Danion Vasile – Predică la Duminica slăbănogului. Starea sănătății Părintelui Justin, Duminică, 26 mai si luni, 27 mai

Părintele Justin ne învață jertfa muceniciei bolii. Mucenicia bolii poate să fie la fel de grea ca mucenicia din închisoare. În astfel de momente trebuie să avem credință, să ne punem nădejdea în Dumnezeu. Arătăm că Părintele trăiește, câtă vreme îl purtăm în sufletele noastre și urmăm sfaturile lui. Să fim vii pentru Hristos! Să ne plecăm genunchii în rugăciune pentru Părintele Justin și să ne rugăm lui Dumnezeu ca binecuvântarea Părintelui să ne acopere până la sfârșitul vieții noastre! Predania Părintelui trebuie să rămână vie în inimile noastre. Dacă poate nu l-am prețuit până la aceste săptămâni de boală gravă, măcar acum să-l prețuim așa cum trebuie, pentru că există riscul ca stând aproape de un om al lui Dumnezeu să nu-ți dai seama de marea lui statură duhovnicească și abia la momente de încercare cum este acesta, să-ți dai seama că ai greșit. Am așteptat să primim zece cuvinte, în loc să le fi reținut pe primele trei sau măcar pe primul. Am cerut cuvinte peste cuvinte în loc să răspundem acestor cuvinte cu viață. Doamne Iisuse Hristoase trimite harul Tău cel ceresc pentru Părintele Justin și ajută-ne să trăim ca niște ucenici adevărați ai săi.

extras din predică[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=tbj1Sx4S4QQ]

(Duminică, 26 Mai 2013, ora 20:25):

După ce astă noapte a trecut prin cîteva ceasuri de insuficienţă respiratorie, în cele din urmă astăzi dimineaţă, Duminică, 26 Mai 2013, Părintele Justin a putut să se odihnească destul de bine, tratamentul administrat făcîndu-şi pe deplin efectul.

Prin mila lui Dumnezeu şi pentru rugăciunile tuturor celor ce îl iubesc, aceste complicaţii s-au micşorat vizibil, iar astăzi părintele stareţ a avut o poftă de mîncare cu mult mai mare decît în ultimele două luni de zile şi a mîncat un pic mai mult decît de obicei. Acestea ar putea fi primele semne clinice de biruinţă asupra bolii, chiar dacă pînă la restabilirea sănătăţii mai este încă mult.

Ca şi observaţie asupra acestei pagini de prezentare a mănăstirii noastre şi a Părintelui Arhimandrit Justin Pârvu, în ultimele 24 de ore au avut loc mai multe zeci de atacuri informatice asupra sitului nostru. Dacă atacatorii sînt români, îi rugăm să îşi încerce măiestria pe alte situri, neavînd nimic de cîştigat din lupta împotriva Părintelui Justin şi a mănăstirilor sale.

Actualizare 6 (Luni, 27 Mai 2013, ora 14:10):

Părintele Justin a reuşit să doarmă destul de liniştit după ora 3 noaptea şi s-a odihnit bine pînă aproape de prînz, trezindu-se uneori. Este mai limpede decît ieri şi mai liniştit, respiraţia fiind bună şi neavînd nevoie de oxigen. În general, este cu puţin mai bine decît ieri.

Se vede, astfel, că Dumnezeu nu trece cu vederea iubirea de fii a celor ce se roagă pentru Părintele Justin. Crucea acestei boli pe care şi-a asumat-o duhovnicul nostru pentru fiecare din noi începe să fie cu mult mai uşor de purtat pentru sfinţia sa cu cît fiecare dintre noi înţelegem cît de mare este importanţa rugăciunii cu pocăinţă şi cu smerenie. Cu atît mai grabnică va fi, aşadar, însănătoşirea Părintelui Justin Pârvu, cu cît mai grabnic cei ce se roagă pentru el se vor spovedi curat şi se vor împărtăşi.

Obştile Mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin

Reamintim că zilnic se face Sf. Maslu pentru Părintele Justin la cele două mănăstiri, la orele 11:30 la mănăstirea de călugări și 18:30 la mănăstirea de maici.

10 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DOAMNE-AJUTA!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vă mulțumim că ne țineți la curent cu starea sănătății părintelui. Se pare că părintele nu are de luptat doar cu boala ci și cu cei care doresc plecarea sa la Domnul. Pentru toți Dumnezeu va avea răsplată.
    Cei ce consideră că acei creștini care se roagă pentru părintele Iustin sunt fanatici ai ortodoxiei, sunt doar niște fanatici ai unor dorințe satanice.
    Toate le-a lăsat Dumnezeu pe pământ, depinde acum în ce scop le folosim, unul bun sau rău.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu sa-i ocroteasca sufletul si trupul!!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa nu ne bucuram prea devreme, pierzand astfel grija cea ocrotitoare! Drumul spre insanatosire este lung, si trebuie parcurs cu grija. Sa continuam rugaciunea pentru Parintele Justin, fiecare din noi, cei care il iubim, in bisericile noastre, si acasa.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a inviat !
    Am hotarat sa postim negru luni, miercuri si vineri ,cu binecuvantare .Nu stiu de ce ,dar este din ce in ce mai usor acest post negru ,insotit de rugaciune .Cei de la Petru Voda ,sa--l unga pe Parintele Iustin cu ulei de la Parintele Ilie Lacatusu ,de la Sfantul Nectarie, continuu .Oricum Parintele e sub ocrotirea cereasca ,dar ,asa cum ati spus ,el pentru noi se lupta .Greu de patruns aceasta taina a Crucii dragostei desavarsite ...
    Doamne, faca-se voia Ta!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajută!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In privinta slujbei Sf. Maslu la maici. La 18.30 ora noastra sau ora lor?

  8. Elena Bogdan

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    multa sanatate Parintelui Justin Parvu.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Minunat este Dumnezeu intru sfintii sai ! Parintele Justin este si va fi pururea cu noi , in inimile noastre . Stapane Hristoase, mult milostive , miluieste si tamaduieste pe robul Tau, Parintele nostru Justin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*