Cuvântul Părintelui Justin Pârvu pentru MITINGUL din 14 martie: „Să ne unim în dragoste şi armonie, ca să putem ieşi de sub jugul erei electronice”

Parintele Justin_martie 2013Iubiţi fii ortodocşi ai acestui neam,

Ortodoxia noastră românească, alături de celelalte popoare ortodoxe, mai apropiate sau mai îndepărtate, este în același cuget ortodox de a apăra fiinţa şi libertatea umană în faţa celui mai aprig atac îndreptat asupra vieţii noastre creştine, prin implementarea forțată a cipurilor electronice în actele noastre de identitate. Este un atentat asupra libertăţii umane, dăruită de Dumnezeu în actul creației. Nicio o forță din lume nu are dreptul sa atenteze sau să anihileze această libertate a omului, care este de origine divină. Vrem să fim tratați ca fii ai lui Dumnezeu, liberi, după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, iar nu ca infractori sau ca niște mașini, după chipul şi asemănarea omului modern, a omului satanizat.

Biserica Ortodoxă este mamă a neamului românesc. Acest popor s-a format şi menţinut la sânul Bisericii creştine. De-a lungul veacurilor Biserica Ortodoxă a fost sprijinul cel mai de seamă şi farul călăuzitor în toate nevoile şi suferințele acestui popor. Cât timp acest popor a fost însufleţit de oamenii Bisericii, Dumnezeu a revărsat binecuvântarea Sa asupra noastră şi ne-a ajutat să ieşim din toate strâmtorările.

Iată însă că acum se abate asupra noastră poate cel mai mare atac la fiinţa spirituală a neamului nostru. Avem datoria să conștientizăm pericolul de instaurare a unei dictaturi mondiale, prin urmărirea cetățenilor şi implantarea microcipurilor, începând de la actele de identitate până la corpul uman. Acesta este şi scopul: obişnuirea cu cipul şi implementarea în corpul uman, în cele din urmă, ceea ce va duce la transformarea noastră în nişte roboţi şi sclavi care nu vor mai putea fi stăpâni pe gândurile şi voinţa lor.

Acum este momentul să acţionăm, în frunte cu preoţii şi monahii, şi să susţinem drepturile acestui popor obidit. Noi, ca monahi, nu putem sta nepăsători în faţa suferinţei poporului nostru, în faţa suferinţei fraților noştri. Preoţii şi monahii sunt primii care trebuie să dea dovadă de jertfă şi poporul trebuie să simtă grija şi dragostea noastră, să simtă că suntem alături şi îl susţinem cu preţul vieţii noastre, după cum ne învaţă Mântuitorul nostru Iisus Hristos: „Aceasta este porunca Mea: să vă iubiţi unul pe altul, precum v-am iubit Eu. Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi”(Ioan 15:12,13). Nu avem dreptul să cedăm. Dacă dăm un singur pas înapoi, înseamnă că am predat armele în faţa vrăjmaşilor noştri văzuţi şi nevăzuţi, care vor ieşi victorioși. În faţa vrăjmaşilor nevăzuți mai faci o cruce şi pier, pentru că se tem de Dumnezeu, dar aceştia văzuţi sunt mai aprigi şi nu au respect pentru niciun lucru sfânt.

Aceasta este o misiune importantă şi o chemare mai înaltă a poporului român de a protesta faţă de aceste măsuri dictatoriale şi de a dezrobi neamul românesc din această gheară care vrea să ne manipuleze şi să ne conducă precum pe vite. Am ajuns la cuvintele Psalmistului David, din Vechiul Testament: „Cu cel cuvios, cuvios vei fi; şi cu omul nevinovat, nevinovat vei fi. Şi cu cel ales, ales vei fi; şi cu cel îndărătnic Te vei îndărătnici”(Ps. 17:28,29). Faţă de aceste măsuri îndărătnice nu putem fi altfel decât aşa cum spune Psalmistul. Anii trecuţi, odată cu apariţia paşaportului biometric, s-au strâns un milion de semnături care s-au înmânat autorităților Statului, dar ei s-au îndărătnicit şi nu au luat aminte la glasul celor 1 milion de oameni. Niciodată până acum în istoria României nu s-au mai strâns 1.000.000 de semnături pentru ceva. Am cerut referendum împotriva oricărui act electronic, dar nu am fost ascultați. Cine vrea să îşi pună cip nu are decât; noi vrem doar să ni se ofere alternativa de a putea păstra actele simple pe care le-am folosit şi până acum şi de a nu fi obligaţi să folosim carduri electronice de sănătate pentru a merge la o farmacie sau la un doctor.

