Mitropolitul Andrei Andreicut caterisit sau depus din treapta, conform deciziei Sinodului BOR pe baza Sfintelor Canoane. Cerem respectarea acestor hotarari!

Sinodul BOR a dat urmatoarea decizie in 2008, conform Canoanelor apostolice:

– nu este ingaduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxa Romana sa se impartaseasca euharistic in alta Biserica crestina. De asemenea, nu este ingaduit niciunui cleric ortodox sa concelebreze Sfintele Taine si Ierurgii cu slujitori ai altor culte.

– cei ce nu se supun acestei hotarari pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxa si, in consecinta, vor suporta sanctiuni canonice corespunzatoare starii pe care o ocupa in Biserica: depunerea din treapta sau caterisirea, in cazul clericilor, si oprirea de la impartasanie a credinciosilor mireni.

Fapta de mai jos, savarsita de proaspatul mitropolit al Clujului, Andrei Andreicut, se incadreaza la ierurgie impreuna cu slujitori ai altor culte, deci sunt 2 variante pentru acest ierarh ce incalca flagrant, fara bun simt, Sfintele Canoane, cat si decizia Sinodului BOR: caterisirea sau depunerea din treapta. Afara cu putregaiul din BOR!

Stiri de Cluj ne informeaza:

“Capii” bisericilor ortodoxa, greco-catolica si romano-catolica din Cluj au sfintit noul sediu al Consiliului Judetean, de pe strada Calea Dorobantilor.
Slujba a fost oficiata de IPS Andrei Andreicut, mitropolitul ortodox al Clujului, de PS Florentin Crihalmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, si de prim-protopopul Bisericii Romano-Catolice Cluj, Kovacs Sandor.
Cei trei ierharhi le-au urat consilierilor judeteni casa de piatra.

Trebuie facute presiuni asupra Sinodului BOR, pentru a se respecta macar hotararile luate de ei in conformitate cu Sfintele Canoane. Asa ceva nu mai putem ingadui. Nu mai e mult si o sa-i vedem si prin sinagogi, cum e cazul patriarhului Serbiei. Si cand stim ca acest ereziarh este cel care a fost chemat si la Aiud, pentru catedrala lui Puric, este cu atat mai dureros pentru viitorul Ortodoxiei din Romania si pentru memoria Sfintilor care s-au jerfit in temnitele comuniste. Un astfel de ereziarh nu face decat sa le intineze memoria si sa duca Ortodoxia in haul ereziilor papiste, antihristice.

Scrieti, va rugam, cat mai multi la aceasta adrese:

Cancelaria Sinodului BOR

  • Adresa : Str. Antim Ivireanul nr.29, Sector 4, 040111 – Bucureşti
  • Tel: +40-21.337.08.37 / 337.08.30
  • Fax: +40-21.337.08.22

Corpul de Inspectie si Control – Biroul de sesizari si scrisori

Citi si: Regula de “aur” a ecumeniştilor : rugaciune fara implicare liturgica

SFINTIRE IN COMUN: Slujba a fost oficiata de IPS ANDREI ANDREICUT, PS Florentin Crihalmeanu, episcop greco-catolic, si de prim-protopopul Bisericii Romano-Catolice Kovacs Sandor

22 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sinodul ? cred ca ar trebui sa se numeasca sinodul dracesc !
    Acelasi sinod - intentionat scriu cu litere mici si fara Sf. , ptr. ca nu merita a facut o alta gogorita,
    o gogorita securisto-comunisto-bolsevica !
    Prin hotararea 892/2010 sinodul talharesc si banditesc - Doamne, ce urat si buruienos ma exprim ! - a interzis practic studentilor teologi ortodocsi sa urmeze studii de master , doctorat ori post doctorale , in strainatate cu bursa, daca nu au MAREA BINECUVANTARE DRACEASCA !

    si acum credeti ca vor trece la caterisire ? Haida de ! il vor felicita si-i vor mari stelele securisto-comuniste de pe umeri !
    bucovineanul suparat

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa-i dam jos din saune! Sa revina la viata de obste din manastire, la ascultare, sa vina altii, ravnitori! Vrem brate puternice si de neclintit in conducerea Bisericii, bineinteles, in afara de Capul Suprem, Mantuitorul Hristos!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Acum vom vedea daca SINODUL BOR are vlaga.

    Imi doresc sa ma insel, dar nu cred ca se va face nimic. Ierarhii nostrii (majoritatea, dar nu toti) nu mai stiu sa posteasca, nici sa se roage, nici sa pazeasca fagaduintele calugariei, nici sa pastreze Dreapta Credinta.

    Sunt complet dezamagit, insa nu deznadajduit.

