15 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mare bucurie s-a facut in noaptea asta si multi diavoli s-au intristat si au pierit pentru ca PREA BUNUL PARINTE IUSTIN a facut un efort si ne-a mai scapat de necurat...
    Slava lui DUMNEZEU pentru toate!
    AMIN

  2. Cornelia Liliana Marsanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Va multumesc.
    Am glaucom si nu ma prea pot deplasa. Cand vedeam bine eram nelipsita la 1 ianuarie de la Biseria Sf Mina unde parintele Alexandru Leu citea moliftele in vremuri grele in care biserica era amenintata cu demolarea si noi toti stateam in frig si cantam.
    Acum ,datorita dumneavoastra am putut sa particip la rugaciuni in mod virtual. S-a intamplat ca la carte.
    Intra in camara ta si roaga-te si eu voi veni la tine.
    Sa va ajute Domnul in anul cel nou 2011 asa cum ma bucur eu acum .
    Sa va dea sanatate multa si multumire sufleteasa si spor de har.

    Cu respect,
    Cornelia liliana Marsanu

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Multumim din suflet. Multa sanatate la toata lumea de la Petru Voda!
    LA MULTI ANI! Doamne, ajuta!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    " Supuneti-va deci lui Dumnezeu. Stati impotriva diavolului si el va fugi de la voi." ( Iacov 4, 7).

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Frate Apologeticum, va rog sa puneti accent si pe misiunea sociala a Bisericii, n-ar strica niste articole, ca sa stim si noi, simplii credinciosi, ce face Biserica pentru saraci si nevoiasi, ca credinta, chiar si ortodoxa, e zero fara fapte: " credinta fara de fapte moarta este" ( Iacov 2, 20) si " Iar orice pom care nu face roada buna se taie si se arunca in foc." ( Matei 7, 19).

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Un pacatos
      Cum adica "credinda, chiar si ortodoxa"? Mai cunosti si alta, inafara de secte? daca vrei sa afli despre activitatea sociala a Bisericii cauta sa vezi ce face Parintele Nicolae Tanase, maicile de la man. paltin - Petru Voda, de la Agapia. Probabil cand se va termina si planul megaloman al catedralei manturii (de bani) neamului, atunci vom putea spune si despre activitatea sociala a patriarhiei.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Graiesti pe limba mea. Sa nu uitam ca si reforma religioasa a inceput tot cu banii pentru constructia unei catedrale
    ( " Sfantul Petru" din Roma). Daca papa era cumpatat nu se producea inca o ruptura a Bisericii.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La multi ani!
    Poate ar fi util sa stiti ca cineva se teme de Molitvele Sf. Vasile. Ca atare nici nu le-a citit. La murmurul credinciosilor din biserica a venit cu explicatia ca "sunt blesteme pentru draci si se citesc numai cu post". Daca explicatia nu a fost suficient de convingatoare si murmurula continuat, a adaugat: Se citesc in unele biserici, dar acelea fac de capul lor.

    Aveti o singura incercare sa intuiti care a fost fericitul care s-a temut de Sf. Vasile. De fapt de blestemele pentru draci. Oare de ce? (retoric)

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Oarecare are dreptate. La Patriarhie nu s-au citit Molitvele si nici la unele biserici din Capitala. Dar la periferie s-au citit. Cred ca e din nou o directiva din Deal.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    >apologeticum>>biserica din TORINO a romanilor...parintele VASILESCU a spus ca a primit mesaj telefonic sa nu se citeasca decat in cazurile personale si nu in public-.de la arhiepiscopul SILUAN>>asa ca multa sanatate ....comenzile nu se discuta se executa!!

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mmmm....imi dau si eu cu parerea....

    Intr-adevar..."Moliftele Sfantului Vasile"...nu se citesc oricum...Presupune o scurta perioada de Post...si o anume curatie...Dupa petrecerea de "revelion"...( si infruptarea din diferite bucate ) nu cred ca se pot citi...dar nici asculta de catre acei enoriasi care..."au petrecut"...So,din acest punct de vedere...explicatia mi se pare pertinenta...

    Dar...la anumite biserici....Acestea se citesc chiar in noaptea trecerii dintre ani ~ "revelion"...Personal...intr-un an...am asistat la o astfel de slujba...care incepe pe la ~23.30...si se termina pe la 1 ~ 2 noaptea...
    ( Mii-am zis atunci : "Hai sa fac "revelionul" si in Casa Domnului... ; din motive de indolenta ~ nevrednicie...anul acesta...nu am reusit sa ajung...offf !...)

