Actiune antiromanesca, antimajoritara, comunista, dar cat se poate de evreopeana a Guvernului Basarabiei in frunte cu premierul Vlad Filat: Disciplina Istoria romanilor a fost scoasa din programa scolara

Guvernul Republicii Moldova, in frunte cu premierul Vlad Filat si ministrul Educatiei Mihai Sleahtitchi, au decis eliminarea disciplinei de studiu ,,Istoria romanilor” din programa scolara a institutiilor de invatamant preuniversitar.

Aceasta actiune este antiromaneasca, antimajoritara, in conditiile in care romanii basarabeni alcatuiec circa 80% din populatia R.Moldova, independent de faptul daca toti recunosc sau nu ca sunt etnici romani.

A fi moldovean este sinonim cu a fi roman, asa cum a fi novgorodean, sau pskovitean e sinonim cu a fi rus.

Face oare acesta actiune dintr-un plan de actiuni convenit de liderii PLDM si PCRM, pentru a pregati viitoarea coalitie de guvernare comuna in toamna?

Gestul lui Vlad Filat si al ministrului sau care conduce Ministerul Educatiei de la Chisinau vine sa faca o ultima demonstratie a tradarii de catre Filat a idealurilor miscarii din 7 aprilie 2009, miscare care l-a adus in fotoliul de premier.

Schizofrenia politica si setea de putere care o alimenteaza il fac pe Filat sa calce in picioare valori si simboluri care mai devreme sau mai tarziu se vor ridica impotriva lui cu aceeasi forta cu care s-au ridicat impotriva lui Voronin, si-l vor da jos. Tensiunea celor care se simt tradati este maxima si ea se manifesta exact la acei oameni de actiune, cu convingeri ferme, care au iesit si in 7 aprilie in strada. Tactica de a elimina denumirea de “Istoria Romanilor” in luna august, intr-o luna de vacanta a studentilor si elevilor nu a dat rezultatele asteptate de Filat. Este de ajuns sa citesti forumurile de discutii si iti dai seama ca tensiunea si nervozitatea este maxima.

Iar scanteia se poate aprinde in toamna, atunci cand studentii si elevii se intorc la scoala. Dar poate pana atunci Filat si ministrul sau se mai gandesc. Mai au ceva timp sa revina asupra deciziei…

O intrebare fundamentala circula insa mediul tinerilor din Chisinau si a intelectualitatii proromanesti si proeuropene. Va ramane Partidul Liberal complice masurilor pro PCRM pe care Vlad Filat le ia?

Institutul de Istorie Sociala “ProMemoria” isi exprima dezacordul cu pozitia Ministrului Educatiei Mihai Sleahtitchi, expusa in data de 10 august a. c., prin care actuala guvernare perpetueaza politica PCRM in domeniul predarii Istoriei in institutiile preuniversitare din Republica Moldova.

Romanian Global News

3 comments

  1. Magdalena Dumitrana

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si la noi s-a scos de fapt, istoria, desi tara se cheama Romania. Asadar, e vorba de o politica mai larga

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce nevoie mai avem de istoria Romaniei?! In curand o sa studiem istoria UE, istoria Parlamentului European Evreiesc... Doamne, ce vremuri traim! Iarta-ne si ajuta-ne pe noi, pacatosii!

  1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (14.08.2011) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*