Bisericile Ortodoxe locale nu au ce căuta în “Consiliul Mondial al Bisericilor”

Intrevedere-Traian-Basescu-Patriarhul-Daniel-Consiliul-Mondial-al-BisericilorPrezenta unor Biserici Ortodoxe locale in “Consiliul Mondial al Bisericilor” este total lipsita de sens, atata timp cat Biserica este Una, anume cea ortodoxa.

Nu exista “Biserici”, ci o singura Biserica. In clipa in care o Biserica Ortodoxa locala este membra a “Consiliului Mondial al Bisericilor” inseamna ca se incalca tocmai dogma Bisericii, si anume Unitatea, Sfintenia, Catolicitatea si Apostolicitatea ei! Adica Biserica se neaga pe sine.

Nu poti face parte dintr-un organism care pretinde inca din titlul lui ca ar exista mai multe “Biserici”. Este un nonsens teologic. Daca Biserica nu ar fi Una, continuitoare a Traditiei Apostolice si Patristice, ci ar fi impartita in zeci de “bisericute” cu dogme diferite atunci inseamna ca Simbolul Credintei si Dogmele formulate la Sinoadele Ecumenice nu mai au nici o valoare. Unitatea Bisericii pentru care Sfintii Parinti au luptat atat de mult, unitate in dogma si in traire, nu mai este bagata in seama si se doreste o unitate mincinoasa, superficiala, cu o dragoste falsa (la nivel verbal adica, pentru ca in cazul in care nu esti de acord cu cei din miscarea CMB, vor avea ei grija sa te “incondeieze” si sa te aduca la acelasi simtamant cu ei sau sa te reduca la tacere).

Romano-catolicii nu fac parte din “Consiliul Mondial al Bisericilor” aratand in felul acesta demnitate (in erezia lor). Ei se considera “Biserica cea Una”, ceea ce ne arata mai multa seriozitate teologica din partea lor. Avem de invatat de la ei, chiar daca sunt eretici.

Nu judec pe nimeni si cu smerenie spun aceste lucruri.  Nu am intentia de a ofensa pe nimeni, iar daca cineva se simte ofensat imi cer iertare.

Din cele expuse mai sus se intelege ca statutul “Consiliului Mondial al Bisericilor” este total incompatibil cu statutul Bisericii Ortodoxe, care este Una, Sfanta, Catholica si Apostolica.

De cine ne este frica, de Hristos sau de oameni? De cine sa ascultam, de Hristos sau de oameni? Despre sfanta si binecuvantata neascultare!

Daca ne este frica de oameni atunci sa nu strigam la arhierei atunci cand spun erezii in public. Sa nu scriem nimic,sa stam ascunsi in cochiliile noastre asteptand moartea sufleteasca si trupeasca. Hristos insa ne va intreba: De ce ai tacut? Esti responsabil prin tacerea ta de raspandirea ecumenismului, de secularizarea societatii, etc.

Suntem fiecare dintre noi responsabili pentru Biserica de maine! Daca noi vom fi lasi, indiferenti si fricosi, generatia de dupa noi va pierde Biserica locala.

Cineva spunea: “Cum sa vorbim, ca imediat suntem taiati!” Daca sunteti taiati de oameni ce predica erezia, bucurati-va, veti lua Cununa!  Daca apostrofezi pe drept, si constiinta iti este curata, atunci poti fi anatematizat de toate Sinoadele, tu primesti binecuvantare de la Dumnezeu. Sa nu uitam ca Sfantul Ioan Damaschin a primit doua anateme din partea sinodului iconoclast. Una din anateme era: “Anatema lui Mansur(Ioan Damaschin)inchinatorul lemnului”

Exista o sfanta si binecuvantata neascultare: neascultarea de erezie. Atunci cand episcopul te invata erezii, esti obligat sa nu il asculti! Aceasta e spre binecuvantarea ta. Chiar daca te afuriseste, bucura-te! Nu esti afurisit de Dumnezeu, ci de oameni! Multi sfinti au fost afurisiti de Sinoade intregi, de Biserici intregi, si acele Biserici au cazut, iar sfintii au ramas!

Daca un episcop ar aduce pe papa sau pe papistas in biserica, sau ti-ar da ascultare sa aduci pe unii ca acestia in biserica pentru a te ruga impreuna cu ei,  mai faci ascultare? Nu! In acest caz avem tot dreptul sa protestam, sa nu participam, sa scriem si sa denuntam erezia! Aceasta insemna marturisire! Nu sa stam sa asistam la toate neroziile adogmatice si anticanonice! Cand e vorba de erezie, crestinii ortodocsi devin din oameni blanzi – luptatori, pentru ca se pune in pericol mostenirea data de Hristos!

Sfantul Ioan Hrisostom spune ca “atunci cand este in pericol credinta nu ai voie sa spui in sine: Cine sunt eu sa ridic glasul? Eu sunt un biet cioban, olar, tapiter” Esti madular al Bisericii lui Hristos si ai tot dreptul si obligatia de a ridica glasul!

preot Matei Vulcanescu | OrtodoxiaCatolica

41 comments

  1. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    da , de acord dar sa nu sarim apoi
    'din lac in put'
    "Ei se considera “Biserica cea Una”, ceea ce ne arata mai multa seriozitate teologica din partea lor "
    de ce spun asta intrucat BOR nu mai este in comuniune si rugaciunea nici cu Patriarhia Ierusalimului si nici cu ...nimeni... astfel linia de la Sfanta CRUCE se duce doar in jos si nu Are verticalitatea sa , Sus si Jos si orizontal stanga , dreapta cum este Sfanta Cruce pe care Insasi DUMNEZEU ADEVARAT a fost Rastignit si asta datorita ... lupului paznic pus la turma de oi ...
    parerea mea ,
    raul trebuie taiat de la radacina si Pusa Sfanta Cruce Dreapta in A Sta la carma Bisericii , nici aplecata in stanga , nici in dreapta , nici prea mult in jos far SPRIJINUL DE SUS , de La Cel Ce Este si Capul ADEVARAT Al BISERICII , adica HRISTOS ...
    BISERICA ESTE UNA INTRU HRISTOS SI A SA SFANTA CRUCE , Dreapta , nu aplecata si nu intoarsa sau cea a dracilor fara coarne (satanistii) ...cum o au afisata romano catolicii cu papau in frunte ...
    acest cmb este un vas pentru manevra antihristului de a lovi in ORTODOXIE , dar am mai spus si spun SFINTENIA , Nu Va Sta cu spurcaciunea la un loc , LUMINA ADEVARATA intru ADEVAR CURAT Va Tasni si intunericul va risipi
    Si Asta se Va Intampla Prin VOINTA DIVINA caci BISERICA ESTE UNA , Sobornica si Apostolica INTRU HRISTOS si SFANTA CRUCE DREAPTA , Spre Slava Sa
    Amin!

  2. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    insasi DUMNEZEU ADEVARAT va randui Toate Ale Sale Pe acest Pamint si la Carma Bisericii Va STA CRUCEA CEA SFANTA SI DREAPTA si asemni Cine Este vrednic de a Tine CRUCEA CEA SFANTA SI DREAPTA ...
    amin!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    coada la permisele de conducere 666 si nimeni nu ia atitudine..

  4. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cine sa ia atitudine cand insasi la carma BOR este lupul paznic pus la oi ...
    tacere malc doar Perotii Adevarati mai sfatuiesc in soapta la spovedanie Aratatnd ADEVARUL , ce si cum
    "Vai saracilor de voi
    cum voi trimite un razboi
    ..............................................
    cum Voi Trimite un razboi
    ......................................
    Ca sa va aduceti Aminte
    .......................................
    Ca si in Cer Aveti PARINTE
    .....................................
    Raiule Gradina Verde ,
    MAICA Sfanta In Tine Sede
    http://www.youtube.com/watch?v=IwS9fopvPT0
    amin!

