Hora mare a RABINILOR duplex Ierusalim-Bucuresti prin preafericite binecuvantari si prezidentiale finantari

Intrebare de baraj: ce personaj din imagine nu este rabin?!

Observati si ce triunghi “frumusel” masonic au in spate!

În sala Conventus a Palatului Patriarhiei se desfăşoară simpozionul interreligios Diaspora – o realitate a societăţii actuale, organizat de Patriarhia Română în cooperare cu Centrul Sapir din Ierusalim şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Evenimentul a fost deschis de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române care a adresat celor prezenţi un cuvânt cu titlul Dialog şi cooperare pentru binele comun.

De asemenea, în deschiderea simpozionului au fost adresate mesaje oficiale din partea Comitetului evreiesc pentru relaţii interreligioase din Israel, Preşedinţiei României, Guvernului României şi Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. Astfel, au luat cuvântul: Excelenţa Sa Şef Rabin Mordechai Piron, dl. Cristian Diaconescu, Consilier Prezidenţial, Eminenţa Sa Mare Rabin Menachem Hacohen, Dr. Adrian Lemeni, Secretar de Stat pentru Culte şi Dr. Aurel Vainer, preşedintele Comunităţilor Evreieşti din România.

În cadrul sesiunii de lucru care a urmat, începând cu ora 11:00, au susţinut alocuţiuni: Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, Eminenţa Sa Şef Rabin Menachem Hacohen, Pr. Prof. Univ. Dr. Nicolae Achimescu, Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din Bucureşti:, Excelenţa Sa Şef Rabin She’ar Yashuv Cohen şi Excelenţa Sa Şef Rabin Samuel René Sirat.

La simpozion participă ierarhi şi profesori de teologie ai Bisericii Ortodoxe Române din ţară şi străinătate, rabini şi reprezentanţi ai comunităţilor evreieşti din Israel, Elveţia, Franţa şi Statele Unite ale Americii.

Scopul simpozionului este aprofundarea semnificaţiei spirituale a Diasporei şi promovarea cooperării practice în plan social.

sursa acestei mizerii: Basilica

Daca ati raspuns corect la prima intrebare, atunci aveti sansa sa dezlegati enigma BOR, raspunzand la o alta intrebare: De ce o astfel de intalnire nu este posibila cu alta institutie din Ierusalim, Patriarhia ORTODOXA a Ierusalimului, cu care NU ne mai aflam in comuniune?

29 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  NO COMMENT!
  A tunat si i-a adunat!
  Dumnezeu sa ii ierte si sa ii lumineze!

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Adica patriarhul se ia in brate cu sinagoga satanei...?

 3. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Patriarhul de la IERUSALIM pentru Biserica ORTODOXA a Ierusalimului este din partea Greciei ,este un patriarh grec CU ADEVARATA SLUJIRE FATA DE CELE SFINTE si INTRU HRISTOS SLUJIRE ! IPSfintia SA ne imparte LUMINA SFANTA LA IERUSALIM ! de asemeni PSfintitul Serafim De PIreu a dat anathema pe rabini , papa, anglicani,monofiziti ,atei ,vrajitori , musulmani, budisti...a se vedea anathemele date de PSfintitul Serafim De Pireu din GRECIA , cum ar fi posibila o astfel de comuniune ?, cand BISERICA ORTODOXA GREACA da anatema pe astia de mai sus iar BISERICA ORTODOXA ROMANA prin reprezentantii sai se pupa cu astia dati anatema ,...spre binele comun???
  care o fi acel "bine comun" - nu cumva aruncarea iad a cat mai multor suflete de crestini-ortodoxi , oite blande si ascultatoare /de lupul ce in dulama de oaie, apare/

  "ai mila Doamne si de noi/
  ca lupu paznic o'fost pus la oi..."
  amin!