    IERARHI DE CARTON ! Luati aminte la urmatoarele cuvinte: S I N G U R O R T O D O X I A !!!! (PreaCuviosul Arsenie Papacioc)

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      nu sunt puține fapte de trădare din partea celor din sinod. Dumnezeu rabdă. E încă timp. Să nu fim noi înșine lupi răpitori, asta a zis Sf. Serafim Rose. Să ne rugăm la Sfântul Serafim.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ bucovineanul suparat
    Sunt de acord întru' totul cu dta. Ai perfecta dreptate.
    Mitropolitul Andrei Andreicut este un tradator, el trebuie sa fie caterisit !
    Trebuia sa vina în scaunul Mitropoliei de la Cluj un adevarat slujitor al Domnului, si nu acest tradator care joaca cum îi cânta stapânii lui masoni.

    Bineînteles ca "Preanefericitul" Daniel din Deal nu va lua nici o masura împotriva tradatorului Andrei Andreicut, din contra, îl va felicita.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    in ardeal e ceva normal...tin minte ca am stat o perioada pe acolo si mergeam pe la biserici iar una sa imi fie iertat cred ca avea si o casa mortuara alaturi dar cand intram imi venea un miros a mort...e in orasul fagaras mai precis...si mi-am zis ca trebuie sa revin in moldova...sa intrati la manastirile de aici, au un miros anume de tamaie , de sfintenie...in plus m-am uitat pe programul acele biserici iar in timpul saptamanii aveau program ecumenist pe la cate o biserica din oras sau alte incaperi apartinand cultelor...

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ceea ce spui tu Ionut, este grav, e de stiut ca in Ardeal sunt multi catolici, protestanti! Dupa mine din ce am mai citit, din ce mi s a spus si din ce am simtit, pot sa spun ca, Moldova e inima credintei ortodoxe, poate ca este Duhul mai puternic ca oriunde din Romania...!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu, unul, nu cred ca va pati ceva, in primul rand ca din poza reiese ca nu avea pe el omoforul, ceea ce nu putea sfinti apa. Preotul fara epitrahil sau Episcopul fara omofor nu pot sfinti apele. Asa spune tipicul bisericesc...
    Cred ca va invoca asta, ca nu purta insemnele liturgice arhieresti.
    SI nu o sa pateasca nimic, o sa vedeti..:))
    In cel mai rau caz, poate primi o mica mustrare sinodala, dar nu cred ca se va face, deoarece va sustine ca a fost o "simpla" vizita inter-confesionala.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    adriane vorbesti parca ai 7 ani! eu am stat prin manastirile din moldova si esti in directie inversa fata de adevar !! dar de ce vrei tu si altii sa faca cum vrei tu? nu tie mai usor sa nu mai ai tu comuniune cu ei??ei au libertate sa faca ce vor dar tu nu vrei sa fi tinut decat de mana?esti dependent de ce fac alti oameni? tu nu poti fi cu Hristos decat daca sant si altii?

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La vÎrf nu se mai pune problema canonului. Acolo e diplomaţie, histrionism, interes personal sau de grup, conexiuni, politici, strategii, sete şi foame nestăpînită de putere. La nivelul acestei stratosfere, tema teologică e secundară şi utilizată diversionist; ca un fel de iconostas care maschează o grădină zoologică. Doar un instrument.
    Ortodoxul român va continua să fie un văicăreţ contemplînd pururea perplex decalajul dintre ceea ce trebuie să fie şi ceea ce este, iar ierarhul său, un ciocoi obraznic, arogant, deseori semianalfabet, contrariant, brutal, sfidător, discreţionar, strident, cu gusturi îndoielnice, predicînd nesărat, neutru. Tot pururea. Şi fiecare tinde să-şi consolideze poziţia, aşa cum lesne observăm din mirabila noastră istorie. Pentru astfel de specimene, într-adevăr, moartea e darul cel mai de preţ. Problema învierii nu se pune...

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @rufin liban
    Din pacate, ai dreptate... Dar sa nu uitam ca ierarhii sunt PUŞI INTENTIONAT in locuri-cheie de masonerie. Un om curat si luptator pt Ortodoxie n-ar putea ajunge ierarh azi. Decat prin minune dumnezeiasca. Faptele dovedesc, nu vorbele, slujbele frumoase, predici mieroase, acatiste si paraclise toata ziua dar atitudine 0 fata de legile anticrestine, fata de ecumenism, servilism politic.
    Si totusi: Biserica nici portile iadului n-o vor birui !! Ea e sfântă si una, indiferent de pacatele membrilor ei. De aceea nu se recomanda iesirea din BOR pt a merge la stilisti si alti rataciti care se cred ca sectarii, singuri adevarati crestini (!). Asa cum in timpul comunismului s-au mantuit românii in ciuda colaborarii unora cu regimul, tot asa ne mantuim si acum daca nu iesim din Biserică.
    Altfel, toate faptele bune la nimic nu ne ajuta daca am iesit din ea - fie sub comunisti, fie acum.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fabian,
    Nu se pune problema ieşirii noastre din Biserică. Problema e cum ies ei din ea...

