Sabina Elena – Un nume pentru o țară întreagă. Sunteţi chemaţi alături de ea!

[dailymotion id=xyfffh]sabina_elena_1_facebook_33762400Situație INCREDIBILĂ în COVASNA. Sabina Elena, elevă în clasa a IX-a la un grup şcolar din Covasna, a fost intervievată aseară de cotidianul.ro, privind amenințările cu moartea și mustrarile pe care le-a primit după ce a venit la școală purtând o bentiță în culorile României.

Cum v-aţi gândit să mergeţi cu însemne tricolore la şcoală?
N-am luat vreo decizie în comun, pur şi simplu ne-am dus trei colegi cu o cocardă , cu o bentiţă şi cu un steguleţ, toate tricolore. Vineri am început şi am continuat luni şi marţi. Colegii de la secţia maghiară m-au huiduit şi mi-au adresat fel şi fel de cuvinte jignitoare, n-aş vrea să le reproduc aici.
Apoi a venit diriginta. Ce ţi-a spus?
Doamna dirigintă mi-a spus să nu mai port bentiţa tricoloră pe cap, pentru că se discută în cancelarie foarte mult despre asta. Am ascultat-o şi am pus-o la brâu. Şi astăzi a venit la mine să mi-o ia . A venit cu o foarfecă, cred că intenţiona s-o taie, nu ştiu dacă a tăiat-o sau dacă a smuls-o, că era prea mare agitaţia. N-aveam ce să fac, doar nu era să mă iau la bătaie cu doamna dirigintă… Până la urmă mi-a luat-o şi  a plecat cu ea.
Şi ce a mai urmat?
Am fost chemată la Direcţiune, mi s-au pus fel de fel de întrebări…
Ce te-au întrebat?
M-au întrebat cu ce scop am făcut asta, ce am avut de câştigat, mi s-a spus că asta e instigare, că am stricat imaginea şcolii..Mi s-a mai spus că am făcut-o lată, că problema a fost ridicată la nivel naţional, că am instigat …Şi-am întrebat şi eu; ”la ce am instigat?’’ , le-am spus că n-am avut nimic de demonstrat, că atâta timp cât şcoala nu-mi impune o ţinută obligatorie pot purta ce vreau şi cam atât…Ba nu, mai e ceva, pe facebook am fost ameninţată cu moartea, înjurată şi făcută ţigancă.
Cine te-a ameninţat?
Unul, Zsolt Lendvay Simon. Vă citesc ?
Da…Chiar te rog…
Moarte Sabina Elena !!!  Trăiască Ungaria Mare … Ţinutul Secuiesc în libertate, Ardealul nu-i România, România-Ţigănia…
Nu e cam ciudat că tocmai de ziua maghiarimii v-aţi ales să purtaţi însemne tricolore?
Povestea e mai veche. De 1 Decembrie au venit mai mulţi colegi maghiari cu tricouri cu harta Ungariei Mari şi cu un steag unguresc. Când noi am cântat imnul naţional, au început să huiduie şi să ne facă semne obscene. Mai mult ei au instigat prin ceea ce-au făcut de 1 Decembrie.
Şi-atunci nu a fost afectată imaginea şcolii? Nu i-a chemat nimeni la Direcţiune?
Nu, nu s-a legat nimeni de ei !
Directorul, care spunea că nu se face politică în şcoală face parte din UDMR?
Da!
Update 1: Diriginta pune paie pe foc
Pentru că şi astăzi Sabina împreună cu o colegă au avut „tupeul” să vină la şcoală purtând bentiţa tricoloră, doamna dirigintă a luat decizia să le trimită acasă de la repetiţiile unei piese de teatru în care fetele jucau. Motivul, cităm; „instigare şi atitudine nefirească, provocatoare…”. Întrebată fiind de ce i-a furat Sabinei bentiţa tricoloră, doamna dirigintă Baykoy Mihaela (fostă Vulpoi) a spus în doi peri că avea nevoie de ea să-şi strângă părul.
Update 2: Fostul prefect Codrin Munteanu: Aveam cunoştinţă de acest tip de manifestări
Fostul prefect al judeţului Covasna Codrin Munteanu a confirmat pentru cotidianul.ro faptul că avea cunoştinţă de manifestările de natură separatistă din şcolile din judeţ şi că a atras de nenumărate ori atenţia directorilor să nu mai facă politică în instituţiile de învăţământ, inclusiv directorului de la şcoala în care învaţă Sabina.

SOCANT: Vicepreședintele PNL Covasna: purtarea tricolorului de 15 martie este NECUVENITĂ!

vicepre-edintele-pnl-covasna-purtarea-tricolorului-de-15-martie-este-necuvenita-18448410Mădălin Guruianu, vicepreședintele PNL în județul Covasna și consilier local în același oraș, îi muștruluiește pe părinții Sabinei Elena, eleva din clasa a IX-a a Liceului Korosi Csoma Sandor, care a fost amenințată cu moartea, după ce a purtat însemnele tricolore timp de câteva zile (începând cu vineri, 15 martie) la școală. Guruianu consideră că părinții fetei au făcut „lucruri necuvenite”, iar fata însăși nu are „atitudine potrivită”.

„Consider că acțiunea a fost lăsată să scape de sub control la liceul din Covasna din doar două motive: ori este incompetență crasă, din partea profesorilor, directorului, organelor statului care puteau interveni, ori este rea intenție în a arăta din nou ce zonă cu probleme e în Covasna și Harghita. Sincer, părerea mea este că e o combinație între cele două și cred că vinovații ar trebui să plătească. Rapid. Scurt și extrem de eficient. Îmi pare inadmisibil să nu realizezi, tu ca părinte, ca profesor, ca și coleg, faptul că de sărbătoarea celuilalt în loc să încerci să arăți empatie, bună creștere și bun simț și să-i urezi „la mulți ani, prietene”, tu să faci lucruri necuvenite. Și numesc lucruri necuvenite atât purtarea banderolei negre de către unii maghiari de 1 decembrie, dar și purtarea fix a tricolorului românesc de 15 martie. Cum să nu înțelegi că nu aceasta este atitudine potrivită?”

