Tâncăbeşti 2012 – Comemorarea Căpitanului Mişcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu

MIŞCAREA LEGIONARĂ RENAŞTE

Parcă niciodată nu s-a adunat la Tâncăbeşti, în cei 20 de ani de când legionarii comemorează acolo asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu, atâta tineret, atâta forţă mobilizatoare asemenea iureşului neînfricat de primăvară.

Văzând mulţimea flăcăilor şi fetelor ce au mărşăluit, în cadenţă, de la biserica din Săftica, unde au participat la liturghia de Sf. Andrei, şi până la troiţa de pe liziera pădurii Tâncăbeşti, am gândit că sufletele lor tinere şi chipurile luminoase răsumpără parcă şirurile bătrânilor legionari ce s-au strâns la ceruri în ultimul an, parcă mai mulţi ca oricând. Comandantul legionar Gheorghe Grecu, dr. Constantin Iulian, ing. Gheorghe Jijie şi ceilalţi au fost prezenţi astăzi, în marş, alături de aceşti tineri ce au crescut parcă din sămânţa rodită de ei.

Şi am înţeles atunci că nimeni nu poate să mai oprească împlinirea profeţiei poetului Radu Gyr, scrisă între zidurile Aiudului: “Ne vom întoarce într-o zi, / Ne vom întoarce neapărat…” Într-adevăr, bătrânii acelei generaţii de legendă se întorc, “uşor, ţinându-se de mâini”, prin fiecare tânăr care astăzi păşeşte cadenţat, vestind învierea societăţii româneşti îngenuncheate în mizerie şi ruşine.

La Tâncăbeşti, cei mai în vârstă, printre care şi ultimii veterani ai Mişcării Legionare, au întâmpinat coloana de tineri ce sosea în acordurile Imnului tinereţii legionare. Împărţiţi pe flancuri, purtând drapele tricolore şi verzi, cei prezenţi au participat la slujba oficiată de un sobor de monahi de la mănăstirea Petru Vodă (jud. Neamţ) alături de părintele Ioan Pascale.

Au vorbit, pe rând:

– dl Ilie Tudor, fost deţinut politic, autorul celebrei cărţi “Un an lângă Căpitan”, care a evocat acea perioadă de timp petrecută alături de întemeietorul Mişcării Legionare şi care l-a marcat pentru tot restul vieţii;

– monahul Teodot, de la mănăstirea Petru Vodă, care a subliniat menirea mântuitoare a Mişcării Legionare, aşa cum a fost concepută de întemeietorul ei;

– dl  Şerban Suru, unul din principalii militanţi pentru promovarea imaginii Legiunii şi pentru drepturile legionarilor din 1990 încoace, care a subliniat unicitatea şcolii politice şi educaţionale create de Corneliu Codreanu;

– dl Sorin Pura, vicepreşedinte al Partidului “Totul pentru Ţară” şi şef al filialei Braşov, care a arătat necesitatea readucerii principiilor morale promovate de Corneliu Codreanu în societatea românească de astăzi şi exprimând hotărârea tineretului naţionalist de a impune acest curent în viaţa publică a ţării.

Cei prezenţi au strigat apelul morţilor şi au intonat Imnul legionarilor căzuţi şi Imnul sfintei tinereţi legionare.

La aceste festivităţi au participat şi delegaţi ai unor organizaţii precum Gruparea Corneliu Zelea Codreanu din Craiova, Naţionaliştii Autonomi şi naţionalişti italieni.

După orele 17,oo, o parte din cei care au participat la manifestările de la Tâncăbeşti s-au adunat la sediul central al Partidului Totul pentru Ţară din Bucureşti, unde au ascultat amintirile unor veterani legionari precum Ilie Tudor şi Dumitru Comşa, dar au discutat şi probleme de actualitate ale societăţii româneşti ori perspective de promovare a imaginii organizaţiei.

