Detractorii de ieri şi de astăzi ai Românului Mihai Eminescu

162 de ani de la nasterea marelui poet

Eminescu nu a fost nebun. Nu a avut sifilis. Eminescu a fost ucis. Devenise incomod pentru clasa politică a vremii. Publicistica sa este cauza reală a morţii. Politicienii nu i-au iertat verbul necruţător şi justiţiar. A.C. Cuza, cunoscător profund al operei eminesciene scria: „Roşii (liberalii) au ucis mişeleşte pe cel mai mare poet al neamului”. Ionel C. Brătianu iritat de cele ce scria Eminescu în ziarul „Timpul”, pune problema în Parlament, cerând să se ia măsuri drastice împotriva „instigatorilor din presă”. Lui Eminescu nu i se ierta faptul că el era „unul din cei mai nobili fii ai Ţării”.
Această frază memorabilă a fost scrisă de A.D. Xenopol în „Amintiri despre Eminescu”. Relaţiile lui Eminescu cu clasa politică au fost mereu tensionate. Eminescu a fost victima conjuraţiei tribale în fruntea căreia se afla Titu Maiorescu, care au făcut din poet un renegat. Detractorii din timpul vieţii lui Eminescu l-au atacat virulent. Ion Luca Caragiale, şi el victimă, scrie că: „Eminescu a murit cu zile”.
Un adevăr zguduitor este şi faptul că poetul a murit fără lumânare la căpătâi şi a fost „înmormântat în grabă ca un păgân, deşi lui ar fi trebuit să i se facă funeralii naţionale”. Aşa zisa nebunie a lui Eminescu a fost o pură invenţie. Pentru aceştia, Eminescu trebuia să dispară din viaţa civilă şi publicistică. Scrisul său din ziarele timpului, cu deosebire din „Timpul” l-a costat propria viaţă.
Se ştie că Mihai Eminescu s-a aflat sub permanenta supraveghere al serviciilor secrete ale Imperiului Austro-Ungar, a celor din Imperiul German şi a Rusiei Ţariste. Cancelarul german Otto von Bismarck, trimite o telegramă regelui Carol I, prin care i se cerea: „liniştiţi-l pe Eminescu”. Aici, trebuie menţionat şi faptul că pe peronul Gării de Nord din Bucureşti, Titu Maiorescu s-a întâlnit cu şeful Serviciului Secret al Imperiului Austro-Ungar, unde a fost pusă în discuţie persoana lui Eminescu. Se cunoaşte faptul că în Primul Război Mondial, în anul 1916, când Bucureştiul a fost ocupat de trupele germane care invadaseră ţara, Titu Maiorescu s-a pus în slujba lor.
Maiorescu, împotriva voinţei lui Mihai Eminescu, i-a luat lada cu manuscrise sub pretextul că poetul ar putea-o pierde. Eminescu a cărat pretutindeni lada cu manuscrise după el. Falsa îngrijorare a lui Maiorescu faţă de starea sănătăţii poetului, evidenţiată şi în jurnalul criticului, ne dezvăluie faptul că Eminescu trebuie eliminat din viaţa de sănătate şi aruncat presupusei nebunii. Se cunoaşte că, Titu Maiorescu, a fost dintotdeauna împotriva căsătoriei lui Eminescu cu Veronica Micle. Criticul nu i-a iertat Veronicăi Micle că a depus mărturie împotriva lui într-un proces în care Maiorescu este reclamat de către o colegă de pension a Veronicăi, instanţelor judecătoreşti pentru tentativă de viol. Publicistica eminesciană nu putea trece neobservată. Referitor la scrierile sale în presă, Eminescu, într-o scrisoare trimisă Veronicăi Micle scrie: „sunt unul dintre cei mai urâţi oameni din România, precum tu eşti una dintre femeile cele mai urâte femei din Iaşi.”
După răcirea relaţiilor lui Eminescu cu Maiorescu, poetul scrie Veronicăi: „cine s-a găsit să-ţi facă morală în privinţa relaţiei cu mine? Maiorescu. O fi el critic, om de litere…, „deosebirea dintre el şi mine e că el a avut pururi ce oferi femeilor, şi eu n-am avut nimic, decât ingratitudine, chiar.” Să fi fost Titu Maiorescu un afemeiat?