Declarația lui Guruianu, dată pe un site de socializare, este mai amplă și restul mesajului este pacifist, cu excepția pasajelor în care cheamă la tragerea la răspundere a vinovaților.

Totuși, ne întrebăm, cum este posibil ca un reprezentant al statului român, fruntaș al partidului care își zice „Național”, să considere drept „necuvenită” purtarea simbolurilor naționale, oricând, în orice împrejurare?

FRICA-N BOZGORI: Conducerea Liceului “Kőrösi Csoma Sándor” nu va sancţiona eleva care a purtat banderolă tricoloră la şcoală

sabina-elena-covasnaConducerea Liceului “Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna a decis să nu aplice sancţiuni elevei care începând cu data de 15 martie, când s-a sărbătorit ‘Ziua maghiarilor de pretutindeni’, vine în fiecare zi la şcoală cu o banderolă tricoloră pe cap.

Conducerea liceului a remis, joi, un comunicat de presă în care menţionează că doreşte aplanarea acestui conflict, prin urmare nu va aplica nici un fel de sancţiuni.

“Considerăm că în această situaţie nu este cazul să aplicăm nici un fel de sancţiuni, pentru că dorinţa noastră este aceea de a aplana orice fel de conflict, de a ne educa elevii în spiritul valorilor europene, inter şi multiculturale şi a cultivării respectului faţă de însemnele naţionale”, se arată în comunicatul de presă,

ce-mesaj-le-transmite-romanilor-sabina-elena-eleva-din-sfantul-gheorghe-amenin-ata-cu-moartea-pentru-ca-a-purtat-la-coala-benti-a-tricolora-18448452Mesajul Sabinei către susținătorii ei: „Vă mulţumesc din suflet pentru susţinere, sper ca v-am făcut mândri ca sunteţi români, să nu uităm un lucru: împreună suntem cei mai buni! Vă pup!”

Voi continua să port tricolorul la școală

Cum te simți acum că tot scandalul e public?
Este public pentru că vreau ca adevărul să fie cunoscut de opinia publică. Nu este normal ca un gest atât de simplu precum afișarea tricolorului să nască asemenea discuții și atitudini din partea presei de limbă maghiară, a profesorilor și a colegilor de la secția maghiară.
Au apărut deja persoane care vor să te denigreze. Chiar îi urăști pe unguri? 
Era de așteptat. Îmi dau seama că vor încerca să mă denigreze pentru a duce în derizoriu gestul meu. La vârsta de 15 ani nu poţi fi xenofob, nu cunosc acest sentiment, prin urmare nici nu pot să-l exprim. Eu nu îi urăsc, urăsc faptul că ei mă urăsc!
Vei continua să porți tricolorul la școală?
DA! Este dreptul meu de exprimare a conştiinţei şi gândirii. Toată discuția asta este absolut inutilă. Dacă eram la Craiova sau la Iași și veneam la școală cu tricolorul un mai zicea nimeni nimic. Dar pentru că sunt din Covasna nu pot să fac acest lucru fără să apară discuții. De ce oare?
Ce spun colegii de școală de toată povestea asta?
Dacă urmăriţi facebook-ul veţi vedea că am susţinerea tuturor elevilor, mai puţin a celor de etnie maghiară, dar încerc să îi înţeleg.
Ce le transmiți celor care te susțin?
Vă mulţumesc pentru susținere, pentru empatia şi intropatia pe care o aveţi faţă de persoana mea şi încercarea prin care trec.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=AJ_I8uKNi2g]

224788_433650180056182_126103263_nMii de romani si-au declarat solidaritate cu Sabina Elena prin intermediul retelelor sociale. S-a creat o pagina de Facebook eficienta si s-au anuntat demonstratii de solidaritate in mai multe orase ale tarii, respectiv:
BUCURESTI, Sambata la orele 16-17 – Piata Constitutiei sau Piata Universitatii. Se afirma: “Sabina, eleva a unui liceu din Covasna a fost amenintata cu moartea, dupa ce impreuna cu cativa colegi au mers la liceu cu steaguri tricolore si au marsaluit pe holurile institutie de invatamant. Pe langa faptul ca a fost amenintata cu moartea, Sabina este si anchetata pentru “instigare la violenta”. Va asteptam in numar cat mai mare sa o sustinem pe Sabina Elena impreuna cu un tricolor!
GALATI, Joi, Liga Studentilor – prima solidarizare
CHISINAU, Vineri la 15.30, la Ambasada Romaniei
BRASOV, Vineri la 16.00, Piata Sfatului
ARAD, Vineri la 16.00, in fata Primariei Arad
ALBA IULIA, Vineri la 15.30-17.30 in fata Prefecturii, cu acordul Primariei si Jandarmeriei
CLUJ NAPOCA, Vineri la 17.00, in Piata Unirii
CRAIOVA, Vineri la 17.00, in Piata Mihai Viteazul

17914_310798755695637_106603196_n

Mama fetiţei cu bentiţă: Sabina s-a simţit umilită, marginalizată în ţara ei. A primit ameninţări

Mama elevei ameninţate pentru că a purtat o bentiţă tricoloră la şcoală, pe data de 15 martie, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, spune că fiica ei a făcut acest gest pentru că s-a simţit marginalizată şi umilită atunci când colegii maghiari au huiduit când s-a intonat imnul României pe 1 Decembrie.
Eleva a fost ameninţată cu moartea pe Facebook
“Pe 1 Decembrie a început totul. Când s-a intonat imnul României, elevii de etnie maghiară au reacţionat cum au reacţionat. Pe 15 martie, Sabina s-a manifestat cum a simţit ea. A ales să poarte acea bentiţă pentru că s-a simţit umilită, marginalizată în ţara ei şi a ripostat în felul ei. A primit ameninţări. Ce s-a întâmplat pe Facebook a costat-o. Nu a fost dată afară din clasă, dar a fost ameninţată ca va fi sancţionată pentru că a purtat acea bentiţă”, a declarat mama fetiţei la România TV.De asemenea, femeia spune că Sabinei i s-a cerut să nu mai poarte bentiţa tricolor la şcoală.Sabina a fost ameninţată cu moartea pe Facebook, după ce a purtat o bentiţa tricoloră la şcoală de Ziua maghiarilor de pretutindeni, s-a fotografiat şi a postat poza pe Facebook. Părinţii fetei se tem acum că va fi exmatriculată din cauza acestui gest.După ce eleva a fost ameninţată, copila a fost sprijinită de numeroşi prieteni pe Internet. A fost creată chiar o pagină numită “Alături de Sabina“.
Zeci de persoane îmbrăcate în costume naţionale şi având steaguri românesţi s-au adunat, vineri dimineaţă, în faţa Grupului şcolar “Korosi Csoma Sandor” din Covasna, într-o acţiune de solidaritate cu eleva care de Ziua Maghiarilor a mers la şcoală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc. Un miting de solidaritate cu Sabina, eleva ameninţată, a fost organizat şi în Piteşti.