Florin Dobrescu
Preşedinte executiv al Partidului “Totul pentru Ţară”
| Buciumul

24 Comments

 1. – BINE A SUBLINIAT monahul Teodot, de la mănăstirea Petru Vodă, “menirea mântuitoare a Mişcării Legionare, aşa cum a fost concepută de întemeietorul ei”.
  Si trebuie sa bagam bine de seama ca din pacate caderea Legiunii a avut loc tocmai in urma deraierii de la conceptia de baza! Caci miscarea a plecat, vorba lui Nae Ionescu, “de la icoana si de la altar” si a ajuns la discordii interne, rafuieli politice, lupta pentru putere politica…. Greaseala care nu trebuie sa fie repetata! Sa dam cezarului ce e al cezarului si lui Dumnezeu ce a lui Dumnezeu!

 2. Pe 3 DECEMBRIE este ziua de praznuite a Sfantului Cuvios Gheorghe de la Cernica ( sfant roman ).

  Cine are timp si nu este la munca si vrea sa vina la ziua de praznuire a Sfantului Cuvios Gheorghe de la Cernica sa vina la: Mănăstirea Cernica – Comuna Cernica, Judeţ Ilfov (pe DN 3 Bucureşti, spre Est până în comuna Pantelimon, apoi spre dreapta pe DL până în comuna Cernica – aproximativ 12 km).

  http://www.sfintiromani.ro/ro/pagina/264/decembrie_gheorghe_de_la_cernica_viata.h

 3. Poate vor fi oameni care vor discuta la nivel de partide politice despre ce trebuie facut in tara, sper ca vor aparea oameni in mass media care vor explica despre tendintele distructive ale celor ajunsi ca gaina in varful gramezii in cazul nostru in parlament, sau in UE de unde dispun legi anticrestine, impotriva oricarei logici sau normalitati
  – impun, asa zise “casatorii” de fapt asocieri homosexuale, cea mai mare mizeie si uraciune la care cu putin timp in urma, nimeni nu se gandea ca ar fi posibil sa fie impus de la nivel de conducere,
  – in unele tari sunt sterse din arhive cuvintele tata, mama, sot, sotie si chiar cei de acolo spun ca li se impune sa nu foloseasca aceste cuvinte in relatiile cu pacientii din spitale,
  – chiar in scoli copii nu au voie sa pronunte aceste cuvinte tata mama etc ESTE STRIGATOR LA CER, este ceva greu de imaginat pentru o minte omeneasca.
  – sunt furate bogatiile tarilor folosindu-se termeni vicleni precum comert liber, investitori, “necesitatea” unui partener strategic… etc toate menite sa prosteasca locuitorii unei tari ca mai apoi de sub ochii lor sa ia drumul altor tari bogatiile care se gasesc pe acel teritoriu
  – au fost facute la noi in tara atrocitati mari, a fost un genocid fara precedent, o crima impotriva umanitatii cand intelectuali, muncitori, tarani, chiar elevi si studenti au fost arestati pe nedrept si condamnati pentru o vina fictiva de catre un regim ateu declarat, la inchisoare cu un regim inuman, iar in zilele noastre nimeni nu vorbeste despre aceasta pagina de istorie.
  – Acestea si inca altele ar fi temele care ar trebui aduse la cunostinte romanilor pentru ca majoritatea nu stiu. Daca au venit atatia tineri poate va aparea si o forma de prezentare a acestor situatii, si in alt cadru decai in discutile particulare ci in locurile unde pot fi auziti de cei mai multi dintre oameni. adica la TV, in ziare, la radio etc Poat acei tineri se vor gandi sa vorbeasca aceste lucruri care tin de istoria noastra recenta, nu doar intre ei ci si pentru a auzi si ceilalti care nu stiu. Sunt partide de care se vorbeste in fiecare zi, sunt asa zise personalitati pe care le vedem pe toate posturile. Nu e normal sa nu se auda si cei care spun adevarul legat de rau pus la cale de catre autoritatile actuale.
  – Este suficient sa vedem ca nu e gluma si ca in Franta s-a pus deja la cale, ( in Anglia s-a inceput deja) sa se legalizeze asa zisele asocieri de homosexuali, iar apoi sa se stearga din orice arhive cuvntele tata, mama, ceva de neimaginat pentru o minte omeneasca si cu atat mai mult pentru un crestin care stie si ce grozava pedeapsa au in iad aceste mari pacate impuse, iata, de catre altii oamenilor.
  Poate acesti tineri se vor asocia si vor striga aceste probleme ale noastre de la nivelul unui partid politic ce are o mai mare putere de impunere a unor idei bune. Poate acesti oameni vor face ceva, vor spune aceste idei, aceste probleme grave cu care ne confruntam, mai ales ca vedem ca totusi in Franta au iesit in strada 100 000 de persoane, un numar foarte mare, cateva zile la rand ceea ce dovedeste ca totusi marea majoritate e normala, cu bun simt, dar cei care conduc au ceva stricat in gandire si-l mai impun si altora, profitand de functia care o au.