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Eu as mai intreba ceva: unde sunt icoanele de pe pereti? Mai nou, patriarhul se inchina la Catedrala Mantuirii Neamului? Acesta este noul sau idol, ca sa nu zic Dumnezeu...?

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dialog şi cooperare pentru binele comun? Al cui bine?

  Pacat ca a ales sa fie alaturi de evrei. L-am fi vrut alaturi de crestinii ortodocsi, in fruntea carora se afla, sa-i reprezinte si sa le ofere sprijin in probleme de interes pentru ei. Biserica, prin patriarh, ar trebui sa influenteze politicul, nu sa se lase influentata de politic. Un patriarh trebuie sa ingenuncheze numai in fata lui Dumnezeu, nu si in fata stapanilor acestei lumi.

  Evreii sa nu se mai insele crezand ca, daca vor corupe cativa ierarhi, vor face cu noi ce vor dori si pe plan spiritual. Caderea unora dintre cei alesi a fost profetita. Pacat ca patriarhul nostru a ales sa faca parte dintre acestia.

  Ma rog sa-i dea gandul cel bun, de pocainta, astfel incat sa inteleaga ca are o misiune dumnezeiasca, nu una lumeasca si sa faca voia lui Dumnezeu in problemele care-i framanta acum pe crestini. Sa ia atitudine pentru apararea valorilor ortodoxe si crestine. Dupa ce vad aceste probleme rezolvate, nu ma supar daca se lasa filmat alaturi de evrei, eventual, aparand Ortodoxia.

  Alaturi de Catedrala vazuta a Mantuirii Neamului trebuie sa se inalte si Catedrala Nevazuta. Caci Dumnezeu nu are nevoie de ziduri mari si de suflete mici. Nu zic ca n-o fi importanta catedrala, dar imaginea acesteia nu poate lua locul icoanelor!

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Antonia, de fapt, catedrala nu este importanta! (zambesc)

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dumnezeul mincinos al evreilor, al musulmanilor si al papistasilor.
  Pentru ca numai unul este Dumnezeul cel Adevarat, si anume Dumnezeul Ortodocsilor Crestini, ceilalti dumnezei sunt falsi.
  Alah este un demon la care toti musulm anii i se inchina. Acest demon ii invata pe musulmani cartea inspirata de ei, si anume spurcatul coran. Dovada faptului ca alah este un demon este chiar invatatura lui, si anume ca el este un stapan care alre slavi, sau supusi, acesti supusi, supusii fiind oamenii. Nu exista dragoste, ci doar relatia stapan sclav, exact ceea ce isi doreste diavolul.
  Evreii L-au inlocuit pe Iahve, Dumnezeu cel Adevarat cu demonii, au inceput sa faca cabalistica, vrajitorie, sa supuna lumea, inselati fiind de demonii la care ei se inchina. Hristos le-a spus"Iata, se lasa Casa voastra pustie" deci Dumnezeu a plecat demult de la ei, ramanand in pustiul spiritual insotiti de demoni.
  Papistasii, de la 1054 se inchina la demoni, pentru ca au strabat Adevarul ca sa fie pe placul urechilor papilor, au primit demoni si se inchina lor, bisericile lor fiind capiste idolesti, impartasania lor fiind lucrare demonica, pentru ca au pierdut pe Hristos, stigmatizatii si aratarile demonice sunt frecvante la ei. Credinta lor este un harb in putrefactie. Ce sa mai vorbim de protestanti....