  5. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ...doar Preotii Adevarati mai sfatuiesc in soapta la spovedanie Aratand ADEVARUL , ce si cum...

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Intradevar, nu e bine ca Bisericile Ortodoxe sa faca parte din C.M.B. fie si numai pentru faptul ca le legitimeaza astfel pe celelalte "biserici", or, in Sfanta Scriptura sta scris:
    "Este un Domn, O CREDINȚĂ, un botez" (Efeseni 4:5).
    Deci, numai o credinta e mantuitoare, evident cea ortodoxa.
    Iar cu cei care resping invatatura Bisericii Ortodoxe trebuie sa ne comportam in felul urmator:
    "iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ţi fie ţie ca un păgân şi vameş." (Matei 18:17)
    Dar, ca sa nu lungesc comentariul, gasiti multe alte lucruri aici:
    RESURSE BIBLICE ORTODOXE A-Z
    http://binevestitorul.wordpress.com/resurse-biblice-ortodoxe/

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Probabil unii ierarhi ortodocsi isi inchipuie ca prin dialog si cooperare ceilalti membri CMB vor veni la Dreapta Credinta, cred ca asta o fi unul dintre scopuri.
    Dar ma indoiesc ca sunt sanse de reusita.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    eu nu stiu prea multe.stiu doar ca ei trebuie sa faca pasul catre Biserica ortodoxa.ei fiind eretici si/sau schismatici.facand pasul catre ei practic faci pasul catre religia lui antihrist.catre dracu.daca gresesc va rog mustrati-ma

  9. ortodoxiacatholica

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu suntem imotriva dialogului, dar nu putem fi deacord cu dialogul in forma si dupa regulile protestantilor si papistasilor.
    pr matei vulcanescu

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ pcmouse
    Nu gresesti deoarece eu stiu ca scindarea Bisericii de la 1054 a avut si are rolul in continuare de a departa tot mai mult oamenii de adevarata credinta si in final se va ajunge la religia satanista ``NEW AGE``. Si dupa aia conducatorii lumii vor dori ca ``solutie pt a preveni razboaiele si foametea`` toti sa treaca la acest curent religios. Poti vedea asta in Ingerul digital intre 1:10:00 si 1:12:00.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pcmouse ,esti sigur ca permisele de conducere au 666?

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    am si eu un baiat care face scoala de soferi si nu stiu ce sa_ l povatuiesc

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://acvila30.ro/mitropolitul-augustin-de-florina-foc-si-para-impotriva-episcopilor-iubitori-de-fast-lux-si-hramuri/

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos S-a Născut !

    Iubiților în Hristos Domnul,
    Sunt autorul articolelor de pe site-ul: http://www.hristosainviat.ro
    Vă invit să citiți ce postez pe acest site și, dacă veți socoti de cuviință, să preluați sau să promovați materialele de acolo.
    Doamne miluiește !

    Al vostru,
    Părintele Iacob Ionescu

  15. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cat ADEVAR Spune Acest Parinte , Mitropolitul Augustin , sa-i dea Bunul DUMNMEZEU , Sanatate si Putere de a spune ADEVARUL Ce Arata LUMINA ADEVARATA

    "APOSTOLUL PAVEL ESTE PERSONA NON-GRATA
    PENTRU IUBĂREŢII DE HRAMURI DE ASTĂZI

    ”…Se vor aduna şi episcopii cu engolpioanele lor şi cu mitrele lor cu pietre preţioase. Se vor aduna toţi-toţi acolo, sus. Ei, creştinii mei, vă entuziasmează acest hram? Vă entuziasmează veşmintele cele strălucitoare ale preoţilor noştri şi cârjele arhiereşti şi mitrele şi vocile şi hramurile? Nu ştiu. Doar un singur lucru vă spun. Închipuiţi-vă că în acel ceas, când toţi aceştia sunt adunaţi acolo, închipuiţi-vă că vine apostolul Pavel cu toiagul său, fără să aibă mitre pe cap. O, Doamne! Nu pot să mi-l imaginez pe Pavel cu o mitră. O, Doamne! Nu pot să mi-l imaginez pe Pavel cu bastoane, lux şi fast. Nu pot să mi-l imaginez pe Pavel cu maşini luxoase. Nu pot să mi-l imaginez pe Pavel dând ordine şi tunând şi fulgerând. Nu pot să mi-l imaginez pe Pavel ca pe Ali-Paşa guvernându-i pe credincioşi. Nu pot să mi-l imaginez aşa pe Pavel!… Toată această înfăţişare a clerului nostru este o negare a creştinismului! Aşadar, dacă în mod real, cu „paraşuta cerească”, ar coborî apostolul Pavel de sus, din cele cereşti, jos, pe pământ, în acel ceas şi oamenii ar striga: „Pavel Apostolul!”, – O! Atunci, fraţii mei! – s-ar schimba toată această regizare falsă, tot acest festival, pe care-l sărbătoresc toţi aceştia. Toţi aceşti psalţi, toţi aceşti preoţi cu veşmintele lor strălucitoare. Toţi aceşti episcopi, şi doar aceştia? Şi noi toţi, fraţii mei. Şi toată Atena, şi toată Elada, cu poporul şi clerul ei, cu săracii, cu bogaţii, cu împăraţii lor. Toată Elada. Dacă ne va stoarce… Dacă ne va stoarce, aşa cum storci jumătate de lămâie… Dacă ne va stoarce pe toţi – preoţi, psalţi, episcopi, călugări, pustnici, predicatori, teologi… Dacă ne va stoarce pe toţi, nu facem nici cât unghia mică a lui Pavel.

    Ah, creştinii mei! Un Pavel a fost acesta; când mă gândesc la el, plâng! Un Pavel a fost acesta şi s-a făcut aspirator şi a făcut curăţenie în Elada. 80 de episcopi, 100 de predicatorii, 8 000 de preoţi şi Elada s-a împuţit. Pe când, dacă am fi avut Duhul lui Dumnezeu, am fi înnoit întreaga lume. Ah, Pavele! Ah, Pavele!

    Şi dacă ar fi venit nu în anul 53 d. Hr., când a venit apostolul Pavel, ci dacă ar fi venit astăzi, în glorioasa Atenă, apostolul Pavel şi astăzi ar avea duşmani. Dar să mă ierte Dumnezeu pentru acest adevăr amar pe care-l voi spune – chiar dacă ştiu că aici în auditoriu, între cei ce mă ascultă, am spioni, care urmăresc predica mea autentică şi apostolică şi radicală. Vorbesc curat înaintea lui Dumnezeu şi a oamenilor. Şi oricine ar fi, n-are decât să-ncerce să mă contrazică. Şi să mă acuze cu ce vrea. Dacă ar veni apostolul Pavel în Atena, în Elada, cei mai mari duşmani ai lui, cei mai mari duşmani ai lui, care nu l-ar lăsa nici 24 de ore, nici să bea un pahar cu apă… Nici 24 de ore! 24 de ore nu l-ar lăsa! Cei mai mari duşmani ai lui în Elada, ar fi … cine, fraţii mei? Cine, fraţii mei? Cine, fraţii mei? Nu spuneţi! Nu spuneţi! Ar fi episcopii.