De aceea se cere tuturor fiilor acestui neam, indiferent ca este ţărănist, democrat sau socialist – să răspundă împotriva acestor măsuri de control total al populaţiei, de instaurare a unui stat poliţienesc. Să ne unim în dragoste şi armonie, ca să putem ieşi de sub jugul erei electronice. Din raţiuni politice, eu şi atâţi alţi fii ai acestui neam, am făcut ani şi zeci de ani de puşcărie, datorită unui sistem dictatorial comunist. Am purtat numere în loc de nume, ca acum să ajung să trăiesc în libertate şi să fiu identificat tot cu un număr? Noi avem nume prin Botez, un nume dat de părinţii noștri. Dacă îmi anulezi numele, înseamnă că mi-ai anulat şi părinţii şi toată legătura mea cu Dumnezeu şi cu strămoşii acestui neam. Dar poate că aceasta se şi doreşte: să fim fii ai unei Europe unite, sau ai unui stat mondialist, care nu are nici Dumnezeu şi nici milă, care mai mult ne fură decât ne ajută. Noi putem să trăim în linişte şi pace cu toți vecinii noştri fără să ne anulăm identitatea, şi fără să ne vindem toate bunurile şi valorile acestui neam.

Pentru cei care consideră că nu este duhovnicească atitudinea noastră de a ieşi în faţa oamenilor să protestăm, ţin să le amintesc faptul că poporul grec a ieșit cu sutele de mii cu preoţi şi monahi în fruntea poporului, apărându-şi dreptul creştin de a renunţa la aceste acte electronice. De asemenea Biserica rusă a hotărât că aceste măsuri electronice şi biometrice sunt abuzive şi nu sunt agreate de către concepția Bisericii. Noi de partea cui ne situăm? Sau suntem mai catolici decât papa, cum se spune? Avem de învățat din eroismul grecesc. Ei au acest spirit de a reacționa, pentru că păstorii lor nu se tem ca ai noştri; preoții şi ierarhii îşi susțin credincioșii în pofida conducerii care încearcă să le calce în picioare drepturile creștinești. Noi trebuie să reacţionăm faţă de orice abuz asupra cetățenilor noştri ortodocși. Ortodoxia nu înseamnă numai: Doamne, slavă şi iar slavă… Dar fapta unde e? Cum poți tu să spui că îți iubești aproapele ca pe tine însuţi, când nu îl sprijini atunci când este asuprit şi prigonit? Noi nu ieşim ca să cucerim ceva, precum au făcut cruciadele, noi ieșim să susţinem drepturile acestui popor creştin. Să ni se respecte dreptul la libertate şi la numele creştin.

Menirea preotului este să își pună cuvântul, sufletul şi viaţa lui pentru aproapele, pentru ucenicii săi. Preoţii cu crucea, în frunte, aceasta este caracteristica poporului nostru, după cum o spune însuși imnul naţional. Dacă preoţii vor învinge frica, vor învinge şi iadul. Dar dacă nu vor învinge frica, vor pierde raiul, încă de aici de pe pământ. Acesta este doar începutul vremurilor de prigoană. Ce vom face mai încolo, dacă noi nu avem curajul să ne susținem credincioşii acum, când încă mai avem – chipurile – o libertate şi un drept de exprimare?

Suntem aici ca o datorie a conştiinţei noastre faţă de copiii noştri, faţă de generaţia de mâine, faţă de strămoşii noştri, care ne-au predat o Românie liberă şi aceasta este România în care vrem să trăiască şi fiii noştri.

Iată, ne-am adunat cu toţii la acest miting, cu mici, cu mari, şi aşteptăm un răspuns din partea onoratului Parlament, ales şi aşezat conducător al unui popor majoritar ortodox, întemeiat pe jertfele marilor voievozi creştini – Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Constantin Brâncoveanu – şi pe milioane de jertfe ale înaintașilor noştri care au luptat pentru o Românie liberă şi creștină. Aşteptăm un răspuns la cele 1 milion de semnături adunate împotriva actelor electronice.

Domnul nostru Iisus Hristos să vă binecuvinteze pe toţi care v-ați adunat să luptaţi împotriva acestor măsuri abuzive şi anticreştine, iar guvernanților noștri să le dea înțelepciune şi putere de înţelegere, spre a sluji cu credință intereselor neamului nostru creştin românesc, iar nu altor interese străine.

 

| Atitudini

31 Comments

 1. Mi se pare mie sau cei de la miting nu au spus nimic despre implanturi ? Pai au facut o omisiune foarte grava daca nu au zis nimic. Ca miezul problemei e tocmai implantul, sau cumva apocalipsa ne-a vorbit despre mancare naturista sau neparticipare la mitinguri ? Pai de aia ne iau in ras cei de pe siteurile de stiri … Sper sa fie rezolvata problema …

 2. Buna seara

  Aveti detalii despre mitingul de la Bucuresti? cam cata lume a fost? …
  Cred ca ar trebuii sa organizam si in alte orase asemnea mitinguri , tot mai multe, tot mai dese…si cu mai multa participare si entuziasm…

  Doamne ajuta

 3. mi-a placut la miting ma mai duc!multumesc Maicilor.Calugarilor si Parintilor ca au venit de la distante mari pt noi toti!

