“Marele poet” al jidanilor, pe care nici ei nu-l citesc, lustruieste din nou ciubotele mai marilor sai bucurosi si preabucurosi atacand, pe ocolite, invatatura Sfintilor Parinti ai Ortodoxiei

Profitand de vara prelungita, cine credeti ca a scos capul din vizuina? Nu merita prea multa importanta acest personaj, cel putin dubios, pe numele sau Adolf Marin Vasile – alias Razvan Codrescu, dar iata ce putem citi pe blogul sau, sconcs.ro:

Exista in lumea romaneasca postcomunista o categorie de credinciosi ortodocsi – nici foarte multi, dar nici prea putini – care au pretentia ca numai ei reprezinta cu adevarat Ortodoxia si ca, in afara Ortodoxiei (lor), toata lumea e harazita pierzaniei, de la Rasarit pina la Apus. Acesti “ortodocsi adevarati” fac cit de multa galagie pot, cu un discurs intotdeauna radical si violent, pe internet, in publicatii si la televiziuni de mina doua, in conferinte si marsuri publice. Biserica insasi ai impresia ca nu-i mai incape…

Dar cine-s „ortodocsii adevarati”? Ei da, buna intrebare!

Pai… cei care au taria sa strige: „Ortodoxie sau moarte!”; cei care traiesc cu certitudinea nezdruncinata ca numai ei au Biserica, Taine, Har, Martiri, Sfintenie si Mintuire, celelalte sute de milioane de pretinsi „crestini” fiind carnea de tun a razbunarii divine; cei care pot sa jure ca Fiara este deja in lume (de vreme ce am inceput sa fim insemnati cu semnul ei: 666/codurile de bare/cipurile biometrice), netezind sub nasul nostru calea lui Antihrist; cei care n-au nici o indoiala ca „Gradina Maicii Domnului” nu e Athosul, ci Romania, si ca poporul roman e buricul pamintului si adevaratul inaintemergator al lui Hristos (prin Zalmoxis si Deceneu); cei care stiu ca marele nostru poet Mihai Eminescu, cel asasinat – poate n-aveati habar?! – de odioasa conspiratie universala antiromaneasca (si implicit antiortodoxa), e „Sfint de Pamint”, iar ei umbla sa stringa semnaturi pentru trecerea lui oficiala in calendarul bisericesc; cei care vad rosu in fata ochilor cind aud de „Occident/Apus”, „ecumenism”, „dialog”, „elite intelectuale”, „cultura”, „civilizatie”, „universalitate”; cei care se simt si in somn si se proclama patetic victime perpetue ale „jidanimii”, „masoneriei”, „papistasismului”, „globalismului”, sau, mai recent, ale supremei cumpliri a „cipuirii biometrice”

Cred ca v-ati convins ca dracului nu-i prea convine ca a cam fost dat de pamant in problema cipurilor si si-a trimis slugile sa recupereze terenul pierdut. Se incearca decredibilizarea celor care au depus efort pentru stoparea implementarii cipurilor in documente, ca in curand, cand vor reveni cu aceasta incercare de pre-pecetluire, sa gaseasca un popor debusolat si neincrezator in sfaturile tuturor duhovnicilor ortodocsi din lume.

Cu toate ca si-a dovedit in mai multe randuri ticalosia si supusenia fata de personajele cu sortulet, a trebuit sa va semnalam inca o data cat de capusata este Biserica noastra de indivizi straini de Ortodoxie si de Romania. Si cum, sconcsul si-a emanat duhoarea sa de articol in ceea ce se poate numi revista “Can-Can ortodox” – dar sub acoperire Lumea Credintei, va recomandam sa nu mai cumparati in veci aceasta publicatie, care slujeste planurilor masonice.

Cititi mai multe despre acest subiect la fratele Saccsiv.

9 Comments

 1. Am vazut lumina cea adevarata!!Cea mai Dreapta si Sfanta este ORTODOXIA! PS. Hula sa fie pe capul lui[ADOLF MARIN VASILE] si mantuirea Ortodoxiei!Robert,Irlanda.

 2. Bichir, Bucuroiu si Razvan ADOLF Codrescu sunt niste CAI TROIENI care s-au strecurat in gradina Ortodoxiei. Ei nu sunt mai buni decat episcopii kaghebisti de pe vremea URSS. Urmaresc sa surpe Ortodoxia din interior si ticalosia de caracter se vede chiar pe chipurile lor pt. ca n-au privirea curata.Dar ii va ajunge mania lui Dumnezeu caci El va zdrobi dintii pacatosilor.

 3. Doamne fereste, deci asta chiar ma enerveaza cum isi permite acest fariseu sa-si bata joc de biserica si de ortodoxie?Acest slugoi al masoneriei stie macar crezul ortodox de vorbeshte atat de intelectualizat, chiar nu-mi place sa vad ca incearca toate shtoarfele sa ne civilizeze.Doamne ajuta

 4. DUMNEZEU ESTE CU NOI….LUPTATI ROMANILOR ADEVARATI PENTRU NEAM SI CREDINTA , SPUNETI TUTUROR CE NE ASTEAPTA . GANDITI-VA LA COPII VOSTRI IN CE LUME VOR TRAI. PREGATITI-VA PENTRU ULTIMA JERTFA A TUTUROR CRESTINILOR.
  DUMNEZEUL NOSTRU VA FI CU NOI PANA LA SFARSITUL VEACURILOR , SA NU UITAM ACEASTA.
  DOAMNE INTARESTE-NE, SI OCROTESTE-NE.

 5. DA, EXISTA ORTODOXI ADEVARATI SI CELILATI! PUNCT.
  Nu e cazul sa comentam tonul ci sa consideram afirmatiile chiard daca de fapt se doreste contrariul, sa diminueze valoarea afirmatiilor si sa defaimeze mica turma. Ei nu au decit sa continue globalizarea ( adica nivelarea totala si transfomrarea in sclav fericit ce isi ia tainul din mina stapinului si linge papucii stapinului si cind acesta nu e acasa).

 6. Dumneavoastra practicati atacul la persoana. Nu sunt de acord cu ecumenismul , apreciez crestinismul ortodox ca fiind firea omului neputand fi nici macar comparat cu celelalte religii/credinte, adevarul prin definitie avand caracter exclusivist. Apreciez unele materiale pe care le prezentati, apreciez ravna pe care o manifestati dar nu cred ca este ingaduit unui crestin sa denigreze public o persoana in aceasta maniera. Ne descalificam astfel si cadem in derizoriu dand astfel celorlalti ocazia de a nu ne mai lua in serios. Cu consideratie, Romeo.

  1. @Romeo
   Intr-adevar nu trebuia bagat in seama acest personaj. A fost mai mult pentru a avertiza cititorii nostri asupra acestor lupi camuflati in Ortodoxie.
   Iertati-ne pentru suparare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 Comments