Ecumenismul – Semnul vadit al apropiatei veniri a Antihristului

Semnul vadit al apropiatei nasteri (n.n. veniri) a Anti­hristului celui mare este politica ecumenista a Ortodoxiei oficiale, ecumenism care a ajuns „dogma” (adica adevar neschimbator) impotriva sfintelor dogme lasate de Insusi Hristos – Dumnezeu in vremea vietii Lui si apoi de Sfantul Duh-Dumnezeu, prin Sfin­tii Apostoli si prin Sfintii Parinti ai Bisericii. Sa vedem ce spun despre acest rau pe  care il traim nemijlocit cativa dintre Sfintii Parinti ai vremii noastre. De pilda, Cuvio­sul Iustin Popovici: „Ecumenismul e numele de obste pentru crestinismele mincinoase, pentru «Bisericile» mincinoase ale Europei Apusene. In el se afla cu inima lor toate umanismele europene, cu papismul in frunte; iar toate aceste crestinisme mincinoase, toate aceste «Biserici» mincinoase, nu sunt nimic altceva decat erezie peste erezie. Numele lor evanghelic de obste este acela de «atot-erezie» (pan-erezie). De ce? Fiindca, de-a lungul istoriei, feluritele erezii tagaduiau sau slu­teau anume insusiri ale Dumnezeu-omului Domnului Hristos, in timp ce ereziile acestea europene Il indeparteaza pe Dumnezeu-omul in intregime si-L pun in locul Lui pe omul european. In aceasta privinta nu e nici o deosebire esentiala intre papism, protestantism, ecumenism si celelalte secte, al caror nume este «legiune» . Alte lamuriri aduce Cuviosul Serafim Rose:

„Ecumenismul este erezia care se inte­meiaza pe credinta ca nu exista de fapt o Biserica vazuta a lui Hristos si ca struc­tura sa vizibila la nivelul societatii umane se formeaza de abia acum, prin eforturile universaliste ale Ecumenismului de a uni toate «Bisericile crestine» (si chiar pe cele necrestine) intr-o unica Biserica mondiala. Natura insasi a Ecumenismului este aceea de a crea in sufletele adeptilor sai anumite atitudini spirituale care, cu timpul, sa produca o «pietate» si o «spiritualitate» tipic ecumeniste. […] Dar – urmeaza Parintele Serafim – daca nici una dintre «Bisericile» actuale nu poate pretinde ca este «adevarata Biserica» a lui Hristos, atunci o amestecare a lor nu va duce nici ea la alcatuirea acestei Biserici unice. Si, daca toate aceste «Biserici crestine» nu exista decat in masura in care se pot raporta una la cealalta, atunci nici o insumare a lor nu va putea rezulta intr-o «Biserica» absoluta, caci o atare insumare va trebui si ea sa se raporteze la alte organizatii «religioase». Si iata cum ecumenismul «Crestin» nu va putea sa sfarseasca decat in sincretismul unei religii mondiale. […] Dam cateva exemple care indica liniile de dezvoltare a Miscarii Ecumenice din afara Crestinismului:

1. Pe 27 iunie 1965, s-a convocat la San Francisco o conferinta religioasa pentru pacea mondiala, cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la infiintarea unei filiale a ONU in acel oras. In fata unui public de 10 000 de persoane, reprezentanti ai religiilor   hin­dusa,   budista, musulmana, mozaica, pro­testanta, catolica si ortodoxa au tinut cuvantari despre «fundamentarea religioasa» a notiunii de «pace mondiala», iar un cor «interconfesional» de 2000 de voci a intonat imnuri religioase apartinand tuturor denominatiunilor.

2. In 1969, intr-o declaratie oficiala a Bisericii Grecesti din America s-a afirmat: «Credem ca Miscarea Ecumenica, chiar daca a luat nastere in sanul Crestinismului, trebuie sa fie o miscare a tuturor religiilor care isi dau mana.»

3. The Temple of Understanding (Templul intelegerii), o fundatie americana initiata in 1960 ca un fel de «asociatie a religiilor unite», cu scopul de «a cladi Templul simbolic in diferite colturi ale lumii» (doctrina Francmasoneriei), a tinut pana in prezent mai multe conferinte «la varf». (in Comitetul International al Templului era membru si Mitropolitul Emilianos, din patriarhia Constantinopolei.) La prima dintre ele, organizata Ia Calcutta, in 1968, Trapistul Thomas Merton a declarat: «Suntem deja in unitate. Ceea ce  trebuie  sa  redobandim  este  unitatea primordiala.» La cea de a doua conferinta (Geneva, 1970), s-au intalnit 80 de reprezentanti a zece religii, pentru a discuta probleme precum; «Proiectul de creare a Comunitatii Mondiale a Religiilor», iar pe 2 aprilie, la Catedrala Sfantul Petru a avut loc o slujba religioasa supra-confesionala «fara precedent», descrisa de pastorul Protestant Babel [chiar asa! – n. m.] ca fiind «un eveniment epocal in istoria religiilor». De asemenea, «credinciosii tu­turor religiilor au fost invitati sa coparticipe la cultul aceluiasi dumnezeu; slujba s-a incheiat cu rugaciunea «Tatal nostru». Asadar, «conferintele la varf» ofera delegatilor Ortodocsi ocazia sa intre in dialoguri care duc la «crearea unei comunitati mon­diale a religiilor», care «grabesc realizarea visului de pace si de intelegere al omenirii», potrivit filosofiilor intemeiate de Vivekananda, Ramakrishna, Gandhi,Switzer.

4. La inceputul anului 1970, Consiliul Mondial al Bisericilor a finantat Conferin­ta de la Ajaltoun (Liban) dintre Hindusi, Budisti, Crestini si Musulmani, care a fost urmata de o conferinta la Zurich, unde 23 de «teologi» ai CMB au declarat necesitatea «dialogului» cu religiile necrestine.

In 1979, la intalnirea Comitetului Central al CNB de la Addis Abbeba, Mitropolitul Georges Khodre al Beirutului (Biserica Ortodoxa a Antiohiei) i-a socat pana si pe Protestanti, cand i-a urgentat pe Crestini sa «investigheze viata de autentica spiritualitatea a celor nebotezati» si sa-si imbogateasca experienta cu «comorile ce se afla in sinul comunitatii religioase universale».