Mihai Eminescu a fost şi a rămas pentru posteritate un om vertical, cu o neasemuită dragoste de adevăr. Cât a trăit, a fost stâlpuit de detractorii săi, a suportat ca un martir nedreptăţile care i s-au făcut. Nu şi-a trădat niciodată idealul. N-a acceptat duplicitatea nici atunci când a rămas fără slujbă. Dovadă sunt şi următoarele rânduri: „a mă face, însă, renegat politic, nu-mi dă mâna.”. Într-o scrisoare din anul 1880 adresată Veronicăi Micle aflăm că Eminescu şi-a păstrat verticalitatea: „Eu sunt unul dintre oamenii cei mai nenorociţi din lume. De ce? Şi tu ştii care este acea nenorocire. Sunt nepractic, sunt peste voia mea grăitor de adevăr, mulţi mă urăsc şi nimeni nu mă iubeşte afară de tine. Şi poate nici tu nu m-ai iubi câtuşi de puţin, dacă nu (era) acest lucru extraordinar în fiinţa mea, care este totodată o extraordinară nenorocire.” Poetul avea remuşcări că a atras-o şi pe Veronica în „nenorocirile” vieţii sale. El îi scrie: „te-am atras încă şi pe tine în cercul meu fatal, te-am făcut părtaşă ureicu care oamenii mă onorează pe mine. Căci aceasta este singurul reazăm al caracterului meu-mă onorează ura lor şi nici nu mă pot închipui altfel decât urât de ei.”
Lui Eminescu i s-au atribuit fapte care nu le putea săvârşi. A fost învinuit că a furat cărţi de la Biblioteca din Iaşi, unde el era bibliotecar. De asemenea, a fost învinuit că ar fi vrut să-l asasineze pe regele Carol I, învinuiri lipsite de orice temei. Dintre detractorii din timpul vieţii sale nu trebuie omişi Macedonski şi Ventura, care au dus o campanie dezastruoasă împotriva lui Eminescu. Nici Veronica Micle nu a scăpat de ura detractorilor şi a demolatrilor memoriei poetului. Iacob Negruzzi spune despre Veronica Micle că, atunci când i-a adus la cunoştinţă că Eminescu a înnebunit, ea s-ar fi aflat în compania unui ofiţer. Veronica, într-o întâlnire avută cu A.C. Cuza îi spune: „nu pot să-l văd lipsit de minte cu care l-am cunoscut pe Eminescu în cea mai splendidă epocă a vieţii sale intelectuale.
Mihai Eminescu este şi astăzi urât. După anul 1989, s-a trecut la un măcel mediatic asupra memoriei şi operei sale. Revista „Dilema” declanşează o furibundă campanie împotriva poetului. Aici, în această revistă, cele mai înveninate condeie al aşa zişilor intelectuali rasaţi dau tonul vitriolic împotriva lui Eminescu. Pseudocriticii şi poeţii, striviţi de genialitatea poetului, au umplut paginile revistei cu scrisul lor înveninat lipsit de adevăr împotriva lui Eminescu. Viermele invidiei acestora îi mănâncă şi astăzi. Nu putem omite aici numele lui Horia Roman Patapievici, care a scris că Mihai Eminescu este „cadavrul din debara”. Criticul Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, în „Istoria Critica Literaturii Române”, oferă mult mai mult spaţiu lui Cărtărescu, decât lui Eminescu. Cei care îi terfelesc memoria nu-i iartă lui Mihai Eminescu, geniul. Eminescu a avut o viaţă de martir. El a purtat în suflet suferinţa acestui popor sortit să îndure nedreptăţile destinului ca naţie. El a purtat povara Crucii în scurta sa viaţă pământească şi martirajul său nu a fost şi nu este înţeles nici astăzi de cei care aruncă anatema peste el. Sunt mulţi români neromâni care nu-şi cunosc sfinţii şi-i dispreţuiec pentru că aceştia nu au decât orgolii nesăţioase, mândrii bolnave şi o viaţă searbădă. Din această pricină, ei nu sunt iubitori de sacrificiu şi martiraj. Din această pricină, cei care-l blasfemiază pe Eminescu nu au cum să-l înţeleagă şi să-i înţeleagă genialitatea. Cei care îi neagă fiinţa, om care a fost poetul în comparaţie cu ei, aceştia sunt nişte larve care trăiesc în marasma mizeriei lor sufleteşti. Egoismul lor, ferocitatea cu care aleargă după o glorie deşartă vorbeşte de la sine despre caracterul lor mizer, fără de lumină spre Cruce. Eminescu a fost şi va rămâne deasupra întunericului. Eriocul lui sacrificiu, îi aşează destinul deasupra tuturora, deoarece, prin tot ceea ce a trăit, a avut o viaţă plină de flăcările vieţii nestinse a poporului român.

