Valabila si pentru sinodul BOR, scrisoarea unui mitropolit grec pentru luarea de pozitie fata de noua carte electronica de identitate

Cu bucurie semnalam un alt exemplu de marturisire din partea unor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe din Grecia, care pe langa o atitudine anti-ecumenista, isi exprima acum ingrijorarea fata de inregimentarea omenirii prin intermediul actelor cu cip. Mitropolitul Cosma de Etolia adreseaza o scrisoare Sinodului din Grecia pentru a se lamuri implicatiile ce survin odata cu implementarea noilor documente biometrice de la 1 ianuarie 2011, ca si in cazul Romaniei. Consideram ca aceasta scrisoare, cu autoritate, poate fi adresata si Sinodului din Romania, daca tinem cont ca Biserica este una, si in Grecia si in Romania, iar problema cu care se confrunta ambele tari este aceeasi.
Continutul scrisorii este urmatorul:

SCRISOAREA MITROPOLITULUI COSMA DE ETOLIA CATRE SINOD DESPRE “CARTA CETATEANULUI”

Preafericite,
Inaltpresfintitilor Parinti Sinodali,

Prin actul sinodal al Sfantului nostru Sinod Permanent cu numarul 3008 din 30.07.2010 am fost informati asupra temelor ordinii de zi, care vor preocupa intrunirea regulata a Sfantului Sinod al Ierarhiei Bisericii Eladei (Sinodul Mare) intre 5 si 8 octombrie.
Temele ordinii de zi expuse spre dezbatere, utile si foarte actuale, nimeni nu neaga ca ii va folosi pe toti sfintii frati arhierei si prin noi toata pleroma Bisericii Elene.
Ingaduiti-mi insa, cu desavarsire filial sa subliniez ca exista astazi si alte teme cu deosebire demne de atentie si urgente, la care poporul credincios ce traieste in mod constient voia Treimicului Dumnezeu, cauta sa afle parerea responsabila a pastorilor lui.
Smerit vin sa mentionez una din ele.
Crestinii nostri ne intreaba continuu cum trebuie sa se raporteze fata de „Carta cetateanului”(nn. in Romania este vorba de cartea electronica de identitate). Cer si asteapta o parere si o pozitie responsabila a Sfantului Sinod al Ierarhiei.
Conducerea politica a tarii a comunicat oficial consfintirea „Cartii cetateanului” de la inceputurile lui 2011.
Aceasta carta, forma de identitate electronica, ii nelinisteste pe crestinii nostri, cand desigur si oameni de stiinta seriosi ai stiintelor pozitive isi exprima rezerve serioase.
Ne invata, Preafericite si sfinti arhierei, crestinii nostri, cand prefera orice jertfa decat lepadarea de voia lui Dumnezeu si tradarea neprihanitei credinte.
Asteapta deci parerea si hotararea Sfintei Ierarhii, o parere si o hotarare responsabila, documentata stiintific, consfintita scripturistic si patristic, ca sa se linisteasca si sa nu pacatuiasca – asa cum cred – ca sa traiasca intru binecuvantare si consecventa voia lui Dumnezeu. Daca nu aud, nu cunosc, nu intaresc in inima lor vocea responsabila a parintilor lor duhovnicesti, a pastorilor lor, a episcopilor, vor trai in confuzie, in agonia, in teama, in mania, pe care le creeaza astazi scopurile viclene ale fortelor oculte antiortodoxe si antieline.
Smerit cuget ca, daca se va dezbate la intalnirile respectabilei Ierarhii aceasta tema esentiala si foarte serioasa (nn. iar nu paranoica, cum cred niste teologi rataciti de la noi) pentru viata duhovniceasca a noastra a tuturor, ne va folosi si pe noi, dar si intreaga pleroma constienta a Sfintei noastre Biserici.
Poporul nostru are nevoie sa fie informat, sa fie intarit, iar noi pastorii sa fim in alerta, priveghelnici pe metereze sa-l pazim de vrajmasii mantuirii lui.
Inchei, cerandu-Va iertare si sfintele Voastre rugaciuni,

Cu profund respect,
+ Mitropolitul Cosma al Etoliei si Akarnania

(sursa: Pelerinul Ortodox/ traducere: Fratia Ortodoxa Misionara „Sfintii Trei Noi Ierarhi”, sursa: ROMFEA.GR)

31 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ...respect acestui mitropolit Cosma al Etoliei,care are ca protector pe sf.mare mucenic Cosma etolianul...la noi ,mitropolitii nostri ce spun???

