De rusi ne aparam cu prastiile. Cine ne apara însa de Traian Basescu si Mugur Isarescu?

Presedintele Traian Basescu le-a spus, razand, jurnalistilor prezenti, marti seara, la depunerea juramantului de învestitura de catre Leonard Orban, ca în 2008 Romania dispunea “de cateva baterii de prastii cu raza lunga de actiune si era gata sa declare razboi”. Aceasta noua declaratie “la misto” vine dupa ce Gandul a publicat o telegrama Wikileaks în care senatorul american Richard Lugar, în cadrul unei întalniri la Bucuresti pe 27 august 2008, sustine ca presedintele Romaniei era “cat se poate de serios” în legatura cu un iminent conflict armat cu Rusia din cauza Transnistriei.

Ce e însa cu adevarat suprinzator în continutul telegramei este faptul ca precedentul Kosovo este vazut de Traian Basescu ca o unealta care ar putea fi folosita de Rusia. Atentie, nu de Ungaria, nu de UDMR, nu de Tokes Laszlo, ci de Rusia! În contextul în care Republica Moldova este o tara independenta care trateaza problema Transnistriei cu Rusia. Teoretic, amestescul “pe fata” al Romaniei într-un eventual conflict Moldoveano-Ruso-Transnistrean nu are avea niciun sens si nici o sustinere legala, atata vreme cat Romania face înca parte din Uniunea Europeana si NATO. Declaratiile lui Basescu pot parea bizare dar, în fapt, ele sunt perfect previzibile. Avem de a face cu o lipsa totala de viziune în zona politicii externe a Romaniei. Avem de a face, de fapt, cu o lipsa de independenta. Pentru ca nici întelegerea “istorica” dintre Obama si Basescu, cu privire la instalarea unui scut antiracheta în Romania, si nici lansarea acestei “wikigrame” în acest moment nu sunt deloc întamplatoare. Însa nu au nicio legatura cu interesul Romaniei si al romanilor.

Un scut antiracheta al SUA în Romania ne-a facut, practic, tinte. În fata cui? Aceasta ar putea fi singura întrebare pertinenta la acest subiect. Cu toate ca aparent dusmanul civilizatiei europene este terorismul islamic, recentele”revolutii” din Africa de Nord, sustinute cu tarie si fara pic de rusine diplomatica de catre Obama si cancelariile europene, vor aduce la putere regimuri islamice. Deja Egiptul “eliberat” se pregateste de un nou conflict ideologic cu Israelul. Iranul, noua tinta a SUA, face demonstratii de forta si inaugureaza centrale nucleare. Scutul antiracheta este probabil îndreptat împotriva Iranului si oarecum îsi justifica existenta. Dar de ce va fi instalat fara cooperarea Rusiei, care s-a declarat interesata de un plan comun de aparare americano-rus. Sa nu uitam nici faptul ca Rusia este un puternic jucator în zona energetica a Uniunii Europene si “comanda” în stil oligarhic resursele de gaze naturale care ajung în tarile din vestul Europei. Avem de-a face cu o tabla de sah, unde se poat distinge prea putin adevaratele intentii ale regilor.

Dar, din nou, este deja hilar jocul pe care îl face Traian Basescu. Aceasta lupta “anti-Rusia” dusa de cand a devenit presedinte, cu masive resurse materiale investite în politicienii din Rep. Moldova, cu implicari în tentative de lovituri de stat, nu pare sa ne ajute prea mult. Nu îmi dau seama daca toata aceasta campanie este comandata din SUA, sau este facuta la initiativa lui Traian Basescu. Mai nou, lansari de carti (“Fereste-ma, Doamne, de prieteni – Larry Watts”, un agent CIA declarat) vor sa ne demonstreze cu KGB-ul si Rusia sunt sursa tuturor relelor din Romania din ultimii 50 de ani, de parca împartirea Europei în capitalism si comunism, dupa finalul razboiului mondial la Ialta, nu a fost facuta printr-o întelegere între Stalin, Churchill si Roosevelt. De parca dupa Revolutia din 1989 nu americanii au fost cei care ne-au “învatat” capitalismul feroce “de tranzitie”, de parca nu ei au fost cei care au profitat cel mai mult de pe urma resurselor din Romania. Chiar si în anul 2011, companiile rusesti care activeaza în Romania sunt mult mai putin influente politic decat corporatiile americane care obtin toate contractele cu statul roman (un exemplu: triada Siveco – Oracle – HP care obtine aproape toate licitatiile pentru sistemele informatice ale Guvernului).

Pana la urma, de cine ne aparam si de ce? Oare cati romani sunt, într-adevar, de acord cu politica externa a Romaniei care ne îndeparteaza tot mai mult de Uniunea Europeana si ne-a transformat într-o colonie a SUA.

Colac peste pupaza, pentru a demonstra înca o data cu Mugur Isarescu este doar o carapace umflata de ziare fara vreo idee luminata, BNR doreste înasprirea conditiilor de creditare exact în momentul cand ele trebuiau relaxate. Dupa ce nu a intervenit în perioada 2007 – 2009, exact cand Romania a început sa consume mai multe credite decat putea sustine, acum creditele imobiliare vor necesita un avans de cel putin 30%, iar creditele de nevoi personale clientii trebuie sa aduca garantii de 133% din valoarea împrumutata. Aceste aberatii ne înfunda si mai mult în recesiunea din care nu vom mai iesi în urmatorii 10 ani, lucru recunoscut cu jumatate de gura de Emil Boc ieri seara la TVR1.

Obama a declarat zilele trecute ca razboiul din Libia va continua pana poporul libian nu va mai suferi de pe urma masurilor dictatoriale ale lui Gadafi. Dar pe noi cine ne elibereaza de Traian Basescu si Mugur Isarescu?

De George Bara – Napoca News

6 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cum cine? cine ne-a aparat mereu!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://fanu.wordpress.com/2011/09/21/mi-e-sila-de-lasi-fatarnici-tradatori-amputatorii-sufletelor-tirani-misei-lingai-slugoi-si-nu-in-ultimul-rand-ce-cei-ce-se-cred-a-toate-papusari-toata-plaga-asta-ordinara-a-inumanilor-perfi/

  3. Mircea Puşcaşu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In aceasta zi de 22 septembrie, pomenirea:

    • Martiriul elevului Florea Găman din Slatina (1939)
    • Martiriul comandantei legionare Elena Bagdad
    • Martiriul comandantului legionar Victor Dragomirescu (Bucureşti, 1939)

    https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/09/22/22-septembrie-martiriul-elevului-florea-gaman-din-slatina-1939/
    https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/09/22/22-septembrie-martiriul-comandantei-legionare-elena-bagdad/
    https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/09/22/22-septembrie-martiriul-comandantului-legionar-victor-dragomirescu-bucuresti-1939/

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Stire de azi : Băsescu la reuniunea PPE: "Şansa noastră sunt Statele Unite ale Europei"
    http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/web-politic-basescu-statele_unite_ale_europei-ppe_0_559144681.html

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nam inteles da rusi astia sunt asa de prosti incat sa intre in bataia prastilor astea? Nu poate sa mearga pe langa? Hai sa fim seriosi ca doar si ei are generali si din astia.

  1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (25.09.2011) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*