    Însă nu, iubiţii mei, nu toţi. Dar nu toţi. Nu toţi, ci acei episcopi răi, care au izgonit un Vasile cel Mare. Au izgonit un Ioan Gură de Aur şi mai târziu un Mare Atanasie, episcopi răi, despre care a spus Ioan Gură de Aur: „De nimic nu mă tem în lume decât de episcopi, cu excepţia câtorva”. Răii episcopi nu l-ar lăsa nici 24 de ore. Pavel n-ar fi cutezat. Unde să se ducă Pavel? Să meargă în Mesolonghi? Episcopii nelegiuiţi [ilegali] şi anticanonici – pentru că Pavel ar avea un toiag şi ar fi foc şi pară – i-ar spune: „Noi aici, în Mesolonghi, avem predicatori importanţi şi mari”. Să se ducă în Ioannina? „Avem predicatori”. Să se ducă în Volos? „Avem predicatori”. Oriunde s-ar duce, oriunde s-ar duce, n-ar putea să stea. Mai politicoşi! Mai politicoşi! Mai politicoşi au fost atenienii din acele vremuri. L-au ridicat în tribuna Areopagului (vezi Fapte 17, 19 ş.u.). Dacă ar veni acum Siguranţa Publică l-ar aresta ca „periculos” şi l-ar duce în exil. Şi nu l-ar lăsa să stea nici 24 de ore.

    O, batjocoritorilor de Dumnezeu! O, ipocriţilor! O, festival religios!… Când apare un spirit care are scânteia apostolului Pavel nu este primit! Peste puţin timp în Elada nu va mai exista loc pentru el. Dacă se va întări nelegiuirea, dacă se va impune ne-evlavia, dacă se va întări păcatul, nu va mai avea loc. Fiecare cleric cinstit care crede în Cel Răstignit, fiecare cleric care mustră cu îndrăzneală nu va mai avea loc. În Biserica politizată şi coruptă nu vor mai avea loc oamenii cinstiţi.

    Dar, o, Pavele apostole! Tu care ai iubit neamul nostru vino din nou în mijlocul nostru. Mângâie-ne pe noi. Întăreşte-ne. Redă-ne Elada noastră şi atunci din stânci vor răsări trandafiri spre cinstea Sfintei Treimi în vecii vecilor. Amin.” "
    AMIN!

  16. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ...sa-i dea Bunul DUMNEZEU , Sanatate si Putere de a Spune ADEVARUL Ce Arata LUMINA ADEVARATA ,..

  17. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.youtube.com/watch?v=Z_y8IRBFLSM

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dinu-eu te intreb pe tine este sau nu este 666 stilizat pe carnetul de soferi?cand iti iei carnetul nou sau il schimbi pe cel vechi cu cel nou semnezi pt act cu 666 in el?>http://www.comune.torino.it/ro/documente/permisele-de-conducere.shtml.deasemenea codul de bare contine 666 in el sau nu?stelutele sunt semn satanic pe act sau nu?holograma aceea te transpune in mediul virtual nu?pt ce este nevoie de fata ta in holograma?esti obiect sau cum?si cine stie ce mai puteti descoperi in acel desen daca il verificam cu lupa

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.comune.torino.it/ro/documente/permisele-de-conducere.shtml

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Poti avea respect pentru cei care cred in altceva si nu trebuie sa incepi un razboi pentru ati impune credinta ta pe tot globul. Intelept si fericit este cel caruia ii deschide ochii Dumnezeu pentru a vedea si simti adevarul si dragostea. Este ilogic din punct de vedere rational sa faci parte dintr-o organizatie numita “Consiliul Mondial al Bisericilor” daca stii ca:
    "Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine." Iisus Hristos

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @silentzios ............ " si nimeni nu vine la Mine daca nu il trage Tatal ".

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.youtube.com/watch?v=_s4SUbmuhA4

  23. sangele martirilor, samanta crestinilor

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce prietenie putem avea cu papa, care acum cativa ani de zile saruta coranul de-l albea ...si declara ca Mahomed este omul lui Dumnezeu.

    Mai jos cateva filme in care se poate observa ratacirea Bisericilor Ortodoxe care au aderat la ecumenism.

    RELATIILE DINTRE ORTODOCSII ECUMENISTI SI PAPALITATE IN PRAGUL NOULUI MILENIU

    https://vimeo.com/56470999 (p1)
    https://vimeo.com/56472198 (p2)

    plus
    Globalismul papocentrist si instrainarea ortodocsilor ecumenisti
    https://vimeo.com/56473364

    Rugati-va neincetat.

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Aici cred ca gresiti .

    Am citit nu de mult in cartea "Calauza in credinta ortodoxa" , pe Ilie Cleopa , un capitol dedicat ecumenismului in care se referea si la participarea Bisericii ortodoxe la acest consiliu .
    Pe langa explicarea multor aspecte esentiale , mai ne da parintele si dovada ca Biserica ortodoxa are acelasi scop , dupa cum au declarat ortodoxii in 1950 cand au vazut ideile protestantilor despre ecumenism , duferit de ecumenismul ortodox :

    "Credem că doar întoarcerea la credinţa vechii Biserici, unită şi indivizibilă, a celor şapte Sinoade ecumenice, adică la moştenirea comună, neîntinată şi neschimbată, poate să ducă la reunificarea dorită de toţi creştinii dezbinaţi. Căci doar comuniunea şi unitatea creştinilor în credinţa comună poate avea ca rezultat comuniunea lor în Sfintele Taine şi unitatea lor indisolubilă în iubire, ca mădulare ale unuia şi aceluiaşi trup al Bisericii lui Hristos... Suntem nevoiţi să ne declarăm profunda convingere că doar Biserica Ortodoxă a păstrat ."

    Puteti citi si singuri mai pe larg intrucat cartea se poate gasi si online . Capitolul este intitulat simplu "Ecumenismul" .

    Astfel veti vedea ca pariciparea la astfel de consilii de catre biserica ortodoxa nu este un lucru rau atata timp cat pastreaza unitatea credintei neuitandu-si scopul participarii ei acolo : intoarcearea ereticilor la ortodoxie .

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Vlad G, da, dar la urma par Ilie Cleopa in acel capitol spune ca participarea BO la ecumenism nu face decat sa sminteasca poporul simplu, si ca in plus catolicii si protestantii nu au de gand sa revina la ortodocxie ci sunt vicleni. Este adevarat ce am spus ? Ca eu am citit cartea cu multi ani in urma dar tin minte perfect care era concluzia de la finalul capitolului.
    Pe de alta parte, da, exista hule la adresa preotilor si ierarhilor ortodocsi, spuse de cei care considera ca tainele ecumenistilor si ale preotilor cu acte cu cip nu mai sunt valide. Acestea sunt hule, si nu mici, caci probabil 90% din preoti au deja carduri bancare cu cipuri, caci chiar trezoreria ii obliga de cativa ani sa isi ia salariile de la banca. Eu am cont la CEC dar nu am card, probabil ca mai sunt si preoti care au conturi fara carduri, insa oare cati or mai fi ??? Cu siguranta ca acei ( poate ) 90 % din preoti cu carduri au taine valide.

