Interviu cu Parintele Justin despre tehnica scapata de sub control, deformarea educatiei, politica romaneasca

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=wy5APHevrTs]

interviu acordat ziaristilor de la BunaZiuaIasi

15 Comments

  1. @Pr Timotei
   Pana aici! Daca dumitale consideri ca Putin este altceva decat unul dintre pionii masoneriei si ai ocultei mondiale, atunci esti poftit catre alte bloguri, alea bolsevice. In cateva luni sau cel mult un an intreaga lume se va lamuri cu Putin, cum va face el jocul ocultei si nici nu va tine cont de Ortodoxie.

 1. Eu, zic, in primul rand, sa nu uitam, in rugaciunile noastre, pe dragul, pe marele nostru duhovnic si parinte, Iustin !

 2. Daca e asa de ce Staretul Efrem a mers in prag de alegeri cu Braul Maicii Domnului in Rusia?
  Si de ce a cerut ajutor material pentru Grecia de la Putin?
  Stim ca scopul arestarii staretului Efrem a fost tocmai stricarea planurilor de “revolutie” din Rusia pregatita de America si masonerie ca sa cada Putin. Cunoastem asa zisa miscare populara impotriva “falsificarii alegerilor” din Rusia, miscare sponsorizata e USA, si raspandita prin Face Book la fel ca in Libia. Nu vedeti ca au vrut sa repete istoria, dar nu le-a mers. Dumnezeu sa ne fereasca de dictatura americano europeeana!

 3. Stiti de ce e “pedepsita ” astazi Grecia?
  Pentru ca majoritatea fructelor pleaca in Rusia!
  Toata ierarhia Greca sprijina pe Putin.
  Nimeni nu zice ca Putin e Usa de Biserica, dar mentine un echilibru. La fel ca si Gadafi, la fel ca si Ceausescu, la fel ca si Sadam Husein, la fel ca si regimul din China, la fel ca si Siria. Acestea sunt ultimele stavile in fata dictaturii mondiale americano-sioniste.

 4. La Putin merge sloganul: Daca Dumnezeu nu exista El ar trebui inventat. Pentru ca numai prin credinta mai poate fi salvat poporul rus binecredincios.Asta le-a spus Staretul Efrem:
  Bogatia voastra nu este petrolul si gazele ci Credinta Ortodoxa! Sa fim alaturi de fratii ortodocsi rusi!

 5. Eu am incredere in staretul Efrem Vatopedinul! (iar daca e asa cum spuneti dvs apologeticum insemna ca in curand vom fi sclavii noii ordini mondiale)insemna ca baietii veseli au puterea absoluta in lume.

  1. @Pr. Timotei
   Nu fiti intr-atat de naiv. Sionismul este stapan si in Rusia. Nu uitati cat au patimit marturisitorii din perioada interbelica in lagarele din Romania. Nu avem de ales intre jidovo-americani si intre jidovo-bolsevici. Nici cu grecii, care ar fi in stare sa introduca iobagia in tara noastra. Romania are destinul ei si nu vrem sa avem de-a face cu niciun vecin. Vremurile pe cae le traim sunt cele pe care le meritam. In Biserica noastra gasim solutia, iar nu in coalitii.
   Si nu cred ca esti inconstient de raul pe care-l face Basarabiei, tov. Putin. Este un dusman al neamului romanesc, uraste limba romana. Asta nu e ortodox!

 6. In nici un caz Putin nu poate fi acuzat de bolsevism, avand in vedere ca tocmai partidul comunist rus a fost cel care la comada americanilor a inceput scandalul impotriva lui Putin.Repet, nu spune nimeni ca Putin e Usa de Biserica,

 7. Este botezat ortodox? Putem sa ne rugam pentru el? Desigur. Ca sa il lumineze Dumnezeu sa il intareasca si sa il faca bun daca este rau. Asa se ruga si Sfantul Vasile cel Mare.
  Unde e gresala?!?