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Miting Anti-cip. DATI MAI DEPARTE !
    Data aparitiei: 05.10.2010
    Coalitia Impotriva Statului Politienesc organizeaza marti 12.10.2010

    1. orele 14:00 in fata: sediului Ministerului Administratiei si Internelor, Piata Revolutiei nr.1 A, sect. 1, Bucuresti,
    2. iar de la ora 15 la 16: in fata sediului Ministerului Sanatatii, Intr. Cristian Popisteanu, nr. 1-3, sector 1 (colt cu Ministerul Administratiei si Internelor)

    un un miting de protest impotriva:

    1. adoptarii cartilor de identitate (buletinelor) cu cip biometric, precum si a
    2. carnetelor de sanatate cu cip biometric.

    Se va cere demiterea celor doi ministri.

    Scopul mitingului este si unul organizatoric, urmand ca persoanele care doresc sa ajute la campania de informare privind pericolul reprezentat de cipurile biometrice, sa se organizeze pentru raspandirea materialelor informative ale campaniei.

    Persoanele care doresc sa participe la miting sunt rugate sa ia legatura cu organizatorii (prin persoana de contact), pentru a sti cu aproximatie pentru ce numar de persoane este necsar sa solicitam autorizatia de miting de la primarie.

    Persoana de contact:
    Ene Viorel tel. 0766482999
    e-mail: [email protected]

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Poate ar trebui facuta si o conferinta de presa...si...de anuntat toata mass-media ( televiziuni...radiouri...ziare...etc..)

    Trebuie de facut UN TEXT prin care se anunta mitingul...scopul acestuia..timpul...traseul...si trimis la fiecare in parte pe mail...

    Este foarte important...de a se da un caracter organizat,serios....si nu ceva spontan...
    Ar fi bine sa vina cat mai multa lume...si...nu doar o mana de ...speriati...

    Chiar sunt curioasa cati or sa se adune....daca la spectacolul "metalic|" cu Ozzy Osborne...se asteptau circa 10.000 de participanti....

    Doamne ! iarta-ne...si..ajuta-ne...

    Sa aveti inima buna ! si..Dreapta Credinta !

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De ce nu organizati un astfel de miting la sfarsit de saptamana ? Cel mai indicat mi se pare sambata, sunt sanse mari de a creste numarul participantilor. Astept eventual un raspuns.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este f. important sa solicitam orgqanizat asa cum ne dau exemplu fratii nostri din Grecia sa se dezbata public,cu multa rugaciune ,cu participarea Sf. Sinod si a tuturor pastorilor Romaniei ,a tuturor oamenilor macinati de aceasta teama a microcipurilor ,sa fim aparati de aceasta cotropire in ale credintei pe care statul ne-o pregateste.Cum spune si teologul Dimitrios care solicita introducerea in Constitutia Europei a unui articol prin care sa se prevada dreptul oricarui crestin de a nu primi niciodata act si orice document cu microcip sau nr. 666,din moment ce e impotriva convingerilor apartenente Credintei noastre stramosesti.Sa avem curaj sa cerem in mod constant organizarea unei sedinte la care sa participe toti cei care trebuie sa dea un raspuns poporului,o certitudine ,o lege prin care sa se prevada acest drept al crestinilor de a nu primi ceea ce e impotriva credintei.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    mmmm...da...se poate solicita ~se poate cere cu curaj....dar...eu cred ca ...unii din cei amintiti mai sus ( de catre Antonicolae) mai degraba si-ar face...harakiri...decat sa participe...sau sa accepte ceva....