  26. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa taci LUP IN PIEI DE OAIE , vad ca te descurci bine la numerologie ...mmh !
    ai vrea ca 90% din Preoti Sa fie cu acte cu cip DAR NU SUNT , sarpe viclean ce esti ...
    pe de o parte postezi contra ecumenismului si a doua parte lovesti si improsti cu venin ...
    stau si ma intreb pina la urma Aceasta revista ce se declara anticip , antisistem , de partea cui este ?
    Si insasi BUNUL DUMNEZEU Isi va randui Preotii Sai care or sa Slujeasca in A Sa SFANTA BISERICA , Cea Sobornica si Apostolica ...
    caci BISRICA ESTE A LUI HRISTOS , Ce-si Cunoaste slugile sale si nu a popilor smintiti care se inchina la doi domni , si la mamona si la HRISTOS
    ehei ... cat INSELARE AMARNICA si cand va Veni DREAPTA MASURA si va taia in carne vie pe toti Cei Care Au Tradat pe HRISTOS si l-au vandut precum iuda ...
    Atunci Vom Vedea PREOTII ADEVARATI Ce Duc CRUCEA DREAPTA A ORTODOXIEI Cei randuiti De Insasi DUMNEZEU ADEVARAT de A-I SLUJI Numai Lui precum slugile Bune si Credincioase...
    Amin!

  27. sangele martirilor, samanta crestinilor

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Un alt documentar nesubtitrat ca sa vedeti ce se petrece pe babiloniile ecumeniste.

    The Heresy of Ecumenism and the Hope of the West
    http://vimeo.com/56480390

    Primele roade ale ecumenismului sunt: caderea ierarhilor Bisericii, prin abdicarea lor de la Dogmele Sfintei Biserici Ortodoxe.

    Vreti sa va dau exemple de creiere spalate la aceste intalniri ecumeniste ?
    Ar insemna sa matur pe jos cu patriarhii si episcopii Sfantului Sinod.

    Mentionez doar ca dupa "evanghelizarea" care li s-a facut acolo, cand au venit in tara, saracii de ei, erau atat de tulburati incat nici Simbolul Credintei nu stiau sa-l mai rosteasca ...ba mai mult, ii spuneau papei, cum credeti: Sfantul Parinte !
    Blasfemie!

    Sa mai citeasca nestiutorii ce scrie prin Conciliile Vatican, cate aberatii se pot insira despre un om lipsit de smerenie, adica despre papa.

    Iata ce crede despre el, preaLUCIFERicirea sa, papa:

    CONCILIUL I VATICAN
    Teoria romano-catolică despre stăpânirea episcopului Romei pricinuieşte groază.
    De problema stăpânirii papei se leagă indisolubil o alta, cea a infailibilităţii papei. La anul 1870 biserica romano-catolică a recunoscut infailibilitatea episcopului Romei drept dogmă.
    Iată textul:

    „Papa (Romei) este om dumnezeiesc şi dumnezeu omenesc. De aceea nimeni nu-l poate judeca sau condamna. Papa a dobândit dumnezeiasca stăpânire, care este nelimitată (absolută). Pentru papa sunt posibile pe pământ exact cele care sunt posibile în Cer pentru Dumnezeu. Tot ceea ce a făcut papa este ca şi cum ar fi făcut Dumnezeu. Poruncile lui trebuie să le împlinim ca pe poruncile lui Dumnezeu.
    În lume, papa este acelaşi lucru cum este şi Dumnezeu sau cum este sufletul în trup. Stăpânirea papei este mai înaltă decât orice altă stăpânire creată, pentru că această stăpânire a lui, într-un anumit fel, se prelungeşte în cele cereşti, în cele pământeşti şi în cele de dedesubt, ca să-şi găsească justificare întru el cuvintele Scripturii: „Toate le-a supus sub picioarele Lui” (vezi I Cor. 15, 27 şi Efes. 1, 22).

    Toate au fost supuse stăpânirii şi voinţei papei şi nimeni şi nimic nu i se poate împotrivi. Dacă a atras cu sine în iad milioane de oameni, nimeni dintre ei nu va avea dreptul să-l întrebe: «Sfinte Părinte, de ce faci aceasta?». Papa este infailibil precum este şi Dumnezeu şi are puterea să facă orice face Dumnezeu.

    Voinţa lui Dumnezeu şi, prin urmare, şi a papei care este vicarul (locţiitorul) lui Dumnezeu, are stăpânire peste tot. Papa poartă două săbii la brâu, arătând prin aceasta că stăpâneşte peste cele duhovniceşti şi peste cele lumeşti, peste patriarhi şi peste episcopi, peste împăraţi şi regi. Toţi oamenii din lume sunt supuşii lui. Acela este totul, este mai presus de orice şi le are înlăuntrul său pe toate. Orice laudă sau dezaprobă acela, toţi trebuie să laude sau să dezaprobe.

    Papa poate schimba firea lucrurilor, poate face orice din nimic. El are puterea de a face din minciună adevăr, are putere să facă orice îi este plăcut chiar împotriva adevărului, în afara adevărului şi în ciuda adevărului. Poate formula obiecţii împotriva apostolilor şi a poruncilor pe care ei le-au dat. El are dreptul şi puterea să îndrepte în Noul Testament orice consideră necesar; poate schimba chiar şi Tainele care au fost rânduite şi instituite de Iisus Hristos. El are o astfel de putere în cer, încât poate proclama sfinţi pe oricine vrea dintre cei morţi, chiar şi împotriva tuturor convingerilor din exterior şi în ciuda părerilor cardinalilor şi episcopilor care ar cugeta să se împotrivească la aceasta.

    Papa are stăpânire asupra purgatoriului şi a iadului. El este Stăpânul lumii.
    Cu nelimitata sa putere el le săvârşeşte pe toate potrivit voinţei sale. şi are puterea să să-vârşească mai multe decât cunoaştem noi sau acela. A se îndoi cineva de puterea sa constituie o ierosilie. Puterea şi stăpânirea sa sunt mai presus şi mai mari decât puterea şi stăpânirea tuturor Sfinţilor şi ale Îngerilor. Nimeni nu are dreptul, chiar şi cu gândul, să protesteze împotriva hotărârii sau judecăţii sale.

    Stăpânirea papei nu are măsură, nici limite. Cel care neagă supremaţia papei păcătuieşte împotriva Duhului Sfânt, împarte pe Hristos şi este eretic. Numai papei i s-a dat puterea să ia orice vrea de la cineva şi să dea altuia. Papa are puterea să ia şi să împartă împărăţii, regate, principate şi orice fel de stăpânire. El primeşte puterea direct de la Dumnezeu, iar împăraţii şi regii de la papa.

    Papa este vicarul lui Dumnezeu şi cel care neagă acest lucru este un amăgitor. Papa este locţiitorul lui Dumnezeu şi stăpâneşte asupra îngerilor buni şi răi. Orice lucru care se săvârşeşte cu puterea papei este săvârşit de Dumnezeu.

    Cel care nu ascultă şi nu se supune papei nu ascultă şi nu se supune lui Dumnezeu. Orice face papa este plăcut lui Dumnezeu.
    Pe papă nu-l poate judeca nimeni, deoarece s-a spus că: «Cel duhovnicesc le judecă pe toate şi nu este judecat de nimeni». Puterea şi stăpânirea sa se prelungesc asupra celor duhov-niceşti, celor pământeşti şi celor de dedesubt. Papa este asemenea lui Hristos, căci în trupul său trăieşte Duhul Sfânt.

    Papa este domnul tuturor şi cauza oricărei cauze. Papa este mirele şi capul Bisericii
    Universale. Papa nu se poate înşela şi nu poate face vreo greşeală, el este atotputernic, căci înlăuntrul său există toată plinătatea puterii şi stăpânirii. Papa este mai presus decât Apostolul Pavel pentru că, potrivit cu chemarea sa, stă la acelaşi nivel cu Apostolul Petru. Din această pricină poate să nu fie de acord cu Epistolele Apostolului Pavel şi să dea porunci potrivnice aceluia.

