Mai este Romania un stat suveran? Aflati cum un oficial ungur incearca sa submineze suveranitatea Romaniei

Cunoastem destul de bine cine ne conduc. Ne vom întreba dar, cum o fac? Cand respecta si cum respecta demnitarii nostri legile tarii?  De unde vine ideea de federalizare a Romaniei si cine se ascunde în spate? Un raspuns îl vom avea tocmai din declaratiile lor.

Ce spune Dictionarul Explicativ al Limbii Romane (DEX) despre suveranitatea unui stat: Suveranitate de stat = suprematie a puterii de stat in interiorul tarii și independenta fata de puterea altor state.

Realitatea este urmatoarea:

Prin art. 148, al. 2 din Constitutia Romaniei, legile statului roman care sunt in contradictie cu legile UE se anuleaza:

(2) Ca urmare a aderarii, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum si celelalte reglementari comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate fata de dispozitiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.

 Prin art. 148, al. 4 si 5 din Constitutia Romaniei, Presedintele, Parlamentul si institutiile statului roman devin instrumente prin care se aplica directivele UE:

   (4) Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea judecatoreasca garanteaza aducerea la indeplinire a obligatiilor rezultate din actul aderarii si din prevederile alineatului (2).

   (5) Guvernul transmite celor doua Camere ale Parlamentului proiectele actelor cu caracter obligatoriu inainte ca acestea sa fie supuse aprobarii institutiilor Uniunii Europene. 

In discursul sau televizat Traian Basescu a declarat: „Impartirea administrativa se va face oricum… Orice solutie va fi e mai buna decat cea actuala”.

Din declaratia presedintelui reiese ca parerea poporului nu conteaza, ci doar directivele UE, desi dupa legile Statului Roman aceasta ar fi trebuit sa se voteze prin referendum.

Intr-un discurs televizat, Richard Horcsik – Presedintele comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul de la Budapesta spunea:

[vodpod id=ExternalVideo.998671&w=425&h=350&fv=image%3Dhttp%3A%2F%2Fvideonews.antena3.ro%2Ffiles%2Fvideos%2Fthumbnails%2Fc7a3cf3823bf56fL.jpg%26file%3Dhttp%3A%2F%2Fvideonews.antena3.ro%2Fjwplayer%2Fplaylist_adocean.php%3Fvideo_id%3D810264%26streamer%3Dlighttpd%26skin%3Dhttp%3A%2F%2Fvideonews.antena3.ro%2Fjwplayer%2Fnacht.swf%26logo%3Dhttp%3A%2F%2Fvideonews.antena3.ro%2Fimages%2Fvn%2Fvn_logo.png%26link%3Dhttp%3A%2F%2Fvideonews.antena3.ro%2Faction%2Fviewvideo%2F810264%2FScandalos-Ungaria-se-implica-in-lupta-pentru-impartirea-Romaniei-in-judete-si-va-apela-la-UE-pentru-mediere%2F%26displayclick%3Dlink%26width%3D407%26height%3D324%26autostart%3Dfalse%26showicons%3Dtrue%26repeat%3Dlist]

 „Daca se realizeaza reorganizarea Romaniei în regiuni, mi-e teama ca se vor isca tensiuni în relatiile romano-ungare. Trebuie gasita o solutie, am putea cere chiar si ajutorul Bruxellesului (…) Stiu ca este vorba despre o problema interna a Romaniei, dar as face urmatoarea observatie: gata cu problemele interne si cu politicile interne, fie ele ale Romaniei sau ale Ungariei! Suntem membri ai Uniunii Europene si totul merge la Bruxelles

Cu siguranta conducatorii nostri vor spune ca suntem suverani, dar … stiti avem si niste clauze stabilite… de altii

Asadar, mai este Romania un stat suveran?

 Cititi si:

 sursa: ASTRADROM

11 Comments

 1. Mai este vreun stat european suveran ?
  In aproape toate statele europene (Germania, Franta, Angla, Olanda, Suedia) au fost create minoritati: afro, turci, mgrebiani etc.
  Gestionarea relatiilor cu minoritatile este data de legile europene.

  Politicile de privatizari pensii fara acoperire, si de indatorari la organismele financiare mondiale au restrans mult suveranitatea economica. Gradul de indatorare al tarilor UE – media – este de 80% din PIB. Basescu ne-a crescut gradul de indatorare de la vreo 5 sau 10 % la 40%. Vrea musai sa ajungem la 80%.

  Este clar ca masoneia din RO vrea sa ne aduca in situatia Greciei – si nu numai pe noi.

 2. FRATILOR SUNT CURIOS DACA UNGURI CEDAU CEVA DIN UNGARIA SI SE DADEAU LA O PARTE ASA CUM FACEM NOI

  http://www.youtube.com/watch?v=nxVrfhVktZQ

  PACAT DE CEI CARE SI-AU DAT VIATA PENTRU ACEST NEAM CARE DIN PACATE A AJUNS UN NEAM DE MAMALIGARIII .BEHIAM TOTI DAR NIMENI NU FACE NIMIC SI NE INTREBAM DE CE O DUCEM ASA DE CE VIN TOATE ASUPRA NOASTRA.

  RESPECT CELOR CARE MAI SUNT PATRIOTI

 3. Romania este atacata de guvernantii romani, care s-au dovedit mai periculosi si au creat distrugeri iremediabile asupra poporului roman in comparatie cu toate razboaiele din istorie. Insa mai periculosi decat clanul Basescu+preafericitul Daniel rar s-a putut vedea. Desfiintarea legii pensiilor militare 164/2001, care a fost emisa sub coordonarea NATO+UE, si care trebuia aplicata intregului sistem JAAI, este un exemplu elocvent de tradare. Acest sistem coerent aplica asupra tuturor fostilor militari, politisti si judecatori conditia ca baza de calcul a pensiei sa se faca din suma salariului de baza fara sporuri si esential sa nu depaseasca 100 % salariul de baza.Ceea ce au construit mafiotii pentru lingaii sistemului mafiot depaseste ridicolul, deoarece s-a ajuns intracolo incit toti lingaii arbitrar sa aiba pensii de 3 sau chiar 4 ori mai mari decat salariul , dar pe cine intereseaza atat timp cat se ia de la saraci si se da la bogati. de cind un magistrat a avut salar de 185 de milioane pe luna ? De cand un militar a avut solda de 530 de milioane pe luna ? Sub regimul Basescu se poate absolut orice aberatie.

 4. Romania ortodoxa are nevoie de un cutremur, pentru a se trezi din somnul cel del moarte si din betia in care se afla. Avem nevoie de Basescu, de masoni, de atei, de dusmani ai lui Dumnezeu, pentru ca altfel nu ne vom ridica niciodata la lupta sfanta, ci vom dormita in pacate si placeri puturoase.

  Dumnezeu lasa la conducerea tarii, prigonitori ai Dreptei Credinte pentru a scutura praful si somnul din Biserica si mai ales pentru a vadi care mai sunt ierarhii ortodocsi din Biserica Ortodoxa Romana. Atunci vom vedea care ierarhi mai sunt vii si care sunt morti.
  Pentru Biserica Ortodoxa numai in vremuri de prigoana s-a proslavit.

  Este nevoie de prigoana!
  Trebuie sa mai existe si sange mucenicesc varsat, pentru ca sange al copiilor avortati este varsat in fiecare zi.

  Cearta-ne Doamne, ca sa nu Te mai batjocorim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 Comments