Mitropolitul Ambrozie al Kalavritelor si noul Mitropolit al Kifisiei dimpreuna cu preotii si monahii au spus NU ”cardului cetateanului”

Cardul cetateanului elimina libertatea si ofenseaza brutal constiinta religioasa a credinciosilor

Mitropolitul Ambrozie al Kalavritelor si Eghialiei

NU „cardului cetateanului”

Prin aceasta se vor indosaria electronic cetatenii in numele guvernarii electronice

Cu 24 de ore inaintea convocarii Sfantului Sinod al Ierarhiei a avut loc adunarea preoteasca a Mitropoliei Kalavritelor si Eghialiei. Adunarea preoteasca a abordat problema „cardului cetateanului” si a luat o decizie unanima prin care se declara impotriva cardului si impotriva actelor de identitate electronice care vor indosaria toate actiunile cetatenilor si ale crestinilor. Decizia integrala este urmatoarea:„Pe data de 1.10.2010, la Centrul de Tineret «Noi Orizonturi» al Mitropoliei noastre, a avut loc adunarea preoteasca ordinara, in urma invitatiilor Inalt Prea Sfintitului Mitropolitului nostru Ambrozie al Kalavritelor si Eghialiei, in care toti preotii am discutat, intre altele, si tema cardului cetateanului, datorita numeroaselor intrebari ale credinciosilor eparhiei noastre legate de aceasta chestiune, precum si datorita publicatiilor din presa religioasa ale clericilor in care exprima nelinistea lor vie si cheama poporul credincios sa refuze acceptarea acestui card. Pe parcursul adunarii am fost informati in legatura cu evolutiile in aceasta directie si cu dimensiunile pe care le-a luat atat in tara noastra, cat si in strainatate. Potrivit anunturilor guvernamentale, in cateva luni va incepe inlocuirea treptata a actului nostru de identitate eliberat de politie cu cardul cetateanului.

Cardul Cetateanului va avea forma cartii de credit si va fi inzestrat cu un cip „inteligent”, in care vor fi incorporate numarul din registrul matricol al localitatii in care traieste detinatorul, codul fiscal (AFM), numarul matricol al asigurarii de sanatate (AMKA), precum si numarul actului de identitate eliberat de politie. Este vorba adica de date personale vitale.

Pe o fata a cardului va fi fotografia detinatorului si amprenta. Prin introducerea numarului serial si a codului de acces se va permite cetateanului accesul prin intermediul internetului la dosarul sau medical, la datele care se refera la proprietatea sa etc.

Potrivit informatiilor pe care le detinem, cardul cetateanului se va folosi pentru toate tranzactiile cetateanului cu statul si mai ales cu serviciile sociale.

Indosarierea electronica

Avand in vedere parerile pe care le-au exprimat preotii prezenti, am decis sa redactam urmatoarea hotarare care s-a citit in fata intregii adunari si a fost acceptata unanim de intregul preotilor:

1. Exprimam intensa noastra neliniste fata de dorinta din ce in ce mai crescuta a guvernelor tarilor europene de a controla datele personale ale cetatenilor, constrangandu-i, in numele usurarii vietii cotidiene sau al controlului legalitatii in diferite sectoare ale societatii, sa ofere aceste date in bancile electronice de informatii, care le vor crea acte de identitate pe care va trebui obligatoriu sa le foloseasca in activitatile lor zilnice.

Astfel se realizeaza controlul absolut al statului asupra oricarei actiuni si activitati a omului. Acest lucru in mod clar atenteaza la libertatea omului ca persoana, cu atat mai mult cu cat cetateanul devine un numar rece si impersonal, isi pierde personalitatea si valoarea si in mod continuu viata lui este urmarita de guvernarea electronica a tarii sale.

De asemenea atenteaza la Carta Europeana a Drepturilor Fundamentale ale Omului, care la numarul 8 cu titlul „Protectia datelor cu caracter personal” subliniaza:

a) Orice persoana are dreptul la protectia datelor cu caracter personal care o privesc.

b) Prelucrarea acestor date trebuie sa se faca in mod legal pentru scopuri bine determinate si pe baza consimtamantului celui interesat sau pentru alte motive legale prevazute de lege. Orice persoana are dreptul sa aiba acces la datele indosariate care il privesc si sa opereze corectarea lor.

Este limpede din articol ca conditia necesara pentru prelucrarea datelor personale este consimtamantul individului in acest sens.

