nu sunt in masura sa dau sfaturi , ci doar dau glas unei amaraciuni proprii :
  Citind pe acest site si pe razbointrucuvant , am vazut , in unele cazuri , cu strangere de inima , pe langa toate cele bune , in duh ortodox , si aprecieri nepotrivite cu duhul ortodox care , nu-i asa , este unul al smereniei .
  Sincer sa va spun , eu simt ca ambele site-uri au acelasi scop pozitiv , ca sa ajute in felul lor la mantuirea noastra . Dar parca isi baga coada potrivnicul si , ceea ce spune unul despre ceva sau cineva , intelege diferit , eventual ca pe un "atac" , celalalt .
  Va rog din suflet : haideti sa nu mai facem atat de usor aprecieri negative fata de ceilalti , ci sa folosim mai des iertarea . Caci suntem crestini.
  Doamne ajuta si sa ma iertati !

 29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Exista 2 cai care trebuie sa se imbine in combaterea acestei nemernicii: calea luptei pe cai democratice si in final prin refuz si calea rugaciunii. Important este sa trecem peste disensiuni intre noi si sa ne adunam in acelasi gand, in pofida tuturor celor care vor sa ne dezbine. Pentru Preotii tineri cred ca ar fi cu mult mai usor sa-i asculte pe duhovnicii care au trecut deja printr-un sistem totalitar si care nu au facut nici un compromis duhovnicesc cu bestia. In felul asta cred ca Biserica va fi de neinvins....Hidra asta oricum e nebuna si smintita si o sa cada, important este sa nu cadem si noi cu ea.

 30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fratilor sa ne rugam pentru acest batran sfant "Iustin" pentru ca eu atunci cand duceam o lupta de ratacire si incercare, imprejurarile au facut sa ajung la Manastire, la petru Voda, si Batranul asta stralucea cand a iesit cu Sfintele Daruri, de si eu negam si atunci multe lucruri..... El ,acest Batran, cu fata lui stralucitoare, mi-a ramas si acum in inima, si eu sunt convins ca va straluci pana la capat, atat cat Il va lasa Dumnezeu pe pamant pentru noi, Sa loveasca fiecare cu ce vrea in Parintele ,ca El tot va straluci pentru pozitia asta de a marturisi adevarul. SA NE FIE CLAR LA TOTI CA ACESTE CIPURI NU VIN DE LA DUMNEZEU , NU ESTE OBIECTUL LUI HRISTOS, NU PRIN CIP UNESTE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS MADULARELE BISERICI SI CREDINCIOSI,Dumnezeu sa ne lumineze pe toti cum la luminat pe acest batran,parinte drag.

 31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ieri,18 septembrie 2010,am avut marea bucurie sa ajung la Pr.Proclu...Nu am avut curajul sa-l ispitesc,intrebandu-l in vreun fel despre actele cu cip,cu siguranta insa,vazandu-i marea smerenie,NU AR FI PUTUT PARINTELE PROCLU SA SPUNA CEVA DE RAU,VREODATA,DESPRE PARINTELE IUSTIN!Am fost la dumnealui cu inca 3 prietene si am stat aproape o ora,ne-a primit cu multa dragoste,s-a rugat pentru fiecare dintre noi,in parte,luandu-ne capul in mainile sale,are o mare evlavie la Maica Domnului,Careia ii pronunta rascolitor numele:Maicuta Domnului(ca intr-o tanguire)...Desi mi-a stat pelimba,m-am gandit pana laurma ca este pacat si nu l-am intrebat nimic(si bine am facut)despre actele cucip...ne-a repetat de multe ori ca nu este preot,ca este doar calugar si ca nu da sfaturi(cum ar fi putut zice ceva rau despre Parintele Iustin?),ne-a repetat de multe ori sa nu facem nimic fara sa cerem sfatul duhovnicului si ca un crestin fara duhovnic este vrednic de plans,ne-a repetat de si mai multe ori,sa adormim din rugaciune,adica dupa ce am facut semnul Sf.Cruci pe perna si ne-am bagat in pat,sa ne rugam in gand pana adormim.Parintele era foarte bine,sanatos si ne-a primit cu multa dragoste,de aceea nici nu as fi putut sa-i pun vreo intrebare necuvenita.Si inca o data,afirm cu tarie,sunt convinsa ca vorbele ori au fost scoase din context,ori sunt niste minciuni,dar orice ar fi,de marii nostri batrani nu trebuie sa ne atingem,ei nu sunt oameni lumesti,sa se ramoleasca si sa nu mai fie in toate mintile,nu trebuie sa aveti vreo umbra de indoiala!
  Ceea ce au facut cei de la Razboi intru cuvant,este de la tatal minciunii!Nu inteleg de ce s-au alaturat si ei, miseilor care se razboiesc cu Pr.Iustin...dar fiecare pasare,pe limba ei piere...
  Minte luminata!