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ma asteptam la asa ceva dupa plecarea mitropolitului Bartolomeu.

  13. Despre impreuna slujire a ierarhilor ortodocsi cu greco-catolici

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Se pare ca s-a uitrat de prima impreuna slujire a ortodocsilor cu fratii greco-catolici. Ar trebui sa ne aducem aminte de frumosul sobor ce a oficiat inmormantarea Seniorului COPOSU. Dupa cat i-mi aduc aminte despre acest eveniment,printre oficianti a fost vicarul Arhiepiscopiei Bucurestilor si doi ierarhi ai bisericii surori despartita de ortodoxie in vremuri de restristie.In loc sa aruncam invinuiri uni altora,sa fim mai maleabili. in aceste stari de fapt. Oare s-a uitat pasajul din Sf. Scriptura care dupa cat i-mi aduc aminte spune: ,numai HRISTOS a fost rastignit.Cine ne da noua dreptul a purta chile Imparatiei Cerului si sa deschidm cui vrem noi. Nu este mai bine a lasa acest lucru in seama lui Dumnezu,iar pe noi sa ne preocupe ridicarea din noroiul in care ne balacim.Sa lasam in seama CREATORULUI cele ce sunt ale LUI, iar noi sa punem intre frati, IUBIREA care asa cum se spune nu va pieri niciodata.Sa vedem mai intai barna din ochiul nostru si mai apoi paiul din ochiul aproapelui nostru.Sa fim intelegatori caci numai as vom trece prin marile ispite care ne sunt sortite datorita faptelor noastre.Nicu.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    O alta fapta deosebit de grava si necanonica in urma carei pedeapsa e caterisirea - consta in actiunea sa de inlaturare din scaun a PS Emilian, eveniment petrecut in 1990, in urma caruia Andreicut a devenit episcop de Alba.

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Lipsa rugaciuniisi a iubirii noastre duce la astfel de exemple! Sunt sigur ca mai toti noi care am postat aici nu am pus o rugaciune pentru indreptarea lui. Cati dintre noi se roaga cu sinceritate pentru ierarhul lui? Am devenit peste noapte toti analisti, comentatori si observatori. Sa uram pacatul si nu pacatosul! Desigur ca trebuie luata o atitudine dar ar trebui luata mai ales de cei din mitr. Clujului, -toti preotii diaconii, monahii si monahiile- si sa nu se teama de salar si avantaje, pentru ca si ierarhii sunt oameni nu dumnezei. Vb parintelui Arsenie: avem conducatorii pe care ii meritam, pe cei buni i-am avortat

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Cum va permiteti sa denigrati in acest hal o inalta fata bisericeasca? Mai ales pe IPS Andrei, care este unul din cei mai vrednici ierarhi din Sinodul BOR. Uitati-va la activitatea pe care a desfasurat-o la Alba Iulia si pe care o desfasoara la Cluj, atat administrativ cat si duhovnicesc. Eparhia pe care a pastorit-o are cele mai multe centre social-filantropice din tara (64). Foarte multe manastiri si schituri (42) si foarte multe realizari si constructii. Repet: e unul din cei mai harnici ierarhi. Interesati-va sa vedeti, inainte sa vorbiti. In ceea ce priveste slujirea in comun de la Cluj, nu se vede nicaieri slujind - avand epitrahilul (omoforul) la gat, ci doar participand la aceasta ceremonie - ceea ce este ceva normal. Doar n-o fi mai grava aceasta participare a sa, la acest ritual decat slujirea Ps Sofronie la o slujba de Boboteaza cu catolicii, sau mai grav cand IPS Nicolae Corneanu al Banatului s-a impartasit cu catolicii. Acestea sunt fapte de condamnat nu cel al IPS Andrei.

  16. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ecumeniștii nu mai trebuie pomeniți la liturghie și trebuie să fie excomunicați din Biserică, ereticii sunt anatema !

  1. Pingback: Sfidarea canoanelor si a deciziilor Sinodului BOR: Slujba ecumenista cu preoti ortodocsi, catolici si greco-catolici la gradina zoologica din Radauti | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam si tara

  2. Pingback: Video – IN ATENTIA IPS PIMEN, Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor – Slujba ecumenista cu preoti ortodocsi si „preoti” catolici si greco-catolici la gradina zoologica din Radauti « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*