Marioneta Basescu a promulgat Legea “Big Brother”

Presedintele Traian Basescu a promulgat, marti, Legea privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de comunicatii electronice, cunoscuta si ca “Legea Big Brother”.

Potrivit unui comunicat al Presedintiei, seful statului a semnat, marti, decretul pentru promulgarea Legii privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de comunicatii electronice si de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

Camera Deputatilor a adoptat, pe 22 mai, cu 197 de voturi “pentru”, 18 voturi “impotriva” si 13 abtineri, proiectul legii privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de trafic de telefonie si internet, cunoscuta ca Legea “Big Brother”. Legea fusese respinsa de Senat, in decembrie 2011, insa Camera Deputatilor este forul decizional.

Legea prevede obligativitatea furnizorilor de telefonie fixa si mobila si de internet sa retina timp de 6 luni anumite date ale abonatilor care sa fie trimise, la cerere, autoritatilor din domeniul sigurantei nationale pentru actiunile de prevenire, cercetare, descoperire si urmarire a infractiunilor grave.

“Furnizorii de telefonie fixa, mobila si internet sunt obligati sa stocheze timp de sase luni toate datele legate de convorbirile telefonice si schimbul de email-uri, cu exceptia continutului corespondentei electronice sau al convorbirii telefonice. in cazul retelelor de telefonie fixa si mobila trebuie sa se retina numarul celui care formeaza, numarul destinatarului, numarul celui spre care a fost redirectionat apelul, precum si numele acestora. in cazul serviciilor de internet, se vor retine utilizatorul, serviciul de telefonie folosit, numarul de telefon al apelantului si al destinatarului, numele si adresa abonatilor, identitatea echipamentului folosit”, prevede actul.

Furnizorii de telefonie si internet au obligatia ca timp de 48 de ore de la cererea organelor de urmarire sa transmita datele solicitate, iar daca acest lucru nu este posibil in 48 de ore, datele trebuie transmise in cel mult cinci zile.

Proiectul de lege privind stocarea datelor de trafic de telefonie si internet mai prevede ca organele de urmarire penala au obligatia de a informa persoana ale carei date sunt retinute in termen de 48 de ore de la momentul transmiterii solicitarii, cu exceptia cazurilor in care persoana este implicata in actiuni care pericliteaza siguranta nationala.

Ministrul Afacerilor Externe, Leonard Orban, a declarat, in 7 mai, ca Romania risca amenzi de peste 30.000 de euro pe zi daca nu va adopta cat mai repede legea privind retentia datelor, cunoscuta si ca legea “Big Brother”, pentru care este deschisa procedura de infringement impotriva tarii noastre.

Cititi si:

Legea Big Brother este declarată neconstituţională în Cehia şi Germania, care preferă să plătească amendă, decât să încalce drepturile omului

| Frontpress

18 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta,
    Este groazni frate ce se intampla... putem discuta foarte mult despre asta, dar de la un timp de cate ori citesc un articol in cap imi vine un singur lucru "Care-i solutia? Ce putem face?". Si ma framanta asta, dar ma rog la Domnul, cel care nu lasa pe nimeni fara raspuns sa imi lumineze mintea.
    Oricum, impotriva la astfel de chestii, inafara de rugaciune doar prin sangele nostru mai schimbam ceva.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Arsenie
      http://apologeticum.ro/2012/02/16/cum-vor-trai-crestinii-ortodocsi-in-vremurile-antihristice/

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Frate, nu e vorba de mine, nu imi fac griji de "Ce voi face eu".
    Slava Domnului, am un duhovnic bun si destul ajutor. Ma gandesc cu durere la cei care, au fost botezati in numele Sf Treimi, cei care poarta Haina Botezului, cei care sunt in lume si sunt tot mai mult presati...
    Eu nu sunt legat cam de nimic din lume, pot pleca fara mare tam tam, nu ma retine nimeni. Dar ceilalti? Dar starea generala a lumii?
    Sunt o scarba de om, o jigodie lenesa lipsita de orice fel de fapta buna dar sunt constient ca traim vremurile din urma. E o mare binecuvantare, tinand cont ca cei ce-si vor pastra credinta vor lua plata de mucenici, dar se pierd prea multi, si ma simt dator pentru ei.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Arsenie
      Daca te gandesti la ei, atunci recomanda-le acele randuri... Insa sa nu ne consideram mucenici inainte de vreme... caci este un dar binevoit de Dumnezeu, celor carora merita.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Azi 12.06.12. Romania intra in dIktatura antihristic@.
    Se apropie venirea lui Hristos.
    Amin.

