Strigator la cer!!! Cenzura aplicata omiliei arhim. Partenie de hramul Sfintei Parascheva! A fost scoasa referirea la ECUMENISM!

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=KdXcG_mtqCs]

In filmarea video de la articolul precedent ati putut urmari cuvantul adresat de staretul manastirii Sf. Pavel din Muntele Athos, arhimadritul Partenie. Insa am primit ulterior si textul scris al acestei omilii, INTEGRAL! Ne-a socat cenzura care s-a facut asupra textului, de catre cel care citea, probabil la indemnul ierarhului care statea langa el! Si anume IPS Teofan! Se poate observa si pe inregistrare cum ii indica cititorului sa sara peste anumite pasaje. Oare sa fie in stare de asa ceva? Aveam multa nadejde in acest ierarh! De ce se leapada de Sfantul Maxim Marturisitorul? DE CEEE?? Ca sa nu supere pe papistasi? De ce numai grecii stiu sa marturiseasca fara frica? Cerem explicatii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, ai carei membri suntem. Sa nu ne lase prada deznadejdii de a crede ca avem in fruntea Sfintei Mitropolii un ierarh care se leapada de invataturile Sfintilor Parinti! Sa nu fim lasati sa credem ca IPS Teofan este de acord ca papistasii au taine sau continuitate apostolica! Daca public s-a intamplat asa ceva, atunci ce se infaptuieste in ascuns? Ar fi bine sa ne temem de mana Sf. Maxim Marturisitorul, decat de alte sanctiuni lumesti!

 

Iata textul cenzurat cu lasitate, cuvinte pentru care Sf. Maxim si-a dat viata:

Prin aceste cuvinte, el a pecetluit condamnarea a ceea ce astazi se numeste „ecumenism” si, in acelasi timp, a destramat mitul existentei „succesiunii apostolice” in afara Bisericii Sobornicesti. Unde nu exista „adevarul si mostenirea marturisirii de credinta”, nu exista nici un fel de Biserica Soborniceasca – si, implicit, nici preotie, nici Botez, nici Taine. Aceasta teza se regaseste in textele si lucrarile de-Dumnezeu-insuflate ale Sfintilor Parinti, in Sfintele Canoane si in Vietile Sfintilor. Sa nu ne inselam! Nu poate fi vorba de vreo succesiune apostolica atat timp cat nu exista si credinta apostolica, deoarece invatatura Bisericii Ortodoxe ne spune ca harul dumnezeiesc este necreat, este expresia vesnica a Fiintei lui Dumnezeu, cea cu neputinta de descris – este har nezidit si dumnezeiesc, in inteles real si ontologic! In consecinta, atunci cand noi, crestinii ortodocsi, vorbim despre har, vorbim despre ceea ce ne putem impartasi din Dumnezeu noi, oamenii cei muritori si ziditi.

cititi textul integral aici.

„A trece sub tacere cuvantul este totuna cu a te lepada de Hristos, fiindca Duhul Sfant graieşte prin gura proorocului: «Nu sunt graiuri, nici cuvinte, ale caror glasuri sa nu se auda» (Ps. 18:3)

Se poate vorbi de o lepadare de Hristos a celui care a cenzurat textul?

[scribd id=39497728 key=key-1na8lazl90qkhim0rih4 mode=list]

111 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Vrem sau nu, s-ar parea ca IPS Teofan, nu se dezminte de studiile cele facute in apus in tinerete, si chiar daca afiseaza acea mima blanda, s-ar parea ca tot lup in blana de oaie este.
  Numai la Domnul mai putem striga dupa ajutor.
  DOAMNE AJUTA-NE TU ! AMIN.

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Chiar e rusinos ce a facut Inaltul teofan. Eu sunt din Pascani, daca el s-a rusinat de acele cuvinte, atunci si mie mi-e rusine ca imi este ierarh! Nu se poate sa acceptam asa ceva. Pana unde?

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  trebuie sa facem un memoriu, o scrisoare deschisa formulata de toate blogurile ortodoxe... eu cred ca aici trebuie sa lasam orice conflicte personale... daca ne pasa de Biserica, de ierarhii cazuti trebuie sa le aratam acest lucru.. sa nu dam cu pietre, ci cu durere sa cerem o lamurire, ca de la niste parinti pentru copiii lor.. noi am fost dati de Dumnezeu in pastorirea lor... nu ne pot lasa asa.. nu putem fi de acord cu erezia de la Roma, iar pe Sf. Maxim nu-l putem trada atat de fatis, in fata propriilor sale moaste! Doamne, nu ne lasa! Nu ne judeca dupa pacatele noastre! Ajuta-i pe ierarhii nostri sa nu se lepede de invatatura Sf. Maxim Marturisitorul si a celorlalti Sfinti Parinti!
  Imi plange sufletul de durere pentru ca a trebuit sa se intampla aceasta lepadare!

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu aruncati cu pietre in IPS Teofan, este un SFANT. L-am cunoscut personal si stiu despre ce vorbesc, si stiu si pozitia fata de catolici, si, credeti-ma, este unul dintre cei mai ortodocsi ierarhi. Imi pare rau ca nu intelegeti....

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Eu sunt din Iasi.. haideti sa ne adunam in seara aceasta la ora 18 in fata mitropoliei si sa strigam JOS ECUMENISMUL. daca si noi tacem, cred ca savarsim aceeasi lepadare. Biserica suntem si noi, iar pentru ierarhul nostru trebuie sane pese si sa-l ajutam sa-si indrepte greseala. sa cerem audienta la mitrop. Teofan. Avem acest drept de la Hristos!

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @DI
  pentru mine Maxim Marturisitorul este sfantul si pozitia sa fata de eretici este cea dreapta pe care trebuie sa o avem toti. Este ortodox, cum suntem multi, dar mai trebuie sa si marturisim Ortodoxia, nu sa ne lepadam de sfinti, sa le aruncam invatatura la gunoi, chiar in fata sfintelor lor moaste. O fi oare de la Domnul acest semn, foarte vadit si dureros, ca sa vedem adevarat fata a lui teofan?

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dar cum este posibil, caci si eu il stiam anti ecumenism pe Inaltul Teofan? Stiam ca a plecat special din Romania in perioada in care este saptaman de rugaciune comuna cu catolicii, iar de curand cand a fost invitat papa la noi in tara de catre sinod, el nu a participat si si-a declarat dezarcordul fata de aceasta invitatie. Cum este posibil acum sa cenzureze tocmai partea care vadea adevarul despre catolici marturisit de Sf. Maxim si de Sfintii Parinti? Nu prea pare anti ecumenism. E f dureros

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @DI
  Nu aruncam cu pietre in IPS Teofan. Nu e sfant, desigur, nimeni nu este sfant cat traieste. Toti gresim, ne doare trista sa marturie, ne bucura marturia Arhim Partenie, pt care-i multumim din toata inima si din tot sufletul nostru!

  Despre IPS Teofan.... ce sa mai zicem, sa mai avem nadejdie? Ce treaba avea sa cenzureze? Raspundea el inaintea cuiva de cuvintele acelea, ii era teama ca altul marturiseste inaintea Sfintiei Sale dreapta credinta?

  N-avea nimic de pierdut daca nu se implica in nici un fel, dar asa a dat acum o marturie pierzatoare de suflete!

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Si eu sunt din Iasi si voi veni la ora 18 impreuna cu inca 4 frati si surori ortodocsi. Poate ca ar trebui sa-l sprijinim pe IPS Teofan in fata patriarhului Daniel, de care toti tremura de frica. Daca ar simti ca poporul il sprijina, cred ca si mitr. Teofan ar prinde curaj si ar duce marturisirea credintei pana la capat.

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Eu cred ca daca cineva cu buna intentie ar merge la IPS Teofan si l-ar intreba de ce s-a intamplat asa, cred ca va fi lamurit. Noi, aici, ne apucam sa filosofam, ori, mai intai, ar trebui sa aflam pozitia IPS Teofan. Dar, din cate am observat, voi aici nu aveti un duh pasnic...si normal ca IPS Teofan nu-si bate capul sa se explice.

 11. ierom. Lavrentie

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Asta inseamna corectitudine politica, fratilor. Si mai stim noi cine este corect politic... Dar fiti incredintati ca Hristos ne doreste mantuirea si sa-l marturisim noi cum trebuie. E drept ca se cere un raspuns din partea mitropolitului Teofan, fata de fapta sa rusioasa si smintitoare. Dar vom vedea probabil alte si alte corectitudini politice...

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Eu am auzit la Trinitas slujba. Am ascultat si predica aceasta, care a fost citita de cineva in romaneste care avea clare emotii din cauza celor citite. Pe mine m-a mirat si cat s-a citit. Nu imi inchipuiam ca nu se va citi tot.

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Noi, in Oltenia, l-am pierdut pe IPS Teofan pt ca nu am fost vrednici de el, nu l-am pretuit cum trebuia. Mi-e teama sa nu il piarda si Moldova... IPS Teofan este un vultur, care zboara sus... Pentru multi, cuvintele mele par smintitoare, dar Domnul sa va ajute sa-l cunoasteti pe IPS

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Staretul grec al manastirii Pavel…cel care a condus delegatia cu moastele ~ Mana Sfantului Maxim Marturisitorul…..a luat cuvantul la sfarsitul Liturghiei… dupa ce a cuvantat Inalt Prea Sfintia Sa Teofan…..Ei bine……a spus de cateva ori ca….”Sfantul Maxim Marturisitorul…..s-a ridicat impotriva ereziei…si a suferit…LA FEL !!!! CA SI iN ZILELE NOASTRE…CAND SE PROPAGA NISTE EREZII ASEMANATOARE….DE UNIUNE ~ UNITATE….IN FOND INTERESE POLITICE ECONOMICE…..” A repetat asta de vreo trei ori…!!! cu diferite exprimari…..
  Imi pare rau ca nu eram in interiorul catedralei…….sa vad cum majoritatea soborului de preoti …cu siguranta se albisera…sau …”inghiteau in sec “…Am ratat faza asta…”live”….Si…daca s-ar fi putut….l-as fi strans in brate…..Dar…mult mai tarziu…absolut intamplator….printr-o minune….am fost ….singura ! ( n-o sa ma credeti….! ) care m-a binecuvantat…punandu-mi mana pe cap….( da…sigur…ma laud…ma mandresc…! )

  Nu-mi venea sa cred….! Poate…nu auzisem bine…sau n-am inteles….Am intrebat…in stanga si-n dreapta….si …mi s-a confirmat …autenticitatea…..

  Stiti si voi…ca…de obicei…predicile ~ cuvantarile de sfarsit…in astfel de ocazii…sunt oarecum standard…pretioase…diplomatice….nu prea ies din tipar….

  Ma gandesc…..imi imaginez…ca…parca …ar fi vorbit…insusi Maxim Marturisitorul….!

  Sunt cele mai minunate vorbe…pe care am putut sa le aud…in ultimul timp….!

  Doamne ! iarta-ne…si…ajuta-ne….

  Sa aveti inima buna ! si…Dreapta Credinta !

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @DI
  pentru multi fapta mitrop. Teofan este smintitoare. Pentru ce a mai fost adus Sf. Maxim in Romania? Doar ca sa ne afisam cu sfintele sale moaste, aratand cat de ortodocsi suntem? Ortodoxia nu consta in parada, ci in marturisire! Oare stie staretul manastirii Sf. Pavel ca i-au fost cenzurate cuvintele? Si mai ales ca era partea cea mai importanta, cuvinte ale Sf. Maxim, cuvinte insuflate de Duhul Sfant! L-a negat pe Hristos, asta a facut Teofan.

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Uitati-va la min. 8:28 si 9:10. Dar, de ce?

 17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Normal ca este lepadare de Hristos a Ips Teofan prin cenzura asta. Pai ce altceva sa mai astepti de la niste ierarhi speriati, decat erezie si cenzura ?
  Dar mult nu mai au, in curand vor merge frumos in biserica lor ecumenista satanista si ne vor lasa in pace cu credinta noastra ortodoxa, chiar si daca prigoniti si omorati.

 18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @DI
  "Eu cred ca daca cineva cu buna intentie ar merge la IPS Teofan si l-ar intreba de ce s-a intamplat asa, cred ca va fi lamurit. Noi, aici, ne apucam sa filosofam, ori, mai intai, ar trebui sa aflam pozitia IPS Teofan. Dar, din cate am observat, voi aici nu aveti un duh pasnic…si normal ca IPS Teofan nu-si bate capul sa se explice."

  A gresit ca Petru, caruia i-a fost rusine sa manance la masa cu paganii de fata cu iudeii, si a fost mustrat public de Sf Ap. Pavel.

  Un moment de slabiciune, stiindu-se televizat de Trinitas, si ca tot poporul il vede, si...s-a facut de ras!!!

  "De ce" limpede, stim "corectitudinea politica", sau s-a temut ca vrednica marturisire sa ajunga la urechile unui popor atat de numeros, ...

  Nu are ce lamuriri sa dea, decat....eventual..... de ce este inconsecvent?

  Asa crede cum da de inteles, sau totusi este de acord ca inafara Bisericii nu exista nici preotie, nici Botez, nici Taine?

  Daca in inima lui nu crede gresit, sa stie ca il sustinem public! Sa nu-i fie teama!
  Daca il rusineaza marturisirea adevarului.....nu e bine, nici pt sufletul Sfintiei Sale, nici pt noi! Si asta marturisim tot public, ca Sf Ap Pavel.

 19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Totusi eu nu voi judeca ca pe niste lepadati deplin din slujirea lui Hristos, pe acesti mincinosi ierarhi. Poate unii dintre ei isi vor reveni macar si in ultima clipa, atunci cand vor vedea cata minciuna satanista este ecumenism.
  Macar pe aceia, poate Hristos ii va primi oarecum.
  Dar marea majoritate nu sunt asa, ci vor merge la pieirea deplina.
  Fratilor, acuma se practica mult hipnoza, vrajitoria, asupra noastra. Multi vor cadea in tot felul de rataciri. Sa nu va mai mire nimic. Foarte putini vor rezista. Am sa explic mai incolo cum anume ne hipnotizeaza acesti satanisti masoni, care conduc lumea, sa vedeti cat de vicleana si parsiva e minciuna si puterea lor. Multi ortodocsi s-ar fi mantuit daca nu s-ar fi practicat aceste metode diabolice. Dar acuma nu mai putem decat sa rezistam asa cu puterea lui Dumnezeu, impotriva vrajilor si hipnozei. Nu avem cum sa ii oprim sa nu mai faca ce fac, nu avem alta solutie decat sa ne mantuim in aceste conditii apocaliptice.

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Hmmmmm.....

  Da...bine zis....cum spunea cineva...ca..."pare"....

  Si eu am cazut in acea capcana....in care au cazut multi....

  Am asistat atunci in acea Duminica...cand a fost uns...mitropolit....M-a induiosat atunci....stinghereala....simplitatea ( pe care eu am interpretat-oca ...smerenie..) si umilinta la care a fost supus...in mod vadit...ostentativ...de cel care ar trebui sa fie si la propriu..."preafericit"....

  Si eu....am "muscat"....si am crezut ca...este unul din cei mai ortodocsi ierarhi.... ; la care se mai adauga si atitudinea...pefect pioasa...simpla~modesta...smerita....

  D.I. ! spui :

  ["Nu aruncati cu pietre in IPS Teofan, este un SFANT. " ]...."Imi pare rau ca nu intelegeti….".....

  Pai...cu o asemenea atitudine...chiar ca nu putem intelege...ca e un .."Sfant".... ; mai ales ca...avem acum , pe loc, moastele...unui Adevarat Sfant.... ! Tu....esti in stare sa...faci o comparatie...si sa..."intelegi"...?

  Eu nu-i consider pe mai marii ierarhilor...niste "infailibili"....Dar...in mintea mea...mi-ar place si...cred ca ar trebui..ca ca cei care ocupa aceste functii de f inalt rang..sa se apropie de...Sfinti...( vorbeste constiinta mea...idealista...)

  Realitatea e ca....( iar o sa radeti si o sa fiti impotriva....) dar...mie mi-e mila....Cred ca este un exemplu de ceea ce se cheama..."lepadare"....din frica....! Teama ...nu numai pentru scaun ~ pozitie....dar...cred...pentru insusi viata sa....E clar...vizibil si din satelit....schimbarea radicala...fata de inceput.....Se aude ca...in ultimul timp...de cand au aparut..."tulburari"..."discutii"...presiunile au fost mari....

  Cred ca...ar trebui sa ne gandim serios ca...mucenicia...nu este o virtute...pe care sa o iei in usor...in joaca....si...s-o manifesti doar....declarativ....Presupune credinta maxima...tarie si rabdare in suferinta...asumarea tuturor sacrificiilor...inclusiv...cel suprem....
  Asa ca...sa luam aminte !

  Iertare !

  Doamne ! iarta-ne..si...ajuta-ne...

  Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

 21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Teofane, esti fara coloana vertebrala... Sa-ti fie rusine, mai ales ca Parintele Partenie te-a citit pe loc si a inteles ce vrei de fapt sa faci, tot intingandu-ti tentaculele otravite, ca sa cenzurezi omilia.. Este o nerusinare si o lipsa de bun simt si de educatie... uitati-va la expresia mustratoare a fetzei Parintelui Partenie; il priveste tinta pe Teofan! daca eram langa el, ii dadeam mitropolitului peste maini, pe bune, fratilor 🙂

 22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Am o dorinta mare : sa merg si sa il imbratisez pe parintele Partenie. Sa dea Dumnezeu sa o fac pe cealalta lume.

