Noua carte de identitate cu cip biometric va fi obligatorie! Iată termenele până când trebuie schimbată de fiecare cetăţean

UPDATE: Am fost dezinformaţi: Cărţile de identitate electronice nu sunt obligatorii, căci exista alternativa fără cip. Publicăm textul complet al Ordonanţei de urgenţă

carte electronica de identitate_prototip

Din 2013, românii vor putea cere eliberarea cărţii electronice de identitate, un nou document cu care ne vom putea legitima şi circula în Uniunea Europeană.

În formatul electronic al documentului, vor fi trecute şi informaţii precum datele biometrice ale titularului, care cuprind inclusiv amprentele acestuia.

Cartea electronică de identitate este de tip smart card şi va conţine date în format tipărit sau în format inscripţionat prin tehnologie laser şi în format electronic, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă.

Potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului, actele de identitate eliberate persoanelor născute după 1 ianuarie 1981 se preschimbă între 1 iulie 2013 şi 30 iunie 2014, actele de identitate ale persoanelor născute între 1 ianuarie 1966 şi 31 decembrie 1980 se preschimbă între 1 iulie 2014 şi 30 iunie 2015.

Pentru cei născuţi între 1 iulie 1946 şi 31 decembrie 1965 se preschimbă între 1 iulie 2015 şi 30 iunie 2016, în timp ce actele de identitate eliberate persoanelor născute până la data de 31 decembrie 1945 se preschimbă în perioada 1 iulie 2016 – 31 decembrie 2016.

38 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ........si uite-asa, oameni care sunt tinuti in saracie, lipsuri, somas, cresterea preturilor, nu stiu cat isi vor pune problema unui ''banal'' cip pe actul de identitate.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Acest buletin pe care ni-l ofera antihrist ca sa ne inscrie in "armata "lui Lucifer ,daca va fi la alegere ,va fi bine pt noi cei ce nu dorim inscrierea la incornorat ,dar daca va fi obligatorie ,trebuie numadecat refuzat cu orice pret .
    Cu cat vom fi mai multi cei ce nu doresc sa se inscrie le satana ,cu atat le va fi mai greu de a ne obliga sa luam acest buletin .

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Buletinele biometrice sant cam cea mai mare problema a noastra acum. Trebuie sa ne apucam de treaba sa gasim toate metodele prin care sa oprim treaba asta a necuratului. Eu as zice ca o cale eficienta ar fi sa dam statul in judecata avand la dispozitie incalcari serioase ale libertatii prin colectarea datelor biometrice. Am putea sa folosim si acel eveniment in care buletinele biometrice in Germania au fost sparte de hackeri chiar inainte de lansarea oficiala ca dovada a sensibilitatii acestora. Problema ar fi ca prea putini dintre noi ar face acest lucru mai ales d.p.d.v. financiar. In cazul in care as stii ca daca un singur om ar castiga un astfel de proces impotriva statului si s-ar retrage buletinele biometrice as propune sa deschidem un cont in banca unde fiecare din noi, cat poate, sa faca cate o mica donatie si cineva de incredere care este pregatit si convins ca ar putea sa invinga sistemul sa dea statul in judecata beneficiind de ajutorul financiar al donatorilor.
    De asemenea vom putea sa trimitem petitii, notificari, scrisori, etc, catre diferite institutii
    Mai este sa protestam( dar trebuie sa fim cel putin cateva mii de protestatari pentru un rezultat).Aici as adauga o idee: de ce oare a fost facuta aceasta O.U.G. pe furis si nu pe fata? Oare nu cumva din cauza ca le era frica sa afle lumea de asta si riscau sa se trezeasca cu tot felul de proteste prin tara?
    Si de asemenea sa ne rugam la bunul Dumnezeu sa ne ajute!
    Voi ce parere aveti? (daca mai aveti idei scrieti-le!)

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Romanii se vor inscrie in "lumea mare " pentru ca lumea lor s-a topit.Nu vom mai fi numiti romani ,domnitorii istoriei...,Plevna ,..d e g e a b a !!!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    sunt oamenii faradelegii la putere.
    Dar blestemat e tot cel ce lucreaza faradelegea!