 4. Capitanu nostru nu a deviat. El a spus si a facut ce trebuia spus si ce trebuia facut. Restul ce a facut? Noi ce facem azi? Nu au facut nimic si nici noi nu facem nimic, si au trait viata si ce facem noi azi? Se pare ca facem la fel, ne traimm viata. Si spunem ce poate fi rau in a ti traii viata? Unii zic ca de aia am prim it o sa o traim. Dar Capitanul a jertfito , a dat si a aruncat darul cel mai de pret spre soare…….

 5. eli , iarasi vorbesti sa te afli in treaba …
  Miscarea Legionara Nu A cazut si Nu va cadea in veci …pentru ca ‘a pornit de la icoana si de la altar ‘ TOT CE PORNESTE DE LA DUMNEZEU CEL VIU SI ADEVARAT , VIU VA RAMINE ASEMENI …da !
  si ce sa dai cezarului ma cand cezarul numai este cezar si este antihristul si iti cere sa ti pui pecetea pe acte , adica cip pe acte si corp spre lepadare de Botezul Crestin Ortodox si inchinare la fiara antihristica iar fiara inghite cat mai multe State fortandu-le in a recunoaste ce vrea si anume ce vrea in a se face plecaciuni la aceasta fiara antihristica prin tot ce inseamna lege sau autoritate in stat ;
  astfel aceasta fiara antihristica ue si nato cere ca sodoma si gomora sa fie la Mare Cinste si Dregatorie , curva si talharul sunt cei mai bine bine vazuti intre oameni si cu fast incoronati ca intr-un final se vrea si se merge cu pasi repezi catre apostazia neamurilor din apus ..
  de asta se arata si in Profetiile Sfintilor Parinti ca Urgie Mare de la DUMNEZEU ADEVARAT va Veni si va Matura tot ce se cheama spurcaciune .. pentru ca s-au plecat fiarei si s-au inchinat si din cupa spurcaciunii au baut
  Miscarea Legionara Nu A Cazut , Se Va ridica precum si DUMNEZEU ADEVARAT , HRISTOS INSASI S-A Ridicat si a Inviat din morti pentru ca de la DUMNEZEU ADEVARAT este Aceasta Miscare Legionara pentru Acest popor asuprit , chinuit , umilit si aruncat in nestire de Tradatorii si Vanzatorii Acestui Pamint si ai Acestei Tari ,
  BUNUL DUMNEZEU Sa Ne Ocroteasca si Maica DOMNULUI Sa NE Apere cu Al Sau Sfant Acoperamint caci vremuri grele ne asteapta
  amin!

 6. “Fericiţi sunt doar cei ce Luptă sufleteşte întru Adevărul şi Iubirea Frumuseţilor Dumnezeeşti, fără de preget şi făra de precupeţire!
  Făţarnicii se îmbulzesc acolo unde gândesc că este ocazia de a primi onoruri si luciri pamântene!
  Mulţi, chiar înghiesuindu-se, se vor aduna unde-s ospeţe si alte daruri-pomană!
  Mulţi, totuşi uneori prea puţini, veni-vor acolo unde se cere osteneală şi harnici fapte, unii chiar vor socoti că-i prea mică simbria!
  Puţini, îndeobşte chiar foarte puţini, aduna-se-vor acolo unde întru Biruinţa Adevărului şi Slava Neamului este chemare întru Jertfă! Aceştea şi numai aceştea sunt EROI.
  Eroii, fie că vor fi Purtaţi pe Scut, fie că vor lua parte la Praznicul Învingătorilor, fie că nici nu vor fi măcar cunoscuţi, sunt Biruitorii !
  Scîrboase fiinţe sunt toţi acei care, laşi-nefăcători fiind, pretind viclean-mincinos locuri de cinstire şi onoruri ce se Cuvin de Drept numai Luptătorilor şi prin excelenţă Eroilor cre aduc Ridicare Neamului Lor! Nu uitaţi ci să ştiţi că aceste fiinţe făra de Caracter sunt întodeauna uzurpatorii şi trădătorii de Neam!” Aros din Milet
  Dee Dumnezeu bine Neamului/rilor! însă dregătorilor aşa cum ei dau Mulţimii Sărmane!!!
  T.L.C.
  P.S. ” Cu Dumnezeu uniţi intru Adevăr şi Ridicarea Neamului eroii sunt întodeauna doar Biruitori, fiindcă lucrează întru Gloria lui Dumnezeu!!”
  petru borodi/Cluj