 23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Alta data, Par. Partenie, cand mai are o omilie antiecumenista, ar fi bine sa o citeasca alternativ, propozitie cu propozitie, in greaca si romana, chiar daca dureaza mai mult si nu suna la fel de cursiv.

  @Tobyas

  ce folos aveai ca-i dadeai peste maini? Nu ridica nici in gand mana asupra parintelui tau!!!!!!!! E de ajuns mustrarea plina de durere din ochii arhim. Partenie, si marturisirea publica a dezaprobarii unui asemenea act.
  Trist este ca trebuie sa ne asteptam la cenzuri mai urate in particular, si la acte semnate in ascuns poate mai grave decat renumitul act monofizit.

 24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  di !

  Nu stiu daca mai trebuie facut vreun efort sa-l cunoastem...pentru ca...prin lucrarea lui Dumnezeu...se descopera singur....

  Da...ar putea fi....un "vultur"...cum spui tu...( sigur...sunt ..."unii"...care folosesc acest simbol...) doar ca....in acest caz....cred ca...s-a ridicat...prea sus....si...de la acea inaltime....cu sau fara buna stiinta (~ credinta ) ...ignora ceea ce se petrece jos....cu vrabiile zgribulite...si...inofensive....

  Nu stiu,de asemeni, daca si-ar mai avea rostul...vreo oarecare explicatie....( pe care - vorba ta - nu stiu "daca-si va bate capul sa o dea "...) pentru ca...daca ar face-o...risca sa ne jigneasca inteligenta...(si sa ne sminteasca ) buna Credinta...
  Doar nu-i vorba de filozofie...sau variante de ...interpretari.... ; E-un fapt simplu...concret..cat se poate de...clar !

  Eu zic...sa ne rugam pentru el...! poate ca...inca nu-i prea tarziu....Nu este nici Sfant...nici..."infailibil"...ci...un om ! care...poate cadea....dar se poate si ridica....

  Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne....

  Sa avem inima buna ! si....Dreapta Credinta !

 25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  !!!

  "Se poate vorbi de o lepadare de Hristos a celui care a cenzurat textul? ".....

  Eu....cred ca da....!...mai ales ! avand in vedere contextul...circumstantele.....
  Este...doar...una din forme....din manifestari....

  Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

  Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

 26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Adica tot ce spun parintii nostri impotriva ecumenismului nu este bine sa auda lumea?
  http://www.youtube.com/watch?v=sxf2K6pXhBc

 27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ma iertati, dar am o intrebare, ca este atata confuzie in blogosfera, ca nu mai stii cine e bine intentionat si cine e lup in blana de oaie: sa citesc ultimul articol de pe popas alternativ sau nu? eu am vazut ca sunt prostilisti, dar poate ca ma insel. la fel, sa mai citesc atermedia sau nu, ca am mai vazut pe acolo niste raticiri. ca atare, eu i-am scos din lista.pot sa ii consider de incredere? aflu lucururi bune de pe blogurile lor?
  tare mi-as dori sa-mi raspundeti!
  multumesc mult!
  cat priveste pe IPS Teofan, sa nu ne grabim sa judecam, desi gestul e de neinteles. nu avem curaj sa marturisim impotriva ereziei ecumeniste? de ce? ne piedem functiile? privilegiile?
  eu cred ca ar trebui initiata o marturisire de credinta impotriva ecumenismului, intocmai ca in grecia. sa facem o lista si sa o trimitem patriahului. poate isi va schimba atitudinea, va ingadui sa iesim din CMB si de la discutiile cu papistasii ( poate!!!). Doamne-ajuta!

 28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Danutza
  nu se supara nimeni daca citesti ultimul articol de pe Popas Alternativ, sau Traditia Ortodoxa, poti sa le iei la rand si pe cele catolice. Si Alter-media iti recomand sa citesti in masura timpului disponibil.

  Cand e vorba sa te delimitezi de stilisti, fa-o te rog cu hotarare si convingere interioara, nu de ochii lumii, ca este mai importanta unitatea ecleziastica decat cea liturgica, desi calendarul vechi este cel corect.

 29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  E scandalos. Astia nu sunt ierarhi, ci iepuri fricosi. Se tem de sefii lor din loje. Sa cenzurezi un sfant !!! Este incalificabil!!!Adica nu le place omilia par. Partenie care spune adevarurile ce trebuie strigate de pe case, ci le place surasul coclit al lui Ratzinger. Nu-i mai cautati scuze lui vladica Teofan ! A procedat ca Iuda. Sa ne rugam pentru acesti ierarhi de paie sa-i indrepteze Dumnezeu si Maica Domnului si toti sfintii. Dar sunt semne clare ca se pregateste al 8-lea Sinod ce va fi unul talharesc asa cum au prorocit sfintii. Si mie mi-e mila de el pt. lasitatea lui. Sa ne rugam , fratilor, caci toata nadejdea ne este la Domnul !

 30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Daca tot vine vorba de cenzura.

  Comentarii cenzurate de siteul caldiceilor corecti politic de pe Rîc :

  " http://www.youtube.com/watch?v=ExPxawBa2Ao&feature=related
  Adevarata fata a psihiatriei. Medicamentele date de psihiatri, sunt droguri cu scop de reducere a populatiei si de control mental si nu de vindecare a bolilor psihice, iar in spitalele psihiatrice se fac experimente criminale de control mental. "

  Urmariti, filmul, e important.

  Alt comentariu cenzurat :

  " Domnilor, de ce sa nu marturisesc pe fata ? Pentru mine, psihiatria este o erezie, invataturile psihiatrilor ce ” trateaza bolile psihice ” nu se bazeaza pe invataturile sfintilor parinti, ci pe ratacirile unor filosofi pagani. Psihiatria este erezie. Niciodata nu voi merge sa iau sfat de la un psihiatru, cum nu merg sa iau sfat de la un sectar.
  Psihiatria este o nebunie apocaliptica. Niciodata nici un psihiatru nu a tratat nici o boala psihica, in mod real, prin medicamente. Toti bolnavii psihici sunt bagati fortat in spitalele de nebuni, unde sunt tratati intr-un mod inuman, criminal. Sa dau un exemplu : un nebun tipa noaptea sau se plimba prin camera, si vine gardianul si il bate mar, se urineaza pe el, etc.. Ati intrat vre-odata intr-un asemenea spital sa vedeti cum sunt tratati bolnavii ??? Ia intrati de craciun,sau de pasti, sa vedeti ce este acolo : nu ai voie sa te rogi, nu ai voie sa te plimbi prin camera, nu ai voie sa citesti nimic, nici macar sfanta scriptura. Asa e in toata lumea, nu numai la noi in tara. Cat de inuman sunt batjocoriti si chinuiti, batuti bolnavii. Ati luat vreodata niste asa zise medicamente date de psihiatri, sa vedeti ce efecte au ele asupra psihicului omenesc ? Incercati, si veti vedea, ca dupa cateva injectii din alea o sa uitati si citatele din Evanghelii. Stiti ca noi, ortodocsii, vom fi tratati de acesti nebuni, numiti psihiatri ? Stiti ca noi ne incadram perfect in tiparele lor despre bolile psihice ? Stiti ca dupa invatatura psihiatriei, pustnicia, asceza ortodoxa, vedeniile dumnezeiesti ale sfintilor, sunt boli psihice ? De ce nu spun psihiatrii, inca asta pe fata ? Pentru ca nu e inca momentul, dar acel moment nu e departe de noi. Stiti ce planuiesc elitele sa ne faca prin intermediul psihiatriei ? Habar nu aveti !
  Psihiatria este o intitutie criminala, incompatibila cu ortodoxia. Gandeste-te ca numai medicamentele care le dau, care de fapt sunt droguri, nu au vindecat niciodata pe nimeni in mod real, ci doar distrug psihicul pana la capat, te face leguma. Asta e adevarul.
  Sunt multe de spus, eu am cercetat problema de aproape, si stiu ce spun, cazuri reale.
  Stiti ca in conformitate cu legile UE, un psihiatru poate sa te bage fortat la spital chiar daca nu ai nimic ci doar refuzi cipuri, nu aprobi homosexualitatea si altele, si sa nu iti mai aprobe iesirea de acolo niciodata ? Si ca acolo te poate face leguma, totul legal ? Chiar asta se va intampla cu noi in curand. Vreti sa va arat ce spune legea, ce drepturi le da legea acestor bestii numite doctori psihiatri ? Le da drepturi infinite, de a judeca societatea cum vor.
  Stiti cum declara ei ca un anumit comportament este boala psihica ? Se aduna mai multi psihiatri si voteaza, si in fiecare an descopera noi ” boli psihice “, care de multe ori nu sunt deloc boli ci comportamente normale, dar morale. Ce scrieti voi aici pe blogurile astea, de fapt este o ” boala psihica “, daca e sa ne luam dupa psihiatri. Si ei au voie sa va faca orice, in aceste conditii. "

  Nimic nu este mai urat decat minciuna : sa te prefaci ca esti ortodox, dar sa cenzurezi ceea ce nu este politic corect, ca sa te pui la adapost de criticile lumesti. Asta nu e dreapta socoteala, ci a fatarnici dreapta socoteala. Asta se intampla daca " apuci cu dintii ", trupeste intelesuri duhovnicesti inalte, precum dreapta socoteala. Eu nu voi mai scrie pe site-ul lor corect politic, subtil mincinos. Cu cipurile : nu se declara clar impotriva, cu ecumenismul : nu critica pe fata ereziile pe care le-au spus parinti precum Teofil, Ips Teofan, asa zisi duhovnicesti. De psihiatrie nici nu vor sa auda ca e erezie, o considera ortodoxie. Hahahahahaha. Sincer, chiar e de rasul curcilor. Sunt mandri. Asta e realitatea. De altfel, cuvintele lor despre dreapta socoteala, calea imparateasca, sunt intelesuri copilaresti trupesti. Si de multe ori ce citeaza ei din sfintii parinti, le pun in slujba intelegerii lor trupesti.

  Apoi, ce interes are un ortodox sa ascunda adevarul despre psihiatrie ? Decat daca este corect politic, asemenea ecumenistilor. Ei bine, Rîc nu sunt chiar ecumenisti, doar ceva intre marturisire si ecumenism, un fel de combinatie cameleonica ciudata. Un fel de " cale imparateasca " intre marturisire si ecumenism, intre ortodoxie si erezie. Hahahahaha. Un fel de " dreapta socoteala " intre marturisire ortodoxa si lepadare de credinta, cenzura corect politica. Asta e calea lor. Sa le fie de bine, daca asta vor, le urez sa " fie cititi ", de cei corecti politic, care iubesc si minciuna si " adevarul ". Eu ma dezic de calea lor cameleonica. Nu duce la bine. Texte de la psihiatri ca Avdeev, care sunt eretice, sunt citate de ei, ca si cum ar fi compatibile cu invataturile sfintilor.
  Avdeev spune : daca spun ca casatoria civila e casatorie si nu curvie, cum e de fapt atunci cand nu este impreunata cu casatoria religioasa, nu e nici o problema, e corect politic. Apoi asta inseamna a vorbi despre formalism ( stampila de la stat ) dar a nu spune nimic despre esenta ( care este taina nuntii ), cand vorbim despre sf taine, care sunt coloana vertebrala in ortodoxie. Domnilor, cand vorbim despre Sf Taine, vorbim despre esenta ortodoxiei, nu se admite pogoramantul. Pogoramant, echivare sau ambiguitate cand vine vorba de sf Taine e dracul in persoana. Sa fie clar. Cand scoti din sf Taine esenta, si pastrezi doar formalismul, asta devine protestantism. Apoi, stampila de la stat, nu e nici macar forma a Taine Nuntii, e o stampila si atat, nu e text de rugaciune. In Taina Nuntii, esenta e harul ce vine prin preot, iar forma e textul slujbei, pe cand stampila aia biata de dansa, nu e nimic, e un formalism lumesc, nu are nici o treaba cu Biserica. Taina Nuntii e perfect valabila si fara nici o stampila de la stat.
  Fratilor, astea sunt lucruri pe care trebuie sa le simti cu inima, inainte de a le gandi cel mai mic gand. Daca nu ai simtul asta format, degeaba dai mii de citate de la sfinti, ca nu ai harul in tine, si mai devreme sau mai tarziu, vei cadea in prapastie. Uneori asta vine mai rapid, alteori vine incet incet, ca sa fii pacalit.
  Asa ceva este intolerabil. Intolerabil. Subliniez.
  Avdeev le raspunde unor persoane care nu au evident, treaba cu Biserica, ca nu e bine sa curveasca din cauza ca casatoria civila e o fapta morala. Pai a fi sau nu curvar, nu depinde de stampila de la stat ci de Taina Nuntii. Dar el despre Taina Nuntii nimic nu spune. Apoi, bine ar fi ca acest Avdeev - de unde o mai fi rasarit si asta, care nici macar un prapadit de teolog ecumenist nu e ???, sa afle, ca sfintii parinti au spus altfel : casatoria civila fara casatorie religioasa e curvie. Ei niciodata nu vorbeau despre cununia civila, care nimic nu e, ci doar despre cea religioasa. Asta trebuia sa spuna Avdeev, psihiatrul, acelor persoane, Dar, ma rog, ce treaba are psihiatria cu ortodoxia ? E bine doar sa te lauzi ca esti ortodox, nu sa fii cu adevarat.
  E ca si cum ar veni la mine o persoana care nu are treaba cu Biserica si ma intreaba de ce e bine sa ia painea si vinul de la liturghie. Si eu ii raspund, asemenea lui Avdeev ( respectand forma si ocolind esenta Tainei), ca painea si vinul de la liturghie sunt bune de mancat ca asta e o fapta morala, dupa voia lui Dumnezeu. Dar nu spun nimic ca sunt Trupul si Sangele Lui Hristos, nu asta nu e nevoie, e de ajuns ca asta e o fapta morala. Reduc ortodoxia la formalism in materie de sf Taine, adica ..... protestantism moralist. Asta scrie Avdeev in textul citat de Rîc, dar desigur, nu e nici o problema, e corect politic, e dreapta socoteala, cale imparateasca. Hahahahhaha.
  Eu cand vad ca o persoana huleste Sf Taine, am terminat-o cu el, deplin. Ala nu e ortodox. Poate sa fie, de forma, dar in esenta e fiu al intunericului. Si la ce e de folos forma. Asta nu mantuieste pe nimeni, niciodata. Si caderea din ce in ce mai mare e inevitabila. Asta e : cu sf Taine nu te joci, veci. Daca nu simti asta, esti pierdut.
  Atunci, fie ca siteul Rîc sa fie citit de persoane de genul Petra si Antuza. Iata o alta cenzura, politic corecta :

  " @ Petra si Antuza, cu riscul de a va judeca :
  Petra, tu spui : ” Sint cam 90% de acord cu tine, mai ales pentru faptul ca ai adus discutia din planul “eteric” al lui “cum ar trebui sa fie” (pe care il stim sau ar trebui sa-l stim cu totii) la ce “este in realitate”.Si realitatea cam aia este pe care-o descrii tu, apropo de relatia barbati-femei LA NOI IN TARA. ”

  Cum adica, invatatura sfintilor parinti este plan ” eteric ” ????? De cand frate ??? In ortodoxie ??? Asa ceva nu am auzit.
  Asta este un fel de a te strecura, chiar daca constiinta iti spune ca nimeni nu va fi de acord cu tine daca spui direct, pe fata. Pe mine nu ma intereseaza care e realitatea la noi in tara – asta e total nerelevanta pentru felul cum trebuie sa fie un ortodox, ci care este invatatura sfintilor parinti. Sunteti de acord cu invatatura asta, da sau nu.
  Voi aveti un mod de a vorbi, asa ” ecumenist “. Strecurati tot felul de expresii care lasa de gandit, lasa loc si pentru cei ce vor sa fie curvari in continuare. Spuneti pe fata : sunteti de acord ca femeia din romania sa curveasca pe motiv ca doreste copii sau nu. Da sau nu, scurt si la obiect. Nu expresii de genul ” pai sa vezi ca e complicat, nu stiu ce chestii am eu in minte da nu le spun, ce spun sau aprob eu altora e secret etc “. Spuneti pe fata, da sau nu. Caci duhul in care vorbiti tradeaza anumite chestii, pe care cuvintele se chinuie sa le ascunda. Lasati diplomatia, subantelesurile si ocolisurile, ca ne pierdem timpul degeaba. Ce este lumina sa vina la Lumina.
  Ce relevamta are pentru voi felul cum traiesc cei care curvesc, adica majoritatea celor din romania ? Este un model de urmat, din punctul vostru de vedere pentru femeia si barbatul ortodox, din Biserica ortodoxa ? "

  Nu e prima data cand, persoane precum aceste cucoane - Petra si Antuza, strecoara chestii foarte pacatoase, ca si cum ar fi mici pacate - " realitati acceptabile " cum le zic ele sau ei, tolerabile, si cand admini le fac pe plac. Pe multe saituri asa zis ortodoxe, anticonceptionalele, avorturile, curviile, nu sunt pacate. " Ca nu au dat la nimeni in cap ", la asta reduc ei ortodoxia. Ei bine, sa ramana pe siteurile lor cu astfel de cucoane si cuconi, care umplu pamantul asta de curvie. Nu au decat.
  Eu doar vreau sa spun clar ca ma dezic de aceste blestematii, care sunt curviile si lepadarile de credinta. Mai bine moartea sa vina asupra mea, decat sa fiu pus in postura de a da de inteles ca e bine sa faca cineva asemena pacate spurcate. Si o spun deschis : persoanele care sunt de acord cu curviile altora, nu sunt ortodoxe. Sa nu am parte de soarta celor care strecoara asemenea pacate, nici in viata asta nici in cealalta. Doamne fereste.