    A-l învinui sau de a nu fi de acord cu papa este asemenea cu a păcătui împotriva Duhului Sfânt; aşadar este un păcat care nu se iartă nici în veacul de acum, nici în cel viitor.
    Tiara papei simbolizează întreita sa stăpânire: în cer asupra îngerilor, pe pământ asupra oamenilor şi în iad asupra diavolilor. Dumnezeu a dat în stăpânirea papei toate legile şi astfel el este mai presus de lege.

    (ia citiţi drăcovenie monumentală imediat mai jos ....de dreptul luciferica)
    Dacă papa pronunţă o hotărâre împotriva judecăţii lui Dumnezeu, atunci judecata lui Dumnezeu va trebui îndreptată şi schimbată.

    Papa este lumina adevărului şi reflexia lui. Papa este totul peste toate şi pe toate le poate…”

    Aceasta este hotărârea ad litteram a Conciliului I Vatican, hotărâre care a fost luată în timpul papei Pius IX, în anul 1870; nu în anii îndepărtaţi ai Evului Mediu, ci în secolul trecut, acum mai bine de o sută de ani.

    Ca bine zicea parintele Cleopa Ilie : " Omul ? O mână de pământ împuţât, în fundul unui mormânt. "

  28. ortodoxiacatholica

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Prin simpla participare la Consiliul Mondial al "Bisericilor" insemna ca recunosti ca si celelalte grupari "crestine" sunt "biserici". Acest lucru ataca dogma Bisericii. Sunt deacord cu dialogul cu ereticii dar nu si cu participarea Bisericilor Ortodoxe locale la CMB! Sunt doua lucruri diferite. Daca spui ca participi la CMB ca sa le dai "marturia cea buna" eterodocsilor te minti pe tine insuti!

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Permisul de conducere are cod de bare. Ori cod de bare ori cip smart este acelasi lucru deoarece ambele inseamna dosar electronic.

    Emanuel tu tot cu capul in punga mergi? Poti sa faci diferenta intre un act cu cip si un card bancar? Cred ca nu. Pe un card bancar nu exista nici un fel de date cu caracter personal. Cand accepti sa ti se faca un dosar electronic CU DATE PERSONALE, atunci trebuie sa refuzi. Deja s-au strans prea multe......pasaport biometric, permis cu cod de bare, card de sanatate, reteta electronica, dosarul electronic al pacientului. Asta e doar inceputul.......

  30. Elisabeta Branoiu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    LA MULTI SI BINECUVANTATI ANI "ROMANIA!" pe Anul 2013
    ,
    LA MULTI si BINECUVANTATI ANI, urez si scumpei noastre tari, ca Duhul Domnului sa plutesaca peste "ROMANIA" Pamant sacru.
    Sa-i daruiasca INTELEPCIUNEA de care are multa nevoie, cuvant cu putere multa si mai ales curajul de a dovedi lumii, prezenta lui Dumnezeu la toate limbile, popoare si neamuri, cu. Divinul Mesaj, lasat de DUHUL Sfant, deasupra cerului nostru romanesc:
    "USA deschisa deasupra Romaniei,
    Planul Divin asupra viitorului Planetei,
    si Legamantul Sfant marturisit noua, ca exista O SINGURA CREDINTA, UN SINGUR BOTEZ, O SINGURA BISERICA, cea "ORTODOXA", UN SINGUR DUMNEZEU!"
    Usa este foarte stramta si nu toti incap pe ea iar calea pierzarii este foarte larga si multi se vor grabi spre pieire"
    Dumnezeu iubeste foarte mult pe toate neamurile pamantului si inca odata a dat glas Pamantului, dar le-a lasat LIBERTATEA de a alege.
    Alegeti ce doriti, dar Dumnezeu, (cand o vrea El), o sa ne intrebe: "ce ati facut cu LIBERTATEA voastra".
    Eu am indatorirea sfanta sa va indemn : "Siliti-va pe 2013, sa intrati pe USA cea ingusta si stramta, ca sa deveniti mosteni in Necuprinsele si Neinchipuit de Frumoasele Bucurii ale Stapanului nostru scump, Iisus Hristos." +AMIN.
    (Toate acestea le veti gasi, citind roman religios "IESITI DIN EA, POPORUL MEU!") postata electronic:
    http://www.myebook.com/index.php?option=ebook&id=99371

  31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Iar tu stop rfid ai inceput sa ma plictisesti cu cuvintele mizere ce le tot spui. Cei care ati hulit sfintele Taine va pricepeti de minune sa jigniti in continuu si fara motiv pe altii, cum faci tu si crestin ortodox, sau in cazul altora, nu al tau, sa vorbiti pe bloguri ca la carciuma. V-am mai spus de multe ori : daca am incalcat un canon sa faceti bine sa imi aratati care, iar daca nu atunci de ce tot spuneti la infinit cuvinte mizere ? ( aici am scris niste cuvinte de manie impotriva voastra dar le-am recitit si le-am sters, ca asa e crestineste ). Ma rog, inca mai trec cu vederea ... 🙂
    In plus cardul bancar chiar daca nu contine date personale tot ti se face un dosar la banca in care semnezi ca ai primit un card cu cip si in dosar ti se trec toate datele personale de pe buletin, adica e tot aia ca si cu orice alt ACT cu cip, ( text sters de autor ). Caci daca semnezi cu numele tau si datele tale personale ca primesti un card cu cip care face parte din acelasi sistem si are acelasi scop ca orice alt act electronic, e acelasi lucru, adica tot aceeasi cadere. Domnu' marturisitor.
    Si, toate bancile acuma au numai carduri cu cip din cate stiu eu. Iar problema cu cardurile bancare cu cip s-a mai discutat de multe ori, si concluzia a fost ca nici acestea nu pot fi primite, e aceeasi cadere.

  32. sangele martirilor, samanta crestinilor

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da ! Si Sfantul Sinod doarme. Sau poate e momit cu bani.

    Stie guvernul prea bine, ca, cu un singur cuvant al Sfantului Sinod, ies in strada milioane de romani. Asa ca, l-au lovit puternic la temelie, cu mormane de bani, si iata cum:
    - toata ierarhia tace

    - orice lege (stramba,rea,imorala,etc) se voteaza fara nici o impotrivire.

    - poporul e lasat sa rataceasca mai ceva ca oita din evanghelie.

    - ortodocsii romani sunt mai insetati de sange si mai ucigasi de copii decat Irod

    - la Trinitas tv totul e roz: ne sunt aratate numai lucruri bune si planuri caritabile marete infaptuite. Nu se spune nimic la ordinea zilei, despre problemele grave ale oamenilor absolut nimic. O turma de laudarosi, care trambiteaza ca fariseii cat de multe fac, insa putregaiul il ascund sub pres.
    La prima vedere, cineva ar putea crede ca Raiul s-a pogorat iarasi pe pamant.

    - ecumenismul e in floare: ierarhii sunt bine cultivati-poligloti-doxati-emancipati ...dar NU sunt deloc dogmatici-patristici-conform canoanelor-simpli-smeriti-Hristofori-dreptslavitori-etc.

    - patriarhul e deschis catre orice dar nu catre Ortodoxie

    - Sfintele Canoane sunt bariere ruginite

    - multiplele dezlegari la peste din posturi au indulcit peste masura nevointele credinciosilor: cu pestele sfaraind pe gratar, sunt mai multumiti decat orice pofticios carnivor.

    - preotii sunt timorati de Episcopii locului, astfel ca sunt tot mai rar preotii care tin predici la zi (actuale) despre globalizarea si inregimetarea populatiei in inchisorile biometrice.

