De ce comisia de dialog de la Viena nu a publicat un document final?

Relatiile dintre catolici si ortodocsi s-au adancit la nivel uman, prietenos si spiritual – si acesta este succesul principal al recentei reuniuni a Comisiei mixte teologice. Aceasta este opinia noului sef al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unitatii “Crestinilor”, cardinalul de Kurt Koch.

Intr-un interviu telefonic exclusiv pentru Blagovest-info, cardinalul Koch, numit in post la 1 iulie acest an, a publicat avizul sau referitor la discutiile ce au avut loc la Viena, intre 20 si 27 septembrie, in cadrul Comisiei Internationale Mixte pentru Dialog Teologic intre romano-catolici si ortodocsi.

Textele pregatite pana in prezent vor fi considerate hartii de lucru, si in curand vor proceda la reflectii teologice mai profunde asupra rolului episcopului Romei in primul mileniu din istoria Bisericii.

Potrivit cardinalului elvetian, activitatea ambelor delegatii, la reuniunea de la Viena, ar trebui sa fie cu siguranta evaluata ca fiind “buna”.

“Dupa o saptamana de negocieri, ne-am adancit relatia noastra la nivel uman, prietenos si spiritual”, a spus Koch.

“La insistenta partii ortodoxe, noi am decis sa nu publicam niciun document final – a continuat seful Consiliului Pontifical.

Textele pregatite pana in prezent vor fi considerate hartii de lucru si in perioada urmatoare vor avea loc reflectii teologice mai profunde asupra rolului episcopului Romei in istoria Bisericii din primul mileniu”.

sursa: 3rm.info

5 Comments

 1. http://saccsiv.wordpress.com/2010/10/01/sa-analizam-rezultatele-comisiei-de-la-viena-consider-ca-e-mult-mai-rau-decat-se-bucura-catolicii-ca-este/

  Un articol de nota +10, mai ales concluzia este geniala :

  ” Asadar, e aproape suficient sa se cimenteze si sa devina firesti idei precum: frati, cei doi lobi ai aceluiasi paman, rugaciune comuna. Este aproape suficient sa ramana nepedepsite impartasirea in comun. Este aproape suficient sa se accepte ca Vaticanul este urmasa vechii Rome crestine. Toate acestea sunt aproape suficiente pentru marele ghiveci ce-l va accepta pe antihrist. Nici nu trebuie cu mult mai mult … ”