 31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  IPS Teofan nu este in Iasi, e plecat la man. Sihastria, se face pomenirea parintelui Paisie. Sunt curioasa unde si cum se va termina si aceasta treaba...

 32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  astia de se dau asa sfinti p-acia si f informati, si gavaresc f bine si atotstiutori, de ce nu se duc la mitropolitul teofan sa-i spuna in fata ? de ce procedeaza ei ca Sf Maxim Marturisitorul? asa de la caldura, mai din pix si din butoane e usor de marturisit Adevarul !!! am impresia ca ati retinut doar mana Sf Maxim si ati uitat de limba lui, deci a facut-o in stilul Sf Ioan Botezatorul!!! da?
  ei daca da datiii drumul prin cluburile homosexualilor si marturisiti, in bisericile catolicilor si la sefii lor! prin bordeluri ca Sf Andrei cel nebun pt hristos..etc peste tot unde e cazul
  judecata, barfa si mandrie!!! asta am gasit deseori aici !
  nu zic ca nu o fi fost.. niste fraze excluse acolo dar a nu te duce tinta la teofan si al barfi p-acia e lasitate!!!!
  Marturisirea de credinta este VALABILA doar atunci cand iti pui viata in pericol sau o functie importanta! Sf Ecaterina cu limba a marturisit in fata "adunari".. nu de dupa "perdea". apreciem pe pr.Savatie Bastovoi pt ca "lucreaza" cu numele lui real si nu cu ....
  Dumnezeu sa va dea taria de a-L MARTURISI CONCRET IN LOCURI PUBLICE !!!

 33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  IPS Teofan nici nu a participat anul acesta la "octava de rugaciune pentru unitatea crestinilor" asa ca nu va grabiti sa osanditi pe IPS Teofan.

 34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Emanuel !

  Ai perfecta dreptate ! Subscriu ~ sustin intr-u totul comentariul ~ dizertatia ta ! Esti un exemplu de urmat ! si de o morala de admirat ! Si asta.... cu atat mai mult !pentru un barbat care nu este nici urat,nici prost ,nici batran,nici impotent , nici eunuc ! Felicitari ! pentru ca ai inteles morala ortodoxa si.... ai ales sa o respecti ! ( indiferent de profesie...)

  Simt nevoia sa repet ce-ai spus :

  ...."Asta e : cu sf Taine nu te joci, veci. Daca nu simti asta, esti pierdut. ...! "

  Cat despre RIC....lucrurile sunt clare ! Parerea mea e formata de mult.....dar, asta nu ma impiedica sa-mi mentin sentimentul de mila..pe care il manifest ,de regula,fata de toti cei care nu cred cu adevarat in Mantuire...si au optat/opteaza pentru ...avantajele imediate,desarte...ale acestei lumi...care,evident,este in declin....

  Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne....

  Sa avem inima buna si... Dreapta Credinta !

 35. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu va mai mirati asa , se stie demult de ecumenismul si erezia lui teofan : http://orthoshoc.wordpress.com/2010/03/22/teofan-savu-afirma-ca-papistasii-au-sfinte-taine/
  http://www.youtube.com/watch?v=dB8c-DPjLMw

 36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @callina

  cred ca numele admin le stii deja.
  majortitatea comentatorilor cred ca au numele real.
  marturisirea este publica, daca. IPS Teofan are ceva impotriva la ceea ce se scrie aici, daca vrea sa persecute pe unul sau pe altul, nu este greu sa gaseasca nici pe admin, nici pe altii.

  Unii au propus chiar asta, sa se ceara audienta la IPS Teofan, sau sa iasa in strada, e vb de cei din Iasi,

  ... dar momentan IPS Teofan nu este in Iasi. Si apoi nu ar rezolva nimic.

  Nu e barfa, ci in primul rand cinstirea care se cuvenea oaspetelui din Grecia, al carui cuvant integral este raspandit, cu precizarea cuvintelor cenzurate, ca sa nu se creada ca la Trinitas s-a ascultat toata predica.

  Acest site, Apologeticum nu are atatia cititori cati ascultatori au fost acolo de fata, si cati au stat la Trinitas, asa ca acest sarut nu spala scuipatul si necinstirea adusa Par. Partenie!!!! Si desigur si Sf Maxim Marturisitorul, mai ales!!!

  Dar Dumnezeu sa-l ierte pe IPS. Teofan, nu-l judecam, nu este singurul care cenzureaza!!!!!!!! Ne intristeaza, ca-i suntem fii duhovnicesti majoritatea...
  Il rugam sa ne ierte si sa ne spuna cu ce l-am suparat de s-a purtat asa cu noi?

 37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Callina !

  Pacat ca nu-ti dai seama ca...si acest spatiu virtual...este.... tot o modalitate de a.... "MARTURISI CONCRET IN LOCURI PUBLICE !!! " ...Este regretabil ca...nu realizezi ...un fapt elementar...si anume ca ...userii~comentatorii de pe bloguri......sunt de mult ...identificati....inregistrati....monitorizati....
  Asa ca...multi au ales - deocamdata - aceasta forma "de a marturisi Adevarul"....fiind de la sine inteles ca "isi pun oarecum viata in pericol"....asa cum ne sugerezi....!

  Sunt convinsa ca cei cu un minim de discernamant...daca ar fi convinsi ca...o intrevedere cu IPS Teofan ( si "a-i spune in fata ! ") s-ar solda cu un minim efect de indreptare...cred ca s-ar duce imediat...si..."in valuri"....

  Daca..."Callina" iti este numele primit la Botez...iti inteleg admiratia si solidaritatea fata de "pr.Savatie Bastovoi pt ca “lucreaza” cu numele lui real ..."

  Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

  Sa avem inima buna ! si.....Dreapta Credinta !

 38. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @tutenes

  Nu ne miram in nici un fel de rele, de marturii ecumeniste, nici nu-l judecam pe IPS Teofan nici pt ce a zis cu nu stiu cati ani in urma, si nici pt ce a zis acum.

  Il admiram si il pretuim pe IPS Teofan pt timidele luari de pozitie impotriva ecumenismului, marturisim ca-i suntem alaturi si-l sprijinim din toata inima, si cu toata dragostea ori de cate ori marturiseste dreapta credinta, si il incurajam sa depaseasca momente de lasitate, teama ca cel de acum.

  Daca nu te doare deloc pt IPS Teofan, si vrei sa-l denigrezi complet, nu te baga, nu-ti impartasim pozitia.

 39. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  " cat priveste pe IPS Teofan, sa nu ne grabim sa judecam, desi gestul e de neinteles. "

  "eu cred ca ar trebui initiata o marturisire de credinta impotriva ecumenismului, intocmai ca in grecia. sa facem o lista si sa o trimitem patriahului."

  Sunt de acord cu ce spune danutza. Si as mai adauga:
  Marturisirea de credinta impotriva ecumenismului si impotriva cip-ului in actele de identitate, poate fi initiata de Parinti romani din Sfantul Munte Athos.
  Nu se gaseste in toata Romania un barbat ortodox, care sa se duca in Sfantul Munte si sa vorbeasca cu Parintele Petroniu Tanase de pilda?
  Daca vor semna multi crestini ortodocsi aceasta marturisire, nu cred ca vor mai avea atata tupeu ecumenistii.
  Sa-i cerem Patriarhului Daniel sa iesim din CMB, si sa nu mai accepte promovarea ecumenismului!
  Iar daca nu poate sa faca asta, sa lase locul de Patriarh unui Parinte care se opune ecumenismului si oricarei erezii!! Parintele Daniel se poate retrage calugar intr-o manastire.
  ...
  eu nu inteleg ce tot asteptam, trebuie sa facem ceva, si urgent!

  Mantuirea in ansamblul ei depinde nu doar de credinta inimii, ci si de marturisirea acestei credinte, dupa cum ne invata dumnezeiescul Apostol: „Cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se marturiseste spre mantuire” (Rom. 10:10).

 40. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Da, Ips Teofan, a afirmat ca : " cel care are credinta puternica simte ca acolo pe sfanta masa este Trupul si avem si Sangele Lui Hristos; aceasta prezenta reala, va dati seama, devine dimensiunea cutremuratoare a celui care simte aceasta prezenta efectiva ". Aceasta o spune el despre bisericile ortodoxa si catolica !!!
  Prezenta efectiva a Trupului si Sangelui Lui Hristos pe " sf masa " papistasa ?!?! Credinta puternica la papistasi, simtire a prezentei reale a lui Hristos la papistasi ?!?
  Lepadare de Hristos. Asta e.
  Paine sfintita la protestanti ?!? In loc de paine spurcata cum este numita impartasania catolica si protestanta ?

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Emanuel
   cred ca in acel video, IpS Teofan spune ca asa considera papistasii despre cipsurile lor... putea insa sa zica ca ei nu au sfinte taine, insa era deja prea mult pentru el... cred ca ne trebuie macar inca 2 ierarhi curajosi cu care Inaltul Teofan sa faca echipa, caci nu-l putem impinge doar pe el in fata... si asa am auzit ca este scos din mai toate comisiile sinodale... le cam sta in coasta actualilor cocotati pe deal.

 41. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://apologeticum.ro/2010/06/09/ips-teofan-despre-mitr-serafim-joanta-si-despre-ecumenism/

 42. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://www.youtube.com/watch?v=LFGhyWVmnV8&feature=player_embedded

 43. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  " Sa-i cerem Patriarhului Daniel sa iesim din CMB, si sa nu mai accepte promovarea ecumenismului!
  Iar daca nu poate sa faca asta, sa lase locul de Patriarh unui Parinte care se opune ecumenismului si oricarei erezii!! Parintele Daniel se poate retrage calugar intr-o manastire. "

  Anca, degeaba am merge sa vorbim cu patr Daniel, sa ii cerem asa ceva. Nici nu s-ar uita la noi.
  Singura solutie este : sa se convoace un sinod ecumenic de catre ierarhii traditionalisti ortodocsi, care sa anatemizeze definitiv ecumenismul, si sa repete inca odata anatemele asupra masoneriei, stilismului, papistasiei si ereziilor. Acest sinod va fi, o spun proorociile. Aia va fi eliberarea noastra. E singura solutie canonica. Alta cale de a invinge ecumenismul nu este.

  @admin
  Nu, Ips Teofan nu a zis ca asa cred papistasii. A zis ca ei simt prezenta efectiva si reala a Lui Hristos pe " sf masa " papistasa. Cum ar putea sa simta cineva real pe Hristos fara ca EL sa fie ? E un non-sens. Ori este ori nu este. El zice chiar si din punctul lui de vedere, al Ips Teofan : " avem si Sangele Lui Hristos; aceasta prezenta reala ". Aceste cuvinte nu se refera la ce cred papistasii, ci la ce crede el. In cuvantul " avem " este inclus si Ips Teofan ( adica NOI avem ), care afirma ca si el are pe masa papistasa Sangele Lui Hristos. Eu zic ca ne straduim degeaba sa tot scoatem din filosofelile ecumenistilor intelesuri ortodoxe fortate. Nu are rost. Ce afirma Ips Teofan, e erezie.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Emanuel
   pai papistasii pot zice ca simt peHristos, dar de fapt ei sunt inselati de diavol... unii insa stiu ca ssunt in erezie, dar raman in continuare, pentru ca li s-a impietrit inima si intunecat mintea.

 44. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Da si diavolul se poate arata unui om in chipul lui Hristos, si omul fiind inselat sa " simta " ca e Hristos. Dar simtirea lui nu e reala. Atunci cand e diavolul in chipul Lui, poti afirma ca omul respectiv simte real pe Hristos ? Poti afirma despre un astfel de om ca simte real pe Hristos cand de fapt e diavolul ?
  Uiti de cuvantul REAL, EFECTIV. Daca simti real, atunci nu te inseala diavolul, nu ? A simti real inseamna a fi conectat cu realitatea, deci adica in painea papistasa este real Trupul.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Emanuel
   hai ca te complici.. a zis-o destul de grav, mai ales cand afirma ca protestantii au paine sfintita... de unde s-a sfintit. Insa diavolul poate inselaa prin ingaduinta lui Dumnezeu si pe cei alesi. Video-ul este destul de vechi, poate intre timp Teofan a mai invatat ceva teologie ortodoxa, nu sincretista cum se practica prin occident.

 45. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Emanuel
  totusi cei de la ric au scris despre apostazia lui Teofil Paraian... in rest sunt liberi sa scrie sa u sa nu scrie.. cui nu-i convine e liber sa nu le mai viziteze site-ul si vor avea mai multa liniste, decat sa se tulburea de comportamentul lor cameleonic

 46. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Emanuel

  Acuzatiile sunt exagerate.

  ” cel care are credinta puternica simte ca acolo pe sfanta masa este Trupul, si noi avem si Sangele Lui Hristos; aceasta prezenta reala, va dati seama, devine dimensiunea cutremuratoare a celui care simte aceasta prezenta efectiva “

  Omul se refera la diferente dogmatice interconfesionale in ce privesc Sf. Taine.

  Noi stim ca Tainele ereticilor nu sunt taine, nici ierugiile, si nici o rugaciune n-o putem face impreuna, http://apologeticum.ro/2010/06/09/ips-teofan-despre-mitr-serafim-joanta-si-despre-ecumenism/
  dar din p d v. a "ce se crede", sa stii ca oamenii catolici de rand si desigur si multi preoti de ai lor cred cu adevarat ca se impartasesc cu Hristos...se cutremura....nu au cum sa-si dea seama ca nefiind dreapta credinta nu are cum sa fie Hristos acolo.

  IPS Teofan vorbea despre acest "ce se crede" la noi, la catolici, la protestanti.

  Nu este diferenta confesionala faptul ca noi suntem convinsi ca ei nu au Taine, nici nimic, nu ai cum sa te exprimi altfel decat ca era mai bine sa accentueze aceasta separare: noi cedem ca ne impartasim cu Hristos, si catolicii cred ca se impartasesc cu Hristos, iar protestantii nu cred.

  E aiurea ca prea sintetizeaza de nu mai stii el in ce crede.

  Cand a adaugat "si noi avem si Sangele lui Hristos" se referea exclusiv la ortodocsi.

  iar "painea sfintita" este ceea ce cred protestantii ca au, ei cred ca o sfintesc prin "rugaciunile" lor.

  Tot asa, teologic vorbind, spunem ca ortodocsii cred in har necreat, iar catolicii in "gratie creata", aceasta fiind alta "diferenta interconfesionala". Dar noi stim ca "Tainele" catolicilor nu impartasesc nici un fel de har, nici creat, nici necreat.

  Si tot asa.

  @Ioan

  Par. Teofan este "prudent" in exprimare, si aduce o marturie mult mai timida antiecumenista decat par. Calciu.

  Desigur stie destul despre Par. Serafim, dar nu-l judeca ci il apreciaza pt cele bune, si se face ca nu le stie pe cele rele pt ca se simte si el cu musca pe caciula pt o semnatura grava.
  Nu este de acord cu fata urata a ecumenismului, nici macar cu slujirea de ierugii impreuna, probabil stie ca prin Germania se intampla ca IPS Serafim sa slujeasca si vecernii.

  Dar IPS Teofan "nu le stie" decat pe cele bune, si indeamna timid la marturisire. E corect sa nu-ti barfesti ierarhul, pe cat posibil.

  @emanuel
  gloata aia de episcopi traditionalisti care sa se adune in Sinod si sa faca ceva impotriva ecumenismului, de unde vrei s-o iei?
  Tocmai parinti timizi ca IPS Teofan trebuie incurajati....
  Si dezaprobate cu dragoste lasitatile si greselile.

 47. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dragii mei,

  Ce s-a intimplat, am vazut cu totii ! A fost ratata practic o mare ocazie de a spune masei mari de crdinciosi ADEVARUL despre ratacirea ecumenista, ADEVARUL despre dreapta credinta transmisa noua prin Sfintii Parinti ! A fost ratata marea ocazie de a scoate din intunericul nestiintei mii de suflete ! A fost ratata ocazia de a insufla curajul marturisitor al ADEVARATULUI DUMNEZEU CARE ESTE CAP AL BISERICII NOASTRE ORTODOXE, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ! A fost ratata ocazia de a arata multimii de credinciosi ortodocsi pericolul enorm de pierdere a sufletelor reprezentat de ecumenism ! Nu stiu cum si de ce, numai Dumnezeu stie, dar Dumnezeu a ingaduit ca acest lucru sa se intimple !
  Eu zic sa nu judecam pentru ca stim ca U

 48. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  sa ma iertati va rog, am apasat gresit o tasta

  Eu zic sa nu judecam pentru ca stim ca Unul este Judecator : DUMNEZEUL CEL VIU !