    - purtatorul de cuvant (adica de Logos, adica de Hristos) al patriarhiei romane (preot si el) zice ca nr fiarei (666) e de domeniul mitului. Basm. Poveste. Snoava. Orice, dar profetie nu.
    Saracul Apostol si Evanghelist Ioan...s-a trudit atata sa scrie niste basme (bate-te peste gura d-le Stoica, ca hulesti !)

    - manastirile s-au inrolat in imperiul facebook. Aici nu am toate informatiile, am auzit ca sunt unii mireni care au creat conturi de facebook in numele manastirilor. Retele de socializare le trebuiau monahilor / monahiilor ?

    - Sfintele Scripturi si carti de cult (Liturghiere, Molitvelnice, Mineie, Cazanii, si/sau alte scrieri ortodoxe ca Prohodul) au fost supuse cenzurii masonice. Desigur, Sfantul Sinod s-a "smerit" si s-a compromis acceptand falsificarea si trunchierea Adevarului. Rusine !!! Trebuia sa fiti martiri ca Sfintii Inchisorilor si sa nu abdicati catusi de putin (nici macar o cirta) de la Adevar.

    - banul si luxul e numitorul comun pentru toata ierarhia bisericii ortodoxe. Resedinte somptuoase si masini fabuloase pentru niste monahi cu rang de episcopi care au fagaduit 3 lucruri: saracie, ascultare, feciorie. Cel putin la capitolul saracie, ne-au dovedit ca contrariul.
    Toti, dar absoluti toti, vor da ochii candva cu Sfantul Ioan Scararul care le va zice: " Cat am trait pe pamant, n-am pus mana niciodata pe nici un ban. Voi i-ati invartit cu lopata. Monahi
    sunteti voi, ca nu se vede ?? "

    - La noi s-a rostit vreodata in Biserica, Sinodiconul Ortodoxiei ?? Vreodata in istorie ?
    Am vazut ceva pe la greci, la PreaSfintitul Serafim de Pireu, un marturisitor al zilelor noastre.

    - cel mai grav lucru este faptul ca sunt NEPASTORI de turma. Nu vor sa fie in mijlocul turmei, si nu vor sa indrume turma la limanul mantuirii.

    Ierarhi romani ce alegeti: ORTO-DOXIA sau KAKO-DOXIA ?

  33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sfânta Treime să ne ierte toate ale anului trecut şi să ne dea dragostea, înţelepciunea şi sporirea în cele bune în anul care vine ! La mulţi ani în Domnul, tuturor !

  34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru cei ce se ostenesc in Dreptate si in Adevar, pentru cei ce se ostenesc pentru cele Sfinte si pentru cei ce cugeta la Bunul Dumnezeu. Pentru dreapta noastra credinta ortodoxa.
    00:01 – Pr. Cleopa Ilie: -Iată ce am învăţat eu de la Părintele Vichentie: „Răbdare, răbdare, răbdare, răbdare, răbdare, răbdare, răbdare”. Şi când ţi-a părea matale c-ai gătit, ia-o de la capăt şi iar: „Răbdare, răbdare, răbdare...”. Dar eu nu am de lucru, că acela nu a zis nimic şi am întrebat: „Până când, părinte?”. Şi mi-a răspuns: „Nu până la prăşit, că nu spune Sfânta Evanghelie aşa. Cine va răbda până la sfârşit, acela se mântuieşte, ci nu până la prăşit”.

    00:36 – Interlocutor: - Nu până la prăşit?

    00:37 – Pr. Cleopa Ilie: - Nu! Până la sfârşit. Da! Aşa răbdare. Sfântul Acachie de la Sfântul Ioan Scărarul a căzut ucenic la un bătrân, care îl bătea de şapte ori pe zi şi nouă ani de zile a stat ucenic la el. Că la acel bătrân nu stătea nici unul ucenic, mai mult de o săptămână, pentru că pe toţi îi bătea. Şi după nouă ani a murit Sfântul Acachie şi a auzit Sfântul Ioan Scărarul, care conducea douăzeci de mii de sihaştri la Muntele Sinai. Am fost şi eu acolo. Şi i-au zis: „Ucenicul acela, care a îndurat şi a răbdat bătăi de la bătrânul acela, a murit”. S-a dus la el şi a întrebat: „Părinte, unde este Acachie?”. Şi i-a răspuns: „A murit”. „Unde este îngropat?”. „Este îngropat acolo, în cimitir”. „Vină şi-mi arată”. Au mers. Îi pusese o cruce veche. „Când a murit?”. „Acum vreo trei, sau patru luni în urmă”. Dar Sfântul Ioan Scărarul se duce la crucea lui şi zice: „Acachie, ai murit?”. „Nu am murit. Ascultătorul niciodată nu moare”. „De ce ai spus, părinte, că a murit?”, îl întreabă pe bătrân. „Ai văzut că nu a murit?”. „Vai de mine! Crimă am făcut! Crimă am făcut! Crimă am făcut! Dă-mi voie să îmi fac o colibă lângă el, ca să cer iertare până la moarte. Că eu l-am bătut de atâtea ori”.

    01:59 – El nu zicea niciodată nimic, ci numai cerea iertare. Şi i-a spus Sfântul Ioan Scărarul: „Fă o colibă aici lângă el”. Şi a făcut o colibă acolo lângă el şi zicea: „Iartă-mă Acachie că te-am bătut de atâtea mii de ori”. Şi s-a arătat Sfântul numai cu patruzeci de zile mai înainte de a muri el şi i-a zis: „Părinte, sfinte sunt mâinile tale, care m-au bătut de atâtea ori. Că din toate bătăile am câştigat cununi aparte. Şi sfinţia ta, pentru că m-ai bătut, mă rog la Mântuitorul Hristos să nu te duci în iad, că mi-ai făcut atâtea cununi. Să ştii că mai ai trei zile şi vii la mine şi vom sta împreună”. Aşa este. Aşa răbdare, nu până la prăşit, ci până la sfârşit. Mânca-v-ar Raiul să vă mănânce. Iată ce vreau să vă mai spun: să nu socotim vreodată că am făcut început bun. Să dorit întotdeauna să punem început bun. Pentru că noi, nu cunoaştem cum trebuie să fie un om care pune început bun, cum trebuie să se poarte. Să zicem: „Doamne, dă-mi ajutorul Tău, să pun început bun, să-mi îndrept viaţa”. Aceasta este. La multii anii in rabdarea Sfintilor.

  35. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La multi ani intru mantuire tuturor!

  36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @crestin ortodox
    " stau si ma intreb pina la urma Aceasta revista ce se declara anticip , antisistem , de partea cui este ? "
    Revista asta nu este in primul rand anticip sau antisistem, ci este in primul rand pentru slava lui Dumnezeu si este de partea lui Hristos. Iar Hristos este in primul rand in sfintele Taine, si nicidecum in cuvinte " marturisitoare " impotriva sfintelor Taine. Hristos este sf Impartasanie la propriu, e tot Una. Iar daca marturisim ceva, impotriva unui cip sau altceva, vreo dogma, atunci in primul rand facem asta pentru Hristos si nu pentru dogma in sine sau pentru a fi anticip in primul rand. Ci pentru Hristos. " toate cate le faceti spre slava lui Dumnezeu sa le faceti ". Deci daca marturisim in primul rand marturisim sf Impartasanie, asta e pe primul loc si inainte de toate marturisirile. Deci mai intai de toate sa nu atacam sf Impartasanie si abia mai apoi sa marturisim celelalte dogme si canoane si virtuti.
    Iar daca hulesti sf Taine ale 90 % din preotii ortodocsi, sau daca le hulesti pe ale unui singur preot ortodox, atunci prin acel (acei) preot(i) pe care l(i)-ai hulit ai hulit intreaga Biserica si toate Tainele si dogmele si canoanele si virtutile. Caci Hristos, sf Impartasanie pe toate acestea le cuprinde ca Cel ce este Izvorul a tot binele. De aceea este mult mai rau a te intoarce impotriva Izvorului a tot binele decat a te intoarce impotriva unui singur lucru bun sau virtute, sau dogma sau canon. A huli pe Hristos are consecinte mai dezastruoase decat a lua un act cu cip.