 4. Am vazut imaginile, de la mitingul de astazi, au fost multi preoti, si, acum stau si ma gandesc, cum de oamenii pot da 100 de lei pe un meci la un sport, si nu pot iesi in strada pentru a sustine o cauza spirituala, ma refer in special la locuitorii Bucurestiului, unde s a tinut mitingul… Mass-media, nu prea intelege motivele, sau nu vor sa inteleaga, trag cateva imagini, arunca ochii pe pancarde, pun un titlu pe ecrane, si gata stirea…In orasele, de provincie, cred ca se aduna 100 maxim 200, care stiu pentru ce protesteaza……….., si multi trecatori si gura casca, care sunt bagati ca si protestatari, desi, nu au idee despre ce e vorba. E bine ca la Bucuresti s a tinut acest miting, cateva sute, asa cate suflete au fost. In provincie, nu iese mai nimeni! Foarte multa lume, nu stie de cipuri biometrice, de ecumenism……habar nu au, altii sunt oameni de biserica si habar nu au, de adevaratele pericole care incearca sa ne dezbine. Nu se zice nimic…….Nu am cunostinta, dar nu cred ca a fost vreun ierarh, la miting, asta e trist!

  Am incredere in Hristos, si in chipul luminat, a lui Iustin Parvu. Chiar este un parinte deosebit, si asta e principalul motiv, pentru care, mai zic in dreapta si stanga, despre ecumenism, si despre alte pericole.

  Vine iar Pastile, oare sa ma mai zbat sa spun oamenilor, ca Prohodul Domnului, a fost cenzurat, si sa vb cu mai multi, astfel, incat sa luam o mica atitudine, si sa cantam Prohodul Domnului, cel real, in parohii……….Sunt in dubii., nici eu nu stiu ………….personal, lumea e prea obosita de probleme si numai este receptiva, nu le mai pasa.

  Sa ne auzim cu bine!

 5. Mai multe surse de stiri anunta ca au participat 1000 de oameni la miting . Eu zic ca e cam putin pentu o preoblema asa de importanta .

 6. fratilor azi am vb cu un prieten care este mare fan “las fierbinti”?!?!si cica la un moment dat in unul din seriale disparuse un copil..dupa un timp apare impreuna cu parintii si ei exclama ce bine ca are copilul cip?????ca a fost usor de gasit??cine a vazut probabil stie mai bine.eu nu pot reproduce exact ca nu urmaresc aceasta mizerie jidaneasca de sserial.dar atrag atentia ca protv-ul face propaganda procip de bagat in copii!!!!daca am gresit va rog corectati-ma.

 7. Din pacate foarte multi bucuresteni sunt dezamagiti de fetele bisericesti si de escrocheriile care le face cinstitul Daniel. Cea ce a fost azi nu a fost decat un inceput nustiu de ce mult ii din participanti se asteapta la o victorie , fratilor e doar un inceput nu e o victorie.

 8. Eu unul nu am fost dezamagit de acest minting, am fost dezamagit profund de mine insumi. Nu am crezut ca pot fi atat de adormit atat de nepregatit , nu am ajutat deloc acest miting decat cu prezenta. Nu este suficient sa mergem la protest ne trebuie discurs ne trebuie pregatire

 9. sa ne traiti parinte Iustin! Cuvintele sunt prea sarace sa exprime multumirea pentru ce-ati facut si ce faceti pentru Romania. Dumnezeu sa va ajute si sa ne ajute pe toti! Sa ne lumineze si sa ne dea gand bun!
  Sa fim aproape de preotii nostri ca sunt incercati mai rau ca noi. Doamne ajuta!

 10. “Doamne, ocroteste-i pe Romani!”
  Sa stiti ca au venit si bucuresteni, dar se pare ca nu au fost lasati sa se organizeze….eu am aflat de pe net de acest miting, nu din parohie…
  Ma bucur ca am fost, am aflat inca o data ce puternic este acest popor pentru ca il are pe Domnul nostru Iisus Hristos, pe Maica Domnului si pe Sfintii Sai!
  Doamne miluieste-ne pe noi!

 11. Un pas mic ,dar este un sem bun dupa atatia ani . Oare cati bucuresteni au participat …..? . UN oras cu peste 3 mil. de suflete ,care nu vor sa/si salveze SUFLETUL …

 12. Fratilor, erau multi acolo care l-au filmat pe Parintele Antim (Man. Bistrita, Neamt) la sfarsit, dand cuvinte de folos credinciosilor. Cine are astfel de filmari, va rog tare mult sa le trimiteti pe adresa [email protected]. Bodaproste!

  Ma bucur ca am putut fi alaturi de acea multime in Bucuresti. Intr-adevar, pacat ca bucurestenii au participat in numar foarte mic, iar cei din restul tarii s-au mobilizat intr-un timp scurt si au venit cu noaptea in cap. Dar sa dea Bunul Dumnezeu sa fim mai multi data viitoare. In orice caz, a fost un miting deosebit si s-au simtit rugaciunile parintilor. Ceva trebuie sa se intample, deoarece “Cu noi este Dumnezeu”.