5. In februarie 1972, Biserica Ortodoxa Greaca din America a intrat intr-un dialog «teologic» oficial cu reprezentantii cultului mozaic. Atunci, «teologii» Greci au cazut de acord cu «revizuirea textelor lor liturgice referitoare la ludei si iudaism, atunci cand ele sunt negative sau ostile»”.Si lucrurile au urmat pe aceasta cale. Sa ne amintim – de pilda – de acel San’ Egido de acum cativa ani de la Bucuresti, intalnire al carei slogan (nascocit de Bill Clinton!) era: „Pacea este numele lui Dumnezeu!” Atunci, intru numele zeul „Pace” Ortodocsii s-au adunat si s-au rugat impreuna cu toate ereziile, cu toti paganii, cu vrajitorii Africani si cu Iudeii, uitand ca Hristos nu a venit sa a aduca pacea, ci sabia.(Matei 10,34).

Caci la ce s-a ajuns, prin toate aceste intalniri ecumeniste? La a spune ca toate„religiile”, adica inselarile dracesti, sunt pova­tuite de Duhul Sfant, Care „sufla unde vrea El”! Incheierea e ca toate eresurile si inse­larile sunt „adevarate” ca „adevarul” este pes­te tot si ca vrajmasii lui Hristos sunt priete­nii lui Hristos! Iata nebunia ultimilor ani ai acestei lumi cazute, pe care doar Hristos insusi o va putea curma, intru a doua Sa venire.

Altfel spus, s-a ajuns sa se creada de catre toti ca Mantuitorul este Antihristul, adica pierzatorul, pe care il cerem cu totii, de la Evrei si pana la Ortodocsi si pagani! Am va­zut astfel cum, in Piata San Pietro din Va­tican, un cor de Evrei canta„Eu cred in veni­rea lui Mesiah”, fiind ascultati de ceilalti cu mare bucurie si nadejde (Ce are Dalai Lama sau muftiul Turc cu „Mesiah” nu pot inte­lege! Unde se vorbeste in sutre-le budhiste sau in Coran de acest „mantuitor”?) De fata erau si ierarhi Ortodocsi, fireste, ba chiar si corul psaltic al Patriarhiei din Atena, care canta si el ceva din slujba Sfintei Liturghii. Sa mai povestim de spectacolele cu muzica si dansuri dracesti (la Camberra) ale Abo­rigenilor din Australia (aproape goi si vop­siti precum diavolii), urmate de „rugaciuni­le crestine” ale Neoprotestantilor Coreeni (!), in care e chemat „spiritul fratelui Jesus”, alaturi de„spiritele naturii”, intai-statatorul acelei intalniri fiind un ierarh Ortodox? Iata dar ca „noul Cristos” si „noul Crestinism” – adica „Crestinismul” antihristic – au ajuns astazi aproape de implinirea lor, lumea fi­ind pregatita sa-l primeasca pe „cel ce vine intru numele sau”.

Ca sa scurtez un cuvant ce ar putea urma la nesfarsit, sa mai vedem doar o singura do­vada a ceea ce vreau sa spun; in urma cu putini ani, fostul cardinal Joseph Ratzinger [actualul Papa Benedict al 16-lea) a blagoslovit, in calitate de presedinte al Congrega­tiei pentru Doctrina Credintei, un studiu de 210 pagini – intitulat „Poporul Evreu si sfintele sale scripturi in Biblia crestina”, publicat de Comisia Biblica Pontificala -unde se spune ca „asteptarea mesianica a Evreilor nu este zadarnica. […] Deosebirea pentru noi este ca cel care va veni va avea caracteristicile lui Isus, cel care a venit deja si este prezent si activ printre noi.” Nimic nou in asta! Noi stim de la Ioan Teologul ca Antihristul a venit, ca duh, de mult in lume! E vorba despre acela a carui poza o vedem facandu-ne cu ochiul de pe cruce din neinchipuit de hulitoarele   „tablouri religi­oase”   sau din filmele cu Jesus Christ Super-star sau despre care citim in afisele papistase: „Isus si Maria te asteapta la pocainta.” Acum el mai trebuie doar sa se intrupeze, asteptat fiind de Evrei si de toti ceilalti vraj­masi ai lui Hristos. O spune limpede An­drea Riccardi, fondatorul comunitatii San’ Egidio, vestita pentru rolul jucat in„promovarea dialogului inter-teligios”: „in trecut, vorbeam de o mostenire straveche, comuna [cu Evreii, n. m.]. Dar acum, pentru prima data, vorbim despre viitorul nostru comun, asteptindu-l pe Mesia si sfarsitul lumii.” Se implinesc astfel vorbele purtatorilor de Duh: „Antihrist nu-si va arata numaidecat chipul satanic cu care va stapani, ci se va infatisa ca binefacator, propovaduitor al pacii, libertatii, egalitatii si fraternitatii, ca, prin viclenie, sa ajunga stapanitor al intregii lumi. Popoarele vor fi amagite, se vor lepa­da de Hristos, se vor alatura Antihristului si vor preda lui puterea si stapanirea lor (Apocalipsa 17:13)”.