  4. crestin ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    este si vremea noastra , sa le spunem acelor antihristi 'ce ridica pumnul ' catre DUMNEZEU , sa ia seama in ce spurcaciune vor sa bage aceasta Tara , acest Popor si Acest Pamint Sfant numit GRADINA MAICII DOMNULUI , intrucat DUMNEZEU Asteapta dar nu se lasa batjocorit !!!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    vai de "capul" lui ! o sa vedeti in ce hal va muri ... ! "sa-ti dea Dumnezeu dupa cum faci !" psalmul 27.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    mucenici... zici ? ai treaba pana acolo, frate ! astia vor fi numiti de Dumnezu ! tu nu vezi ca trebuie sa se marturiseasca si toti o dau dupa "tufa", dupa muieri si dupa bani ? sunt cativa care scriu... in rest? somn pufos ! si astia... de scriu, mie nu mi-e in clar cu ei, in sensul ca... fug de cruce totusi... Sfanta Ecaterina o avut o disputa face-to-face (am scris bine? ca eu nu pricep engleza...) cu paganii, care va zica nu le-a scris vreo scrisoare... sau vreo carte. dar, asta te costa ! la noi nu sa risca nimeni. stau la umbra... cu burtile in sus... si Domnul Hristos pe cruce pentru noi. ceea ce este mai grav mi sa pare faptul ca: ei fac bani pe Hristos Dumnezeu, e ceva profitabil ! cum? am vazut eu !

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    UE ne forteaza sa facem legea asta. Dar mi se pare ca sunt cateva tari care au preferat amenda in locul legii Big Brother. In ritmul asta curand nu vom mai avea libertate deloc. O solutie ar fi ierirea din UE. Doar asa birocratii de la Bruxelles nu o sa ne mai bage pe gat legi proaste

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asa popor, asa conducator!

    Cand vom fi uniti cu adevarat, atunci din mii si zeci de mii de glasuri ii vom putea da jos pe cei cativa tirani.
    Oricum, Hristos cel Rastignit si Inviat, este pilda Sfanta ca istoria si mantuirea s-au scris numai cu sange.

    Fara varsare de sange nu s-a infaptuit nimic, vreodata!

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Legea Big Brother pt operatorii de telefonie este data de 5-6 ani. Oamenii au stiut de ea si s-au pregatit sa o aplice.

    Legat de autostrazi: exista si aici niste norme europene, vechi de vreo 10 ani: la un anumit nr de km, trebuie sa fie camere video, legate la o retea de calculatoare, si ceva specialisti it. Traficul trebuie minitorizat in timp real.

    RETEAUA DE AUTOSTRAZI DIN ROMANIA, PT CARE SE DEPUN ATATEA EFORTURI, VA FI O RETEA BIG BROTHER DE SUPRAVEGHERE. COSTURILE MARI ALE KM DE AUTOSTRADA S-AR PUTEA SA INCLUDA SI PARTEA DE IT; destul de SCUMPA.

    Este sau va fi norma europeana, si va trebui sa se dezvolte in Romania.
    Va mai amintiti ? Basescu voia autostrada care sa traverseze Muntii Parang, una din putinele zone salbatice din tara. Si foarte intinsa.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce pretentii sa avem de la cineva care a zis la tv, in urma cu cateva luni, ca scopul nostru trebuie sa fie Statele Unite ale Europei?! Legea asta e inca un pas inainte spre stim noi ce...

