Parintele Justin Parvu: Traim intr-un veac al minciunii si al inselarii

Sa facem din tara asta un Canaan de rugaciune

Parinte, spuneati ca traim intr-un lagar electronic, chiar daca noi nu sesizam si inca avem impresia ca suntem liberi, intr-o societate democratica. Credeti ca este vreo diferenta intre acest lagar si cel comunist?

Dragii mei, nu este nicio diferenta. Ca este comunism sau neocomunism, ca este sub Ceausescu, sau sub Iliescu, sau sub oricare alt x-ulescu, prizonierul tot prizonier ramane. De aici putem vedea noi arta si dibacia la care au ajuns acesti stapani ai lumii, dupa cum au reusit sa transpuna in mintile noastre comunismul drept democratie, cenzura drept libertate, incat au ajuns sa desavarseasca aceasta arta demonica, arta minciunii; traim intr-un veac al minciunii si al inselarii, incat nimic nu mai e autentic, nici noi, ca persoane, nici plantele sau hrana pe care le consumam, toate sunt modificate si nefiresti. Se lucreaza cu informarea si dezinformarea in asa grad, incat nici tu nu mai stii care este partea reala a lucrurilor. Ca sa distingi azi adevarul de minciuna e greu si pentru oamenii duhovnicesti si cat de cat asezati; este nevoie de o mare atentie si trezvie, sa ne cunoastem inamicul ce ne sta inainte. Este insusi tatal minciunii si isi aduna in laboratorul minciunii toate uneltele acestea prin care lucreaza si pe care le compromite neincetat. Ei folosesc astfel de tehnici pentru un scop foarte important – sa induca confuzia –, aceasta este o arma importanta a sionismului international. Prin indoiala si confuzie anulezi tot, chiar orice fundament care a stat la baza unei civilizatii. Adica este o descompunere si morala, si spirituala a omului, incat el nu mai exista ca fiinta umana; este o depersonalizare a fiintei umane. Acesta a fost de altfel si scopul lor, de a aduce omenirea intr-un stadiu de neincredere. Diavolul, vrajmasul de moarte al omului, a reusit sa il dezmosteneasca pe om de toate calitatile cu care a fost inzestrat in rai.

Dar cum poate reusi fara voia noastra?

Pai, desigur ca prin voia noastra; prin neascultarea noastra de poruncile lui Dumnezeu, am lasat portite deschise pentru tatal minciunii. Cine mai tine azi seama pentru ce inaltime duhovniceasca am fost creati si de ce bogatie ne facem lipsiti prin neascultarea noastra? Cine mai asculta de sfaturile Parintilor Bisericii? Daca nu suntem intr-un rost duhovnicesc, nu ne aflam pe o axa buna. Degeaba avem noi ratiuni drepte si logice, daca nu isi au rostul duhovnicesc, sunt fara valoare; nu esti acoperit de har. Discernamantul este sarea Harului dumnezeiesc. Ei amesteca lucrurile si prezinta unele informatii reale, unele false, astfel incat sa ne slabeasca puterea de a discerne. Acesta este, de altfel, scopul lor demonic. Continua »

 

23 Comments

 1. Cred ca intelegem la cine face referire parintele cu simpozioanele. bine ca mai avem un marturisitor ca p Iustin care nu pierde niciod ocazia sa isi apere neamul si credinta de tradatori. Si nu era de ajuns ca se aduna la Hilton, au mai chemat si pe jidani sa ne dea lectie de marturisire. Sarmanul parinte Iustin , cred ca se simte parasit de unii ucenici ai sai, care musamalizeaza adevarul acestui neam. Si o inregistrare recenta cu privire la odiosul simpozion de batjocorire a Sfintilor din Inchisori
  http://www.youtube.com/watch?v=3tEgxPc4HoA