“Multi monstri a nascut iadul, in vremurile noastre, dar de marimea ecumenismului, propovaduit chiar de unii ’’arhierei’’, ce se dau ei a fi ortodocsi, nu este nici unul!” Arhim. Serafim Alexiev

Despre dorinta de pace si paruta blandete a Antihristului a vorbit inca Sfantul Efrem Sirul, cu mai bine de 1600 de ani in urma:”Ci in acest fel va veni ca sa-i insele pe toti: fiind smerit, linistit, urand cele nedrepte, spre Iudei intorcandu-se, bun, iubitor de saraci, peste masura de frumos, cu buna asezare, lin catre toti, cinstind cu osebire pe Evrei (caci ei asteapta venirea lui). Iar intru toate acestea se vor face semne, ara­tari si infricosari cu multa stapanire, si se va mestesugi cu viclesug ca sa placa tuturor si sa fie iubit de multi. Si daruri nu va lua, cu manie nu va grai, mahnit nu se va arata, si cu chipul bunei randuieli va amagi lumea, pana ce se va face imparat. Si, dupa ce vor vedea multe popoare niste fapte bune ca acestea, toti impreuna cu o socoteala se vor face, si cu bucurie mare il vor propovadui pe el imparat, zicand unii catre  altii:  «Au  doara  se mai afla vreunom ca acesta bun si drept?» Si mai mult poporul cel ucigas al Evreilor il va cinsti si se vor bucura de imparatia lui. Pentru aceea, si ca unul ce va cinsti mai mult locul si biserica cea veche a Evreilor, va arata tuturor ca are grija de ei. Si cand va imparati balaurul pe pamant, cu mare sarguinta toate popoarele ii vor veni in ajutor: Edom si Moav, inca si fui lui Amon, ca unui adevarat imparat i se vor inchina Iui cu bucurie, si ei se vor face cei dintai aparatori ai lui.”

“Hrana lui Antihrist este tulburarea oamenilor, caci, cand se vor tulbura oamenii, atunci el se va bucura. Lumea se va tulbura prin uitarea credintei si lipsa fricii de Dumnezeu.” Sfantul Nil Athonitul

Dupa uscaciunea ateismului, ecumenismul este acum deosebit de ispititor, parand a fi o „inflorire a credintei”. Este cea mai mare amagire a tuturor vremurilor! Ateismul a surpat toti dumnezeii, iar Ecumenismul ii ingaduie deocamdata ca „simboluri culturale” pana ce se va ivi Antihristul, omul Satanei, caruia omenirea inselata i se va inchina ca unui unic dumnezeu. „Antihristul va fi om oarecare, imbracat cu toata lucrarea satanei: «Si se va arata omul care se va inalta nai presus de tot ce Se zice sau Se cinsteste la Dumnezeu» (2 Tesaloniceni 2,4). Acela nu va aduce inchinaciune de idoli, ci va fi potrivnic lui Dumnezeu, si va surpa toti dumnezeii si va porunci sa se inchine lui in locul lui Dumnezeu. Si va sedea in biserica lui Dumnezeu, nu numai in cea din Ierusalim, ci si in bisericile cele de pretutindeni”

Pe ce se intemeiaza aceasta nebunie, care incalca in picioare Scripturile, zicand totodata ca le urmeaza? Pe ceea ce eu numesc cu un singur cuvant „gnoza” adica acel eres care invata ca omenirea este din Dumnezeu in chip fiintial, astfel incat omul poate ajunge el insusi „dumnezeu” dupa fiinta, in urma evolutiei spirituale”. Sminteala aceasta nu cuprinde nimic nou, ea nefiind decat invirea vechii erezii gnostice din primele veacuri crestine, care intemeiaza filosofia Antihristului.

Sfantul Seraphim Rose zice asa: „Proorocii mincinosi ai vremurilor noastre anunta cu un glas din ce in ce mai puternic apropierea «noii ere a Duhului Sfant», a «noii cincizecimi», a «punctului Omega». Este exact ceea ce se numeste, in adevaratele proorociri ale Bisericii Or­todoxe, «domnia lui Antihrist». Aceasta proorocie incepe sa se implineasca tocmai in zilele noastre, cu forta unei puteri diavo­lesti” Trebuie sa intelegem bine ca scopul de ca­petenie al ecumenismului apostat nu este unirea „religiilor” – adica a credintelor mincinoase, deci insuflate de Satana – ci preschimbarea dreptei si adevaratei credin­te intr-una stramba si mincinoasa. Si, intr-adevar, traim „intr-o vreme de intuneric si inselare aproape obstesti, cand pentru cei mai multi «Crestini» «Hristos» a devenit tocmai acela pe care invatatura ortodoxa il numeste «Antihrist»” Inca din vea­cul al 19-lea, Sfantul Episcop Ignatie Briancianinov ne atragea luarea aminte, zicand ca „lucrarea credintei pravoslavnice poate fi recunoscuta ca apropiindu-se de sfarsitul hotarator. […] Nu avem de unde astepta reinvierea Crestinismului. Vasele Sfantului Duh au secat pentru totdeauna pretutin­deni, chiar si in manastiri, aceste tezaure de evlavie si daruri harice. Or, substanta Du­hului dumnezeiesc poate fi innoita numai prin uneltele Sale.Indelungata si milostiva rabdare a Domnului ingaduie sa se prelun­geasca si sa fie amanat deznodamantul  pentru cei ramasi care se vor mantui. Intre timp, cei ce putrezesc sau au putrezit vor atinge deplina putreziciune. Cei ce vor sa se mantuiasca trebuie sa inteleaga bine acest lucru si sa foloseasca timpul dat spre mantuire, caci timpul scurt este, iar trece­rea in vesnicie este aproape pentru fiecare din noi” . Un veac in urma Sfan­tului Ignatie (pe cand tarile ortodoxe, mai putin Grecia, erau stapanite de ateismul comunist), Arhiepiscopul Averchie Tausev incerca si el sa ne trezeasca, spunand ca „in prezent notiunea de «Ortodoxie» si-a pierdut intelesul; sub obrazarul «Ortodoxiei» se ascunde astazi ne-Ortodoxia. Se iveste trebuinta fauririi unui nou cuvant pentru ceea ce numim «Ortodoxie», asa cum a trebuit sa faurim termenul de «Ortodoxie» Si acest lucru nu este deloc usor” . Si pentru ce s-a surpat Ortodoxia? Pentru ca s-a umanizat, lucrarile ei cele duhovnicesti s-au facut trupesti, cele dumnezeiesti s-au facut omenesti, cum arata Sfantul Ignatie: „Astazi, multi oameni au indraznit sa-si introduca randuielile lor in randuielile Sfan­tului Duh. Din aceasta pricina, randuielile ceresti s-au facut pamantesti; cele duhovnicesti – trupesti; cele sfinte – pacatoase; cele intelepte – neghioabe. Vad nepotrivirea, vad naruirea ce decurge din ea; dar nu vad inceputul din care decurg toate nenorocirile, pentru ca privesc la lumina propriei ratiuni cazute si nu la lumina lui Dumnezeu. Inceputul nenorocirii sta in dispretuirea neingaduita si trufasa a poruncilor Sfan­tului Duh, in inlocuirea lor cu randuielile proprii. Iata unde e pricina destramarii de obste, pricina caderii Crestinismului, a ca­derii morale ce precede intotdeauna ruina civila, care prevesteste aceasta ruina. Se mai gasesc in particular crestini, dar a fost pierduta cunoasterea obsteasca, unica, a adevarului, prin care totul s-ar uni intr-un singur trup duhovnicesc, cu un singur chip de cu­getare, sub un singur cap obstesc: Hristos. Azi, fiecare [Ortodox] are mai mult sau mai putin modul sau de cugetare, «religia» sa, drumul lui, luate in chip arbitrar sau la intamplare, socotite ca drepte sau macar indreptatite. Aceasta nenumarata turma care a pierdut legatura si unitatea in adevar si duh, prezinta observatorului duhovnicesc aspectul celei mai mari devalmasii: fieca­re oaie rataceste de capul ei, nimeni nu-i poarta grija, oamenii nu mai aud – intr-atat li s-a ingreuiat auzul – glasul mantuitor al Adevaratului Pastor ce rasuna in Sfanta lui Biserica, ce le vadeste sus si tare nedreptatea si le arata drumul drept” . Despre umanismul „ortodox” al vremilor noastre vorbea cutremurat si Cuviosul Ius­tin Popovici: „Si unde [gasim acest umanism]? In insasi inima organismului dumnezeiesc-omenesc al Bisericii si, ceva mai mult, impotriva ros­tului Bisericii, care este liberarea de un astfel de umanism! Iar prin Biserica este firesc ca umanismul acesta sa patrunda apoi in toate ariile vietii, persoanei si societatii si sa fie propovaduit ca dogma ultima sau – si mai bine – ca dogma universala. In felul acesta, trufia omeneasca draceasca, ascunsa sub mantia Bisericii, ajunge dogma de credinta prefacuta in dogma de viata, fara de care nu exista mantuire! Este infricosator si numai sa gandeasca cineva la acest lucru, cu atat mai mult sa-l spuna, anume ca in felul acesta singurul «laborator al mantuirii» din lumea aceasta se preschimba incet intr-un «laborator» dracesc de siluire a constiintelor omenesti si de zamislire de monstri, intr-un laborator de denaturare a lui Dumnezeu si a omului”.