  Trebuie sa ne gindim cum sa facem ca ADEVARUL MARTURISIT DE SFINTUL MAXIM SI DE TOTI SFINTII NOSTRI PARINTI, sa ajunga la acelasi numar mare de credinciosi ! Trebuie spus raspicat ca ecumenismul este o adinca inselare, o erezie extrem de periculoasa !

  Papa in 1054 l-a inlocuit pe Hristos de la conducerea bisericii catolice, pt. a se instala pe el insusi (papa adica)! L-a dat jos, pur si simplu ! Astfel ca numai Biserica Ortodoxa are Cap pe Hristos ! Astfel apare limpede ca biserica catolica este eretica ! "UN DOMN, O CREDINTA, UN BOTEZ !"
  In numele Iubirii vezi Doamne, s-a inventat "fratia" ecumenica. Dar un lucru simplu nu-l inteleg nici macar atitea capete luminate, Doamne iarta-ma ! Daca-i iubesti cu adevarat pe catolici, ca si ei sunt suflete, suflare din suflarea lui Dumnezeu, atunci ARATA-LE ADEVARUL ! ARATA-LE CA SUNT IN RATACIRE ! ARATA-LE LUMINA, CA SA SE INTOARCA LA EA ! Iti e frica ca Hristos nu-ti va fi alaturi ?! Inseamna ca uiti Cine este Hristos !!!

  Dragii mei sa ma iertati pt. multa vorbarie, eu nu-s decit un netrebnic si un pacatos. Nici cultura multa nu am si nici teologie nu stiu.

  Cred ca trebuie luat cuvintul intr-o ocazie asemanatoare, cu multi credinciosi adunati la un loc, spus ADEVARUL pe fata !
  Cred de asemenea ca trebuie MARTURISIREA DE CREDINTA !!!

  sa nu uit-S-a vb. aici de psihiatri, vrajitori, etc.-NIMENI NU ESTE MAI PUTERNIC DECIT DUMNEZEU ! Sa nu ne ingrijoram ! Dumnezeu nu ne va parasi ci ne va intari la vremea potrivita !

  inca o data, iertare va rog

  DOAMNE AJUTA !

  Mircea

 49. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Emanuel

  La intrebarea reporterului:
  "Ce confesiuni dintre confesiunile crestine recunosc Sfanta Impartasanie ca Sfanta Taina, si care confesiuni nu o considera Sfanta Taina?
  IPS Teofan raspunde: Cele doua biserici cred ca pe Sfanta Masa in Sfantul Altar este prezent acelasi Hristos care S-a nascut in Betleem, care S-a jertfit pe Golgota, care S-a inaltat la cer, Sade de-a dreapta Tatalui, si Care va veni sa ma judece pe mine, pe noi, pe toata lumea.
  Iar cand spune:" ” cel care are credinta puternica simte ca acolo pe sfanta masa este Trupul si avem si Sangele Lui Hristos; aceasta prezenta reala, va dati seama, devine dimensiunea cutremuratoare a celui care simte aceasta prezenta efectiva “. ; mie mi se pare ca vorbeste de ce simte el, in timpul Sfintei Liturghii, nu vad nici o referire la "sf. masa " papistasa...
  Cat despre partea cu painea protestantilor pe care o putem numi "sfintita"...nu cred ca nu l-a mustrat constiinta..., iar acum nu cred ca IPS Teofan ar mai spune de painea protestantilor ca o putem numi "sfintita."..

  Imi place mult ce spune Sfantul Parinte Arsenie Boca cand vorbeste despre preoti si posibilitatea ca ei sa mai si greseasca:

  "Sa fim drepti: slujba preotilor e sfanta, darul lor e de la Dumnezeu, e stiut. Dar firea lor pamanteasca? – da, neavand cum sa vina altfel decat plamadindu-se prin nastere din trupuri pamantesti, in care misuna pornirile faradelegilor ca serpii, si rod inclinarille patimilor ca viermii. Sigur ca ei vor fi covarsiti de mostenirea aceasta si nu-si vor putea indeplini fara umbra, trimiterea lor de la Dumnezeu. Chemarea le va fi invaluita, vor sovai in hotarari (Isaia 28,7), biruindu-se de lume, in loc ca ei sa biruie lumea. Sigur ca acestia prin viata lor, nu vor lasa poporul sa creada, si asa se vor salbaticii oile asupra pastorului si vor face bucurie lupilor. In jurul lor se va intarii intunericul a toata nestiinta si va incepe foametea, nu de paine ci de Cuvantul lui Dumnezeu, painea cea din Cer. Sarea pamantului o vor calca oamenii in picioare, si asa vine ca: “si preotului i se va intampla ca si poporului” (Isaia 24,2)

  Dar de toata starea aceasta rea a lucrurilor are sa dea seama si poporul, caci toata decaderea e de la parinti incepatura. ” (pag.247) - din Fericirea de a cunoaste Calea.

  " degeaba am merge sa vorbim cu patr Daniel, sa ii cerem asa ceva. Nici nu s-ar uita la noi." Daca ne rugam in acelasi timp sa-l Lumineze Dumnezeu pe Patriarhul Daniel, Dumnezeu il poate Lumina.
  Si, de ce sa nu avem si noi o marturisire impotriva ecumenismului, indiferent daca unii n-or sa fie de acored cu ea?
  Important e sa vada Dumnezeu ca avem si noi marturisirea asta impotriva ecumenismului si a tuturor ereziilor care au napadit Ortodoxia.

 50. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  La IPS Teofan sincer nu ma asteptam! Nu sunt eu in stare sa judec o fata bisericeasca, nici nu intentionez dar e dureros ce se intampla! Poate teama , presiunea sau eu stiu ce l-au determinat sa se comporte asa..dar bine stim ca toate acestea nu trebuie sa conteze cand e vorba de Hristos si de dreapta credinta! Dumnezeu sa ne ajute!

 51. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Ingrid
  Poate ar trebui sa precizezi ca insasi impartirea in taine si ierurgii este de sorginte catolica , sub influenta scolastica ; noi nu ne cunoastem bine ortodoxia , si avem pretentia sa luptam impotriva ecumenismului ...

 52. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Omilie la Sf. Maxim tinuta de Gheronda Partenie de Hramul Cuvioasei Parascheva (Up date): http://cidadededeus.wordpress.com/2010/10/14/omilia-la-sf-maxim-tinuta-de-gheronda-partenie-de-hramul-cuvioasei-parascheva/

  NOTĂ: Întrucât, din rea intenţie, unii au interpretat în mod greşit sintagma “varianta integrala” mă simt dator să scriu această notă. Am postat această variantă a omiliei pentru folosul celor interesaţi. S-a ajuns la o varianta mai scurta a predicii dintr-un motiv simplu. După cum se vede în filmul “dovadă”, în spatele părintelui Partenie se împărtăşesc preoţii şi diaconii, deci momentul în care sa citit predica a fost după împărtăşirea arhiereilor şi a părintelui Partenie. Chiar IPS Teofan, atunci când la prezentat pe arhimandritul Partenie, a spus că “acum, în scurtul timp în care se împărtăşesc preoţii şi diaconii, părintele Partenie va ţine un cuvânt despre Sfântul Maxim Mărturisitorul.” Din inregistrare se observă că numărul preoţilor şi al diaconilor era restrâns şi, prin urmare, timpul acordat omiliei parintelui Partenie a fost foarte scurt, căci urma şi împărtăşirea credincioşilor. Din această cauză părintele Partenie a rostit în greacă doar primul şi ultimul paragraf, traducerea în română fiind citită de părintele Sidoreac. Se ajunsese la o lungire a sujbei datorita predicii PF Daniel de după citirea Evangheliei de aproximativ 30 de minunte (AICI poate fi vizionată înregistrarea predicii). Pe lângă această explicaţie a contextului în care s-a citit omilia, mai adaug faptul că, dacă ar fi fost vorba de o rea intenţie, atunci ar fi fost cenzurată întreaga predică şi astfel ar fi trebuie să lipsească mai multe fragmente. Aseară am aflat că membrii delegaţiei athonite sunt foarte mâhniţi de acest “scandal”. În această seară, la începtului conferinţei ASCOR “Întâlnire cu tinerii” de la ora 18.00, părintele Partenie va lămuri personal de ce omilia s-a citit astfel.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @D I
   Explicatii de-a dreptul puerile si rusinoase. Acel fragment nu ar fi durat decat un minut... dar este evident ca tot acel fragment era cel mai DERANJANT! Sf. Maxim le-a dat ocazia sa-si spele pacatele prin acea marturisire, dar nu au fost vrednici.

 53. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  DOAMNE AJUTA

  Nu e bine ce se intampla aceasta nemarturisire a adevaratei credite o sa duca lumea la pierzare si DUMNEZEU isi va intoarce fata de la noi si nu ne mai mangaie,dar sa nu uitam de biserica din launtrul nostru care trebuie sa fie curata ca o haina alba,toate sunt ingaduite de sus si cuvintele DOMNULUI trebuie sa se implineasca cu cat suntem mai departe de adevar si de credinta DUMNEZEU va grabi lucrurile totul depinde de noi.........lucrurile materiale si bani sau mai bine zis modernismul in care traim astazi ne-au adus in pragul pierzari suntem invatati cu de toate sa traim bine si ne zbatem ca un peste pe uscat sa avem de toate dar uitam de un lucru foarte important MOARTEA fratilor.

 54. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Ingrid
  " Cand a adaugat “si noi avem si Sangele lui Hristos” se referea exclusiv la ortodocsi. "
  Nu se referea exclusiv la ortodocsi, ci la ortodocsi si papistasi. E limpede pentru mine ca aveti mintea intunecata, daca pana si din asemenea expresii eretice revoltatoare scoateti " ortodoxia ". Voi puneti in gura Ips Teofan cuvinte pe care el nu le-a spus in interviu, doar de dragul de a avea un asa zis episcop marturisitor, dar care in realitate se dezice pe fata de ortodoxie. Pentru mine lucrurile raman simple : ce a zis a zis, nu adaug nici un cuvant. Pentru mine e clar : daca trebuie sa aleg intre Hristos si episcopi, Il aleg pe Hristos. Daca trebuie sa aleg intre Hristos si un om cu viata sfanta chiar, care cade in erezie, Il aleg pe Hristos, si pe fata Il si marturisesc.
  Una este a spune ca " papistasii cred in mod gresit ca au Trupul si Sangele lui Hristos, dar asta nu e ceva real, nu e prezenta efectiva a lui Hristos pe masa lor nesfanta " si cu totul altceva este a spune ca " papistasul ce crede puternic simte si ARE REAL prezenta EFECTIVA a lui Hristos pe sf masa " dupa cum s-a exprimat apostatul Ips Teofan. Sunt exact cuvintele apostatului, nu am adaugat nimic.
  Tu spui ca stii ca papistasii nu au sf taine, bun, dar cei care au ascultat la tv erezia Ips Teofan stiu toti lucrul asta ? Nu. Ips Teofan s-a multumit doar sa spuna ce cred papistasii ca au pe masa lor pe care o numeste sfanta, sau a spus si ce cred ortodocsii despre ereziile papistasilor ? Nu a spus deloc ce cred ortodocsii despre papistasi. Doar a spus ca Hristos este prezent REAL si EFECTIV pe " sf " lor masa.
  Eu nu pun egal intre tainele ortodoxe si papistase, nu le includ in aceeasi categorie, si niciodata nu vorbesc despre ele in acelasi text, la comun, ca si cum nu ar fi nici o diferenta esentiala intre ele. A omite faptul ca papistasii se inseala cand cred ce cred, este tot una cu lepadarea. Mai mult, a vorbi, ca Ips Teofan, ca si cum si papistasii ar avea REAL pe Hristos in tainele lor ca si ortodocsii, este erezie revoltatoare.
  Cu astfel de aparatori ai credintei cum va vad eu pe voi, prefer sa imi scot si internetul si sa nu mai postez niciodata nimic pe nici un blog sau forum. Asa voi si face.

 55. silviu din brasov

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Mesaj pt cei supercorecti si asa zisi marturisitori de aici:

  poate ca v-ati mantui daca ati fi mai putin supercorecti, dar mai smeriti. Nu e cazu sa ii invatam noi pe episcopii nostri ce sa faca. Pocaiti-va! nu suntem noi la masura Sf Maxim sa discernem ce se intampla.

 56. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @D I
  Adica acum se va incerca si compromiterea p Partenie? Vor incerca sa-l faca sa se dezica si sfintia sa de cuvintele Sf. Maxim?

  Nu e nimeni bucuros de scandalul creat. Dar care e cauza acestui scandal? Cine l-a provocat?

  Sfanta Scriptura ne zice ca daca il vezi pe fratele tau ca greseste, sa-l acoperi, insa in cazul acesta este vorba de lepadare de un sfant, in vazul atator oameni, care ar fi primit cuvant cu putere multa, pentru a-i trezi din minciuna promovata de ecumenism.

  Eu nu pot intelege altceva decat ca ierarhul Teofan este un ecumenist, degeaba incercati sa-i luati apararea. Faptele lui vorbesc... din pacate.

 57. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  DI !

  A punctat f bine admin ! ...incat ...simt sa reiterez :

  [ "Explicatii de-a dreptul puerile si rusinoase. Acel fragment nu ar fi durat decat un minut… dar este evident ca tot acel fragment era cel mai DERANJANT! Sf. Maxim le-a dat ocazia sa-si spele pacatele prin acea marturisire, dar nu au fost vrednici. " ]

  Eu inteleg ca...vrei sa-l scoti..dar...las-o asa....Indreptarea trebuie sa se produca ca mentalitate....ca atitudine....si...in final de respingere a ecumenismului....!

  Este pacat si rusinos...nu neaparat pentru noi...niste pacatosi...ci pentru Sfantul Maxim Marturisitorul...!!! La asta trebuie sa va ganditi...cand mai incercati ....sa va scoateti...Acesta este reperul...!

  Emanuel !

  Esti justificat sa ai aceasta tentatie...de renuntare....Te inteleg...pentru ca si eu o am...Sunt unii pe-aici ( si nu numai...) a caror rol este tocmai acela de a ne determina...sa renuntam....Dar , cu siguranta stii ca,uneori si tacerea poate fi vinovata....sau...complice....
  Iti spun si tie : Sfantul Maxim Marturisitorul trebuie sa-ti fie reperul ~ exemplul...!...si...sa nu te retragi...coplesit de sila...ci...asemeni Lui...sa Marturisesti ! si...sa ingrosi randurile celor care apara Ortodoxia ( si asa...destul de putini....)

  Silviu din Brasov !

  Ce-am scris pana aici e valabil si pentru tine...iar in plus,mai zic :

  Nu cred ca ai perceput in mod corect si obiectiv...ce se intampla pe aici...( nu-i judeca pe toti...dupa tine...! )
  Nimeni nu este si nu se vrea..."supercorect"...( cu siguranta ca la smerenie...se mai lucreaza....)

  "Nu-i invatam noi pe episcopi ce sa faca"....dar...cand e cazul de aparat Ortodoxia....!...ii tragem de maneca...ii rugam...ne revoltam si incercam sa-i determinam s-o faca...!Si...mai ales ca avem un exemplu...in Sfantul Maxim Marturisitorul...!
  Tie nu ti-ar place...sa-l urmezi in atitudine...? Pentru ca...nici el nu s-a nascut ...dintr-o data...Sfant....
  Si...inca ceva : nu (invoca) confunda pocainta...cu lipsa de atitudine..atunci cand se impune a apara Ortodoxia.... ; mai ales ! atunci cand se observa...a fi in pericol...!

  Ion Tudorache !

  Nu este foarte conturat ca IPS Teofan este...ecumenist....Deocamdata...cert este ca...manifesta teama....da dovada de un anumit fel de obedienta...~ se conformeaza ~ executa dispozitiile ierarhice..."generale in vigoare"....

  DI !

  Daca in cadrul intalnirii Ascor....va fi prezent Parintele Partenie care va incerca..."sa explice"....., personal o consider o a 2-a gafa...greseala...pacat ! Atunci cand incerci sa acoperi ceva...mai tare se vede....
  Cu siguranta ca...se va incerca "dregerea busuiocului"...pe de o parte...pentru a se salva si mentine niste relatii si diplomatice....iar pe de alta parte....sunt convinsa ca in smerenia sa...parintele Partenie nu si-a dorit sa provoace tulburare...si mai cu seama sa lase in urma sa discutii contradictorii...si dezbinare.... ; de fapt, cred ca acestea sunt si argumentele care i s-au invocat !, determinandu-l sa participe la aceasta ....oficioasa adunare...Ascor...

  Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

  Sa aveti inima buna ! si...Dreapta Credinta !

 58. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sa citeasca IPS Teofan intreaga omilie pe postul national, la TVR1, si pe Trinitas, sa se ceara iertare si Arhim. Partene ca s-a cenzurat textul.
  Nu inteleg partea asta: "Chiar IPS Teofan, atunci când la prezentat pe arhimandritul Partenie, a spus că “acum, în scurtul timp în care se împărtăşesc preoţii şi diaconii, părintele Partenie va ţine un cuvânt despre Sfântul Maxim Mărturisitorul.”

  Cum vine asta, invititatului i se acorda putin timp de vorbit???
  De ce s-a scurtat timpul? Cine-i grabea??? Chiar nu pricep.