396348_482979655076200_1662425070_nVictimele si vinovatii bentitei tricolore

În România anului 2013 e elevă a ajuns să fie ameninţată cu moartea pentru că a purtat bentiţă tricoloră la școală. Conducerea liceului din Covasna, unde a avut loc incidentul, anunţă că nu pedepsește pe nimeni. La prima vedere suntem în fata unei situaţii inacceptabile, revoltătoare și umilitoare pentru un popor întreg. Am ajuns să fim călcaţi în picioare în halul acesta în propria ţară?

Scandalul bentiței tricolore, venit după circul uriaș al drapelului secuiesc, trebuie analizat și explicat foarte atent publicului revoltat pe bună dreptate, pentru a evita noi derapaje care riscă să crească sentimentele negative dintre românii și maghiarii care trăiesc împreună în Covasna și nu numai acolo.

În primul rând și înainte de orice, autoritățile competente trebuie să învețe să aplice legea pe tot teritoriul României, indiferent de etnia autorilor unor fapte. Amenințarea este o infracțiune și trebuie tratată ca atare, desigur cu consecințele legale normale în situația în care e comisă de un minor.

Avem un Cod Penal, plătim procurori la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna, dacă persoana amenințată face plângere au obligația să verifice întrunirea ”elementelor constitutive” ale infracțiunii și să aplice legea. Dacă nu fac asta, trebuie dați afară pentru incompetență. Dacă părinții Sabinei nu fac plângere, publicul trebuie să știe că procurorii nu pot acționa. Este foarte simplu!

Un alt aspect este la fel de important ține de competența, inteligența și moralitatea celor care conduc liceul unde s-a produs acest scandal revoltător și care caută să o facă să se simtă vinovată pe Sabina Elena, eleva care a venit la școală cu bentiță tricoloră.

Ar fi bine dacă toți elevii din toată România ar purta cu sfințele culorile drapelului nostru. Este inacceptabil ceea ce face conducerea liceului din Covasna cu Sabina Elena și modul în care gestionează acum situația directorul Simon Istvan. La fel cum este inacceptabilă reacția inspectorului școlar general din Covasna, Keresztely Irma, care spune că un astfel de gest este ”teribilist”.

Doamna Keresztely se fudulește cu o funcție importantă în județ, o funcție pe care o ocupă într-o instituție a statului român, de la care încasează un salariu frumușel. Este jenant să aibă o astfel de atitudine!

Gestul Sabinei vine însă într-un context din care nu trebuie scos și înțelegerea vinovățiilor pentru acest context este cheia unei reacții normale în fața acestui scandal.

Adolescenta a explicat că a simțit nevoia să poarte bentiță tricoloră de Ziua Maghiarilor după ce, de 1 Decembrie, colegii ei de la secția maghiară au venit la școală cu tricouri cu o hartă istorică din perioada în Transilvania era parte a Ungariei.

Sabina a mai povestit că elevii îmbrăcați astfel au huiduit și au arătat semne obscene atunci când s-a intonat Imnul Național al României. Așa a înțeles ea să reacționeze, cu mintea de copil și educația primită, în fața unei situații pe care a considerat-o anormală.

Sabina și colegii ei maghiari au ajuns în aceste situații regretabile numai și numai din vina dascălilor care aveau misiunea să-i educe, să-i învețe să crească frumos împreună. Ei sunt victimele unor adulți iresponsabili.

Diriginții elevilor implicați în acest scandal, de la liceul Korosi Csoma Sandor, au eșuat lamentabil în ceea ce fac acolo și ar trebui să intre în pământ de rușine pentru că s-a ajuns ca elevii lor să se jignească între ei.

Scandalul bentiței tricolore nu este nimic altceva decât un efect al incompetenței crase a unor profesori incapabili să insufle copiilor valorile care să-i facă să înțeleagă de ce trebuie respectate sentimentele altora, indiferent de natura lor.

Sunt niște diriginți de doi bani și profesori execrabili dacă nu au știut să-și învețe elevii să respecte deopotrivă Ziua Națională a României și Ziua Maghiarilor. Poartă răspunderea pentru faptul că ies generații strâmb crescute din mâinile lor. Sunt vinovați moral pentru toate efectele ulterioare ale modului în care au crescut aceste generații.

Incompetența lor nu provoacă doar scandalul revoltător de acum. Pe termen lung acești profesori sădesc sâmburii unui viitor nefericit pentru comunitatea în care trăiesc. Generațiile prost educate vor perpetua atmosfera în comunitate.

Elevii maghiari au huiduit Imnul Național al României pentru că în școala în care învață este un climat care favorizează așa ceva. Tocmai din pricina acestui climat, colegii lor români au considerat că e bine să răspundă chiar de Ziua Națională a Maghiarilor. Și tot acest climat i-a determinat pe colegii unguri ai Sabinei să creadă că e normal să o amenințe, escaladând spirala urii.

Pentru acest climat, principalul vinovat este directorul Simon Istvan. Probabil că domnul Istvan nici măcar nu e capabil să priceapă cât de gravă este incompetența cu care conduce școala și cât rău face copiilor pentru că îi lasă să-și construiască sentimente negative pe criterii etnice.

Ministerul Educației are datoria să verifice cu atenție competența dascălilor de la liceul Korosi Csoma Sandor și modul în care e condusă această școală. Faptul că elevii de aici au ajuns să se jignească reciproc până la amenințări grave, e irelevant pe ce motive, trădează incompetența conducerii școlii în primul rând.