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Stimate Domnule Francisco-Javier Lozano Sebastian
  Nuntiu Papal al Sfantului Scaun la Bucuresti,
  Dorim sa va informam ca la ora actuala venirea Suveranului Pontif in Romania este inoportuna.
  Desigur ca daca va veni ca simplu turist pentru a vizita frumoasele manastiri ale Romaiei suntem dispusi cu cea mai mare dragoste ca sa ii fim ghizi.
  Biserica Ortodoxa prin Sfintii Parinti ai Bisericii si Regula a Credintei (Canonas Pisteos) considera ca "Biserica" Romei celei Vechi nu este Biserica ci erezie si schisma. Sfintii Mari Dascali ai lumii si Noi Ierarhi Fotie cel Mare, Grigorie Palama si Marcu Eugenicul condamna erezia Filioque si Gratia Creata condamnand si adunarea papista ca fiind lipsita de Har si in afara Bisericii lui Hristos. Enciclicele de la 1838, 1848, 1885 a Patriarhilor Rasaritului, „Enciclica Sinodului din Constantinopol din anul 1722 către ortodocşii din Antiohia" şi „Mărturisirea de credinţă a Sinodului din Constantinopol” din 1727 care răspunde propagandei papistaşe răspândite în Răsărit confirma acest lucru.
  Conform invataturii de credinta a Sinoadelor Ecumenice si Locale nu exista "Biserici Surori" nici "Biserici Verisoare", Biserica este Una, asa cum spunem in Simbolul de Credinta Niceo Constantinopolitan: "Cred intr-Una , Sfanta, Catholica si Apostolica Biserica"
  Profesorul Emerit Dr. Ieremia, Mitropolit de Gortina explica ce insemna atributul "UNA" din Simbolul de Credinta:
  "1. Biserica lui Hristos este UNA, pentru ca este un singur Trup duhovnicesc, are un singur Cap - pe Hristos (si capul cel unul nu poate sa aiba mai multe trupuri), si este insufletit de catre unul Duhul Sfant. Asa cum spune Apostolul Pavel „Un singur trup si un singur duh…, un singur Domn, o singura credinta, un singur Botez, un singur Dumnezeu si Tata al tuturor" (Efeseni 4, 4 -6). Biserica lui Hristos cea UNA se exprima prin unitatea tuturor crestinilor ortodocsi. In rugaciunea Sa arhiereasca, Iisus Hristos S-a rugat ca toti ai Lui sa fie UNA, „ca sa fie Una" – a spus – dupa cum El si Tatal Sau sunt una (Ioan 17, 22)! Si unitatea tuturor crestinilor ortodocsi este exprimata prin Dumnezeiasca Impartasire a Trupului si Sangelui lui Hristos si, astfel, avem unitate cu patriarhii si arhiepiscopii Bisericii celei Una, aflati pretutindeni. Intr-adevar, asa cum spune Apostolul Pavel, noi, cei multi suntem una, pentru ca ne impartasim dintr-o singura Paine sfintita. Spune Apostolul textual: „O singura Paine, un singur trup suntem noi cei multi; caci toti dintr-o singura Paine ne impartasim" (I Corinteni 10, 17). Biserica cea Una a lui Hristos, iubitii mei, nu este separata de multele Biserici Locale. Pentru ca fiecare Biserica Locala si parohie exprima in miniatura, la scara redusa, intreaga Biserica cea Una; exact in acelasi mod in care si o particica din Painea sfintita Il ofera pe Hristos intreg. Toate Bisericile Ortodoxe Locale se leaga si se unesc intre ele prin Taina Dumnezeiestii Euharistii si sunt Biserica cea UNA."
  "Fragment preluat de pe siteul http://acvila30.wordpress.com/2012/03/15/mitropolitul-ieremia-de-gortina-biseric
  a-ortodoxa-este-apostolica-pentru-ca-este-patristica-patristica-nu-post-patristi
  ca/]"
  Referitor la "ridicarea anatemelor" de la 1054 de catre fericitul Patriarh Atenagora, trebuie clarificat faptul ca o anatema data de Biserica prin Sinoadele Ecumenice sau Locale nu se poate ridica. De sub anatema se poate iesi atunci cand cel anatematizat paraseste invatatura anatematizata revenint la ortodoxia credintei. Deci nu poate fi vorba de o ridicare a vreunei anateme dogmatice. Sinoadele Isihaste si Sinodul de la Constantinopol de pe timpul Sf Fotie si Grigorie Palama, receptate in ortodoxie ca normative pentru credinta anatematizeaza oficial invataturile papistase, sinoadele de mai tarziu intarind aceste anateme. (si le-am mentionat mai sus_enciclice si hotarari sinodale)
  Pastram o scriere oficiala a Patriarhului Chiril al V-lea al Constantinopolului in care se specifica fatul ca papistii trebuie botezati, botezul lor fiind inafara Bisericii, deci nevalabil.
  Salutam rostirea ANATEMEI oficial de la amvonul Bisericii Pireului unde IPS Serafim a spus:
  "Lui Benedict al XVI-lea, decazutului ereziarh, care – potrivit Canoanelor – nu este papa si patriarh al Romei celei vechi si celor care se impartasesc cu el, anatema!"
  Acest lucru confirma faptul ca Biserica este vie si respinge erezia ca pe ceva stricat. Totodata asteapta pe toti, fiind plina de dragoste, ca sa imbratiseze credinta ortodoxa. Acest lucru nu contrazice multiculturalitatea si pluralismul, dand dovata de fundament patristic si autenticitate.