 8. E un mare rau, o mare gresala rusificarea Basarabiei!!! Nu poate fi nimeni deacord cu acest lucru!!! E boala nationalismului si a filetismului anatematizat chiar de Biserica Greciei.
  Filetismul, fie ca e rusesc, grecesc, bulgaresc, sarbesc sau romanesc este o erezie cumplita care macina dragostea intre fratii care se impartasesc cu ACELAS SANGE SI TRUP AL LUI HRISTOS!!! Este o mare gresala a Rusiei si va plati. Spun ca daca Staretul Efrem a luat aceasta decizie, nu a luat-o degeaba!

 9. Hei, eu cred ca niciun mare conducator de stat din zilele noaste, nu mai tine cont de Biserica…..doar asa fictiv, sa il vada lumea pe el pios, daca ierarhi care sunt practic conducatori de comunitati, sunt masoni si cazuti, dapai, un om politic….de vrea de nu vrea, uita traditia si valorile…fortati de masonerie, cred ca ii numeri pe degete, pe oameni politici din lume care au ramas fermi si intradevar tin cont de Biserica, religie! Se stie, masonii mari sunt acolo in America, evreii aia…………ei, asadar, Rusia, daca nu se impaca bine cu americanii, nu se impaca din motive politice, pentru ca sunt practic cele mai puternice tarii, armate din lume! dar si economic, nu din cauza religiei! Nu are nici o treaba religia…………….Incearca, sa vorbesti de Hristos, cea mai mare personalitate a timpurilor, intr un showroom de masini nemtesti, intr un cinema 3 D, intre display-uri, ecrane gigant, sisteme de operare cu holograme…..nu te baga nimeni in seama! Nici noi numai credem prea mult, dar avem ceva viu in inima pentru Dumnezeu, pentru Hristos!
  Tehnologia indeparteaza pe om de Dumnezeu…Clar, o simt pe pielea mea! Cu cat avansam tehnologic, ne pregatim si distrugerea intre noi! Orice, om politic, care are ceva pentru tara lui, iubire, are respect fata de biserica, sau tine cont de dogmele bisericesti, sau stopeaza implantarea cipurilor, sau introducerea lor in statul sau, e dat jos, trantit de masoenrie , cat colo! Ori te faci frate cu ei, ori zbori, foarte putini daca mai sunt care tin piept, si aia sunt dati la o parte, si trimisi, la cele mai jos posturi daca e posibil…! Sunt convins !

 10. Pentru că foarte mulţi se întreabă care sunt cauzele care şi ce se urmăreşte în acest caz, o să încerc să trec în revistă succint cele mai importante puncte din desfăşurarea acesteia:

  În 1994 Mănăstirea Vatoped cu ajutorul avocaţilor acesteia şi a altor foruri juridice din Grecia a început cercetarea titlurilor de proprietate referitoare la terenuri nefolosite ce aparţineau de metocul mănăstirii de la Porto Lagos din Grecia de Nord. Acest proces, în care a fost implicate şi organele cadastrale ale ţării precum şi diferiţi miniştri din patide antagonice în decursul a 3 guverne a ţinut până în 2003.

  La final, conducerea Greciei din acea perioadă prin organele ei (guvern, diferitele consilii de evaluare, Curtea de Justiţie etc.) au hotărât valide toate aceste acte şi au semnat şi parafat dreptul de proprietate şi folosinţă a terenului respectiv care în cea mai mare parte a sa este de fapt un lac.

  DUPĂ ce toate acestea au fost încheiate, datorită unor diferende financiare foarte mari între membri din guvernul de atunci şi proprietarul canalului de televiziune Alpha TV, acesta din urmă a căutat un mijloc de răzbunare împotriva guvernului şi de departe cea mai bună ţintă a fost Vatopedul.