Florin Stuparu

39 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Foarte interesant si adevarat articol! Ce ma irita pe mine e faptul ca noi, simplii crestini, putem vedea pericolul pe care il reprezinta ecumenismul iar marii ''ierarhi'' parca sunt legati la ochi sau se prefac ca acest pericol nu exista! Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pr.Arsenie Boca
    "Minciuna e usor de prins :corabiile satanei n-au Crucea pe catarg,iar inauntru nu sunt cele 7 Sfinte Taine."

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Extraordinar de multe adevaruri cuprinde articolul de mai sus ! Bine ar fi ca cei ce conduc Biserica Ortodoxa Romana sa dea dovada da faptul ca tin cont de toate aceste atentionari !

  4. Ortodox pe stil vechi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bMwJyW_BDtw&fs=1&hl=ro_RO]

  5. neincetat sa va rugati

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asa ne trebuie : am vrut televizor in loc de Sfanta Icoana; am lepadat pruncii la canal, in loc sa-i nastem ; ne-am vadut sufletele pt bani, confort si mancare buna, in loc sa tinem post si sa ne smerim sufletele; duminica am ales meciurile de fotbal si gratarele cu mici, in loc sa mergem la Sfanta si Dumnezeieasca Liturghie; am vrut supermarketuri ticsite cu mancare pt stapanul pantece, dar orfanii si batranii tot neajutorati au ramas; am vrut haine pestrite si la moda, iar simplitatea si buna cuviinta au ramas lucruri de rusine ; am vrut ORICE, dar pe Dumnezeu l-am pus pe ultimul loc.

    Rusine !
    In ritmul acesta, vom merge la muncile cele vesnice.
    Fereasca Dumnezeu.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Rugaciune si smerenie sincere.Dumnezeu are grija de cei care Il cauta cu adevarat,din toata inima.
    Sa citim cit mai des si in Vietile Sfintilor,Paterice,Filocalia,binenteles,Sfintele Scripuri.Participarea cit mai des la Sfinta Liturghie.Spovedanie sincera,fara rusine,de parca ai muri imediat dupa.Rusine sa ne fie cind pacatuim,sau inainte de comitere.Gindul la vami,mintuire,Judecata de Apoi.Sa nu fim mincinosi,nici fatarnici.Stie Dumnezeu ca sintem slabanogi.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @admin

    Dupa cum am promis am discutat cyu dl Alupei,despre faza cu parintele...ne-am intalnit azi dimineta cu el la Ilie Gorgani la slujba...cand a auzit ce l-am intrebat i-a cam pierit zambetul dupa fata...a inceput sa spuna ca el nu a facut altceva decat sa sesizeze ca parintele nu mai era in chilia lui...dar o spunea la modul:"domne,nu incape discutie ca eu am avut dreptate"...am incercat sa-i explicam ca parintele nu se afla din cu totul alte motive la sfintia sa in chilie...radea asa sarcastic sa spunem...dar se vede ca nu este rasul lui...credinciosii care ieseau de la slujba au auzit discutia noastra si s-au strans cativa acolo...Alupei a inceput:"uitati domne ce complimente imi fac credinciosii in sfanta zi de duminica...o incercare de victimizare pe undeva...noi ii explicam ca parintele este un om de peste 90 ani si are nevoie de anumite ingrijiri,el o tine langa pe a lui...la un moment dat i-am spus ca nu cunoaste semantica cuvintelor...una este SECHESTRAT,alta inseamna ca este plecat...cand a auzit asemenea lucruri a inceput sa spuna cu totul altceva...in fine...l-am intrebat si noi de ce nu spune nimic despre faptul ca Lucian Iordanescu este mason...tot radea si spunea ca asta nu-l intereseaza si ca nu este treaba lui...ca de ce discutam asemenea lucruri...la sfarsit i-am spus:"Domne,va vreti niste oameni corecti si iubitori de tara...ce cauta masonii in emisiune la dvs sa fie formatori de opinie?!?"Cand a auzit asa ceva s-a intors cu spatele si a plecat pe scari in sus...dadea in mana in semn de sila...a vazut ca majoritatea dintre noi eram sub 27 de ani si nu se astepta ca niste "pustani" sa-i arunce asemenea lucruri in fata...oamenii care au fost la fata locului si-au cam dat seama cum stau lucrurile si se uitau intr-un anumit fel dupa Alupeo...