 13. FRUMOS MITING!!!!CHIAR A FOST O ADEVARATA BINECUVANTARE VENIREA PREOTILOR SI A CALUGARITELOR DE LA PALTIN SI PETRU VODA SI ASA CEI DE LA MITING NE-AM SIMTIT APARATI DE DUMNEZEU!! CE NU MI-A PLACUT E FAPTUL CA VICTOR RONCEA FOTOGRAFIA IN NESTIRE MAICILE CA SA INCEAPA PE BLOGUL LUI CA E PRIETEN CU CEI DE LA PETRU VODA CAND IN REALITATE EL DOAR II LUCREAZA SECURISTO MASONIC IN TOATE ARTICOLELE LUI CU FEL SI FEL DE DIVERSIUNI ANTIHRISTICE!!!!!!APROPO DE DIVERSIUNI ALA CARE S-A LEGAT CU LANTURI DE MAINI CRED CA ERA PUS SA FACA SCANDAL SI MIE PERSONAL MI-A PARUT DIVERSIUNE ATAT TIMP CAT LUMEA SE RUGA PASNIC SI STRIGA LOZINCI ANTICIP, DE CE VENEA EL SA FACA TEATRU?!!SA ZICA TELEVIZIUNILE CA PROTESTATARII AVEAU ARME ALBE LA EI SI CA AU INCERCAT SA II BATA CA SA FACA APOI STRICAREA MITINGULUI CRED… . IN FINE, PUNCTE SLABE LA MITING S-A VORBIT INCET LA MICROFON, SONORIZAREA NU ERA BUNA IAR MANIFESTANTII NU STRIGAU TOTI LA UN LOC ERAU CAM FARA VLAGA GLASURILE!!!IN REST A FOST FRUMOS!!!!

 14. ziarul Monitorul de Neamt
  Părintele Iustin, un nou protest
  • circa 1.000 de preoti si călugări din toată tara au protestat ieri în Bucuresti • printre protestatari au fost si monahi nemteni • părintele Iustin, de la Mănăstirea Petru Vodă, i-a îndemnat pe credinciosi să participe la miting pentru a se împotrivi introducerii cardului de sănătate cu cip si cod de bare •
  Importanti reprezentanti ai ortodoxiei din Neamt au fost alături cu sufletul si credinta de cei care au protestat ieri, în Bucuresti, împotriva cardului de sănătate. Părintele Iustin, de la Mănăstirea Petru Vodă, părintele Simeon, de la Mănăstirea Sihăstria, si părintele Antim, de la Mănăstirea Bistrita, au chemat la miting atît reprezentantii lumii monahale cît si credinciosi, într-o încercare de a spune „Nu“ implementării cardurilor de sănătate. Practic, se doreste refuzarea actelor cu cip, care în viziunea capilor bisericii au ceva diavolesc, deoarece au inclus în codul de bare numărul satanic „666“. „De-a lungul veacurilor, Biserica Ortodoxă a fost sprijinul cel mai de seamă si farul călăuzitor în toate nevoile si suferintele acestui popor. Cît timp acest popor a fost însufletit de oamenii Bisericii, Dumnezeu a revărsat binecuvîntarea Sa asupra noastră si ne-a ajutat să iesim din toate strîmtorările. Iată însă că acum se abate asupra noastră poate cel mai mare atac la fiinta spirituală a neamului nostru. Avem datoria să constientizăm pericolul de instaurare a unei dictaturi mondiale, prin urmărirea cetătenilor si implantarea microcipurilor, începînd de la actele de identitate pînă la corpul uman. Acesta este si scopul: obisnuirea cu cipul si implementarea în corpul uman, ceea ce va duce la transformarea noastră în niste roboti si sclavi care nu vor mai putea fi stăpîni pe gîndurile si vointa lor“, a spus părintele Iustin în îndemnul său către credinciosi. Practic, preotii si-au arătat dezacordul fată de aceste carduri si tocmai de aceea a fost organizat acest miting care s-a dorit a fi unul al preotilor, monahilor, dar si al mirenilor. El a fost organizat de Asociatia Dreptate si Adevăr, care a obtinut autorizatia de a protesta joi, 14 martie, de la orele 12.00 la 17.00 în fata Palatului Parlamentului din Capitală. Manifestatia a avut sprijinul unor reprezentanti ai bisericii, care si-au dat mîna în încercarea de a stopa implementarea cardului electronic. Preotii si-au arătat dezacordul fată de cardurile electronice de sănătate încă de anul trecut. Atunci medicul sef al CNAS, Marius Filip, a precizat că aceste carduri de sănătate nu vor avea inscriptionat cuvîntul „card“, deoarece unele organizatii religioase au reclamat că acesta, citit invers, devine „drac“. La mitingul de joi din Capitală au fost circa o mie de preoti, călugări si mireni. Manifestantii au agitat steaguri tricolore si au strigat lozinci precum „Card de sănătate, atentat la libertate“. Protestatarii au distribuit si pliante pe care scria „Nu acceptati acte de identitate cu cip încorporat. Veti intra într-un joc din care nu veti mai putea iesi“. De altfel, organizatorii acestui protest se pare că sînt si împotriva medicamentelor, ei încurajînd folosirea remediilor naturale si mai putin a chimicalelor. Culmea este că tot efortul pare a fi fără temei în acest moment, deoarece cardul de sănătate nu se va aplica din acest an. Au fost atît de multe discutii încît nu se stie exact cînd si cum vor fi eliberate acestea. Manifestatii similare au mai avut loc si acum cîtiva ani, atunci organizatiile religioase contestînd buletinele cu cip sau pasapoartele biometrice. Din păcate sau din fericire, toate protestele au rămas fără ecou, documentele de identitate fiind modernizate si aduse la nivelul celorlalte tări, adică cu cip si cod de bare.