Ce comunitate construiesc ei acolo, dacă educă o generație incapabilă să trăiască frumos și să-și aprecieze valorile? Ce calitate umană au, în cele din urmă, dacă sunt incapabili să vadă cât de mult și cum greșesc? Pentru ce plătește statul român salarii unor indivizi care demonstrează că sunt incapabili să-și educe normal elevii?

Românii și ungurii din Covasna, care au avut ghinionul să treacă prin mâinile unor dascăli la fel de nepricepuți care cei de la liceul Korosi Csoma Sandor, trebuie să învețe câteva lecții simple.

Maghiarii care suferă de extremism trebuie să priceapă că trăiesc în România și că au de respectat țara, legile ei și însemnele naționale. Maghiarii normali la cap ar putea să se gândească bine la faptul că nicio altă minoritate națională nu provoacă atâtea aberații câte sunt comise în numele maghiarilor și că asta face rău tuturor. Comunitățile maghiare ar trebui să fie interesate, în primul rând, să-și tragă de guler dezaxații.

Dacă niște indivizi prost educați nu respectă aceste lucruri e însă numai vina autorităților incapabile să impună respect.

Autoritățile trebuie să învețe să acționeze ferm, dar nu disproporționat și mai ales într-un mod în care să fie foarte bine înțelese vinovățiile și responsabilitățile.

În același timp însă, românii supărați pe gesturile unor unguri cu mintea tulbure trebuie să înțeleagă că reacția agresivă nu e o soluție și că încăpățânarea de a răspunde cu aceeași monedă nu poate aduce pace în comunitatea lor. O astfel de atitudine nu poate să producă decât noi motive pentru noi gesturi și mai agresive, într-o escaladare continuă a sentimentelor negative care va face tuturor viața mai urâtă. De Malin Bot – Evenimentul Zilei

Elevii români, umiliţi de colegii lor maghiari: Au fost puşi să îşi ceară iertare în genunchi

După ce o elevă de la un liceu din Covasna a fost ameninţată şi huiduită de către colegii maghiari, pentru că a purtat o bentiţă tricoloră la şcoală, de Ziua Maghiarilor, un alt incident a avut loc între elevii români şi cei maghiari. Câţiva copii de clasa a V-a susţin că au fost umiliţi de colegii de la secţia maghiară.

Trei elevi de clasa a V-a din Covasna şi-au pictat faţa în culorile tricolorului, de Ziua Maghiarilor, potrivit România TV. Fapta lor i-a înfuriat pe colegii de la secţia maghiară, care i-au pus pe cei trei să se spele pe faţă, să îngenuncheze în faţa lor şi să-şi ceară scuze. Copiii s-au plâns dirigintei, care le-a spus că, probabil, colegii lor au făcut o doar glumă.

În această situaţie s-a ajuns după ce o eleva de clasa a a IX-a, tot din Covasna, a purtat o bentiţă tricoloră pe 15 martie, după ce pe data de 1 decembrie colegii ei unguri au venit la şcoală cu tricouri pe care aveau imprimată harta Ungariei Mari. Fata a fost huiduită de colegii maghiari şi ameninţată pe o reţea de socializare.

47 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Aceasta initiativa ar trebui sa o avem toti.
    Cata vreme autoritatile „votate de noi” si care ar trebui sa ne reprezinte ca „alesi” ai natiei romane, ne tin in tensiune cu privire la problema maghiara, eu as propune ca fiecare roman in parte sa gaseasca un accesoriu oricat de mic care sa aiba pe el tricolorul si sa-l poarte ostentativ in toata vremea si-n tot locul. Macar asa sa avem taria si verticalitatea de a ne manifesta cumva pro natia romana.
    Ar fi extraordinar de frumos sa ne aratam dragostea si adeziunea fata de aceasta tara purtand un obiect oricat de mic cu tricolorul tarii pe o perioada foarte lunga astfel incat sa nu se mai interpreteze ca o facem doar in anumite conjuncturi/ ocazii astfel incat sa ranim pe cineva.
    Noi in tara noastra nu mai putem purta sau nu ne mai putem afirma ca romani! E tragic, e de plans!
    Iata ca un copilas ne da lectii de viata!
    Poate n-ar fi rau ca acest indemn sa mearga mai departe!

    OT

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    chiar romanii sant cei care dau apa la moara bozgorilor si_i sanctioneaza si tachineaza tot pe fratii lor romani si de asta imputitii de bozgori fac ce vor ei ,prostii ca altfel nu le pot spune ,nu stiu ce inseamna bocancul unguresc pe obrazul lor.........

  3. crestinul ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    SA NU NE FIE RUSINE SI FRICA Pe Acest pamint de la Nistru pin'la tisa sa Spunem si Sa Aratam ca SUNTEM ROMANI ...si Botezati Crestin Ortodox
    am ajuns in Propria tara si pamintul acesta al mosilor si stramosilor nostri sa ne fie frica si rusine in a spune ca suntem romani ?
    sa ne fie teama si capul plecat in jos in a spune ca suntem Botezati Crestin Ortodox si ca avem o Sfanta CRUCE data si pe care Drept trebuie A O Duce pin'la capat
    am ajuns sa ne fie rusine si teama in a arata si a iubi steagul tricolor pe care copii nostri il iubesc si il arata mandri ca acesta-i pamint romanesc , pe care m-am nascut ?
    la aceasta s-a ajuns ...
    DOAMNE
    Unde esti DOAMNE
    Sa Vezi ce-a mai ramas in oameni ...
    Amin !

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Felicitari fata frumoasa, fata scumpa si mai ales fata CURAJOASA, mai curajoasa decat ar trebui sa fie cetatenii maturi ai acestei tari!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    htt
    p://condeiulardelean.ro/articol/istoria-europei-maghiarii-si-au-pus-pecetea-de-criminali!!!