    Doar lui Dumnezeu ii putem cere...si putem fi convinsi ca ne va asculta...

    mmmm.....Hai sa fim un pic mai realisti....! nu se poate baza decat pe ceea ce este...pe forte proprii...( acele care sunt...)

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne....

    Sa aveti inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Antonia

    E foarte bine ca va fi miting, dar cred ca e nerealist sa se ceara schimbarea ministrului de interne, care abia a fost numit. Nici nu stim ce atitudinea are fatza de cartile de id. biometrice (si celelalte acte de acest tip).
    Cred ca trebuie cerut dreptul la optiune in ce priveste aceste acte. Sa putem alege intre pastrarea actelor de tip vechi si cele noi.
    Eu cred ca daca cerem lucruri asezate si realiste, le putem, eventual, obtine, dar daca cerem lucruri exagerate si nerealiste nu reusim decat sa ne facem de ras.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Două lucruri sunt foarte prost alese pentru acest miting:
    - ora şi ziua - marţi la ora 2 oamenii sunt încă la serviciu, la cursuri, la şcoli etc.
    - cererea de "demitere" a ministrului de interne este ridicolă - tocmai a demisionat Blaga şi a fost numit altcineva, cum ar putea şi ăsta să demisioneze.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cui sa cerem , cand si cum?

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce putem face,mai sunt trei luni pana acele legi intra in vigoare?Cu o floare nu se face primavara!Pacate grele apasa peste tara noastra,sa renuntam macar la avorturi,la desfranare,la pacatele mari pentru ca Bunul Dumnezeu sa se milostiveasca de noi,sa ne ierte si sa ne scape de urgie! Sa avem incredere in Preotime si in biserica ortodoxa,sa ascultam de cei dispusi sa se sacrifice pentru noi toti!Doamne ajuta!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ar veni mai multa lume daca s-ar organiza sambata sau duminica.

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred ca se pot transmite sugestii organizatorilor. Nici eu nu stiu mai multe decat voi. Am primit acest mesaj si l-am dat mai departe.

    Nici pe mine nu ma incanta sa fie amestecate lucrurile. Bine ar fi ca acest miting sa nu aiba conotatii politice, si sa cerem doar ceea ce ne intereseaza in calitate de crestini, adica sa ni se permita sa primim documente fara cip din motive religioase. Altminteri riscam sa compromitem aceasta actiune.

    Nu trebuie sa ne lasam biruiti de manie in asemenea ocazii. Luciditatea si dreapta socoteala sunt absolut necesare.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da...are dreptate ,

    [Vasile

    Două lucruri sunt foarte prost alese pentru acest miting:
    - ora şi ziua – marţi la ora 2 oamenii sunt încă la serviciu, la cursuri, la şcoli etc.
    - cererea de “demitere” a ministrului de interne este ridicolă – tocmai a demisionat Blaga şi a fost numit altcineva, cum ar putea şi ăsta să demisioneze. ]

    A cui a fost aceasta idee ...nepotrivita ?

    Sper ! ca...se doreste sa aiba un rost...o sansa de reusita...acest miting...nu numai sa fie evidentiat ca...a fost...ca..."s-a luat atitudine"...
    Astfel incat...trebuie luat in calcul...absolut orice factor...orice detaliu...
    Si...atuul cel mai forte...il constituie ...numarul de participanti....deci...trebuie create premisele macar pentru cei care doresc si au curaj......sa nu existe nici un impediment....pentru a participa...

    Doamne ! iarta-ne ...si...ajuta-ne...

    Sa aveti inima buna ! si..Dreapta Credinta !

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da...subscriu si la ceea ce a spus...AncaVeronica :

    "Eu cred ca daca cerem lucruri asezate si realiste, le putem, eventual, obtine, dar daca cerem lucruri exagerate si nerealiste nu reusim decat sa ne facem de ras. " ( ! )

    Doamne ! iarta-ne si...ajuta-ne....