Repercusiuni

2. Primirea obligatorie a cardului cetateanului, dependenta absoluta si necesitatea acestuia in satisfacerea nevoilor fundamentale ale omului in supravietuire, adica primirea salariului, asistenta medicala, educatie, cumpararea de produse etc., precum si faptul ca in viitor cardul acesta va contine si semnatura detinatorului conduce la urmatoarele intrebari:

a) Ce garantie poate sa existe ca nu se va ajunge la situatia in care datele cardului sa fie interceptate si folosite in scopuri ilegale de catre cei care vor avea acces la acestea si chiar sa fie modificate intentionat? Recent de altfel, un canal german de televiziune a demonstrat ca datele cardului cetateanului pot fi usor interceptate.

b) Care vor fi termenii si limitele folosirii datelor personale de catre cei care le prelucreaza in mod legal?

c) Cum se va asigura si intari legal protectia si siguranta cetateanului in legatura cu fluxul datelor personale si prelucrarea acestora?

d) Ce se va intampla cu acei cetateni care din motive de constiinta si chiar religioase vor refuza sa primeasca cardul cetateanului? Vor fi exclusi din viata, pentru ca fara card nu isi vor satisface cele necesare vietii sau se va da o solutie alternativa din partea statului? Sa se mentioneze ca in Carta Europeana a Drepturilor Fundamentale ale Omului la articolul 10, paragraful 2 se recunoaste dreptul omului la obiectie de constiinta.

Guvernarea mondiala

3. Ne problematizam de altminteri pentru interesul (pe care il prezinta cardul electronic) pentru guvernarea electronica contemporana. Mesajele pe care le primim zilnic de pe internet si din presa, din declaratiile persoanelor politice si ale oamenilor de stiinta, subliniaza ca acest act serveste scopurile instaurarii unei guvernari mondiale care prin intermediul bancii centrale de informatii va putea sa controleze nu doar datele personale, ci intreaga viata a omului si chiar sa o directioneze.

4. Cele de mai sus sunt confirmate si de faptul ca in numele multiculturalitatii si al respectului, chipurile, fata de specificitatea religiilor se uzurpeaza valorile nationale, culturale si religioase ale popoarelor. Astazi vedem ca in cadrul drepturilor cetateanului european este pusa la indoiala legal existenta icoanelor in scoli si in cladirile publice, baticurile musulmancelor etc. In special in tara noastra exista si se creeaza un intens climat negativ fata de Biserica si de clericii ei si se critica ortodoxia la nivel international. Sa se mentioneze ca in asa-numita Constitutie Europeana au avut grija sa nu existe nici o referire la mostenirea crestina a Europei, respectand, asa cum au spus, specificitatea comunitatii multiculturale.

Propuneri

Tinand seama de cele de mai sus, propunerile noastre sunt urmatoarele:

1. Biserica noastra si intregul Sfantului Sinod al Bisericii Greciei trebuie cu multa atentie sa ia imediat pozitie fata de primejdiile pe care le antreneaza indosarierea electronica a cetatenilor si emiterea cardului cetateanului. Fara extremisme si zelotisme, printr-o cercetare atenta a tuturor datelor, a nelinistilor care sunt exprimate de multimea credinciosilor, in colaborare cu teologi, profesori universitari, specialisti si oameni de stiinta, pe temeiul traditiei ortodoxe si a adevarului, exprimate in invatatura autentica predata noua de Domnul si de Apostoli, va trebui sa cerceteze intreaga tema in profunzime si prin enciclicele sale sa lumineze in mod responsabil clerul si poporul lui Dumnezeu, si in acelasi timp sa se pregateasca, daca va fi nevoie, pentru o lupta vitala pentru apararea drepturilor poporului la nivel national si european.

2. Biserica sa participe prin reprezentantii structurilor ei sinodale la dezbaterea publica, care va incepe in putine zile asupra temeiurilor cardului cetateanului si in colaborare cu societatea greceasca sa solicite consolidarea legala a securitatii datelor personale ale cetateanului. De asemenea, in acord cu propunerea exprimata de profesorul de teologie al Universitatii din Tesalonic in scrisoarea sa catre Sfantul Sinod, ierarhia bisericeasca sa solicite de la Uniunea Europeana sa introduca in tratatele ei si in Constitutia Europeana, intr-un articol nerevizuibil, urmatoarele:

„Uniunea Europeana nu permite nici unui stat-membru sa legifereze, sa promoveze si sa impuna in nici un fel de document, card, microcip, act de identitate sau sistem electronic de tranzactii, vreun numar anume – precum rau famatul numar 666 – nume sau simbol sau pecetluire, care ofenseaza constiinta religioasa a crestinilor sau a adeptilor altei religii”.