Mihai Sultana Vicol | AlterMedia

2 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Subject: Ordin: „Depopulare galopanta”! - graficele mortii”

    Romania - victima a unui plan criminal !
    Poligon de incercare...
    ... SIDA, dezindustrializare, deznationalizare, depopulare, asta a ajuns tara noastra dupa ce „Lumea libera” ne-a adus in pragul falimentului.
    Pe aceasta tema, recent au fost prezentate o serie de documente ce incrimineaza strategii Noii Ordini Mondiale (N. O. M.) de producere artificiala si raspandirea controlata a virusului AIDS (SIDA). Conform acestor documente, in „fundamentarea” descoperirii sunt angrenate organisme precum CIA, Ministerul Apararii al SUA (Departement of Defense - DOD) si Clubul de la Roma. Interesant este ca malefica idee a producerii unui virus ucigas ca antidot impotriva suprapopularii planetei a fost elaborata si dezvoltata in mod secret de catre eminenta cenusie a Clubului de la Roma, dr. Aurelio Peccei, o data cu pregatirea documentelor pentru „Conferinta Populatiei” de la Bucuresti, cand s-a atras atentia asupra dublarii populatiei in progresie geometrica. Astfel, daca in 1900, populatia Globului era de 1,6 miliarde locuitori, in 1960 se dublase (deci crescuse cu 1,6 miliarde in 60 de ani), ca in 1999 sa dubleze din nou si sa ajunga la 6 miliarde. Ceea ce inseamna ca in mai putin de 40 de ani populatia Globului a crescut cu 3 miliarde de locuitori.
    Iata de ce, in documente strict confidentiale, strategii lumii, autorii din umbra ai Noii Ordini Mondiale (N.O.M.) au pus la punct un plan de reducere in masa a populatiei, in special a celor din tarile subdezvoltate ale Africii, unde desi mortalitatea este extrem de ridicata (in jur de 20 la mie) natalitatea este dubla (peste 40 la mie), astfel ca si sporul anual al populatiei in aceste tari este de 20-25 la mie si chiar mai mult. In schimb, in tarile dezvoltate sporul populatiei este de circa 1 la mie, zero sau chiar subunitar, dar nu mai mult de 1-2 la mie.
    In aceasta situatie de depopulare lenta (Germania, Suedia, Olanda etc.) au luat masuri de sprijinire a familiilor, incurajand femeile sa aiba cat mai multi copii, chiar si atunci sau mai ales atunci cand nu sunt casatorite. In Germania, situatia de femeie necasatorita cu doi, trei sau patru copii a devenit un soi de meserie, ele fiind un fel de matca reproducatoare a statului german, foarte aproape de ceea ce visa cu decenii in urma un alt precursor al N.O.M. Se stie ca rata mortalitatii este direct dependenta de nivelul de trai si se modifica rapid, in vreme ce natalitatea tine de gena si de mentalitati, fiind mai dificil de modificat. Asa se face ca in tarile arabe, care au dat de bogatia petrolului, rata natalitatii a ramas neschimbata ca in vremurile de saracie, respectiv foarte ridicata, in vreme ce rata mortalitatii a scazut la cote incredibile, de 3-5 la mie. Motiv pentru care strategii N.O.M. si intretin acolo focare de razboi in ideea stoparii acestei explozii demografice. Nimic nu se face la intamplare. Virusul HIV a fost produs tocmai pentru a stopa cresterea populatiei in Africa devenita o bomba demografica, pentru a se abate atentia opiniei publice, mai precis pentru a fi intoxicata cu informatii ce par veridice s-a prezentat varianta infectarii de la maimutele verzi din Congo, prin consumul carnii acestora ori prin sodomie. Pe aceeasi linie a inocularii ideii ca ar fi vorba de "pedeapsa divina" pentru devierile omenirii sfarsitului de mileniu, s-a mers si in cazul infestarii deliberate a grupurilor de homosexuali din America. In toate cazurile, virusul imunodeficitar (HIV) a fost inoculat prin injectare. In acelasi mod s-a procedat in cazul planului complex de-a dreptul criminal la care este supusa Romania de aproape doua decenii, devenita un poligon de experimente incredibile. Dar care isi arata de acum rezultatele odioase. Este stiut ca primele cazuri de SIDA au aparut in Leaganul nr. 1 „Sfanta Ecaterina” din Bucuresti. Explicatia medicilor de buna credinta a fost si este ca virusul a fost inoculat in mod dirijat, in cadrul unui program de vaccinare, sustinut de o fundatie internationala, implicata si in exportul de copii din Romania. La vremea respectiva s-a declansat o ancheta urmata de un proces penal care au fost insa musamalizate la interventia unor forte internationale oculte, aceleasi insa care aveau in vedere anihilarea Romaniei sub toate aspectele, incepand cu populatia.

    Ordin: „Depopulare galopanta” !