 2. Cat despre acuzatorii Par Iustin ca ar fi stilist ce ar mai avea de zis acum, cd e asa de clar cuvantul Parintelui?

 3. Parintele Iustin este o lumina vie. Fiecare cuvant al lui il marturiseste pe Hristos. Practic, el este constiinta inalcrimata a acestui popor umilit si obidit. Sa lucram cat este zi, sa ne folosim de cuvantui lui intaritor cat mai este printre noi,caci cand se va muta la Domnul, multi se vor risipi. Il admir nu numai pentru profunzimea gandirii lui duhovnicesti, ci si pentru prospetimea mintii , mai ceva ca la un tanar de 30 de ani. O asemenea vigoare nu intalnesti decat la marii patriarhi biblici. Multi nu isi dau seama, dar acest batran este o adevarata comoara pentru neamul romanesc si faptul ca Dumnezeu l-a lasat atata timp printre noi – si nadajduim sa-l mai tina ani buni – este o dovada vie ca Dumnezeu ne iubeste. Sa ne aratam vrednici de iubirea lui Dumnezeu si de bunatatea Parintelui !

 4. Daca nu luam aminte la ce ne spune parintele Iustin ,cred ca o sa ajungem ca in romanul ieromonahului Savatie Bastovoi “Diavolul este politic corect”.Adica niste sclavi “fericiti si tembelizati”.
  Sa-i dea Domnul sanatate parintelui Iustin caci ne mai trezeste constiinta adormita.
  Doamne ajuta!

 5. Foarte important cum vede parintele situatia politica de azi. este o minciuna sfruntata faptul ca Rusia si America ar fi doua forte adversare. E una si aceeasi forta a statului Israel, care se pune pe sine mai presus de Dumnezeu, asemenea lui Lucifer. Dar scaunul lui va fi spulberat in cele mai de jos ale adancului si nicidecum nu va stapani lumea cum crede el.

 6. Sa-i dea Dumnezeu sanatate si zile muuuulte Par.Iustin ca tare bine si duhovniceste le mai spune! De ar avea Romanaia mai multi parinti ca sfintia sa, altfel ar sta lucrurile! Sa-l pretuim cat il avem si sa i ascultam sfaturile caci doar datorita monahiilor si preotilor intariti duhovniceste ne mai radba bunul Dumnezeu!!

 7. ”traim intr-un veac al minciunii si al inselarii”

  bine zis, impozit pe teren, pe casa, pe masina, pe apartament, pe firma, asigurare obligatorie, asta face statul nostru vandut si uite asa murim sufocati putin cate putin fara sa realizam macar…

  dar poate ca asa a ingaduit Dumnezeu omului nedreptati, ca sa-si inalte ochii in sus si sa se apropie de El, acolo unde este IUBIRE, DREPTATE si PACE si ADEVAR!

  Vino Doamne Iisuse!

 8. Dupa cum am mai spus Parintele Iustin Pirvu este un sfint in viata sa ne bucuram de el si sa ne folosim de invataturile lui.
  Dumnezeu sa va iubeasca parinte.

 9. Sarut Mâna Sfintia Voastra Iustin!
  Dumnezeu si Maica Sfânta sa va ocroteasca si sa va dea sanatate!
  Sa ne traiti ani multi!

 10. Cine doreste implant de CIP-uri,vaccinarea cu virusi si bacterii cancerigene precum si cu mercur,pentru exterminarea populatiei romanesti? Sunt cei ce conduc Romania,loja masonica !

 11. Multumesc Bunului Dumnezeu si Maicutii Domnului pentru curajul ,onestitatea si iluminarea transmisa noua prin Parintele Justin,cu certitudine un stalp al ortodoxiei in zilele noastre grele!Deie Dumnezeu ani multi si multa intelepciune acestui Bunicut al Sfintei noastre Biserici,pentru a forma un Bastion al rezistentei noastre duhovnicesti!
  Sarut mana scump Parinte!
  Slava Lui Dumnezeu pentru toate!
  O Inima Mare care bate pentru o Romanie Mare!

