O comisie de teologi a decis ca Biserica Greciei sa ramana in Consiliul Mondial al Bisericilor. Este valida aceasta decizie? Nu trebuia sa decida sinodul?

Biserica Greciei a decis sa ramana in Consiliul Mondial al Bisericilor

O intalnire a responsabililor pentru relatii inter-ortodoxe si ecumenice din cadrul Sfantului Sinod al Bisericii Greciei a avut loc miercuri 16 martie, in Sala Sinodala de la Atena. Comitetul este format din Meletios Mitropolit de Nicopole (presedinte), Ignatie de Dimitriada, Chrysostomos de Messinia, Episcopul Ioan de Termopile si Prof. Georgios Martzelos de la Facultatea de Teologie din cadrul Universitatii „Aristotel” din Tesalonic. Potrivit „Romfea.gr”, citat de doxologia.ro, dupa discutii aprofundate, membrii au decis ca Biserica Greciei isi va continua participarea la Consiliul Mondial al Bisericilor si la alte forumuri inter-crestine care promoveaza nu un ecumenism politicianist si lipsit de consistenta ci un dialog in Adevar asa cum a fost el formulat de patriarhul Gherman II al Constantinopolului in 1230. 

Aceasta intalnire survine in urma presiunilor pentru retragerea Bisericii Greciei din Consiliul Mondial al Bisericilor cu sediul la Geneva, initiate de unele grupuri din Biserica Greciei, precum si a apelului a doi dintre mitropolitii Sfantului Sinod (Serafim de Kytera si Serafim al Pireului) in acelasi sens. Comisia a recomandat insa continuarea dezbaterilor pe aceasta tema, dar intr-un duh irenic si atent la unitatea Bisericii.

Sursa: Pelerin ortodox

10 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu toata evlavia , se pare ca Biserica Ortodoxa Romana ar trebui sa se alinieze la asociatia organizatiilro de tip mafiot .

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ortodoxia este Singura Credinta Adevarata! Hristos are o Singura Biserica! Documentar American 1/3

    http://www.youtube.com/watch?v=QD77DRl2HGk

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dovada ca ORTODOXIA este singura credinta adevarata! ANTI-Ecumenism!

    http://www.youtube.com/watch?v=GuC9xCXqZPQ

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    E TOTAL GRESIT TITLUL ACESTUI ARTICOL!!!!!!!!!!!!!!!! BISERICA GRECIEI NU A HOTARAT NIMIC, E VORBA DE O COMISIE DE VANDUTI ECUMENISTI (Marzelos, Ignatios si inca doi Iuzi) Nu ei reprezinta vocea Bisericii!!!!!!!!!!!!!!!
    Sfantul Sinod hotaraste in aceste probleme, nu o mana de iuzi spurcati, pe care ii cunosc personal, care afirma ca penticostalii au harul Duhului Sfant!!!!!) Cine in Biserica Greciei e deacord cu ei??? Pa langa ei mai sunt zeci de profesori si ierarhi impotiva CMB!!!!!!!!!!!!!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am vorbit despre subiect cu pr Theodoros Zisis, a spus ca aceasta este o comisie doar care a influentat asa numitul Sinod Mic al Bisericii, dar nu e valabila hotararea, aceasta hotarare tine de Marele Sinod, adica de toti ierarhii Bisericii Greciei, in acelas timp trebuie sa se formeze o comisie care sa propuna iesitrea din CMB.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu propun ca plini de dragoste si dorinta de a ii intoarce pe calea cea buna pe eretici sa impartim acest material ereticilor.

    De exemplu cand merg ierarhii nostrii la CMB sa imparta acest material ereticilor de acolo.
    Este o singura foaie dar spune absolut totul si imposibil de contrazis din punct de vedere istoric.

    Ce ziceti?

