Patriarhul ecumenist al Serbiei vrea o intalnirea cu ereticii in 2013, alaturi de stapanul sau – papa

Intr-un interviu cu patriarhul sarb Irineu, ziarul Novosti a raportat mai multe probleme. Una dintre acestea este celebrarea Jubileului din anul 2013 si invitatia papei in Serbia. Citam:

Intrebare: In orasul Nis, 2013 va fi anul sarbatoririi a 1700 ani de la emiterea Edictului de la Milano. Biserica va trimite o invitatie oficiala pentru a participa la ceremonie, sefului bisericii Romano-Catolice?

Raspuns: Vom vedea. Acest lucru este inca in discutie. Ne-am consultat cu fratii nostri, astfel ca dupa un acord cu ei se va lua o decizie. Problema veniriii Papei in Serbia a fost mult timp o problema. Cred ca este o ocazie excelenta pentru a sarbatori 17 secole de la adoptarea de Edictului de la Milano, in orasul Nis, unde s-a nascut imparatul Constantin. Decretul este un fapt de mare importanta pentru istoria crestinismului si a culturii crestine. Aceasta ar fi o buna oportunitate de a aduce impreuna reprezentanti ai tuturor comunitatilor crestine.

sursa: AKTINES

5 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    să le trimitem cartea Părintelui Serafim Rose, ORTODOXIA şi religia viitorului în chip de întâmpinare spre înţelepţire...

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.youtube.com/watch?v=9z0uA04u4mA

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Un tradator al Bisericii lui Hristos este si acest patriarh Irineu... vai de sufletul lui si al Turmei pe care o pastoreste...........

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Deci, Edictul de la Milano din 313 - cum e tradus la raspuns - si nu Ordinul de Mediolanon - cum e tradus cand intreba reporterul.

  1. Pingback: STIRILE ZILEI (17.04.2011) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*