Parintele Justin Parvu: Ungurii sunt folositi ca pretext de catre marile puteri pentru a crea dezbinare in Romania. Europa este o moscovie peste tot, comunism

Daca acei tineri de care povesteati au reusit sa coboare steagurile rosii, vom reusi oare si noi sa inlaturam steagurile unguresti de pe cladirile principale ale Statului Roman, asa cum de pilda s-a intamplat la Targu Mures unde ungurii si-au arborat asa-zisul steag al Tinutului „secuiesc”, deasupra steagului Romaniei? Credeti ca vor dobandi autonomie, dupa cum urmaresc?

Conform situatiei actuale, ei nu au cum sa dobandeasca autonomia, dar in viitorul apropiat posibil; depinde de noi. Ei acum fac doar niste teste, sa vada cam care este temperatura romanilor, ca astfel sa se pregateasca si sa stie cum sa actioneze. Ei nu isi doresc o autonomie in sine, ci doar un pretext pentru a ne putea sta in coasta, sa genereze dezbinare, la ordinele marilor puteri. Pentru ca tot acest „dans” maghiar este si in interesul occidentalilor, de aceea isi permit o asa indrazneala, insotita de gesturi salbatice. Iar romanii, la ora actuala, sunt stapaniti de duhuri straine, nu mai este duhul de altadata, sentimentul jertfei de neam, si nici nu mai exista o astfel de educatie, ba dimpotriva. Tinerii nostri sunt incurajati sa plece din tara in lumea intreaga, si in special cei care au capacitati mai inalte, astfel incat tara aceasta sa ramana a nimanui.

Si ajungem la scopul pe care dusmanii acestui neam il urmaresc de zeci de ani: sa nu existe o rezistenta in zona asta balcanica. Apoi, de unde sa mai fie vlaga de roman, daca bietii sunt crescuti la televizor si calculator, sleiti de puteri sufletesti si fara un ideal sau o constiinta puternica? De vina sunt si profesorii care nu cultiva in sufletul elevului sentimente nobile, sentimente patriotice. Pentru ca in fond ce este patriotismul? Patriotismul este dragostea si respectul fata de inaintasii nostri, voievozi, eroi si martiri care si-au dat viata pentru a ne oferi noua o Romanie puternica. Nu, acum schimba istoria din manualele scolare si il indobitoceste ca sa nu mai stie romanul de unde vine si incotro se duce. Ce respect sa mai aiba romanii fata de inaintasii lor, daca ei nu au respect nici macar fata de parintii lor, acceptand sa fie scoase din buletinele de identitate numele parintilor. De altfel s-a ajuns la un punct foarte inaintat al globalizarii. La ora actuala, putem spune ca Europa este o moscovie peste tot, comunism.

interviul integral il puteti citi pe site-ul ATITUDINI

5 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dar pentru pacatele noastre tot marilor puteri trebuie sa le cerem socoteala?
    Milioanele de pacate de tot felul, mai mici sau mai mari, pe care le facem cu inconstienta crasa, tot ungurii si marile puteri le-au facut?!
    Sa-l citim si recitim pe Sf Nicolae Velimirovici si vom invata ca si istoria, tot pacatele o determina.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.napocanews.ro/2011/06/diversiune-a-serviciilor-secrete-maghiare-o-mineriada-a-asociatiilor-patriotice-romanesti-la-sfantu-gheorghe-pe-26-iunie-toate-asociatiile-dezmint-apelul.html

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu ajute parintelui Iustin Parvu!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am fost 2 ani profesor. Are dreptate parintele Iustin. Invatamantul e facut praf, discutam cu un coleg despre starea tarii, si i-i ziceam ce ar fi zise Stefan cel Mare cand ar vedea unde a ajuns tara, iar el i-mi zice ca nu mai este loc de uni ca Stefan cel Mare, traim in secolol in care traim, si e depasita treabacu statele suverane, acum traim fara granite, e progres si bla bla bla.
    Din pacate, un lucru e cert: pacatele ne-au adus aici, peste 2miloane de avorturi si alte crime striga la cer, asa ca pocainta ne mai poate salva sufletul daca mai vrem scapare din iad, asta cu mila Domnului, pentru ca de a scapa din iadul lumesc, nici Lot n-a scapat decat cu cine a vrut sa scape din Sodoma si Gomora.
    Uraciunea pustirii e pe cale sa vina, insa sa ne rugam Domnului sa ne tina liberi fata de lume.
    SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*