  6. Dumitru (@dymkaa1)

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Intra satana in oameni.Mane nu-i poimane ca ne trezim cu cipuri bagate si in corpurile noastre....Trebuie oprita toata prostia aceasta si sa traim asa cum au trait si stramosii nostri fara complicatii prostesi!!!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da sunt deacort cu Cezar trebuie sa ne strangem sa i dam in judecata, Un prim pas ar fi acesta. Sa ne mobilizam de a strange bani si sa I dam in judecata.

  8. ortodoxiacatholica

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Trebuie facuta o asociatie impotriva incalcarii constiintei religioase si a libertatii umane care sa ceara in instanta alternativa pentru crestinii ortodocsi, pentru ca nu este compatibil lipsirea libertatii ca dar de la Dumnezeu cu introducerea de date personale in cip. Avem tot dreptul de a refuza o indosarieire electronica in care statul sa ne controleze. Acesta este un stat dictatorial care va avea posibilitatea sa ne urmareasca la fiecare pas si sa ne priveze de libertatea si de intimitatea pe care Dumnezeu ne-a dat-o! Se vede clar ca se contureaza un stat ORWELLIAN! tineti minte aceste lucruri. Pana acum crestinii ortodocsi au fost doar dezbinati, certati, si nu au aratat decat slabiciune si cateodata habotnicism si chiar prostie, de aceea fara o organizare desteapta, bine pusa la punct toti "crestinii" anticip vor lua buletin cu cip si vor face pe "mortul in papusoi" la fel cum au facut cu CNP-ul! Dar de data asta controlul si lipsa posibilitatii de a sti exact ce date sunt continute in cip ataca in modul cel mai clar libertatea crestinului ortodox. Cine vrea sa fie sclav statului nu are decat sa fie, treaba lui.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pai nu mai este nici macar putin timp de amanare, trebuie sa dam important a maxima. Nu pot sa intaleg de ce nu exzista nimeni dintre noi care sa ne implice chiar nu exzista nine I?Sa ne rugam fratilor sa cerem de la Dumnezeu.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred ca Protestul e cel mai bun Cum a fost Anul trecut un grup de oameni cu protest IN FIECARE ZI au miscat guvernul .deci nu trebuie multi ci sa fie zilnic si galagiosi . Doar pt. ALTERNATIVA pt care nu vrem cu cip SI noi cei din strainatate sa va ajutam financiar . Ex pt cazare in Bucuresti pt cei din teritoriu.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred ca trebuie sa gandim bine o strategie pe termen lung. Mai cred ca, orice am face, si poate o petitie ar fi primul si cel mai usor pas, trebuie sa accentuam si sa mergem pe ideea de libertate de alegere. Nu vom putea opri cu totul tavalugul, dar putem sa dam o sansa celor care o vor. Asadar, ca si la pasapoarte, sa fie posibila exprimarea optiunii noastre de a nu avea astfel de acte. Chiar cu anumite obligatii in plus: spre pilda necesitatea unui act suplimentar la granita cu alte state europene (daca putem obtine si pasapoarte fie si pe termen scurt, fara cipuri si date biometrice, nu ar fi nici o problema) sau mai stiu si eu ce... Ne-ar fi de folos o echipa de negociatori LINISTITI si RATIONALI si neaparat oameni INVATATI care sa explice punctul nostru de vedere clar si cu fermitate celor din guvern; un mic apendice la o astfel de lege nu ar trebui sa rastoarne Europa si cred ca, daca ar fi corect pusa problema, toata lumea ar sfarsi prin a-l accepta. De altfel, in momentul in care s-ar merge la forurile superioare, ar trebui sa fie deja formulat de catre UN JURIST, nu de cineva care nu stie cum sta treaba asta cu legile. DACA DOMNUL NE DA calm, ratiune, perseverenta si intelegere cred ca putem trece si asta, cu ajutorul LUI.