 59. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @tutenes

  slava Domnului ca tu stii ca impartirea in Taine si ierugii e de sorginte catolica. Dar de unde stii ca nu stie si altul ca dupa unii Sf. Parinti chiar si Sf Agheazma si calugaria erau socotite taine? De unde stii ca la Facultatile de teologie ortodoxa nu se spune acest lucru, si ca doar din motive practice ni se pare tuturor potrivit sa pastram modelul de impartire, cunoscand bine ca mai multe erau socotite Taine mai demult? De unde stii ca teologii nu marturisesc mai departe acest adevar, si altele?
  Dar daca stii asta, sa nu te amagesti ca iti cunosti credinta....
  Tu chiar crezi ca lupti impotriva ecumenismului? Lupti impotriva Bisericii Ortodoxe, nu impotriva ecumenismului.
  Aminteste-ti de cuvintele lui Isaia: "trestia franta nu o va zdrobi, si festila fumeganda nu o va stinge", aminteste-ti de dragostea cu care Hristos a propovaduit evanghelia.

  @Emanuel

  Inteleg ca esti obosit, si neatent, dar am ascultat de destule ori inregistrarea, stiu ce spun, e corect ce am afirmat: ” Cand a adaugat “si noi avem si Sangele lui Hristos” se referea exclusiv la ortodocsi. ”

  Am spus tot eu ca e mult prea ambiguu spunand doar ce "se crede" in diferite confesiuni, nu si ce crede personal.

  Desigur ascultatorul neavizat poate sa ajunga sa creada ca papistasii au Taine din cauza faptului ca IPS Teofan a evitat sa mentioneze punctul ortodox de raportare la Tainele lor
  Ai dreptate cand zici: "Tu spui ca stii ca papistasii nu au sf taine, bun, dar cei care au ascultat la tv erezia Ips Teofan stiu toti lucrul asta ? Nu"

  In privinta cenzurii IPS Teofan a gresit. Toti gresim, am primit de la Hristos ca prin preoti sa ni se poata ierta pacatele. Domnul ne iarta, si noi iertam. Sa-i ajute Dumnezeu ca alta data sa nu mai procedeze asa.

  In privinta asta: " Mai mult, a vorbi, ca Ips Teofan, ca si cum si papistasii ar avea REAL pe Hristos in tainele lor ca si ortodocsii, este erezie revoltatoare."
  a vorbit ca unul care nu-si da seama ca omul de rand intelege altceva. E buna discutia ca si eu in oarecare contexte as putea da impresii gresite.

  Noi ne bucuram de marturisirea ta, Emanuel, vezi, nici eu nu mi-as fi dat seama ca pe unul ca tine il smintesc daca vorbesc numai de diferente interconfesionale, fara sa precizez pozitia ortodoxa.

  Multumim de observatii, primeste-ne si pe noi in dragoste, ca nu-ti suntem dusmani.

 60. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Si totusi,eu,una,inclin sa cred ca nu IPS Teofan are legatura cu cenzura cu pricina...Ganditi-va macar la faptul ca astazi,16 octombrie,Sf.Maxim a poposit si la marile lavre moldovenesti,la Mrea.Sihastria,la Mrea.Neamt si la Mrea.Agapia iar evenimentele de la Sihastria,dedicate marelui duhovnic care a fost Parintele Paisie Olaru,sunt sigura ca s-au petrecut cu sprijinul IPSale!Mrea.Sihastria nu este un loc in care sa fie tolerat ecumenismul!Mai ganditi-va la IPS Teofan ca a fost,probabil,singurul ierarh care l-a vizitat in temnita pe pr.Daniel de la Tanacu si ca a fost,alaturi de IPS Bartolomeu,cel care a poposit la capataiul Parintelui Iustin,cand Sfintia Sa era bolnav,la Cluj!Cu siguranta,cenzurarea textului Pr.Partenie,al carui mesaj trebuie privit mult mai profund(sa nu uitam ca pentru aprobarea scoaterii Sf.Moaste s-au intrunit conducerile tuturor celor 20 de lavre ale Sf.Munte,deci probabil ca si mesajul a fost unul comun,al tuturor lavrelor catre dreptcredinciosul popor roman)cu siguranta,deci,nu cred ca a fost bine placuta Domnului,dar nu cred ca vinovatia se afla la IPS Teofan!O fi gresit candva...dar nu trebuie sa conteze pentru noi,crestinii,PREZENTUL?
  Cat despre SF.TAINE,este clar ca ele sunt numai in Biserica!Iar cand spunem Biserica,ne referim la Biserica Una,Sfanta,Soborniceasca si Apostoleasca,adica la cea Ortodoxa!Restul exprimarilor nu reprezinta altceva decat deformari ale Adevarului!
  Si eu sunt foarte de acord ca trebuie sa ne rugam mai mult pentru poporul nostru si pentru ierarhii nostri!In fond,avem conducatorii pe care-i meritam!
  Doamne ajuta!

 61. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ ingrid
  e de ajuns sa citesti fituica ecumenista a patriarhiei sa vezi ce tot ii trag acolo cu ierurgii si alte erezii in loc sa invete drepta credinta .
  "Aminteste-ti de cuvintele lui Isaia: “trestia franta nu o va zdrobi, si festila fumeganda nu o va stinge”, aminteste-ti de dragostea cu care Hristos a propovaduit evanghelia." - adevarata dragoste de sorginte Dumnezeiasca este NUMAI in Adevar .

 62. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  e vorba de fituica presupusa ortodoxa "lumina" .

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @tutenes
   dar adevarul nicidecum nu se afla la voi, la stilisti, ci la cei care au ramas in Biserica si lupta pentru a marturisi Adevarul, pastrand continuitatea apostolica.

 63. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  !!!!!!

  Ma gandeam….ce coincidenta…stranie : “Mana IPS Teofan”….si…..”Mana Sfantului Maxim Marturisitorul”….Si…mai ales…in acelasi cadru…la cativa metri distanta….

  Atat IPS Teofan…cat si….Constantin Sturzu….au “material”~ fond foarte bun !….( va rog…credeti-ma ! …stiu ce spun…) si…nu sunt irecuperabili…( ca in alte cazuri….) asa incat…sunt sanse reale ! ca…prin rugaciunile noastre staruitoare…sa…fie “salvati”…indreptati….pentru ca…ne-ar fi mare folos…!
  Nu zic ca...ar fi de o smerenie desavarsita...( "ca la carte"...) dar...le cam lipseste acel pacat primordial ( si ...Offf ! atat de prezent...mai ales la nivelurile ierarhice...) : mandria ! ( si...le lipseste...nu numai din atitudine....ci si din...fire...! )

  Cei doi : IPS Teofan si Constantin Sturzu...sunt doar doi copii cuminti,ascultatori,obedienti.....care nu ies din cuvant...si asculta ! - din pacate , de ...cine nu trebuie....Dar...totusi...doi copii....!

  Stiti…ca…in trecut ! Unii erau comunisti…din convingere ! altii din interes…altii erau fortati….

  Stiti…..( si asta e valabil in general…) e ca si in sport : daca…ai obtinut o pozitie ~ un titlu…trebuie sa te straduiesti permanent sa-l mentii ! ( prin antrenamente zilnice….)…la fel si in viata duhovniceasca….

  Sa ne rugam la Dumnezeu – doctorul sufletelor noastre – sa le ierte slabiciunea , teama ,…si sa-i intareasca ! ….sa le dea curaj…si…totodata sa-i ocroteasca….pentru ca…merita ! …va rog…credeti-ma…!

  Doamne ! iarta-ne…si..ajuta-ne….

  Sa avem inima buna ! si…Dreapta Credinta !

 64. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @tutenes
  fituica aia nu este citita de credinciosi, te asigur. E vorba doar de un bagajel pe care preotii trebuie sa-l cumpere, atat.

  Musca de aia e musca, bazaie pe necuratii si e limpede ca nu esti pe aceeasi lungime de unda cu noi. Pune mana pe o lopata, curata pe cel in nevoie si apoi arata-i pretuirea si dragostea pe care o astepti si tu la randul tau in caz de nevoie. Sau treci pe langa si vezi-ti de drum. Nu sta ca musca.

  @Silviu din Brasov
  Multumim de urari, iti dorim si tie multa smerenie, luminare de la Domnul si in special multa multa multa pocainta, ca sa ai sanse sa te mantuiesti.

  @admin
  corect, explicatii puerile si rusinoase.
  N-are ce si pe cine sa mai convinga.
  Domnul sa-l ierte pe IPS Teofan

 65. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Deja ne stie o lume intreaga

  http://aktines.blogspot.com/2010/10/blog-post_5688.html

  cu ce curaj va mai pasi in muntele Athos, mitropolitul Moldovei?

 66. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Mmmm...stateam si ma gandeam..... :

  Fara sa ma erijez neaparat in..."avocatul" sau...categoric ca.....fapta IPS Teofan este clara...regretabila...care intristeaza si descurajeaza pe multi..., incadrandu-se perfect in genul acelora ce ...ocolesc sau...chiar refuza "marturisirea" si.....totodata....lesne interpretat ca fiind una din formele ~ caile... lepadarii de Hristos....
  El...este deja..."in joc...in cadru"....Noi...de partea astlalta...liberi...neconstransi - deocamdata - in vreun fel...privim....si...ne revoltam....!
  Sa nu uitam ca si Petru...initial...din frica !...s-a lepadat !...apoi...ulterior....vazand credinta...forta,puterea...sacrificiul Mantuitorului...l-a mustrat constiinta...a crezut !...s-a pocait...si-atunci Domnul l-a intarit...si...si-a reconsiderat atitudinea.....viata....si-a devenit Sfant...!

  Stau si ma gandesc... : Noi...infieram...ne revoltam...impotriva ecumenismului..a actelor biometrice...dar...oare...cand vom fi si noi "in joc".....pusi in fata faptului....cati dintre noi....vom avea credinta...puterea....demnitatea...curajul... sa...refuzam...? sa ne impotrivim...? cati vom avea taria...sa rezistam...pana la capat...? Dar...daca ne va cuprinde si pe noi...frica....?

  Sa nu uitam ca...la acel "miting" ( impropriu numit astfel...) de la Bucuresti...de acum cateva zile...s-au adunat doar..25 persoane !!!!....INCREDIBIL ! Ca si cum...s-ar fi strans cativa prieteni...care sa...protesteze....sa ia atitudine....

  Si-atunci....? Despre cine ? si despre ce?...vorbim noi aici...?

  Si...pentru ca...oarecum se potriveste !...poate n-ar fi rau...sa recititi din bibliografia obligatorie pentru bacalaureat -"Padurea spanzuratilor" a lui Liviu Rebreanu....

  Ca sa fiu sincera...acum...avand in vedere toate acestea...dar...si ce am scris mai inainte...imi pare rau...ca m-am repezit "sa dau cu parul "...parca....intr-un fel...ma mustra constiinta.......

  Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

  Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

 67. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ma scuzati, dar de unde stim cine a cerut cenzurarea textului? Poate IPS Teofan a vrut sa indice sa se citeasca si acel paragraf atunci cand a aratat cu mana ceva pe foaia in romana.
  Sa nu ne grabim sa judecam noi. Oricum Dumneazeu le vede pe toate, inclusiv sufletul IPS Teofan.

  Sa ne rugam Domnului sa ne intareasca in credinta!

 68. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://acvila30.wordpress.com/2010/10/16/cuvantul-staretului-partenie-de-la-manastirea-athonita-sfantul-pavel-despre-sfantul-maxim-marturisitorul/

 69. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  prin cenzurarea textului Arhim. Partenie, ne-am facut de ras in fata lui Dumnezeu, a Sfintilor si a grecilor! + plus toti fratii ortodocsi care vor asculta inregistrarea, si vor auzi de cenzura...:(

  Din ce-am vazut cu totii, ca s-a intamplat, reiese clar ca avem preoti care sunt pro-ecumenism.
  Haideti sa facem o data memoriul acela impotriva ecumenismului!!!!
  sa ne adresam Patriarhiei si sa cerem sa nu se mai tina saptamana de rugaciune comuna (saptamana ecumenistilor), sa nu mai fim in CMB si la conducerea Bisericii Ortodoxe Romane sa nu mai fie cei care sunt pro- ecumenism!
  Vrem ortodocsi la conducrea BOR, cum e normal sa fie, pentru ca BOR nu este BER (Biserica Ecumenista Romana)!...
  Sa scriem un memoriu catre Patriarhie, in care sa spunem Ierarhilor ca suntem mahniti ca s-a cenzurat textul Arhim.Partenie, si sa le cerem celor din Sinod sa declare public daca sunt pro-ecumenism sau nu. Daca sunt ecumenisti, sa plece de la conducerea Bisericii Ortodoxe!!!
  Sa semnam cat mai multi mireni si calugarii si preotii, care vor.
  Pentru cei care or sa gandeasca probabil ca n-am smerenie, si ca ma ridic impotriva ierarhilor, le spun ca n-am nimic cu ierarhii, am doar ceva cu ecumenismul (adica nu-l suport!).
  Si as mai adauga, noi, nu luptam cu oamenii care sunt pro-ecumenism, noi luptam cu dracii care le-au intunecat mintea!!
  Deci, cand spun ca nu mai vreau ierarhi ecumenisti la conducerea BOR, spun ca nu mai vreau draci la conducerea BOR!
  Dumnezeu sa ne ajute sa scriem acel Memoriu, si sa-l semneze cat mai multi romani. (romani atat din tara, cat si din strainatate) Cred ca scrierea acestui memoriu poate fi initiata de cetre Parintii romani de pe Muntele Athos.

  Doamne ajuta!

 70. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Mmmmm….ma gandeam.... in continuare… :

  Nu caut…si nu incerc sa gasesc o justificare…ci…pentru ca…simt…”stiu”…incerc sa inteleg …

  Poate ca…de la “nivelul acesta” ( fata de noi…astilalti…mirenii ) …e…mult mai greu sa faci pasul…si sa devii un “haiduc”…un rebel…marturisitor…mucenic…sau chiar sfant....
  Cred ca…pe cei multi ( care,oricum ,bietii… nu stiu…nu inteleg ) …i-ar tulbura…sminti…iar pentru ceilalti – o minoritate ( care stiu…Adevarul ) i-ar intari…incuraja…Dar poate ca…intr-un astfel de caz ~ minune…si altii s-ar trezi..si…ar trece dincoace….

  Dar…poate ca…inca nu e…momentul… ( ! ? )

  Ce sa zic...? Parinti ~ ierarhi cu viata Sfanta si care sa-l marturiseasca deschis pe Hristos si care au avut curajul sa se ridice impotriva ereziilor ( cum ar fi fi cazul si acum ! ) precum Sfantul Nicolae...Sfantul Vasile cel Mare Sfantul Ioan Gura ...de Aur...Sfantul Maxim Marturisitorul...nu se nasc in fiecare zi...si...nu sunt in tot locul....Ca...de ! si de aceea...au devenit Sfinti....
  Ierarhi...au mai fost...si sunt...dar...nu toti sunt...atat de nebuni dupa Hristos...si sa iubeasca intr-atat Ortodoxia ( mai ale cand este in pericol...) incat sa se sacrifice....sa devina Sfinti....
  Ar trebui sa intelegem...sa ne obisnuim cu asta...sau , poate...sa mai avem rabdare....( ! ? )

  Doamne ! iarta-ne…si…ajuta-ne…

  Sa avem inima buna ! si…Dreapta Credinta !

 71. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ,,Stiti povestea cu crestinul barfitor???? nu vi-o spun ,ca nu-mi place sa-i vorbesc pe morti de rau"...,,La manie,nimic nu este mai potrivit decat tacerea"...,,Acolo unde este liniste este si slava;iar acolo unde este slava este si liniste"-Sf.Ioan Gura de aur

 72. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dragii mei,
  Era normal sa cenzureze textul Parintelui Partenie de la Manastirea Sfantul Pavel din Sfantul Munte Athos.
  Doar acolo se spuneau lucruri smintitoare, care nu erau ''politicaly corect''.
  Ma mir ca inca nu v-ati prins ca Daniel si cu Teofan joaca rolul de politist bun si politist rau!
  Sunt ecumenisti amandoi, acum asta e moda, sa vorbim despre sfinti, sa aducem Sf Moaste, dar sa trecem sub tacere invatatura lor!
  Cum de nu v-ati prins!?
  Acesti Ierarhi (Daniel si Teofan) s-au lepadat de Hristos , L-au vandut de mult!( Teofan semna toate unirile si acordurile cu monofizitii, iar Daniel da ca patriarh Sf Moaste la eretici!
  De ce va face-ti iluzii????????
  Vor sa ne tine in umbra, dar uita ca noi suntem Biserica, iar ei cand fac aceste gesturi sunt inafara Bisericii lui Hristos.
  Sa luptam, sa spunem sa scriem , aceasta e atitudinea corecta, nu sa mergem la stilistii schizmatici, care sunt inafara Bisericii si nu au Har, deci nici mantuire.
  Ecumenistii sunt ispita de-a stanga iar stilistii, de--a dreapta!
  Va binecuvintez parinteste!
  Pr Timotei

 73. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @anca
  o marturisire de credinta in miniatura este omilia par. Partenie, la care subscriem si este de mare folos raspandirea ei in forma integrala. Pot fi impartite exemplare in Biserici, ca multi nu au internet!!!!!