  Da, atata timp cat antihristul va uni toate religiile de pe pamant, si este imposibil sa le aduci la aceeasi dogma, inseamna ca scopul antihristului nici nu este sa le uneasca dogmatic, ci doar intr-un SENTIMENT CA APARTIN UNEI FRATII MONDIALE RELIGIOASE. Ce va conta pentru antihrist ca papistasii si ortodocsii nu se vor impartasi din acelasi potir, caci pentru antihrist si masonerie, sf impartasanie este irelevanta, nu are nici o importanta. Deci antihristul nici nu va incerca macar sa uneasca dogmatic sau euharistic ortodoxia si catolicismul, el va accepta ca ortodocsii sa nu recunoasca validitatea tainelor ereticilor. Dar ii va face pe ortodocsi sa minimalizeze importanta diferentelor dogmatice si importanta impartasirii cu adevaratul Trup si Sange al lui Hristos, pana acolo incat ortodocsii se vor simti FRATI cu ereticii, si acest simtamant de fratietate, unitate si pace va fi pentru ei cel mai important. Ortodocsii pot sa ramana in continuare cu dogma lor, cu credinta lor ca numai ei au taine valide si numai ei se mantuiesc, ce conteaza este numai ca ei sa faca parte din aceeasi fratie mondiala a religiilor, unita sub conducerea antihristului. Ce importanta au pentru masoni impartasania sau dogma ortodoxa. Pentru ei astea sunt irelevante, pentru ei numele de ortodox e ca si numele de roman. Deci scopul masonilor este sa ii faca pe ortodocsi sa nu mai dea nici ei importanta diferentelor dogmatice, sau actului impartasirii.
  Iar antihristul se va declara in primii 3,5 ani de domnie, unificatorul tuturor, aducatorul de pace, si garantul unirii oamenilor. Recunoasteti viclenia antihristului ?
  In acesti 3,5 ani va reusi sa implanteze toata populatia globului, si prin implanturi le va distruge tuturor gandirea sanatoasa ( ii va transforma pe toti niste legume fara vointa proprie, usor de condus ); incet incet ii va face pe oameni sa ii dea lui prima importanta religioasa. Tot cu ajutorul tehnologiei implanturilor, vrajitoriei si hipnozei, va reusi sa faca atat de multe false minuni si vedenii, incat lumea il va crede prooroc, ba chiar cel mai mare prooroc al tuturor timpurilor, caci a adus pacea pe pamant. Si ideologia lui pacifica va deveni o noua religie, cea mai buna si mai adevarata, in care diferentele nu vor mai conta. El va deveni cel mai mare prooroc, iar Iisus Hristos pentru crestini, Mahomed pentru musulmani, Budha pentru budisti, etc., toti vor deveni niste prooroci nedesavarsiti.
  In ultimii 3,5 ani el se va declara dumnezeu adevarat. Prin razboaie, infricosari, false minuni si vedenii, ii va face pe oameni sa isi uite de vechile lor religii, si sa se inchine antihristului ca lui dumnezeu.
  Deci scopul ecumenismului nu este unirea dogmatica sau euharistica a confesiunilor crestine, ci numai crearea simtamantului de fratietate si unitate interreligioasa. El vrea sa mute accentul pe simtamantul de fratietate in detrimentul acordarii importantei fara de dogma si harul sfintei euharistii. Ecumenistii vor spune : nu e nevoie sa ajungem la aceleasi dogme, sau la impartasire comuna, e suficient sa ne consideram fratiii aceleiasi uniuni interreligioase.
  In concluzie, scopul ecumenismului, este ceea ce vedem azi la toti ecumenistii, in cazul lor, ecumenismul deja si-a facut treaba. Iar Consiliul Mondial al Bisericilor, este de fapt noua religie mondiala a new-age. Scopul adevarat al ecumenismului e doar sa atraga in CMB toate religiile, sau macar cele mai importante.
  Deci, ecumenismul, de fapt, si-a atins scopul pe care il urmarea el cu bisericile ortodoxe autocefale, se preface insa ca nu a facut-o. Iar scopul lui e mai usor de atins decat am crede noi :

  ” E cam ca atunci cand vrei sa prostesti niste lucratori. Ii ameninti ca le tai 20 % din salariu, dar tu vrei de fapt sa le tai doar 10 %. Ei cand aud de 20 % manifesta si vocifereaza. Apoi ii lasi sa creada ca au reusit sa te faca sa nu le scazi 20, ci doar 10. Ei vor fi bucurosi ca au scapat mai usor, iar tu vei fi bucuros caci ai ajuns acolo unde de fapt ai si dorit. ”