  (Magda VASILACHE)

 15. Emanuel,
  Am vazut pe un afis mare scris : ” Azi pe card si buletine , maine implantat in tine “.
  Si nu cred ca era singurul din atata multime .
  Apoi , cred ca daca suntem impotriva cipului , este de inteles ca acesta daca nu este de dorit pe niste acte , cu atat mai mult , in corpul nostru , respectiv sub piele .
  In rest toate punctele care au insotit aceste pliante care s-au distribuit oamenilor , au fost foarte bine alese , pt ca sunt esentiale in viata noastra si binevenite .
  Apreciez multa intelepciune la cel care le-a redactat , permanent am sustinut aceste teme de discutii .
  Mitingul si-a atins scopul nobil , a rasunat in tara si asta este de bun augur .

 16. Cinste tie, Parinte Iustin, ca esti singurul care te lupti din toate puterile de atata amar de vreme pentru dreptul elementar al romanului de a fi tratat ca om, recunoscandu-i-se libertatea, drept de origine divina care ii consfinteste statutul de fiu al lui Dumnezeu! Cinste si recunostinta tie, Parinte Iustin, care nu renunti la calitatea aceasta nobila pe care ne-a acordat-o Insusi Dumnezeu si pe care vor sa ne-o anuleze dusmanii cei spurcati ai Lui!
  Unde sunt insa ceilalti, preotii “cu crucea-n frunte” ce ar trebui, asemenea tie, Parinte Iustin, sa mearga in fruntea ostii celei crestine? De ce atata frica tocmai la cei care stiu, probabil mai bine ca oricine, ca viata asta nu e decat o anticamera vremelnica a celei vesnice si ca pe Dumnezeu nu-l vor putea minti ca nu au stiut deosebi stapaniile…? Sigur ca momentul pe care-l traim e deosebit de grav, e capital pentru ceea ce va urma pentru noi si tocmai de aceea ar trebui sa fim prompti si foarte uniti in a actiona, adica a spune NU!!! satanizarii noastre prin cipurile electronice. Stim, si cu toate astea…
  Inca o data, cinste, multumire si recunostinta Parintelui Iustin! Dumnezeu sa-i ajute!

 17. Fratilor, Va multumesc tuturor celor care ati venit la Mitingul de la Bucuresti.Eu am fost si am fost placut impresionat de curajul de care au dat acei cati au fost,chiar daca nu foarte multi, insa tb de continuat cu mitinguri, cu mesaje adresate la cat mai multa lume(mass media, oameni de rand, afise, ierarhi, guvernanti etc),ca astfel se mai trezeste cate unul altul si incet,incet vom creste la numar.
  Va multumesc inca odata si sa strangem randurile ca sa ne cunoastem si sa fim mai uniti. Asa sa ne ajute Dumnezeu !

 18. Pai daca va temeti asa rau de “era electronica”, de ce postati articolul pe INTERNET? Dragilor cititori, de ce aveti calculatoare, conexiune la internet, adrese de E-mail, si de ce cititi blogurile electronice? Nu stiti oare ca si calculatorul pe care il folositi contine sute de “cipuri”? Mai mult, toate lucrurile pe care le folositi in viata de zi cu zi, incepand de la un simplu servetel de hartie si pana la o masina, se bazeaza pe componente electronice in procesul de productie. Ma scuzati daca par prea dur! inteleg ca va e frica de ce nu intelegeti, dar simpla mea opinie este ca sunteti putin cam exagerati.
  P.S. Dragi moderatori, Raspunsul meu este o simpla opinie personala si nu aduce in nici un fel jigniri persoanelor afiliate cu acest site sau cititorilor acestuia. Raspunsul “respecta continutul articolului” si aduce intrebari importante care respecta intru totul tematica acestei postari. Am deci incredere in etica dumneavoastra si sper ca raspunsul meu sa fie postat in lista de discutii!

  1. @iGNOTUS
   Nu ignora faptul ca nu suntem impotriva cipului in sine, ci a actelor cu cip.. o foarte mare diferenta, intrucat actul de identitate este cam indispensabil, s-atunci cipul din act nu mai e ca cel din calculator. capisci?

