Anarhia pare sa se instaleze in Europa

Revoltele de pe strazile Londrei si din alte orase din Marea Britanie nu trebuie sa ne mire. La fel cum nu ne-au mirat nici revoltele de acum cativa ani din Paris, cand tinerii musulmani din suburbii au tinut Franta in sah timp de cateva saptamani, incendiind si devastandu-si propriile cartiere. La fel ca si revoltele din Grecia din 2008, dupa uciderea unui adolescent de catre politie, adevaratul motiv al revoltelor din Londra nu este abuzul fortelor politienesti; impuscarea fatala de pe 4 august, a tanarului de 29 de ani Mark Duggan din Tottenham High Road, a fost doar scanteia care a dat drumul unor periculoase frustrari acumulare de catre patura saraca din Anglia.

Desigur, ca si in cazul revoltelor din Franta, avem de a face cu un mix de motive pentru care tinerii din suburbii au inceput un razboi impotriva propriilor cartiere si orase. Imigrantii musulmani reprezinta o mare parte a tinerilor care incendiaza cladiri, jefuiesc magazine si agreseaza simpli cetateni pe strada. Evident, este o rebeliune “de culoare” si putem sa ii dam chiar o conotatie rasiala. Dar pana la urma, pentru a intelege mecanismul acestor revolte trebuie sa ne analizam un pic similitudinile dintre istoriile de mari puteri ale Frantei si Marii Britanii. Imperii globale pana de curand, cu multe colonii exploatate si cu o politica dura de a atragere a resurselor si profitului catre capitale, aceste tari au cazut, dupa cel de-al doilea razboi mondial, unui sindrom al vinovatiei. Reminiscentele erei coloniale s-au spalat prin acordarea de cetatenie franceza locuitorilor din fostele colonii africane, iar Marea Britanie a permis imigrarea in masa incepand cu secolul 18, cand inca se practiva comertul cu sclavi de culoare. Mai recent, imigrantii au provenit in mod special din Indiile de Vest, India si China, in prezent peste 3% din populatie reprezentand indieni, 2,6% pakistanezi, 2% africani si asa mai departe. Si asta in timp de romanii si bulgarii au interdictie pe piata muncii din Anglia, Olanda sau Belgia!

Acest experiment de tip melting pot a fost ridicat in slavi de catre media si de catre mediul academic de peste 20 de ani, fara discernamant. Cu toate ca toate semnele indicau faptul ca aceasta “plomba” etnica este una daunatoare, per ansamblu, pentru civilizatia si cultura europeana. Faptul ca in tot mai multe cartiere din Londra, unde majoritari sunt imigrantii musulmani, au aparut afise prin care trecatorii sunt anuntati ca au intrat intr-o zona unde se aplica SHARIA (legea islamica), este doar urmare a zeci de ani in care autoritatile au respectat excesiv o cultura care dispretuieste valorile europene si care care nu se va integra niciodata. Si aceasta este o concluzie pe care inca unii filozofi de stanga refuza sa o inteleaga.

Dar pe langa acesti factori de tip etnic, cultural si religios, se adauga un hotarator factor economic. Aflati in plina criza, cu o moneda Euro fragila, cu aproape toate statelele din Europa aplicand masuri de austeritate care lovesc doar in patura de mijloc si saraci, este normal sa asistam la aceste rabufniri violente ale celor afectati. Pana la urma, cum putem spune ca suntem in criza si ca trebuie sa acceptam masuri de austeritate, cand bogatii lumi fac si mai multi bani. Deci sunt sau nu sunt bani? Cum poate George Soros sa dea un tun de 850 de milioane de dolari, prin specula? Acei bani au fost produsi de cineva si cu siguranta au fost pierduti de cineva, daca au intrat in buzunarul magnatului evreu. Sa te manifesti violent intr-un asemenea context pare chiar un act de normalitate.

Dar senzatia care reiese din tot ce se intampla acum este ca atat capitalismul, sub forma lui actuala, cat si civilizatia europeana, par sa moara incet, dandu-si ultima suflare. Ce poate urma dupa aceasta criza economica si de valori. Sistemul a putrezit intr-atat incat nu mai este sustinut de nimeni, in afara de putinii care detin majoritatea finantelor mondiale. Nu cred ca vreun european sarac sau din clasa de mijloc mai crede in Uniunea Europeana, in valorile capitalismul de consum sau ale multiculturalitatii. Este posibil ca axa adevaratei Europe sa se mute mai la est si sa graviteze in jurul unor tari ca Polonia sau Rusia. Este posibil ca sistemul sa moara subit, sub ranjetul nebun al lui Anders Breivik, criminalul mason din Norvegia.

| Napoca News

4 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    vreau sa trimit un filmulet moderatorului acestui site.stie cineva la ce adresa pot sa fac acest lucru?

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Despre "tunul" de 850 de milioane de dolari:

    1. E doar o presupunere ca ar fi vorba de Soros, inca nu se stie sigur.

    2. Nu e un tun, ci un pariu. Cei care au pierdut banii au pariat voluntar.

    Nu vreau sa aprob sau sa condamn pe nimeni, dar transformarea cu credulitate excesiva a oricarui zvon in stire nu foloseste decat tot masonilor, care vor sa creeze haos si confuzie.

    Bogdan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*