 2. Mai fac inca odata un apel si in problema cipurilor : nu e nevoie sa plece toti credinciosii si preotii la sate, ca nici nu e bine sa lase bisericile din orase parasite, ca sa poata veni catolicii sa puna mana pe ele. Trebuie doar atat : fiecare preot sa organizeze in parohia lui o grupare de credinciosi, care au pamanturi la tara, o miscare de rezistenta anti-cip ( si anti-ecumenista ). Sa refuze toti actele cu cip, si daca vor fi dati afara din servicii, sa mearga fiecare familie, cateva luni pe an, la tara unde are pamantul, si sa il munceasca, ca sa se poata intretine. Si fiecare familie sa ajute cu alimente si familiile mai sarace si familia preotului. Deasemenea se poate munci si la negru.
  Dar sa refuze toti cipurile. Fara despartiri de familii, fara sinucideri sau schisme. Desigur, viata va deveni mai grea, lipsita de televizor si moftulete, sau luxuri. Dar daca acuma nu va puteti debarasa de mofturi si luxuri, cand va veni pecetea cum veti accepta torturarea voastra si a copiilor dumneavoastra ? M-as mira foarte mult ca cei care acum nu sunt in stare sa renunte la luxuri, sa ii vad ca mai tarziu vor accepta sa fie torturati cu cele mai infricosatoare chinuri care au fost vreodata in istoria omenirii, sau sa moara de foame sau frig, sau mancati de animale, undeva prin padurile cele mai salbatice, fugind de antihrist. Sa fim seriosi, daca acuma nu puteti sa munciti cateva luni la tara, daca acuma nu puteti sa traiti fara mofturi si luxuri, daca nu sunteti in stare nici macar sa va organizati cumva, apoi CUM veti fi in stare sa primiti tortura ani de zile ?
  Toti cei care acum nu sunt in stare sa se opuna ecumenismului, sa refuze actele, si sa sustina o miscare de rezistenta ( vad ca f putini sunt cei care posteaza anti-sistem pe bloguri, ceilalti tac; de ce tac, nu stiti ca tacerea in asemenea vremuri e totuna cu tradarea ? ) vor fi judecati ca si tradatori ai ortodoxiei. Cei care primesc actele si nu sustin miscarea actiecumenista, sunt vanzatori ai ortodoxiei. Tineti minte : Iuda nu L-a rastignit pe Mantuitorul ( nici nu vrut asa ceva ), ci doar l-a vandut cu o sarutare ce se voia prieteneasca, recunoscatoare a misiunii de conducator si eliberator al poporului evreu a Mantuitorului; misiune pe care Mantuitorul niciodata nu a acceptat-o. Iuda s-a dus in iad doar pentru vanzare si neincredere, nu pentru lepadare sau rastignire. Asa si voi : veti merge in iad doar pentru vanzare, pentru ca nu ati refuzat actele si nu ati luptat impotriva ecumenismului, nu pentru pecetluire neaparat. Atat actele cat si ecumenismul vor duce la lepadarea de credinta a ortodocsilor, iar a le primi inseamna a vinde pe Mantuitorul, a vinde Biserica.
  Probabil multi din tradatorii de azi, va ingadui Dumnezeu sa fie omorati de razboi, foamete, cataclisme si boli, inainte de venirea antihristului si a pecetluirii, ca sa nu ajunga sa fie judecati ca si lepadatori de Hristos, ci doar ca vanzatori. Si poate ca, daca isi vor regreta tradarea inaintea mortii ( daca moartea nu ii va lua prin surprindere ), si daca vor recunoaste cu pocainta ca din cauza tradarii lor au venit maniile ( razboi, foamete, cataclisme si boli ) lui Dumnezeu asupra lumii, vor fi primiti macar ca si talharul de pe cruce, care toata viata a talharit si ucis, dar macar la sfarsit s-a pocait.

 3. Mmmm…uite….am zis ca nu mai comentez….dar…e mult prea “tare” articolul …la care facea referire Emanuel ( articol…idee pe care eu as aprecia ca fiind de…”nota 20″… ! )
  Da…asa cred si eu…

  Doamne ! iarta-ne…si…ajuta-ne…

  Sa aveti inima buna ! si…Dreapta Credinta !

 4. Poate ca probleme grave sunt in biserica, dar sa avem incredere si nadejde la Dumnezeu, sa ii lumineze pe mai marii nostrii sa apere ortodoxia , sa nu fuga in strainatate cum a fugit parintele Nichita de la Brancoveni, sa nu ramanem turma fara pastori, sau Doamne fereste sa umble maicile si surorile in dogme si sa suceasca mintile aducand la erezie un asemenea duhovnic obosit de pacatele noastre si de informatii stupide, asa cum s-a intamplat la Brancoveni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 Comments