    Inocularea HIV si raspandirea SIDA constituie doar unul din mijloacele folosite pentru depopularea galopanta a Romaniei. Conform unor cifre vehiculate de presa straina (din Israel, de pilda), Romania are actualmente o populatie cu 2 milioane mai redusa decat in 1990, deci cu 10% mai putin. Cert este ca, in baza ultimelor cifre statistice, Romania a ajuns la un raport natalitate-mortalitate mai mult decat alarmant, fara corespondent intr-o alta tara sau intr-o alta perioada. Conform datelor Comisiei Nationale pentru Statistica, mortalitatea depaseste 14,7 la mie, in vreme ce natalitatea scade sub 10 la mie. Asadar, de la 2-3 la mie spor in anii '80 s-a ajuns la minus cinci la mie, cu zone foarte extinse in care s-a ajuns la minus sapte sau opt la mie!
    Cifrele coincid intrutotul cu cele preconizate de cupola N.O.M., care are in vedere ca in urmatoarele decenii populatia sa se reduca in mod drastic la numai 2 miliarde de oameni, aproximativ la nivelul la care se gasea in perioada anterioara primului razboi mondial. Ca un argument in plus, care confirma cele ce se intampla in Romania, trebuie aratat faptul ca strategii crearii virusului S.I.D.A. si ai celorlalte mijloace criminale de diminuare a populatiei s-au ocupat de reducerea populatiei in Salvador prin declansarea unui razboi local. Planul insa a esuat, conform unor declaratii ce provin din chiar cercul celor initiati, intrucat nu a fost combinat cu alte mijloace de reducere a populatiei, motiv pentru care un asemenea plan complex cuprinzand inocularea virusului HIV, atacul la nivel psihosocial, infometarea, deznationalizarea si, in cele din urma, si un razboi civil sau interetnic se aplica in Romania.

    Thomas Ferguson, cel care a facut dezvaluirile cu privire la Salvador si care este unul din strategii Clubului de la Roma a sustinut cat se poate de nevinovat ca Salvadorul trebuia "salvat" intrucat rata natalitatii era de 3,3 la mie, aproape unica in lume intre tarile non-africane. Printr-o coincidenta tragica, Romania avea, in anii 80, cand s-a pus la punct planul ce avea sa inceapa cu asasinarea lui Ceausescu, exact acelasi procent de crestere demografica: peste trei la mie.
    Reducerea populatiei prin mijloacele aratate este, dupa Ferguson, "cheia" strategiei Clubului de la Roma si a grupului lui Henry Kissinger, care au elaborat o strategie ce se potriveste exact cu ceea ce s-a intamplat in Romania. Ei spuneau astfel: "Vom veni intr-o tara si vom intreba:
    care este planul vostru de dezvoltare? Aruncati-l.
    Nu va trebuie nimic. Doar sa aplicati un plan de exterminare a populatiei. Prea multi oameni inseamna rascoala sau comunism." In baza acestor informatii vehiculate si in tara noastra, dar de fiecare data ocolindu-se faptul ca si Romania constituie un astfel de cobai, se explica toate actiunile de agresiune impotriva Romaniei si populatiei sale.
    Se explica de ce Banca Mondiala a alocat 50 milioane de dolari pentru ca sa se desfiinteze 100.000 de locuri de munca ale minerilor,
    se explica de ce Fondul Monetar International conditioneaza acordarea imprumuturilor sale de desfiintare a marilor combinate zootehnice si de distrugere a agriculturii, respectiv a surselor de hrana, se explica de ce Romania a fost obligata sa-si reduca la 30% efectivele militare, se explica de ce Romania a fost obligata sa-si reduca rezerva de grau de la 2 milioane de tone la numai 350.000 de tone pe care deja a consumat-o.

    Am respectat „graficele mortii”

    Anii 1999-2000 constituiau punctul final al acestui plan decenal de anihilare a Romaniei. Foametea ce se prefigura in mod cert - respectiv realizarea unei recolte de numai 2 milioane de tone de grau fata de un necesar de cel putin 3,5 milioane de tone -
    coincidea cu situatia incetarii de plati concomitent cu epuizarea rezervei valutare prin plata fortata a dobanzilor de 2,5 miliarde de dolari, cu radicalizarea populatiei prin cresterea exploziva a somajului si incetarea platilor catre bugetari si pensionari (acestia din urma in numar de 6 milioane) si mai ales cu declansarea conflictelor interetnice in Ardeal in scopul implicarii Romaniei intr-un razboi de uzura, distrugator.
    Acestea sunt faptele binecunoscute din presa de toate zilele, din informatiile publice. Ceea ce nu vad politicienii, nici cei de la putere si nici toti cei din opozitie, este prezenta acestui plan diabolic ce leaga lucrurile si le face intrutotul explicabile. Din pacate, intr-un mod catastrofal pentru noi. Deci, se poate spune ca am respectat „graficele mortii”! Totusi, asa cum ne-am uimit de milenii dusmanii, noi romanii am supravietuit si acestui genocid organizat si, spre stupoarea unora, nici nu dam semne ca am fi pe cale de disparitie.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    eminescu sa ne judece!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*