Aviz lui Basescu si ziaristilor orbiti de comisioanele grase: Explorarea si exportul aurului au fost NATIONALIZATE oficial in Venezuela

Luna trecuta oficialii venezueleni anuntau nationalizarea industriei aurifere, pentru a lupta impotriva “mafiilor si contrabandei”, intr-o tara unde 60 la suta din productia de aur provine din mine ilegale. Ieri, Guvernul Venezuelei a nationalizat oficial “explorarea si exportul aurului”, stabilind la 13 la suta redeventele pentru extractie si interzicand exportul, informeaza AFP. Potrivit unui decret semnat de presedintele socialist Hugo Chavez, “tot aurul obtinut din orice activitate miniera de pe teritoriul national va trebui in mod obligatoriu vandut si predat Republicii Venezuela”.

Noile prevederi vor acorda statului ”monopolul asupra comercializarii” aurului. Se vor putea infiinta in continuare intreprinderi cu capital mixt, singura conditie fiind ca statul sa detina o participatie de cel putin 55 la suta . Conform Agerpres, decretul mai prevede ca statul va primi pana la 13 la suta redevente asupra valorii aurului extras de marile companii miniere. Acest procent va putea fi redus la 3 la suta pentru intreprinderile mixte legate de proiecte miniere de interes social. Deasemenea vor fi create “zone militarizate” unde vor fi trimisi membrii Garzii Nationale cu misiunea clara de a combate extractiile ilegale de metal pretios.

Venezuela se afla pe locul al 15-lea in lume in ceea ce priveste zacamintele de aur, estimate oficial la 363,7 tone.

in varsta de 57 de ani, Chavez se afla la putere din 1999 si a declarat ca va candida si in 2012 pentru un al treilea mandat desi a fost operat in 20 iunie, in Cuba, de o tumoare canceroasa si se afla sub tratament, care include sedinte periodice de chimioterapie.

| FrontPress.ro

One comment

  1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (25.09.2011) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*