 12. Am o adanca iubire fata de Parintele Iustin,la fel cum am si pentru Pr.Arsenie Papacioc,pentru Pr.Petroniu de la Prodromu,pentru Pr.Ioan de la Sihastria Rarau sau pentru Pr.Simeon de la Sihastria….pentru unii ca ei mai tine Dumnezeu lumea asta pacatoasa…
  “Am o dragoste deosebita pentru aceasta manastire si o pietate deosebita pentru Parintele Iustin Parvu,staretul manastirii,probabil cel mai tare,dupa duh,monah al manastirilor romanesti,mai ales acum,cand Parintele Cleopa s-a dus la cer,printre sfinti.
  El si manastirea lui sunt ca un fel de stea a marginilor care ne arata noua cine este adevaratul Dumnezeu si cum trebuie sa ne inchinam Lui.Sa punem la picioarele Mantuitorului lacrimile pocaintei noastre,aurul mintii,tamaia sufletului si smirna inimii,adica tot ce a pus Dumnezeu in noi,minte,credinta,sentiment,toate sa le punem la picioarele Mantuitorului si sa-L cinstim cu totii.Aceasta misiune o are Parintele Iustin.”
  Sunt minunatele cuvinte ale Pr.Gheorghe Calciu,din cartea “Cuvinte Vii”,ed.Bonifaciu,2009,editie ingrijita de maicile de la Diaconesti.

 13. Cinstite parinte,smerit luminator al neamului romanesc,voce neinfricata a Ortodoxiei,va multumim si ne rugam neincetat catre bunul Dumnezeu sa va mantuiasca sufletul curat!

 14. Sa-i de-a bunul Dumnezeu sanatate parintelui Justin Parvu si sa-l apere de tot raul asa cum l-a aparat si pana acum.Amin

 15. Nu cred ca degeaba a ingaduit Dumnezeu ca parintele Iustin sa ne ramana in viata, avem nevoie de invatatura Sa ca de hrana, dar stau de multe ori si ma intreb cu oroare si cu teama ce va fi un maine cand Parintele va fi la cele vesnice? va mai vorbi cineva despre el si invataturile sale? Va mai lua cineva in considerare invataturile prin care ne-a pus deja in tema ce va urma?
  poate doar rugaciunile sale cat mai e printre noi (si suferinta sa e o rugciune), dar si in viata vesnica ne vor ajuta prin luminarea mintii acestui popor sa intelegem adevarul, pentru ca suntem in ghearele minciunii atat in tara noastra prin cei care conduc, care ne obliga sa mergem peste mari si tari luand contact cu dezbinarea si minciunile altor popare, doar doar ne vom molipsi cumva… e groaznic ce se intampla, iar ca parintele Iustin sunt putini, sper din tot sufletul sa mai ingaduie Dumnezeu sa mai ramana in viata, e unul care poate intelege si deslusi corect mrejele ce ni se pregatesc avand si vindecarea sau ameliorarea momentelor ce vor urma! sa ne ajute Dumnezeu pe cei care incercam sa fim cat mai aproape de El sa ne iubim mai mult si poate tot se va schimba ceva… este o ura infricosatoare intre romanii dinafara!

 16. Parintele Iustin ca si alti parinti duhovnicesti care au semnalat nebunia asta care a cazut peste lume sunt ca si profetii vechiului Testament. Dumnezeu vorbeste prin ei.
  Cine nu-i asculta merge la moarte si nebunie…dar MANTUIREA nu este pentru oricine. Este pentru cine primeste adevarul si-L iubeste.

