VIDEO: Ilie Şerbănescu: De ce România este deja colonie?

[dailymotion id=xv1jp6] [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=M8oL2coSyEE]

Ilie Serbanescu: De ce este atât de dramatic să fii colonie în UE

Prin intervenţia politică directă şi determinantă în desfăşurarea referendumului din 29 iulie, puterea colonială şi-a dat, culmea!, şi peste propria mână. În cauză a fost fuga sa de responsabilitate! Nerecunoscută oficial, deşi e vizibilă de la o poştă, disfuncţia organică a economiei şi, prin incidenţă, chiar a societăţii din România este că, în timp ce decizia a ajuns integral la capitalul străin, administrarea a fost lăsată de acesta, într-o evidentă fugă de responsabilitate, fostului deţinător al deciziei, statul român, probabil din motive de costuri. Aşa ceva nu poate însă funcţiona! După cum se şi vede !

În general nu este posibil, pentru că acela ce administrează nu poate face practic nimic dacă nu are în mână decizia. În structurile corporatiste, problemele se rezolvă prin delegarea deciziei către administrator, acţionarul păstrându-şi practic decizia doar în privinţa confirmării/infirmării administratorului. Dar totul devine nefuncţional dacă administratorului nu i de dă de fapt nici o decizie la dispoziţie. Iar disfuncţia majoră în România se adânceşte tocmai pe măsură ce statul tot pierde poziţii, pârghii şi instrumente de acţiune ce trec la capitalul străin care, evident şi pentru Grivei, nu doreşte să preia administrarea.

După intervenţia puterilor coloniale în desfăşurarea referendumului din 29 iulie, disfuncţia va tinde să se adâncească nu doar ca urmare a unor noi deposedări de poziţii şi instrumente ale statului, dar şi în urma unor paşi conştienţi înapoi din partea reprezentanţilor acestuia pe principiul „ce, tu să dictezi şi eu să iau castanele din foc“?! Cu alte cuvinte, la fuga de răspundere a capitalului străin prin nepreluarea administraţiei, se va răspunde tot cu fugă de răspundere. Si nu se va mai întreprinde mai nimic sau totul alături de drum! Astea nu-s poveşti! Delăsarea şi excesul de zel sunt cele mai teribile arme ale sclavilor împotriva stăpânilor nesăţioşi. În mod normal, ţinând cont de faptul că drum de întoarcere nu mai este, soluţia ar fi, în situaţia dată, preluarea administraţiei de către deţinătorii deciziei. Dar, vai!, este un proces greu, cu asumare de sensibile şi dificile responsabilităţi şi, bineînţeles, extrem de costisitor şi foarte probabil fără cine ştie ce rezultate. Actualii deţinători străini ai deciziei în economie au cumpărat-o de la români cu vreo 5-6 miliarde de euro , adică aproape gratis. Administrarea ar costa însă vreo câteva zeci de miliarde de euro anual. Este foarte posibil să nu-şi scoată banii! Capitalul străin extrage anual din România, fără vreo greutate, circa 30-40 de miliarde de euro prin aşa-numitele „preţuri de transfer“, respectiv prin subfacturarea a tot ceea ce livrează afară din România şi suprafacturarea a tot ceea ce aduce din afară în România, operaţiune prin care se dublează practic transferul de sevă economică spre străinătate. Acest transfer imens ar putea fi compromis în parte de costurile preluării administrării. Ca atare, puterile coloniale vor încerca să perpetueze sistemul din prezent: lăsarea administrării în seama unor vătafi români, cărora să li se permită a putea fura pe mai departe, căci fără furt n-ar fi interesat nimeni să fie la cârma administrării.

Nenorocirea României este şi că a ajuns membră a Uniunii Europene. În aceste condiţii nu poate avea un singur stăpân colonial. Care, bun sau rău, măcar s-ar comporta cu România precum cu o proprietate proprie, anume cu grija de a nu o exploata şi alţii! Ca o colonie a Uniunii Europene – un imperiu prost organizat şi gestionat – România este însă hărtănită de toţi, inclusiv de colonialişti de gradul trei şi patru, vărgăleţi în toată regula.

Si, având în vedere că, o dată cu finalizarea actualului acord cu FMI-UE, deposedarea statului de tot ceea ce reprezinta prerogative şi structuri statale se încheie, este de anticipat un haos de decenii în spaţiul numit România sau cum se va mai numi acesta. Sau cum se va mai numi, pentru că acest haos, generat obiectiv de disfuncţia organică decizie/administrare, va împinge puterile coloniale, care mai sunt şi multe, să dezmembreze România, dacă nu cumva, aşa după cum există unele indicii, au deja un proiect pregătit în acest sens.

Citiţi şi:
De unde va da Romania banii inapoi la FMI?
Ilie Serbanescu: Săracii şi coloniile nu pot pierde decât lanţurile! România este şi va rămâne o colonie!

6 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De ce oare un singur om spune asta si se ridica pentru a marturisi un adevar, ceilalti unde sunt? sau au de construit case si vile.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Simtim cu toti ca suntem o colonie, deci nu suntem impotrivitori, dar este dezastros cea ce se intampla in Romania cea ce se intampla cetatenilor acestei tarii. Sclavie , Scalvie, sclavie. Saracie , saracie, saracie.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cutremuratoare, adevarurile din aceste filmari....! Concluzia: ROMANIA , NUMAI ESTE A ROMANILOR!

