BOR-ul este singura patriarhie din Ortodoxie care a semnat Acordul de la Balamand, prin care catolicismul este recunoscut “biserica-sora” a Ortodoxiei!

Unul dintre documentele esentiale legate de catolicizarea Bisericilor Ortodoxe este documentul de la Balamand. E adevarat ca de la Balamand au lipsit cateva Biserici locale, dar BOR a fost prezenta, avandu-i ca reprezentati pe IPS. Antonie Plamadeala si pe parintele profesor Dumitru Radu. Textul documentului – cu note si studiu introductiv, a fost publicat imediat in volumul Dr. Antonie Plamadeala, Uniatismul, metoda de unire din trecut si cautarea actuala a deplinei comuniuni. Documentul de la Balamand, text si comentariu, Sibiu, 1993. Important este mai ales punctul 14: „Potrivit celor spuse mai inainte, Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica se recunosc reciproc ca Biserici-surori, responsabile impreuna de mentinerea Bisericii lui Dumnezeu in credinciosie fata de planul divin.” Printr-o astfel de declaratie s-a lepadat invatatura Sfintilor Parinti impotriva ereziilor catolice si s-a deschis larg poarta pentru papistasirea Bisericii Ortodoxe oficiale. Lucru care s-a continuat cu multa perfidie la Ravenna. Si, din pacate, se merge din rau in mai rau…)

Vedeti documentul aici: DOCUMENTUL (ACORDUL) DE LA BALAMAND – 1993

Iata ce spunea si Sfanta Chinotita a Sfantului Munte Athos:

Si cum putem atunci primi urmatoarea declaratie din discursul vostru: „Intrucat fiecare dintre Biserici o recunoaste pe cealalta ca fiind depozitara a harului divin, capabila de a darui mantuire, … incercarea de a rupe credinciosi de la una si a-i adauga la cealalta este cu neputinta”? Am incetat deci sa credem ca doar Biserica Ortodoxa constituie Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica? Ne intoarcem la eclesiologia neortodoxa a documentului de la Balamand, de care Voi insiva ati recunoscut in fata ziaristilor austrieci, ca nu a fost acceptat de nici o Biserica Ortodoxa, mai putin Biserica Romaniei, si care, precum stiti, a fost condamnat sinodal de catre Biserica Greciei si respins de catre Sfanta noastra Comunitate si de catre multi episcopi si teologi ca fiind neortodox? Dar chiar daca cineva ar interpreta declaratia de mai sus ca fiind impotriva prozelitismului Romei prin Uniatism, formularea sa neaga Bisericii Ortodoxe dreptul de a se considera pe sine singura Biserica adevarata.

Fratilor, trebuie declarat razboi serios si tenace Acordului de la Balamand, semnat, UNILATERAL de BOR (din care, cu durere, facem parte…)!

9 Comments

 1. Antonie Plamadeala si parintele profesor Dumitru Radu au vorbit in nume propriu, deoarece credinciosii ortodocsi nu au fost intrebati. Nu ne reprezinta o asemenea hotarare.

  Se poate ataca in vreo instanta aceasta hotarare? Daca nu se poate, atunci nu ne ramane decat sa avem nadejdea ca omul sfinteste locul si ca vor exista pana la venirea Mantuitorului oaze duhovnicesti mentinute prin preoti si credinciosi devotati Ortodoxiei, asa cum este scris.

  Se pune problema sa traim noi insine Ortodoxia, sa fugim de ecumenisti si sa cautam pastorii cei buni.

 2. Parerea mea ca a venit momentul mantuirii personale pe furis ,cum zicea si parintele Iustin Parvu,nu mai cautati solutii lumesti la preotii actuali ,ei sunt plini de duhul lumii,mult prea putini mai sunt care pot da un raspuns duhovnicesc ,nu vedeti cum se duc ultimii parinti duhovnicesti unul dupa altul,cred ca doar parintele Iustin Parvu ne a mai ramas,cand se v a duce si el cred ca vine sfarsitul …daca aveti intrebari si nelamuriri duhovnicesti cititi Sfintii Parinti acolo veti gasi toate raspunsurile posibile la orice va framanta !!! Amin amin .

 3. Vom ramane in Biserica Ortodoxa Romana pana in clipa cand va fi pomenit numele papei la Sfanta Liturghie.
  De la acel moment incolo, vom cauta preoti care sa slujeasca prin subsoluri de blocuri, ori ascunsi prin alte parti.