 19. Draga admin, multumesc pentru efortul tau de a participa in aceasta discutie, dar din pacate nu gasesc o logica destul de clara in argumentele tale. Actul de identitate este indispensabil – DA; cipul din act nu mai e ca cel din calculator: -oarecum DA, in primul rand care cip din calculator? Sunt o multime, cu diferite functii. Este drept ca cipul din “act” si cele din calculator difera prin constructie, arhitectura, metoda de scriere, citire, etc. etc… Dar de ce esti impotriva cipului din act, si de ce este aceasta “foarte mare diferenta” mentionata de tine? O argumentare mai clara, a acestor aspecte este binevenita din partea ta.
  Oricum, o sa rapesc din timpul meu pentru a recitii cuvantul Domnului Parinte Justin Parvu si pentru a aduce cateva clarificari/contra-argumentele necesare acestei discutii. Pentru a evita o tehnicalitate inutil de mare in prezentul context, putem generaliza conceptul de cip la notiunea de “stocare de date”. Aceasta este de fapt functia pe care o indeplineste cipul din “act”, vezi: http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_identity_card . Informatiile pe care acest cip le contine sunt urmatoarele: toate informatiile tiparite pe cartea de identitate (nume, prenume, CNP, NUMELE PARINTILOR, etc), adresa detinatorului respectivului act si o semnatura digitala/diferite certificate care inlesnesc diferite activitati birocratice (completarea de formulare). In foarte mare masura, cipul din actul de identitate este la fel ca cel din cardul bancar de debit (contine date de identificare) pe care in mod cert toti il folosim insa nu aud pe nimeni sa se planga din acest punct de vedere. Domnul Parinte Parvu sustine in paragraful 3 al prezentului articol ca scopul acestor “acte cu cip” este “obişnuirea cu cipul şi implementarea în corpul uman, în cele din urmă, ceea ce va duce la transformarea noastră în nişte roboţi şi sclavi care nu vor mai putea fi stăpâni pe gândurile şi voinţa lor.”. Acest argument este din pacate eronat. Din ceea ce am explicat mai sus cipul contine informatii necesare identificarii si chiar daca ar fi implantat in corpul uman, nu il poate transforma pe bietul nostru subiect intr-un robot/sclav lipsit de discernamant si control asupra actiunilor sale. De altfel, implantarea de cipuri de identitate in cazul animalelor de companie este o practica deosebit de folosita peste hotare (poate si in Romania). Aceste cipuri ajuta la identificarea si recuperarea animalelor ratacite sau stocheaza istoria medicala a animalului respectiv dar in nici un caz nu il transform pe saracul nostru Azor intr-un robot satanic care face munca necuratului.
  Mai mult, domnul Parinte Parvu sustine in paragraful 6 al prezentului articol urmatoarele: ” Am purtat numere în loc de nume, ca acum să ajung să trăiesc în libertate şi să fiu identificat tot cu un număr? “ Nu vreau sa par lipsit de respect dar si in momentul de fata, ca esti in libertate sau nu (si notiunea de libertate este cat se poate de discutabila), ca ai bulletin cu cip sau buletin clasic, tot printr-un numar suntem identificati. Se numeste CNP, acronimul de la Cod Numeric Personal si acest numar este extrem de folositor (de exemplu in cazul in care sunt cinci Popescu Vasile in acelasi oras este foarte usoara identificarea prin CNP). Faptul ca acest numar este tiparit pe cartea de identitate sau stocat intr-un cip electronic nu schimba prea mult situatia. Tot CNP ramane. Domnul Parinte mai sustine ca: “Noi avem nume prin Botez, un nume dat de părinţii noștri. Dacă îmi anulezi numele, înseamnă că mi-ai anulat şi părinţii şi toată legătura mea cu Dumnezeu şi cu strămoşii acestui neam.”. Numele fiecaruia este stocat in memoria cipului la fel cum si pana acum era doar tiparit pe cartea de identitate. La fel si numele parintilor. Nu inteleg cum este posibil ca actul de identitate cu cip sa anuleze numele cuiva. Si cum este posibil ca acest cip sa anuleze parintii??? Mai mult, credinta si identitatea nationala. Din cate stiu eu, si cunosc acest subiect destul de bine, inca nu s-a inventat asemenea cip anulator de parinti si credinta. Totusi, poate Parintele se refera la riscul de furt de identitate care reprezinta un risc real. Totusi, furtul de identitate este posibil indifferent daca ai bulletin electronic sau nu dar probabilitatea ca o persoana de rand sa cada victiva unei asemea infractiuni este insignifiant de mica.
  Stimati cititori, haideti totusi sa ne pastram capul pe umeri,si sa judecam la rece aceste probleme. Este dreptul fiecaruia de a se documenta si de a judeca pentru sine. la fel cum este dreptul fiecaruia de a alege sau nu actul de identitate electronic sau cardul electronic de sanatate, precum spune si domnul Parinte Parvu : ” Cine vrea să îşi pună cip nu are decât; noi vrem doar să ni se ofere alternativa de a putea păstra actele simple pe care le-am folosit şi până acum şi de a nu fi obligaţi să folosim carduri electronice de sănătate pentru a merge la o farmacie sau la un doctor.”. Mai devreme sau mai tarziu va fi nevoie sa acceptati si dumneavoastra noile tehnologii. Nu sunteti obligati sa aveti card electronic de sanatate/asigurare medicala. Dar in acest caz, sa va asteptati ca probabil in cativa ani nici acces la serviciile de sanatate nu o sa aveti. Si asta nu pentru cine stie ce motiv satanic. NU! Doar din simplul motiv ca nimeni nu o sa mai lucreze cu vechile metode, si nimeni nu o sa mai piarda vremea sa scrie de mana datele dumneavoastra in ceva catastif, pentru un simplul moft de a nu acepta o metoda sigura si rapida de procesare a informatiilor.
  Inchei deci acest raspuns cu un siplu mesaj. Ganditi pentru dumneavoastra. Scuzati faptul ca pagina de Wikipedia amintita mai sus foloseste limba Engleza. Poate exista si versiunea in limba Romana. Daca nu, sunt metode gratuite, simple si extreme de rapide de traducere facute posibile de existenta cipului electronic. Sau poate nici nu este nevoie de traducere. Dupa cum observ, cativa dintre voi cunoasteti deja limbi straine. (in special limba Italiana…)