    Sa aveti inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Uite...mi-au venit acum niste idei...care , poate , ar trebui dezbatute..slefuite.....concretizate...

    E oarecum ...previzibil...ca la acest miting...nu se vor strange foarte multi....Si asta...dintr-un motiv cat se poate de simplu : nu s-a facut suficienta ..."campanie de promovare ...anti ! "
    Cel putin din experienta ~ "sondajul" meu...am constatat ca...oamenii nu prea stiu...au auzit ..."parca...ceva"..dar...e multa confuzie...ca sa nu mai vorbesc ca...nu constientizeaza...vreun potential pericol...sau...ca...ar fi...vreo diferenta........
    Noua...pe-aici pe bloguri...comentand...disecand...ni se pare ca ...toata lumea stie ....e un fapt arhicunoscut....( da' de unde ! )
    Ei bine...eroare ! Cati dintre crestin-ordodocsii adulti...acceseaza internetul...? Dar cati dintre ortodocsii practicanti...navigheaza pe internet...? ( nu pun la socoteala...pustanii...)
    Ei bine...nu vreau sa exprim procentul pe care il intuiesc...ca sa nu va sperii....dar...ar trebui sa dea de gandit...

    In fine..nu asta vroiam sa comentez....

    Deci : numarul mic de participanti....lasa loc speculatiei...cum ca...acestia...sunt doar..."o minoritate"....( care se impotriveste actelor biometrice - actului de identitate cu cip )

    Ok ! - "O minoritate de romani - crestin - ortodocsi"...care...nu pot fi asociati cu "sectarii" ! ...pentru ca...participa la slujbele din bisericile ortodoxe...respecta canoanele si Tainele bisericii ( se boteaza...se cununa...se spovedesc...impartasesc...etc...) la fel dupa cum respecta ( cel putin aparent) si...reprezentantii Sistemului....Pana aici...nimic iesit din comun...
    Doar ca..."aceasta minoritate"...din motive religioase...dar si demonstrate stiintific...doreste libertate...si refuza actele biometrice !
    1. Conform Constitutiei ( care este inca in vigoare...si nu s-a schimbat ...inca...)
    2. Daca "ungurii" care...sunt tot o... "minoritate" ...li s-au acordat atatea facilitati si...libertati ! ( nu stiu toate care sunt...trebuie cautate si...enumerate) de ce sa nu se acorde aceasta libertate si..."acestei minoritati" de romani-crestin-ortodocsi pasnici...care , in fond nu cer nimic altceva...decat ca refuza un act de identitate mai..."sofisticat"....electronic...si aduc argumente clare...Ei bine...pot fi considerati..."traditionalisti"...si...? e rau ...asta...? aduc statului...vreun prejudiciu...? In fond...e-o categorie..care...in aceste vremuri austere..."refuza" ceva...si..nu..."cer"....
    3. Este foarte suspect...si...dupa parerea mea nu exista justificari serioase...pertinente...! cum...in aceasta perioada de maxima criza...in care se taie salarii...pensii...se impoziteaza orice...se fac imprumuturi...si...tot nu sunt bani...nu ajung....! De asemeni.....se bate moneda ca...trebuie facute economii absolut in toate sectoarele....si....pentru aceste acte biometrice...se cheltuie destul de mult...mai ales ca...aceasta nu reprezinta nici pe departe o prioritate...sau o necesitate....
    Ca si cum...iti cumperi un telefon mobil ultra performant...in conditiile in care, efectiv...nu ai ce manca...nu ai bani nici de paine...si...puteai vorbi foarte bine...si cu cel vechi....

    Ei bine..argumente sunt destule...dar...trebuie puse in valoare...! trebuiesc sustinute....promovate....! si trebuie luat permanent atitudine....! ( ca acel tantar...care...in noptile de vara...nu te lasa sa dormi...)

