Luptatorii anticomunisti cer anularea deciziei CNA de sanctionare a realizatoarei tv, Eugenia Voda

Federatia Romana a Fostilor Detinuti Politici Luptatori Anticomunisti isi exprima deopotriva indignarea si ingrijorarea cu privire la sanctiunea acordata de CNA la adresa TVR1 si a realizatoarei emisiunii “Profesionistii”, d-na Eugenia Voda, in legatura cu afirmatiile d-lui Ion Cristoiu referitoare la Corneliu Zelea Codreanu.

Un astfel de act, pe care noi il consideram neprocedural si abuziv, este cu neputinta de imaginat la 21 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989, cand, cu pretul sangelui varsat de tineretul sau, poporul roman si-a castigat Libertatea, concept care include si libertatea de expresie. Dupa cum, de neconceput consideram ca este indrazneala cu care, semnatarii scrisorii de protest, care se erijeaza in aparatori ai intereselor etniei evreiesti din Romania, inteleg sa-si manifeste public comportamentul abuziv, purtator al unor reminiscente de natura totalitara.

Acesti domni trebuie sa stie ca, prin sacrificiile facute in inchisorile si lagarele comuniste, in rezistenta armata anticomunista, precum si in timpul Revolutiei din decembrie 1989, neamul romanesc si-a castigat Libertatea, iar principiile pluralismului, libertatii de expresie si statului de drept, sunt cuceriri la care nu are dreptul sa atenteze nimeni, indiferent cine ar fi.

Noi, fostii luptatori in Rezistenta Nationala Anticomunista, cei care am dus greul acestei lupte, platind cu ani grei de detentie politica, ne rezervam dreptul moral de a condamna cu fermitate acest atentat la Libertatea castigata de poporul roman cu atat de multe sacrificii.

Dar cel mai ingrijorator ni se pare faptul ca o institutie precum CNA, in mod inadmisibil si contrar deontologiei profesionale, intelege sa cedeze la presiunile morale si politice exercitate de semnatarii scrisorii de protest.

Pe aceasta cale, noi, fostii detinuti politici, luptatori in Rezistenta Nationala Anticomunista, condamnam sanctiunea acordata postului TVR1 si emisiunii realizate la standarde de excelenta de profesionista Eugenia Voda, si cerem in mod imperativ acestei institutii sa revina asupra deciziei luate. CNA nu are voie sa uite ca este o institutie a Statului de Drept si ca are datoria de a apara deontologia profesionala, neavind voie sa abdice de la aceasta menire in urma lobby-ului desfasurat de terte persoane, indiferent cat de influente ar fi acestea pe plan intern sau international.

Federatia Romana a Fostilor Detinuti Politici Luptatori Anticomunisti
Tel. 0745039625 // e-mail:  [email protected]

Presedinte,   dr. Constantin Iulian,  fost detinut politic
Secretar,  Gheorghe Jijie, fost detinut politic

14 Comments

 1. Va apreciez suferinta si lupta dumneavoastra pentru binele ROMANIEI, dar este bine sa spuneti si ADEVARUL si sa nu CONDAMNATI ROMANII NASCUTI DUPA 1944 si copii si nepoti lor.
  CINE A INFIINTAT TRIBUNALUL POPORULUI?
  REGELE MIHAI
  Cine condamna la moarte sau la inchisoare pe viata romani care au luptat pe front impotriva RUSIEI BOLSEVICE sau cei care se impotriveau DEPORTARILOR IN SIBERIA SOVIETICA(deportari ordonate de ALIATI si executate prin decret emis de CASA REGALA REGELE MIHAI) ori impotriva celor care s-au opus la implementarea COMUNISMULUI in Romania?
  REGELE MIHAI
  Prima victima a regimului comunist, decedata in inchisoare, a fost Mihai Carare, arestat la 26 iunie 1945 si inculpat pentru crime impotriva umanitatii. Al doilea deces de acest fel a fost al lui Stefan Gavat, arestat la 22 mai 1945 Si acuzat de crima de dezastru al tarii si condamnat la moarte prin sentinta nr. 1/22.V.1945 emisa de Tribunalul poporului Bucuresti. Pedeapsa i-a fost comutata la inchisoare pe viata prin decretul nr. 1742/1945. A murit in timpul executarii pedepsei.

  PARDON, DAR NU INTELEG DESPRE CE ESTE VORBA?

  Crime impotriva umanitatii

  ADICA AU LUPTAT IMPOTRIVA RUSIEI BOLSEVICE.

 2. Ne facem noi iluzii ca traim intr-un stat de drept. Piramida valorilor rasturnata de comunismul sovietic nu a fost inca asezata in pozitia ei fireasca. Din cauza asta elitele societetii sunt tratate la fel ca in anii 50 de conducerile post decembriste, iar adevarata istorie intarzie sa fie recunoscuta oficial. Calaul si victima – poporul si satrapii conducatori – fac astazi ce au exersat timp de 45 de ani: se supun ordinii in cel mai titpic spirit mioritic / respectiv conduc masele dupa principii medievale adaptate prezentului. Noul atesim nu mai omoara trupuri, ci suflete.

 3. Multe lucruri incredibile pentru o natiune, care ar trebui sa se trezeasca din somnul cel de moarte, se intimpla in aceste momente.
  Dar pina cand domnilor ROMANI acceptati, ca niste straini de tara si de neam, sa ne terfeleasca istoria si adevarul.
  Voi chiar nu mai simtiti nimic?
  V-ati atrofiat simturile si simtirile?
  V-au hipnotizat bine astia cu “bunurile si civilizatia occidentala” !