  Asta pentru că de fapt Vatoped este din punct de vedere juridic o persoană publică şi deci „averea” nu intră în buzunarele monahilor pentru a fi folosită de ex. pentru a se apăra (cum socotea magnatul respectiv) şi a spune adevărul pe alte canale TV sau prin varii mijloace. Asta pentru că tot războiul a fost şi este informaţional.

  Acest atac împotriva mănăstirii a luat amploare pentru că există mari interese străine de Grecia şi Cipru (ţara de origine a p. Efrem) care au fost lezate de activitatea duhovnicească a mănăstirii.

  Aici trebuie să înţelegem că Sf. Munte nu face politică în sensul lumesc al termenului ci scopul acestui stat monahal este de a aduce pe oameni la Hristos. Însă una din problemele majore pentru cei ce doresc conducerea totală a acestei lumi este faptul că odată cu dragostea de Dumnezeu apare simultan şi dragostea de neam. Din cauza aceasta Bertrand Russell unul dintre eugeniştii de frunte ai secolului 20 a spus “Dragostea de Dumnezeu şi de neam sunt cei doi piloni ce ne stau în calea instaurării noii ordini mondiale. Din cauza asta trebuie loviţi fără cruţare”.

  Datorită temei metocului pe care am prezentat-o mai sus mănăstirea prin reprezentanţii ei (în special p. Arsenie şi p. Efrem) erau în contacte dese cu conducerea de atunci a statului elen. În timpul vizitelor la diferitele organe din conducerea Greciei, cu toate că p. Arsenie era preocupat mai mult de soarta metocului mănăstirii, p. Stareţ Efrem era preocupat mai mult de altceva… Părintele Stareţ prin caracterul său era şi este preocupat de Hristos. De misiune. Are un mare dar pentru asta.

  Din cauza acesta guvernul de atunci s-a îndreptat în spre interesele naţionale, ieşind simţitor de sub sfera de influenţă a Apusului şi aducând un progres vizibil în Grecia. Pentru că Apusul nu îşi putea permite să piardă Grecia din cauza poziţiei geostrategice pe care aceasta o deţine, această tendinţă trebuia stăvilită cât mai repede. S-au încercat cu mai multe scandale, legate de firma Siemens, de ascultările telefoanelor conducerii elene (celebra “Athens Affair” – vedeţi pe internet) însă era dificil pentru că cei implicaţi aveau poziţii puternice. Până astăzi nimeni nu a fost găsit vinovat în toate aceste scandaluri(!) În această situaţie Vatoped era o (din nou) o ţintă extraordinară pentru că erau pe de-o parte, prin p. Efrem un far duhovnicesc în guvern, iar pe de altă parte erau şi pe post de ţapi ispăşitori, neputându-se apăra.

  Pe alt plan, Apusul era deranjat şi datorită implicării majore a p. Stareţ Efrem şi a obştii vatopedine (în cea mai mare parte cipriotă) în eşecul Planului Annan în Cipru, plan care sub masca federalizării Ciprului ar fi provocat mari pagube naţionale ciprioţilor de origine greacă din insulă. De fapt este ştiut că în viziunea Apusului Ciprul este un portavion nescufundabil însă ciprioţii greci nu sunt dispuşi să-şi cedeze insula. Din această cauză până astăzi există baze militare în enclave străine în insulă.

  Dincolo de asta este şi problema hrisoavelor. E o mare problemă ce nu se pune pe tapet din motive lesne de înţeles: Pentru că baza proprietăţilor Sf. Munte sunt hrisoavele (documentele imperiale), dacă cade Vatoped cad şi toate patriarhiile istorice (cea Ecumenică, Ierusalimul, Alexandria şi Antiohia) pentru că la acestea nu numai averea ci însuşi existenţa este bazată pe aceste hrisoave. Şi în general ţările în care aceste patriarhii îşi au sediul nu doresc prezenţa lor. Din cauza aceasta Turcia (care a luat TOATE documentele legate de ipoteză) şi Israelul urmăresc şi „ajută” foarte îndeaproape tema.