  37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Emanuel

    Unde am hulit eu Sfintele Taine? Tu esti normal la cap? Eu personal nu voi merge niciodata la un preot care are acte cu cip. Asta dupa mintea ta inseamna ca am hulit Sfintele Taine? Tataie e profetit ca un crestin ortodox va bate sute de km, ca sa gaseasca un duhovnic bun. Fiecare face ce vrea. Dumnezeu stie mai bine daca mai are sau nu har daca primeste actele cu cip. Dupa parerea mea nu-l mai are. Nu pot sa-mi exprim o parere ca am hulit?

    citeste cu atentie aceasta profetie

    http://www.youtube.com/watch?v=boQPXmz3i6M

  38. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cel Ce huleste pe HRISTOS
    Huleste ADEVARUL
    Cel Ce Ascunde pe ADEVARUL
    Ascunde pe HRISTOS

    Cel Ce Arata ADEVARUL
    ARATA PE HRISTOS
    Arata Calea si Viata
    Din LUMINA spre LUMINA
    LUMINA Cea ADEVARATA
    IN Trei Ipostasuri Aratata
    ca-i DUMNEZEU ADEVARAT
    In Slava TREIMII SFINTE ,
    ARATAT

    si cum la doi domni
    nu vei putea sluji
    ca de unul ori te-ai lepada
    ori pe altu il vei iubi
    Si in LUMINA ADEVARATA
    Cine alege a pasi
    ADEVARUL ii Va Fi
    Cale si Viata
    ce intunericul va risipi

    Sa Iubim A spune ADEVARUL
    Ca este Calea Spre Viata
    este Calea Spre LUMINA
    Ce In HRISTOS Se ARATA

    amin!

  39. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    " Eu personal nu voi merge niciodata la un preot care are acte cu cip."
    Fa ce vrei, insa asta nu inseamna ca acel preot nu are taine valide, ci inseamna doar ca sfaturile lui nu iti sunt potrivite pentru mantuire. Atata tot.
    " Asta dupa mintea ta inseamna ca am hulit Sfintele Taine? "
    Nu ai hulit INCA, pentru ca propozitia de mai sus se intelege ca nu ai incredere in sfaturile lui, ori asta nu e hula.
    " Tataie e profetit ca un crestin ortodox va bate sute de km, ca sa gaseasca un duhovnic bun. "
    E profetit si de prin secolul trecut proorocia asta deja a inceput sa se implineasca. Insa asta nu inseamna ca unii preoti, adica ecumenistii sau preotii cu acte cu cip, nu ar mai avea taine valide. Inseamna ca s-au imputinat duhovnicii buni, adica cu experienta.
    " Dumnezeu stie mai bine daca mai are sau nu har daca primeste actele cu cip. "
    Asta e de fapt o hula ascunsa. Pentru ca preotii cu astfel de acte sunt atat de multi incat nu ar fi posibil ca ei sa nu aiba Taine valide si restul Bisericii sa nu stie. Hai sa zicem ca daca ar fi un preot undeva intr-un sat izolat, care sa zicem ca ar fi cazut in pacatul preacurviei, si cand ar sluji liturghia i s-ar intampla de fiecare data sa vada in sf Potir sange si carne in loc de paine si vin, ceea ce este un semn clar ca tainele nu se sfintesc. Si sa zicem ca acel preot nu ar spune la nimeni ce vede el acolo, si de asemenea sa spunem ca Dumnezeu nu ar arata si la alte persoane minunea aceea ca se vede sange si carne in loc de paine si vin, ca nu ar avea la cine sa o arate, si deci preotul acela ar ramane ascuns cel putin o perioada si nu ar sti nimeni ca nu i se sfintesc tainele. Sa zicem ca o astfel de situatie ne-o putem imagina si ar putea sa apara undeva.
    INSA, un mare INSA avem la situatia cu actele cu cip : preotii ecumenisti si cu acte cu cip sunt atat de multi in Biserica,incat nu ar avea cum sa ramana ascunsi nicidecum. Ia gandeste-te : mai intai episcopii sunt majoritatea ecumenisti si au si acte cu cip, apoi cum ar putea ei ca la Liturghia lor sa apara carne si sange in sf Potir si sa nu vada nimeni. AR FI IMPOSIBIL. Caci ei slujesc permanent impreuna cu alti preoti, si nu ar fi posibil ca ceilalti preoti sa nu vada minunea si sa nu ia seama la dansa. Si ar fi absolut imposibil ca toti episcopii si atat de multi preoti din tara asta, care sunt ecumenisti sau care au acte cu cip, sa li se arate la Liturghie carne si sange in sf Potir si sa ramana ascunsi, adica sa nu stie nimeni de faptul acesta, ca nu li se sfintesc tainele. Apoi, asta chiar e de domeniul imposibilului absolut. Oricine care are mintea intreaga isi da seama de acest lucru. E simplu.
    Caci in primul rand o astfel de minune nu s-ar arata numai episcopilor si preotilor cu acte cu cip, ci si tuturor credinciosilor din Biserica si mai ales celor care se duc sa se impartaseasca. Mai ales celor vrednici a se impartasi cu Trupul si Sangele Mantuitorului. Sa zicem ca eu ma duc la Iasi la mitropolie, si ma spovedesc curat si ma duc sa ma impartasesc canonic, iar acolo slujeste Ips Teofan cu celilalti preoti ai lui, si stim ca si Ips Teofan cu preotii lui sunt implicati in ecumenism ( stii de actul cu monofizitii care l-a semnat, dar putem vorbi si despre alti episcopi si mai ecumenisti ca el ) si cu siguranta au si acte cu cip ( cel putin card bancar ). Apoi daca nu s-ar sfinti tainele la Liturghie atunci s-ar arata carne si sange in sf Potir in loc de vin si paine. Si atunci minunea asta nu ar vedea-o doar preotii si Ips Teofan ci in primul rand cei care se duc sa se impartaseasca canonic, adica si eu. Ori un astfel de lucru nu ar avea cum sa ramana ascuns. Chiar si daca Ips teofan ar fi atat de tampit si excroc ( si nu e nici pe departe una ca asta ), incat sa tina ascunsa minunea ( si stie foarte bine ca asta inseamna ca nu are taine valide ), eu cu siguranta nu as tine-o ascunsa, si nici ceilalti care s-ar fi dus sa se impartaseasca. De altfel daca as vedea asa ceva nici nu m-as impartasi ci as fugi si imediat as face cunoscut lucrul acesta, sa zicem ca as veni si la Petru Voda si i-as spune lui par Iustin. Si aceasta situatie care am pomenit-o acuma nu ar fi doar la mitropolia de Iasi, ci in ORICE PAROHIE SI EPISCOPIE unde s-ar afla macar un preot sau episcop cu acte cu cip sau ecumenist.
    Deci o astfel de situatie ar fi absolut imposibil sa raman ascunsa. De aceea nu poti spune ca " numai Dumnezeu stie de acest lucru si noi putem sa nu stim ". Asta deja este o hula, si e hula impotriva sf Impartasanii, impotriva lui Hristos Insusi caci Impartasania preotilor si episcopilor ecumenisti si cu acte este valida, este Hristos Insusi, deoarece nu se cunoaste nici o singura minune care sa ateste ca nu se sfintesc tainele lor, si ar fi trebuit sa se cunoasca mii de cazuri. E clar ??? De aceea iti spun sigur 100% : voi huliti pe Hristos, si e sigur 100 % ca asta faceti, doar ca nu intelegeti si nu va dati seama in ce pacat groaznic sunteti.
    " Dupa parerea mea nu-l mai are. Nu pot sa-mi exprim o parere ca am hulit? "
    Dupa cum ti-am explicat nu poti sa spui asa ceva, o parere, caci este 100 % hula. In cazul de fata in care sunt atata de multi preoti si episcopi implicati in ecumenism si care au acte cu cip, ar fi imposibil ca ei sa nu aiba taine valide si sa ramana faptul acesta ascuns. Este pur si simplu imposibil, asta e problema. De aceea in cazul asta nu poti sa iti dai cu parerea. Hai sa zicem ca in cazul unui preot de undeva dintr-un sat retras, despre care nu stii sigur ca e in preacurvie, ai doar o banuaiala, si apoi nu stii sigur ca acolo se face minunea asta ca apare sange si carne in sf Potir, caci nu are cine sa il vada caci slujeste singur tot timpul si nimeni nu se duce sa se impartaseasca sau cei care se duc habar nu au ce inseamna o astfel de minune ( caci omul de la tara habar nu are ), hai sa zicem ca intr-o astfel de situatie ar fi posibil sa spui ca nu stii daca are taine valide ca pentru a afla lucrul acesta ar trebui sa mergi la slujba la el si sa vezi ce apare in sf Potir la el ( daca esti cu adevarat credincios ai vedea cu siguranta minunea daca preotul acela nu ar avea taine valide ). Insa precum vezi si in acest caz te poti duce la biserica unde slujeste preotul ala si sa afli foarte usor daca are sau nu taine valide, e o chestie doar de a face drumul pana acolo. Nici nu se pune problema nici in cazul acesta ca nu s-ar putea afla daca are sau nu taine valide. De fapt ar fi chiar foarte usor, daca ai vrea cu adevarat sa afli. Si daca nu te duci sa afli nici asa nu iti poti da cu parerea, ci spui doar " nu stiu, el raspunde ".
    Dar in cazul cu ecumenismul si actele cu cip nu poti avea pareri sau dubii, pentru ca nu putea ramane ascuns faptul ca nu ar mai avea taine valide preotii implicati. Nu intelegi ? In materie de sfinte Taine nu merge cu datu cu parerea. Ori e Hristos acolo ori nu e, ce este mai mult este de la diavol, ori e da ori e nu. Mai ales in materie de sfinte taine. E cazul cel mai grav, despre validitatea Tainelor nu poti sa ai pareri, e lucrul cel mai sfant din toate lucrurile sfinte ale Bisericii. Sf Impartasanie e cel mai sfant lucru al Bisericii lui Hristos, si cand vorbesti despre sf Impartasanie nu poti avea nici o parere. In problema asta ori e da ori e nu, nu poti spune pareri, nu ai voie. Pentru ca e vorba despre lucrul cel mai sfant, despre Hristos Insusi. Ati da cu parerea in asa ceva e DEJA hula in mod obligatoriu ( sa zicem ca ti-ai da cu parerea despre tainele cuiva si s-ar NIMERI sa ai dreptate, dar oricum ai hulit pentru ca ti-ai permis sa iti dai cu parerea fara sa stii sigur ), din start, pentru ca in asa ceva nu poti avea pareri. A avea o parere e deja hula. Despre sf Impartasanie nu poti face nici o afirmatie decat daca esti sigur ca ai dreptate ( deci mai intai de face o afirmatie verifici lucrul la sange ) , altfel DEJA ai hulit, prin simplul fapt ca iti permiti sa iti dai cu parerea despre cel mai sfant lucru al Bisericii. Nu este vorba despre o ceapa, sau despre o haina, este vorba despre Hristos Insusi. Nu merge sa ai pareri.
    Cat despre proorocia de mai sus, pe care o stiu si eu de ani de zile, este vorba despre altceva. Spune : " datorita acestor mari pacate, oamenii vor fi lipsiti de darul Sf Duh care l-au primit la Botez ". Nu spune ca preotii nu vor mai avea taine valide, ci spune ca din pricina pacatelor oamenii vor pierde harul care l-au primit la sf botez. De fapt aici se afirma exact contrariul, caci spune ca oamenii au primit harul al Botez,deci tainele preotilor inca sunt valide, inclusiv ale celor ecumenisti. Dar oamenii pierd acest har din pricina pacatelor. Asta e altceva.