 17. (repostat)

  Computerul ca si Tv-ul sunt medii de comunicare viciate, de fapt oamenii care lucreaza in domeniu, sau care isi petrec mai mult timp pentru divertisment in aceatsa lume virtuala, cam stiu ce inseamna sa te racordezi la un creier bolnav, as putea spune bolnav pina la nebunie….si sa incepi sa visezi lumea in spiritul lui. Alienarea de la relatiile umane firesti, insusirea unor conceptii uniforme, conditionarea la nivelul cel mai de jos al afectelor, de obicei ura, frica, nesiguranta, suprasexualizare ar fi doar citeva din consecinte. Asta s-ar poate numi manipulare, dar manipularea implica o relatie inteligenta in care o fiinta cu mai multe cunostinte incearca sa induca altei fiinte anumite idei “inovatoare” sau o conceptie noua, conforma cu cea a “manipulatorului” . Eu cred ca noi aici picam intr-o capcana. Este mai putin important agentul care este in starea de prelest si abereaza pentru altii o conceptie despre viata—de cele mai multe ori pe dos, contrara normelor cele mai elementare ale bunului simt, cit mai ales duhul in care se tese aceasta taina a nelegiuirii. Duhul asta are o dinamica proprie, o vointa proprie si o finalitate bine definita–nebunia si moartea, a lui si a celor care se misca dupa legile lui. Un om cu tulburari psihice, sau un animal turbat au de obicei un anumit spectru limitat de manifestari, de simptome, cu un anumit grad de graviatate, intotdeauna dispus spre ameliorare, mai ales la om. “Creierul” asta masiv care-si exprima productivitatea patologica prin internet/tv are o nebunie polimorfa. Este insusi duhul nebuniei si al mortii, una din fiarele apocaliptice. Si mai are si o fixatie ca sa zic asa care-l ancoreaza in lumea din care a fost dezlegat: Numerotarea, sistematizarea, integrarea acestei lumi pamantesti in lumea de jos fara speranta si fara bucurie, fara libertate. Acest nebun polimorf care este diavolul s-a vrut pe sine mai presus de Dumnezeu si vine acum cu aceeasi pretentie de stapinire asupra lumii noastre alienate de Dumnezeul Puterii, al Iubirii si al Iertarii. Masina asta zaluda nu stie de nume….el vrea numere, de oameni de obiecte, de animale, la gramada. Cica este avans tehnologic si comoditate moderna sa-ti arunci numele pe un numar. Scuza invocata de cei care sunt prinsi in aceatsa taina a nelegiuirii este ca doar mintile “primitive” speriate de avansul stiintei resping aceasta idee, asa cum au fost speriati oamenii inapoiati la fiecare descoperire a stiintei sau tehnicii. Ei bine, da…de ce nu? Fiecare descoperire este un pericol de moarte pentru comunitate, asa spunea cred un antropolog. Sa fie acesta un reflex ancestral venit din curiozitatea cunoasterii fara Dumnezeu care a contribuit la caderea adamica? Chilivizatia noastra umana a cunoscut de la inceputuri folosirea in ambele sensuri, atit distructiv cit si de progres al fiecarei descoperiri. Dar trebuie sa fii Dumnezeu ca sa lovesti echilibrul perfect, care sa miste lumea spre crestere, spre evolutie, nu biologica asa cum gresit se crede in conceptia noastra materialista despre lume, ci spiritual. Ori noi nu suntem Dumnezei. Sau suntem? Brrrrrr. Sfanta Treime a stiut inca de la inceput care este imboldul care va misca demersul cunoasterii umane. Dupa ce cei doi micuti au trecut peste interdictia de cunoaste la acea vreme a existentei lor binele si raul, Dumnezeu a spus “vor vrea sa fie ca noi, sa cunoasca binele si raul. Au spus “ca Noi”, implicand “fara Noi” pentru ca in afara Vointei Divine care cunoaste termenii in totalitatea lor, orice imbold de a sti este o extrapolare ilegitima in tainele Lui Dumnezeu, cum spunea Tutea cu consecintele unui dezechilibru, pentru ca “nu exista limita eterna insa vesnic ne opreste o limita”. (Maiorescu). Dumnezeu a stiut ca in afara Lui curiozitatea descoperirii umane este miscata ca este dorinta de dominatie, de stapinire inchizitoriala, de auto- distrugere intr-un final glorios. Protoparintii nosti s-au infruptat prematur dintr-o taina Dumnezeiasca, fara a sti la acea vreme ce sa faca cu ce ar fi urmat. E ca si cind un copil intra intr-o naveta spatiala si-i da la parte pe piloti vrand sa conduca ei dupa niste principii imaginate dupa