  Şi un ultim amănunt: după cum deja se ştie în Grecia mai există şi un alt factor duhovnicesc: invidia anumitor rasofori. Înainte de a judeca trebuie să ştim că Invidia se atinge şi de cei desăvârşiţi. Nu îndreptăţesc, însă este foarte greu să vezi când cineva îţi fură slava. Nu spuneţi că slava e deşartă, ştiu, însă pentru că omul este căzut el vede lucrul acesta foarte important. E, şi pentru că p. Stareţ nu numai este foarte duhovnicesc ci şi mai ales este exponentul tradiţiei atonite, el şi mănăstirea sa au stârnit invidia. Persoanele sunt cunoscute în Grecia, socotesc că nu are rost să insist asupra numelor.

  Ceea ce trebuie însă să reţinem este faptul că fisurarea unităţii Bisericii datorită patimilor omeneşti duce la atacuri feroce din partea celor ce doresc dezbinarea acesteia.

  Din cauza factorilor de mai sus, având ca pretext metocul mănăstirii şi ca mod de atac războiul informaţional purtat de toată mass-media din Grecia, cei ce doreau puterea au intentat proces în 2008 părintelui Efrem şi adus lucrurile în situaţia de astăzi.

  După cum se ştie, lucrurile au ajuns cu totul la absurd, p. Stareţ Efrem fiind trimis în arest preventiv pentru nu a părăsi ţara. Este de neimaginat. Total iraţional. Adică din 2008, când a început atacul asupra mănăstirii şi a persoanei sale, p. Efrem a fost plecat în mai multe ţări: Cipru, Georgia, Belarus, Turcia (la Patriarhia Ecumenică), SUA (la mănăstirile din Arizona) şi ultima dată în Rusia, în pelerinaj cu Sf. Brâu, pelerinaj ce a durat 30 de zile şi încheiat cu un extraordinar triumf în urmă cu aproximativ o lună. E, dacă p. Stareţ ar fi dorit să rămână în afara graniţelor Greciei, nu ar fi putut? Şi acum arestează preventiv un Egumen din Sf. Munte de Crăciun ca să nu fugă din ţară! Şi asta după ce vreme de trei ani toate organele de stat au socotocit la sânge toate actele şi toate acţiunile mănăstirii doar, doar vor găsi ceva şi nu au găsit nimic!

  Din păcate pentru ei însă, lucrurile se întorc împotriva lor pentru că p. Efrem se dovedeşte a fi un om cu viaţă sfântă iar obştea sa este la înălţime strâns unită în jurul stareţului ei.

  Vom vedea că nu va lăsa Domnul toiagul păcătoşilor pe spinarea drepţilor mai mult decât poate duce. Şi răsplata tuturor va fi în veac.

  Viu este Domnul Dumnezeu şi Biserica Lui nu va fi biruită de porţile iadului. Depinde însă de noi să fim în ea.

  PS: După ce am scos la lumină fie şi parţial dedesubturile tenebroase ale acestui atac, într-un articol următor vom detalia de ce mănăstirile au nevoie de metoace şi ce fac cu banii. Şi de ce organele financiare a statului nu au găsit nimic …cu toată presiunea formidabilă a presei.

 11. Nici eu nu am inteles de ce a fost arestat acel staret…cred ca e ceva dincolo de intelegerea noastra. Si, pr.Timotei, cu siguranta Putin nu e usa de biserica la cum i-a caftit pe polonezi.
  Personal nu cred ca exista vreun om politic actual care sa nu fie atins de molima masoneriei, iar “”valorile”care apar asa deodata in fata, pot sa fie ei artisti,doctori, etc.etc. in mare parte tot azvarliti in fata de masonerie sunt.Nu vedeti ce destine au!Si cum sfarsesc…Saracii.Se bucura putin de faima apoi vai de sufletul lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 Comments