    Canaliile ordinare!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.frontpress.ro/2013/03/vecine-secui-vrei-autonomie-iti-dau-autonomie-ce-faci-cu-ea.html

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    O mica EROINA !

    http://www.sfatulbatranilor.ro/threads/7766-Sabina-eleva-a-unui-liceu-din-Covasna-a-fost-amenintata-cu-moartea

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    este rusinos faptul ca se fac atatea discutii pe tema Tricolorului
    nu suntem oare in Romania ?
    asa cum nimeni nu ii trage la raspundere pe americani ca au steagul american arborat in toate birourile, la toate conferintele etc...pe baticuri, pe fel de fel de produse ...
    asa inteleg ca in tara noastra, Romania, nimeni sa nu isi permita sa ne atentioneze cu privire la arborarea sau purtarea Tricolorului

    cat timp atitudinea e pasnica nu inteleg de ce se interpreteaza tendentios gestul Sabinei

    tara aceasta este si se numeste ROMANIA !
    Maica Domnului sa ne ocroteasca !

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bravo fetita draga, uite ca ai stiut sa reprezinti natiunea intreaga! Ne-ai dat o lectie meritata de atitudine si demnitate!

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu am cuvinte in fata curajului acestei fete!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si uite asa le trecu la romani cheful de harem shake,

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu stiu de ce mi se creeaza impresia, ca fata asta are un rol si mai mare in istoria Romaniei. Gestul ei vine tocmai cand se discuta despre regionalizarea Romaniei: http://axa.info.ro/blog/raportul-orbului/item/844-transarea-romaniei?utm_source=Newsletter+AXA+-+revista+de+oceanografie+ortodox%C4%83&utm_campaign=bb134baa2b-Tran_area_Rom_niei3_14_2013&utm_medium=email
    Cred ca Dumnezeu a ales un suflet tanar si curat pentru a ne insufleti pe noi si a intelege menirea noastra.
    Daca facea unul din noi mai maturi asa chestie, ar fi fost interpetata, de altfel s-a incercat si in cazul ei a se forta nota, ca suntem sovini, xenofobi si multe altele. Or, din ceea ce s-a citit este clara si evidenta incercarea cuiva de a manipula situatia.
    Intrebarea este urmatoarea: Noi ce facem?

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    MI ESTE DOR DE PATRIA MEA ! TARA ACEASTA A AJUNS DE OCARA SI NIMENI DIN CEI CE AR TREBUI SA VEGHEZE LA IDENTITATEA NOASTRA DE POPOR SI DE PATRIE NU ISI FAC IN NICI UN FEL DATORIA FATA DE CEI CE LE AU DAT GIRUL SA-I APERE . OARE ACESTIA SE MAI CONSIDERA LEGITIMI ELECTORAL ? NE SIMTIM TRADATI . SA FIE CA PROOROCIREA PARINTELUI ARSENIE DESPRE ARDEAL SA NU SE IMPLINEASCA , DAR VAI OARE CE NE ASTEAPTA ? SA NU UITAM IN ULTIMUL RAND SA NE RUGAM SI PENTRU NEAM SI PENTRU TARA SI PENTRU BISERICA .

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu ai facut nimic gresit Sabina draga.Ma bucur ca mai sunteti tineri in tara asta care sunteti mandri ca sunteti romani.Tara asta va avea viitor sanatos numai cu tineri ca tine,asa cineva trebuie sa ajunga la carma tarii.Toti stim ce gand rau i se pune Ardealului nostru,oare va fi cineva sa lupte pt palma asta de pamant?Eu sunt preot aici in Bihor intr-un sat romanesc pe granita,si stiu ce inseamna sa fii minoritate si sa fii tratat marsav.Nu trebuie sa instigam e adevarat,dar trebuie sa ne aparam neamul si credinta noastra,si sa marturisim pana nu e prea tarziu.Noi romanii suntem oameni pasnici,n-am asuprit niciodata pe nimeni,dar nu trebuie sa fim naivi si prosti.Sa ne gandim la sangele eroilor nostri ce s-a varsat,pt a avea o tara asa frumoasa si intreaga.E nevoie azi de alti eroi Sabina draga,asa ca tine.Stii de la istorie si stim toti ca numai adevaratii eroi au scris cu adevarat istoria oricarei natiuni.Cu multa intelepciune sa incercam sa dovedim ca suntem romani si stapani in tara noastra!

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    vasilica, interesant si bun articol ,dar bozgorii vor tot ardealul si clujul si bihorul etc..

  16. BlogR Ikonoklast

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este incredibilă atitudinea penelistului, dacă o fi adevărat. Pe de altă parte, cred că adulţii şi nu copiii ar trebui să-şi asume riscul eroismului. Deci, sunt cu sufletul alături de Sabina, dar îndemnul meu este să se oprească. Nu de dragul de a nu-i supăra pe unguri, dar mi-e teamă pentru ea. E doar un copil.

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Provocatorul tricolor românesc" - un Banciu de zile mari!!!
    video:
    http://inregistrari.b1.ro/view-21_Mar-2013-lumea_lui_banciu-85.html

  18. SCHIMBAREA CEA ADEVARATA

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    o mica, MARE ROMANCUTA.
    iar noi astia, doar trancanitori in vant care stam si-i tot admiram pe cei care stiu cine sunt si chiar si arata asta FARA NICI UN FEL DE JENA SAU TEAMA..., CE MAAARE RAHAT FACEM. NIIIIMIC!

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sigur undeva, prin Legea învăţământului, este un articol care se referă la respectul pentru însemnele României. De căutat.

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    un exemplu de roman adevarat ,noi restu care traim in alte regiuni si suntem in liniste si pace nu stim prin ce trec romani nostri in ROMANIA in tinutul secuiesc.iar daca este nevoie sa mergem si acolo sa fim alaturi de ei

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Revoluţie" online împotriva TV-ului românesc

    http://ro.stiri.yahoo.com/revolu%C5%A3ie-online-%C3%AEmpotriva-tv-ului-rom%C3%A2nesc-155900836.html