  12. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    mai voi nu intelegeti sau va faceti ca nu intelegeti
    "cu dracul nu se sta la vorba "..
    pe acelasi limbaj ca sa vorbesti pentru a A Avea BIRUINTA , sa ne adunam , sa iesim in strada cu Sfanta CRUCE DE Lemn cu Preotii Adevarati Alaturi de noi pentru ca AVEM INCA ACEST DREPT DE A SPUNE NU ! fiarei antihristice ...
    sunt foarte vicleni si in numele unei justitii controlata de ei la care voi sperati , antihristii tot voia lor o vor face ...
    nu intelegeti odata ca spurcaciunea cea mare este Aici In TARA , In Guvernarea Acestei tari iar restul din guvernarea sunt in ghearele spurcaciunii celei mari
    si acestea se fac prin 'obligatoriu' pentru cei care nu stiu si care vor bea otrava acestui blestem al iadului , al acestei 'curve a babylonului' iar cei ce nu iau vor fi aruncati in 'izolare' , pribegie si apoi ... fugareala si prigoana ..
    DE ASTA SPUN NU ESTE TIMP DE PIERDUT SAU AMANAT , Ne-am convins ce am facut cu milionul de semnaturi
    NU ESTE TIMP DE PIERDUT ci actionat ca atare Altfel in caz contrar ... VA FI PREA TARZIU 'cand toata casa va lua foc '
    si aceasta 'casa' este Acest Pamint Sfant de la Nistru Pina la Tisa
    amin!

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.youtube.com/watch?v=gqS9jhLWu1g

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Of, Doamne... uite c-a venit si ziua asta, ziua care speram sa nu mai vina niciodata. Doamne... Miluieste! Si lumineaza mintea atat a noastra, cat si a celor care iau hotarari in numele nostru.

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tot ce dorim sa facem trebuie facut numai cu binecuvantare de la duhovnic, care este binecuvantare de la Dumnezeu. Cerdeti ca parintele Iustin ar da binecuvantare pentru asa ceva? Ne stie cum suntem. Daca am iesi in strada cu Hristos in gand, cu pace in suflet, cu rugaciunea pe buze, pregatiti sa nu raspundem provocarilor la dezordine, hula (chiar si impotriva guvernului) e.t.c. am avea sanse.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Da si eu sant de accord cu tine mihaela si totus nu uitati sa faceti multe rugaciu ce nu pote face omul la clipeala face Domnul multa pace la toti

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pai parca era si varianta fara cip, acum nu mai este?

    Oricum sa fim atenti, chiar daca vor fi si variante fara cip. Cam tot ce spunea Cuv. Paisie Aghioritul la documentele electronice se referea la alea cu cod de bare parca, ca pe atunci nu se punea problema cipului.

    Bogdan.

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Varianta fara cip e doar pentru "creduli" proiectu pilot e din 1 ianuarie 2012 adica cei ce isi facura buletinele atunci au cip fara sa stie

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Marius Barbu ,
    Hai sa nu mai fim asa de prapastiosi !
    De unde stii ca toate au cip ?
    Acel cip probabil este la vedere si putem deosebi un buletin cu cip ,de unul fara cip .
    Pacaleala poate consta in faptul ca ,pt inceput ,ofera alternativa ,ca sa multumeasca populatia care contesta actele cu cip ,ca mai apoi ,poate sa introduca pe cele cu cip ,in masa .
    Dar inca nu stim ,ci doar este o presupunere .

  19. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    vicleni , vicleni foarte vicleni
    NU AM INCREDERE in acest sistem mafioto -antihristic .. e ca si cum ai avea incredere in dracu ...
    de asta SPUN SA FIM UNITI SI ADUNATI CU SFANTA CRUCE IN FATA si IESIT , ARATAT ca suntem noi , poporul si ca nu ii mai vrem pe acesti mafioti si antihristi in gucernarea acestei Tari de sus pina jos , ce se inchina fiarei antihristice si spurcaciunii celei mari ce se afla pe Acest pamint ...
    DESTEPTAREA CA AM DORMIT DESTUL ...

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pana la urma suntem obligati sa schimbam actele vechi chiar daca nu sunt expirate? Eu vad aici niste termene, doar ca actul nou intra in vigoare din Martie, prin unele parti se spune ca actele eliberate pana in Martie sunt valabile pana la expirarea lor, dar asta intra in contradictie cu cu aceste termene.
    Asta da legi si informatii. Asa e cand se permite spaga, coruptia, toti incompetentii isi cumpara joburi "bune". Echilibrati soldele pentru toate categoriile de oameni si atunci nu o sa se mai bata toti incompetentii pentru joburi domnoase.
    Functionarii, parlamentarii etc. sa primeasca si ei 800 ron, atunci vom avea oameni competenti si care fac meserie din placere, nu ai sa mai vezi retardati de bani gata care isi cumpara locul in parlament, scoli, banci... Preturi, solde fixe, in functie de buget. Iar bugetul sa fie supravegheat si in atentia publicului. Astfel stim cati bani sunt, cati trebuie sa stricam, daca merita sa ii stricam pe diferite investitii.