insusirea primelor litere . Pilotii nu au doar cunoasterea avansata a tehnologiei, dar au si o responasabilitate, o purtare de grija, care evident lipsesc copilului care si insusit si el o litera din alfabet. Ca sa nu fie corupta lumea umana de moartea spirituala definitiva asa cum s-a intamplat cu ingerii cazuti, rapusi si ei de aceeasi curiozitate si mandrie, Dumnezeu a ales pentru om moartea tranzitorie. Aceatsa moarte a avut si ea pentru om efectul unei morti definitive, prin trecerea lui prin lumea de jos a iadului, dar asta pe timp limitat, pina la venirea Lui Hristos care a eliberat umanitatea de aceasta legatura. Am invins noi moartea prin Hristos, dar dorinta de cunoastere si descoperire a ramas sub aceeasi cheie, sub acelasi avertisment. Cunoastrea fara Dumnezeu este moarte. Nu degeaba se spune in Biblie prin profeti ca umanitatea va atinge spre sfarsitul istoriei ei un avans stiintific nemaintalnit, care va fi prefacut in nebunie de Dumnezeu. Dumnezeu isi va lua harul, pentru o foarte scurta vreme care tine franele auto-distrugerii totale , si va lasa aceasta fantasma demiurgica a omului sa atinga expresia ei maxima. Ca o recapitulare mica, am inceput noi sa ne construim vehicule zburatoare, din ce in ce mai bengoase de am ajuns cu ele si pe luna sau sateliti care ne trimit crampeie din misterul Universului??? Normal!!!Descoperiram noi fuziunea, fisiunea si alte combinatii atomice si nucleare care ne asigara nou deschiderea spre alte planete??? yupiiiii!!!! Am reusit cu asta sa distrugem a X-a parte din omenire. Dar asta a fost dar o paguba colaterala pentru ca iata, acum deja ne-am refacut , ca soparla coada si…suntem iar mai mult decit am fost, oricum muuuult prea mult pentru resursele unora, deci este timpul de o noua disolutie regenerativa. Dar cind ai promisiunea unor alte lumi la indemana, si cind poti sa o actualizezi de facto cu propriul tau efort creativ, ce mai conteaza, in mod paradoxal, lumea in care traiesti??? Nu??? Pe bune, ce mai conteaza plicta din ograda ta, cind pe partea cealalta iarba este intotdeauna verde, jungla neimblanzita. Bei nenica, dar problema a ajuns sa fie totusi cam dincolo de noi, dupa cum se pare. Dincolo de socotelile pe care le facem si le desfacem noi acilea pe Pamant, iata ca au inceput sa vina peste noi efectele unor determinari din “alte dimensiuni”….ca sa ne aminteasca de “fratii” nostri de suferinta, cazuti si ei in aceeasi fantasma demiurgica ca si noi. Au si ei vehicolele lor, chiar mai bengoase ca ale noastre, si se pare, de fapt nu se pare, chiar sigur stapinesc si ei niste legi ale fizicii la care noi doar visam…woooow!!!! Asta, in cunoasterii noastre impins intotdeauna spre o noua limita este chiar o noua provocare. Ne pliem noi ca la sumo, pe greutatea propriei noastre insemnatati si o luam in plici si pe asta. Pentru ca suntem destoinici. Si pentru ca vrem Si pentru ca putem. Pe bune, noi putem sa asimilam si sa acomodam orice visului nostru de atotputernicie. Inghitim imediat continuturi noi si le adaptam cum se cuvine la adipozitatea comoditatii si confortului cu care ne-am indeletnicit in joaca nostru de-a Demiurgul. Nu conteaza ca noi ne intoarcem de fapt la conceptia luciferica asupra Creatiei, din a carei inlantuire ne-a scos Hristos. Bei nenica, daca e progres material, adica se baga la cantitate vazand cu ochii, ce mai conteaza calitatea???? Mai ales ca noi acum ne numim societate de consum, si consumam orice, cu pasiune darwinistica de supra-termita. Deci iata ca ievoluam.
  In stiinta avem futurologia, scientologia, in istorie avem dorul de …duca spre radacini, de arbori deveniti demult busteni, pentru ca acum iata, cautam dovezi cum ca tovarasii nostri au mai fost pe aici, in timp ce documentele istoriei recente le ignoram, sau le reinterpretam, de obicei pe dos. Avem si spaime si griji geologice, climaterice pe care din care facem tot un pretext stiintific. De ce? Pentru ca asa vrem noi. Ne place sa ne ingrijim, de tot si de toate, de trecut, de viitor, de niciodata si de tot ce e posibil, mai putin de ACUM. Adicalea dezastrele pot fi prevazute, pot fi chiar determinate de facto, dar ce ne intereseaza pe noi nu este fitilul