    Evident ca...raportul de forte este inegal...dar...avem totusi...niste repere...

    Sa va aduc aminte de...cocosul din..."punguta cu doi bani"....? El...nu vroia decat...acei doi bani ai lui....Hai...recititi povestea...e...minunata ! si...se potriveste...

    Sau...replica lui Baiazid ( inaintea luptei de la Rovine...pe care a castigat-o Mircea..desi avea o armata mult mai mica.....) : .... si...intreg aliotmanul...sa se-mpiedice de-un...ciot..? "

    ( Da...e-adevarat ca...mi-am pastrat "sufletul de copil "...)

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

    Sa aveti inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Totusi cred ca intentia orei de 14 respectiv 15 este de a fii institutiile vizate in timpul programului,poate pentru obtinerea si unui raspuns.Referitor la numar mare de participanti,sa se organizeze ceva de felul participarii in fata primariilor fiecarui oras caci e greu sa se deplaseze la Bucuresti toti romanii din diverse parti ale tarii.Apoi sa incercam sa obtinem tot prin primarii un spatiu unde sa se poata informa tot romanul si in judet ,ce gravitate are asupra crestinului aceasta aacceptare a actelor cu microcip,eventual dupa ce omul afla sa semneze si un act de solicitare a statului roman sa anuleze acest proiect de lege atit de costisitor si in acelasi timp atit de grav pentru omenire.La noi in tara este omul foarte neinformat dar si cam nepasator la cele ce se intimpla cu el.Daca s-ar initia o actiune de informare si solicitare de raspuns fata de introducerea acestor documente cu cip ,cu urmarirea finalizarii ei ca si actiune ,daca s-ar trezi tot romanul la cruda realitate ce i se va servi,cu multa rugaciune si Mila de la Bunul Dumnezeu ,poate se va intimpla un nou ragaz pentru omenire.Totusi trebuie sa cerem ce simte sufletul nostru caci si Dumnezeu ne invata sa procedam asa.Dumnezeu sa ne dea multa lumina si intelepciune sa se poata face intradevar ceva bun,de ajutor pentru aceasta grava problema.

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La ce ajuta cererea demiterii celor doi ministri???
    Oamenii aia executa ce li s-a ordonat.
    Important e sa priceapa de ce nu vrea romanul ortodox aceste acte, nu sa se simta amenintati...

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Luna aceasta...se anunta multe mitinguri....care ...normal...."cer~vor"...ceva...

    "Acesta"...se poate distinge usor....fiind singurul care..."nu cere ~ nu vrea"......!

    "NOI NU VREM ! act de identitate cu cip" ! ( cu ce afecteaza...bugetul...pe cineva...sau...orice ...altceva...?????)

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne....

    Sa aveti inima buna ! si..Dreapta Credinta !

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asa cum au spus si persoanele de mai sus cred ,mai degraba ca ar trebui facuta o sedinta publica la care sa participe si reprezentanti ai bisericii dar si reprezentanti ai celor ce se opun actelor biometrice.
    De asemenea mitingul este pus la o ora nefavorabila din timpul saptamanii,si nu vor putea participa multi.Si apoi iarasi se va comenta ca un grup de "fanatici religiosi" sunt impotriva tehnologiei moderne.Si uite asa va fi doar o furtuna intr-un pahar cu apa.
    Macar sa se obtina folosirea actelor actuale in paralel cu cele biometrice.Iar in ceea ce priveste carnetele de sanatate ,poate vor fi eliminate sau o alta solutie.
    Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne ajute!

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Antonicolae !

    Dar...Primariile...sunt ...ong-uri...? Nu reprezinta...Sistemul...?

    .......................