 20. iti raspund in locul admin , cel ce semnezi cu ignotus
  “daca mi-ar fi dat o hartie simpla si pe care nu era trecut numele meu alaturi de semnul fiarei si pe care trebuie sa o si semnez , poate o acceptam ” Cuviosul Paisie Aghioritul
  oare ce nu este CLAR IN CE SPUNE UNUL SFINTII PARINTI ATHONITI …pe linga alti Sfinti Parinti ?
  Ce Se Vrea Mai Clar decat Aceasta “nu veti putea vinde si cumpara nimic decat prin acest semn al fiarei …si care este numar de om 666” Sfantul Ioan Evanghelistul
  la Botezul Crestin Ortodox , cum este intrebat nasul si pus sa raspunda in locul celui care se vrea botezat
  “te lepezi de satana .. ma lepad , te-ai lepadat … m-am lepadat ” si pus de trei orei sa faca acestea
  ‘te-ai unit cu HRISTOS , m-am Unit ”
  asa asemeni este si la lepadarea de Credinta ADEVARATA -ORTODOXIA care este de bunavoie cand omul se duce mai rau si mai josnic decat dobitoacele si se aseamana dracilor semnand de bunavoie lepadare de DUMNEZEU si Botezul Crestin Ortodox ;
  si tot de 3 ori se face de catre cei care isi iau blestemul iadului asupra lor …pentru ca acestia se vor inchina celor 3 idoli
  1 lumea “fac ce face toata lumea ” CATA AMAGIRE si INSELARE
  2 trupul sau hoitul acesta ” sa n-am grija de mine cum se poate masinuta , papica comfort sa -i ofer de toate …ca aici este totul si iad si rai ” CATA AMAGIRE si INSELARE
  si
  3 sarsaila care lucreaza prin cei doi idoli adulati lumea si trupul , hoitul acesta trecator si asteapta inchinaciunile de la cei ce isi iau blestemul iadului si se leapada de DUMNEZEU ca apoi lesne sa le puna pecetea
  vezi vedenia Sfantul Ioan de la Kondrast
  si pecetea punindu-se sau cipul implantabil estei mancat pe vecie esti asemeni antihristului si slujitor al intunericului
  de asta s-a spus de nenumarate ori …nu luati aceste blestemate acte caci este cale fara intoarcere
  caci cand ai spus si semnat precum ca te lepezi de DUMNEZEU , dracii pun gheara pe acel suflet si nu-l lasa pina nu este pe vesnicie al lor
  vedeti ce a patit si iuda iscarioteanu cel ce a vandut pe MANTUITORUL a constientizat ce a facut “am vandut sange nevinovat .aruncand argintii” si apoi s-o dus la spinzuratoare dar creaca de doua opri s-a lasat inainte de a se spinzura dar apoi a treia oara nu s-o mai lasat
  LUATI AMINTE BINE CE CALE ALEGETI CALEA STRAMTA SI ANEVOIOASA Cea Incununata de jertfa DAR LIBERI si BINECUVANTATI , SPRE Cel Ce Ne-o Facut si Lasat Pe Acest pamint , DUMNEZEU ADEVARAT spre Lumina ADEVARATA
  sau
  calea cea larga cu de toate ce spre iadul vesnic si intuneric pe cei blestemati ii poarta
  NU SE TERMINA TOTUL AICI
  TOTUL INCEPE DE AICI atat Raiul cat si iadul
  Amin !

 21. Dle Ignotus,

  Tot am incercat si eu sa le explic unor persoane in ce mod ne afecteaza de fapt aceste acte biometrice. Ca sunt usor de falsificat, incalca o multime de drepturi fundamentale, ca ne facem tinte pentru traficantii de organe, etc, pana cand mi-am dat seama ca am ajuns sa dau explicatii rationale – pierzand din vedere principalul motiv pentru care sa le refuzam.

  Problema este simpla: aceste acte sunt premergatoare pecetii lui Antihrist – cipul implantat in corp.

  Pana la urma… noi trebuie sa ne ingrijim de mantuire. Ne putem ingriji si daca suntem spionati la sange, si daca suntem in baze de date, si daca suntem primiti sau nu la medic (cu act, fara act), si daca ni se incalca “drepturile omului!”. Da, da! Ne putem mantui. Insa nu ne putem mantui cu pecetea. Pentru noi crestinii lucrurile ar trebui sa stea mult mai simplu.

