12 Comments

 1. Buna,

  Nu am gasit o adresa de email pe care sa scriu asa ca pun aici.
  Sunt programator de calculatoare si nu prea ma simt in regula cu meseria asta. Avand in vedere ca sunt totusi o fire exagerata as dori de la Dvs. si eventual si de la parintele Valica o parere.
  Ce trebuie sa faca un programator pentru a se mantui in conditiile in care participa la construirea realitatii virtuale? Mie imi suna ca ar trebui sa isi gaseasca alta meserie numai ca e groaznic de greu sa faci asta acum. Exagerez?
  Ma simt vinovat in fata Lui Dumnezeu dar deocamdata nu am gasit o portita in alta directie. Ma rog tot timpul pentru asta, insa Dumnezeu nu mi-a raspuns inca.

  Doamne ajuta.

 2. Daca nu suntem uniti, cu cine sa faci conferinte, despre ecumenism, cipuri si alte subiecte asemenea, prin alte regiuni. In nord acolo, e un nucleu format, care rezista cat de cat, in sud, ce sa mai vorbim, la conferinte, totul e frumos, duhovniceste, dulcegarii…
  Daca eram uniti, aduceam cativa marturisitori, cred ca singur, Preotul Amfilohie Branza, ar rezolva problema.
  Dar, din cate stiu, calugarul, preotul, care face parte, din alta arhiepiscopie, mitropolie, nu are voie sa tina predici, fara aprobarea ierarhului locului.
  Cum sa se trezeasca tineretul?

   1. Frate, aici conferintele sunt sub ierarh, majoritatea preotilor care vin, sunt de la catedrala, de sub ierarh. Orice tema de discutie, trece mai intai pe la arhiepiscop, apoi, daca ii convine lui, trece mai departe tema, ba chiar numeste si preotii care sa predice la conferinta……………rar cand au mana libera ascoristii……………
    Aici, e sub “sfanta ascultre”…:):):):):):):):):) . NU AI CU CINE!
    La noi, e o tacere totala, da, avem, avem o mana de preoti ,care sunt ortodocsi, dar le e frica sa pomeneasca, de cip, de ecumenism, din pacate. Daca vorbesti personal, cu ei, de ecumenism, stiu, si nu sunt de acord cu el, dar mai departe, nu, sa predice duminica despre asa ceva, eu, nu am auzit si nici nu am vazut!
    Deja unul din preotii adevarati, din oras, care impartaseste duminica, peste 100 de persoane, ajunge si la 150………”a adunat ” impropriu zeci de tineri si o masa mare de oameni care ii calca pragul. Din cate am auzit e considerat sa zic asa “neascultator”, se considera, ca a facut secta, acolo…e si o chestie delicata, cu el si cum slujeste, dupa parerea mea, eu zic ca e preot si duhovnic bun, dar cei de la conducere l-au cam luat in vizor!

 3. @Cristian. solutia nu este sa gasesti portita care duce dintr-o camera in alta a aceluiaşi sistem. solutia este sa NU DEPINZI de sistem, adica (vezi si par. Paisie) sa te retragi la tara, sa ai un petic de pamant de pe care sa traiesti (desi nici aceasta nu e solutia finala). orice slujba ai avea tot depinzi de bani, carduri, cipuri, adica de sistem, adica de antihrist.

 4. @ioan
  M-am retras la tara de cativa ani insa nu am reusit deocamdata decat sa gat casa si o mica sura. De la asta si pana la a ma intretine singur mai e drum lung. Mi-ar mai trebui un capital de inceput de drum in agricultura si zootehnie. Sunt foarte constient ca si la asta vor gasi un “antidot” insa macar sa fac ceea ce imi odihneste sufletul iar nu stand ca o maimuta toata ziua si beneficiind de banii care intra cacalau(scuzati limbajul) in IT si nu intamplator.
  In ce priveste cipuri, carduri etc. nu folosesc si nu am de gand sa folosesc.
  Trebuie mult discernamant avand in vedere ca mai e si familia care depinde de mine f. mult.
  Doamne ajuta.

 5. Din pacate majoritatea tinerilor mai rasariti la minte, dintre cei care nu au plecat deja sa lucre pe dincolo, sunt atrasi de meseria asta pentru ca se castiga foarte bine comparativ cu alte meserii. Unii ar spune ca e o meserie ca oricare alta ce poate fi folosita in scopuri bune sau rele, dar in conditiile in care aplicatiile care le producem transfera in virtual o gramada de aspecte ale vietii, asta contribuie direct la ceea ce numim la modul simplist “infrastructura cipului”. Adica cipul nu isi gaseste niciun rost fara sistemul informatic din spate: “globul de cristal”.
  Daca nu as fi programator nu ati vedea acest mesaj. Insa atata timp cat mai stau in “matrix” ma folosesc de el. 🙂 Poate ma mai trezesc si eu, poate si altii. In orice caz parem o gasca de obsedati. Ata ete… Dumnezeu sa ne povatuiasca cum stie mai bine.

 6. Cristian Nicolae,
  din pacate ai dreptate, si cine lucreaza in domeniul asta isi da cel mai bine seama de grozavia sistemului informatic si ce inseamna el de fapt. Cei care lucreaza la dezvoltarea si perfectionarea sistemului informatic (achizitie si stocare date, analiza si prelucrare date, comunicatii…) de fapt pun caramida peste caramida in vederea realizarii “omniscientei”, “omniprezentei” si “omnipotentei” antihristului. Puterea diavolului e limitata de Dumnezeu, dar o mareste omul prin stiinta. Si putini constientizeaza acest lucru.
  Cam de la descoperirea electricitatii se tot pun caramizile astea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 Comments