  Marturisiea credintei se face permanent, zi si noapte. E nevoie de rabdare si perseverenta! O semnatura pe o hartie a catorva preoti si mireni nu spala rusinica monofizita care s-a abatut asupra noastra din cauza pacatelor noastre, respectiv a lasitatii, lepadarii unor ierarhi carora nu stim sa le fim alaturi, nu stim sa-i incurajam.

  De asemenea trebuie raspandita si declaratia de la Timisoara, pro-familie http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php
  semnata de cat mai multi, cu sinceritatea inimii!!!!!!!!!!!!!!!!

  @Pr. Timotei
  cunoastem tradarile, nu ne facem iluzii de nici un fel, Cunoastem caderile cumplit de grele ale ambilor ierarhi.

  Este cu adevarat aproape imposibil de a mai avea incredere si nadejdie de indreptare dupa asemenea acte ca cele mentionate.....

  Nu uitam nici o clipa insa ca "Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie viu"!
  Nu uitam iubirea pe care Domnul si Mantuitorul nostru a aratat-o chiar si lui Iuda, numindu-l pana in ultima clipa "PRIETENE": prietene, cu sarutare vinzi pe Fiul Omului?

  Ne uitam la inregistrarea cu IPS Teofan si par. Sidoreac, si vedem ca parca il imbratiseaza, iata cum se vinde Fiul Omului.

  Dar ne amintim si de dragostea cu care Domnul a intampinat pe Sf Ap Petru si i-a zis: "Petre, ma iubesti tu mai mult decat acestia?"

  Iata, oameni de acestia care se leapada au sanse sa-L iubeasca pe Domnul mai mult decat toti Apostolii, si celui care iubeste mult i se iarta mult!

 74. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Petru

  „Un frate a întrebat pe Avva Pimen, zicând: Ce este a se mânia cineva în zadar pe fratele său? (Matei 5,22). Şi a zis: Orice nedreptate îţi va face fratele tău şi tu te vei mânia pe el, în zadar te mânii: şi măcar de îţi va scoate ochiul tău cel drept şi îţi va tăia mâna ta cea dreaptă şi te vei mânia pe el, în zadar te mânii. Iar de te desparte de Dumnezeu, atuncea să te mânii tare”.

  Cred ca ,,La manie,nimic nu este mai potrivit decat tacerea”…,,Acolo unde este liniste este si slava;iar acolo unde este slava este si liniste”-Sf.Ioan Gura de aur - se refera la situatia descrisa de Sf. Pimen: "Orice nedreptate îţi va face fratele tău şi tu te vei mânia pe el, în zadar te mânii: şi măcar de îţi va scoate ochiul tău cel drept şi îţi va tăia mâna ta cea dreaptă şi te vei mânia pe el, în zadar te mânii"

  Cum vrei sa pot sa nu ma supar ca s-a scos textul in care se condamna ecumenismul???
  Nu ma intereseaza cine a facut-o si de ce a facut-o, imi doresc sa se citeasca textul necenzurat la TVR1 sau Trinitas de catre IPS Teofan sau de catre Patriarhul Daniel, si sa se ceara scuze Arhim. Partenie ca s-a cenzurat textul.

 75. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Ingrid

  "o marturisire de credinta in miniatura este omilia par. Partenie, la care subscriem si este de mare folos raspandirea ei in forma integrala. Pot fi impartite exemplare in Biserici, ca multi nu au internet!!!!!" - da, e un gand bun, se poate face asta.

  "Marturisiea credintei se face permanent, zi si noapte. E nevoie de rabdare si perseverenta! O semnatura pe o hartie a catorva preoti si mireni nu spala rusinica monofizita care s-a abatut asupra noastra din cauza pacatelor noastre, respectiv a lasitatii, lepadarii unor ierarhi carora nu stim sa le fim alaturi, nu stim sa-i incurajam."

  cand ma gandesc la acel memoriu impotriva ecumenismului si al altor erezii, pe care sa-l semneze romanii, sper sa fie mult mai multi semnatari decat cativa mireni si preoti 🙂 🙂
  Si atunci cum spalam rusinea care s-a abatut asupra noastra? Doar rugandu-ne sa-i lumineze Dumnezeu si sa nu mai fie cei pro-ecumenism, ecumenisti? Nu e normal sa le aratam de ce nu vrem ecumenismul si sa le cerem sa nu mai fie ecumenism in BOR?

  "O semnatura pe o hartie a catorva preoti si mireni nu spala rusinica monofizita care s-a abatut asupra noastra din cauza pacatelor noastre" - si totusi, grecii si-au pus o semnatura pe hartie impotriva ecumenismului....deci inseamna ceva si semnatura asta pe hartie...nu?

  spui, ca nu stim sa le fim alaturi ierarhilor. Parintii Arsenie Papacioc si Iustin Parvu, si altii ca ei, au marturisit impotriva ecumenismului, si noi, mirenii, oile, le suntem alturi facand cunoscut cuvantul lor cum putem, dupa puteri. Asta nu arata ierarhilor si oricarui suflet ca daca vor marturisii impotriva ereziilor le suntem alaturi???
  Cum sa le fim altfel alaturi?

 76. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Haideti sa nu-l judecam pe mitropolitul Teofan (despre care eu am auzit de bine pana acum). Nu aveam acest drept. Mai bine ne rugam pentru ca Dumnezeu sa ne arate de ce a facut aceasta cenzura. Ori sa-i cerem explicatii publice. Poate a fost un gest de slabiciune din partea dumnealui dar e posibil sa fie ceva mai ascuns. Numai Dumnezeu stie...

 77. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @anca-,,...iar daca te desparte de Dumnezeu,atunci sa te manii"-te-a despartit cu ceva de Dumnezeu pe tine prin faptul ca nu sa citit acel pasaj????????...,,Cel ce se crede fara de pacat sa arunce primul cu piatra"...,,Iubirea lui Dumnezeu ptr. cel mai mare pacatos,este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu"...,,Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut"...,,Gandurile omului nu sunt ca si gandurile Domnului"...,,Voi stiti despre Iisus o multime de lucruri ,dar nu-L stiti pe El. Si pana nu-L gasesti pe Dumnezeu,nu te afli nici pe tine,nu-ti gasesti nici sensul tau nici sensul lumii"...a Domnului este judecata.Dreptatea este la Dumnezeu nu la noi...,,vorba multa ,saracia omului"...,,vorbele n-au valoare,faptele vorbesc"

 78. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  E usor sa arunci cu piatra, sa inventezi cenzuri, conspiratii si alte basme de pe un scaun din fata calculatorului. Cati dintre voi au fost in curtea Mitropoliei printre pelerinii inghesuiti si obositi care abia se mai tineau pe picioare dupa atatea ore de stat la rand sa se inchine? Cei care inventeaza astfel de scandaluri si aduc acuze nefondate vor da socoteala in fata lui Dumnezeu mai devreme sau mai tarziu. Aceasta poveste a adus multa mahnire printre parintii veniti din Grecia si IPS Teofan. Eu pe IPS Teofan l-am vazut in toiul noptii binecuvantand mii de oameni veniti pentru a se inchina Sf Parascheva si Sf Maxim, asezati la o coada de cativa kilometri, pe voi va vad plini de ura si clevetind. Sfintia Sa a facut eforturi mari pentru a fi aduse moastele Sf Maxim, asa cum a declarat delegatia greaca, voi faceti eforturi mari sa-l ponegriti. IPS a multumit tuturor celor care au contribuit la buna organizare a sarbatorii, chiar si voluntarilor de Cruce Rosie, voi sunteti total nerecunoscatori. Decat sa va pierdeti timpul vorbind de rau si inventand povesti despre un om care se preocupa in mod real de eparhia sa mai bine i-ati urma exemplul in cele bune si mantuitoare.

 79. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Petru

  nu m-a despartit de Dumnezeu, dar nici nu mi-a bucurat sufletul ca nu s-a citit acel pasaj impotriva ecumenismului.
  Chiar asa, ar trebui sa fiu multumita ca nu s-a citit acel cuvant impotriva ecumenismului??? e asta motiv de bucurie???
  Nu arunc cu pietre, am si scpus/ scris ca nu ma intereseaza cine si de ce a facut asta, ca tot ce-mi doresc e sa se ceara iertare Arhim. Partenie ca s-a cenzurat textul si sa se citeasca integral textul la TV.

 80. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Anca

  "sper sa fie mult mai multi semnatari decat cativa mireni si preoti"

  Sunt multi care nu sunt constienti de pericol, si multi iepuri fricosi, care se tem mai mult de oameni decat de Dumnezeu.
  Altfel BOR n-ar prezenta pe site-ul oficial cu nerusinare erezia monofizita si monotelita pe care au semnat-o ierarhii nostri, si care ne primejduieste mantuirea nu mai putin decat Typosul din vremea Sf Maxim Marturisitorul!!!!!!!!!!!!!!!!

  "Nu e normal sa le aratam de ce nu vrem ecumenismul si sa le cerem sa nu mai fie ecumenism in BOR?"

  Ba da, asta trebuie facut, dar inca sunt prea putini cei catehizati. Daca intrebi omul de rand ce e aceea monofizitism, sau alta erezie, se uita patrat si-ti zice ca nu a auzit de asta, ci el stie ca trebuie sa se inchine si sa dea pomene. Peste 95% din credinciosi nici nu inteleg ce este monofizitismul, si in ce mod ne este in primejdie mantuirea.

  Preotii nu-si fac datoria pt ca pregatesc in mod constient momentul in care din ignoranta, "credinciosii" nostri "ortodocsi" vor fi gata sa primeasca orice erezie.

  Deja este foarte foarte grav daca nu exista nici un fel de reactie in masa pt erezia monofizita si monotelita pe care SS Daniel o afiseaza pe site-ul oficial, de aceea urgent este informarea credinciosilor si rugaciunea!

  "totusi, grecii si-au pus o semnatura pe hartie impotriva ecumenismului"
  Da, Anca, nu este gresita nici aceasta forma de marturisire, este binevenita, dar mai important decat orice este informarea credinciosilor, a studentilor din Fac de teologie, etc.

  "Cum sa le fim altfel alaturi?"

  Iata cum: propovaduind invatatura de credinta, informand in locul lor, si atragandu-le atentia, chemandu-i la pocainta cum s-a facut acum pe acest site!

  Daca nu se lua nici un fel de atitudine, ar fi insemnat ca aprobam lepadarea lor de credinta. Asa, cine a stat sa marturiseasca, s-a spalat pe maini un fel ca Pilat, ca toate aceste acte extrem extrem extrem de rusinoase ale ierarhilor nostri se datoreaza tot pacatelor noastre care sunt atat de multe.

  Toti ne lepadam de Hristos in fiecare zi prin pacatele pe care le savarsim!!!!!!!!!!!!!!!!!

 81. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @matei

  Desigur a fost un gest de slabiciune, si toti care am protestat impotriva acestui gest l-am iertat din inima, dar pana nu face ceva cu marturisirea aceea monofizita si monotelita pe care a semnat-o, pentru care insusi Sf Maxim Marturisitorul l-a mustrat acum de praznicul Sf Parascheva (motiv pt care a incercat cenzura)......Domnul va ridica mereu din poporul sau noi voci ca ale Sf Maxim Marturisitorul care vor cere expres anatematizarea ereziilor semnate in acel act apostat!!!!!!!!!!!!

 82. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ingrid,

  Nu mai spune! "L-ati iertat - din inima" pe IPS Teofan pentru "greseala facuta".

  Vai, vai, cata indulgenta! Nu cumva trebuie sa va fie recunoascator?

  Usor cautam (si gasim) "vinovati"...inafara dar la noi nu luam deloc aminte.

  Ba e de vina Patriarhul, ba Episcopul, ba cutare preot...iar noi, "adevaratii marturisitori" - suntem "indreptatiti"a ne judeca Pastorii pe care. Hristos Domnul - CAPUL Sfintei Biserici Ortodoxe - ii RABDA !

  Rusine! Cui? Trageti singuri Concluziile!

  (dar ma tem ca sunteti prea orbiti de "misiunea" pe care o aveti - ca sa mai distingeti Binele de rau)

 83. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Petru

  Te pierzi in citate si nu stii ce spui.

  ,,…iar daca te desparte de Dumnezeu,atunci sa te manii”-te-a despartit cu ceva de Dumnezeu pe tine prin faptul ca nu sa citit acel pasaj????????…"

  Manie nu este de nici un fel, nu este cazul sa ne maniem impotriva nimanui. Suntem tristi de incident, si-l dezaprobam.
  „A trece sub tacere cuvantul este totuna cu a te lepada de Hristos, fiindca Duhul Sfant graieşte prin gura proorocului: «Nu sunt graiuri, nici cuvinte, ale caror glasuri sa nu se auda» (Ps. 18:3)"
  Lepadarea de Hristos inseamna despartire de Dumnezeu! Eu, tu, sau oricare care tace nu se leapada mai putin de Hristos decat ierarhul, NU UITA CA SUNTEM UN SINGUR TRUP, impreuna marturisim.
  Poporul nu stie de erezia monofizita si monotelita si de erezia ca ereticii ar avea Taine pt ca ierarhii nostri se leapada, trecand sub tacere cuvantul!

  ,,Cel ce se crede fara de pacat sa arunce primul cu piatra”…

  Sa aruncam cu pietre in cine? Toti suntem vinovati, pacatul Ierarhului este pacatul nostru al tuturor, toti vom raspunde inaintea lui Hristos pentru acest pacat cumplit, sa ne plangem impreuna pacatele, sa postim si sa ne rugam pt ierarh. Pt noi toti este o rusine mare ce s-a petrecut, nimeni nu poarta o vina mai mica intre noi.

  ,,Iubirea lui Dumnezeu ptr. cel mai mare pacatos,este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu”…

  Asa este, nu-i iubim destul pe ierarhii nostri, si sunt trup din trupul nostru, impreuna-madulare cu noi!!!!!!!!!!!!! Sa-i sprijinim mai mult, sa-i ajutam sa depaseasca astfel de momente de slabiciune pe care toti le putem pati, si multi dintre noi sigur le-au patit, si s-au lepadat de Hristos, nu ne putem mantui decat impreuna! Toate pacatele pe care le marturisim, inainte de a fi marturisite si curatate de Domnul sunt lepadari de Hristos, de harul botezului, de tot. A lua atitudine in astfel de momente de slabiciune este o forma de iubire, atat timp cat se manifesta ca ura impotriva pacatului respectiv chemare cu dragoste la mantuire pt cel care a gresit. E semn ca nu ne este indiferenta mantuirea ierarhului si a tuturor madularelor Bisericii.

  ,,Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut”…,,Gandurile omului nu sunt ca si gandurile Domnului”…

  Corect. Fiecare doreste mantuirea lui IPS Teofan, a tuturor celorlalti ierarhi, si a noastra impreuna cu ei. Tocmai pt ca "Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut" Aceasta este si nadejdia noastra dupa semnatura pe acele acte eretice, alta nadejdie nu avem!!!!!!!!!!!!!! Pentru asta plangem!!!

  ,,Voi stiti despre Iisus o multime de lucruri ,dar nu-L stiti pe El. Si pana nu-L gasesti pe Dumnezeu,nu te afli nici pe tine,nu-ti gasesti nici sensul tau nici sensul lumii”…

  Asa este, Domnul sa ne lumineze pe toti, sa ajungem la cunostinta barbatului desavarsit, iar daca acum intelegem lucrurile ca prin oglinda, sa dea Dumnezeu ca dincolo sa le vedem fata catre fata!

  a Domnului este judecata. Dreptatea este la Dumnezeu nu la noi…

  asa este, toti am pacatuit, toti suntem vinovati, toti suntem astazi rusinati, sa nu ne socoteasca Domnul pacatul acesta.

  ,,vorba multa ,saracia omului”…,,vorbele n-au valoare,faptele vorbesc”

  "credinta fara fapte moarta este"!!!!!!! La fel faptele fara credinta!!!!!!!!!

 84. Vulturul Legionar

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cititi protocoalele Sionului si o sa vedeti sarada lor. SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!

 85. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ingrid-...iar tu te pierzi in mandrie ,in slava desarta,condusa fiind de dracul teolog...Judecarea aproapelui e văzută de unii ca ceva nevinovat din punct de vedere duhovnicesc, de alţii ca ceva folositor şi de alţii chiar ca o virtute. Acest păcat a reuşit să câştige mult adepţi deoarece se arată în chipul virtuţii. În realitate el are urmări dezastruoase. Perseverenţa în el zădărniceşte mântuirea sufletului. Dintre cele mai grele păcate, osândirea este cea mai răspândită printre oameni. Îmbrăcaţi în mantia iubitorilor de dreptate, aproape fiecare dintre noi ne-am însuşit dreptul acesta duşmănos de a ponegri pe alţii şi de a găsi tuturor defecte. Oare cum se va mântui omul care în fiecare zi osândeşte pe fraţii săi, pentru care Hristos a fost răstignit pe cruce ? Nu prin răutatea osândirii aproapelui putem să îndreptăm greşelile lui. Oricine se face pe sine judecător este asemenea unui doctor neglijent care, cu mâinile nespălate şi cu pansamente de tifon murdare, leagă rănile bolnavilor, iar prin aceasta, în loc să-i tămăduiască, le pricinuieşte o şi mai mare infecţie...Încercaţi să apăraţi astăzi Sfânta Ortodoxie aşa cum au apărat-o Sfinţii Părinţi şi vă veţi confrunta cu o deplină neînţelegere din partea multora ori cu o furtună de riposte. Creştinul ortodox înţelept trebuie să ştie unde poate să osândească şi unde să nu facă aceasta. Fiindcă fiecare patimă poate, cu ajutorul lui Dumnezeu şi prin străduinţă personală, ca să se transforme dintr-un defect într-o calitate a sufletului. Adevărata dragoste de Dumnezeu nu este compatibilă cu ataşamentul către diavol. Cel ce iubeşte pe vrăjmaşii săi vede că aceştia sunt jertfe jalnice în mâinile satanei, ceea ce naşte în inima lui compătimire şi dragoste pentru ei.