 7. Numai că nu toţi se bucură de asta. Nici măcar din media ortodoxă. Ciudat….mă refer la razbointrucuvant…

 8. Capitanul a fost deputat in parlamentul Romaniei Nu era pasiv, indiferent , las, pesimist, ca zelotistii de azi. El stia ca omul sfinteste locul, de aceia nu sa murdarit desi si atunci parlamentul era plin de corupti si masoni ca astazi.

 9. @crestinul ortodox
  Daca tot mai invrednicit cu o reactie critica, ma asteptam insa la ceva argumentat istoric si nu emotional. Iar pt ca ai afirmat ca “vorbesc sa ma aflu in treaba”, uite mai jos argumentele istorice la care faceam referire cand am afirmat ca misiunea legiunii a deraiat de la conceptia initiala, ..deci a CAZUT, si chiar foarte grav! Istoria o spune, nu eu!
  In ce a constat caderea?
  Violențe si rafuieli politice.
  1. În 1924 Corneliu Zelea Codreanu ia o hotărâre: “De acum însă umblu cu revolverul la mine. Şi la cea dintâi, cea mai mică provocare, trag; de la această hotărâre nu mă va mai clinti nimeni”, scrie el în memoriile sale. În acelaşi an, în urma unei altercații, Corneliu Zelea Codreanu este implicat într-un proces la care, în sala de judecată, în fața instanței, îl împușcă pe prefectul de poliție Manciu.
  2. G. Duca, delegat de Carol al II-lea să organizeze alegerile, îi interzice lui Corneliu Zelea Codreanu participarea la alegeri. Duca e asasinat după trei săptămâni de un grup de trei legionari, iar cei care l-au pedepsit pe I. G. Duca au fost numiți „Nicadori”.
  3. În 1936, un grup de zece legionari, studenți la teologie, pătrunde în spitalul în care era internat ziaristul legionar și anticodrenist Mihai Stelescu și îl împușcă pe acesta în patul de spital, după care îi ciopârțesc cadavrul cu topoarele, dansând în jur și murmurând psalmi pentru odihna celui ucis. Grupul de criminali trimis de „Căpitan” ca să-l pedepsească pe disident a primit porecla „Decemviri” („zece barbati).
  4. În urmă cu 70 de ani, în seara zilei de 27 noiembrie, şapte indivizi intrau în vila din Sinaia a lui Nicolae Iorga. Pe motiv că îl duc la un interogatoriu la Bucureşti, legionarii l-au ridicat pe istoric din biroul său şi l-au asasinat pe un câmp în apropiere de comuna Strejnic. Era răzbunarea legionarilor pentru moartea liderului lor, Corneliu Zelea Codreanu.
  Lista asasinatelor poate continua…
  Dezbinari interne.
  Suprimarea „Căpitanului” și arestarea principalilor fruntași ai mișcării au dus la dezorganizarea Legiunii și la propulsarea la rangul întâi a lui Horia Sima . Legiunea s-a scindat în două tabere inamice, „simiștii”, gruparea majoritară condusă de Horia Sima și „codreniștii”, conduși de Ion Zelea Codreanu (tatăl), care l-a acuzat pe Sima de a fi fost spion al lui Moruzov, delapidator (a fondurilor primite de la germani la Viena pentru a organiza o armată legionară/ anti-sovietică), că l-a turnat pe „Căpitan” și i-a trădat „cauza”, etc.
  —————
  Indiferent de motivele invocate ( in acea vreme), nimeni nu are (avea) dreptul sa ia viata semenului! Spune d-ta, “crestinul ortodox”, cate din faptele de mai sus sunt dupa invatatura lui Hristos? Asupra cui a ridicat Hristos arma ca sa-l pedepseasca (chiar si cand a fost alungat, prigonit, batjocotit)? Nu ma intereseaza vorbele lui Codreanu. Stiu ca multe din ele sunt bine intentionate. Aceste fapte insa se adauga la roadele sale, care din pacate l-au indepartat de “MENIREA MANTUITOARE” a Mișcării sale. Si omul se cunoaste tocmai dupa roade!
  Oricat am vrea noi sa fie altfel, faptele istorice nu le mai putem schimba! INSA PUTEM TINE CONT DE ELE CA SA NU LE MAI REPETAM. Aici faceam referire si eu si monahul Teodot cand a afirmat de “MENIREA MANTUITOARE” din conceptia de baza a Mișcării Legionare.