 32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cei de la razboi intru cuvant au cazut in dinamica acestei masini care in "interactivitatea " ei este nebuna si smintita....Azi zice una, maine zice alta....si mereu se gaseste cite un porc dezlegat din adancurile blestemului sa topaie inaintea inchinatorilor ei si sa le faca "minuni" si in lumea reala....giumbuslucuri de duh nebun si oligofren in esenta, dar evident....paranormalitati demne de filme cu martieni pentru cine ii asteapta pe "fratii nostri extraterestii" sa vina sa ne dezrobeasca din sfere "evoluate. Si cum ecumenismul tocmai asta ne invata....sa ne iubim, sub pavaza telescoapelor, a parabolicelor digi si a actelor cu cip care prin 666 ne leaga de aceasta supraconstiinta....normal ca apar sciziuni..unul este duhul lumesc care este din ce in ce mai nebun si asteapta izbavirea de la cai verzi pe pereti si altul este indemnul Lui Dumnezeu, prin duhovnici autentici care nu pleaca genunchii in fata unui porc de caine. nebun si smintit care oricum va cadea... Va avea acesta bestie puterea de a ucide trupul, dar sufletul niciodata...iar cei care nu se pleaca vor fi judecatorii ei alaturi de Hristos. DUBLU pe capul femeii decazute care isi foloseste "puterea" pentru a-L huli pe Dumnezeu si pentru a dansa beata si nebuna pe acsesta bestie apocaliptica. Pentru toata hula, vrajitoria, minciuna si rautatea care se fac sub obladuirea ei Dumnezeu ne va da puterea sa-i rasplatim DUBLU.

 33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Psihologii au constat ca informatia transmisa prin mediile Internetului si TV-ului este emisa si perceputa diferit decit prin media scrisa de exemplu, in sensul deteriorarii sensului la ambele capete ale comunicarii. Acestea sunt inca de la cea mai superficiala privire medii parazitare de comunicare, iar pentru "cunoscatori" sunt adevarate mituri..adevarate icoane adevarate "ferestre" spre lumea de dincolo....Iti trebuie ceva inclinatii spre futurologie si vid sufletesc sa mistifici o masina...dar iata ca din lipsa de traire spirituala si alienarea fata de semeni ajungi sa te muti in...paranormal. Sarmanii razboinici s-au impuscat in picior...nici nu-i greu in lumea virtuala, pacat insa pentru sminteala pe care o aduc.

 34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://www.youtube.com/watch?v=Fkz_G8Q9vcI

  Doamne, Ajută ma!

 35. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Parintele Procul spune "Acestea sunt un fel de mergatoare, dar nu te vatama, asa am auzit, nu ne vatama. "

  Doamne ajuta

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Ana
   Nu vezi ca Parintele zice aceste lucruri pentru ca "asa am auzit"? Si mai mult i s-a cerut sa nu mai vorbeasca de cipuri, pentru ca vorbeste contra Statului si ca o sa fie chemat de catre "autoritati". Aceste lucruri i le-au spus tot cei de la rîc.