    Am fost intrebati de oameni care este problema cu adevarat in privinta parintelui...le-am recomandat sa intre pe acest site si sa citeasca care este adevarul...

    In concluzie si noi ne-am dat seama cam cum stau lucrurile...OTV a ajuns o cloaca masonica...cam toti sunt obedienti si se transforma in altceva daca le spui adevarul in fata...la televizor fac pe bunii crestini si lupii moralisti...in spate sunt la fel de indraciti ca cei care merg la loja si fac ascultare...

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    liliana lasa te de bautura! aici este vorba despre erezie si tu bati cimpii! mai bine intreaba te si tu daca esti ecumenista! din moment ce un ierarh(patriarh,preot) este ecumenist nu sant si cei ce i se supun ecumenisti ? normal ca sant ecumenisti,adica pe intelesul tuturor:eretici ! antihristul deja este un mare conducator politic acum dar trebuie sa vina razboiul caci dupa razboi ia puterea guvernul mondial care isi va pune sef pe acest mare sef care acum conduce sua

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ADMIN !

    Pentru ca…. suntem in pragul Postului Craciunului !…vreau sa intru si sa incep aceasta nevointa cu mintea curatita de orice ganduri potrivnice si sufletul curat…impacat !

    Asa ca…te/va rog din suflet ! : IARTA-MA ! ~ IERTATI-MA !

    Doamne ! iarta-ne…si…ajuta-ne…

    Sa avem inima buna ! si…Dreapta credinta !

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Bagti de seama! Ce impartasire are lumina cu intunericul? Hristos cu veliar? (..) O, viclenia ta , sectarule , bine te-a mai aratat Hristos ca esti lup imbracat cu pielea oi! Vii la mine cu blana oi , cu blandetea,m si-mi furi ce am mai scump eu in suflet. Ce ? Credinta dreptmaritoare , credinta ortodoxa. Imi iei margaritarul meu ptr a nu mai fi crestin ortodox si ptr a nu mai fi eu roman si crestin , asa cum am trait 2000 de ani. Vii cu maguleli , vii cu blana de oaie . Dar Hristos ne-a spus : Paziti-va de ei , ca vin la voi , nu in alt nume-in numele lui Brahma sau al lui Buda-, in numele Meu vor veni, in numele lui Hristos, zice, si pe multi vor insela.
    Paziti-va , fiti atenti acesti sunt lupi care vor sa ne strice credinta si apoi sa ne desparta neamul romanesc , sa ramanem o tara bezmetica , o tara care sa n-aiba nici un caracter pe lume , nici o conducere duhovniceasca si nici nationala. Ca acestia sa nu crezi ca tin la fiinta noastra nationala. Vin cu scopuri si intra pe furisi in turma lui Hristos ca sa ne strice, sa nu mai avem unitate nici nationala , nici bisericeasca , sa fim ai nimanui sa fim niste oameni care nu stim de unde venim si unde mergem. Dar noi avem istoria acestui popor de mii de ani si avem istoria biserici. Cautati istorile acestea sa vedeti si veti gasi oriunde ca am fost crestini si am avut voievozi crestini si am trecut cele mai mari greutati cu nadejdea in Dumnezeu si cu credinta in El si am ramas pana azi cu darul lui Dumnezeu o tara in care este o randuiala .
    Nu va lasati inselati. Mai bine sa muriti de o mie de ori de cat sa va pierdeti credinta dreapta a Biserici Lui Hristos, ca numai sunteti nici romani buni , daca nu veti fi crestini buni. Cititi cartea mitropolitului Nicolae Mladin: '' Biserica ortodoxa romana una si aceeasi in toate timpurile ' si veti vedea bietul popor ardelean [..] cum a infruntat el atatea iobagii si atatea robii si atatea necazuri si scarbe de la atatea popoare straine care au trecut prin Ardealul nostru , numai ca sa pastreze unitatea Biserici.[..] Unde mai putea omul sa tina cat de cat credinta numai , saracul, in casuta lui intr-un colt ca sa se roage lui Dumnezeu, sa simta acolo ca e roman si crestin.[..] Bagati de seama cum Biserica a suferit de-a lungul veacurilor pentru a tine credinta. asa sa fim si noi, sa ne tinem credinta cu toata taria pana la moarte.
    Ne distrug ca neam , ca popor. Ptr ca acela care este sectar numai este cu inima in Romania. Si de aceea va spun :Treziti-va , paziti-va , sa ramaneti romani curati si crestini curati , daca vreti sa va mantuiti.''
    [Ne vorbeste Pr Cleopa Vol. 17]

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    !!!

    SA FIM IN PACE ! si…SA AVEM INIMA BUNA ! si…DREAPTA CREDINTA !

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    RUGACIUNE - CARE SE CITESTE IN FIECARE POST !

    " Dumnezeul nostru. nadejdea tuturor marginilor pamantului si a celor ce sunt pe mare departe , Cel ce mai inainte ai intocmit , prin legea Ta cea veche si cea noua aceste zile de Post , pe Tine te laudam si Tie ne rugam :
    Intareste-ne cu puterea Ta , ca sa ne nevoim intru ele cu sarguinta , spre marirea Numelui Tau celui Sfant si spre iertarea pacatelor noastre , spre omorarea patimilor si biruinta asupra pacatului ! Ca impreuna cu Tine , rastignindu-ne si ingropandu-ne , sa ne ridicam din faptele cele moarte si sa petrecem cu buna placere inaintea Ta , intru toate zilele vietii noastre.
    Ca Tie ti se cuvine a ne milui si a ne mantui pe noi , Hristoase Dumnezeule si Tie slava inaltam ! impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte ! si PreaSfantului si Bunului si de viata facatorului Tau Duh ! , acum si pururea si in vecii vecilor ! , AMIN . "

    Doamne ! iarta-ne...si..ajuta-ne...