    Tensiune tot mai mare, viitor razboi :

    http://ro.stiri.yahoo.com/coreea-nord-invadat-seulul-imaginile-care-au-speriat-054345622.html;_ylt=Aogtikv_gMRpTZhpvo9PKuLbDud_;_ylu=X3oDMTR1cWFodG1tBGNjb2RlA3ZzaGFyZWFnMnVwcmVzdARtaXQDTmV3cyBGb3IgWW91IEFydGljbGUgZGV0YWlsBHBrZwMzOTljODRjOC1iNmQzLTMxNTgtYjJjMy0wMDZlZjRiZmM1ZWUEcG9zAzUEc2VjA25ld3NfZm9yX3lvdQR2ZXIDY2JiZWViMTAtOTJiYy0xMWUyLWFhYmYtNTJlM2Q2NGY5MjEy;_ylg=X3oDMTJuNDY3YzlyBGludGwDcm8EbGFuZwNyby1ybwRwc3RhaWQDNDYwYzlmMzEtOTY4NC0zMzM4LTg3ZTktMTZjMzA1M2FiMTMwBHBzdGNhdAN0ZWNoBHB0A3N0b3J5cGFnZQ--;_ylv=3

    http://www.realitatea.net/coreea-de-nord-ameninta-ca-loveste-bazele-americane-din-japonia-si-insulele-guam_1139910.html

    http://www.realitatea.net/coreea-de-nord-respinge-rezolutia-onu-privind-drepturile-omului_1141417.html

    http://www.realitatea.net/document-incendiar-strategia-lui-osama-ben-laden-de-a-ataca-europa-si-sua_1139629.html

    http://www.realitatea.net/iranul-se-apropie-de-linia-rosie-in-incercarea-de-fabricare-a-armelor-nucleare_1126350.html

    http://www.realitatea.net/pe-picior-de-razboi-coreea-de-nord-amenin-a-cu-bomba-atomica-sua-desfa-oara-exerci-ii-militare_1131525.html

    http://www.realitatea.net/alerta-in-asia-coreea-de-nord-a-ridicat-avioanele-de-lupta_1133132.html

    http://www.realitatea.net/ali-khamenei-avertisment-alarmant-iranul-va-transforma-in-praf-tel-avivul-si-haifa_1140382.html

    http://www.realitatea.net/cnn-armata-din-coreea-de-nord-declara-invalid-armistitiul-istoric-din-1953-cu-coreea-de-sud_1131678.html

    http://www.realitatea.net/kim-jong-un-a-desemnat-prima-tinta-in-caz-de-razboi_1132382.html

    Mâncăm aluminiu fără să ştim
    http://ro.stiri.yahoo.com/m%c3%a2nc%c4%83m-aluminiu-f%c4%83r%c4%83-s%c4%83-%c5%9ftim-074500028.html

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Te ador pentru tot ce ai facut pentru noi Sabina Elena. Multumesc!

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hey, ascultati: daca tineti la tara, incurajati conflicte. Nu amestecati dragostea fata de tara cu dragostea fata de credinta si Dumnezeu. Nu cred ca e nevoie sa va amintesc cum sta treaba cu conflictele in cadrul credintei noastre, toata povestea cu intorsul celuilalt obraz etc. Asa ca, hotarati-va, unde vreti sa ajutati pana la urma? Ajutati tara sau ajutati credinta? Credinta exista in credinciosi, apropo, nu intr-o tara, si nici intr-o manastire. De fapt, credinta nu e ceva ce "ajuti". Nu, voi aparati tara. Asa ca... site-ul asta despre ce e pana la urma? (nu ca m-ar interesa in mod special)

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Romani de pretutindeni actionati!
    Ziua de 15 martie,ziua nationala a Ungariei,este ziua in care maghiarii au cerut la Viena in 1848 stat national in granitele imperiului habsburgic.Este ziua in care maghiarii au lezat interesele tuturor statelor din componenta Imperiului Habsburgic si in primul rand a romanilor cerand alipirea Transilvaniei la Ungaria.Ziua nationala a Ungariei reprezinta de fapt o jignire si o dispretuire la adresa celorlalte popoare vecine.Uniunea Europeana,daca isi propune convietuirea pasnica si toleranta,ar trebui sa sfatuiasca Ungaria ori sa-si schimbe ziua nationala roi,in fiecare an ministrul de externe maghiar sa cera scuze oficial si public popoarelor lezate de maghiari la 1848,ca sa vedem si noi ca nu sunt iredentisti,ca nu sunt sovoni si ca nu au ganduri ascunse.Sa ne convingem toti euriopenii si mai ales noi din centrul si sud-estul Europei de intentiile pasnice ale Ungariei.Romanii in tara lor au voie sa poarte oricand tricolorul fara sa fie agresati de autoritati de instigare la violenta.
    Cer ajutorul tuturor romanilor patrioti sa traducem acest text in engleza si franceza si sa trimite-mi email-uri pe site-uri europene oficiale.Va rog dati-mi si mie adrese de site-uri ale oficialitatilor sau institutiilor europene.
    Multumesc.
    Felicitari tuturor care au luat atitudine!Felicitari elevei care s-a comportat normal si firesc in tara ei!
    Sabina,daca te sacaie politia cu investigatii,scrie-ne.Cere ajuttorul si nu te vom lasa!

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dacă în vremea lui Ceauşescu s-ar fi întîmplat aşa ceva, zburau cu şcoală cu tot de-acolo. Tot alogenu ştia că la colţul străzii îl aşteaptă Armata română. Acum Armata nu mai există decît în ecteniile popilor, ajunsă un fel de bandă de mercenari parte a unei organizaţii teroriste internaţionale.
    Aşa că n-avem decît s-o împingem în faţă pe puştoaica asta frumoasă, cu bentiţa ei amintind de defuncta Românie, că-n lipsa flintelor ş-a bărbaţilor ce-am mai putea face?

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mi-au dat lacrimile, a aparut fata asta si la televizor, la REALITATEA parca, in direct. Are curaj si patriotism, a suferit pentru neam si tara, pentru noi, si pana la urma cadrele didactice de la scoala ei si care au nedreptatit-o au fost sanctionate, am impresia. Si colegii ei au fost impresionati de ce a facut ea, si apoi au iesti in fata scolii si au cantat imne patriotice. In mai multe locuri din tara au aparut reactii impotriva maghiarilor extremisti. In fond, traim in Romania, eu stau in ardeal si nu vreau sa ajung ca ardealul sa faca parte din Ungaria, si sa dispara ortodoxia de aici. Am speranta ca aici vor stapani romanii pana la sfarsitul lumii, asa cum este drept.

