Primii colindatori pe 2010 la Parintele Justin in ajunul Sfantului Nicolae

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=SsyXupxo2xs]Grupul de colindatori, “Sfantul Ioan Cucuzel” din Iasi.

Cuvantul parintelui Justin: Sa fiti binecuvantati, baieti! Dumnezeu sa va ajute! Sa va daruiasca o tinerete de vreo suta de ani, de aici incolo. Sa cantati nevoile acestea ale neamului cu vocile acestea frumoase pe care le aveti. Asta doveste, dupa cum spun si versurile astea: “sarac…” si “dor…”, ca in saracia noastra romanul mereu a dorit altceva: si-a dorit mantuirea, a dorit chiar si suferinta: “Mai bate Doamne, cate-un cui, mai vara cate-un spin”. Asta este romanul nostru: intodeauna si-a mangaiat suferinta prin nadejdea aceasta, a Invierii Domnului.

16 Comments

 1. Sarut Dreapta Sfinte Parinte Justin!

  Multumiri colindatorilor care au fost în vizita la Jertfelnicul si Iubitul nostru Parinte Justin Pârvu!

  La Multi Ani celor care poarta numele Sfântului Nicolae!

 2. Sa ne traiti,Parinte Justin,intru multi ani cu sanatate! Sa traiasca si copiii care au dorit sa ii bucure sufletul Parintelui,sa traiasca si adminul! Un La Multi Ani si tuturor celor care astazi,isi sarbatoresc ziua onomastica! Doamne miluieste!

 3. O , preabunule Parinte Nicolae , pastorul si invatatorul celor ce alearga cu credinta catre a ta folosire si cu fierbinte rugaciune , te cheama pe Tine , sargauieste degrab’ a le ajuta ; izbaveste turma lui Hristos de lupii cei ce o rapesc pe ea si toate partile crestinesti le ocroteste si le pazeste prin Sfintele tale Rugaciuni de galcevile lumesti , de cutremur , de venirea altor neamuri , de robie , de razboiul cel dintre noi , de foamete , de potop , de sabie , de boala si de moarte grabnica ; si precum ai miluit pe cei trei barbati care sedeau in temnita si i-ai izbavit pe ei de mania imparatului si de taierea sabiei , asa ne miluieste si pe noi cei ce cu mintea , cu cuvantul si cu lucrul suntem intru intunericul pacatelor si ne izbaveste de mania lui Dumnezeu si de chinul cel vesnic ca , prin solirea Ta , cu ajutorul , cu mila si cu Harul lui Hristos , Dumnezeu sa ne dea viata lina si fara de pacat , ca sa vietuim in veacul acesta , si de partea starii de-a stanga sa ne izbaveasca si in partea de-a dreapta , impreuna cu toti Sfintii sa ne invrednicim. AMIN.

  LA MULTI ANI !!!

  TUTUROR ! celor ce poarta numele blandului si milostivului Sfant NICOLAE !

  Doamne ! iarta-ne…si ajuta-ne…

  Sa avem inima buna ! si…Dreapta Credinta !

 4. Ieri la biserica(o biserica din Bucuresti) a spus parintele ca a venit cineva sa ceara ajutorul sa se strange bani pt parintele Iustin pt medicamente . Nu are bani de medicamente ?

  1. @alexandru
   acea persoana sigur era un impostor, caci niciodata Parintele Justin nu a trimis pe cineva sa ceara bani de la oameni. Aveti grija la astfel de oamenisi nu le dati niciun leu.

 5. Dvs stiti sigur ca nu a trimis parintele pe cineva sa ceara bani ? Spunea ca este grav bolnav si are nevoie de medicamente

  1. @alexandru
   chiar daca ar fi bolnav, Parintele nu ar trimite oameni dupa bani… sunt destui ucenici de-ai sfintiei sale care sa-l ajute.

 6. legat de biserica in care se strange bani pt parintele iustin.

  parintele nu a cerut sa se stranga bani pentru dansul insa actiunea vine din initiativa unor persoane care le-au propus un tratament (celor de la petru voda) pt parintele, insa ei au ajuns la concluzia ca este cam scump 🙂 .
  de aici a pornit initiativa cu strangerea de fonduri pt tratamentul parintelui (s-au gandit sa cumpere ei tratamentul si sa-l trimita manastirii prin posta ).

 7. Ce ne-am face daca nu am avea un astfel de duhovnic!? Am trai untr-un intuneric hidos si in mocirla pacatelor!
  Doamne ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 Comments
scroll to top