3. Sfantul Sinod ar putea redacta un text de decizie in care sa se dea posibilitatea poporului lui Dumnezeu sa se exprime prin semnatura. Acesta ar constitui in mod clar un protest care poate sa aiba puterea sa rastoarne sau chiar sa curme proiectele conducatorilor si sa ii problematizeze. Un exemplu il constituie cazul Angliei, unde noul guvern de coalitie, luand aminte serios la reactiile anterioare ale organizatiilor impotriva indosarierii electronice si a noului „act de identitate inteligent” a considerat drept chestiune majora anularea sistemului legislativ privitor la „noul act de identitate” si la uriasa indosariere a 50 de tipuri de date cu caracter personal ale cetatenilor pe care o prevedea acesta. Organizatiile respective au adunat 10 000 de semnaturi impotriva cardului cetateanului, obligand guvernul sa ia decizia de a retrage legea respectiva care prevedea emiterea cardurilor.

4. Il rugam cu caldura pe Mitropolitul nostru sa transmita Sinodului Ierarhiei care urmeaza sa se intruneasca problematizarile si smeritele noastre propuneri si asteptam deciziile Sfantului Sinod referitoare la aceasta tema care sa lumineze clerul si poporul.”

Mitropolitul Kirilos al Kifisiei, Amarusiu si Oropu

Ὁρθόδοξος Τύπος, 15.10.2010, nr. 1849, p. 6

Joi 4 noiembrie 201o a avut loc prima sedinta preoteasca din cadrul Mitropoliei Kifisia, Amarusiu si Oropu, condusa de catre noul Mitropolit Kirilos. La final, asa dupa cum era de asteptat s-a facut referire si la cardul cetateanului, care elimina libertatea si ofenseaza brutal constiinta religioasa a credinciosilor. Mitropolitul Kiril si toti preotii si-au manifestat complet opozitia, declarand ca nu vor primi cardul cetateanului.

https://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6225:-l-r&catid=26:2009-12-18-08-38-40

Traducere Anna Theodorou

sursa: https://graiulortodox.wordpress.com

11 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sarutam dreapta cu smerenie celor 2 Mitropoliti ai Ortodoxiei noastre nu numai ai Greciei,purtatorii nostri de Sfanta si Adevarata Credinta! Am ferma convingere ca incercarile pe ni le trimite Bunul Dumnezeu sunt doar pentru a ne intari si a ne cunoaste mai bine in aceasta lume desarta si "guvernata" vremelnic de iudeo-masoni si satanisti,iar noi Crestin Ortodocsii trebuie sa ne pastram Sfanta Taina a Botezului intru Hristos Domnul,nu stand ca melcii asa cum o fac acum multe dintre mintile luminate ale Neamului Romanesc in pasivitate,ci marturisind fara nici un fel de teama de a pierde inselatoare functii ori slujbe si alte patimi lumesti,neprimirea sub nici o forma a cipurilor sataniste,mai mult,incurajand si dand exemplu si altor "pastori" mai putin curajosi sa fie drepti si cu teama de Dumnezeu si nu de u(i).e(a). de la Bruxelles ! Multumesc Sfintei Treimi ca existati si voua aici pentru ce faceti pentru noi prin aducerea la cunostinta si trezirea constiintei a fiecaruia dintre noi,Crestin Ortodocsii Romani ! ORTODOXIE sau Moarte !

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Stefan
    Buna ziua,

    ORTODOXIE sau Moarte!
    Sunt de acord cu dta.
    Dumnezeu este cu noi!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parerea mea este ca - asa cum am mai spus - lucrurile se precipita...si problema se pune ACUM ! si NU..."MAI TARZIU"...! si...de asemeni , problema se pune foarte transant : ORI CU ACTE BIOMETRICE - ORI FARA !

    Ori...luarea deciziei de a renunta la aceste acte...inseamna - practic - o trecere brusca de la un mod de viata...la un cu totul alt fel de viata ( unul opus ) ...adica...renuntarea la TOT...inclusiv la propria identitate in societate ( nu si in fata lui Dumnezeu ! ) Unii poate...se afla in situatia de a renunta nu numai la toate cele materiale...pozitii...ci si...chiar ! si la...familie....Ori...asta nu este foarte usor....

    De aceea exista atata sovaiala....si unii cauta sa se amageasca si sa se agate de tot felul de argumente...ca...poate..."nu e chiar asa...un pericol.."....ca..."pana acolo...ar mai fi...".......

    Ce sa zic ? Trebuie multa constienta...putere....Credinta !....si mare iubire fata de Hristos ! ca sa-si motiveze...renuntarea la...TOT ! Dumnezeu nu a fortat niciodata pe nimeni....! ..."ne-a daruit deplina libertate de gandire si actiune..."....adica...fiecare are libertatea...de a alege...cum crede....

    Asa dupa cum se spune mai nou : " Traim dupa cum am votat"...parafrazand...indraznesc sa spun : " Ne vom mantui...dupa cum vom alege... " ( se subantelege ca...in functie si de..."inima" si de... atentie la pacate...!)