  Faptul ca o multime de intelectuali vin cu replica “Pai si ce, calculatoarele nu au cip? Telefoanele mobile nu au cip?”. Ba da, au! Insa noi NU blamam tehnologia, ci modul in care este folosita. Una este sa folosim un calculator conectat la internet pentru comunicare/informare/munca (desi ne sunt monitorizate toate miscarile) si alta este cand se folosesc cipurile pentru a distruge omul. Stiati ca cipurile ce urmeaza a fi implantate in corp (dupa o perioada de acomodare cu actele electronice) ne pot influenta la nivel mental/sufletesc? Tehnologia a ajuns la o asemenea performanta incat il poate controla pe om, un cip din acela poate trimite impulsuri spre creier, astfel “cineva” poate decide cine sa fie gaina, cine sa fie bou, cine sa voteze cu ABCD, cine sa dea su subsemnatu’ la cutare, sa nu se declare nimeni nemultumit, etc. Adica exista posibilitatea ca oamenii sa fie manipulati mult mai usor decat prin mass-media, cu ajutorul acestor cipuri. Iata ca in acest mod omul este redus la un numar, ii este furata identitatea, vointa, libera alegere, desfiintat pur si simplu. Cine are ochi de vazut, sa vada.

  Acum… noi ar trebui (teoretic) sa avem de ales, atata timp cat inca se mai tine intr-o ata dreptul la libera alegere. Dumnezeu ne-a dat cel mai frumos dar, adica libertatea. Nici macar Dumnezeu nu ne obliga sa facem ceva. Daca vrem, mare bucurie. Daca nu, nu. Insa puterea (lumeasca) a statului incepe usor usor sa ne conditioneze: daca nu ne luam card de sanatate, intr-o anumita perioada de timp vor disparea complet catastifele si hartiile din cabinete si vom fi *obligati* sa luam actul; daca vrem sa iesim din tara, pentru inceput se mai poate cu buletinul – dar curand vor trage linie si vom fi cu totii *obligati* sa luam pasapoarte biometrice daca avem treaba peste granita. La fel cu toate celelalte acte noi – ati prins ideea.

  Multi dintre noi credem cu adevarat ca aceste acte vor fi biletele noastre spre iad, deoarece omul isi da cu subsemnatu’ ca refuza la libera alegere, darul cel mai de pret primit de la Bunul Dumnezeu si lasa pe altcineva (o alta fiinta) sa decida cand sa se inmulteasca si cati copii sa faca, ce sa faca, etc. Evident, bucuria lui michiduta, care nu poate obliga omul sa faca ceva – poate doar sa ne sugereze, sa ne pacaleasca, insa nu poate lua o decizie in locul nostru. Dar in momentul in care “ne dam in primire”, poate face orice cu noi.

  Despre faptul ca este scris in Sfanta Scriptura ca nu se va putea cumpara sau vinde decat cu semnul fiarei (ce va fi pe mana sau in frunte), inutil sa mai vorbesc. Ar trebui sa fim de-a dreptul orbi sau naivi, sa spunem ca “ei hai, doar nu-i asta pecetea si nu-i asta momentul”, dar fix aceasta e pecerea si acesta este momentul.

  Iertati-ma!
  Bunul Dumnezeu sa ne lumineze!

 22. Dragul meu crestinul ortodox,
  Multumesc ca te-ai oferit sa raspunzi in locul lui admin si apreciez intentia ta de a prezenta surse (citate). Dar modul in care legi ideile si folosirea exagerata a registrului arhaic m-au uimit, dezamagit si amuzat, toate in acelasi timp! Nu vreau sa-ti ofer nici un fel de contra-argument. Desigur, sa nu crezi ca asta inseamna ca am inteles sau sunt de acord cu “raspunsul” tau. Nici pe departe. Un simplu sfat vreau doar sa ofer: daca vrei sa te ia lumea in serios, foloseste macar un limbaj adecvat prin care sa exprimi ideile cat sa poate de clar. Lasa deoparte arhaismele cu rol de impresionare. Risti sa nu impresionezi pe nimeni (in afara catorva pensionare, desigur).

 23. io din cate vad la noi in România prigoana a început din familie.
  a început prin frica – de a spune ceva de Ceaușescu, de a spune ceva despre credința în Dumnezeu, de nu cumva să vorbești tot ce gândești.
  Această frică a pus stăpânire pe un popor și acuma a devenit o regulă.
  Să ascultăm ce ni se dictează, iar când vine cineva cu o propunere diferită o “filtrăm” până nu o mai înțelege nimeni.
  Dar pe lângă această prigoană din familie, avem prigoană și din interiorul bisericii. se baga si popii si incep – ce tot asculti atata de Parintele Iustin – el e un mos batran uitat de lume
  Se mai arata si unii prieteni binevoitori a te sustine in demersul tau de trezire a constiintelor si daca esti slab ajung sa te convinga de “extremismul parintilor marturisitori ” in loc sa va rugati si sa lucrati impreuna in duh si in adevar.

  si acuma apare ca foarte mare si aceasta prigoana de la statul roman supus puterii antihristice a uniunii evreopene.
  dar pana sa luptam cu acea forta care intr-adevar subjuga si pe mari si pe mici…. sunt acestea prea stringente – sa-i iubim pe acesti mici prigonitori si sa nu ne facem lor in vreun fel pricina de sminteala prin marturisirea noastra.
  io cred ca nu toti il inteleg cu adevarat pe Parintele Iustin Parvu si multi sunt prinsi in lupta fara sa vada prea clar peisajul.

  Doamne Ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 Comments
scroll to top