 10. @Eli
  Judeci bine dragul meu, fariseismul este in floare si tu te tii de el , Tu vorbesti de faptele Capitanului, ca nu au menire mantuitoare? esti mai rau ca un strut. Ai fundul tot afara si ai bagat capul in nisip dragul meu.

 11. Eli fara suparare dar cu copy-paste de pe wikipedia nu argumentezi mare lucru. Ce ne facem dar cu Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant cel “degraba varsatoriu de sange nevinovat” cum spune cronicarul , desi boierii tradatori nu erau chiar ingerasi, judecam fapte petrecute acum 70 sau 500 de ani dupa contextul socio-politic de azi? Mantuitorul este exemplul suprem pentru orice crestin el este Dumnezeu adevarat si Om adevarat fara de pacat; dar un om obisnuit pacatos care traieste in veac intr-un razboi nu trebuie sa se apere? Bizantinii stateau cu mainile in san cand era atacat Constantinopolul? Deloc si Insasi Maica Domnului le-a venit in ajutor; cand inclestarea cu puterile Raului , Antihristul rosu comunist era in toi evident ca au cazut victime, mult mai multe insa de partea Legiunii Arhanghelul Mihail decat din partea iudelor vandute masoneriei si bolsevismului satanic http://www.fgmanu.ro/Istorie/articol232. Cat despre Comnadantul Horia Sima si asa zisele factiuni “codreniste” si “simiste” aceasta a fost o diversiune intretinuta de fsta securitate pana in zilele noastre pentru a dezbina Miscarea. Adevarul este ca marea majoritatea a legionarilor , dintre care multi adevarati martiri in viata cu ani grei de suferinte in inchisori au ramas in unitatea de ascultare fata de Comandant pana la moarte. Miscarea e una singura, cei (putini) care s-au rupt de unitatea de ascultare s-au plasat singuri in afara ei.http://www.fgmanu.ro/Atitudini/articol28 “La Pitesti, la Gherla, la Targsor, la Canal, la Aiud, in munti, pretutindeni in inchisorile si lagarele de munca fortata din tara, legionarii loviti si ucisi erau cei care se mentineau in linia de ascultare fata de Horia Sima. Pe Horia Sima voiau sa-l distruga adversarii. de el voiau sa ne desolidarizam, de el, atat ca persoana, cat si de activitatea lui, stiind ca in acest fel unitatea de lupta va fi anihilata. Iar acesti disidenti luau parte la aceasta actiune direct si indirect, alaturandu-se dusmanului. Ne-au durut mult loviturile dusmanilor, dar ne-au sfasiat inima cutitele infipte pe la spate ale fostilor frati de credinta. Acum acestia vin fara nici o remuscare, ca si cum ei ar avea dreptul sa judece, sa condamne si sa re-edifice Legiunea. Ei bine, nu putem ingadui asa ceva! Ar insemna sa abdicam de la apararea Adevarului.” Virgil Maxim “Imn Pentru Crucea purtata” http://www.fericiticeiprigoniti.net/virgil-maxim

 12. @Eli
  Confirm si eu ca “vorbesti” ca sa te afli in treaba …
  Pari totusi doar un slab interpret al istoriei si nu un manipulator, de aceea iti adresez urmatorul indemn: pune mana si te documenteaza (ca surse sunt, slava Domnului) si numai dupa ce esti toba de carte vino si-ti da cu parerea. Pentru ca Eli, o reactie emotionala nu are nevoie de eruditie, insa “ceva argumentat istoric” presupune analiza din mai multe perspective si o profunda imersiune in context.
  Doamne ajuta !

