D-na Emilia Corbu – Directii de urmat in urma oportunitatii de a se vorbi depre Miscarea Legionara

Din toata reactia blogosferei ortodoxe, cel mai bine a tras concluziile d-na Emilia Corbu. In doua articole, publicate de d-nia sa, se disting 2 directii de urmat:

1. obtinerea in instanta a hotarari definitive care sa lamureasca, din nou, si in sec. 21 adevarul despre Miscarea Legionara

Judecatorii sunt cei care hotarasc daca o acuzatie este intemeiata sau nu. Nu raspunsurile unuia sau altuia, persoana fizica sau juridica, ci instanta de judecata, fie romaneasca, fie europeana. In fata istoriei si la masa discutiilor politice flecareala noastra de pe bloguri, articolele chiar documentate nu fac doi bani. Raman insa in picioare protestele scrise ale Institutului ,,Ellie Wiesel,, sau mai nou ale acestui Centru de Monitorizare a Antisemitismului carora din punct de vedere oficial nu li s-a raspuns. Doar instanta poate raspunde unor asemenea acuzatii. Logic si legal este ca toti cei acuzati de antisemitism sau fascism sa se adreseze unei instante care sa stabileasca daca acuzatia e indreptatita sau nu. Doar asa un protest ramane valabil sau se va sterge din istorie. Dupa cate stiu eu nimeni nu a facut acest lucru pana acum. (cititi articol complet).

Pentru aceasta este nevoie ca niste avocati ortodocsi si patriosti sa se uneasca si sa faca front comun fata de amenintarea sionista.

2. boicotarea trusturilor de presa, care isi fac meseria cu neprofesionalism, avand ca angajati niste “babe” barfitoare

… dupa scandalul recent regizat maicutelor de la manastirea Petru Voda, in care patru ziare (Evenimetul Zilei, Romania Libera, Gandul, Adevarul) si o agentie de stiri (Hotnews) au sarit ca o haita salbatica sa rupa o manastire ortodoxa pentru interpretarea unui cantec istoric intr-un spatiu privat, m-am convins ca singurele ziare din Romania au ramas cele din perioada interbelica. Intr-un astfel de context si perspectiva daca vii cu articolase caraghioase de genul preotului Iustin i s-a cantat un imn legionar, sa nu te miri de ce zeci de mii de oameni nu vor mai citi in viata lor Romania Libera, Evenimentul Zilei, Gandul si Adevarul. Nu au nevoie de spalaturi la creier. Presa, din pacate, nu si-a mai revenit niciodata la nivelul anului 1938, nivelul interbelic. Si, dupa ultimele evenimente, se pare ca presa nu isi va mai reveni vreodata. Nu doar din pricina babelor smintite ci mai ales din nepriceperea unor lucruri elementare. Democratia poate exista si fara presa, insa presa autentica nu poate supravietui fara democratie. Iar intr-o democratie reala recuperarea adevarului istoric este o necesitate vitala. Adevarul istoric include insa si imnul (n.n. Sfanta tinerete legionara) celei de a treia forte politice din Romania interbelica. (cititi articol complet)

Mai concret: sa nu mai cumparam aceste ziare de scandal si sa nu mai vizitam site-urile lor.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=1wRNhMR0Ysg]

10 Comments

 1. Cand tara mea este cotropita ,
  Si flacaii mei sunt dusi in robie,
  Sunt luati cu lanturi si dusi sa robeasca ,
  In tari pagane fara Dumnezeu.

  Bisericile sunt atinse de apostazie,
  Cand sufletul nostru sta in puscarie
  Robit de pacate si patimi ca un sclav
  Legat in lanturi cu zale fara numar.

  Si Fiara sta cu capetele ei multe
  Sa-mi judece mie dorul ?de tara,?
  Credinta eu, oare nu mai am?
  Suflarea-mi ramane rugaciune.

  Si dorul de tara eu inca il port,
  Credinta imi creste acum prin rugaciune,
  Si dorul meu de tara ,altar de judecata,
  In ruga necurmata, Hristoase Doamne…..

  Vinoo!! Hristoase Doamne si fa judecata.

 2. Nu prea cred in aceste instante judecatoresti laice despre care vorbeste doamna Emilia deoarece Duhul Sfant nu graieste prin aceste instante. Petre Tutea spunea ca el pune Biserica deasupra statului, iar Biserica este acolo unde este Duhul Sfant. Adevaratele instante sunt purtatorii harului, asa cum in Vechiul Testament profetii erau “instantele”(AMOS, IEREMIA, ISAIA etc). , fie ca ceea ce marturiseau ei era pe placul instantelor regesti ori ierarhiei templului (AMOS, IEREMIA, ISAIA etc)… deoarece “Duhul Sfant Care a grait prin prooroci” marturisim in Crez. Prin urmare instantele judecatoresti sa se supuna actualilor profeti (Iustin Parvu, Arsenie Papacioc si celor care vor veni etc). “Cine are minte sa ia aminte”. Cine vrea sa se amageasca cu surogate nu are decat.