  40. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Emanuel

    Tu ai venit de pe razboi contra cuvantului si te-ai pripasit pe aici. Faptul ca nu intelegi nimic din nimic demonstreaza ca ai zis ca preotii cu cip implant mai au har si taine valide. Asta spune multe despre mintea ta. Esti in mare inselare. Dar sa te intreb altfel? Daca Daniel din deal il cateriseste pe un preot bun, acel preot mai are har? Mai poate sa fie el preot sau pe toata viata el ramane mirean? Au mai existat asemeni filozofi ca tine, Pr. Vasile, Pr. Timotei, Marian exNorvegia si au disparut de pe aici. Vei dispare si tu cat de curand.

    Sa-ti explic de ce nu mai merg eu la vre-un preot care are acte cu cip. Acel preot va colabora cu SISTEMUL asa cum unii preoti din sistemul comunist comunicau cu securitatea. Nu vreau sa ma duc la spovedanie iar apoi preotul sa se duca fuguta la SISTEM si sa-i spuna ceea ce am zis eu. Daca tu vrei sa fii obiect de experiment e problema ta. De mine nu-si bate joc nimeni. Daca e sa mor vreau sa mor in picioare nu in genunchi.

    Inca o data iti spun, acte cu cip nu inseamna un card bancar si nici cardul de cumparaturi. Actele cu cip trebuie sa contina DATE CU CARACTER PERSONAL. Iar faptul ca pe card ai niste bani si numele tau nu inseamna date cu caracter personal. Dosarul unic electronic acela este periculos, deoarece strange date despre toata viata ta si dintre cele mai intime. Sa dezbatut atat aici si nu ai inteles nimic.

    Apropos

    O masa de oameni care protesteaza in strada nu se numesc protestanti ci protestatari. Asta pentru cultura ta generala.

  41. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.youtube.com/watch?v=yLjoxfo08rs&playnext=1&list=PL6417C9056D15AEBC&feature=results_main ...documentar despre ecumenismul necrestin!!!
    Infricosator ce se intampla cu ierarhia ortodoxa!!!...
    In asemenea conditii ,ce este de facut concret? Multi se smintesc, multora le este frica sa vorbeasca , prea putini monahi de curaj marturisesc antiecumenist ...Numerosi credinciosi tulburati de ecumenismul ANTIHRISTIC se gandesc sa treaca sau chiar au trecut in biserica de stil vechi (Slatioara,A.M.D. Bucuresti)...Deci, astept pareri argumentate ...mai ales de la cei care au primit harul preotiei.
    Ecumenismul practicat fara marturisire ortodoxa este ilogic , pe langa antihristic. Cum sa te rogi impreuna cu dusmanii lui Hristos?! ....
    Este biserica de stil vechi de la Slatioara o solutie corecta?
    Sfanta Treime sa ne binecuvanteze!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*