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Aflat toata viata in cautarea Adevarului, P Serafim Rose,desi era un convertit la ortodoxia zelota,a combatut acest tip de ingustime numit de el '"supercorectitudine'"sau 'boala corectitudinii"!"Din toata "intelepciunea lor "pare sa lipseasca un element de baza ,unul pe care Sf Parinti il subliniaza ca fiind esential pentru autentica viata ortodoxa-suferinta-!"-["Scrisoarea P S Rose catre Alexei Young"]
    "Unul dintre "raspunsurile simple' furnizate de catre contingentul supercorect se referea la relatiile dintre feluritele Biserici Ortodoxe.Ei sustineau ca toate Bisericile nou-calendaristice sau implicate in activitati ecumenice erau "eretice",[...]ca episcopii lor erau "pseudo-episcopi'si ca nu aveau Har in Tainele lor.["Scrisori'ale P S Rose]
    In 1976,la apogeul maniei corectitudinii,P S Rose a explicat unui convertit de ce drumul lui nu poate urma acest tip de "zelotism"."Strictetea lor",scria el ,"ii sileste sa se implice asa de tare in politica bisericeasca incat problemele duhovnicesti devin cu totul secundare,[...] nu as mai avea timp sau inclinare sa primesc insuflarea pustiei,a Sf Parintisi a minunatilor Sf din vechime si din vremurile moderne care au trait intr-o lume mai inalta."
    Tocmai datorita faptului ca P Serafim s-a confruntat cu extremismul "corect",a fost in stare sa-si ajute contemporanii sa iasa din aceasta fundatura.De nu ar fi fost asa ,probabil ca scrierile sale s-ar fi dovedit unilaterale.Chiar daca el insusi a evitat aceasta capcana ,cuvintele sale nu ar fi putut sa-i impiedice pe unii indivizi mai putin echilibrati sa se abata de la scopul mai adanc inspre dreapta.Mesajul sau de avertisment este "calea imparateasca este calea mantuirii,nici cea de dreapta ,nici cea de stanga"["Scrisoarea P Serafim catre George si Margaret"]

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am semnalat in urma cu putin timp o ciudatenie din pictura bisericeasca actuala. S-au repictat mai multe biserici, dar in locul icoanelor imparatesti in care Iisus Hristos era reprezentat ca imparat a aparut ceva care ar trebui sa ne ingrijoreze. Iisus ne face cu mana dreapta un semn masonic. Tine degetul aratator si degetul mic in forma de … coarne. De asemenea, am observat ca astfel sunt pictati si anumiti sfinti importanti chiar in icoane care se comercializeaza.

    Cautand pe internet, simbolurile masonice, am vazut ca acest semn are urmatoarea semnificatie:

    ,,Urecheată Dumnezeu Reprezintă coarne zeul de vrăjitorie.

    Pan sau Cernunnos.

    Notă degetul mare sub degetele şi administrat de către mâna dreaptă.”

    Eu nu pot avea evlavie la icoane daca vad ca sunt pictate astfel. Caut pana gasesc o icoana pictata corect. In icoanele vechi sfintii sunt prezentati degetul aratator si cel mijlociu in forma de cruce, iar inelarul, degetul mare si degetul mic unite in cinstea Sfintei Treimi.

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Un preot roman,inainte de a fugi la acesti "supercorecti",a cerut unei pacatoase care pleca in pelerinaj la P Justin,sa ii aduca de la acesta "muuult har"!!!?Uimita in sinea ei,dar neindraznind sa contrazica,pacatoasa a spus exact asa P J,dar din nu se stia ce motiv,P J nu i-a dat nici binecuvantare, cu atat mai putin har,pe care numai Dumnezeu il da alesilor sai!!!si in nici un caz prin intemediul unei pacatoase!

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    P.S - Daca considera ca in BOR nu este Har oare ce cerea de fapt ?

  17. suntem ortodocsi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In cateva zile, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Banatului va analiza recursul preotului Daniel Crecan, depus pentru totdeauna din treapta preotiei de PS Episcop Lucian pentru concelebrarea Sfintei Liturghii alaturi de un preot romano-catolic. Presiunile sunt foarte mari la fata locului, datorita conjuncturii din 2008 (cand mitropolitul Nicolae Corneanu al Banatului s-a impartasit la o liturghie a greco-catolicilor).

    Trimiteti mesaje de solidarizare cu decizia PS Lucian care respecta Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe
    la episcopia caransebesului – [email protected]
    la Patriarhia Romana – [email protected]
    la Mitropolia Banatului – [email protected]

    Daca vom tacea noi, vor vorbi pietrele in locul nostru! E momentul sa ne marturisim credinta!

    Propun ca acest mesaj sa fie postat pe prima pagina, dar si pe alte forumuri ortodoxe.

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Lasati ce scriu altii despre parintele Serafim Rose, cititi ce-a scris chiar el cu mana lui. Iata cum analiza el Calea Imparateasca in articolul "Calea Împărătească: Adevărata Ortodoxie într-un veac al apostaziei" aparut in revista lui The Orthodox Word, nr 5 (70), Sept.-Oct. 1976, p. 143-149:

    "În Grecia, mişcarea de protest, printr-o reacţie ortodoxă asemănătoare, a luat dat naştere mişcării de rezistenţă a Adevăraţilor Creştini Ortodocşi. De la începuturile ei, în anul 1924 (când s-a introdus reforma calendarului), mişcarea a fost puternică, mai ales printre călugării, preoţii şi mirenii cei simpli ai Greciei. Primul episcop care a părăsit Biserica de stat a Greciei şi s-a alăturat mişcării a fost Mitropolitul Hrisostom de Florina. Aceasta îşi urmează până astăzi viata şi organizarea pe deplin independentă, cuprinzând circa un sfert din numărul creştinilor ortodocşi din Grecia, şi poate peste jumătate din numărul de monahi ai Greciei. Deşi sunt cunoscuţi popular ca „vechi calendarişti” [sau „stilişti” – n. red.], Adevăraţii Creştini Ortodocşi ai Greciei susţin un tradiţionalism ferm în viaţă, şi, în general, în gândirea ortodoxă, privind problema calendarului doar ca pe o primă etapă sau ca pe o piatră de temelie a modernismului şi inovaţiilor în Biserică.