    How old is the orthodox faith?
    http://www.orthodoxphotos.com/history.shtml

    If you are a Lutheran, your religion was founded by Martin Luther, an ex-monk of the Catholic Church, in the year 1517. If you belong to the Church of England, your religion was founded by King Henry VIII in the year 1534 because the Pope would not grant him a divorce with the right to re-marry. If you are a Presbyterian, your religion was founded by John Knox in Scotland in the year 1560. If you are a Congregationalist, your religion was originated by Robert Brown in Holland in 1582. If you are Protestant Episcopalian, your religion was an offshoot of the Church of England, founded by Samuel Senbury in the American colonies in the 17th century. If you are a Baptist, you owe the tenets of your religion to John Smyth, who launched it in Amsterdam in 1606. If you are of the Dutch Reformed Church, you recognize Michelis Jones as founder because he originated your religion in New York in 1628. If you are a Methodist, your religion was founded by John and Charles Wesley in England in 1774. If you are a Mormon (Latter Day Saints), Joseph Smith started your religion in Palmyra, New York, in 1829. If you worship with the Salvation Army, your sect began with William Booth in London in 1865. If you are Christian Scientist, you look to 1879 as the year in which your religion was born and to Mary Baker Eddy as its founder.

    If you belong to one of the religious organizations known as "Church of the Nazarene, Pentecostal Gospel," "Holiness Church," or "Jehovah's Witnesses," your religion is one of the hundreds of new sects founded by men within the past hundred years.

    If you are Roman Catholic, your church shared the same rich apostolic and doctrinal heritage as the Orthodox Church for the first thousand years of its history, since during the first millennium they were one and the same Church. Lamentably, in 1054, the Pope of Rome broke away from the other four Apostolic Patriarchates (which include Constantinople, Alexandria, Antioch and Jerusalem), by tampering with the Original Creed of the Church, and considering himself to be infallible. Thus your church is 1,000 years old.

    If you are Orthodox Christian, your religion was founded in the year 33 by Jesus Christ, the Son of God. It has not changed since that time. Our church is now almost 2,000 years old. And it is for this reason, that Orthodoxy, the Church of the Apostles and the Fathers is considered the true "one Holy Catholic and Apostolic Church." This is the greatest legacy that we can pass on to the young people of the new millennium.

    by Rev. Dr. Miltiades Efthimiou

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parerea mea e ca daca nu le aratam protestantilor Adevarul sa nu-i mai acuzam ca-s protestanti. Si Domnul si Mantuitorul Iisus polemiza cu fariseii.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Trebuie aratat adevarul si altora asa cum au facut si Apostolii si ceilalti propovaduitori. Dar participand la aceste intruniri exista riscul sa-ti pierzi vigilenta, grija pentru dreapta credinta, sa te lasi influentat de multimea de fapte bune, de actiuni caritabile, de discursuri. Deasemeni poti fi santajat de cei care nu au legatura cu credinta dar care vor ca Biserica Ortodoxa si celelalte confesiuni sa se inteleaga, CA OAMENII SA FIE MAI USOR DE STAPANIT. Prezenta fizica a reprezentantilor atator confesiuni te poate face sa nu mai zici ca nu au dreapta credinta, fiindu-ti jena. Exista riscuri destule la care s-au gandit cei care au vrut iesirea din cmb. Prezenta in acest organism te face sa accepti lucruri straine de Ortodoxie, cum ar fi toleranta fata de cei care fac fapte condamnate de biserica de ex homosexuali etc. si ce e mai rau se ajunge sa se studieze la Teologie despre lucrurile gresite acceptate in cmb. (asa am citit intr-un articol care vorbea de toate "noutatile" introduse in materia de la Teologie}
    Acesti ciudati care ne conduc dpv politic, vor ca oamenii sa accepte, sa nu comenteze, sa fie toleranti, in timp ce ei se folosesc de toate mijloacele media, TV, ziare, pentru a impune oamenilor toate uraciunile si faptele gresite.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Poate e de folos:

    http://mihailandrei.wordpress.com/2011/04/01/despre-controversata-intelegere-cu-papistasii-%E2%80%93-balamand-liban-iunie-1993/

    http://mihailandrei.wordpress.com/2011/04/02/concordatul-romaniei-cu-vaticanul-2/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*