  Va aducem la cunostinta totodata despre Petitia: Spune NU venirii papei in Romania pe care puteti sa o semnati la adresa de internet:
  http://www.petitieonline.ro/petitie/66477055/comentarii/pg28
  Nu credem ca mesajul nostru este unul deplasat, ci unul are tine de acrivia dogmatica si continuatoare a gandirii patristice, care refuza relativismul dogmatic. Biserica Ortodoxa nu este fundamentalista ci este fundamentala.
  Ca reprezentat al Sfantului Scaun la Bucuresti dorim sa ii transmiteti Sanctitatii Sale Papa Benedict al XVI-lea mesajul nostru.
  Si anume ca il asteptam ca sa lepede toate ereziile papiste, sa se Boteze cu botezul Ortodox si sa marturiseasca public Ortodoxia si intrarea sa in Biserica Ortodoxa. Acest gest care, probabil ii va aduce martiriul, il va inalta in Imparatia Cerurilor ca Sfant Marturisitor al Bisericii celei Una.
  De aceea va rugam cu umilinta sa ii transmiteti mesajul nostru al credinciosilor Bisericii Ortodoxe.
  Cu respect,
  dr. Vasilescu Gheorghe (unul din Administratorii Petitiei)

 9. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  am observat asemeni ca SFINTELE ICOANE au disparut , CHIPUL DOMNULUI IISUS HRISTOS sau AL MAICII DOMNULUI nu are un loc catusi de mic in dreptul celui ce se numeste pe sine patriarhul ortodoxilor romani !
  si a aparut catedrala ' mantuirii neamului '
  oare pentru cine va fi construita acea ' catedrala a mantuirii neamului ', pentru mantuirea sau pentru pierzarea neamului !

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  eu sunt curios ce aveau de discutat. adica, s-au intalnit asa din intamplare? ce subiecte de discutie au avut... imi imaginez salutul. Patriarhul: Hristos S-A Inaltat !..... si evreii : Nu este adevarat ! Dar haide sa fim prieteni. Patriarhul: Haide, pentru binele comun si respectul reciproc.

 11. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  intreb inca odata Pentru cine este aceasta Catedrala a mantuirii neamului ? pun o simpla intrebare nu neaparat sa o afisati , caci incep lucrurile sa se cam lege ! cand se cauta DARAMAREA BISERICII VII A NEAMULUI ACESTUIA , cand cel care trebuie sa ia atitudine si sa faca front comun cu acest popor aruncat in ratacire si sa arate "dragii mei aceste semne : cipuri, semnul fiarei dine ele , ecumenismul .... - (pe care de altfel il practica , chiar in numele nostru al crestinilor-ortodoxi ) sunt semnele premergatoare lui antihrist , tace malc si ba mai mult se intalneste si pupa cu cei care au fost dati anathema de PS SERAFIM DE PIREU , aratate aceste semne BINE si SPUSE de MITROPOLITUL VLADICA VLADIMIR al POCIAEVULUI anul acesta pe 26 aprilie
  "Hristos a înviat!