    În timp ce cancerul ecumenist roade astăzi tot mai mult din rămăşiţele mădularelor celor glăsuitoare ale Bisericilor Ortodoxe, o simpatie crescândă este arătată, de către cei mai simţitori membri ai jurisdicţiilor ortodoxe „oficiale”, cauzei şi reprezentanţilor Bisericilor anti-ecumeniste şi anti-reformiste ale Rusiei, Greciei şi Diasporei Ruse. Unii, văzând ca jurisdicţiile „oficiale” urmează în mod irevocabil o direcţie anti-ortodoxă, le abandonează ca pe nişte nave ce se scufundă şi vin în rândul Adevăraţilor creştini ortodocşi; alţii, nădăjduind încă la o revenire către orientarea ortodoxă în „ortodoxia mondială” [adică în Bisericile oficiale, aflate în comuniune cu patriarhia de Constantinopol – n. red.], consideră pentru moment a fi de ajuns să îşi exprime simpatiile pentru Adevăraţii creştini ortodocşi şi să protesteze cu cutezanţă împotriva mentalităţii reformiste din jurisdicţiile oficiale."

    mai mult la http://traditiaortodoxa.wordpress.com/2007/10/28/parintele-serafim-rose-calea-imparateasca-adevarata-ortodoxie-intr-un-veac-al-apostaziei/

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Foarte sugestiva fotografia, pe care am vazut-o dealtfel pe un site la care dvs. nu faceti trimitere.

    Prin postarea aceastei fotografii recunoasteti ca ierarhii ecumenisti sunt in afara Bisericii (Corabia) si o lupta, iar cei care ii pomenesc in continuare la liturghie si nu rup COMUNIUNEA cu ei sunt asemeni lor luptatori impotriva Bisericii si vor avea aceiasi osanda impreuna cu ei (deci si dvs.).

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @nicu

    Scrie Nicu: "antihristul deja este un mare conducator politic acum dar trebuie sa vina razboiul caci dupa razboi ia puterea guvernul mondial care isi va pune sef pe acest mare sef care acum conduce sua"

    Adica Obama e Antihristul?

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parintele Serafim rose a scris cu adevarat despre "calea imparateasca"-calea de mijloc a mantuirii-si in "Viata si lucrarile P S Rose",unde ajunge la o combinatie rara intre apararea fara compromis a Adevarului si o calda si vie "Ortodoxie a inimii".Iata ceea ce-i deosebeste pe expertii "traditionalismului"mort de adevaratii purtatori ai "Traditiei vii",precum Arhiepiscopul Ioan.
    "Aripa dreapta" a ortodoxiei se divide in multe "jurisdictii",cele mai multe anatematizindu-se si luptandu-se unele cu altele,sunt asa de multe grupuri de "ortodocsi corecti"in Grecia de azi,incat un nou grup nu face decat sa dovedeasca puterea diavolului de a diviza pe crestinii ortodocsi.
    [P Serafim Rose-"Scrisori..."]

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cele mai noi marturii
    Diodorus ,Patriarh ortodox al Ierusalimului intre ani 1981-2000 marturisea chiar inaintea Sf Pasti sin 1998 'Imi gasesc cu greu drumul prin intuneric spre camera interioara , unde ingenunchiez. Ma rog . Cateodata astept cateva minute , dar de obicei minunea se intampla imediat dupa ce am terminat de spus rugaciunile. Din mijlocul pietrei pe care a fost culcat Iisus Hristos se revarsa o Lumina nedefinita , de obicei de culoare albastruie , dar culoarea se poate schimba in multe nuante. Ori cat as incerca , ea nu poate fi descrisa in cuvinte omenesti. Lumina rasare din piatra ca si ceata care se ridica deasupra unui lac. Pare a fi acoperita de un nor, dar de fapt este Lumina.
    Se comporta deferit in fiecare an . Uneori acopera piatra , alteori lumineaza tot Mormantul , astfel in cat oamenii de afara vad tot Mormantul plin de Lumina. Lumina nu arde! Nici odata nu mi-am ars barba in toti cei 16 ani de cand sunt Patriarh al Ierusalimului si am primit Lumina Sfanta! Minunea ma copleseste in fiecare an. Adeseori sunt icoane care plang atunci cand Cerul vrea sa arate ca ne este aproape. Avem atatia sfinti pe care Dumnezeu i-a inzestrat cu multe daruri duhovnicesti. Dar nici una dintre minunile acestea nu este atat de patrunzatoare ca Sf Lumina. E ca o taina.
    Face Invierea lui Hristos atat de prezenta atat de aproape de noi.'
    In anul 1580 , in timpul Patriarhul Sofronie al Ierusalimului, s-a intamplat urmatoarea minune: Lumina Sfanta a iesit ptrintr-un stalp de piatra, despicandu-l. Aceasta s-a intamplat deoarece armenii erau in acel timp rau intentionati fata de Ortodocsi. Au vrut ca ei tina slujba Invierii la Sf Mormant , iar ortodocsi afara in curte . In timpul rugaciuni ortodocsilor s-a intamplat minunea in curtea biserici si Lumina Sfanta a iesit plin acest stalp de piatra . Patriarhul si marea multime au intrat in biserica cantand :' Cine este Dumnezeu mare ca Dumnezeul nostru,Tu esti Dumnezeu care faci minuni...'

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru un om credincios un singur argument este de ajuns , ptr un om necredincios o mie de argumente nu sunt de ajuns si totusi....nu-i de ajuns sa fim numai traitori , trebuie sa fim si APARATORI AI CREDINTEI ORTODOXE . IN SFANTA SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISEIRCA .

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Citare din "Cateheze"-Pr. Ioan

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://garduldefier.wordpress.com/2010/11/03/cumplita-ratacire-a-papistasilor-de-la-vatican/

    In urma acestui articol,preotii catolici,au inceput sa se simta deranjati.Ne acuza ca avem perspective..."triste"...nu le convine si tot nu vor sa-si recunoasca ereziile...vor sa ne traga si pe noi in mocirla

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    !

    De exemplu , eu…in acest POST…citesc si “CANONUL DE POCAINTA CATRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS “…

    Si asta pentru ca :

    - este Postul Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos
    - sunt fericit alternate – rugaciunile catre : Mantuitorul nostru ! cu cele catre Prea Sfanta Fecioara Nascatore de Dumnezeu ! ( si, avand in vedere natura si scopul Postului…are fireasca legatura ! )
    - este foarte…”zdrobitoare” a inimii si a constientizarii pacatelor…
    - mi se pare firesc ca …toti care constientizam ca avem pacate…mai ales ! in acest Post…sa citim acest CANON DE POCAINTA !
    - nu este foarte lunga….

    Eu o citesc dintr-un Ceaslov vechi…

    Sper sa n-o interpretati ca pe o lauda…ci doar o sugestie…sa incercati…!

    Sa dea Dumnezeu ! ca aceasta nevointa - Postul- sa o ducem usor si in pace ! sa ne ierte Dumnezeu pacatele si sa ne ajute in cererile nostre de folos !

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    draga mogabu:eu iti ofer cateva motive si daca o sa ne intelegem o sa ti mai spun: 1-este negru asa cum este profetit ca va fi si este, 2-este nascut din curvie:ma sa alba si ta su negru,negru era deja casatorit in tara lui,casatoriile intre rase sant interzise in crestinism(vezi si la Sf IOAN GURA DE AUR>>)dar si lumeste de abia in 1968 sa dat voie in sua sa se casatoreasca la primar rase diferite deci obama sa facut si in afara legilor lumesti, 3- la alegerea sa la loteria din statul care la propus a iesit nr castigator: 666 !!!!! 4-acum apelez doar la logica ta: este format guvernul mondial cam tu cine crezi ca l va conduce? vor lasa americanii pe altii sa i conduca ? nu ar fi bine sa conduca un detinator al premiului NOBEL pt pace? adica obama care a luat nu se stie pt ce motiv acest premiu,ca asa e numit:printu pacii! 5-este evreu caci ma sa era evreica 6- nu se stie corect data si locul nasterii ca nu a avut certificat de nastere..

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pentru ca nu am vazut nici un raspuns plusez eu:ce fel de relatie avem noi ortodocsii de pe intreg pamantul cu Dumnezeu cand stim cu convingere ca antihristul este gata sa ia conducerea lumii deci este matur.. si noi nu stim cine este !! oare nu se adevereste profetia care spune ca nimeni nu va spune nimic impotriva lui?? este vorba de clerul bisericesc care ar trebui sa l cunoasca si sa ni l arate..la fel a fost si cu Hristos pe care clerul nu l a recunoscut ,nu l a aratat poporului...ba l au ucis,asa si cu antihristul! clerul nu l va recunoaste,ba o sa ne spuna ca nu e el cel rau ci altu care o sa vina sau care a fost..ochii mari ca d aia ii zice apocalipsa: ca este cea mai mare viclenie..

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ecumenismul crede ca Duhul Sfant nu pleaca de la cel ce se roaga cu cei de alte credinte,sau ca ramane Duhul Sfant la cel ce se crede ortodox desi episcopul lui e ecumenist..

  30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    da nicu si cei de la muntele Athos zic ca Obama e antihrist

  31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    sfantul Ioan Maximovici in 1963 spune ca antihristul s a nascut!!!! si alti sfinti cunoscuti au spus acelasi lucru.. iar la Ierusalim s a dovedit ca Dumnezeu le da voie evreilor sa construiasca templul in care va imparati antihrist si stejarul lui Mamvri s a uscat si sabia celui din Constantinopol a iesit din teaca ...

  32. legionarulortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    SUB TITLU, SE VEDE O MICA PARTE DIN TABLOUL, SAU ICOANA CU BARCA CU HRISTOS SI ERETICII PE MAL............PE CINE VEDEM CU DIAVOLUL IN SPATE , PE ATHENAGORAS, SCRIE SUS........................PE SITUL ARHIEPISCOPIEI ALBEI, ESTE CARTE CU VIATA LUI ATHENAGORAS...........SI VB DE CATE A FACUT EL BUNE SI CAT ERA DE INDUHOVNICIT...............IN ICOANA ESTE VORBA DE ATHENAGORAS, CEL DIN CARTEA CARE SE GASESTE PE SITE-UL ARHIEPISCOPIEI ALBEI !? DACA E ASA...............E GROASA RAU TREABA...! E POSIBIL SA SE AJUNGA LA DEZBINARE...........CUM S A INTAMPLAT SI IN 1924.........! NU E BINE! TREBUIE SA RAMANEM UNITI...INSA NU PUTEM ACCEPTA NICI ECUMENISMUL SI MASONERIA!
    http://www.reintregirea.ro/index.php?cid=carte-108

  1. Pingback: preluat de pe APOLOGETICUM Ecumenismul – Semnul vadit al apropriatei veniri a Antihristului « Fanu Weblog

  2. Pingback: STIRILE ZILEI (14.11.2010) « Saccsiv's Weblog

  3. Pingback: STIRILE ZILEI (14.11.2010) | Crestinism Ortodox. Portal Crestin Ortodox. Resurse Ortodoxe

  4. Pingback: Ofensă adusă STEAGULUI ROMÂNIEI TRICOLORUL a căpătat la Alba Iulia portocaliu şi un semn ciudat deasupra « Fanu Weblog

  5. Pingback: ss Daniel – fidela slugă a CMB. Secretarul General al CMB în vizită la Patriarhia Română | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam si tara

  6. Pingback: A VENIT DOAR CA SA SE PLIMBE? Secretarul general al Consiliului Mondial Bisericilor in vizita la Basescu si Patriarhul Daniel « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*