    "Birocraţia este un cerc din care nu poate scăpa nimeni. Ierarhia sa este bazată pe cunoaştere. Cei din vârf consideră că cei de sub ei cunosc amănuntele, iar cei de jos îi creditează pe cei din vârf cu cunoaşterea ansamblului, şi aşa toţi sunt păcăliţi reciproc." Karl Marx

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu nu sunt chiar asa de speriat insa trebuie pus piciorul in prag acestui abuz. Nu suntem criminali sa ne amprenteze pe toti. Singura solutie este protestul in strada, altfel astia nu inteleg despre ce e vorba si punct.
    Sa stabilim o data concreta si sa ridicam poporul.
    Mare atentie, sa nu se faca din aceasta o metoda de promovare pentru o anumita grupare, este o problema nationala indiferent de crez politic, religie, etc.

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    fratilor lupta a inceput degeaba ne dam cu presupul .
    nu putem opri tavalugul ,odata inceputa lupta ea nu mai poate fi oprita .
    buletinele au intrat insemnarea este aproape acum se va vedea credinta noastra vine vremea cind va trebui sa mergem in pustie .
    deci credinta acum se va vedea sfirsitul este aproape.

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Cezar. Ideea de a strange fonduri si sa dam statul in judecata nu cred ca e rea deloc, dimpotriva. Mai spunea cineva despre proteste. Nici astea nu-s rele. De fapt, cred ca astea sunt cele mai la indemana. Si oameni sunt convins ca ar fi multi. Dar de ce nu se organizeaza in TOATA TARA?? Sau cel putin, in orasele mai mari. Ca asa, cui ii convine sa mearga, de ex, de la Iasi sau Suceava la Bucuresti? Trebuie ca poporul sa-si faca auzita vocea, tare si raspicat. Cat inca se mai poate, pentru ca INCA SE MAI POATE. Nu stim pt cat timp, dar inca mai avem cateva secunde de gandire. Intrebare: Dar daca buletinul l-am schimbat in 2010? e periculos si ala? E fara pren. parintilor, ce-i drept, e un tip un pic mai nou. Intreb pentru ca am mai auzit ca traba asta biometrica ar fi inceput din 2009. Ce conducatori lasi, marsavi si misei avem. Ne vand fara ca noi nici macar sa stim. Nici maca nu ne avertizeaza. Dar, vorba aia: daca diavolul i-ar spune pe fata omului ca vrea sa-l duca-n Iad, s-ar mai duce careva?? Dragilor, Domnul sa ne ajute! Domnul sa ne miluiasca! Domnul sa ne apere, si ne ierte! Doamne ajuta!

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Trezirea din somnul noptii vesniciei...cineva ma intreba de curand de ce noi am prins aceste vremuri tulburi... deoarece noi santem sodomitii si gomoritii moderni...ce, nu cunoasteti??? "EI" se misca fff natural,deoarece stiu ca pana in an. 2018,totul este OK,apoi in Cer,langa Tatal, Domnul Hristos,nu mai este Mantuitor, ci Protector doar al Bisericii Sale... Deci ce VOR acestia,ce se fac ca ne conduc? ... Sa ne inregimenteze bine spre pieire,stiind ca si EI vor pieri,cat de curand... dar, vorba aceia...dupa NOI potopul... de fapt dupa EI, sau impreuna cu Ei... Curand se va construi Templul al 3-lea si va intra Anticrist acolo,sa faca pace mondiala intre natiuni si religii,apoi militaro-economic... Se va lucra(si deja se LUCREAZA),la inceputuri cu CARD- ul ... apoi cu microcipul sub piele... In toate limbile Pamantului se spune CARD,avand aceiasi semnificatie........ DAR, ia cititi domniile voastre cuvantul CARD , de la coada la cap... Cuuuuuum?? Aud???!!! Alo? Toa'ashi, ce aveti? Cuuuuuuuum? Va ia cu cald??! ... Desteptarea!!!!!!!!!!!!!

