13-14 septembrie la Aiud – Hramul schitului “Inaltarea Sfintei Cruci” la care va participa si Parintele Justin Parvu

In ziua de 13 septembrie 2011, ora 12 (cu aprox.) va avea loc la schitul “Inaltarea Sfintei Cruci” din Aiud slujba de parastas pentru pomenirea victimelor regimului comunist, ce au fost intemnitate la Aiud si nu numai.

Apoi, la orele 16 va fi vecernia, urmand ca de la orele 22 sa inceapa privegherea de toata noaptea, unita cu Sf. Liturghie. Schitul de la Aiud isi sarbatoreste hramul cu ocazia marii sarbatori a “Inaltarii Sfintei Cruci”, la care va participa si preacuviosul Parinte Arhimandrit Justin Parvu, de la Manastirea Petru Voda.

Cititi si: Moastele Sfintilor din inchisori sunt cinstite peste hotare si savarsesc minuni. Marturii de la Manastirea Sf. Sava (Tara Sfanta) si Manastirea Grigoriu (Sfantul Munte Athos)

6 Comments

 1. maine praznuim Inaltarea Sfintei Cruci si vroiam sa stiu daca este zi de post negru randuita de Biserica pt cine poate sa tina postul astfel .Doamne ajuta!

 2. Din Tipicul Sfantului Sava cel Sfintit:

  Capitolul 35 DEZLEGĂRILE CELE PESTE TOT ANUL
  Se cuvine să ştim că de se va întâmpla Praznicul Domnului Hristos şi al Sfintei şi Dumnezeieştiisale Arătări (adică a Botezului), miercuri sau vineri, dezlegăm la brânză şi la ouă, iar mirenii şi lacarne, iar la Hramul Naşterii Născătoarei de Dumnezeu sau Întâmpinării Domnului sauAdormirii, dacă vor cădea miercuri sau vineri, dezlegăm la peşte şi la vin. Iar PrazniculSchimbării la Fată şi al Intrării în Biserică, în orice zi se va întâmpla, dezlegăm la peşte şi la vinşi mâncăm de două ori în ziua respectivă. Iar Buna Vestire, în oricare din zilele Sfântului Post, seva arăta până la Duminica Floriilor de se va întâmpla dezlegăm la peşte şi la vin. Şi mâncăm odată în zi afară de sâmbătă şi duminică. Iar în Săptămâna cea Mare, până în Joia cea Mare,dezlegăm la vin şi la untdelemn. Iar în Vinerea cea Mare numai la vin. Iar Praznicul Naşterii Mergătorului Înainte şi al Sfântului Apostol Petru şi Pavel şi al Sfântului Ioan Cuvântătorul de Dumnezeu, de se va întâmpla miercuri sau vineri, mâncăm peşte şi bem vin de două ori pe zi. Iar la Înăltarea Cinstitei Cruci şi la Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul nu mâncăm peşte, cidoar untdelemn şi bem vin şi seara iarăşi fără de peşte mâncăm poame din struguri sau altcevaasemeni acestora pe care Dumnezeu le-a dăruit. Iar în cele douăsprezece zile după NaştereaDomnului Iisus Hristos şi în Săptămâna cea dinaintea Lăsatului Sec de Carne şi în Săptămâna ceaLuminată şi Săptămâna Cincizecimii se dezleagă la brânză, la ouă iar mirenii şi la carne. Iar înSăptămâna brânzii dezleagă şi monahii şi mirenii la brânză şi la ouă, iar miercuri şi vineri se dezleagă după ceasul al nouălea, o singură dată în zi. Iar în miercurile şi vinerile din toatăPerioada Cincizecimii se dezleagă monahii la untdelemn şi la vin, iar mirenii şi la peşte, afară deMiercurea Înjumătătirii Praznicului şi de Miercurea Odovaniei Paştelui. Pentru că în aceste zile sedezleagă la peşte şi la vin, atât monahii cât şi mirenii, iar unii dezleagă şi în celelalte miercuri şivineri ale Cincizecimii.Însemnare: Se cuvine să ştim că în Postul Sfintilor Apostoli şi în cel al Naşterii DomnuluiHristos, marţi şi joi nu mâncăm peşte ci numai untdelemn şi vin, iar luni, miercuri şi vineri numâncăm nici untdelemn şi nici vin, ci postim până la ceasul al nouălea şi mâncăm în acele zilenumai mâncare uscată. Sâmbetele şi duminicile mâncăm peşte, iar dacă se întâmplă să cadă unSfânt marti sau joi, se întâmplă să fie un Sfânt care să aibă Doxologie mare, atunci mâncăm peşte.Şi dacă se va întâmpla luni, de asemeni mâncăm peşte. Iar dacă se va întâmpla miercuri sauvineri, dezlegăm numai la untdelemn şi la vin şi mâncăm o singură dată în zi. Iar dacă s-ar întâmpla miercuri sau vineri să cadă un Sfânt care are Priveghere, dezlegăm la untdelemn, la vinşi la peşte. Şi dacă se va întâmpla Pomenirea Sfântului al căruia este Hramul Bisericii, miercurisau vineri, de asemeni facem dezlegare la untdelemn, vin şi peşte.