  N-avem ierarhi marturisitori! E jale!
  Cati oare dintre ierarhi ar spune ca parintele Papacioc: “-As desfiinta catolicismul”.

  Deh….e greu cu ierarhi de carton.

  1. @Psalmul50
   Ramanem in Biserica pana la urma… nimeni dintre credinciosi nu trebuie sa paraseasca Biserica, ci doar tradatorii, “putregaiul” cum zice PArintele Arsenie Boca. A nu-i mai pomeni nu inseamna iesirea din Biserica. Faptul ca ei vor ajunge sa-l pomenesca pe papa si sa se impartaseasca cu el va insemna iesirea lor din Biserica. Iar in acele vremuri Biserica va dainui in catacombe, nu la nivel oficial. Asa este, nu avem ierarhi marturisitori, ci toti si-au adus aportul la aceasta stare de lucruri, de ecumenism satanic. Ca sa citez pe un mare parinte: “avem un sinod sectar”. Doamne, milueste-ne!

 4. cine semneaza astfel de intelegeri cu ereticii tradand ortodoxia si cine face ascultare de acesti ,,pastori” este putregaiul care cade din Biserica.

 5. Propun sa trimitem un protest pe adresele de email ale eparhiilor si preotilor din administratie. Cine vrea sa se implice sa-si exprime protestul in scris.
  Eu le-am scris ierarhilor in 2003 si am protestat pentru laudele pe care BOR le aduce integrarii in UE satanista.
  Pr. Vasile

 6. @admin
  Se cam calca in picioare Canoanele Apostolice si cele ale Sfintilor Parinti ale celor 7 Soboare Ecumenice. Si nu rar ci mereu si des. Ma uitam prin Pidalion zilele astea, si ma miram. Ierarhii nostri nu mai tin Dreapta Credinta, cum a fost la inceput.
  Nu gresesc cand sustin ca ierarhii nostri tin Aproape Dreapta Credinta, iar in curand (cu pomenirea papei la slujbele ortodoxe) vor tine Deformata Credinta.
  Pidalionul a ajuns o carte de povesti. N-am vazut episcop caterisit, nici mirean afurisit. Nu ca mi-as dori sa vad asemenea sanctiuni, DAR …unde sunt abateri grave, si nu urmeaza pocainta, este clar ca acolo doar un canon aspru poate face lumina. Altfel Sfintele Canoane nu vor fi luate niciodata in serios.

  Sub nici o forma, nu voi sedea (ramane) intr-o Biserica Ortodoxa din Romania, cand va fi pomenit numele “infailibilor” papistasi la rugaciune. Mai ales ca nu sunt nici macar latini (cum multi cred), ci evrei care n-au nimic in comun cu crestinismul.
  Prefer sa ma rog acasa. Am si eu Psaltire si Ceaslov.

  Si-asa sunt scarbit pana la refuz de NEatitudinea episcopilor nostri. Unora dintre ei, le atarna viata de un fir de ata, adica sunt batrani, si nici acum nu au curajul marturisirii Dreptei Credinte. Macar acum, cand stiu ca nimeni nu-i mai poate atinge cu nimic.
  Teoctist a murit dupa un sir de pelerinaje la adunarile sectare de pretutindeni.
  Daniel ii continua traseul, cu erezii peste erezii.
  Bartolomeu Anania l-a elogiat (beatificat) pe papa Karol Wojtyla de mi-au pleznit timpanele.
  Acum… l-a lovit un lapsus acut si pe Andrei Andreicut, uitand si “el” fagaduintele calugariei.

  Frati “ierarhi” si episcopi ortodocsi, unde v-ati calugarit …?
  La Sorbona ? (in vizita de studii)
  La Balamand ?
  sau la Vatican ?

  N-avem nevoie de ierarhi scoliti si ultra-scoliti, vorbitori de limbi occidentale, ci de ierarhi prosti, dar smeriti de frica si dragostea de Dumnezeu.

 7. Parinte Vasile ! Mi-ati dat o idee buna. Am sa scriu la toate eparhiile si episcopiile din tara. Sa vedem ce pazesc ei acolo. Oare pazesc banii europeni sa nu se termine ?
  Rusine ierarhilor romani. Cred ca nici posturile nu le mai tin, altfel nu-mi explic de ce s-au derutat asa de tare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 Comments
scroll to top