    Dar ! sa ne rugam staruitor la Dumnezeu ! sa ne dea gandul cel bun ! Pentru ca...spre deosebire de..."celalalt"...Dumnezeu nu a inselat NICIODATA ! pe nimeni ! Cei care "au batut " - li s-a deschis !...si cei care "au cerut" li s-a dat !" Adica...cei care se vor lasa "in voia Domnului" ...ii va calauzi spre folosul lor ! ( sa avem deplina incredere si certitudine !!! )

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne....

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asa frate Ioane,toti sa cantam din tot sufletul;"Caci cu noi este Dumnezeu "!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asa ar trebui sa faca si ierarhii nostri, nu sa se ascunda dupa usa.Daca ei ar lua atitudine, 3/4 din populatie s-ar trezi. Veti da seama, pastorilor care ati uitat de oi si ati prins evlavie la jipane si mertane ! Pedeapsa lui Dumnezeu pt. nepasarea voastra va fi iezerul de foc !

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si eu sunt mai mult trista…ingrijorata…si uneori… cu accente de deznadejde….Pentru ca…asta…nu e un necaz…obisnuit…de genul celor cu care ne-am obisnuit…le-am trait…le-am vazut..sau…le-am auzit…Este intr-adevar…cum bine spunea un comentator pe alt site : “…Cea mai cumplita incercare pentru noi…” ~ Marea Incercare !
    Am mai spus : cel mai dureros ! va fi – in cazul celor care refuza – nu pierderea lucrurilor materiale…a pozitiilor ~ functiilor…ci ! despartirea de cei dragi : familie…prieteni…amici…Si...cred ca...va fi mult mai greu mirenilor...preotilor de mir...decat celor din arealul monahicesc...care...deja au facut o ruptura de familie...lume...
    Dar…repet…ce-am mai spus o data : daca…il iubim pe Hristos din tot sufletul nostru…! si…constientizam ca…nimic nu e de la noi…nu e al nostru….ci tot ce avem …inclusiv consort , copii , prieteni….tot Dumnezeu ni i-a dat….!…ne va fi mai usor….

    Sa ne rugam in continuu la Dumnezeu ! sa ne ierte !…sa ne apere !…sa ne ajute !

    Doamne ! iarta-ne…si …ajuta-ne….

    Si…sa nu uitam :

    Sa avem inima buna ! si…Dreapta Credinta !

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce voi face eu fratilor ,am sase fetite toate mici unde sa ma duc ?stau la bloc ,cine te primeste cu atatia copiii!!! stam pe loc si vom marturisi credinta chiar si cu pretul vieti daca aceasta se va cere , nici HRISTOS nu a fugit!!!!

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://saccsiv.wordpress.com/2010/11/09/comentariul-zilei-09-11-2010-chestiunea-cipului-si-ochiul-vartejului-de-apa/

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sora Sorina,retoric ai intrebat,cine te primeste cu sase pui,iti dau un raspuns pe care il stii deja ! Iisus Hristos Domnul ! El a venit aici ca sa ne primeasca pe toti in patria cereasca ! Ai nadejdea ca daca rabdam tot ceea ce primim de la Bunul Dumnezeu,ne vom mantui ! Te iubesc pentru curajul si daruirea ta de a sta dreapta si fara teama ptr. Sfanta Credinta,tu o femeie cu sase ingeri,care ne aduci pe noi barbatii cu picioarele pe pamant ! Citez pe Sfantul Arhanghel Mihail :"Sa luam aminte !"

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si eu am o fetita,iar cei din jurul meu nu cred o iota cu pericolul actelor biometrice si cu vremurile ce vor urma. Si eu imi fac probleme pt 'ziua de maine" ca sa spun asa.Ce e mai tragic ca datorita convingerilor mele crestine am ajuns sa fiu considerata de unii o ciudatenie,de altii chiar nebuna.
    Am inceput inca de mai demult sa "jonglez " cu legile in ceea ce priveste actele si tot mai trag nadejde ca macar o perioada mai scurta sau mai lunga vom mai putea trai in lume.
    Doamne ajuta!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru surorile mele intru Hristos , Sorina si "Crestina",va ofer adresa mea de e-mail ,cu permisiunea administratorului acestui site,pentru cateva solutii si daca se vrea si pentru a ne intalni mai multi care suntem"ciudatii si nebunii" acestei lumi nedand nici un pas inapoi pentru Sfanta Credinta Crestin Ortodoxa! Daca suntem impreuna vom reusi pentru ca acolo unde vom fi mai multi ,vine si Mantuitorul caci ne-am adunat in numele LUI ! Sunt casatorit si am copii si vreau sa ne intalnim si nu sa asistam neputinciosi cum se incearca introducerea cipului satanic peste tot si fara acceptul nostru ! Adresa mea de e-mail este [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*