 13. @Eli
  Daca ar fi dupa judecata ta si dupa comparatiile tale , David ar trebuii sa putrezeasca in iad. Sau singura Lui scapare e ca s-a nascut inainte de Hristos?. Si Codreanu s-a nascut dupa Hristos.Si nici asa cum spui tu nu este corect deloc. Taina crestina te paraseste pe tine in momentul cand tu sau alti spuneti ca ; Cea ce a facut Codreanu este lipsit de menire mantuitoare.
  Ti a spus cumva Capitanul sa-L urmezi daca tu nu-i intalegi misiunea? Dar de judecat te pricepi sa judeci.Fariseii au putut oare sa intalega cea ce facea Mantuitorul ??…….

 14. aceea institutie parazitara numita monarhie , ce a asasinat , direct sau indirect celor care nu vroiau sa pupe in f.., preacurvarului rege carol al ii, erau desfintatii din punct de vedere fizic, , dar istoria se razbuna , la conducerea moinarhiei , printul duda, , ha,ha.

 15. @ Eli:
  “uite mai jos argumentele istorice la care faceam referire cand am afirmat ca misiunea legiunii a deraiat de la conceptia initiala, ..deci a CAZUT, si chiar foarte grav! Istoria o spune, nu eu!”

  Alex, Dinu sau UmbraSerii ti-au raspuns destul de bine.
  Istoria, stimate “Eli”, spune altceva decat crezi tu: anume ca, asa cum zice Virgil Maxim, Miscarea (M.L.) va birui, poate nu politic, ci pt faptul ca ea este o scoala de caractere, de formare a omului. vezi si pr. Arsenie Boca ce zice despre M.L. Inainte sa acuzi de violenta pe cineva cerceteaza circumstantele. Instanta il achita pe Corneliu in procesul Manciu.
  Istoria asadar spune altceva stimabile: “În legitimă apărare îl împuşcă pe prefectul de poliţie Manciu din Iaşi, în 1924 şi este achitat”. La 1924 justitia era inca dreapta – cu exceptia unor lighioane de seama lui Manciu -, n-o putem acuza in nici un fel de clemenţă pt Codreanu.
  Acest Manciu a schinghiut tineri si COPII; femei -violate etc. Tu, crestine “Eli” – sau pagan! – daca ti-ar viola mama si ti-ar ucide copilul ai ramane indiferent doar pt ca esti “crestin”…?? Sa-ti smulga cineva unghia degetului mic, sa vad atunci cum reactionezi. Si tu judeci un om dupa 80 de ani cu criteriile tale de pigmeu?
  La fel in cazul Duca. documenteaza-te cine a fost Duca, ce a facut, cum s-a ajuns la uciderea lui si mai ales gestul de ramanere pe loc a celor 3. Gestul n-a fost comandat de Codreanu, ci unul disperat si de moment. Trebuie judecat si psihologic un om ajuns la capatul rabdarii, nu doar acuzat “de ce a omorat”. Sigur ca nu te poti pune in locul lor pt ca ai mintea stramba si ingusta, de aceea nici nu poti judeca un lucru.
  In cazul Stelescu, bati rau campii. Asasinii nu i-au ciopartit cadavrul, n-au dansat in jur murmurand psalmi. Citatele tale sunt din manualele de istorie facute de Antonescu si Roller. Citeste inainte. v. iulie 1936: http://www.fgmanu.ro/Carti/carte305
  In privinta lui Iorga s-a scris inca din 1990 (gazetele lui Adrian Paunescu si Coja) ca la originea asasinatului au stat interese straine (kgb, cia, intelligence service, SS german) pentru a compromite ML (Antonescu n-a fost strain de asasinat!). Dimpotriva, legionarii n-aveau nici un interes sa-l asasineze pe Iorga, ba chiar au instituit paza armata la locuinta acestuia, lucru refuzat de el- din orgoliu desigur. Scrie Horia Sima in memorii, Mihail Sturdza, Ion Halmaghi s.a.
  Amanunte: http://www.ioncoja.ro/la-zi/70-de-ani-de-la-asasinarea-lui-nicolae-iorga/ http://foaienationala.ro/nicolae-iorga-nu-a-fost-ucis-de-legionari.html http://www.miscarea.net/blanaru-blastamele.htm