  Iubiţi fraţi şi surori!
  Ne este dat să purtăm un război duhovnicesc, căci acum “s-a pogorât diavolul, având mânie mare, ştiind că puţină vreme i-a rămas”(Apocalipsă 12,12). Astăzi în lume se pregăteşte înscăunarea fiului pierzării care va apărea ca lider economic, poli­tic şi religios.....
  Sf. Andrei al Cezareii spune:

  Prin cercetarea sârguincioasă a peceţii şi a celorlalte, legate de asta, celor ce vor avea trezvie duhovnicească şi înţelepciune, li se va descoperi vremea ispitirii.

  Astăzi ne este clar că nimeni dintre Sfinţii Păruiţi n-au putut tâlcui explicit unele lucruri din Apocalipsă, deoarece chiar şi în sec XIX nu existau în limbajul omenesc noţiuni ca: “număr de identificare”, “cartelă electronică”, “microcip”, “tatuaj digital”.

  Dar dacă citim cu atenţie Apocalipsa şi urmăm cu exactitate Sfintei Scripturi, vom deosebi două “numere”: “semnul sau numărul numelui” (Apocalipsa 13, 17) şi “numărul fiarei” (Apocalipsa 13, 18). În primul caz este vorba de identificato­rul cifric al persoanei (numărul numelui obiectului condus de sistemul cibernetic informaţional, IDNP – în România CNP-ul), care, în acelaşi timp, reprezintă şi cheia de intrare în do­sarul lui electronic. Sf. Ioan Teologul de­scrie identificatorul cifric al persoanei în limbajul lumii din acea perioadă (sec. I): acest nume (“numele fiarei”) este nume cifric (“numărul numelui lui”), care poa­te fi prezentat sub formă de cod de bare (“pecetea”). “În sistemul EAN, numărul de identificare, în afară de reprezentarea prin codul de bare, textuală şi electronică, prevede şi varianta radiografică, care este mai avantajoasă prin faptul că se poate aplica pe mâna sau pe fruntea omului sub formă de microcip”. (expert-acad. V. N. Lîsogor, 11.11.2010). Iar fără acest nume cifric, atribuit omului de actualul sistem al fiarei, nu va fi posibil de întreţinut relaţii sociale (“ca nimenea să nu poată cumpăra sau vinde, fără numai cel ce are semnul, sau numele fiarei, sau numărul numelui ei” Apocalipsa 13,17).

  Dumnezeu ne mai descoperă un indi­ciu special ce ţine de pecetluire – numărul “666″, care nu va exista în mod vizibil, ci ascuns, aşa încât îl vor putea distinge doar cei ce vor avea o cunoaştere specială (cei care vor avea înţelepciune).

  În prezent există o serie de expertize (efectuate de învăţaţii ruşi şi ucraineni – doctori în ştiinţe tehnice: I. Başkirov, V. Ahromeev, A. Ipatov, O. Samcov, O, Savoliuc, V. Lîsogor, N. Solianicenco ş. a.) – unde se dovedeşte în unanimitate că în procesul descifrării codului de bare în sistemul EAN – 13/UPC calculatorul în mod automat citeşte trei perechi de linii prelungite ca – “666″. “IDNP în sistemul de evidenţă (control) reprezintă numele omului, dat lui de acest sistem şi conţine numărul, care poate fi pus pe frunte sau pe mâna dreaptă a omului; el e însemnat prin codul de bare, la descifrarea căruia se foloseşte cheia: 666″ (expert – cand. ştiinţ. tehn. A. P. Ipatov, Universit. Sankt -Petersburg, 13. 02. 2002).