 3. @Ion I ,

  corect , la obiect . Citisem articolul d-nei Emilia Corbu de pe
  http://vlad-mihai.blogspot.com/
  si in prima faza m-a lovit limbajul pe care-l foloseste si care nu poate fi al unui crestin ( care mai are si pretentia ca vrea sa ajute la zidirea altora ) , pentru ca apoi sa citesc parerea dumneaei despre democratie si presa ( ” democratie reala ” ) . Oricine crede in democratie ori este rupt de realitate , ori este rupt de dumnezeu , pentru ca ” democratia reala ” , din teorie , inseamna PUTEREA POPORULUI , legea poporului , adica o lege fara Dumnezeu .

  @admin ,
  Nu inteleg de ce o promovati pe d-na Emilia Corbu , articolul ei ( cel putin cel pe care l-am citit eu pe blogul mai sus amintit ) este DOAR un elogiu adus BOR si realizarilor lor , cu care , daca bine-mi amintesc , nu prea erati de acord ( si cu care nu este bine sa ne mandrim -constructii de biserici , post de televiziune ,… , maine-poimaine Catedrala Mantuirii Neamului ) .

  Doamne , ajuta-ne !

  1. @fane
   Faci confuzii ce denota lipsa ta de tact si de reactie. Chiar crezi ca nu deranjeaza pe atei si pe pagani, faptul ca Biserica prospereaza? Aici e vorba de tine totusi cu fratii nostri, desi ei uneori nu o fac, insa nu-i putem da in gura lupului sionist…. s-au dat ei indeajuns. Crestineste este a le intinde o mana. Nu democratia este problema, ci credinta poporului, care daca lipseste duce la haos indiferent de forma de guvernare.
   Stiu ca stiai si ma bucur ca ai inteles.

 4. @Ion I,
  Nici eu nu sunt atat de naiv incat sa mai cred in justitia coruptilor. “Actul de justitie” in zilele noastre este o loterie in toata regula dar si o licitatie in acelasi timp. Una pentru ca nu mai judeca nimeni dupa adevar si dreptate ci dupa capriciile, orgoliile si ambitiile personale ale “barosanului” din jiltul de judecator, cealalta pentru ca judecata se face in favoarea celui care “da mai mult”… Si parca nu este destul, la toate astea se mai adauga si comanda politica iar legile cine credeti ca le face si in favoarea cui… Astea nu sunt fantezii ci este exact ceea ce se vede. Asazisa justitie si-a facut un nume in 20 de ani de la revolta din ’89 plus inca 40 si de ani dinainte iar numele ei este asta care se vede dupa roadele ei.

  Cred ca o solutie mai eficienta este reanfiintarea si inscrierea Miscarii Legionare in mod oficial, cu statut juridic la fel ca orice alta organizatie nonguvernamentala. De pe aceasta pozitie este mult mai simplu sa se impuna ca o entitate in virtutea dreptului la credinta religioasa si ideologica si totodata in virtutea dreptului de asociere a cetatenilor unui stat pretins “democratic”. Daca pana si sodomitii pot “mulge” democratia in tara asta trebuie sa avem si noi tupeul de a cere ce ni se cuvine.

 5. @Fane,
  Sunt de acord in privinta “democratiei” care este mai corect spus “demoncratie” de la origine si pana la capatul ei de drum, la “cazanul cu smoala”… 🙂
  Aceasta “democratie” “inseamna PUTEREA POPORULUI” cam tot atata cat inseamna puterea calului care trage caruta dar in directia pe care o hotaraste cel cu haturile…
  Sigur ca nu ne putem baza pe ea (democratia) dar in baza ei, deoarece s-a pus la baza societatii “moderne” ne putem afisa pretentiile si ne putem cere dreptatea in mijlocul acestei societati si in fata “stapaniilor” ei ori pentru a primi dreptatea cuvenita, ori pentru a demasca falsitatea oranduirii acesteia. De ce trebuie sa demascam noi falsitatea? Cam din acelasi motiv pentru care lumina indeparteaza intunericul si face lucrurile vizibile. In lumina adevarului mult mai putini vor fi cei inselati si noi vrem cat mai putini inselati.
  Dincolo de toate acestea…
  Dreptatea adevarata numai de la Dumnezeu vine si puterea numai a Lui este.

  In privinta Dnei. Emilia Corbu, face si dansa ce poate pentru biserica, dupa pregatirea si priceperea pe care o are. Macar de-ar fi mai multi ca aceasta doamna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 Comments
scroll to top