  Ce e la bază osândirea ? Manifestarea capacităţii sufletului de a critica, despărţind binele de rău, el laudă binele şi mustră răul. Foloseşte drept acest dar de a judeca acela care-l mustră pe diavol ca inventator al răului şi se osândeşte pe sine când urmează influenţei lui. Care dintre noi, dacă a pierdut pe cel mai scump om pentru sufletul său, de pildă pe mama sa, va lăsa groapa ei şi va pleca să plângă la morminte străine ? Păcatele străine sunt departe de sufletul nostru. Ele nu ne apasă conştiinţa. Nu pentru ele vom răspunde noi în faţa lui Dumnezeu ! Cum putem să ne izbăvim de păcătoşenia proprie atâta timp cât o sprijinim cu cea străină ? Cel ce osândeşte este nesătul de răutate. Lui nu-i ajunge otrava propriilor lui vicii. Gândiţi-vă: Osândirea pune capăt vieţii duhovniceşti. Ce lucru tulbură pe cineva, despre acela vorbeşte cel mai adesea. Chiar şi când omul doreşte să ascundă cele ce are în inima sa, gura, fără de voie, câteodată îl vădeşte. Limba e organul prin care, de obicei, se manifestă sentimentele inimii.

  Treptele osândirii aproapelui acestea ar fi: să vorbeşti de rău, să osândeşti şi să dispreţuieşti.Poate să-i treacă prin cap orbului să-şi bată joc de ceilalţi orbi ? El se nelinişteşte de propria lui stare. Cine osândeşte pe alţii este trufaş, nu e smerit. Cine osândeşte pe cineva nu îl laudă, ci îl mustră. Şi, pe cât de multe cuvinte rele spune la adresa lui, pe atât se simte mai mulţumit. Noi osândim pe alţii în mod obişnuit din auzite, fără să fi văzut şi probat păcatul lor, deci clevetim. Cu clevetirea ne asemănăm diavolului. Dragostea toate le iartă. Nimeni nu poate să-i slujească drept motiv de a vorbi de rău pe alţii. Ca să poţi osândi, trebuie să-ţi lipsească dragostea din inimă.

  Sfântul Ioan Scărarul ne spune că : "cei ce zavistuiesc râd cu mulţumire de învăţătura, faptele şi meritele aproapelui" . Iar Sfântul Ioan Gură de Aur ne arată : "precum muştele se aşează pe rănile străine, aşa şi cei ce osândesc apasă pe păcatele străine" . Avva Dorotei arată : Ce altă lucrare are diavolul decât să ne îndemne la răutate ? Câtă viclenie ! Cel rău ne împinge să greşim împotriva unei porunci a lui Dumnezeu şi, dacă totuşi nu o călcăm pe aceasta, măcar să osândim pe cei ce greşesc, astfel încât, dacă nu reuşeşte să ne prindă în cursa păcatului, să ne prindă în cursa care pare că este împotriva păcatului.

  Osândirea este unul dintre păcatele cele mai potrivnice lui Dumnezeu, pentru că e răpirea drepturilor Lui. Sfântul Atanasie Sinaitul ne arată: "cine osândeşte înaintea Judecăţii de Apoi a lui Hristos, acesta este Antihrist, pentru că îşi însuşeşte dreptul lui Hristos" . Iar Sfântul Tihon de Zadonsk ne îndeamnă pe toţi să fim buni: "fără harul lui Dumnezeu nu putem să săvârşim nimic în afară de răutate" . Sfântul Ioan Scărarul ne îndrumă: "osândirea este o boală subţire, dar o lipitoare grasă, ascunsă şi tăinuită, care suge şi seacă sângele iubirii … Ea este făţărnicia iubirii, pricinuitarea întinăciunii şi a poverii inimii" . Pentru că omul nu stă într-un singur loc, dacă nu reuşeşte în bine, el înainteaza în rău. Prin osândire, nimeni nu a îndreptat vreodată pe cineva. Dimpotrivă, cu ea mulţi s-au rănit crud şi s-au înrăit. Să luăm exemplu de la Cuviosul Isaia, ce a văzut pe un frate păcătuind :
  Dacă Dumnezeu, Care l-a creat, vede aceasta şi-l rabdă, cine sunt eu ca să-l osândesc ?" Păcătoşii care trec cu vederea greşelile lor, nu pot să sufere greşelile celorlalţi. Iar drepţii, ce se grăbesc să izgonească fiecare păcat ivit în propriul lor suflet, cu îndelunga răbdare suferă greşelile aproapelui.

 86. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sfinţii nu au osândit niciodată, pentru că au fost smeriţi. Astfel de judecători suntem noi. Altora le cerem totul, iar pe noi nu ne obligăm la nimic; la păcatele noastre privim printre degete, iar pe cele străine le punem sub lupă. Cât de cumplit este să osândeşti pe cel care chiar Dumnezeu l-a iertat şi l-a îndreptat. Adesea ne minunăm de ce în jurul nostru este atâta haos. De ce, atât de des, ne ciocnim unii cu alţii. Iar aceasta se întâmplă pentru că ne osândim reciproc, mai bine spus, ieşim din orbitele noastre. Dacă un creştin de rând începe să osândească pe aproapele său cu scopul de a-l face de râs în faţa altora, va fi judecat de Dumnezeu cu mare asprime. Sfântul Ioan Gură de Aur ne arată : "cel ce cinsteşte pe preot va cinsti şi pe Dumnezeu, iar cel ce a început să dispreţuiască pe preot, treptat va ajunge să-L jignească şi pe Dumnezeu" şi "Când începem să examinăm viaţa celor care ne conduc, atunci dorim singuri să fim unşi ca învăţători şi, în acest fel, se deformează toate" . Sfântul Ioan Hrisostom - "totul este după credinţa ta; nici cel drept nu-ţi va aduce vreun folos dacă tu eşti necredincios, nici cel necurat nu te va atinge cu ceva câtuşi de puţin, dacă tu eşti credincios … Darurile lui Dumnezeu nu atârnă de virtutea preoţească, totul provine din har. Lucrul preotului este numai să-şi deschidă gura şi totul săvârşeşte Dumnezeu; preotul săvârşeşte numai partea văzută a lucrurilor" . Sfinţii Părinţi ne sfătuiesc să nu credem, când este vorba de osândirea aproapelui, chiar dacă vedem cu ochii noştri. Avva Dorotei ne îndeamnă: "când mergem undeva, mai mult decât orice trebuie să ne păzim de bănuială, din care se naşte osândirea cea de suflet pierzătoare" . Cel bun tot timpul descoperă ceva folositor pentru sine şi se foloseşte de aceasta. Fantezia celui cu o stare păcătoasă este aşa de bogată şi aşa de fină, că de multe ori ea vede păcatul şi acolo unde nu este. Iar Sfântul Ioan Scărarul ne arată: "un bun grădinar gustă numai din roadele coapte, iar pe cele acre şi necoapte le lasă; tot aşa şi sufletul bun şi întelept ia aminte numai la virtuţile altora" .

  Cum să scăpăm de clevetire:

  Nu discuta cu oamenii bârfitori, nu te împrieteni cu clevetitorii, dar nici nu cădea în cealaltă extremă - să începi să osândeşti pe osânditori. Sfinţii Părinţi au oprit aspru transmiterea ori povestirea cuvintelor străine, când aceasta are caracter de bârfă. Dacă ceea ce vrei să spui nu este nici adevărat, nici bun şi nici de trebuinţă, să rămână îngropat şi să nu te mai împovărezi nici pe tine, nici pe mine cu acele cuvinte. Dacă invidia din noi vrea să nască osândirea, să ne reţinem limba să nu vorbim acestea. Sfinţii Părinţi ne arată cum să tăiem acest izvor rău: Smeriţi-vă, luaţi aminte la păcatele voastre şi nu la cele străine ! Când un om se află în întuneric, el nu vede cât praf zboară prin cămăruţa lui. Dar dacă, prin vreo oarecare crăpătură a uşii, se strecoară înauntru o rază de soare, deodată se pot vedea mii de particule de praf, care zboară prin aer. Dacă eu propriul meu suflet nu l-am înţeles, cum voi cunoaşte fără greşeală neajunsurile, înclinările şi predispoziţiile din sufletele altora ? Când vedem pe cineva că greşeşte, noi trebuie să-l compătimim, să vedem în el pe cineva bolnav şi să ne rugăm pentru el, ca să-l izbăvească Dumnezeu din ghearele păcatului. După cuvântul Sfântului Varsanufie cel Mare, "când cineva împinge pe altul în groapă, noi nu-l mustrăm pe cel căzut, ci pe acela (diavolul) care l-a împins" .

  Cel mai bun medicament al acestei boli este osândirea de sine. Sfântul Serafim de Sarov ne îndrumă: "Osândeşte-te pe tine şi vei înceta să mai osândeşti pe alţii !" Cel ce se mustră pe sine duce o luptă eroică cu păcatul în arena sufletului său. Findcă, niciodată să nu uităm aceasta, cel ce osândeşte este asemenea apei din baie: dorind să-i spele pe alţii, ea singură se murdăreşte.

  Sfinţii nu au osândit niciodată, pentru că au fost smeriţi.

  Pe nimeni să nu osândim, dacă dorim să ne mântuim.

  Gândiţi-vă: Osândirea pune capăt vieţii duhovniceşti.

  Cel ce osândeşte este nesătul de răutate. Lui nu-i ajunge otrava propriilor lui vicii.

  Cum putem să ne izbăvim de păcătoşenia proprie atâta timp cât o sprijinim cu cea străină ?

 87. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Ioana
  Noi apreciem efortul pe care l-au depus IPS Teofan, toate aceste zile, la fel parintii din Athos. De asemenea SS Daniel s-a ostenit sa vina de la Bucuresti, a stat si el la dispozitia oaspetilor, s-au ostenit pe la manastiri si in toate activitatile.... Multumim pentru toate.

  dar fara sa vreau imi amintesc de cuvantul unui parinte profesor de la o predica....

  sa avem grija sa nu devina fetisism inchinarea la moaste!
  Crezi ca devenim sfinti sarutandu-le?

  Iata o ocazie pe dezvoltarea unui subiect important, de folos pt toti cititorii, CINSTIREA SF ICOANE SI SF MOASTE, la care sunt chemati toti cei care marturisesc ortodox, nu cei care dispretuiesc invatatura crestina pe aceasta tema, sau care raspund aiurea din nestiinta sau rea-vointa.

 88. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ingrid !

  [ "dar fara sa vreau imi amintesc de cuvantul unui parinte profesor de la o predica….

  sa avem grija sa nu devina fetisism inchinarea la moaste!
  Crezi ca devenim sfinti sarutandu-le? " ]

  Daaaaa...."intelept" - parinte profesor......Si..."mare si interesanta" predica ! si tu...la fel de "inteleapta " ca il invoci...si repeti o ...mare tampenie....!

  Doamne ! iarta-ne...si ...ajuta-ne....

  Sa avem inima buna ! si..Dreapta Credinta !

 89. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  La multi ani pentru ziua de maine,IPS TEOFAN la implinirea celor 51 de ani! Am fost prezenta acolo la citirea omiliei si ceea ce am inteles prin inlaturarea acelui text,nu era decat graba de a finaliza citirea ei .Sa dea Dumnezeu sa nu ma insel,deoarece aveam o foarte mare simpatie pentru acest ierarh si marturisirea sa de credinta.Sa ne rugam pentru dansul cu dragoste si sinceritate.

 90. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Elena
  Nu mai spune! “L-ati iertat – din inima” pe IPS Teofan pentru “greseala facuta”.

  Poate acum ma vei socoti ipocrita, dar pe mine personal ma bucura intr-un oarecare sens ca IPS Teofan s-a mahnit pt scandalul de pe internet, ca a simtit ceva sminteli care s-au produs, de la un simplu gest, care la urma urmei ar fi putut fi cu totul nevinovat. E un semn bun, ca-i pasa de noi. Ar fi putut sa ne ignore, dar iata, cu toata oboseala e alaturi de noi, a rugat pe cei din Grecia sa tina o conferinta de intarire a credinciosilor. Pentru toate acestea ii multumim mult mult mult!!!

  Se discuta asa de des caderile, lepadarile acestea pe internet, iar ierarhii ne sunt departe. Ce marturisim noi sectelor stiliste? De ce nu fugim din Biserica adevarata, odata ce erezia troneaza semnata pe site-ul oficial? Stii Elena? Urmaresti discutiile noastre aprinse de pe net?

  Il rugam pe IPS Teofan si pe toti ierarhii sa ne vina in ajutor, sunt bineveniti pe bloguri, nu suntem biserici diferite, suntem un singur trup, ca sa nu mai dam in fundul ierarhilor: STITI, ACEIA AU SEMNAT, ACEIA S-AU LEPADAT, NOI....

  Chiar nu-i doare deloc ca sunt vorbiti de rau?

  Sunt bineveniti pe toate blogurile, ori de cate ori sunt vorbiti de rau, sau de bine, sau doresc sa fie in mijlocul nostru, este o cinste si o mare bucurie pentru noi, nu-i alunga nimeni, nici nu cred ca vreun blogger s-ar supara.

  "Vai, vai, cata indulgenta! Nu cumva trebuie sa va fie recunoascator?"

  Sa ne fie recunoscator pentru ce? Ca-l vom mai barfi in continuare (nu numai pe el, ci si pe Patriarh, Sinodul, si tot ce avem mai scump pe lume) si vom mai zice: ACEIA AU SEMNAT, ACEIA S-AU LEPADAT, NOI...

  Chiar nu se simte nevoia de ajutor? Chiar socotesc ierarhii nostri ca noua ne face o deosebita placere sa spunem asa? Asa li se pare lor o bucurie, o cinste sa fie numit SS Daniel arhiecumenist, vandut, si toate celelalte pe care sunt sigura ca le stie mai bine ca mine?

  Iar noi, datorita actelor eretice semnate sa nu avem cum sa-i aparam, ci sa zicem, da, aveti dreptate, ei, ierarhii, raspund pe ceea ce semneaza, noi nu suntem deloc vinovati pt ceea ce se semneaza in Biserica. Vorba parintelui Arsenie Boca, numai putregaiul cade din Biserica, numai ca putred este pastorul, capeteniile pastorilor. Daca Hristos e Capul Bisericii, sa spunem ca ierarhii sunt maduva spinarii, cu nervii care controleaza trupul. Iata maduva spinarii Bisericii noastre putrezeste toata, dar tu, degetule, nu-ti pierde nadejdia, tu nu vei putrezi.

  "Usor cautam (si gasim) “vinovati”…inafara dar la noi nu luam deloc aminte.
  Ba e de vina Patriarhul, ba Episcopul, ba cutare preot…iar noi, “adevaratii marturisitori” – suntem “indreptatiti”a ne judeca Pastorii pe care. Hristos Domnul – CAPUL Sfintei Biserici Ortodoxe – ii RABDA !"

  Atat timp cat actul eretic era ascuns, si nu era invatatura oficiala pe site-ul oficial, se puteau socoti tapi ispasitori doar semnatarii, acum toti cei care suntem un trup si marturisim aceeasi credinta suntem la fel de vinovati!
  Nimeni nu are nici o scuza inaintea lui Hristos.

  Hristos Domnul, cel care este Capul Bisericii rabda multe. A rabdat atatea inchinari idolatre si va mai rabda. Chiar Aaron, fratele lui Moise a facut vitelul de aur. A rabdat sa-I fie ucisi proorocii, a rabdat atatea crime, desfranari.
  A rabdat pe Irod, a rabdat taierea capului Sf Ioan Botezatorul, a rabdat sa fie tradat de un Apostol, a rabdat sa fie intemnitat de Arhierei, unsii Sai pe care El i-a investit cu putere de pastori.....si tot asa.

  Nu trebuie confundat ce rabda Hristos cu cuvantul ce trebuie spus la momentul potrivit, cunoscand ca maine poti sa cazi si tu, si ai nevoie de sprijin tocmai de l cel pe care l-ai sprijinit ieri.

  Nu stim nici noi ce ar trebui de facut ca sa aiba efect. S-a tot propus, de toate, vad pe net tot felul de scrisori adresate ierarhilor pt actul monofizit.

  Cu sau fara noul gest, sa zicem neintentionat, cu toate ca inregistrarea este evidenta, problema acelui act se pune mereu, mereu, mereu ca n-avem incotro, suntem un trup, o familie. Si daca a fost invitat Sf Maxim Marturisitorul, era strict necesara discutarea publica, impreuna cu poporul a ereziilor combatute de acel Sfant si a actului semnat din slabiciune de catre noi, de noi toti, ca mainile Ierarhului suntem noi.

  Rusine! Cui? Trageti singuri Concluziile!

