Parintele Mihai Valica ia atitudine si pe plan urbanistic, blocand distrugerea pavajului din zona catedralei Sfanta Treime – Vatra Dornei

Parintele Mihai Valica e reusit prin interventia sa sa opreasca distrugerea pavajului din zona catedralei. Desi aleile din parc au fost proaspat reabilitate, primarului Ioan Moraru nici ca i-a pasat cind a semnat autorizatia de introducere a unui cablu electric pentru chioscul Betty Ice. Asupra acestui mod de lucru abuziv vom mai reveni, pentru ca nu ni se pare normal ca un singur om, chiar primar fiind, sa hotarasca dupa bunul lui plac, fara licitatie publica, amplasarea chioscurilor din oras. Cuvintele parintelui Valica spun totul despre ceea ce se intimpla in Vatra Dornei, despre haosul urbanistic, sau despre starea deplorabila a infrastructurii:

Tot orasul este numai o gaura, iar noi am ajuns sa spargem si ceea ce am facut frumos si bine. Sunt socat, am crezut ca e o gluma proasta cind am vazut muncitorii si utilajul care trebuia sa sape santul. Sunt foarte indignat de ce s-a intimplat si ma doare sufletul pentru aceasta atitudine de necolaborare. Nu se poate asa ceva! Construim ceva frumos, apoi spargem, si o luam de la capat. E o munca sisifica, care pare sa nu se mai termine. Ce se face bine se darima doar pentru ca cineva vine si cere sa puna un chiosc. Nu exista o coerenta, e un haos total. Mai catastrofal decit arata orasul acum nu cred sa fi aratat vreodata”.

Faptul ca parintele ii indeamna pe oameni sa aiba o atitudine civica fata de neregulile de orice tip, nu poate decit sa ne bucure deoarece noi am facut acelasi lucru in ziar. Daca dornenii ar fi iesit in strada cu sutele in toiul iernii din cauza frigului din apartamente, atunci Ioan Moraru nu ar fi mintit cu asa o nerusinare, spunand ca doar cei de pe Aleea Dornelor au fost vitregiti, nu ar fi facut discriminari in privinta privinta platii facturilor sau, de ce nu, si-ar fi luat gindul de la inca o candidatura. Din pacate, oamenii s-au obisnuit ca atitudine sa ia doar presa, sau parintele Valica, iar consilierii locali, il asteapta pe vicele Mircea Rusu, ca sa se mai „racoreasca” si ei putin, ca cineva ii spune primarului ce-ar dori si ei sa-i spuna. Imbucurator este faptul ca acest cor de voci se ingroasa de la o zi la alta,  in afara de Mihai Valica a mai luat atitudine Roman Boca, Vasile Mironescu, Craciun Todasca, Marius Ripan, Tusnelda Piticari. In timp ce principalii investitori din turismul dornean, cum ar fi Vezeteu, Pasat, Chiforescu, au intrat in silentio stampa, suntem convinsi ca miscarea de nemultumire afisata va creste cu siguranta in perioada urmatoare. „Somnul comunitatii” a fost cel care le-a permis unor oameni sa nu mai plece din fruntea orasului timp de 16 ani, ducindu-l din pacate spre o stare de jale si de faliment.

Monitorul de Dorna

3 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sfanta Treime intre dogma, model de viata si actualitate - este cea mai noua aparitie editoriala si de fapt cel mai vast si complet model de atitudine pastorala, misionara, civica, sociala, politica si in primul rand de marturisire.

    prezentarea ei a avut loc chiar de Hramul Catedralei ,,Sf. Treime,, si este disponibila la pangarul Catedralei.
    este o lucrare ampla, contine 1000 pagini si o recomand tuturor romanilor, indiferent de credinta, pozitie sociala, profesie, etc. etc.

    Doamne ajuta !

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cinste Parintelui Mihai Valica si celorlalti care iau atitudine împotriva criminalilor care vor sa distruga totul......

    Sarut Mâna Parinte Mihai ! Sanatate Dvs. si Doamnei Preotese!
    Ma bucur enorm ca avem Parinti ca Dvs., cu dragoste pentru HRISTOS si Neam.

    Toti oamenii trebuie sa fie în jurul celor care-i combat pe dusmanii Crucii si ai Neamului Românesc !

  1. Pingback: STIRILE ZILEI (20.06.2011) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*