  4. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Libertatea nu are Pret , Nu Trebuie cumparata si NICI NEGOCIATA
    LIBERTATEA TREBUIE APARATA !
    Dati jos si Afara Cu TRADATORII si VANZATORII ACESTEI TARI , ai ACESTUI NEAM si popor pina nu va fi prea tarziu !
    Maica DOMNULUI Sa Ne Apere de Dreapta Mania DUMNEZEIASCA , pentru nelegiuirile acestui popor si inchinaciunile conducatorilor acestuia la fiara antihristica din apus
    amin!

  5. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cititi Bine Acestea ca sunt Un Mare Adevar despre ce se va intampla ...

    "Pustnicul respectiv este inaintevazator cu duhul si stie extraordinar de bine ce se petrece la ora actuala in lume: razboaie, catastrofe, masonerie, indracirea oamenilor, ruperea de bunul Dumnezeu, satanism si masonerie, etc. Monahia respectiva ne-a spus ca pustnicul, cam de doua luni, are niste viziuni groaznice: tara noastra o sa fie lovita de un cutremur extrem de puternic, mult mai violent ca cel din anul 1977. A vazut orase romanesti rase de pe suprafata pamantului, zeci de mii de oameni care alergau in bezna noptii si urlau de durere si chinuri, biserici transformate in mormane de fier si caramida, oameni de vaza din tara noastra vor pieri in acest cutremur violent. Nu ne-a spus nimic de o data exacta, ora, zi, ne-a spus ca o sa se petreaca undeva dupa miezul noptii. Dupa aceasta catastrofa este extrem de important sa nu ne rupem de bunul Dumnezeu, sa nu devenim hulitori si indraciti, sa avem putere sa ne plangem pacatele si sa-l rugam pe Tatal ca sa ne mai tina in viata. Dupa aceasta catastrofa romanii isi vor schimba radical modul de gandire, unii dintre ei vor deveni cei mai indraciti oameni de pe suprafata pamantului, altii vor porni pe calea bunului Dumnezeu si vor incerca sa-i salveze si pe ceilalti. Ni s-a spus ca acest cutremur este doar inceputul, omenirea o sa treaca prin clipe cumplite…nemaivazut vreodata pe pamant.

    Parintele Ilarion Argatu a avut o viziune de acest gen. De luni de zile facem apel la dumneavoastra: rugati-va, lasati in spate cele rele, iubiti, fiti iertatori, incercati sa renuntati la patimi, ca nu se stie cand vrea bunul Dumnezeu sa incheiem socotelile cu viata pamanteaca. Unii dintre dvs au inteles mesajul, altii se afunda in cele rele si nu vor deloc sa plece spre lumina…

    http://deveghepatriei.wordpress.com/2011/04/19/profetiile-parintelui-ilarion-argatu-despre-vremurile-de-pe-urma/

    Va sintetizam in cateva puncte si restul mesajului primit:

    - Antihrist este pe pamant si a inceput sa fie adulat de milioane de pamanteni, din cauza pacatelor nu ne putem da seama cine este.

    - A spus ca pe tronul cel mare din tara noastra sta un om cu picioarele mancate de serpi vii care sufera cumplit ( nu avem mintea asa luminata sa va talcuim aceste lucruri ). Ori este presedintele tarii, ori Patriarhul Daniel, ori…nu stim ce sa va spunem.

    - Tara noastra nu o sa mai fie asa cum o stim la ora actuala ( nu ni s-a spus mai mult ).

    - Un om foarte important, in care romanii au fost mare incredere, o sa moara de mana straina.

    - Singura noastra salvare o sa fie rugaciunea fierbinte catre bunul Dumnezeu, sa nu incercam sa hulim catre cer ca se va deschide pamantul sub picioarele noastre ( nici aici nu va putem talcui ).

    - Tara noastra miroase a hoit si imputiciune, nu miroase a smirina si tamaie.

    - Bolovani de piatra slujesc la altarele bisericilor ( din nou nu stim ce inseamna ).

    - Undeva in lume o sa ploua cu mult sange ( ori ca este vorba de atentate si bombardate, ori nu realizam noi care este intelesul ).

    Cu umilinta in suflete va rugam sa ne iertati daca v-am pricinuit tulburari sufletesti. Bunul Dumnezeu sa fie cu noi toti si ne duca la mantuire. Doamne ajuta si Mantuire ! "
    de asta am spus post , genunchii la pamint , CHEMATI SFINTII ORTODOXIEI si SFINTII ACESTUI NEAM intr-Ajutor si lepadata corvoada blestemata a spurcatilor si a spurcaciunii ce se afla in guvernarea acestei Tari pentru ca nu sunt de la ADEVARATULUI DUMNEZEU sunt de la ...
    Bunul DUMNEZEU Sa Aiba Mila si Indurare de noi ,
    Amin!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu cred ca proorociile astea se vor implini curand, ci peste muuulti ani de aici incolo ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*