care l-am aprins la capatul firicelului ce ne mai tine cit de cit intr-o ordine fireasca si naturala, ci grija statistica si profitul scos din ingrijorare. Productia de emotiile brute este extrem de cautata. Moare ursuletul polar, odata cu ultima speranta de ghetar din Groenlanda, din cauza activitatii de supra-incalzire artificiala din Nevada? Il plangem. Pe bune, il plangem cu lacrimi de crocodil, pus si el in pericul de disparitie de racirea nefireasca a Nilului cauzata probail si de intensificarea vitezei de zbatere din aripi a tantarilor treziti brusc din nostalgia lor habituala de dorul migratiei transcontinetale. Il plangem contabilizat, cu bagarea la statistica, cu tot tacamul si cu speranta resemnata de a gasi viata, altfel de viata, pe Marte. Avem si in arta o noua, nu-i asa, o inedita si foarte insolit de ingenioasa deschidere…la 180 de grade, as spune, spre o altfel de reprezentare a lumii. Incepem sa cam avem deschidere spre cosmaruri si angoase care se transpun in productiviti dezintegrative care arata planul din care ne pescuim mai nou motivele ne-a cam busit vazduhul cu muze. Avem si in spirtualitate, nu-i asa… o noua miscare, un aplomb nou spre vechile alunecari pe care il numim profetic integrarea new age, ori in transpunere fals-crestina ecumenism. Aici se produce integrarea desavarsita si totala a acestor valente recent descoperite in cotidianul nostru, pentru ca …nu-i asa, capete autoincor(n)onate ne spun ca aceasta supra-busire a vechilor si incorsetatelor noastre limite se datoreaza intoarcerii a fratilor nostri de peste constelatie….Si se intorc mari se intorc reflectoare barosane spre cer pentru a inspecta, nu-i asa , semnele acestei mari reuniuni, in timp ce pe fratii nosti de aici de pe Pamant ii terminam, ii genocidem, ii reducem la numar si manifestare. Nici un degetel firav de lider pan-religios, nici o voce tremuratoare si siderala din acest cor de conferentiari mistagogi nu semnaleaza vreo pierdere in acest sens. Nu la timpul ei, in orice caz. Intotdeauna numai retoric, si intotdeauna post-revolutionar, sau post-macel, in scopuri revendicative…imi dai inchinare, iti iau Tibetul, sau Balcanii, sau tinem Israelul cu armatili. Cum care armate ? Toate. Intr-o intelegere fireasca, naturala, crestina, Israeleul ESTE. Acolo au loc toti, pentru ca Hristos este iubitor de copchilasi instrainati, si de straini care la origine cam sunt totusi fartati. Dar traieste cineva acolo in intelegerea asta? Nopa. Neam. De neam de neam de neam. Asa ca vin nenica toate neamurili si fac dreptate. Cum ce fel de dreptate??? Dupa fibra vremii in care traim, adica cu parul. Dar lasa ca finalitatea este cool. Se ruleaza banutul,
  se elimina colateralitatili, si se face loc. Cum ce loc? Loc de cinste. Cui??? Cum cui? Trebuie sa facem loc nu-i asa…cetelor extraterestre ce vor completa cu mare fast scaunele la festinul ce va urma. Si iata, ca asa ca la orice festin organizat, tre sa ne asezam pe numere. Pentru ca nici o litera din Cartea Lui Hristos nu cade. Or sa i se supuna lui toti cei care nu sunt scrisi in Cartea Vietii Lui Hristos si or sa-si vanda libertatea si demnitatea pe un pumn de linte, acceptand un numar de identificare, care este numar de om, pe mana sau pe frunte. Cine este acest el???? Fi-su lu’ tasu. Tasu e incepatorul rautatii si al nelegiuirii, al carui existenta cei mai multi dintre noi o ignora, o neaga, sau o bagatelizeaza, dar in a carui viziune patologica tot mai multi ne mutam. Dar cred ca aici, in aceasta lamentare lipseste ceva esential. Nu prea conteaza cui si cum vrem noi sa facem loc. Locurile sunt deja facute, castigate cu jertfa de sange, dar la altfel de sarbatoare, nu la dezmatul cu pretentii de “agapie” spirituala in care intodeauna fratiorul mai burticel il integreaza pe cel mai slabucel. Asa ca ce am bagat eu pina acum de la tastatura suna cam ca un inutil slogan “opriti Apocalipsa !!!!!”, sau “jos burticelul si sus slabucelul!!!!!” pina mai prinde si el ceva la abdomen ca sa se centreze si el, la randul lui ca la o super perinita sumo pe propria greutate ca sa se ia la tranta de pe pozitii mult mai egale decit altele mai putin egalitare cu Cosmosul.