  Biserica Ortodoxă nu de puţine ori i-a avertizat pe creştini că introducerea sis­temului electronic de control total este un pericol evident asupra libertăţii per­soanei, cu care l-a înzestrat Dumnezeu pe om şi asupra mântuirii. Biserica roagă ca în sistemele de evidenţă a populaţiei să nu i se atribuie omului un număr oareca­re, care va fi folosit în loc de nume şi să nu se introducă mijloace de recunoaştere (identificare) a omului chiar în corpul lui. ...."
  vz Adresare Mitropolitul Vladimir al Pociaevului privind actele cu cod de bare si microcip

  adica nu inteleg ! (de fapt ,eu inteleg bine ce se intampla) dar acest popor ortodox va intelege bine CE SE INTAMPLA sI CA VOM GRABI MANIA LUI DUMNEZEU ASUPRA NOASTRA ! ,sau ne facem cu totii partasi la aceasta draceasca lucrare , si vom merge cu totii in iadul vesnic ...?
  stiu ca unii ma vor blestema ca spun Acest Adevar dar altii din aceeasi breasla ma vor binecuvanta ca spun Acest Adevar si se vor ruga pentru mine si nu ma voi teme de aceasta marsavie ! Adevarul este unul singur !...si nu poate fi ascuns sau distorsionat CACI TRIUMFA PRECUM LUMINA in intuneric , alungand intunericul ! si sa nu ne amagim ca avem Traire in Dainuire cu lucrurile raului minciuna , spurcaciunea , necuratia la aceeasi " masa" in numita GRADINA A MAICII DOMNULUI si ...iar acum se intampla ce a spus insasi DUMNEZEU
  "vedeti care nu cumva sa dati margaritarele voastre in gurile porcilor , caci acestia se vor intoarce si va vor sfasia pe voi ..."
  "ai mila Doamne si de noi/
  ca lupu paznic o'fost pus la oi ..."
  amin!

 12. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  acum va spun sub alta forma ce am scris si sper ca nu o veti sterge si data aceasta
  exista o zicala la noi romanii" Spune-mi cu cine Te insotesti ca sa-ti spun Cine esti " Adevarata la ce traim ,nu-i asa ?
  si "vinovati va veti face toti cei care ascundeti ADEVARUL caci , ADEVARUL niciodata nu poate fi ascuns !"
  si ce spunea Sfantul Parinte ARSENIE BOCA CITITI !!!
  http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=l1J2R-pjrBc

  http://www.youtube.com/watch?v=Zueibf1Q6xE

 13. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  si imi asum acesta Atitudine , indiferent de consecinte , dar voi trai ...cu zambetul pe buze si cu constiinta impacata ca am putut sa spun ADEVARUL si sa arat ADEVARUL !
  amin!

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  De citit cartea Infruntarea jidovilor...http://www.scribd.com/doc/14194917/Infruntarea-jidovilor-de-Neofit-Cavsocalvitiu-fost-Noe-Weinjung-1803
  De mult folos pt noi crestinii.
  Sa ne ajute Bunul Dumnezeu si Maica Preacurata in lupta duhovniceasca si ....''lupu"l asta pus la conducere , este in ingaduit de Dumnezeu, tot pt pacatele noastrea ale poporului, ale noastre ale parintilor, pt ca nu indreptam vietile noastre si pe ale copiilor nostrii.....plus multe altele...

 15. un simplu ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Radupopalex, Daniel,crestinul-ortodox, bd, pr.Timotei, cine sunteti voi sa impuneti cu cine sa dialogheze oamenii? Chiar vreti sa traim izolati de restul lumii, nu putem avea relatii fratesti cu semenii nostri? Ati vazut acolo vreo slujire comuna de ati sarit asa? Obsesia ecumenismului face ravagii printre voi.Reveniti-va, fratilor.