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    aprindeti luminile fratilor ca vine "ora pamantului":)

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dacă ne-am obişnui să purtăm/păstrăm zilnic tricolorul ( mai ales în suflet !) nu ar mai putea exista asemenea probleme !
    Avem nevoie de cât mai multe Sabine !
    Şi de mai mulţi Antoneşti 😉
    Pentru că numai cu o floare, nu se face primăvară !
    Dintr-odată !
    Cum toate au un început, să-l salutăm cu cuvenita urare creştinească :
    Doamne Ajută !

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Imi scot palaria in fata ta Sabina Elena, cinste tie si parintilor tai, ai dat o lectie multora dintre noi, care cel mult, trancanim anost. Esentele tari se tin in sticlute mici, Dumnezeu sa te aiba in grija Lui!

    Doamne ajuta!!

  30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bravo, fetit-o, esti cuadevarat o patrioata care a-m vrea sa vedem mai multi ca tine. te iubim pt cea ce ne demonstrezi, ca romani sunt tari cand vor nu trebue sa ne lasam calca-ti pe cap in Tara noastra, felicitari pt curaju carel ai dea spune lucrurile pe nume ar trebui sa i-a si alti exenplu dela tine si sa fiie mai demni alfel ne mananca toti dusmani la noi in tara. suces in continoare nu te da batuta!

  31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    L-ATI OMORAT PE MIHAI VITEZU SI V-AM IERTAT, N-ATI COTROPIT TARA SI V-AM IERTAT, LOCUITI PE PAMATUL TARII NOASTRE VA IUBIM DAR NU UITATI CA SUNTEM DE MII DE ANI PE ACEST PAMANT AL STRAMOSIILOR NOSTRII DECEBAL , BUREBISTA SE INTOARCE IN MORMANT . NU UITATI UNGURILOR CA SUNTEM IN POST SI AVEM UN DUMNEZEU TOTI , CA SUNTEM ORTODOXI , CATOLICI SI HRISTOS NE INDEAMNA SA IUBIM . DUMNEZEU NU DOARME ARE GRIJA DE TOTI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!IUBITIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SI LASATI URA SA DISPARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DUMNEZEU SA VA IERTE PENTRU TOATE !!!!!!!!!!!!!!!!!

  32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ma ia plansul ca la tine in tzara iti interzice tricolorul. Si eu traiesc pe un teritoriu ravnit de maghiari si as purta orincand tricolorul. Am de gand sa imi fac un tricou imprimat cu tricolorul, dar imi este frica ca mi-as altera relatiile bune cu unii maghiarii. Cu mare sinceritate: plang citind despre romancutza noastra.

  33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Un jurnalist prea slab care vorbeste mult si fara a sti sa puna intrebari la obiect. Atat pot sa spun cu tristete...Sabina ELena merita un jurnalist de top asa cum este si gestul ei. Dumnezeu sa ii aiba in paza pe Romanii Ardeleni si tara noastra!

  34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    FELICIT ACEASTA TANARA CURAJOASA,DAR SI PE CINE A CRESCUT-O ASA.MAMELE DIN ROMANIA SA NU CREADA CA A STA FRUMOS LA MASA E DESAVARSIREA EDUCATIEI

  35. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cinste si onoare acestei fetite si parintilor ei care ne-au dat o lectie extraordinara intregii tari.

  36. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne Ajuta! si noi ar trebui sa reactionam cand vedem ceva exemplar din fata unui copil de 15 ani, sunt mandru ca sunt roman si nu ma mai tem sa merg in nici un judet in care locuiesc maghiari in numar mai mare pentru ca am vazut cat poate curajul

  37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.sfatulbatranilor.ro/threads/7784-Sabina-Elena-o-mica-EROINA-Proiectul-Porumbelul-Pacii-ROMANIA

  38. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    tot pentru apararea acestei biete tari as vrea sa va spun o poveste incredibila intamplata in judetul Vaslui

    avem un episcop mitarnic. si nu o spun eu o pot confirma mii de credinciosi. un preot de la mine din parohie a fost dat afara. un nou preot a intrat pe masura "darului" lui.
    preotul dat afara s-a imbolnavit dar cu rugaciunile credinciosilor si cu ajutorul lui Dumnezeu s-a facut din nou sanatos.
    Insa acum fiul lui, tot preot, aflat inca in aceeasi parohie este amenintat cu mutarea disciplinara.
    El nu a vrut sa-si plateasca darile la episcop.
    Astfel ca pentru niste bani luati dintr-un loc si neprimit din alt loc se pot da 2 preoti afara si pune unul nou.
    care din pacate este ecumenist cu nerusinare si fara pic de scrupule in el.
    pentru public nu sunt sigur daca mai conteaza numele preotilor.

    In alta parte tot in orasul Barlad, un preot - tot batran , s-a chinuit sa stranga miliarde pentru a construi o biserica frumoasa in cartierul meu - unde nu era una si oamenii s-au bucurat - au pus toti mana de la mana si a iesit ceva.
    Insa cand voia si el sa fie preot acolo si sa-si aduca si unul din fii a fost inlocuit de acelasi episcop despre care s-ar fi auzit prin judet ca este mason si despre care am citit de curand pe internet ca a participat si la adunarea ecumenista de la Bacau din acest inceput de an.

    mai sunt cazuri cu preoti mitarnici, preoti care si-au cerut drepturile salariale oprite pentru cativa ani de episcop si au fost caterisiti.

    Reprezentatii Episcopiei Husilor nu au vrut sa dea binecuvantare unor preoti luptatori de la noi din oras care au manifestat alaturi de credinciosi pe cale pasnica impotriva gazelor de sist.
    au luat si initiative mai mult decat onorabile dar nu sunt aducatoare de profit si asa ca trebuie sa li se dea cu flit.

    Aici vine si intrebarea mea. Pentru ce e asta episcop ? Pentru ce mai sunt aia preoti care au intrat pe bani ?

    Am vazut si in alte judete. La Episcopul Tomisului a intrat un reporter si a simulat a fi un pretendent la titlul de preot si a demonstrat ca prin bani si talent oratoric poate deveni preot orice persoana de pe fata pamantului daca stie sa fie placuta in ochii lumii.