 18. Parintele Iustin TRAIESTE credinta. Pusi fata in fata cu intensitatea trairii si experientei lui de viata, si a adevaratei cunoasteri a Lui Hristos, noi suntem doar niste agenti constatatori. Problemele sunt din lumea asta, dar solutiile nu, sau ma rog, cele durabile si reale. Democratia noastra este ca o umbrela pe care stihiile au intors-o pe dos, si indreptam o spita,sau alta, sau alta, dar niciodata nu gasim restauram functionalitatea umbrlei. Oameni ca Parintele Iustin cred ca au aruncat demult umbrela si merg prin stihii fara speranta desarta a gasirii unei comoditati practice care sa le mai dea un ragaz sa-si usuce hainele.

 19. Hristos spunea sa nu plecam la razboi cu diavolul fara puterea El.

  Steinhardt spunea ca in trairea crestina, ispitele si amenintarile diavolesti seamana cu acei mosntrii caraghiosi, grotesc de mari si de diformi din picturile lui Dali, care au insa ca suport niste picioare de paianjen. Atunci cind traiesti in duh crestin, vezi picioarele firave si nedrebtnice ale fierataniei ,iar aparenta ei gogoritica nu iti intuneca perceptia. In esenta diavolul, si orice fiara diavoleasca isi manifesta puterea prin nalucire, prin inducerea unei impresii de forta. In realitate forta ei este masura anihilarii ei. Singura forta pozitiva care nu se epuizeaza niciodata este ce a Lui Dumnezeu. Duhul acestei lumi???? Nebunie, sminteala si falsa promisiune. El isi bate joc de chipul Lui Dumnezeu din om, si incearca sub orice forma si pretext cu aparente de “etica” si “moralitate” sa opreasca asemanarea omului cu Dumnezeu, prin apropierea lui de religia crestina nealterata.

 20. Cu ateii si agnosticii nu lupta defel pentru ca ii are in puterea lui. Cu oamenii cautatori de Dumnezeu lupta prin trimiterea unor flase credinte si conceptii religioase, iar cu crestinii lupta prin lupii ereziilor, care au aparenta de miel, dar in realitate sunt fiare rapitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 Comments
scroll to top