  Mereu ne este rusine, si totusi ce-i de facut? Stiu ierarhii cati dintre noi cad in deznadejdie ca nu ne mai mantuim? Haideti sa discutam ca in Familie, Biserica Ortodoxa e familia noastra.

  (dar ma tem ca sunteti prea orbiti de “misiunea” pe care o aveti – ca sa mai distingeti Binele de rau)

  Rog pe IPS Teofan sa ma ierte pt orice gand rau impotriva Sfintiei Sale, dar m-as bucura sa citeasca toate aceste comentarii, sa auda glasul copiilor lui, sa stie necazul, si ca nefiind auziti, copii de-ai lui fug la secte, sau din secta in secta, sa caute pe unde nu sunt acte eretice. Sa intareasca poporul si macar sa spuna: mai aveti rabdare, nu este aceasta marturisirea noastra de credinta, s-a semnat intamplator, accidental, o hartie intr-un context nefavorabil.

  De-ai sti Elena cat de mult ma bucur sa-l mai mahnesc din cand in cand pe IPS Teofan, si pe ceilalti arhierei, nu ai judeca o asemenea bucurie.

 91. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Mihaela

  Drag copil, nu te sminti pentru un cuvant greu, imi dau seama ca nu l-ai inteles, si nu ai nici o vina.

  Si eu prima data cand am auzit am simtit un gol in stomac. Ce vrea sa spuna cu acest "credeti ca deveniti sfinti sarutandu-le?" Face parte dintr-o predica mai lunga, o predica de lungime normala. Am spus doar propozitia esentiala care m-a marcat cel mai rau si m-a pus pe ganduri.

  Sarutul in mod firesc inseamna cinstire, dragoste, recunostinta, respect, prietenie, etc.

  Dar vezi tu, si Iuda l-a sarutat pe Mantuitorul si aceea nici nu a fost cinstire, nici nu a sfintit pe cel care a sarutat in nici un fel. Asta nu inseamna ca este vinovat sarutul ca act in sine!!!!!!!!

  Dar sa nu vorbesc de altul, sa vorbesc de mine. In primii ani cand am inceput sa merg la Biserica, nu mi-am luat obiceiul de a saruta mana preotului care slujea cel mai des, ca nu mi s-a parut un aspect important. Am deprins asta mai tarziu. Insa tot acolo era un preot care tragea mana ca disperatul si nu eram singurul om pentru care cea mai mare realizare era sa reusesti sa-l pacalesti si sa-i saruti mana. Ca sa aflu mai tarziu de la alte persoane, ca celalalt care de fapt facea misiune mai multa suferea ca lumea cam uita sa dea atentie mainii lui. Dar daca omul statea ca mielul....

  Nu trebuie confundata dragostea, cinstirea cu sarutul, chiar daca sarutul se inscrie printre formele de cinstire, respect, dragoste. Uneori sarutul poate fi joaca, distractie, alteori poate fi act formal, de rutina, alteori bataie de joc, alteori tradare, samd. Toate acestea nu sunt motive de a renunta la sarut ca forma de dragoste si respect!!!

  La Sinodul 7 Ec, s-au discutat precum stii multe aspecte, extremele erau acestea: Unii ajunsesera sa se inchine in mod fetisist, altii, incercand sa combata extrema aceasta ajunsesera sa prigoneasca icoanele.

  Oare mama de ce se bucura mai mult? Daca-i asculti povetele, chiar si cand ea este departe sau sa alergi mii de km ca s-o pupi, dar nu te intereseaza cuvantul ei, ci tu tot desfranezi, te droghezi sau cine stie ce altceva faci care o doare si nu-i place? Desigur, plange pentru tine, ca esti copilul ei...

  Le-a folosit iudeilor ca aveau Templul sfant in mijlocul lor dar se inchinau la idoli, ca sa nu-si strice relatiile diplomatice cu popoarele vecine? N-a fost Templul daramat, n-au fost vasele sfinte pangarite, n-a venit robia Babilonica?

  Nu a proorocit Sf Ap Ioan Evanghelistul robia babilonica si pentru Biserica noastra?

  Ne foloseste atat de mult sa ne ostenim si sa aducem mana Sf. Maxim Marturisitorul de la mii de km departare ca s-o pupam si nu deschidem subiectul cu Sf Maxim Marturisitorul de rana Bisericii si invatatura potrivnica invataturii lui, care s-a semnat intr-o imprejurare trista......noi toti am semnat-o, noua tuturor ne este rusine sa-i sarutam mana, suntem cu totii o familie: sfinti cu moaste, ierarhi si popor. Ce este de facut Sf. Maxime? Ce este de facut dragi ierarhi? sa-i ponegrim mereu mereu ca ei au semnat, noi nu suntem vinovati de semnatura?

 92. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Petru
  am uitat de tine.
  Vad ca reusesti sa te descurci sa alcatuiesti si discursuri coerente, nu numai citate rupte de context si greu de inteles - ca protestantii.
  Desi te lauzi ca "vorba lunga, saracia omului", se pare ca n-ai saracit de tot la asemenea efort lingvistic.

  " Păcatele străine sunt departe de sufletul nostru. Ele nu ne apasă conştiinţa. Nu pentru ele vom răspunde noi în faţa lui Dumnezeu ! "

  Nu este cazul nostru. Aici este vorba de pacate pentru care voi raspunde personal inaintea lui Hristos!!!

  "Sfinţii nu au osândit niciodată, pentru că au fost smeriţi."

  Mai citeste Sf. Scriptura, macar.
  Ex. "Pui de vipere, cine v-a aratat sa fugiti de mania ce va sa fie? Faceti deci roade vrednice de pocainta" spunea Sf Ioan Botezatorul fariseilor si saducheilor (saducheii erau cei din neamul preotesc al lui Tzadoc, si formau ceata preoteasca vechitestamentara). (Mt. 3, 7). Desigur fratia ta te simti mai smerit decat toti sfintii.

 93. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Petru
  Pt surse de inspiratie, ai uitat sa dai bibliografia: http://marturisitorortodox.ablog.ro/2007-05-15/pe-nimeni-sa-nu-osandim-daca-dorim-sa-ne-mantuim.html

 94. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ingrid

  nu ar fi rau sa citesti despre 'boala corectitudinii' despre care vorbeste Cuviosul Serafim Rose. Cu inima rece si inraita degeaba 'marturisesti'. Pentru ca marturisesti patimas, cu sangele infierbantat. Toti marturisitorii adevarati care au existat au trecut inainte prin focul pocaintei din inima, a curatirii launtrice si abia apoi au putut iesi la marturisire fara a i se infierbanta sangele.Daca te-ar pune in rai in asemenea stare nepocaita si rea, nu ai incepe sa faci si pe acolo tulburare 'ca stii mai bine'?
  Iertare

 95. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne miluieste!
  Ma minunez cati oameni "fara de pacat" arunca aici cu "piatra"!
  Daca Dumnezeu ar judeca lumea dupa mintea noastra am vedea numai tunete si fulgere in jurul nostru!
  Doamne fereste-ne de razboiul cel dintre noi!
  Slava Domnului ca mai avem Preoti Mari,Ierarhi luminati de DUMNEZEU care sa se roage pentru tara asta ,care fac eforturi mari aducand la noi Sf Moaste ale Sfintilor purtatori de DUMNEZEU ca sa ne mai rabde BUNUL DUMNEZEU,sa nu o luam chiar toti in directii gresite,fie ele si de dreapta...
  Sa avem DREAPTA CREDINTA STAMOSEASCA,cu DRAGOSTE si FRICA de DUMNEZEU!

 96. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @silviu
  te sminteste ca am fost atat de ironica cu Petru? Am avut motivele mele. Altfel m-am purtat cu Emanuel, sau cu Mihaela.
  Nu trebuie intotdeauna sa te arati cald si iubitoar..... Uneori trebuie sa fie o bucurie sa mahnesti!

  Invata ca oamenii sunt de multe feluri, si in momente diferite reactioneaza in chip diferit. Insa lucrarea este a Domnului in sufletul fiecaruia.

  Vezi tu, fiecare reactioneaza dupa constiinta. Legat de celelalte doua filmari puse in discutie referitor la IPS Teofan-Taine din p. d. v. interconfesional, si IPSTeofan-ecumenism, am socotit necesar sa-i iau apararea lui IPS Teofan, ca asa mi-a spus constiinta.

  Sunt cu totul de acord cu atitudinea impaciuitoare a Arhim. Partenie, nimic nu cheama la pocainta mai mult decat o asemenea iertare cand proprii credinciosi sunt gata sa te linseze, dar aici pe site am sustinut cu toata taria ceea ce constiinta mi-a spus ca era strict necesar!!!!!

  Vezi tu, problema cenzurata acum la Sf Parascheva, anume de actul BEM (prin care sunt recunoscute "tainele" ereticilor), semnat de ecumenisti, eu nu aveam de unde sa aflu, daca nu ar fi fost scandalul cu IPS Corneanu. El a sfidat credinta noastra, a sfidat ierarhii, Sinodul, a demonstrat ca nimeni nu-i poate face nimic. Dar a facut un lucru extraordinar de bun, s-au trezit multi.

  Asa am aflat de actul acesta monofizit, asa am aflat de toate celelalte si am inteles ca si scandalul este o metoda extrem extrem de eficienta de informare!!!

  Gestul de acum a lui IPS Teofan a fost unul pueril. Cenzura ecumenista se practica in mod frecvent, si cu destula strategie, nu te apuci sa te tulburi in fata camerelor si sa iscodesti speriat hartiile omului dupa ce mai inainte stateai calm la un metru distanta si-ti faceai o cruce mare.

  Sincer, IPS Teofan a fost delicios!!!

  Dar vezi tu, fara gestul lui IPS Teofan, efectul informarii despre actul eretic monofizit si monotelit semnat si afisat ostentativ pe site-ul Patriarhiei (nu de alta, dar acolo e un fel de conlucrare cu stilistii care spun: vedeti, sunteti eretici, si duhovnicul de la Brancoveni cu 30 de maici se apuca sa-si mute cortul din secta in secta)--- asadar fara acest gest a lui IPS Teofan s-ar fi trezit mai putini.

  De asemenea, fara ajutorul tau, si a altora ca tine, nu s-ar continua discutia la nefarsit, dar desigur mai sunt cativa de informat, de gravitatea situatiei, si iti multumesc ca imi usurezi munca. Am ocazia sa repet, iarasi si iarasi ca actul respectiv de pe siteul patriarhiei nu este deloc jucarie, nu este un canon incalcat de nu stiu ce ierarh, nu este o curvasarie, nu este nici macar o erezie spusa din greseala in treacat de un ierarh pe o carte, sau la o predica sau in cine stie ce context.

  Nu! Este vorba despre un act oficial, care pune in pericol mantuirea tuturor crestinilor din aceasta tara!!!!!!!!!!!!!!

  Este un act de unire cu ereticii nu in conditiile lepadarii acelora de erezie, ci in conditiile lepadari noastre de credinta cea adevarata.

  Cand s-a semnat actul "formal" de unire cu catolicii in Transilvania, (fara lepadarea initiala a vreunei dogme sau a vreunei forme de cult), a venit Visarion Sarai din Serbia a pus o cruce mare in mijloc si s-a apucat sa faca tulburare in popor, si asa a mantuit pe o parte din ei, si s-a mantuit savarsindu-se prin moarte muceniceasca.

  Imi vei spune: este mai bine sa nu stie crestinii de asta, ca sa nu se sminteasca si sa reactioneze necugetat.
  Iti raspund: este mai bine sa afle crestinul de la mine decat sa afle de la secte si sa fie convertit!
  Ca daca afla de la mine, ma intreaba si "ce este de facut?" Merge la duhovnic, si-l intreaba "ce este de facut?"

  Vremurile sunt cumplit de grele, s-a ajuns foarte departe, si tuturor ne este mantuirea in pericol.

  Sfatul duhovnicilor acesta este: informarea, rugaciunea, si fiecare sa-si planga mai mult pacatul.

  Impreuna suntem o forta, de aceea tot crestinul trebuie informat, ca toti sa inteleaga ca suntem o familie si impreuna trebuie sa fim responsabili, sa actionam responsabil, nu sa lasam cativa ierarhi singuri sa duca tot greul.

 97. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne ajuta! Azi chiar de ziua Inalt Preasfintitului Teofan am citit acest articol si m-am mahnit vazand ce scrie aici. Eu l-am intalnit de multe ori pe Inalt Preasfintitul Teofan si era de fiecare data acelasi un om smerit, bland ... . A fost prima persoana de la care atunci cand am primit binecuvantare am simtit asa o bucurie imensa si parca eram asa ca un fulg, o senzatie greu de descris. Numai Dumnezeu stie ce este in sufletul Sfintiei sale, sa nu-l judecam. Tare mult mi-as dori ca toti sa ne rugam pt Ierarhii nostri sa urmeze calea cea placuta lui DUMNEZEU .Multa sanatate cu indelungare de zile ii doresc Inalt Preasf. Teofan sa-l intaresca Bunul Dumnezeu in marturisirea dreptei credinte. La multi ani!

 98. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ingrid

  Sa nu ai incredere in inima ta pana nu e despatimita!!!

  „Trebuie să fim osârduitori şi fermi în Ortodoxia noastră, fără a fi fanatici”. (Parintele Serafim Rose)

  Boala noastră constă în faptul că mulţi dintre cei ce combatem ecumenismul (sau alte devieri de la adevăr), o facem dintr-o râvnă trupească sau sufleteasca. De multe ori, sub masca aşa-zisei râvne pentru adevăr şi nedespătimiţi fiind ajungem să-i urâm pe cei care nu mărturisesc credinţa ortodoxă. Dar cel care urăşte pe cel căzut în păcat (fie el erezie sau alt păcat), putem spune că este la fel de vinovat ca şi acela, căci un creştin sănătos întotdeauna va avea milă de fratele său, care e chipul lui Dumnezeu, şi va încerca cu multă dragoste şi înţelepciune să lucreze pentru mântuirea lui. Cel care are certitudinea trăirii întru Adevăr, nu va fi niciodată iritat, enervat sau clătinat de necredinţa sau greşita învăţătură altora. El, fiind neclintit în credinţa sa, va avea ca rod al harului, compătimirea şi blândeţea faţă de cei care încă nu au ajuns la cunoaşterea adevărului. Spune Sfântul Vasile cel Mare că cel blând este „cel neclătinat în toate judecăţile ce se fac cu sârguinţă spre buna plăcere a lui Dumnezeu” (Regulile mici, 191).

  Ma voi opri aici cu discutia.Cand va Dumnezeu luminare sa intelegi, vom putea discuta altfel. Doamne ajuta!

 99. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @elena. Te cred ca te-ai mahnit, si nu este deloc bine, este deosebit de important sa nu judecam ierarhii, ci sa-i sprijinim.Domnul sa-l intareasca si pe IPS Teofan,si pe ceilalti ierarhi in marturisirea dreptei credinte. La multi ani lui IPS Teofan

 100. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Silviu
  intr-o anumita privinta ai dreptate.
  Informarea brutala, brusca, creaza un fel de soc, si e posibil sa faci mai mult rau decat bine. Trebuie mare mare atentie si blandete. In acelasi timp, daca de teama ca nu am fi suntem destul de delicati, nu facem nimic, iarasi nu este bine. E tare greu sa te mantuiesti si toti putem cadea in extreme, nu este nimeni scutit.

  Si nu trebuie sa uram pe nimeni indiferent de pacat!

  Tocmai aici este esenta pericolului ecumenist.

  Nu trebuie sa uram nici macar pe eretici, nu trebuie sa-i jignim, nu trebuie sa-i smintim, dar nu trebuie sa ne abatem de la adevar, si acesta trebuie propovaduit cu dragoste, nu cu sila.

  In privinta asta: "Cel care are certitudinea trăirii întru Adevăr, nu va fi niciodată iritat, enervat sau clătinat de necredinţa sau greşita învăţătură altora. El, fiind neclintit în credinţa sa, va avea ca rod al harului, compătimirea şi blândeţea faţă de cei care încă nu au ajuns la cunoaşterea adevărului."

  vorbesti de lucruri la care greu se ajunge, si sfintii au reusit sa cada si in erezii, sa se indoiasca de credinta lor....
  Dar Domnul i-a ridicat.

  Nu este mare lucru sa cazi, minune este sa te ridici.

 101. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Aveti mai jos motivul pentru care Teofan a dispus cenzurarea omiliei , si mai ales a fragmentului respectiv in care se infiera ecumenismul :
  http://www.newspad.ro/Masonii-din-Biserica,45272.html
  http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1203110-masonii-din-biserica.htm

 102. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Vedeti aici http://ortodoxiaprinochiimei.wordpress.com/2010/10/16/trist-trist-trist/#comment-260
  preluarea inregistrarii de la Iasi si atacurile unor papistasi respectiv crestini "evlaviosi". Unul loveste in BOR altul accepta cenzura textului Sf Maxim sub motivul “sa nu judecam ierarhii”.

 103. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  nu te mai lega de părintele cleopa

 1. Pingback: Ti-e rusine ca esti ortodox? Marturisirea Sfantului Maxim « † Apologeticum

 2. Pingback: CINE VREA SĂ COMPROMITĂ MITROPOLIA MOLDOVEI? | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

 3. Pingback: Glasul șarpelui: „Tu, popor român, să nu te temi dacă vor veni străinii peste tine! …” | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*