IPS Pimen a pus capat ecumenismului ce se savarsea in orasul Siret cu ocazia Bobotezei: fara greco si romano catolici!

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=tOvbk1kWvag]

In orasul Siret din judetul Suceava de multi ani slujba de sfintire a Aghiazmei Mari din ziua Bobotezei s-a savarsit impreuna cu clerici romano-catolici si greco-catolici! Acest lucru a contrariat si ingrijorat pe multi credinciosi din oras si a mahnit pe preotii din imprejurimi.

Anul acesta, raspunzand plangerilor aduse de mireni din orasul Siret si de preoti ortodocsi din orasele invecinate, Inaltpreasfintia Sa Parintele Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor a participat in persoana la slujba de sfintire a Aghiazmei Mari din Siret, punand astfel capat unui intreg sir de greseli grave in slujirea de credinta a preotilor ortodocsi ai locului.

Salutam raspunsul Inaltpreasfintiei Sale, Parintele Pimen ce nu a lasat fara raspuns plangerea fiilor de credinta cat si a mirenilor si preotilor ortodocsi care au luat atitudine in aceasta privinta.

| euliber.ro

12 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bravo Pimen!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Slava Tie Doamne , Slava Tie !
    Asa da ierarh! Ce bine ar fi fost daca l-am fi avut ca patriarh.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este laudabila atitudinea IPS Pimen.
    Ce fac Asociaiile crestine de nu iau atitudine fata de prevederea din Proiectul legii sanatatii privind cardurile electronice?
    Doamne ajuta!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Laudabila atitudinea,dar facuta cu presiune.Pana acum unde a fost?

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Niciodata nu e tarziu.Daca sa-r trezi mai multi ar fi minunat.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Foarte bine IPS voastra Pimen! De ce a durat atat?

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bravoooo ! sarut mana, parinte cu viata sfanta !

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt convins ca cei ce au postat pina acum nu cunosc istoria acestei tari,habar nu au cum au luptat romanii din Ardeal pentru pastrarea fiintei nationale!Actualii greco-catolici sunt urmasii ortodocsilor ardeleni care au fost siliti de autoritatile austro-ungare sa-si schimbe religia si pentru a nu renunta la ortodoxie au creat greco-catolicismul!Urmariti o slujba greco-catolica si veti descoperi ca nu difera cu nimic de cea ortodoxa!Nu aruncati cu noroi in cei ce au suferit pentru credinta lor,documentati-va si apoi comentati!Eu sunt greco-catolic si nu sunt cu nimic mai prejos decit un ortodox,ba,poate sunt mai atasat de biserica mea decit multi ortodocsi!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Nelutu
      Si cine nu te lasa acum sa treci la Ortodoxie? Tot ungurii? Cum poti zice ca nu sunt diferente intre Ortodoxie si erezia greco-catolica, cand il pomeniti pe papa? Geco-catolicismul este calul troian al papismului pentru a distruge Ortodoxia din Romania.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pt Nelutu
    Romanul e ortodox. Catolicismul a fost impus cu tunurile si in conditiile acestea cea mai mare parte a romanilor au ramas ortodocsi. Greco catolicismul exista de 312 ani (cu aproximatie), ce credinta aveau stramosii tai din Ardeal anterior acestei date? Crezi ca le-a picat bine ca nepotii lor au ajuns slugi la papa?

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Slava lui Dumnezeu.Traiasca dreapta credinta Ortodoxa!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru Nelutu,
    Istoria a fost sangeroasa pentru Ortodoxii din Translilvania. Dar daca slujba este "la fel" cum spui si tu (desi doar una intru adevar) de ce nu redeveniti ORTODOXI? De ce nu veniti fratlor spre Adevarul UNIC, ORTODOXIA?
    Doamne Ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*