  Doamne, ajuta!

 16. un simplu ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Suntem frati in credinta cu ortodocsii si frati in umanitate cu heterodocsii. Nu pot sa cred ca-i priviti cu atata ura pe evrei. Considerati-i potentiali ortodocsi, doar este scris ca evreii se vor mantui prin Biserica.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @un simplu ortodox
   dar de ce spune Sf. Ioan Gura de Aur despre evrei ce zici? Citeste aici: http://apologeticum.ro/2011/09/04/patriarhul-daniel-contrazice-flagrant-pe-sfantul-ioan-gura-de-aur-referitor-la-atitudinea-ortodocsilor-fata-de-comunitatile-evreiesti/

 17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  După moartea Sf. Patriarh Tihon, în 1925, mitropolitul Serghie Stragoroţki, mare teolog şi misionar, devine de facto locţiitor de patriarh. Crede ca poate ajunge la un compromis cu bolsevicii intr-o situatie foarte grea si incearca diverse coabitari cu statul comunist. In final se creeaza o schisma, iar 'biserica vie schismatica' care incearca compromisul ajunge sa prigoneasca Biserica.

  Un sfant facator de minunui, a spus ca nu se indoieste de bunele intentii ale mitropolitului Serghie, numai ca la momentul respectiv iudeo-bolsevicii erau ca satana, si nu exista nici o sansa de a ajunge la o intelegere decenta cu acestia, fara calcare dogmelor si a canoanelor. Prin urmare, marea gresala a mitropolitului Serghie a fost ca a incercat la ajungerea la un compromis. Eruditia, inteleciunea, nu l-au putut salva de la o mare cadere.

  Evreii vor ca in prima faza PF Daniel sa aprinda menora, la fel ca la Belgrad iar in final sa-l recunoasca pe antihrist si Dumnezeul lui.
  Ce a obtinut PF Daniel in schimb ?
  O amanare a declasarii viitoarei prigoane oare ?

 18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @un simplu ortodox
  Este numai demagogie in ceea ce spui.
  Intrebare:cum poti sa te intalnesti, la cel mai inalt nivel ,cu cei care-L urasc pe Hristos?
  La ce te poti astepta ? La recunoasterea dumnezeirii Sale de catre rabini ? Ce sens ar dialogul cu acestia atunci?"Toleranta, intelegere ,comuniune interconfesionala"...noul limbaj de lemn teologic...
  Nu intalnirile pompoase , politice ii vor aduce pe semiti la Hristos, ci propria lor revelatie interioara,daca vor fi vrednici de ea.
  In mod indiscutabil ,iei apararea clerului corupt , dispus la compromisuri inadmisibile, care s-a extins ca o caracatita in bor.Presupun ca esti unul dintre ei...
  Vrednici sunt acesti "prelati " burtosi, luxosi ,infumurati si slugarnici,care raspund automat comenzilor straine de acest popor? ??
  NU!!!!!!!!!

 19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ultima data cand am fost "prieteni" cu ei,am ramas fara 12 strofe din Prohod..Acum,au disparut din "calea" lor,sf. Icoane si Crucea..ma intreb,oare ce "imbogatire spirituala" ne mai asteapta...?;-))

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Poti fi prieten cu cel care te uraste de moarte si te considera caine ? Asa ne considera evreii pe noi crestinii in general. Evreii sunt invatati de mici sa urasca pe dusmani, iar dusmanii sunt cainii de crestini. Asa ca trebuie sa ii iubim, dar nu sa stam la masa cu ei, pentru ca sigur vor pune otrava in mancarea noastra.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Pr Timotei
   GRESIT! Evreii sunt dusmanii Mantuitorului, caci hulesc numele de crestin, nu te urasc ca ai masina mai buna sau ca esti mai bogat ca ei. Iar pe dusmanii lui Hristos nu trebuie sa-i iubesti, ci trebuie sa fugi de ei, ca de niste eretici ce sunt.