    Realitatea e ca ...in "aceasta problema "...un rol cavarsitor...pregnant..ar trebui sa-l aibe clericul ( episcopi...preoti....calugari...)! Daca la un astfel miting s-ar asocia sau, ar fi condus de preoti....ar avea cu adevarat un mare ! impact !
    Dar...le e frica...sau , poate ca...au uitat : "Daca Hristos e cu mine...de cine sa-mi fie frica ? "
    Si...cu aceasta ocazie , le adresez o intrebare :
    Oare e mai importanta...viata asta...cu toate avantajele ~ onorurile...sau nenorocirile ei....decat cea viitoare? oare...voi...nu credeti in Mantuire ? sau...nu credeti ca aceste acte , in special actul de identitate cu cip reprezinta un real pericol ?...pentru crestini ? ( sau...vorbind in general...pentru oameni ? )

    Iertati-ma...dar, am spus ce gandesc....

    Doamne ! iarta-ne..si..ajuta-ne....

    Sa aveti inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Buna initiativa faza cu mitingul..desi cred ca la sfarsit de saptamana era mai bine pentru ca ar fi participat un nr. mult mai mare de persoane! Sa dea Dz sa se vada ceva desi...la cat de ''orbi'' sunt conducatorii nostri, nu prea cred!!

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ,,Vorbele n-au valoare,faptele vorbesc...''

  23. Vulturul Legionar

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Buna idee, insa vremea mintingurilor a trecut fratiilor, asta in cazul in care nu vrem sa le facem pe plac masonilor si prin ei fratilor lor ecumenisti.
    O sa aratam ca niste caraghiosi, asta e realitatea, hai sa fim realisti nu idealisti, nu ca e rau dar sa fim cu picioarele pe pamant.
    Schimbarea trebuie sa vina din interior, sa punem genunchii la rugaciune, altfel o sa facem voia noastra nu a lui Dumnezeu.
    Iertare fratiilor.
    SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vulturul Legionar !

    - vremea mitingurilor abia incepe....!
    - prin ceea ce refuzam..oricum aratam ca niste "caraghiosi"...in fata altora...
    - suntem cu picioarele pe pamant...dar incercam..."sa ne tinem mintea in iad"...
    - "schimbarea in interior"...e in plin proces de derulare....si sigur ca rugaciunea insoteste demersurile noastre...cu cereri drepte...Ne rugam ca Dumnezeu sa ne indrume...si sa facem voia Lui !

    Da...trebuie sa luam aminte !

    Iertare !

    Doamne ! iarta-ne...si ajuta-ne...

    Sa ai inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mihaela! Si daca primariile reprezinta Sistemul,noi de la cine asteptam un raspuns?Nu de la sistem?Sau strigam ca nu vrem acte cu cip asa ca sa se auda ca am strigat?Nu vrem sa ne vada ,sa ia aminte ,sa solutioneze ceva ?Pina nu vom intra totusi in contact direct ca si actiuni cu Sistemul,nu vom incepe o actiune de finalitate.Altfel noi nu vrem,ei isi fac treaba in continuare.Si ce noi nu ne-am opus?Ei au spus ceva?Si actele cu cip tot vor fii impuse.Nu vor sa ne auda ,sa-i tragem de mineca,dar cum ,cine ne invata?Rugaciunea scumpa,dar altceva lumesc?Totusi cred ca trebuie imbinata rugaciunea cu un anume mod de actiune.Daca analizati textele in discutie de mai sus veti constata din ele ca atitudinea autorului este una statica sau de polemica nicidecum de initiativa,sa facem ceva ,haideti...Nu, e ce spune cutare,ce greseste,ce nu e bine,oricum n-o sa iasa nimic,sa vina preotii ca daca nu vin nu e efect,sa ne gindim ,sa ne sfadim ,caci actele pina la urma tot o sa le primim.Comoditate,vorbarie si atit.Acest lucru il caracterizeaza acum pe roman..Si parintii ne spun,nu mai exista nici un fel de spirit de initiativa la roman,spune sistemul ceva ,las ca si asa tot ce vor ei o sa fie..Nu e bun.Doar nu suntem vite pentru taiere..Avem o viata care ne apartine,decizii care trebuie sa fie numai ale noastre.Dumnezeu Bunul ne ajuta,ne rugam ,dar trebuie si sa o luam incotrova sa se vada la ce vrem sa ne ajute Dumnezeu.Noi vrem sa ne ajute,dar stam tot pe loc.Fie voia Ta Doamne sau Doamne ajuta,inseamna sa ne rugam numai si sa nu facem nimic?Sa mai intrebam sau sa ne luam dupa alte popoare ortodoxe,ei cum procedeaza?Macar sa ii copiem pe alti dar sa facem si noi ceva pentru a ne apara copiii de pieire.Macar sa ii imitam pe greci ,un Mitropolit cere Sf. Sinod sa vada ca tremura poporul de teama cipurilor.Teologul Dimitrios cere sa se prevada in Constitutia Europei ca niciodata crestinii nu vor fii obligati sa aiba documente cu cip sau cu 666.Deci se cere cuiva sa actioneze concret ,sa faca ceva.Noi spunem nu vrem ,tipam nu vrem,vorbim pe forumuri si atit,anonimi si vorbarie.Oare aceasta e calea?Sa ne rugam sa ne lumineze Dumnezeu sa facem si noi ceva.