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.youtube.com/watch?v=Z-Gep2GY68c

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    """" n-am dat jos de pe steag stema
    sa fim condusi de minti luminate cu -atentie- lanterna !
    ......................
    scarbiti sa va vedem cat sunteti de adevarati.. :
    minoritatile au drepturi, majoritatea nu !
    ...........
    globalizand informatii am ajuns sa cred ca sunt defect !
    oare de ce nu pot discrimina dupa A-S-P-E-C-T ?
    LIBERTATEA... e un concept total depasit,
    avem onoarea de a fi U-R-M-A-R-I-T-I prin satelit....... """"

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    S-au spus multe inainte de revolutie, de catre tarile civilizate, despre securistii care puneau microfoane in case, fiind considerat o incalcare a drepturilor omului, o expresie a dictaturii, a opresiunii constiintei etc Iata insa, ca exact acele tari asa zis civilizate dau amenda tarilor care nu inregistreaza azi convorbirile telefonice, sau de pe internet ale propriilor cetateni. Se pare ca UE = URSS observand incercarea de manipulare a constiintei in sens distructiv, pt ca e clar nici o dictatura nu indeamna oamenii spre bine spre valorile morale, crestine, ci spre ateism, homosexualitate, violenta din filme acceptata pt ca oamenii sa fie indiferenti la suferinta, interes morbid pentru moda, curiozitate prosteasca pentru ce a zis o asa zisa vedeta, etc PUTEM SPUNE CA A INCEPUT DEJA ACEA PERSECUTIE ANTICRESTINA, FACUTA CU MIJLOACE PERSUASIVE, FILME, STIRI, MUZICA, PARERERI ALE VEDETELOR, SAU A UNOR PERSOANE CUNOSCUTE, PRIN CARE OMUL ESTE IMPINS SPRE A FACE PACATE, ACCEPTANDU-LE PENTRU CA A AUZIT DE ELE IN MOD REPETAT. Sunt acum vremuri apocaliptice de inmultire a faradelegii, vai de noi ce o sa ne astepte, pentru ca am ajuns sa gresim anesteziati, cu constinta adormita, crezand ca nu e nimic, prea se vorbeste in toate ziarele de asta. Dar la judecata vor fi aratate ca in lumina unui reflector acele fapte asa zis normale cu care ne-au obisnuit cei care: scriu ziarele, scriu stirile la tv, care lanseaza asa zise mode, care spun ce a zis o vedeta fara educatie, etc Sa spunem aceste lucruri ca David in psalmi, care a spus problemele reale din viata sa, lui Dumnezeu, pentru a fi constienti de ele, ca sunt indreptate impotriva noastra cu buna stiinta de oameni care nu se declara crestini, invatati sa nu creada adevarurilor evanghelice, ci in parerea unor superiori care le dicteaza ce sa faca.

  14. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ADEVAR graiesti !
    ' ai mila DOAMNE si de noi
    ca lupu paznic o'fost pus la oi...'
    amin!

  15. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.youtube.com/watch?v=bUtaLeQqB40&feature=related

  16. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    va dati seama ce inseamna aceasta lege - incalcare GRAVA a SINGURULUI DREPT OBTINUT PRIN VARSARE DE SANGE IN 89 ;
    EXPRIMARE LIBERA SI NECONDITIONATA DE NIMENI SI DE NIMIC !!! DREPT EXPRIMAT PRIN CONSTITUTIA ROMANIEI aceea dupa 90 !!!
    tocmai pentru aceasta au murit acei martiri ai nostri in 89 ca noi sa putem vorbi si LIBER fara obstruari si amenintari cu ‘pumnul in gura ‘ iar acum cu aceasta lege !!!
    stiti cum suna aceasta , e ca in filmele americane sau mai rau , ‘tot ce vorbesti este folosit contra ta’ , n-am inteles de cand si pina cand AVEM CONSTITUTIE UE !!!
    CONSTITUTIA ESTE NUMAI UNA A ROMANIEI SI A POPORULUI ROMAN !!!
    LUATI BINE SEAMA ce faceti cu CE ESTE AL ROMANIEI SI AL POPORULUI ROMAN CRESTIN -ORTODOX !
    s-au gandit bine cand au votat aceasta lege ???
    pai de asta am spus ca Trebuie sa ne Unim , sa strangem randurile intrucat nu ne-am facut intelesi in 89 , unde era europa sau care europa in 89 sau ue mai nou , trezirea fratilor ??? vor veni peste noi ADICA ue sa ne calce cu bocancul pentru A NOASTRA LIBERTATE PE CARE O VOM CERE !!!

    ROMANIA ,TREZESTE-TE !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*