  Mai incercati va rog!

 4. Pe bune ca nu mai inteleg nimic. Fiti mai expliciti, domnilor!Eu personal nu am inteles nimic nici din articol, nici din comentarii.Si bag de sama ca nici domniile voastre nu stiti sa va explicati pozitia de pe care pledati…Ganditi-va ca va adresati si unor persoane foarte tinere.Si daca tot discutati pe un site cu tendinte religios ortodoxe…lasati-L pe Dumnezeu sa-i judece si pe regele Mihai si pe Zelea Codreanu si pe altii din istoria noastra.

 5. Nu va lasati inselati de politrucul Cristoiu.

  De ce nu a sarit in apararea lui Codreanu vreme de 20 de ani si o face tocmai acum ?

  CNA-ul le-a facut un serviciu victimizandu-l pe Cristoiu, tocmai pentru a-i face vizibila cartea despre Capitan si pentru a-i impune parerea acestuia (a se citi manipularea imaginii) despre Corneliu Zelea Codreanu – in constiinta opiniei publice.

  1. D-le Ene.. lasand la o parte atacul la persoana, ce nu va convine in comunicatul Fostilor Detinuti?
   Parca era vorba de Capitanul, nu de Cristoiu. Luati-va de CNA, mergeti cu portavocea in fata sediului CNA si protestati… Va doare atat de tare denigrarea Capitanului?

 6. Regele Mihai : traieste,Corneliu Zelea Codreanu : ucis pentru Sfanta Credinta Ortodoxa si pentru ca a vrut doar ca Romania sa apartina Romanilor ,talpasilor simpli si nu elitelor masonice ! Quad erat demonstrandum !

 7. În emisiunea Doamnei Vodă s-au spus adevăruri greu de acoperit și mistificat. Jurnalistul, I. Cristoiu, un om de stânga, care se declară comunist, cunoscător fiind, datorită studierii cazului mucenicului C.Z. Codreanu, a relatat personalitatea neîntinată a Căpitanului. În plus, a evidențiat conjunctura mocirloasă, scelerată și nevrednică impusă de jungla politică manipulată de tatăl celui mai nevrednic și ticălos rege al României – Mihai I.
  Nu s-au făcut referiri xenofobe antisemite ( sintagmele devenite marote, iubite de dușmanii românilor) și în acest caz, orice măsură luată împotriva realizatorului emisiunii ”Profesioniștii” reprezintă un abuz grosolan, de neiertat, specific stalinismului, al regimului ateu – comunist.
  De ce intelectualitatea română, din România și diaspora, nu ia atitudine?

 8. Cam dubioasa aceasta clica de inspectori Tv (zisi CNA).

  Mizeriile, crimele, nuditatile si obscenitatile din fiecare zi, nu le cenzureaza, desi afecteaza grav buna crestere a copiilor si tinerilor.

  Dar capitole din istoria acestui neam, le-ar cenzura in secunda doi.

  Comunisti, ce sa le faci.

  Iarta-ne Doamne, pentru nesimtirea noastra.

 9. Poate are multe “pacate” Cristoiu dar in materie de documentare sa stiti ca el pierde mult timp prn biblioteci . Datorita mistificariilor comuniste am impresia ca ideea de “rau” despre Zelea Codreanu a intrat cumva in mentalul colectiv .

  Nu am citit despre Zele Codreanu spre rusnea mea ,, dar am citit despre rRezistenta Anticomunista din munti si pot sa spun ca mi-au umplut un gol in suflet aeast patriotism adevarat pur care nu se prrea mai intalneste astazi .

  MIstificarea cea mai mare ste ca se doreste alaturarea lui la nazism . De fapt nu are nici o legatura cu nazismul . Hitler a cautat sa faca un partit dupa modelul din Germania tocmai datorita faptului ca nu era un corespondent in romania .

  Din ce am citit eu despre Zelea Codreanu el promova cinstea , patriotismul adevarat , era impotriva vanzarii tarii .
  Practic nu inteleg de unde atata inversunare pe memoria unui om care a fost un exemplu de urmat .

  Este posibil ca aceasta inversunare pentru a-l stropi cu noroi sa fie facuta si din dorinta de a distruge orice valoare cu adevarat reala a romaniei .

  In schimb lichelele si “cozile de topor” nu au nici o problema . Non valoarea este chiar incurajata .

  Eu ma cutremur de fiecare data cand gasesc marturii despre ce a fost Romania si varfurile ei inainte de 1945 si la ce a ajuns in acest moment ca moralitte ,si valori . E o diferenta olosala .

 10. Am mai observat ca cei care unt impotriva masoneriei si aceasta probabil ii considera un pericol chiar si dupa moarte , au parte de o imagine terfelita .
  Din cate am inteles chiar si Eminescu a avut parte de asa ceva prin faptul ca s-au facut speculatii asupra cauzei mortii sale . Nu vreau sa scriu aiurea dar “boala rusinoasa” am inteles ca e o inventie .

  Antonie Iorgovan dupa ce a declarat ca ar trebui interzisa masoneria a murit de un cancer galopant .
  youtube.com/watch?v=Nk5PuxuJpRw
  civicmedia.ro/acm/index.php?option=com_content&task=view&id=472&Itemid=96

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 Comments
scroll to top