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @crestinortodox
    cum poti lupta pentru Ortodoxie cu un id de messenger

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am intrebat organizatorii de ce acest miting nu are loc sambata ori duminica. Mi s-a raspuns ca trebuie sa facem un efort sa ne incadram in programul de munca al celor doua ministere pentru a fi auziti, ca sa avem sanse sa fim ascultati.

    Daca s-ar organiza sambata ori duminica ne-am auzi noi pe noi. De aceea, s-a hotarat sa ne incadram spre sfarsitul programului celor doua ministere. (Ministerul de Interne si Ministerul Sanatatii).

    De asemenea, mi s-a spus ca acest miting nu va avea conotatii politice si ca se va acorda intreaga atentie problemei documentelor cu microcip.

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    caterisire pe loc,sfatul meu

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DACA TREBUIE ORGANIZAT UN MITING BISERICA TREBUIE
    SA LE CERE PRIN PATRIARHUL...
    SI NOI TOTI O SA ASCULTAM SI O SA IESIM CU TOATE FORTELE NOASTRE SA INTARIM CU VOCEA NOASTRA
    VOCEA LUI.....
    CE SPUNE PATRIARHUL NOSTRU.?...?...???...???
    SI CE POZITIA ARE PATRIARHUL NOSTRU
    CU MARTURISIREA DE CREDINTA IMPOTRIVA ECUMENISMULUI?????????????????
    DORESC MULT UN RASPUNS DESCHIS...
    SI MA ROG PENTRU ASTA...
    TREBUIE SA NE IMBARBATAM IN CREDINTA SI SA SE SPUNEM
    CU VOCEA TARE ..... IN CE CREDEM SI PRIN CE MIJLOACE!?!?!
    AL BISERICI ORTHODOXE SAU AL BISERICI ECUMENISMULUI?????????????????????????????????????

  30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @GEOGO69,
    Inca nu ai priceput ce rol joaca actualul patriarh al BOR? De ce crezi ca era "necesar" sa fie "eliminat" precedentul si inlocuit cu actualul? Cel dinainte incepuse sa ia in serios ortodoxia si sistemul avea nevoie de un alt om stapan pe situatie pentru a tine aceasta "entitate sociala" cu enorm potential de atitudine (din punctul lor de vedere asta suntem noi ortodocsii) sub control.
    Rolul lui este in mod din ce in ce mai vizibil unul de inhibitor al ortodoxiei, de diluare a acesteia in laturile ecumeniste si de impunere prin masuri administrative a vointei masoneriei in BOR.
    Nu poti astepta de la el o chemare de mobilizare in jurul credintei ortodoxe. Imi pare rau ca te deziluzionez. Si pentru mine este dureros ce se intampla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*