Patriarhul dă binecuvantare pentru Jandarmeria Română, adică pentru mercenarii poporului român obidit

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=sryBk_2UuOk]

Sub titlul Binecuvantare pentru Jandarmeria Română, Patriarhia Română ține să mulțumească Jandarmeriei că îi sunt apărați “angajații” și speră ca și mai departe să le apere… mitrele de furia celor ce ar putea să-și ceară drepturile consfințite de Biserică.

Mesajul Preafericitului Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, cu prilejul Zilei Jandarmeriei Romane

La aniversarea a 163 de ani de la intemeierea Jandarmeriei Romane, cu multa pretuire si bucurie, va indemnam sa urmati exemplul inaintasilor vrednici si sa continuati cu devotament misiunea de a asigura ordinea si linistea publica, incredintati fiind ca “slujiti lui Dumnezeu spre binele tuturor, pentru ca toti sa vietuiasca in armonie, pace si buna intelegere” (Romani 13, 4).

Ne rugam Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Cel ce este “Calea, Adevarul si Viata” (Ioan 14, 6), sa va daruiasca tuturor celor care va desfasurati activitatea in cadrul unitatilor Jandarmeriei Romane mult ajutor in indeplinirea datoriei sfinte fata de popor si patrie, pentru a contribui astfel la respectul reciproc si buna convietuire dintre oameni.

Cu deosebita stima si parinteasca binecuvantare,

† D A N I E L
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

| basilica

5 Comments

  1. Problema majora, sunt tinerii, iar daca vb despre majoritatea tinerilor din ascor, acestia sunt dupa parerea mea, slabi de inger, (fricosi) sau merg “sub sfanta ascultare”…..nu intreaba, ce e cu legionarii, ce este cu ecumenismul, cu cipurile astea? Aceste intrebari simple, dar grele, care atenteaza la curatia sufletului crestin-ortodox, nu le gasesti decat foarte rar in intreabrile tinerilor, adresate bineinteles anumitor fete bisericesti! Iar daca vb de celalat tineret majoritar, putem spune ca sunt prea ocupati, cu i-phone-urile, cu tabletele, cu pariatul pe echipe sportive, ca sa vada problemele reale, si sa actioneze conform problemei, fie bisericeasca, fie sociala!

  2. era o data asta nefericitu ciubotea la Antim si erau 10 daca nu mai multi jandarmi la usa acolo acum totu’ se leaga @legionarulortodox ai dreptate ca ei nu tre sa faca nimic fara ascultare ei vor sa FIE CONDUSI de un singur OM (antihrist) si cum zice Eminescu in volumu’ x “Lumea voieste, e setoasa de-a fi inselata ,inselati-o dar !” Apropo la Mintingu de pe 14 impotriva cipurilor era un jandarm cu pistol pe picior si un Negociator pentru ce toate astea ???ca manifestantii erau pasnici

  3. Da intr-adevar, sunt unii care au trecut prin ascor, care nu vor sa citeasca sau sa auda,altceva decit ce le spune Patriarhul. chiar de ar veni de la Sfinti.ce sa mai zicem?…

  4. ptr. dl. Marius: cel cu vesta pe care scria “NEGOCIATOR”, trebuie sa tina legatura cu participantii la miting/manifestatie/mars si poarta acea vesta pentru a se diferentia de ceilalti jandarmi si pentru a fi astfel mai accesibil nevoilor participantilor la adunarea publica. Cat despre pistolul de pe picior, pot sa iti spun sigur ca jandarmii nu poarta arme de foc pe timpul participarii la astfel de misiuni. Mi s-a intamplat si mie de multe ori sa imi uit tocul de pistol pe centura, participand astfel la multe misiuni cu manifestanti/participanti pasnici. Nu pot insa sa va contrazic: daca ati vazut ca avea pistol, se poate sa fi fost asa, doar ca se mai poate sa fi fost si o greseala si nu un act de instigare sau agresiune.

  5. Trupul faca ce or vrea cu iel dar sufletul nul vor atinge protestam mergem anainte fara frica credinta ortodoxa si libertatea sa aparat de parinti nostri cu sange si kinuiti arestati mucenici si noi la fel trebuie luptam doamne ajuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 Comments