 21. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @un simplu ortodox ;uite un raspuns la "Ati vazut acolo vreo slujire comuna de ati sarit asa?"
  http://www.youtube.com/watch?v=-aCpWY95wqY

 22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Imi pare rau dar eu cred ca trebuie sa scoatem din discutie, in acest caz, religia, respectiv ortodoxia. Este vorba despre o reuniune politica.
  Fotografia infatiseaza o adunare de indivizi, costumati diferit, intr-o sala spatioasa in care nu se vad pe pereti nici Sfinte Icoane, nici Sfanta Cruce, cum bine remarca BD, si in al carui prezidiu se gaseste un om politic, membru al Jamestwon Foundation, un reprezentant al BOR pe langa Institutiile Europene si cativa domni din State, Israel, Franta si Elvetia.
  Poate ca a fost mai bine ca nu s-au adunat sa puna lumea la cale printre icoane.
  In fond, se puteau poza langa un car cu boi, pica mai bine.
  Nu, nu cred ca s-au adunat pentru a corecta Psalmul 95;10 (devenit 96), care in textul original spune "Domnul a imparatit de pe lemnul (crucii) si care ne-a fost transmis trunchiat prin Septuaginta (Sfanul Iustin a revendicat aprig corijarea textului Psalmului).
  Faptul ca alaturi de Patriarh se afla domnul Diaconescu si nu domnul Nicolae Adrian Lemeni, responsabil cu Cultele, ma determina a mai citi odata urmatorul text :www.kyivpost.com/news/opinion/op_ed/detail/128415/

 23. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @clement
  cum acest patriarh ne reprezinta pe noi poporul acesta crestin-ortodox , adica nu inteleg! explica-te mai bine de ce nu are treaba religia Ortodoxa cu aceste actiuni ale acestei "intalniri politice " sau cum spui "Este vorba despre o reuniune politica" , intrucat acesta nu Trebuie din Start sa participe la asa ceva , de asta am spus
  "Spune-mi cu cine Te insotesti ca sa-ti spun Cine esti ” Adevarata la ce traim ,nu-i asa ?"
  ne jucam De-a v-ati ascunselea cu " lupu ", voi intelegeti Asta !
  adica , Toti Crestinii-Ortodoxi din tara aceasta , inteleg aceasta , sau mergem pe "capu plecat ca sabia sa nu-l taie" fals aici nu-i nicio sabie , fratilor !
  sa avem Grija sa nu vina acea sabie Adevarata a lui HRISTOS , ca aceea intr-adevar va Taia orice spurcaciune si necuratie ce se vrea la un loc CU CELE SFINTE !
  amin!

 24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Parerea mea este ca si noi crestinii treziti, ar trebuii sa ne organizam cumva nu sa stam asa raspanditi prin orase fara a ne intalni. Cunosc oameni de valore care ar putea face treaba buna. Consider ca ar fi obligatorie o organizatie cu regluri stricte, care sa se incadreze in limitele legii, daca masoneria poate exista in limitele legii(si totusi sunt organizatie secreta), atunci si noi am putea face o organizatie discreta, in care cel mai important lucru sa fie ajutorul intre frati. Adica in orice functie am detine sau oriunde am fi sa facem tot ce putem pentru fratii nostri cum ne invața si Sfanta scriptura, sa ne ajutam aproapele! Doamne ajuta!

 25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Asta nu apare pe basilica.ro!!!

 1. Pingback: NICI ASTIA N-AU VENIT DOAR CA SA SE PLIMBE … Rabini de la Comitetul evreiesc pentru relatii interreligioase in vizita la Basescu si Patriarhul Daniel « Saccsiv's Weblog

 2. Pingback: Clubul Rotary -o ramură a masoneriei- și-a făcut cuib în Biserica Ortodoxă din România! | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*