Părintele Justin Pârvu a hotărât ca următorul stareţ al Mănăstirii Petru Vodă să fie ieromonahul Hariton Negrea de la Mănăstirea Durău

protos._hariton_negrea

Părintele Justin Pârvu a hotărât, Vineri, 31 Mai a.c., ca următorul stareţ al Mănăstirii Petru Vodă să fie ieromonahul Hariton Negrea, duhovnic la Mănăstirea Durău. Ieri, Miercuri, 5 Iunie, a precizat că, deşi hotărârea priveşte doar viitorul obştii din Petru Vodă, este dorinţa sa personală ca acest lucru să fie cunoscut tuturor şi să nu se treacă vreodată peste ea, căci, a precizat: “nu doresc pe altcineva”. Părintele Hariton Negrea a spus că se va conforma acestei dorinţe, din ascultare faţă de duhovnicul său şi faţă de părintele mitropolit.

Ieromonahul Hariton, actualul duhovnic al Mănăstirii Durău, a intrat în Mănăstirea Petru Vodă în anul 1996 şi a fost călugărit aici în anul 1998 aici şi hirotonit în acelaşi an de către Mitropolitul Daniel Ciobotea, actualul patriarh al României, ca preot slujitor şi duhovnic al Mănăstirii Durău, ascultare în care se află de atunci până astăzi. În toţi aceşti ani, ieromonahul Hariton a venit regulat la spovedanie la Mănăstirea Petru Vodă şi cunoaşte bine realităţile acesteia.

Obştea Mănăstirii Petru Vodă

Despre sănătatea părintelui stareţ, Arhimandritul Justin PârvuParintele Justin Parvu - iunie 2011

Medicii care veghează neîncetat starea de sănătate a sfinţiei sale ne-au transmis că aceasta nu a suferit modificări majore în ultimele zile, deşi sînt şi mici semne de îmbunătăţire a ei, între care este încetarea problemelor respiratorii generate de umezeala din atmosferă.

Îi îndemnăm în continuare pe cei ce îl iubesc pe Părintele Justin să nu înceteze rugăciunile pentru însănătoşire şi avem toată nădejdea că Dumnezeu nu le va trece cu vederea şi îl va ridica din patul suferinţei. Vom mai reveni cu informaţii privitoare la starea de sănătate a Părintelui Justin doar dacă vor apărea modificări majore.

Cei ce doresc să îl vadă pe Părintele Justin vor fi anunţaţi pe această pagină despre ziua în care sfinţia sa va hotărî că poate să primească din nou vizitatori, iar aceasta va veni cu atît mai curînd cu cît rugăciunile vor fi mai cu smerenie şi mai cu zdrobire de inimă. Momentan, cît părintele se află în terapie intensivă şi sub strictă observaţie medicală, nu primeşte vizitatori.

Obştile Mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin

Citiți și: PS Ignatie Trif în vizită la Mănăstirile Paltin şi Petru Vodă

Pentru conformitate, mai jos aveți și înregistrări audio de la momentul numirii viitorului stareț, înregistrări făcute de ieromonahul Eftimie Mitra, prezent la fața locului.

Cuvântul Părintelui Justin
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=P5HdZCw2WFI&feature=player_embedded]

Cuvântul IPS Teofan
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=lM7OM3Xgz-U&feature=player_embedded]

10 Comments

  1. Stenograma întâlnirii Preşedintelui Federaţiei Ruse V.V. Putin cu Preafericitul Patriarh al Ierusalimului Teofil şi Sanctitatea Sa Patriarhul Chiril. Federaţia Rusă poartă azi o misiune aparte în lume în vederea păstrării Ortodoxiei. Catedrala Flotei Maritime din Kronştadt, refăcută la iniţiativa soţiei preşedintelui rus http://graiulortodox.wordpress.com/

  2. Parintele stie ceea ce fac. Noi ar trebui sa facem ascultare de ceea ce ne.a spus Parintele. am ajuns de ffff multe ori la Parintele si este un Sfant printre ingeri

  3. “N-or sa Moara Caii cand or vrea cainii “este o vorba inteleapta
    si
    Asa Sa Fie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 Comments
scroll to top