    Mai sunt cazuri si prin judetul valcea a mai incercat reporterul respectiv.
    Nu vreau sa dau link-urile nu mai conteaza.

    Dar am in continuare aceasta intrebare - acestia mai sunt preoti care au fost hirotoniti in felul acesta ? Bat cu intrebarile pana la Inaltul Daniel despre care parintele Adrian Fageteanu nu e preafericit ci preaindracit. OARE EL CU O FI FOST PREOTIT ?

  39. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    am fost la ajutorul episcopului sa cer lamuriri si mi-a zis ca episcopul nu are timp de mine, eu sunt un om inselat si ar trebui sa iau tratament.
    Nu am vrut decat sa vad unde e dreptatea.
    Dar se pare ca nu am reusit. Va intreb acum pe voi ce credeti ?

  40. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    eu mi l-am facut totusi duhovnic pe acel ajutor de episcop, iar un prieten credincios m-a sfatuit ca nu e bine sa intru in cardasie cu cei de pe la episcopie ca ii stie toata lumea de prin husi ce fel de oameni sunt si pot sa ajung la fel ca ei.
    Io incerc totusi sa ma apropii de dansii ca sa-i vad cum sunt in sufletele lor - daca au sau nu acele lucruri urate despre care se tot aude in judet.

  41. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    sfatul pe care mi l-a dat ieri acel ajutor de episcop la care m-am spovedit a fost sa evit tulburarile de orice fel si sa nu mai fiu un om asa complicat. sa caut sa fiu un om simplu.
    nu sunt inca sigur daca intentia lui a fost sa ma protejeze de eventuala tulburare sau sa ma faca sa devin un las care nu se implica in niste probleme destul de evidente de la noi din biserica.

  42. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ admin : iertati-ma!
    va rog sa stergeti ce am scris despre episcopia husilor si alte probleme legate de subiecte de genul asta pentru ca nu sunt pregatit sa accept unele lucruri. este posibil sa fac numai tulburare in anumite locuri in care este deja liniste si mi-e deajuns cata tulburare am facut in anumite manastiri si biserici cu cateva intrebari.
    imi cer iertare

  43. dumitru pacatosul

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu o singura floare nu se face primavara ....? . La fel am avut si cazul cu locotenentul GHE. ALEXANDRU in iarna trecuta . Stam langa ei unii ,ai vedem ,dar nu intram sa ne unim cu o persoana ,care a luat o initiativa buna si dreapta ,din pacate ...? . Devenim si noi spectatori ,,lucru placul dusmanului ,vazut si nevazuti ! .Ne dau exemple copii de barbatie si curaj ,care este cazuta f. RAU , este / fescaita s/au de pasat.... ! / . Bine spune parintele Amfilohie Branza ,intru totul are dreptate . A batut TOBA sa ne trezim de peste 8 ani prin toate mijloacele acestea moderne . OARE cati dintre noi s/au trezit si cati au cunoscut pe bunul DUMNEZEU, prin cuvintele lui ........ !? Sa nu uiti omule ca ,toti santem muritori ,DAR important este cum mori si pt. ce cauza vei murii . ? .Doamne lumineaza/ne mintile si da/ne putere , curaj si trezvia mintii ,in acest sfant si mare POST crestin ortodox.

  44. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    sotia bozgorului de la ambasada a murit drept pedeapsa ca a aprins paiele cu razboiul steagurilor daca nu inceteaza bozgori cu tinutu tiganesco mongoloido bozgoresc ii trimitem calare in stepa siberiana sau in mongolia or o varianta mai buna inapoi in crapatura dintre picioarele masi huooo hortisti bastarzi neam cu attila hun inapoi in mongolia natala calare pe cai daca nu repetam scenariu .o sa atirnam opincile tenisi de dragasani pe steagu vostru nici pamantul nu va suportat ziua bozgoreasca a nins si a viscolit asta este rasplata

  45. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sabina e in fiecare!
    E in mine, e in tine,
    E in fabrici si uzine,
    E in lumea muncitoare
    Ce trudeste pe ogare.

  46. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru domnul Valentin Dorneanu, despre viata parintelui Adrian Fageteanu puteti sa cititi si de pe internet. In cazul Sabina Elena, ce este drept trebuie aparat, dar nu cu ura pentru ca ura este un pacat.

  47. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu trebuie instigat la ura ! Nu toti maghiarii din Romania sunt oameni rai. Daca stam sa ne gindim, peste tot cuprinsul tarii si-n toata lumea, sunt si uscaturi........ Cum sa-i huiduim asa, caci Iisus nu i- a ocarit pe cei ce l-au rastignit , doar pentru a intelege ce-nseamna iertarea, si pentru a trai ca fratii. Maghiarul a luat romincuta.... a facut copii si sunt romani. De ce sa-i lovim cu injurii pe toti pentru cei care sunt fara de Dumnezeu, bagandu-i in aceeasi oala??????????Bineinteles ca sunt alaturi de SABINA care si-a scris fila de istorie prin gestul sau , dar cu ura, defaimarea, judecata, dezbinarea si ponegrirea, nu se poate ajunge la un rezultat benefic............. Haideti !!!!!!!!!!! frati Romani !!!!!!!!!!!! de toate etniile , sa ne dam mina si sa ne unimm intr-u totul ce-nseamna "IUBIRE"........... precum a facut-o CEL ce a trait printre noi !!!!!!!!!!!!!!.........Ura va naste ura si razbunarea la fel.....Cu toate acestea le spun dragilor nostri fii ai Romaniei de etnie maghiara , ca : "Tinutul Secuiesc si tot Ardealul" a fost, este, si va fi "Pamint Romanesc" cit va exzista aceasta planeta , traind , muncind si bucurindu-ne de toate frumusetile si roadele lui, doar impreuna , convietuind in liniste , pace si armonie....................DUMNEZEULE MANTUITOR !!!!!!!!!! inconjoara-ne pe toti cu armura ta........!!!!!!!!!!!!!!! si nu ne parasi!!!!!!!!!!!!Sunt o moldoveanca a acestei tari , cu care ma mindresc , o respect si o iubesc, ca si pe maicuta mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*