CAZ ȘOCANT – SĂ FIE CLAR pentru toți: prelevare de organe se face doar de la persoane încă în viață

prelevare de organe persoana vieMedicii de la spitalul St. Joseph din New York erau în mijlocul procedurii de prelevare a organelor când pacienta pe care o credeau moartă a deschis ochii, scrie Syracuse Post-Standard.
În urma acestei grave erori, comisă în 2009, spitalul a fost amendat, în luna septembrie 2012, cu 22.000 de dolari, cea mai mare amendă dată unui spital din New York, din 2002.

Colleen S. Burns, 41 de ani, din North Syracuse, New York, a fost internată în luna octombrie 2009, după o supradoză de medicamente. Din cauza unui şir întreg de greşeli făcute în evaluarea stării pacientului, medicii au ajuns la concluzia că femeia este moartă.
În urma anchetei, Departamentului de Stat pentru Sănătate a stabilit că după ce Colleen S. Burns a fost internată, medicii nu i-au administrat tratamentul recomandat pentru supradoza de Xanax. În plus, nu i-au făcut toate testele necesare şi nici tomografia, stabilind diagnosticul de moarte cerebrală, în timp ce femeia era de fapt în comă din cauza supradozei.
Aşa că, după ce familia şi-a dat acordul, au început procedura de prelevare a organelor. Chiar dacă asistenta le-a comunicat medicilor că la testul pentru reflex femeia a reacţionat şi că aceasta părea să respire fără aparate, doctorii au început operaţia. În ultimul moment însă Colleen S. Burns a deschis ochii.

Medicii nu au putut să explice familiei ce s-a întâmplat.
“Şi ei erau şocaţi. A fost o surpriză şi pentru ei”, a declarat Lucille Kuss, mama lui Coleen. Aceasta din urmă, care la rândul ei avea trei fete, nu a fost supărată din cauza incidentului. “Era atât de deprimată încât nici nu mai conta”, a mai spus Kuss.
Colleen S. Burns, care s-a sinucis în ianuarie 2011, nu i-a reclamat pe medici pentru malpraxis. Însă Departamentul de Stat, care a investigat cazul, a amendat spitalul cu 22.000 de dolari.

| JURNALUL

3 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu imi vine sa cred! Domnul ii da doua sanse: una prin faptul ca o scapa de la moarte iar a doua ca isi revine in ultimul moment, chiar inainte de a i se preleva organele.Si totusi, sarmana femeie ajunge tot la sinucidere, doi ani mai tarziu...Of, Doamne!

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Iore,nu a fost nimik din ce-ti inchipui...Nu a fost NICI O GRESEALA!!! ASA ESTE PROCEDURA!Daca donatorul nu este viu,nu se poate face nici un fel de transplant...din pacate,medicii stiu foarte bine ce fac...

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  au sinucis-o saraca sa nu faca scandal...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*