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Bineînteles" ca Moliftele Sfântului Ierarh Vasile cel Mare nu s-au citit la Patriarhia lui Daniel si nici în Bisericile care asculta de ordinele "preafericitului". Oricum Patriarhul Daniel n-o mai duce mult.....el si guvernul român - acesti ticalosi - au sânge pe mâini.... este vorba în primul rând de milioanele de avorturi, de salariile si pensiile de mizerie, de cei care mor si deznadajduiesc în urma saraciei declansata de acesti criminali care conduc România, ( cu sprijinul jidovimii internationale).
    Daniel Ciobotea poate ( dar n-are voie de la stapânii lui) sa trimita circulare în fiecare Biserica pentru interzicerea avortului.
    El este obisnuit cu circularele ca orice comunist- mason, el fiind unul dintre ei, deghizându-se în mare patriarh.........
    Preanefericitul a fost pus de francmasonerie în fruntea Bisericii Române pentru a o distruge din interior, l-au îmbracat în sutana alba si el joaca asa cum cânta cei cu sortulet.....
    Vai de Biserica, cu un asemenea slujitor.....

    Preotul Vasilescu, a avut curajul sa spuna Adevarul, credinciosilor ( relateaza Margareta în comentariul ei).
    Iata ca, din nou, aflam de "PS" Siluan ca este un lup îmbracat în piele de oaie..... el a participat împreuna cu "IPS"Iosif al Europei Occidentale ( un alt ticalos care l-a tradat pe Mântuitorul Hristos) si cu alti doi "PSfintiti" , la rugaciunea comuna cu catolicii, într-o biserica din Italia.

    In orice caz, patriarhul Daniel mai are putin si va avea parte de Marea Plecare....în fundul iadului.......
    el are cancer la coloana vertebrala...... sper ca tov."preot" Constantin Stoica si "Sf.Sinod", se roaga pentru aproapele lor Daniel......

    Daca acest patriarh tradator, care a tradat Sfânta noastra Credinta Ortodoxa, nu se întoarce la Dumnezeu si sa se pocaiasca, de focul gheenei va avea parte....la fel ca si toti ceilalti tradatori.......

    Sper ca patriarhului îi va lumina Dumnezeu mintea.......

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Patriarhul Daniel, caruia am auzit ca i se mai spune si Biruitorul - datorita birurilor pe care le-a pus pe capul preotimii, are LEUCEMIE LIMFOIDA, o forma de leucemie cu care se poate trai lejer chiar si 15 ani. Informatia o am de aprox. 2 ani, chiar de la unul din medicii care l-a diagnosticat - din cadrul spitalului Elias. Imediat dupa, Patriarhul si-a luat zborul spre Viena, unde merge si acum regulat, la controale si tratament. Asadar, are tot timpul din lume sa-si termine Catedrala in care mai mult ca sigur, ortodocsii se vor ruga umar la umar nu numai cu "fratii" catolici, si chiar cu cei de "religie" vodoo.

    Scuzati-mi cinismul..., dar vede cineva viitorul altfel ??!!
    Sa nu fie asa....! Doamne ajuta!

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mmmmm...am zis ca nu mai scriu...si ma tin de-oparte...dar...parca nu ma pot abtine....

    Fara a ma declara si a fi interpretata pro sau contra patriarh...si nici avocata sfiintiei sale...incerc doar sa fiu obiectiva...si sa ma intreb retoric :

    "E...posibil ca un crestin-ortodox si practicant...si care isi doreste Mantuirea sa se bucure de boala cuiva...sau ...sa-i doreasca chiar...moartea ?

    ....Oare Mantuitorul...ne-a lasat o porunca absurda...cand a zis "sa ne iubim vrajmasii"...?

    Oare...Daniel a ajuns patriarh...impotriva vointei lui...Dumnezeu...?

    Interesant este ca...la alegerea mitropolitului Moldovei si Bucovinei...desi..."cartile erau facute"...totusi...a fost intronat Teofan....

    Oare...nu suntem ...fiecare din noi...un Iov...?

    Asteptam...Apocalipsa...asa dupa cum mentioneaza...Scripturile...sau...pretindem sa se introneze imediat...Raiul...pe pamant...?

    Iertare cer...dar sunt niste intrebari...la care nu am un raspuns...cert...

    Mos Ioan ! Spui :

    "In orice caz, patriarhul Daniel mai are putin si va avea parte de Marea Plecare….în fundul iadului……."

    Iarta-ma ,te rog ! Dar...esti sigur ca...el se va duce in iad...si...dumneata vei merge in Rai...?

    Doamne ! iarta-ne...si ajuta-ne...

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  1. Pingback: La mulţi ani întru mărturisirea dreptei credinţe. Noul an să fie fără ecumenism, fără acte cu cip şi fără război | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*