 3. Iata ca pe 11 Septembrie 2011 se implineau 7 (sapte) ani de la moartea unor inalti ierarhi Ortodocsi aflati intr-un elicopter militar, in apropierea Sfintului Munte Athos: „Prea Fericitul Părinte Petros al VII-lea, Papă şi Patriarh al Alexandriei şi a toată Africa, împreună cu doi mitropoliţi Mitropolitul Cartaginei, Hristostomos, Mitropolitul Madagascarilor, Nektarios, şeful secretarilor, Kallistratos, arhidiaconul Patriarhiei şi şase laici. Printre acesti laici se numara si un general, un colonel si alti membri ai armatei”. Foarte putine detalii din acea zi din presa Romaneasca: http://www.ziaruldemures.ro/pagini/detalii-stire/articol/lovitura-grea-data-ortodoxiei.html
  Mai citim ca: „Autorităţile nu au reuşit să stabilească motivele producerii accidentului. Oficiali militari au declarat că vremea era bună, elicopterul în perfectă stare de funcţionare, iar piloţii erau experimentaţi.”
  Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace pe acesti Dreptmaritori Crestini.

  O scurta analiza:
  In continuare nu se vorbeste nimic despre acest eveniment, care a avut loc la numai doua saptamani de la terminarea Olimpiadei de vara de la Atena (13 august – 29 august 2004).
  Deci sa enumeram:
  1. Accidentul (sau atentatul) a avut loc pe 11 Septembrie (2004) – motive serioase pentru a se „discuta” pe marginea evenimentului, indiferent cine s-ar fi aflat in elicopter…
  2. Trecusera mai putin de 2 (doua) saptamani de la „marea adunatura olimpica” din Atena, capitala Greciei. „Efervescenta” intrecerii pagano-sportiva inca nu trecuse, deci toti „ochii” mass-mediei erau inca deasupra Eladei…
  3. In accident (sau atentat) s-au aflat si membri ai Armatei: un general, un colonel, etc. Din detaliile oferite se pare ca nu s-au grabit sa porneasca la nici o cercetare serioasa. Inca din primele ore, oficialitatile au declara ca … „un atentat este exclus” (!!!)
  4. In cele din urma, dar nu in ultimul rind, acolo se gaseau un Patriarh si doi mari Mitropoliti!!! Unul dintre Mitropoliti era un mare Ierarh, misionar in Madagascar (se spunea ca a botezat acolo zeci de mii de negri pagani si vrajitori…) Au fost oare pomeniti acestia, considerind ca s-au implinit 7 (sapte) ani de la trecerea lor in Imparatia Cerurilor?
  5. Pe de o parte, este evident ca oculta mondiala nu are nevoie de nici un alt eveniment, care ar putea sa „umbreasca” „caderea” turnurilor gemene („cadere” – asa de fara … umbra). Mistificarea si ocultarea acestui eveniment este poate una dintre cele mai clare dovezi a „puterii” mass-mediei, care se „asambleaza” ca la un semnal, dupa voia celui rau si a slugilor sale… Da, suntem atit de putini la numar… Cei foarte multi, din pacate, se „bucura” privind la televizor lucruri pe care nu le inteleg…

 4. Doamne,ajuta!
  Sunt filmari, fotografii,inregistrari audio de la privegherea facuta la “Athosul romanesc”? Ar fi o mare binecuvantare si mangaiere!
  Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments
scroll to top