Danion Vasile: predică ziditoare la Duminica izgonirii lui Adam din Rai

[youtube=https://youtu.be/cZdkKS46_dQ]

7 comments

  1. Cristian Nicolae Stoisor

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Multumesc Lui Dumnezeu pentru tine draga parinte Danion Vasile. Dumnezeu sa te tina si sa te intareasca pentru a lumina poporul.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Slava Domnului ca mai avem si cativa preoti curajosi.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Multumim pentru sfaturile auzite, de asa cuvinte corecte duhovniceste ( si nu politic) avem nevoie. Sunt atatea lucruri pe care mireanul le poate face, mai ales sa-si exprime dezacordul cu hotararile anticrestine luate de unii indivizi. Este nevoie insa si de un cuvant mai cu putere, care sa arate aceste lucruri care sunt in neregula si de un indemn pentru a le indeparta. M-am bucurat de tonul hotarat cu care sunt spuse aceste nereguli in mijlocul carora traim. S-a ajuns la situatia paradoxala in care, despre faptele importante pe care trebuie sa le facem, nu se vorbeste. Oare este normal, ca despre evenimentele care ne pot arunca in iad, sa nu se vorbeasca.
    Este o ispita a vremurilor noastre, in care poti sa-ti distrugi mantuirea din cauza tacerii si neluarii de atitudine in fata faptelor pacatoase facute de unii, care pot influenta comportamentul, gandirea fratilor nostrii care le-au vazut. Oare unii tineri de la liceul Cosbuc nu au fost influentati de acea propaganda a rusinii facute cu acordul unor profesori? Cate actiuni de acest fel nu au loc la noi si in lume. Ma gandesc ca poate unui monah ii pare rau ca nu poate participa direct la impiedicarea unor actiuni menite sa strice mintile unor tineri. Dar iata ca un mirean poate face aceste lucruri, sa se impotriveasca raului propagat in lume si ar trebui sa fim bucurosi de aceasta posibilitate.
    Multumim ca am auzit pe cineva, care vorbeste mai hotarat despre raul care este promovat in lume si de faptul ca trebuie sa ne opunem lui pentru a nu ne rusina la infricosatoarea judecata.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    N-am auzit niciun preot vorbind aşa: franc, fix la ţintă, fără brizbizuri, fără retorica aia de lemn masiv pe care-au deprins-o mimetic şi cei mai gustaţi predicatori.
    Fiţi atenţi mai ales la a doua parte a înregistrării; ce preot ar avea curajul să predice lucrurile ălea, cuvînt cu cuvînt? Niciunul. Au spus unii cîte ceva, dar nu tot adevărul, adevărul crunt, la sînge, aşa, aruncat în obraz. Au spus ceva, dar mult prea atenuat, anemic, temător. Niciunul n-ar spune în Biserică ceea ce (şi cum) spune Danion aici. Probabil se mint pe ei înşişi că ar submina Biserica, că ar face tulburare. Ce facem, împingem în amvon un mirean ca să spună ceea ce nu poate spune niciun preot, nu pentru că n-ar ştii, ci pentru a avea la o adică un alibi?

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ei fac un crez din a tacea si fac un acoperis la tacerea lor spunand nimicuri imbracate in combinatii de vorbe intelepte despre ascultarea de ierarhi si de patriarhie plus intelepciunea tacerii ... ma omoara cu zile preotii aia

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta, eu cu ce pot sa ajut?vreau sa-l marturisesc pe Hristos.Doamne ajuta

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parinte Iustin Parvu sa-ti dea Bunul Dumnezeu sanatate si sa ne ajuti sa intelegem adevarul!Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*