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pana la urma cum e cu aceste carti de identitate?
    incepand din aprilie 2014 este OBLIGATORIU sa-ti faci buletin biometric sau poti opta pentru celalalt tip de buletin ? poate da cineva un raspuns concret ?

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DIn aprilie se introduc, cu posilibilatea de a alege intre cel simplu si cel cu cip. E începutul, cred ca in final va fi obligatoriu introducerea acestui cip in cartile de identitate si ulterior in toate actele la toata populatia.
    Protestele ar putea macar sa amane aceast abuz!

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta! Si eu m-am gandit sa ne mobilizam si sa dam statul in judecata pentru abuzul de a nu avea optiune pentru actele fara cip. Ideea mea este sa deschidem un cont in care sa puna fiecare cat poate, 1 leu, 2... pana la o anumita data si in numele acestora, caci cred ca vor fi multi, sa angajam un avocat si sa luam taurul de coarne. Bineinteles, ca pe parcurs, daca se mai alatura persoane, sunt binevenite. Si sa popularizam pe toate site-urile ortodoxe aceasta actiune. Nu stiu daca ajung numai protestele. Sa ne vada si in sala de judecata!

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In completare, contul ar fi bine sa fie deschis de cineva credibil (de exemplu, de catre o manastire, poate chiar de Manastirea Petru Voda). Doamne ajuta!

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    indiferent de ce buletin alegi,e o minciuna cand ei spun ca unul din ele nu are cip
    nu se mai poate face nimic din moment ce-n biblie este scris despre ce ne asteapta,noi nu putem sa modificam ce-i scris in biblie,oricat ne-am stradui.....tot ce mai avem de facut e sa alegem ,rai ori iad..buletin ori fara buletin....se poate si fara ,dar pregatiti-va de cel mai rau posibil care vi s-a putut intampla vreodata

  30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca anul asta nu e obligatoriu, anii viitori tot vor fi pana la urma ! Trebuie sa ne pregatim pt "chinul cel mare " inca de pe acuma !

  31. Baltag Lică

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Spun Sfinții Părinți:Fericiți sunt toți cei ce au plătit cu viața apărând ,,Dreapta Credință".Dar de trei ori fericiți vor fi aceia care îl vor înfrunta direct pe antihrist. Cei ce se tem de această înfruntare să fugă în munți și se vor mântui iar cei ce se simt întăriți să rămână și să pecetluiască cu sângele lor victoria,, Dreptei Credințe" asupra lui antihrist. ,,Dreapta Credință" însemnând credința Sfinților Părinți.Urarea și sfatul meu pentru toți frații întru Hristos-Dumnezeu este: întăriți-vă ca să puteți lua startul la cucerirea cununii celei întreite ,adică înfruntarea directă cu antihrist,și învingerea lui având ca model martiriul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe-purtătorul de biruință.Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu.Amin !

  32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu trebuie sa ne dam batuti
    nu ne lasam asa usor
    daca am fi toti uniti nu ne-ar putea obliga sa purtam cipuri sau acte de ale lor

  1. Pingback: Termenele până când trebuie schimbată de fiecare cetăţean, cartea de identitate cu cip « Saccsiv's Weblog

  2. Pingback: Am fost dezinformaţi: Cărţile de identitate electronice nu sunt obligatorii, căci exista alternativa fără cip. Publicăm textul complet al Ordonanţei de urgenţă | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

  3. Pingback: Noua carte de identitate cu cip biometric va fi obligatorie! Iată termenele până când trebuie schimbată de fiecare cetăţean – Schimbarea.info

  4. Pingback: Am fost dezinformaţi: Cărţile de identitate electronice nu sunt obligatorii, căci exista alternativa fără cip. Publicăm textul complet al Ordonanţei de urgenţă | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

  5. Pingback: Am fost dezinformaţi: Cărţile de identitate electronice nu sunt obligatorii, căci exista alternativa fără cip. Publicăm textul complet al Ordonanţei de urgenţă | Buciumul – Periodic de informaţie şi atitudine naţionalistă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*