  Baiete, documenteaza-te serios si nu mai face pe evlaviosul. Dupa mintea ta n-ar merita sa fie sfinti Constantin cel Mare (a ordonat asasinate), Iustinian imparatul (asasinate in masa), Vladimir, Olga a Rusiei (11 iulie), Stefan cel Mare, Brancoveanu….
  Cum adica nu te intereseaza vorbele lui Codreanu?? te intereseaza vorbele criminalilor lui care au scornit minciuni pe seama ML de 80 de ani incoace, o istorie falsificata si trunchiata, cu 3 oameni asasinati de legionari ajunsi la capatul rabdarii (Duca, Stelescu, Calinescu) si sute de mii de legionari asasinati nevinovati de Carol, Antonescu si comunisti; dar nu te intereseaza vorbele unui om nevinovat cinstit ca martir de tot mai multa lume??
  Rusine sa-ti fie!!

 16. Erau timpuri de razboi cand este acceptata autoapararea. am citit prin unele articole ca aceasta miscare avea multe activitati de ajutorare a oamenilor din unele zone ale tarii. Mergeau si munceau sa-i ajute pe oameni sa-si ridice casele unde urmau sa locuiasca, munceau alaturi de ei intr-o dorinta de a fi alaturi de cei care nu faceau fata la munca pe care o presupunea ridicarea unei case simple. Imaginati-va acum venind trupe de jandarmi trimise din ordinul ministrului de interne de atunci, pentru a-i opri, lovi, risipi din aceasta lucrare nobila de a-i ajuta pe altii. Au fost mai multe astfel de agresiuni la adresa lor. Am auzit ca si azi cei care se considera urmasi spirituali ai acestor legionari, fac tabere de munca ajutand in diferite locuri unde este nevoie prin munca lor. In acele vremuri in foarte multe actiuni umanitare cum am zice azi, erau opriti prin forta in unele cazuri chiar omorati dintre ei, mult mai multi, cifra este de ordinul zecilor sau sutelor. De ce nu se mentioneaza acest lucru… de ce nu sunt mentionati zecile de legionari ucisi de altii. Avem ochi sa mentionam cele trei victime ucise in legitima aparare si nu vedem zecile poate sutele de victime facute la ordinul unui rege a carui activitate antiromaneasca este cunoscuta. Au fost unii conducatori aserviti puterilor straine cu o activitate defavorabila tarii, unii ca acestia au complotat impotriva miscarii facandu-le rau lor, precum si incercand prin agenti infiltrati sa -i compromita dand vina in mod nedrept pe ei. Se cunosc cazurile cand persoane ce nu merita sa fie numiti oameni erau imbracati in uniforma legionara si se pregateau sa impuste manifestanti pasnici pentru ca mai apoi sa-i invinovateasca pe legionari. Au fost descoperiti la timp
  si planul lor a fost aflat. Ce s-ar fi intamplat daca nu erau descoperiti… s-ar mai fi spus de “victimele facute in nu stiu ce loc”… aberant nu?
  S-au descoperit recent documente prin care se dovedeste implicarea unor conducatori din acea vreme, nume sonore care au facut un acord cu comunistii pentru a ataca unele cartiere in care locuiau niste minoritati, vrand de fapt sa dea vina din nou pe legionari. S-au pus la punct planurile in care comunistii au atacat acele cartiere imbracati deasemeni in legionari vrand sa compromita miscarea. Atunci nu s-a descoperit acest pact cu comunistii dar s-a aflat mai tarziu. Poate ar trebui sa ne intereseze adevarul. Poate ca multe astfel de inscenari nu au fost descoperite find invinovatiti altii. Au fost agenti infiltrati pusi sa faca ceva rau pentru a-i compromite pe alti, asta se mai practica si azi Pacat e sa nu ne dam seama de relele intentii ale altora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 Comments
scroll to top