 36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  iertare, dar nu cred ca e bine ca s-au iscat discutiile astea care implica marii nostri duhovnici. de ce nu sunt lasati in pace si li se tot interpreteaza cuvintele?
  cat de clar mai vor unii sa li se spuna ca sfintiile lor: NU primesc actele cu cip? sa-i lasam in pace, ca eu cred ca in cazul par Proclu ( ca si in cazul par Papacioc-doar ca sfintia sa a fost pe faza si nu s-a lasat manipulat), parintele a fost partial informat. nu cred ca ar fi par Proclu impotriva par Parvu sau ar accepta actele cu cip.
  sfintia sa trebuie sa stea in pustie, ca doar de aceea i se spune pustnic si sa se roage pt pacea, linistea, mantuirea noastra ( ca noi avem alte treburi).
  cred ca s-a abuzat de buna sa credinta si ..nu e bine.

 37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  "admin

  @Ana
  Nu vezi ca Parintele zice aceste lucruri pentru ca “asa am auzit”? Si mai mult i s-a cerut sa nu mai vorbeasca de cipuri, pentru ca vorbeste contra Statului si ca o sa fie chemat de catre “autoritati”. Aceste lucruri i le-au spus tot cei de la rîc.

  Admin, am fost si eu la parintele si am vorbit lucruri personale si parintele imi spunea mie "am vazut", "am auzit", si eu nu sunt o persoana publica ca sa se poata sti de mine in acest fel. Acesta este felul parintelui de a se exprima cand nu vrea sa spuna ca vede si aude prin Duhul Sfant.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Ana
   ma intreb daca tu ai ai ascultat ambele inregistrari in care spune ca este acuzat ca este acuzat a fi contra statului si mai ales ca a vazut atata vorba, prefera sa nu mai zica nimic de cip. tu de fapt ce vrei? acte cu cip?

 38. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sa ne ierte Dumnezeu pe toti daca am ajuns sa ne razboim intre noi si mai ales sa ne judecam marii duhovnici! Traim vremuri grele, pline de incercari si in loc sa fim uniti-ca si asa suntem destul de putini si pacatosi-am ajuns sa ne mancam intre noi si sa analizam noi cu putina noastra credinta si minte ingusta ceea ce vor sa ne transmita marii si putinii duhovnici adevarati pe care ii mai avem!! De fapt asta se si urmareste, dezbinarea crestinilor, iar noi le facem ''jocul'' antihristilor. Ar trebui sa ne gandim mai mult inainte de a actiona sau de a deschide gura!

 39. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  E ingrozitor daca s-a ajuns la asa ceva ,aveam incredere in cei de la razboiintrucuvant, dar imi dau seama ca declara razboi mantuirii neamului nostru.E dureros, dar trebuie sa ne ferim de oamenii care vin cu ganduri viclene ,Pr Proclu a avut incredere in toti cei care i-au calcat pragul, intrucat el nu gandeste raul si sufletul lui curat nu a simtit viclenia acelora.Dumnezeu si Maica Domnului sa-i ocroteasca si pe Parintii nostri adevarati .Amin

 40. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  mie mi se pare cat se poate d elogic de ce Dumnezeu ne-a atentionat in Apocalipsa de pericolul pecetii.Ganditi-va ca tot sistemul asta de monitorizare a tuturor oamenilor este in mana unor oameni care sunt rasculati impotriva Lui Hristos si fiind fara Dumnezeu sunt in stare de orice rau.In aceste conditii ganditi-va la perioada comunistilor (care nici in visele lor cele mai umede nu se gandeau la asemenea tehnici performante de control al persoanelor),deci fratilor ce sa mai ce a fost in comunism si nazism va fi mic copil pe langa ce va fi acum .Deci cine vrea sa se dea pe mana calailor sa se mai gandeasca la consecinte.Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne intareasca .

 41. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  si eu sunt an potriva asa cv dar eu orcum eu o sa ma duc antro padure si ma stab acolo so bunul DUMNRZEU va avea grij de mine si stiu macar ca nu eau cipul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*